Ti 20.11.2012 JYP - HPK

  • 15 558
  • 50

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Saapa nähdä tulisiko JYP:lle tulosta uudistetuilla ketjuilla. Ylivoimalla varsinkin voi olla tuhoisa ykkösketju. Saapa nähdä jos peli ei kulje niin siirtykö Jaatinen auvitun paikalle hyökkääjäksi ja kolmonen jää pienelle peliajalle. Enakkoon joukkueella todella vahva ykkösketju ja hyvä nelosketju, mutta saako muut ketjut sitten juonesta kiini vai ei. Outoa ettei Jaatista pistetty kakkoseen kun kuitenkin tuo ketju taisi harjoitusmatseissa pelata ihan hyvin yhteen. Toki kaikkea pitää kokeilla ja kolmosessakin pitää olla tasapainoa jos meinataan sitä peluttaa.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Eiköhän jyvikset tämän matsin voita jos saavat edes kolme ylivoimaa tässä pelissä. Parin viime pelin ylivoimatilastot aika musertavia. Yhdellä huippuketjulla voi liigassa voittaa matsin ja luulenpa, että jyvisten ykkönen tällää komeat lukemat taululle.
 

Janders

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYP on pelitavallisessa kriisissä. Kokoonpanosta on poissa paras maalintekijä sekä kovin taistelija. Kakkosketjun laidalla viilettää puolustaja, ja ketjua sentteröi LahenRami. Sitten kun vielä vilkaistaan kuntopuntaria ja kauden edellisiä HPK-pelejä, niin kyllähän kaikki merkit viittaavat vierasvoittoon.

Veikkaisin lopputuloksena olevan nyhjäysvoitto yhden maalin erolla (voi toki kääntyä kummalle vaan), tai sitten suoranainen teurastus HPK:lle.
 

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ihan mahdollista. Tosin vastaavasti tasakentällisin kuuden viime pelin saldo JYPillä on 2-14. Melko musertava tilasto sekin.

Tämä on tilasto jonka pohjalta sanon, että HPK tulee voittamaan tänään varsinaisella peliajalla. Kerho lähtenee teemalla "pois boksista". Tosin yleensä siinä on käynyt niin, että ensimmäisellä erätauolla päävalmentaja ihmettelee haastattelussa, miten kummassa voidaan istua 6x2min ensimmäiseen erään kun teema oli tuo. No joo, JYP joutuu muokkailemaan yv koostumuksia vanhasta totutusta, joten en usko häkin heiluvan edes yv:llä. HPK on todella lähellä pitää nollat. Joku vahinko toki saattaa käydä kun pelinä on jääkiekko.

JYP 0,1 - HPK 3,4
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Wuppiduu. Mitähän tuosta taas kerran sanoisi? Ai että JYP on paska. Joo, no sen verran voi sanoa. Kerholla oli peli hallussa läpi ottelun, muutamaa suonenvetoa lukuun ottamatta.

JYPillä näytti olevan kolme mestis-kenttää, joista yksi olisi käynyt karsinnoissa pelaamassa ja siitä intoa saaneena värkkäsivät kaksi maalia liigajoukkueen verkkoon. "Änäriketju" pimentoon ja olkaa hyvää, kolme pistettä hämäläisille. Auvitusta ei ole mitään hyötyä hyökkääjänä, Auvinen pelasi paskimman pelinsä minkä olen nuorelta kaverilta nähnyt, Koskinen oli taas hidas, Kalteva ottaa pakollisen jäähynsä, kaikki kaksinkamppailut hävitään, syötetään liian vaikeita ja ne eivät mene perille tai oma pelaaja ei saa sitä haltuunsa, hyökkäyspäässä maalipaikoille ei päästy käytännössä ollenkaan, karvaus murretaan parilla syötöllä ja itse ei päästä peliä rakentamaan lainkaan.

Tämä ei ollut huono peli JYPiltä, vaan tältä kaudelta peruspeli. No ehkä vähän alakanttiin, mutta vastus oli hyvä, joten ehkä se sillä selittyy.

JYP on kone, kyllä. Pisteautomaatti, tarkkaan ottaen.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Kerho sitten voitti reippaastikin 2-5 ja kun samaan aikaan Kärpät hävisivät Jokeireille, HPK siirtyi sarjakärkeen. Oikein piristävä piipahdus tässä marraskuussa. On sieltä toki monet tulleet kovaa alaspäinkin, mutta hyvä tässä on nyt olla. Liput hommattuna ajat sitten jo perjantain kotipeliin. Näin!

Kertokaa ihmeessä pelistä jotakin, ainakin Sallinen-Viitaluoma-Fehr ollut todella liekeissä. Pakko kyllä kehaista näin teksti-tv:n kautta Kerhon puolustusta. Laakson ja Tuulolan puuttuminen onnistuttiin paikkaamaan.
 

Valametti

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onnea HPK:lle voitosta ja sarjajohtoon menosta! Noin mekin pelattiin joskus: oli peli-iloa ja itseluottamusta.

Tänään odotin JYPiltä jonkinlaista tasonnostoa ja jopa voittoa, mutta käteen jäi vain tuulimuna. Tämän hetken JYP alkaa olla jo sen luokan vitsi että vituttaa jo oikeasti - marraskuun kriisijoukkue.

- Munakoriketju sakkasi kuin Talvivaaran osake.
- Koskinen, ei jaksa perustella.
- Auvinen, vielä kausi, pari Mestistä pliis.
+ Tarkin huikeat torjunnat pelin alussa
 

chubster

Jäsen
HPK ansaittu voitto, hieno ottelu, hieno joukkue! Vainio (junnupakki?) pelas hienon ottelun, eikä siellä paljoa Tuulolaa kaipailtu! Spangille lampaanperse selänkäännöstä, vihaan niitä niin paljon varsinki ku ne aina palkitaan yv:llä. Hyvin mies kuitenkin pelasi.

JYPiltä plussan saa Sipiläinen, muut (valmennusjohtoa myöten) veti jällen totutusti rajusti alta riman.

Tuomarit oli kans aika päälliköitä jälleen. Ugh.

Ei siinä, Kerho pelas huikean vieraspelin ja ansaitsi voittonsa, onnittelut sarjakärjelle!
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Kertokaa ihmeessä pelistä jotakin, ainakin Sallinen-Viitaluoma-Fehr ollut todella liekeissä. Pakko kyllä kehaista näin teksti-tv:n kautta Kerhon puolustusta. Laakson ja Tuulolan puuttuminen onnistuttiin paikkaamaan.
Pakko kehaista myös Anssi Ritarin "herkkuselostuksella" höystetyn Urpo-kuvan välityksellä nähtynä. Onnistuttiin todella paikkaamaan, ja käytännössä joka ukko pelasi tänään aivan vitun hyvällä asenteella koko pelin. Kolmen A:n luottoluokituksen velho, Alistaja-Alkemisti-Atu™, jatkoi puolestaan suvereenin taktisen pelisilmänsä väläyttelyä ottamalla aikalisän 2-2-tilanteessa, kun jo valmiiksi aivan puhki ollut viisikko löi pitkän. Pienen hengähdys- ja hartsport-tauon jälkeen asianomaisilla ei ollutkaan enää mitään ongelmia purkaa JYPin painetta.

Tässä vielä videomateriaalia sarjatilanteen muutokseen liittyen.
 

Ralph

Jäsen
En ole peliä nähnyt, mutta:

+ Eric Fehr, on se kova. Vai liian kova?
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
HPK:lla oli tuo pelaamisen taso kovempaa luokkaa kuin JYPillä. JYP tavallaan roikkui mukana pari erää, mutta HPK:n perusvarmuus kaikessa oli parempaa, syötöt kovia, karvaus parempaa ja ennen kaikkea kaksinkamppailuissa, jotka menivät lähes kaikki vieraille. En muista montaakaan päätykiekkoa ja kaksinkamppailua josta valkopaita ei olisi lähtenyt kiekon kanssa. Se kertoo varmaan osaltaan HPK:n kovasta henkisestä tilasta ja vastaavasti JYPin heikosta vireestä, kun onnistumiset ja epäonnistumiset tavallaan ruokkivat toisiaan.

Hyvä veto taktisesti oli myös Selinin aikalisä kesken kovan JYPin pyörityksen. Saivat huiliaikaa omille ja se käänsi myös momentumin HPK:lle. Itse aikalisällä Selin ei tainnut edes puhua omille, mutta ajoitus oli täydellinen.

JYPiltä pakko kehua toki Sipiläistä, hyvää viimeistelyä kahdesta paikasta. Quirk ja Ruohomaa olivat ihan kohtalaisen hyviä, harmi vaan ettei Ruohomaa osunut parista avopaikastaan. Kärkiketjuilta ei sitten nähtykään oikein mitään maininnan arvoista Peverleyn selkä suorana hiihtelyä lukuunottamatta.
 

valkosulka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Fehrille pitäisi antaa luxusasunto saunalla Hämeenlinnan parhaalta paikalta, tarjota 5 mukia Hälläpyörässä ja hankkkia nimi paperiin 10 vuodeksi. Ja kaupungin avaimet.
 

Anthero

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Symp. Jukurit
Eiköhän viimeistään nyt ole selvää että jos NHL alkaa, niin Fehr lähtee samalla koneella Miettisen kanssa lätäkön taa. Niin se vaan on. Ykkönen loisti kyllä tänään.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Juuri nyt vituttaa ankarasti, että tuli hommattua liput lauantaiksi jo kauan sitten. No, toivottavasti Erik Karlsson näyttää jotain jonka takia hallille kannattaa mennä.

Ei kannata vaipua epätoivoon. Tänään vastustaja oli, hieman vajaamiehisenäkin, kuitenkin kiekkomaailman Väinämöinen/Chuck Norris. Kyllä se siitä taas Valtrallakin lähtee.

Ja mitä tulee tuohon lauantain matsiin niin tuskinhan sitä edes pystytään sämpylää jakavan tuontilutuurin ansiosta pelaamaan.
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Jypiltä jäi mieleen positiivisesti tietysti Sipiläinen, Louhivaara ja Virtanen. Tarkki oli hyvä myös.

Kerhon Vainio oli todella hyvä. Viitaluoman laukaus patjoihin 2-5 maalissa oli älykkään pelaajan teko. Fehr järjesteli paikkoja muille ja itselleen. Kyllähän se pari kertaa upposikin. Tuominen oli ihan hyvä, Rendulic samoin.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Hölkytikölkyti. Ykkösketju hurjana ja sarjakärkeen. Fehr on kone, ihanaa. Tähän täytyy vielä lisätä, että myös Kerhon A-junnut johtaa omaa sarjaansa. Joten tuplakärki ja tällä hetkellä Kerho-perhe seilaa kivan pehmeissä ja myötäisissä tuulissa.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
- Auvinen, vielä kausi, pari Mestistä pliis.

Jep, eihän kyseessä ollut kuin JYPin paras puolustaja tänään ja muodosti myös parhaan pakkiparin Kaltevan kanssa.
Näkyvä-Koskinen jotain uskomatonta sontaa ja Välivaara-Malmivaara normaalissa syyskausi-moodissaan.

Hyökkäyksestä ykkösketju perseestä kaikin puolin, etenkin Eller. Kerran mies huusi kauheeseen ääneen jotain aitioon päin kiukuissaan, tiedä sitten mikä otti päähän.
Kakkosketjusta Auvitu turha, Lahti raivosi itsensä piippuun ekassa erässä ja ei kahdessa viimeisessä erässä jaksanut tehdä mitään.
Quirkin ketjussa Ruohomaalle plussat ja nelosesta Sipiläinen nyt saa hyväksyttävän arvosanan kahdella maalillaan.
Jääskeläinen taas kohlottaa ympäri kenttää (mikä funktio kokoonpanossa) ja Jonne väläytti sen yhden tilanteen, muuten lähinnä menetteli kiekkoja kun yritti jotain ihmeveivejä.
 
Viimeksi muokattu:

Turkka_80

Jäsen
"Änäriketju" pimentoon ja olkaa hyvää, kolme pistettä hämäläisille.

Mahdatko olla ihan vakavissasi? Edellisen kotipelin hype jos unohdetaan niin kyllä valitettavasti Lars Eller oli tänään kentän huonoin pelaaja. Ei minkäänlaista mielenkiintoa puolustamista kohtaan ja kun Peverleykään ei ilmeisesti vieläkään ole oikein jyvällä ison kentän puolustuspelistä niin olihan se tavattoman surullista katsoa Perrinin yksinäistä taistelua puolustamassa.

Ihan oikeasti, vaikka ne on änärissä pelanneet niin ei tarvinne joka tilanteen jälkeen kehua miten pojat sai hienon kakan aikaan.
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Auvisen esitys oli aivan huikea verrattuna tähän M30 ja yli-osastoon puolustuksessa. Tämä kokoonpanossa vapaamatkustava osasto alkaa jo paskuudessaan olla jotain ennenkuulumatonta.

Sipiläiseltä kaksi maalia ja Virtaselta hyvä tilanteenrakentelu. Ruohomaa ihan pirteä, mutta tehoton. Siinä ne JYPin puolelta, jotka edes vähän löivät Kerholle kampohin. Kotijoukkueen ykkösketjussa oli kuulemma NHL-pelaajia ja ties mitä Stanley Cup-voittajia. Vittu, nuoko oikeasti tappelevat siitä, että heidän palkkoihinsa ei koskettaisi (näin kärjistettynä)? Urakkapalkalla pelatessa ei tältä illalta olisi paljoa maitorahoja jäänyt käteen.

JYP on syvällä ja ei voi olla enää kuin yksi suunta. Tappelisivat ja taklaisivat edes, mutta kun ei edes sitä.
 

Korppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sarjakärki oli kova. Selin on saanut kerhon odotetusti pelaamaan hyvin.
Jypin peli oli vähemmän huonoa kuin yleensä, mutta yksi vastustajan maali katkaisi selkärangan. Tuomareilta hienoa suorittamista taas kerran, 1-1 ja 2-4maalit tuli 'huikeiden' vihellysten seurauksena. Ei kyllä olisi pärjätty muutenkaan, joten se siitä.

Mikä siinä on että Koskista pitää peluuttaa? Ottakaa se nyt jo vittuun sieltä! Quirk pörrää hienosti kulmissa ja silloin tällöin unohtaa kännykän pösöön, mutta eikös nyt olisi jo aika myöntää, ettei tyypistä ole mitään todellista hyötyä. Nyt vois vaikka tehdä rosteriin tai valmennukseen muutoksia?

Nelosketju onnistui tänään ja Auvinen oli taas erittäin hyvä.
Tästä on paha jatkaa.
 

Rolli92

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jepjep. Vaikka ensimmäisessä erässä tuhlailtiin, niin lähtihän se siitä. Ville ja Eric pelaavat tällä hetkellä huikeasti yhteen ja Sallinen tekee nätisti tilaa näille kahdelle maestrolle. Viitaluoman patjalaukaus hemmetin hyvä oivallus, mutta niin vei Sallinenkin kaksi miestä mukanaan, ja jätti Fehrin yksin keskelle siinä tilanteessa.

Vainio tänään ehdottomasti Kerhon paras pakki, ja ei se nyt pahasti näkynyt kahden erittäin tärkeän palasen puuttuminen puolustuksesta. Laajuutta löytyy. Ja yhden Miettisenkään puuttuminen ei näkynyt yhtään missään.

Ja vilkaiskaapas muuten peliaikoja, tänään on Kerhon osalta peluutettu ketjuja tasaisemmin kuin pitkään aikaan, ja se näkyy muuten taululla. Mielestäni erittäin positiivinen juttu että Viitaluoman ketju ei ole ollut liikaa kentällä, mutta sitten kun sattui olemaan, olikin aika hemmetin vaarallinen. Peluutetaan jatkossakin tasaisesti, niin kaikilla on aina virtaa joka vaihdossa. Osittain tämä peluutus johtui toki siitä, että Kiilholman kenttä pelasi Jypin ykköstä vastaan aina kun mahdollista, mutta silti, miksi kuluttamaan tiettyjä pelaajia liikaa, kun kaikki neljä kenttää siellä pärjäävät? Jatketaan tällä linjalla, niin kärkimiehet jaksavat vielä keväälläkin.

Ja kuten otteluseurannassa totesin, Spang sai ihan ansaitsemaansa oppia tänään taklauksen vastaanotosta. Ensimmäinen oli luokaton esitys, kolmanteen kunnon niittiin oli jo ottanut opikseen. Ja kyllä niitä taisi senkin jälkeen vielä tulla. Muutenkin Jyp taklasi erittäin paljon, kerholta ei oikein jäänyt mieleen kuin Mielosen taklaus pelin alussa. Toki teema ennen peliäkin taisi olla se pysytään pois boxista, ja kun tietää liigalinjan, niin eipä paljoa tarvitse taklailla, jos ei yhtään ylimääräistä jäähyä halua.

Voitosta huolimatta Tolkki ei vakuuttanut, kyllä Järä on ihan oikeasti nappaamassa ykkösen viittaa harteilleen. Vaan mikäs siinä, Jyppiläisethän sen voivat historiastaan vahvistaa, että kun on kaksi voittavaa veskaria, niin mitä siitä seuraa...

Voittajan ja sarjakärjen on helppo hymyillä. Ei mulla muuta.
 

massimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Devils, FC United of Manchester
Vaihtaisiko HPK Fehrin vaikka pariin muuhun työsulkulaiseen... Jypistä saisi pari sellaista ja voisi, sinne pari sm-liiga statuksella liikkuvaa pelaajaa, pistää kaupan tekijäiseksi. Kerho oli tänään tehokas ja numerot kertovat juurikin joukkueiden välisen eron.

- Tarkki ei ihan yksin pystynyt pitämään joukkuetta pystyssä.
- Tuomareista kitistään sarjatasosta riippumatta... Ihan aiheesta.
- Olisi kiva tietää kuinka paljon Jypin taklaukset/peli on vähentynyt viime kaudesta
- Näkyvä liian näkyvä ja enkä puhu positiivisesti
 

Andrei

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Peliä varten kasataan hyökkäyskolmikko Peverley-Perrin-Eller. Lopputulos: Sipiläinen tekee kaikki maalit. Jossain mättää ja pahasti.

Peverleyn peli on mennyt koko ajan huonompaan suuntaan, miestä ei taida pahemmin kiinnostaa?

Larsille annan vielä aikaa, mutta melkoista sementtiä taitaa kaverin jaloissa olla, sillä ei jaksa kerta kaikkiaan luistella ainakaan alaspäin metriäkään asiallisesti.

Totuuden nimissä on sanottava että peli on sekaisin kuin seinäkello eikä sitä voi parin miehen päälle kaataa, mutta jotenkin sitä toivoisi että joukkueen lähtökohtaisesti parhaat pelaajat näyttäisivät myös olevansa sellaisia jäällä, mielellään joka ilta.

Niin ja Hämeenlinnaan onnittelut, hieno matsi ja liigan kärkipaikka. Hattu päästä...nnnnyt!
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Varsin mainiota, jos Luomala on ns.sisäistänyt tuota puolustuspelaamista Kiilholman kanssa. Ei mene Luomalakaan sitten hukkaan, vaikka ei hankitulle paikalleen maalintekijäksi kelpaakaan.

Kukaan ei ole sanonut halaistua sanaa Kerhon nelosesta, ilmeisesti jätkät pelanneet hyvän pelin. Ei tässä malta odottaa perjantaita, toivottavasti porukkaa tulee hallille paljon!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös