Ti 22.1.2013 Tappara - HIFK

  • 17 367
  • 69

kritiikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hifk laukoi enemmän, ja kouhasi pitkin kenttää.
Paikkansa oli, mutta niitä ei kirjata tulostaululle.

Tuomarit eivät olleet "kotituomareita," Hifk hankki istuntonsa ansaitusti.
Tappara ei voinut kuluttaa aikaa jäähypenkillä, kun ei ollut syytä siihen.

No, se Hannula jotenkin erottui, mutta esim. Ville Peltosen huomasi vasta kun kuuli nimen kaiuttimista. Oli kuulemma osallinen johonkin...

Peruspelillä voitto todellakin, eika Hifk tule nousemaan suorien joukkueiden aatelistoon. Ei pelejä puheilla voiteta.(Summanen) Valmentamalla ja pelaamalla voitetaan...
 

Scharnhorst

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen jostain syystä aiemmin pitänyt Tapparan JA-jaostoa asiantuntevana ja kiekkoa ymmärtävänä, mutta tämä käsitys on kyllä muuttunut tätä ketjua lukiessa. Kovasti on provosoiva tyyli suurimmalla osalla ja keulii kyllä tällä hetkellä näyttävästi! Toivottavasti meilläkin olisi loppukaudesta mahdollisuus edellä mainittuun. Tämänhetkinen sarjataulukko ei siihen vielä mahdollisuutta anna.

Mielestäni HIFK:llä oli jo parempia elementtejä pelissään ja muutama keskialueen henkilökohtainen virhe käänsi pelin Tapparalle. Totta on että ei Tappara niin rajusti kahvannut kuin aiemmin, ainakaan kiekollisia. Tänään keskittyivät nimenomaan kiekottomien estämiseen kyllä aika armottomasti. On varsin selvää että tästä on turha ruikuttaa jos ei tuomarit siitä rankaise, onkohan Jukka uhannut polttaa taloja? (nyt tarkkana ettei mee hernettä nenään)

Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa kohti huomista kotipeliä Saipaa vastaan.
 

tuukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aika rasittava ketju erityisesti tamperelaisten toimesta. Jokeri-pelien ketjut oliki yllättävän asiallisia. Kuulostaa noi tamperelaisten jutut ihan Kärppä-fanien teksteiltä. Ja se on hirveetä.

Mun mielestä peli oli ihan hyvää viihdettä. Tappara näytti jotenki vähä leikittelevänki ekassa erässä ja oli aika ylivoimainen. Toka ja kolmas aika tasaista ja ilman Metsolaa peli olis ihan hyvin voinu kääntyä Ifk:lle. Mun mielestä Tappara pelas kuitenki hyvin ja melko virheettömästi. Metsola oli mies paikallaan ja kuitenki peli oli noin tiukka. Kyllä se Summaselle ihan hyvää lupaa. Onhan Tappara varmaan kovakuntosin vastustaja tällä hetkellä.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Keulii ja kaulii, Tappara nyt vain on juuri tällä hetkellä erinomainen joukkue. Ei välttämättä ole kuukauden päästä mutta nyt on. On se nyt kumma, jos ei sitä saa ääneen sanoa. Ja tämä oli jo ihan normipeliksikin aika tiistai-illan huumaa, saati sitten HIFK-matsiksi.

Hauska juttu muuten oli, että matsin jälkeen Summasta haastateltiin näköjään joka puolella ja televisio ja Aamulehtikin vielä samassa hurlumheissä mukana. En tiedä unohtuiko joltain, että Tappara tosiaan voitti viidennen peräkkäisen pelinsä :D Ja mitä nyt sarjakärki kaatui tuossa kaksi kertaa putkeen yms.

Kova siirto liigaan kieltämättä mutta joskus kannattaisi mediankin keskittyä olennaiseen, ainakin Tampereen päässä. Voi sitä sirkusta, kun HIFK ottaa avausvoittonsa.

Ja juttuhan on niin, että ennakko- ja jälkihypeen nähden peli oli ihan tavallinen liigamatsi, oli Summasia tai ei. Tappara on pelannut parempiakin pelejä, eikä HIFK kyllä mikään jätkälauma ollut. Turha tässä nyt on anteeksi pyydellä sitä, että jengi pärjää, olisitte nyt kerrankin jumankauta iloisia, kun tässä on sentään useampi vuosi pyöritty naama turpeessa.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Hauska juttu muuten oli, että matsin jälkeen Summasta haastateltiin näköjään joka puolella ja televisio ja Aamulehtikin vielä samassa hurlumheissä mukana. En tiedä unohtuiko joltain, että Tappara tosiaan voitti viidennen peräkkäisen pelinsä :D Ja mitä nyt sarjakärki kaatui tuossa kaksi kertaa putkeen yms.
Minkäs sille voi, että HIFK kiinnostaa mutta Tappara ei.
 

Urho666

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tokihan sitä varmaan monella Tapparafanilla hieman keulii hyvin menneen alkuvuoden ja viiden ottelun voittoputken ansiosta, aiempina vuosina kun moista ei juuri ole päässyt tapahtumaan. Oman osansa kommenttien tiettyyn tasoon antavat varmaankin nämä melko väsyneet kahvaus-kommentit sekä TukkaJukan oksettavuudet. Kaippa siitä vastareaktiota syntyy väkisinkin.

Mutta hei, kaikesta huolimatta hieno peli eilen. Nyt on vedetty kolme matsia pääkaupunkilaisia vastaan ja varsin laadukkaita ovat olleet kaikki mittelöt. Tästä eteenpäin, kukin sarallaan!
 

axe

Jäsen
Minkäs sille voi, että HIFK kiinnostaa mutta Tappara ei.

Nauratti kyllä katsella, kun mediaa oli paikalla viitisen kertaa enemmän kuin normipelissä, sitten vielä koko pelin ajan viis-kuus kameraa kuvasi koko ajan pelkkää Summasta. Hirveä pettymys varmaan kaikille heille, kun ilmeisesti ei mitään ylilyöntiä tai raivokohtausta aitiossa tullutkaan. Olisi nyt edes huutanut kertaalleen vaikka "Vittu!", että olisi saatu joku huuliltalukuvideo.

Tavalliselle katsojallehan tuo oli vain yksi viikon kolmesta pelistä Hakametsässä. Kun valittavana on tiistai, paikallispeli ja lauantai, niin onhan se nyt selvää että siinä skabassa tiistai jää armotta viimeiseksi vaikka kuinka IFK onkin vastassa. Ja vastustajan valmentajalla on aivan nollamerkitys yleisön pelivalintoihin, vaikka se median edustajille tulikin yllätyksenä, kun ilmeisen aidosti odottivat täyttä hallia ja olikin peruspaskatiistai. Ne on kai niin kauan jo velloneet kohuissaan ja skandaaleissaan ja ylilyönneissään, etteivät edes tajua, että ihan oikeasti jääkiekon seuraaja haluaisi ne lehtien ja telkkarin jututkin itse pelistä ja sen onnistujista eikä vain ex-seksikohukannabis-vausta.
 

Chaddy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Parin kuukauden tauon jälkeen ehti taas livenä Hakametsään. Tämän ottelun perusteella kotijoukkueen juna puksuttaa ihan mukavaa vauhtia kohti kevättä. Oli sitten klisee tai ei, niin onhan se hyvän joukkueen merkki jos hiukan vaatimattomallakin (vrt Jokeri-pelit, raporttien perusteella) tulee voittoja. Toki syy "vaatimattomaan" peliesitykseen hyökkäyspään osalta löytyi tänään osaltaan myös pirteästi pelanneesta HIFK:sta, josta todellakin huomasi että kausi alkoi eilisestä pelistä uusiksi.

Ensimmäinen 16 minuuttiahan oli aivan loistavaa peliä Tapparalta, mutta avauserän lopussa oli jo valitettavasti nähtävissä, että pitkä ilta on edessä. HIFK hallitsikin sitten loppupeliä - ainakin näennäisesti. Toki oli mukava huomata, että Tapparan puolustuspeli on uomissaan. Vaikka vieraat laukoivat paljon, niin pääsääntöisesti Metsola pääsi helpolla. Huippupaikkoihin tarvittiin noloja virheitä (Clarke, Kankaanperä, jne), jotka toivottavasti vähenee kevättä kohden mennessä.

Jos nyt jotain saa laittaa vielä toivomuslistalle loppukautta varten, niin:
1) Ylivoimapeliin täytyy saada tehokkuutta ja muutenkin parannusta, vaikkakin Koskirannat saivatkin eilen ihan mukavaa pyöritystä välillä aikaiseksi
2) Ulmer pihalle ja tilalle joku oikea vahvistus. En tiedä oliko taas polvi kipeä, mutta Barkov ja Nieminen eivät saaneet toiselta laidalta yhtään tukea ja tämän ketjun potentiaalista saadaan tällä hetkellä irti vain pieni osa. Toki se pienikin osa tuottaa maaleja, mutta playoffeissa tarvitaan lisää vaarallisuutta.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Oman osansa kommenttien tiettyyn tasoon antavat varmaankin nämä melko väsyneet kahvaus-kommentit sekä TukkaJukan oksettavuudet. Kaippa siitä vastareaktiota syntyy väkisinkin.

Juuri näin. Mikään ei ole niin oksettavaa kuin huono häviäjä, oli se sitten joku Jukka Jalonen tai random hifk-fani. Hifkiläiset eivät tosin ole perinteisesti olleet sieltä nillittävimmästä päästä, mutta johan se tässä ketjussa oli liian houkuttelevaa muutamille tehdä johtopäätös: Tappara + Rautakorpi + tappio = kahvaan hävittiin.

Jokainen joka vähänkään on kiekkoa seurannut tai pelannut tietää, että se jolla on huonompi liike joutuu enemmän käyttämään keskimäärin enemmän puutavaraa. Liikkeen määrä voi vaihdella myös pelin sisällä.

Muistan taannoiset menestyksekkäät finaalit Kärppiä vastaan, joissa todella liukkaasti luistellut Tappara pyöri väkkäränä uupuneen kärppälauman ympärillä (4. finaalin jatkoaikaratkaisu paraatiesimerkkinä). Mutta tuona vuonna Tappara oli ristitty Kahvaraksi, joten "tietysti" mestaruus otettiin kahvalla...

Mutta näin se menee: lajia ymmärtämättömät puusilmät haukkuu mutta karavaani kulkee pitkästä aikaa.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ne on kai niin kauan jo velloneet kohuissaan ja skandaaleissaan ja ylilyönneissään, etteivät edes tajua, että ihan oikeasti jääkiekon seuraaja haluaisi ne lehtien ja telkkarin jututkin itse pelistä ja sen onnistujista eikä vain ex-seksikohukannabis-vausta.

Normisettiä toimittelijoilta. Nykyään harvoin kerrotaan peleistä oikeastaan mitään. Jossain "Oho"-tietolaatikossa saattaa olla muutama detalji.

Wanhoina hyvinä aikoina (jolloin mm. axen loistavia raportteja ei vielä saanut netistä, eli puhutaan kivikaudesta) muistelen, että Aamulehdessäkin Tapparan ja Ilveksen peleistä (siis kentällä tapahtuvista asioista) kerrottiin ihan kunnolla, ja muistakin peleistä oli pienet tiivistetyt kuvaukset.

Nyt meinaa käydä otteluraporttien kohdalla niin, että edes lopputulosta ei oikein löydy saati sitten kuvausta siitä, miten siihen päädyttiin.

Sama vika vaivaa tosin kaikkea muutakin "urheilujournalismia" normilehdissä. Jostain suunnistuksestakin kerrotaan tunnelmafiilistelyjä, mutta aikoja tai sijoituksia on välillä kirjaimellisesti turha etsiä tekstin joukosta.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Peliä näkemättömän huomio tästä viestiketjusta on, että Tapparakannattajien kirjoitukset/mielipiteet menevät mielestäni melko paljon monessa kohtaa ristiin. Koen, että näiden kommenttien perusteella pelistä ei saa oikein selville oliko peli täysin Tapparan hanskassa, roikuttiinko, eikö roikuttu, oliko hätää vai ei jne.

Tärkeintä on kolme pistettä, mutta kirjoituksissa on yhtä paljon linjaa kuin normaalin tiistai-illan tuomarilinjassa.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Minkäs sille voi, että HIFK kiinnostaa mutta Tappara ei.
Pisteet onnistuneesta kuitista! On kuitenkin liian hyvä paikka jättää vastaamatta, kun toinen helsinkiläisjoukkue vieraili juuri edellisessä pelissä:

Jokerit kiinnosti näköjään vielä enemmän kuin HIFK.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muistan taannoiset menestyksekkäät finaalit Kärppiä vastaan, joissa todella liukkaasti luistellut Tappara pyöri väkkäränä uupuneen kärppälauman ympärillä (4. finaalin jatkoaikaratkaisu paraatiesimerkkinä). Mutta tuona vuonna Tappara oli ristitty Kahvaraksi, joten "tietysti" mestaruus otettiin kahvalla...

Mutta näin se menee: lajia ymmärtämättömät puusilmät haukkuu mutta karavaani kulkee pitkästä aikaa.

Poikkeus vahvistaa säännön ja aika kultaa muistot...

Eli kaikkien muiden joukkueiden lähes kaikki fanit on puusilmäisiä lajista ymmärtämättömiä? Jep, jep.

Myönnän heti etten ole tältä kaudelta nähnyt kuin muutaman Tapparan matsin ja eilinenkään ei kuulu niihin. Kuitenkin aika selvää on ollut varsinkin kiekottomien pelaajien selvä estäminen Tapparan osalta. Olipahan sitten vastassa ollut mikä joukkue tahansa niin silmään se on pistänyt. Vaikuttaako siihen sitten miten paljon esim. mielikuvat ja ennakkokäsitys Rautakorven suosimasta pelityylistä, sitä en tiedä. Kaikki joukkueet sitä joka tapauksessa tekevät, toiset enemmän ja toiset vähemmän ja sen kanssa vaan on tultava toimeen, vaikka monesti vituttaa tuollaiset tilanteet olipa kärsivänä joukkueena mikä hyvänsä.

Varsin pahalta tuo taas kevättä kohden vaikkuttaa kun Tappara tekee tuon homman kieltämättä todella vaikeaksi tuomareille (eli hyvin) jo nyt, niin mikäköhän on pleijareissa kynnys antaa estämisestä jäähyä, varsinkin kiekottoman estämisestä...? Toivottavasti ei mene rusettiluisteluksi koko homma.
 

axe

Jäsen
Kuitenkin aika selvää on ollut varsinkin kiekottomien pelaajien selvä estäminen Tapparan osalta. Olipahan sitten vastassa ollut mikä joukkue tahansa niin silmään se on pistänyt.

Mää taas haluaisin että joku joskus tekisi vaikka jonkinlaisen koostevideon, yhdestä ottelusta tai useammasta, kun "kaikilla" nykyään on pelit ja vehkeet sellaisia väsätä. Sellaisen missä tämä Tapparan muita räikeämpi ja silmiinpistävä kiekottomien estäminen tai muunlainen kahvaaminen näkyy. Ihan satavarmasti niitä saa putkeen nauhalle, mutta että olisi joskus jotain vähän konkreettisempaa kuin pelkät väitteet että "kaikkihan sen näkee".

Mää näen jokaisen Tapparan pelin ja ihan satavarmasti olen puolueellinen, mutta väitän myös satavarmasti olevani koko lailla jääkiekkoälykäs katsoja, joka näkee myös omiensa virheet ja pystyy ne myöntämään niin nähdessään, enkä näe Tapparan pelissä yhtään mitään erilaista rikkomista kuin muillakaan. Se, että Tapparalla riittää liike ja ennen kaikkea työmoraali olla valmiina keskialueella träpissä, tai tehdä kovaa työtä takakarvauksessa tai omalla alueella pelata vastustajaa vastaan lähellä eikä pelkän mailanmitan päässä, mennä kamppailukiekkoihin ja sillä lailla tehdä vastustajan tila jatkuvasti ahtaaksi, ei ole laiton pelityyli. On ihan vitun varmasti inhottava pelata sitä vastaan ja "oksettava" katsoa, kun oma suosikkijoukkue ei vedäkään jalkakikkaa ja klap-klap onetimerilla yläkulmaan, kun aina on joku saatanan oranssihousu häiritsemässä, mutta sääntöjen vastaisia estämisiä tai roikkumisia ei tule yhtään enempää kuin muidenkaan joukkueiden pelissä.

Yksi selvä merkkihän tästä on taas sekin, että ei ole montaa aikaa tällä kaudella kun Tappara nimenomaan kahvasi, oli kuulemma mailaa koko ajan kainalossa ja muuta sellaista. Sitten kun pari otteluketjua meni jo etukäteen siihen saman paskan vääntämiseen ja ilmeisesti pari vastusfaniakin avasivat oikeasti silmänsä pelille eivätkä menneet sillä vanhalla perinnemutulla, niin enää Tappara ei sitten kahvannutkaan mailalla, vaan siirryttiin juuri tähän kiekottomien pelaajien estämisestä valittamiseen. Kun sehän on taas sellainen asia, että "jokainen näkee koukkaukset, mutta MINÄ näkemyksekkäämpänä katsojana osaan poimia sieltä tällaisia asioita joita tyhmemmät eivät huomaa."

Tehkää se saakelin koostevideo. Todistakaa meille, että Tappara kahvaa ja estää.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yksi selvä merkkihän tästä on taas sekin, että ei ole montaa aikaa tällä kaudella kun Tappara nimenomaan kahvasi, oli kuulemma mailaa koko ajan kainalossa ja muuta sellaista. Sitten kun pari otteluketjua meni jo etukäteen siihen saman paskan vääntämiseen ja ilmeisesti pari vastusfaniakin avasivat oikeasti silmänsä pelille eivätkä menneet sillä vanhalla perinnemutulla, niin enää Tappara ei sitten kahvannutkaan mailalla, vaan siirryttiin juuri tähän kiekottomien pelaajien estämisestä valittamiseen. Kun sehän on taas sellainen asia, että "jokainen näkee koukkaukset, mutta MINÄ näkemyksekkäämpänä katsojana osaan poimia sieltä tällaisia asioita joita tyhmemmät eivät huomaa."

Tehkää se saakelin koostevideo. Todistakaa meille, että Tappara kahvaa ja estää.

Minä en ole tuollaisia ketjuja täältä lukenut, joten en niihin voi kommentoida mitään. Toin tuossa vain esille mitä se Tapparan pelaaminen on noissa muutamissa näkemissäni otteluissa tälläkin kaudella mielestäni ollut. Tai siis jos tarkkoja ollaan niin tämä kulminoituu kaiketi enemmän nimenomaan Rautakorpeen kuin Tapparaan. En todellakaan korosta olevani näkemyksekkäämpi katsoja kuin kukaan muukaan. Heitin mielestäni lähes puolueettoman mielipiteeni, joka minulla kaiketi saa olla. Nuo tilanteet on erottunut itselleni, en tiedä miksi, mutta sitten vastaavasti todennäköisesti jää jotain muita "pieniä" asioita pelistä huomaamatta, inhimillistä mielestäni.

Minulta et ainakaan tule tuota koostevideota saamaan. Ei ole mitään halua eikä tarvetta moiseen. Kuten totesin, kaikki sitä tekee, toiset enemmän ja toiset vähemmän, toiset paremmin ja toiset huonommin.

Aivan turhaa tästä on enään jankata. Saavat olla puolestani näkemyseroja joita löytää kaikesta jääkiekkoon liittyvästä jos vain haluaa. Toisen henkilön näkemyksiä ja mielipiteitä tämmöisistä asioista on aika saatanan vaikea ruveta muuttamaan, lähes mahdotonta.
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Zorbakselle on aivan sama kahvaako Tappara. Kunhan tulee voittoja. Okei, voi olla osin siitäkin kiinni, että olen sitonut pornon katsomisen Tapparan voitolliseen pelaamiseen. Jotkut sitovat vuokransa elinkustannusindeksiin, valistuneemmat elinkuvaelmiin. Iphonessa on sellainen sovellus, että joka pääosaan saa tarvittaessa clipattua Saravon Pekan naaman. Se on jotenkin voimauttavaa tsiikaa entisen kapteenin jörnivän, ja myös jörnittävän. Sovellukseen on toistaiseksi saatavilla vain Tapparan vanhat kapteenit.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Yksi selvä merkkihän tästä on taas sekin, että ei ole montaa aikaa tällä kaudella kun Tappara nimenomaan kahvasi, oli kuulemma mailaa koko ajan kainalossa ja muuta sellaista.

Alkukaudesta Tappara nimenomaan puolusti sen mailanmitan päässä ja suorastaan vitutti katsella sitä passiivista perässähiihtämistä. Sitten kun oltiin väärällä puolella miestä mailanmitan päässä, niin jouduttiin rikkomaan ja ollaan jäähytilaston kärki (osaltaan vaikuttavat myös ulosajot). Nyt hengitetään kiekotonta niskaan ja parhaimmillaan heti kun syöttö tulee lapaan isketään kiinni.

Tämä siis ottamatta kantaa eilisen tapahtumiin.
 
Nauratti kyllä katsella, kun mediaa oli paikalla viitisen kertaa enemmän kuin normipelissä, sitten vielä koko pelin ajan viis-kuus kameraa kuvasi koko ajan pelkkää Summasta.

No ei tuo vielä mitään.

Hesarin Jokerit-JYP -raportista puolet oli omistettu Raimo Summasen paluulle. Ilmeisesti Ramilla oli näppinsä pelissä tuossakin ottelussa, varmaan etänä tarkkaili käskytyksiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös