Ti 22.10.2013 Jokerit-KalPa

  • 12 139
  • 43

jjoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Ihan kelvollinen esitys Jokereilta. Tehtiin sen verran mitä voittoon vaadittiin ja tänään saatiin jopa paikoista maalejakin. Ylivoima oli silmiinpistävän huonoa molemmilla joukkueilla.

Yksilöistä Janne Lahti pisti kyllä positiivisesti silmään tänään. Alkoi jo vasinkin ottelun alkupuolella näkyä sitä vanhaa Janne Lahtea, joka uskaltaa haastaa ja ajaa röyhkeästi maalille.

Tuomarit toi vielä lisämaustetta peliin mm. antamalla Tyrväiselle ulosajon taklauksesta, joka menee ohi ja osuu vain Kapasen käteen/mailaan. Lisäksi kahteen kertaan nähtiin tilanne, jossa tuomari vihelsi pelin ennenaikaisesti poikki kiekon ollessa vielä pelattavissa. Näistä ainakin toinen tilanne olisi johtanut maaliin.
 
Viimeksi muokattu:

HankChief

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Itsekään en sitä taklausta oikein nähnyt, enkä jaksanut kelailla sitä ainoata hidastusta. Johonkin se taklaus ilmeisesti osui, koska Savon Sanomat osaa kertoa että Sami ei sen jälkeen pelannut ja piteli kättään. Pehmeä ulosajo siltikin.

Itse pelistä ei jaksa paljon kirjoitella. KalPa:n sarakkeessa nolla (0) maalia. Jatkoaika- tyyliin ilmaistuna yllätyneet alla:
-

Olihan siellä niitä paikkoja taas, eli todennäköisesti hyökkäyspeli oli raikasta, mikäli valmennuksesta kysytään. Viikonloppuna sitten back-to-back sarjanelosta vastaan ja mahdollisuus pitkittää putkea.
 

Semtex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kaikenkaikkiaan ihan ok esitys Jokereilta, lukuunottamatta toista erää joka oli aikamoista räpellystä. Peli olisi voinut olla tiukempi ilman Irvingiä, ja jos Kalpan kaverit olisi saanut edes jostain sisään, mutta kerrankin näin päin ettei Jokerit ole se joka hakkaa päätään seinään.
Ylivoima pelaaminen oli kyllä kummaltakin joukkueelta surkeaa, varsinkin Jokereiden ylivoima oli ihmeellistä sähläystä eikä kuviota saatu missään vaiheessa rauhoittumaan kunnolla, ja sen lisäksi vastustaja sai kokoajan paikkoja lähteä läpiajoon tai ylivoima hyökkäykseen.

Jokereista täytyy ottaa esiin jo edellä mainittu Irving, joka pelasi erittäin hyvän ottelun ja otti yhden kauden komeimmista hanskatorjunnoista. Sen lisäksi Teräväisen ketjun tehot, ja muutenkin ihan kohtuullinen pelaaminen lämmittävät mieltä. Janne Lahden paluu oli myös oikein pirteä, ja mies petasikin hienosti Koiviston uran ensimmäisen osuman. Omaan silmään Lahden paras peli tällä kaudella, ja toivottavasti tämä on nyt merkki paremmasta kaverin kohdalla. Tyrväisen ulosajoon on paha ottaa kantaa uusinta oli sen verran heikko ja näytettiin tv:ssä vain kerran, mutta omaan silmään oli kyllä kova tuomio.

+++ Irving
++ Hardt-Teräväinen-Moses
+ Lahti

Myös erikoismaininta Hardtille, joka kävi muistuttamassa Kalpan Pitheriä, kun tämä torppasi Teräväisen selästä laitaan.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Törkeintä tuomarointia mitä olen nähnyt 2000-luvulla. Siinä mitä päällimmäisenä jäi ottelusta mieleen. KalPan tasonnosto tokassa erässä oli myös positiivinen yllätys, näytti jo ajoittain että tästä tulee vielä peli. Kolmannessa erässä KalPa taas katosi kuvasta. Vaikeuksia näyttää KalPa-leirissäkin olevan, jos niitä ihan riittävästi on Jokereillekin siunaantunut.
 

104

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihan OK peli Jokereilta. Ei mitään huikeaa, mutta kelvollista. Tyrväisen ulosajon ja Ruudun kympin jälkeen peli sekosi välillä aika pahastikin.

Koiviston maali oli upea. Hieno syöttö Lahdelta. Irving pelasi erinomaisen pelin. Teki muutaman todella tärkeän ja näyttävän pelastuksen. Mooseksen ja Teräväisen maalit olivat toiveita herättäviä. Joko maalijyvä on lopultakin löytynyt? Toivottavasti!

Tuomarit kuutamolla. Tyrväisen ulosajolle ei ollut mitään perusteita. Taklaus meni ohi. Pahaksi onneksi Kapasen käsi oli välissä ja ilmeisesti vääntyi. Toivottavasti ei tullut mitään vakavampaa.

Tuomareiden laskutaidossa näytti myös olevan puutteita, kun vääriä vaihtoja ei meinattu millään huomata. Ilman yleisön vinkkejä kaikki kolme olisivat jääneet viheltämättä. Nyt vain yksi. Siihen päälle joitakin hätäisiä vihellyksiä kiekon pyöriessä pelattavissa maalin läheisyydessä.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eihän toi nyt mikään spektaakkeli pelinä ollut, mutta pientä parannusta taas edellisviikkojen taaperrukseen ja joukkue sai maalejakin tehtyä jo kohtuullisesti. Mulla ei oo tapana jatkoajassa tuomareista valittaa, mutta osaako joku kertoa syitä seuraaville:
-Tyrväisen ulosajo? Mun silmiin näytti ohilaukaukselta ja lähinnä osumalta Kapasen käteen/käsivarteen muttei ainakaan päähän kohdistuva. Myöskään Nelosen koosteesta ei saanut paljoa parempaa kuvaa taklauksesta. Käsihän siinä Tyrväisellä toki oli korkeella, mutta millä perusteella tuli ulosajo. Jokseenkin aiheeton omaan silmään, ehkä 2 min mun mielestä jos jotain piti antaa. Tapahtuiko jotain mitä en nähnyt? Peliinhän tolla nyt ei sinänsä ollut juuri mitään vaikutusta ja Tyrväisen menettäminen ei ole mikään kriisi Jokereille.
-Ruudun 10min? Molemminpuolista tönimistä ja Ruutu lähti istumaan. Huusiko tuomareille jotain vai nimestä jäähylle vai mikä ihme siinä oli, että vaan toinen lähti?
-Hylätty maali? Kiekko kokoajan täysin pelissä, eikä Kousakaan näyttänyt olevan mv-alueella.

Ei toi ollut missään nimessä edes kohtuullisen hyvin vihelletty peli, eikä sillä nyt lopputulokseen mitään merkitystä varsinkaan ollu ni en jaksa sen enempää valittaa tuomioista, mutta noi edellämainitut jäivät kyllä ihmetyttämään.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllähän tuo Tyrväinen hieman kädet korkealla tulee, mutta ei tuosta hidastuksesta osaa sanoa juuta tai jaata. Ainut mitä ihmettelen minkä takia Halonen(?) ei saanut ilmiselvästä keihästämisestä ulosajoa. Sama se vaikka mennään muistuttamaan toista ettei vihellyksen jälkeen lauota, mutta kuitenkin!
 

HokiHero

Jäsen
Jokerit oli parempi ja ansaitsi voittonsa. Saarisen paikka ottelun lopussa tiivistä kaiken sen tuskan mitä joukkueella on, parempaa paikkaa ei voi enää saada, mutta senkin näköjään voi hukata.

- Jokereiden 2-0 maalia edeltänyt tilanne oli erikoinen kun sen suoraan laidan takaa näin. Junnila kaatui pakin kanssa maalin tolpalle alivoimalla puolittaisen läpiajon päätteeksi ja Irving löi maassa makaavaa Junnilaa josta myös koko faniryhmä repesi huutoon ja itse odotin rangaistusta. 10 sekuntia siitä ja kiekko oli maalissa. Tämän jälkeen tuntui, että tuomari itsekin tajusi tehneensä virheen ja pidemmän aikaa suosi KalPaa epäselvissä tilanteissa, joka ei tietenkään sekään ole oikea toimintatapa.

- Tyrväisen ulosajo näytti heppoiselta, en ole varma oliko mukana hyppy, mutta varmasti mukana oli myös huonoa tuuria koska Kapanen oli haavoittuvassa asemassa laitettuaan samaan aikaan purun rystyllä. Hyvä juttu oli se, ettei Kapanen jäänyt makoilemaan, siitä olisi jäänyt vielä huonompi maku.

- Seurasin Teräväistä koko ottelun ajan ja kahden erän jälkeen fiilis oli pettynyt, kolmannessa erässä kuitenkin hieno maalin joka taatusti teki hyvää.

- Kaiken kaikkiaan surullinen fiilis joukkueen otteista. Ajat jolloin koko Kalpan ykkösketju oli liigan pistepörssin kärjessä ja loi jokaisessa vaihdossa vaarallisia tilanteita on vain kaukainen muisto. Vielä kun joukkueen sanoma 7 häviön jälkeen on että taisteltiin ja oltiin aktiivisia niin hiljaiseksi vetää. Tunnustettaisi mielummin, että nyt on kaivettava vehkeet esiin kun hommasta ei tule yhtään mitään.
 

Jämerä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Oranje
Jaa-a, jos toi läpsyttely kerran oli Jokerien osalta parannusta edellisviikkojen taaperrukseen niin ihan hyvä mielenterveyden kannalta, että ne pelit jäi väliin. Puolustus ja varsinkin maalivahtipeli oli hyvää, mutta hyökkäys oli kyllä aika kauheaa. Ei sieltä omalta puolustusalueelta kovin montaa kertaa noustu syötellen hyökkäykseen. Tämä olisi ihan jees, jos valmennusjohto peluuttaisi rehellistä pystysuunnan kiekkoa, mutta nyt kuitenkin yritettiin mennän syöttöketjuilla (tai ainakin niin luulen). Tuloksena vaan oli yhdeksän kertaa kymmenestä kiekon menetys siniviivojen välissä. Jokerien onneksi KalPalta puuttuivat ratkaisijat ja itseluottamus jotta se olisi kyennyt näistä kiekonmenetyksistä rankaisemaan. Lämsälle pisteet siitä, että reagoi toisessa erässä (varmaan huonoin erä Jokereilta ikinä) ja otti aikalisän. Ja siihen ylivoimapeliin on oikeasti saatava vähitellen jotain järkeä. Ei voi vittu mennä niin, että alivoimalla pelaava vastustaja saa paremmat maalipaikat kuin itse.

Kokonaisuutena pelin taso ei päätä huimannut. Vituttaisi, jos olisi täyden hinnan joutunut kahdesta lipusta maksamaan. KalPa oli kliseisesti sanoen ihan pirteä, varsinkin toisessa erässä, mutta se viimeinen silaus jäi puuttumaan. Tuomaristolla ei ollut lievästi sanottuna ihan paras ilta. Varsinkin Tyrväisen ulosajo aiheutti ihmetystä.

Kolme pistettä lämmittää tietenkin, mutta ei tässä hattua kannata heitellä ilmaan. Viereisellä penkillä istunut jokerifani sanoikin osuvasti, että kovemman porukan kanssa ollaan tuolla pelillä helisemässä. Ja helvetti Kurri, nyt sitä ukkoa sisään sentteriosastolle. Vaikka Teuvo heittikin hyvät tehot tänään, niin rehellisyyden nimissä ei sentteri ole (ainakaan tällä kaudella) se pelipaikka millä häntä kannattaa peluuttaa. Laidassa saadaan paljon enemmän kaverista irti.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Kiekko kokoajan täysin pelissä, eikä Kousakaan näyttänyt olevan mv-alueella.

Mun silmään näytti siltä, että Kousan toinen luistin kävi alueella. En tosin kuolemaksikaan muista noin hätäistä vihellystä liigasta, varsinkaan kun veskaria ei varsinaisesti häiritty tilanteessa. Oman nojatuolituomarointini perusteella vihellys ei sinänsä ollut väärä, mutta täysin liigan ja jopa tämän matsin linjan vastainen.

Ei siinä, ei tuo tilanne olisi muuttanut omaa tuomariarvosanaani. Tuollaisen viheltelyn jälkeen voi vain jäädä luokalle ilman edes mahdollisuutta suorittaa ehtoja kesällä. Täysin ala-arvoista toimintaa, vaikka en näe tuomarilinjaa mitenkään peliä ratkaisseena tekijänä.

KalPaa en ole kovin tiukasti tällä kaudella seurannut, mutta melko aneemista tuo meno oli. Käytännössä vain toisessa erässä Jokerien tatsin kirvotessa ja jo matsin ratkettua mukana oli edes jotain tekemisen meininkiä. Vaikka paremmalla tuurilla olisi se 1-2 maalia uponnutkin, ei neljän maalin ero lopulta ollut mitenkään vääryys kenttätapahtumiin nähden. Ei mikään huippumatsi meiltä, mutta täysin riittävä selvään voittoon.

Jos pari nimeä täytyy meiltä nostaa esille, niin herrat Irving, Lahti ja Koivisto olivat kyllä pelipäällä. Irving näytti monta kertaa kadottaneen kiekkokontrollin, mutta niin vain jostain löytyi stagaa tai syndiä tielle. Hyvin kaukana mistään karilehtosmaisesta rauhallisuudesta, mutta nollat, pari huikeaa torjuntaa ja kilvellä Tyrväisen "passaaminen" läpiajoon... I like. Lahti puolestaan pystyi vaihteeksi taas haastamaan pakkeja, passaamaan kiekkoa ja olemaan alati vaarallinen. Koivisto taas pelasi kuin mies miesten keskellä, teki paikasta ja pelasi muutenkin pirteän ottelun. Tästä on hyvä jatkaa.
 

Nukkemurhaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Läpsytinpoppoo
Tuli istuttua KalPan aition lähimaastossa ja tuolla sai aika hyvän kuvan siitä mitä siellä tapahtuu.
Pelaajat huusivat välillä Laukkaselle jotain takaisin ja itse Peura oli pääosin kuin suolapatsas. Pääosan töistä hoiti Pennanen, jolle pelaajat eivät vastaan pahemmin laittaneet. Kirjoittelen näistä raporttia KalPan osioon myöhemmin.

Itse pelistä puhtaat paperit menevät KalPasta:

-eikukaan-

Keskinkertaisesti pelasi:

Printzlkö se nyt oli?
Foss
Liedes
Pither
Tuokkola

Pihalla tänään:

Masuhr
Koivisto
Ja ne loput.

Olisiko aika ensi kotipeliin tehdä tempaus ja jättää toisen erän ajaksi MVn paikalle lakana "Haluttu muutos?" ja lähteä fanien erän ajaksi yhdessä tuumin kaljalle?
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Printz oli kyllä pihalla kuin lumiukko, kaksikin maalia meni juuri niin, että Printziltä oli kaveri unohtunut täysin vapaaksi. Ei valitettavasti ole miehelle mitään käyttöä. Se on suoritus saada Masuhrkin sekaisin kentällä ja sitä tuo Printz siellä teki.

Jokereille täysin ansaittu voitto, KalPa ei vaan saa mistään sisään ja se tuska näkyy kauas. Mutta taistelu jatkuu. Valmennukselle isoja risuja reagoimattomuudesta. 3-0 tilanteessa saadaan lopussa YV, Tuokkola heiluttelee vaihtoaitioon ja ei oteta aikalisää eikä edes veskaa pois. Tosin pelaajistakin alkoi paistamaan ettei enää jaksettu edes yrittää.

Olisiko aika ensi kotipeliin tehdä tempaus ja jättää toisen erän ajaksi MVn paikalle lakana "Haluttu muutos?" ja lähteä fanien erän ajaksi yhdessä tuumin kaljalle?
Heh, itseasiassa jotain tälläistä päässäni nauroinkin, että olisi hauska nähdä. Mutta toisaalta sitä on tullut koettua niin paljon karikkoja, ettei tästä tilanteesta jaksa oikein vittuuntuakkaan. Susi-Jussi on sen verran hieno mies, että opettanut nuorellekkin pojalle tapoja.

Joukkuetta kannatetaan ja sitten kun taas kulkee niin se maistuu tuplasti paremmalta.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Viikonloppuna sitten back-to-back sarjanelosta vastaan ja mahdollisuus pitkittää putkea.

Sä siis näet jo tulevaisuuteen että Pelicans on perjantaihin mennessä pudonnu tokalta sijalta takaisin neljänneksi! *hymiö*
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
- Jokereiden 2-0 maalia edeltänyt tilanne oli erikoinen kun sen suoraan laidan takaa näin. Junnila kaatui pakin kanssa maalin tolpalle alivoimalla puolittaisen läpiajon päätteeksi ja Irving löi maassa makaavaa Junnilaa josta myös koko faniryhmä repesi huutoon ja itse odotin rangaistusta. 10 sekuntia siitä ja kiekko oli maalissa. Tämän jälkeen tuntui, että tuomari itsekin tajusi tehneensä virheen ja pidemmän aikaa suosi KalPaa epäselvissä tilanteissa, joka ei tietenkään sekään ole oikea toimintatapa.

Näin juuri. Tämän tilanteen jälkeen tuomareilta lähti homma lapasesta totaalisesti.

Toisessa erässä Kalpa nosti rajusti karvaustaan ja Jokerit oli hetken sillassa. Onneksi Lämsä näki käsimerkkini ja otti aikalisän. Kerrankin näin. Tämän jälkeen peli taas kääntyi, vaikka Kalpa kerran kilauttikin tolppaan.

Irving oli loistava, mutta miten kauan voidaan mennä käytännössä yhdellä veskarilla, joka ei ole rapakon takana käsittääkseni tottunut viime kaudella näin kovaan pelitahtiin. Riskipeliä. Moseksen, Teuvon ja erityisesti Koiviston onnistumiset ilahduttivat. Lahti parantaa koko ajan ja tämä lupaa hyvää jatkolle. Toivoisin silti, että joku muu kuin pakki kantaisi kultapottaa. Tämä yhtään Erosta dissaamatta.

Hyvä tiistaivääntö.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Irving oli loistava, mutta miten kauan voidaan mennä käytännössä yhdellä veskarilla, joka ei ole rapakon takana käsittääkseni tottunut viime kaudella näin kovaan pelitahtiin.

Hyvä tiistaivääntö.

Juuri näin . Katsotaan vaikka Kärppiä jossa Rynnäs on liigan parhain ja Karhunen Top-10 veskari tilanne on aika hyvä. Jokereilla Irving parhaimmillaan Top-5 ja kakkonen täysi arvoitus. Kapanen näytti loukkaavansa olkapäänsä? mutta ulosajo tuli vasta kun tämä toinen sysipaskoista dumareista näki Kapasen menevän koppiin.
 

Riiseli

Jäsen
- Jokereiden 2-0 maalia edeltänyt tilanne oli erikoinen kun sen suoraan laidan takaa näin. Junnila kaatui pakin kanssa maalin tolpalle alivoimalla puolittaisen läpiajon päätteeksi ja Irving löi maassa makaavaa Junnilaa josta myös koko faniryhmä repesi huutoon ja itse odotin rangaistusta. 10 sekuntia siitä ja kiekko oli maalissa. Tämän jälkeen tuntui, että tuomari itsekin tajusi tehneensä virheen ja pidemmän aikaa suosi KalPaa epäselvissä tilanteissa, joka ei tietenkään sekään ole oikea toimintatapa.
Näin mäkin sen tuomaroinnin näin. Vähän hirvitti tuon 2-0 maalin synnyttyä, että näinkö karkaa peli kokonaan käsistä ja niinhän siinä tuomaritoiminnalle kävikin. Varsin päätöntä viheltelyä kaikkineen. Pelaajat sentään pysyivät kutakuinkin nahoissaan tuomareista huolimatta. Pitäis melkein kerrata mitä liigan säännöissä estämisestä sanotaan. Änäripelejä seurannut olisi viheltänyt katsomosta useammankin jäähyn estämisestä.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itsekään en sitä taklausta oikein nähnyt, enkä jaksanut kelailla sitä ainoata hidastusta. Johonkin se taklaus ilmeisesti osui, koska Savon Sanomat osaa kertoa että Sami ei sen jälkeen pelannut ja piteli kättään.
Tuo taklaus osui ilmeisesti Samin käteen. Todella paska juttu varsinkin jos Sami tosiaan pahasti loukkaantui. Itse taklaus oli ihan ok ja reilu, Sami vaan ehti vähän alta pois ja sitten ilmeisesti sattui. Harmittaa ja toivottavasti ukko on nopeasti kunnossa.

Itse pelistä jäi epäreilu fiilis. Onneksi lätkä ei ole arvostelulaji, tokaa erää Kalpa vei Jokereita kuin Fru Tötterström puudelia. Onneksi saatiin pari maalia ja pisteet kotiin.

Kalpalle sellainen kommentti, että koutsin vaihto voi olla paikallaan. Joukkue EI ole huono.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Itse pelistä jäi epäreilu fiilis. Onneksi lätkä ei ole arvostelulaji, tokaa erää Kalpa vei Jokereita kuin Fru Tötterström puudelia. Onneksi saatiin pari maalia ja pisteet kotiin.

Sinustako se KalPan n. 10 minuutin hyvä jakso olisi pitänyt riittää pisteiden matkaamiseen Kuopioon? Jokerit oli pelissä niskan päällä 1. ja 3.erän, 2.erä oli KalPan hallintaa joka kumminkin tasaantui Lämsän aikalisän jälkeen. Jokerit oli parempi ja ansaitsi pisteet ihan pelillisellä paremmuudella, ei epäreilusti eikä säkällä. Pelin tuomaristokin vaikutti lähinnä yrittävän avittaa KalPaa, varsinkin sen Jokereiden 2-0 maalin jälkeen jossa ilmeisesti Irvingiltä jäi jäähy viheltämättä.

Sami Kapasen loukkaantumisen vakavuus oli sitten ikävä asia, Antti Tyrväisen taklaus kun meni lähes kokonaan ohi Samista. KalPalle tuo on harmillista jo senkin takia että joukkue painii muutenkin loukkaantumishuolien kanssa. Kun varoittelin tuosta Ruutu-Tyrväinen-Tyrväinen ketjusta niin ihan tällaista en kuitenkaan odottanut tapahtuvaksi, tosin nyt epäonnella oli iso merkitys sillä mikään törkytaklaushan tuo ei Antilta ollut vaan lähinnä huonosti tähdätty ja melkein ohi ajettu taklaus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös