Ti 21.5.2024 Otteluseuranta (12. kisapäivä)

  • 60 345
  • 1 803

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Alkuerien päätöspäivä pitää sisällään kuusi ottelua:

Itävalta-Iso-Britannia (13.20)

Ranska-Saksa (13.20)

Kanada-Tsekki (17.20)

Latvia-Yhdysvallat (17.20)

Suomi-Sveitsi (21.20)

Ruotsi-Slovakia (21.20)

Hurjia tunteita ja jännitystä täynnä olleet alkupään tapahtumat ovat tulleet/tulevat tiensä päähän illan päätteeksi vääjäämättä.

Panosta tavallaan on jo heti alkuun: Leijonakollegamme kun ennen lähtöään MM-kisojen 1. Divisioonan pariin voivat ottaa edes pienenkin pisteryöstön kaiken osuessa kohdilleen haltuunsa ja huvittavasti sitten pelastaa saman tien meidän Leijoniemme jatkopaikan. Todennäköisyys toki näissä kisoissa pisteittä yhä olevana sille ei ole suuri. British Lionsin kisat ovat menneet nyt mönkään, mutta mikään ei ole silti pois siltä tulevaisuudessa!

Paluuseen kun ei voittoa välttämättä tarvita vaan kakkostilakin riittää sitä ensi vuotta koskien ja samana vuonna tuolloin ovat Talviolympialaisetkin. Lisäksi ajatukset varmasti ovat enemmän tai vähemmän British Lionsilla myös Talviolympialaisten Karsinnassa!

Itävallalla taas on edessä pakkovoitto, mutta parhaimpaan kisasuoritukseensa vuosiin tilanne ei ole niin pakkotilanne kuin yleensä ja Puolivälierään pääsy ajatuksenakin olisi mieletöntä lähellä oleva saavutus heille.

Muusta päiväottelusta puhuen Jääkukot ovat kesälomalle lähdössä, mutta Jääkotkille on tärkeää saada ottelusta sinänsä pistekin. Ei niin tärkeää itsessään, mutta silti Latvian ulospudottavana tässäkin on panosta.

Latvian on vuorostaan pakko voittaa Yhdysvallat, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty. Murheellisesti kuin viime vuoden ensi MM-mitalisti on menettänyt pisteitä pisteryöstöihin jokusen kerran tässä turnauksessa. Ja vaikka voitto tapahtuisi niin sittenkin Saksan, mutta vielä sitäkin selvemmin vielä ohi päästävän joukkueen eli Slovakian on jäätävä pisteittä.

Mistä päästäänkin viimeiseen pariin:

Leijonat voitti kyllä Punaiset tai Valkoiset kollegansa Tanskanmaalta eilen illalla, mutta jo tuossakin vain 3-1 ja toisin kuin vaikka Jääkarhut nk. Pohjan Naapuristamme niin Tanska itse asiassa on voittanut Leijonat jääkiekossa tuoreempinakin vuosina montakin kertaa ja useamminkin!

Lisäksi milloin ei voitakaan niin on perin useasti typerästi aliarvioitu välillä vielä Leijoniimme kohdistetun ensivoittonsa jälkeen silloin tällöin!

Vaikka maa on ollut MM-kisojen varsinaisella puolella jo vuodesta 2003 lähtien koko ajan tippumatta minnekään.

Sveitsi murheellisesti elleivät todella, todella pahoin sössi kaikkea niin ovat vielä siihen päälle Tanskaa useimmiten jääkiekossa vaarallisempi vastustaja ja voi hyvinkin ikävä kyllä voittaa tai edes pisteryöstön Suomen suhteen ottaa.

Alkuerissä etenkin vielä näin on tapahtunut tai voi tapahtua todennäköisemmin kuin ratkaisupeleissä.

Voitettuaan Tanskan Suomea voi vieläkin taas kerran suojata ikiaikainen onni aina päästä jatkoon tai kahdeksan parhaan joukkoon kaiken jälkeen, mutta joskus tulee väistämättä nk. Rannalle Jääminen kesäloman muodossa.

Mielenkiintoisesti tällä välin tästä on kärsinyt ainakin kerran myös nyt porskuttava Tre Kronor Leijoniamme ennen siinä missä Jääkarhuille kesälomalle jäänti on liiankin tuttua kauraa.

Kiitos eilisillan voiton Suomelle tosin nyt jatkoon riittää pistekin siinä missä eilisillan pisteryöstö tappiosta puhumattakaan olisi syössyt Leijonat vain entistäkin pahempiin paineisiin tai kuilun partaalle.

Toivottavasti myös kesälomalle mahdollisesti lähdettäessä se osataan ottaa poikkeustapauksena eikä aleta pirullistamaan sitä ikään kuin kovemmaksi ja yleisemmäksi tulevaksi ilmiöksi.

Monta muuta urheilulajia kun on aina vaivannut maassamme kovinkin äkkiä vaikeuksien myötä tullut vihamielisen kieltävä ja torjuva suhtautuminen jolloin huonoimmillaan tuomitaan joskus jopa koko urheilulaji touhuksi jota ei ikään kuin kannattaisi yrittää.

Myös jääkiekko hyvin vanhaankin aikaan kärsi tästä, mutta osin sen suhtautumisen hävitti juurikin satumainen/satumaisena pysynyt 'onni' mitä kotimaiseen jääkiekkoomme tulee.

Muutoin saatettaisiin hyvinkin olla Jääkarhujen kanssa vaihdettu silloin vuoden 1965 paikkeilla paikkaa jossakin toisessa tapahtumatodellisuudessa siihen, että mihin suuntaan jääkiekkomme lähti kehittymään!

Puolivälieristä edes oletuksena Suomelle tulee siitä puhuen kuitenkin rankka paikka. Alkuerien jatkuviin virheisiin ja ajoittain törkeän ylimielisen laiskaan pörhistelyyn ei yksiselitteisesti ole enää varaa.

Slovakialle riittäisi kyllä pisteryöstökin jatkoon Tre Kronorista, mutta helpommin sanottu kuin tehty.

Mitä tulee jännitykseen niin lähinnä turnausohjelma on pitänyt huolen siitä, että Leijonat Valkoisina tai Punaisina Tanskanmaalta ja Jääkarhut eivät voi enää uhata ketään heidän omien ottelujensa loputtua kesken!

Molemmat mainituista voivat kuitenkin myös keskittyä Talviolympialaisten Karsintaan ja se on ehkä hyvä se. Varsinkin Jääkarhuille tekee hyvää nollata ajatukset edelleen melko huonon luokan turnauksesta toki myös muutoksista ja käymistilasta kärsineenä maana jääkiekossa.

Brittien pudottua myös Valkokotkat eli Puola putoaa ja toisin kuin briteillä niin aivan välttämättä heillä paluu sitä ensi vuodeksi ei ole niin selviö. Etenkin kun he eivät oikein pääse hiomaan puutteitaan Talviolympialaisten Karsinnassakaan. Kazakstan sen sijaan saavutti melko paljonkin pisteitä kaikkiaan näissä alkupään peleissä jääden sarjaan.

Melkoinen päivä siis luvassa!
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Toivottavasti Itävalta vie. Ei Suomi mitään jatkopaikkaa ansaitse jos se on kiinni jostain Britannia - Itävalta pelistä. Muutenkin tekisi hyvää kisoille kun Itävalta menisi jatkoon.
 

KK-V 1994

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Toivottavasti Itävalta vie. Ei Suomi mitään jatkopaikkaa ansaitse jos se on kiinni jostain Britannia - Itävalta pelistä. Muutenkin tekisi hyvää kisoille kun Itävalta menisi jatkoon.
Olisi kyllä otollisinta, että Itävalta nousee nyt edelle ja Suomi hoitaa illemmalla paikkansa itse.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Viimeistä viedään, ennenkuin tosipelit alkava.

Päivän pelit:
13.20
Itävalta - Britannia (Lohko A)
Ranska - Saksa (Lohko B)

17.20
Kanada - Tsekki (Lohko A)
Latvia - USA (Lohko B)

21.20
Suomi - Sveitsi (Lohko A)
Ruotsi - Slovakia (Lohko B

Jatkoajan @Toimitus tiesi jo eilen kertoa, että Britannia häviää tänään, mutta onneksi ei spoilannut muita pelejä. Eli jännitystä riittää!
 

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Itävalta on tässä alussa ollut kyllä kaukana siitä mitä olivat Sveitsiä, Kanadaa ja Suomea vastaan. Voi mennä vähän jännityksen piikkiin mutta katsellaan miten peli etenee...
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Toivottavasti Itävalta vie. Ei Suomi mitään jatkopaikkaa ansaitse jos se on kiinni jostain Britannia - Itävalta pelistä. Muutenkin tekisi hyvää kisoille kun Itävalta menisi jatkoon.
Millä perusteella Itävalta sitten ansaitsee jatkopaikan jos se häviäisi Iso-Britannialle?
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Vielä on Suomi jatkossa kun Itävalta-UK on 0-0, kävi Sveitsiä vastaan miten tahansa. Tiukkaa on tuossakin pelissä
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Iso-britannian maalivahtipeluutus on ollut kyllä jännää. Whistle, joka pelaa vähän all over the place -tyylillä pelasi isoimmat pelit ja sitten Bowns pelannut vähemmän, vaikka Bownsin torjuntatyyli ja tapa torjua vaikuttaa paljon enemmän vakaalta ja koko ajan tuntuu olevan sisällä pelissä.

Iso-britannian kannalta harmi, että lohkot oli vähän epätasaisia. Kazakstan ja Puola olleet aika heikkoja läpi turnauksen, eikä olisi ollut suuri ihme, jos esimerkiksi kazakkeja vastaan olisi britit ottaneet voiton.

Noh, nyt vauhtia divarista ja takaisin. Sukupolven vaihdosta tuo joukkue kyllä kaipaa kipeästi.
 

Snacilep

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Leijonat, Ukraina
Itävalta johtoon ylivoimalla.
 

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Sieltä Itävalta ylivoimalla 1-0. Ovat kyllä kokoajan saaneet peliä enemmän haltuunsa. Ansaittu maali.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Britit ottaneet peliä enemmän hallintaan. Itävallalla vähän puristusta havaittavissa, Osku Grönman sanoisi, että on epäonnistumisen pelkoa Itävallan otteissa nähtävissä.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Uskon, että Itävalta voittaa vähän samaan tyyliin, kuin Suomi eilen. Heille ne matsit, joissa pitää ottaa aloite omiin käsiin, ovat toki erityisen hankalia etenkin nyt, kun on painetta saavuttaa jotakin poikkeuksellista.

Olisihan se viihdyttävää illan pelin kannalta, jos Itävalta voittaa. Ja Itävallan menestys erityisesti ilahduttaakin, kun olen maassa niin pitkään asunut.

Toki toivon, että Suomi jatkopaikan lopulta ottaa voittamalla Sveitsin illalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös