Ti 20.10.2015 TPS - Ilves

  • 3 788
  • 21

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
TPS tänään:

#32 Lauri Tukonen - #10 Eric Perrin - #71 Tomi Kallio
#22 Jerry Ahtola - #91 Ville-Vesa Vainiola - #17 Tadas Kumeliauskas
#48 Julius Vähätalo - #60 Tero Koskiranta - #12 Dave Spina
#78 Patrik Moisio - #29 Jonne Virtanen - #37 Patrik Virta

# 7 Henrik Tallinder - # 4 Tomas Mojzis
#20 Jani Forsström - #55 Harri Tikkanen
# 6 Niklas Friman - #64 Olli Malmivaara
#36 Elmeri Eronen

#35 Teemu Lassila
(#30 Aleksandar Georgiev)

Samoilla mennään, joilla sunnuntaina (18.10.2015) tuli kuonoon Isomäessä. Ainoa näkyvä muutos on siinä, että Olli Malmivaara hyppää suoraan pelaavaan kuusikkoon Elmeri Erosen jäädessä seiskapakiksi. Tällä ei liene suuren suurta merkitystä sikäli mikäli mennään seitsemän pakin rotaatiolla. Poissa ovat edelleen Petteri Nummelin ja Ilkka Pikkarainen - sekä Virtaa ja Vähätaloa lukuunottamatta muut rotaatiojunnut mm. Elias Karvonen, Miro Keskitalo ja Niklas Salo.

Ainakin mun silmääni on erittäin positiivista, että ketjuja ei sotketa jokaisen heikommin menneen matsin jälkeen. Mun mielestäni tämä antaa kuvan siitä, että valmennus selkeästi uskoo omaan tekemiseensä sekä omaan joukkueeseensa. Jokaisen pelaajan panos joukkueelle on yhtä tärkeä - roolit vaihtelevat. Huonommin mennyttä matsia ei ruveta peittelemään ketjumuutoksilla - so. roolien muutoksilla, vaan se muutos pitää löytyä jokaisen omasta tekemisestä. Jokaisen pelaajan tulee pyrkiä täyttämään se oma pieni roolinsa paremmin kuin edellisessä tappiollisessa matsissa. "Vi måste nu göra lilla saker lite bättre, lite bättre", sanoisi eräskin ruåtsalainen tähän väliin.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilves:

Sointu - Flinck - Vihko
Jokinen - Kantola - Rautiainen
Suomi - Savilahti - Jaatinen
Välimaa - Riekkinen - Veistola

Mäkelä - Kessel
Vittasmäki - Salmela
Mäkinen - Näppilä
Fagerudd

Toivonen
(Kiviaho)
 

Iso-Olli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itseäni kiinnostaa tänään erityisesti Vittasmäen pelaaminen. Se on kumma juttu, että ympäristön vaihtuminen voi vaikuttaa pelaamisen tasoon noinkin paljon. Myös Sointu laitetaan erityistarkkailuun, koska Turussa ei saanut oikeastaan mitään aikaan. Harmittaa myös, kun Tyrväinen ei pelaa. Olisi ollut hauska nähdä hänet Moision käsittelyssä.
 

Hank Edmund

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, CBJ
Samaa mieltä Mr.Foxin kanssa siitä että ketjut on pidetty samoina, aivan turhaa tässä vaiheessa olisi lähteä pyörittämään jotain älytöntä ketjurulettia.

Mutta tästä pitäis nyt voitto kairata kuvottavan Ässät-tappion jälkeen, saataisiin taas lisäuskoa tekemiseen. Ja ykkösketjunkin olisi kiva nähdä pääsevään taas kunnolla tehojen makuun.
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Onhan tuo Tepsin nimilista aika paljon kovempi ja epäsuhtaa lisää entisestään, että Ilvekseltä poissa kärkiukkoja kentällisen verran. No, niillä mennään ketä on.

Vähän olen aina ollut sitä mieltä, että jos joku ukko ei kaukalossa pärjää, niin ei sille sitten olisi pitänyt sopimustakaan tehdä. Mutta jos kuitenkin on tehty niin se ei ole pelaajan vaan seurajohdon moka.

Turpiin tulee 3-2, mutta pelataan nyt kuitenkin ensin.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ennakkoasetelma on tietysti selkeä, kun siipirikkoinen Ilves saapuu neljän ottelun tappioputkessa Turkuun, jossa vastaan asettuu ainakin paperilla kova TPS. Ilvekseltä rosterista pudonnut siis Laakso, Sandell, Mustonen, Tyrväinen, Niemi, kaikki 1-2 kentän pelaajia meidän rosterissa.

Jotenkin mulla on silti toiveikkaampi olo tässä tilanteessa lähteä vieraspeliin, kuin mitä kotipeliin olisi. Ilves on pelannut vieraissa passiivisesti ja kurinalaisesti, eli toisin sanoen toivonut että vastustaja tekee enemmän virheitä. Tästä syystä uskon Ilveksen vieraspelaamisen tason kärsivän vähemmän loukkaantumisten myötä, kuin kotipelaamisen. That said, yllätys se silti on jos pisteitä tulee Tampereelle viemisiksi.
 

bulftrik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins, MM, LHC
Villi veikkaus ottelun kulusta: Ilves siirtyy johtoon ensimmäisessä erässä, mutta lopulta häviää vähintään kahdella maalilla. Eric Perrin saalistaa ainakin kolme tehopistettä kuten lähes aina Ilvestä vastaan. Myös Moisio pääsee maalin makuun.
 

Pattura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onhan tuossa Tepsin rosterissa huima ero Ipan nimilistaan verrattuna. Ihme, ettei Tepsi ole ottanut vielä enemmän pisteitä.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Voin muistaa täysin väärinkin, mutta onko siitä tasan vuosi, kun Nummelinin kolmonen sulatettiin Petun käyttöön? Vahva muistikuva mulla on siitä, että silloinkin vastassa oli Ilves ja pelin alun paidansulatusjuhlallisuudet jäivät TPS:n ainoaksi iloksi Ilveksen hakiessa pisteet. Veikkaus tarjoaa Ilveksen suoralle voitolle kertoimen 3,95 ja ml-kertoimeksikin 2,80. Sarjataulukossa ollaan peräkkäin ja kuntopuntarissakin melkein. Toki toivon kotijoukkueen tämän klaaraavan, mutta aion kyllä käydä kympin laittamassa Ilveksen suoralle voitolle. Meikä kun ei yleensä pitkävetovoitoilla juhli, niin eiköhän tämä jinxaus riitä siihen, että TPS poistuu illalla kaukalosta kolme pistettä mukanaan.
 
Viimeksi muokattu:

Pattura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
YV prosenteissa on yli 10% ero Tepsin hyväksi. Jos Ipa ei saa tuota kuntoon, niin Tepsi vie pisteet.
 

Phil.A

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Välimaa-Riekkinen-Veistola, tuo Tuokkolan super-suosikkiketju tulee tekemään tuhojaan. Välly painaa vähintään kypärätempun ja maalipyssy Riekkinen kerää tehot 5+3. Ihan oikeesti hei, peluuttais vaikka A-junnuja, tai hommais LeKistä äijiä tuon 5.divaritason ketjun tilalle! En tiedä vaivautuisko edes katsomaan peliä, koska vitutuskäyrä hipoo pilvenreunoja joka kerta, kun tämä ketju sählää kentällä. Toivottavasti olisin väärässä, mutta pahoin pelkään, että en ole.
 

Saksipotku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Voin muistaa täysin väärinkin, mutta onko siitä tasan vuosi, kun Nummelinin kolmonen sulatettiin Petun käyttöön? Vahva muistikuva mulla on siitä, että silloinkin vastassa oli Ilves ja pelin alun paidansulatusjuhlallisuudet jäivät TPS:n ainoaksi iloksi Ilveksen hakiessa pisteet.

Vähän menee nyt puurot ja vellit sekaisin. Petun paita "sulatettiin" ensimmäisen kerran jo syksyllä 2012, tuolloin vastassa oli Tappara ja Petun debyytti käynnistyi Tapparan iskiessä ensimmäisessä vaihdossa taululle 0-1 Nummelinin katsellessa aitiopaikalta. Tuon pelin tosin Tepsi lopulta voitti 3-2, jos oikein muistan.

Viime kauden eka matsi piti sisällään nämä kapteeniuspuheet sun muut aina isä-Nummelinilta asti ja taisi tuossa paidanluovutuskin olla messissä. Silloin vastassa oli Kärpät ja tukkaan tuli taas.

Ilveksen kanssa surullista historiaa löytyy tuolta 2012 syksyltä, jollon M.Koivun paluuottelussa Tepsi esiintyi totaalisen munattomasti ja ties kuinka monen sadan änärikokemuksella varustettu nippu otti Ilveksen varsin nimettömältä sakilta pataan 3-5. Vieläkin vituttaa tuo tapahtuma, jota paikanpäällä seuraamassa oli yli 10 000 katsojaa ja joukkue paskoi alleen aivan totaalisesti.
 

KJ hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mistä hitosta tuo Ilveksen kerroin on haettu? 3.95? Ei tuo nyt niin selvä matsi ole.

Okei Ilveksellä nyt jokunen loukkaantuminen, mutta jossain vaiheessahan nuo tappioputketkin katkeavat. Tälläiset ennakkoon mukamas selvät ottelut ovat aivan mahdottomia ennustaa oikein. Toivottavasti ei mene mailan puristamiseksi, jos alussa ei menekään kiekkoa reppuun, vaikka hallinta olisikin kotijoukkueella. Kokeneelta kaartilta odotetaan taas tuloksia.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pahoin pelkään nihkeää peliä kotijoukkueelta. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun vastustaja tulee Turkuun kaikkien mielestä jo ennakkoon hävinneenä, mutta kotijoukkue onnistuu silti sössimään homman täydellisesti. Kotikentällä maalinteko on ollut aika vaikeaa ja joukkoon on mahtunut muutama kiusallinen nollan maalin tappio (KooKoo, SaiPa) ja pari muutenkin heikkoa esitystä. Ennakkosuosikin asema ei oikein sovi nyky-Tepsille.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
- - - muutama kiusallinen nollan maalin tappio (KooKoo, SaiPa) - - -
Frederic Cloutier, Jussi Markkanen, Hannu Toivonen...

Ainakin kaudella 2014-15 Hannu Toivonen oli TPS:lle melkoinen muuri Vaasan Sportin maalin suulla. Neljässä ottelussa (189min 08sec) TPS sai kiekon Toivosen selän taakse tasan neljä kertaa: Simon Gysbers (13.09.2014), Jakub Nakladal (31.10.2014), Elias Karvonen (21.02.2015) ja Petteri Nummelin (21.02.2015). Yksikään näistä nimistä ei ole tänään TPS:n pelaavassa kokoonpanossa...

Torjunnat:
13.09.2014 - 28/29 @Vaasa
31.10.2014 - 39/40 @Vaasa
09.12.2014 - 33/33 @Turku
21.02.2015 - 8/10 @Turku

Oma muistini ei enää riitä, että oliko Toivosen pelaaminen viimeisessä Turun ottelussa jo alkujaankin vähän epävarmaa. Ensimmäisellä kympillä kuitenkin vaihdettiin pois maalin suulta, kun taululla oli jo 2-0 ja kertaalleen oltiin käyty videoitakin katsomassa.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ilveksen kanssa surullista historiaa löytyy tuolta 2012 syksyltä, jollon M.Koivun paluuottelussa Tepsi esiintyi totaalisen munattomasti ja ties kuinka monen sadan änärikokemuksella varustettu nippu otti Ilveksen varsin nimettömältä sakilta pataan 3-5.

Meni tosiaan puurot ja vellit sekaisin, noinhan se olikin. Menee vanhan päässä jo kaikki "juhlapelit" sekaisin. Jotenkin vaan on sellainen fiilis, että niissä tulee aina turpaan. Joku tilastoniilo voisi varmaan osoittaa tämänkin luulon vääräksi. No, tämä tästä.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jotenkin vaan on sellainen fiilis, että niissä tulee aina turpaan. Joku tilastoniilo voisi varmaan osoittaa tämänkin luulon vääräksi. No, tämä tästä.

Milläs osoitat faktatiedon vääräksi? :D 2010 mestaruusvuoden jälkeen kaikki vähänkin tärkeämmät pelit menny perse edellä puuhun.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vahva esitys kotijoukkueelta ja ansaitut kolme pistettä. TPS oli hyvin valmistautunut ja hereillä heti ottelun alussa ja vei ensimmäistä sen loppua lukuunottamatta täydellisesti. Tämä oli varmasti paras avauserä joukkueelta tämän kauden aikana. Alku näytti, että TPS on vaikeasti voitettavissa.

TPS liikkui koko ottelun Ilvestä paremmin ja hallitsi sen vuoksi pelitapahtumia. Vaikeita hetkiä tulee ottelussa aina mutta nämä hetket ja Ilveksen orastavat painostusjaksot TPS onnistui puolustamaan hyvin ja pitämään Ilveksen hyökkääjät pois parhaimmalta maalintekosektorilta. Mojzis ja Tikkanen onnistuivat minusta tänään hyvin puolustuksessa. Tallinder oli sitä vastoin usein yllättävissä vaikeuksissa. Ettei vaan runsas pelikuorma hieman jo näkyisi hänen pelaamisessaan.

Kumeliauskasin veto, josta voittomaali syntyi, oli hieno. Vainiolan ketju pelasi kokonaisuudessaan oikein hyvin. Ahtola tekee paljon töitä ja Kumeliauskas menee pelillisesti eteenpäin hurjaa vauhtia. Vainiola on saanut terävyyttä pelaamiseensa vastuun lisääntymisen myötä. Vähätalo on puolestaan saanut voimaa jalkoihin ja pelasi takuuvarmasti uransa parhaimman liigapelin aikuisten sarjassa.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Tepsiltä vihdoin se ensimmäinen ehjä esitys ja oltiin alusta asti valmiina. Tätä on odotettu, ilmeisesti otettiin opiksi Ässät-matsin romahduksesta.

Ilves oli joka osa-alueella huonompi. Välillä peli meni sekavaksi hakkaamiseksi ja koukkimiseksi, mutta kokonaisuutena hyvä ottelu katsojankin kannalta. Komeita maaleja kaikki. Varsinkin Rautiaisen kavennusmaali Ilvekselle oli tyypillinen NHL-tason laukaus, jolle Lassila ei voinut mitään. Rautiainen katsoi eteenpäin mutta laukoikin yllättäen pakin jaloista yläkulmaan, komea maali. Tukosen eka maali oli myös upea; Perrinin kautta kiekko takaisin ja ns. tuelta lauotaan suoraan syötöstä kiekko reppuun! Näitä lisää. Paremmalla viimeistelyllä olisi tullut pari maalia lisääkin, mutta säästelkööt paukkuja Saipalle..

Ilves oli yllättävän tasapaksu. Paljon hyviä pelaajia, mutta ei oikein kukaan muu kuin Toivonen noussut esille. Toivosen mailapeli pilasi pari hyvää maalipaikkaa, kun pääsi sorkkimaan mailallaan kiekot pois lavasta. Kantolakin oli kuin varjo entisestään. Paremmilla senttereillä noista hyvistä laitureista saisi paljon enemmän irti.
Tepsiltä nostan esiin Frimanin, joka pelasi aika hyvän matsin eikä tehnyt nyt pahoja virheitä. Mojzis pelasi myös hyvin, olisiko lepo tehnyt hyvää? Sen sijaan Tallinder jakoi vtumaisia harhasyöttöjä heti matsin alkuun useita, mutta ei onneksi tullut maaleja. Ahtola-Vainiola-Kume on saanut selvästi langanpäästä kiinni ja peli oli ihan mukiinmenevää. Vähätalon pelikin alkaa löytämään uomiaan. Vielä kun käyttäisi kokoaan härskisti hyväkseen, niin olisi pirun vaikea pideltävä..
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sen sijaan Tallinder jakoi vtumaisia harhasyöttöjä heti matsin alkuun useita, mutta ei onneksi tullut maaleja.

Koska olen aika estottomasti Tallenin pelaamista kehunut, niin liityn joukkoon tummaan ja esitän omalta osaltani vähän kritiikkiä. En tiedä alkavatko Henkan peliminuutit painaa, vai oliko kyseessä vain ns. off-ilta, mutta yllättävän monta kertaa tuli kiekonmenetyksiä, harhasyöttöjä ja jopa ihan rehellisiä väärin sijoittumisia. Tällaisina iltoina on erittäin tärkeää, että Frimanit ja muut "rivimiehet" pitävät tasonsa korkealla. En kuitenkaan ole kovinkaan huolissani Tallenin otteista. Runsas peliaika tuo varmasti jonkun verran piimää pohkeisiin kenelle tahansa. Kokonaisuutena arvioiden Tallinder on silti mielestäni ollut alkukauden TPS-joukkueen paras puolustaja ja useammassa pelissä jopa Palloseuran paras pelaaja. Rutiini ja varmuus on yleensä niin korkealla tasolla, että saahan sitä joskus vähän notkahtaa, kunhan ei ota tavaksi.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Koska olen aika estottomasti Tallenin pelaamista kehunut, niin liityn joukkoon tummaan ja esitän omalta osaltani vähän kritiikkiä. En tiedä alkavatko Henkan peliminuutit painaa, vai oliko kyseessä vain ns. off-ilta, mutta yllättävän monta kertaa tuli kiekonmenetyksiä, harhasyöttöjä ja jopa ihan rehellisiä väärin sijoittumisia. Tällaisina iltoina on erittäin tärkeää, että Frimanit ja muut "rivimiehet" pitävät tasonsa korkealla. En kuitenkaan ole kovinkaan huolissani Tallenin otteista. Runsas peliaika tuo varmasti jonkun verran piimää pohkeisiin kenelle tahansa. Kokonaisuutena arvioiden Tallinder on silti mielestäni ollut alkukauden TPS-joukkueen paras puolustaja ja useammassa pelissä jopa Palloseuran paras pelaaja. Rutiini ja varmuus on yleensä niin korkealla tasolla, että saahan sitä joskus vähän notkahtaa, kunhan ei ota tavaksi.

Hän on hyvä pelaaja, mutta eikö ole kärsinyt loukkaantumista? Siihen pohjustaen voisi arvata, että fysiikka ei kestä sitä kuormitusta jota Tepsissä saa. Numpan tapaan laskisin kuormitusta helpoissa kotipeleissä ja roolia rohkeasti nuorille. Nyt on munkin pakko myöntää, että Eronen pelasi erittäin hyvin Ilvestä vastaan ja selvästi on parantanut kauden alusta. Matka Liiga-pakiksi on vielä pitkä, mutta niin Lukossakin nousi esim. Virtanen esille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös