Ti 17.2.2009 TPS - Ässät ‎

  • 16 318
  • 77

RomuLumi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pelistä

Paikalla olleena voin sanoa, että Salak oli tänään aivan mahtava. Järjettömän hyviä torjontuja ja pari kunnon show vetoa. Salak oli tänään voiton takuumies. Kyllä Ässille niitä maalipaikkoja tuli, mutta ei kaveria tänään ohittanut kukaan, eikä mikään...mitä nyt joku tolppa, mutta kuiteskin. Yksi parhaimmista torjunnoista oli Kivenämmän läpiajo, mutta torjuntoja tuli niin paljon, että ei muista enää kaikkia.

Norlundin viisi-vastaan-kolme maali näytti taas kaverin merkityksen. Miksi syöttää kun tilaa on, pääsi lähelle ja omaa hyvän kudin. Voittomaali ja oikeanlaista itseluottamusta. Juuri näin.

Suomisen maali oli kyllä aivan järjettömän upea. Kaveri kääntyili ensin omiinpäin alivoimalla ja sitten oman maalinedestä hirveä spurtti ylös ja raudanluja laukaus siniviivalta sisään. Hyvä veto tuokin, eikä voi suoralta kädeltä NormiNelkkua syyttää. Suominen heräsi keväällä, kuten kuuluukin...

Halosen taklauksesta en sano mitään, mutta Kivenämmän kaatuminen, josta Venäläinen sai jäähyn...siis mitä hittoa! Hirveetä filmiä kun mailaan vähän kopauttaa.

Pelissä oli aivan huippu hienoja hetkiä, mutta suurimaksi osaksi aika varovaista kyttäilyä ja sekavaa peliä. Ässät ei saanut oikein mitään karvaus painetta TPS pakkeihin ja siten selvisivät kohtuu helpolla tasakentällisin.

Filppulalla kaksi läpiajoa, mutta maalia ei tällä kertaa saanut. Ihan hyvää peliä ykkösessä, mutta ketjukaverit ei ihan vielä samalla aallolla.

Bergiltä pari hazardia...
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Toisaalta olikin rattoisaa viheltää loppupeli neiti Kivenmäen koskiessa kiekkoon.

Kivenmäki onkin Porin suosituin turkulainen, joten tottakai turkulaiset sitä vihaa. Eihän se sovi mitenkään yleiseen kaavaan että turkulaisesta pidettäisiin turun ulkopuolellakin.

No, paskaan saumaan tappio. Taas pitää tehdä ihmeitä että pleijaripaikka aukeaa.
 

c'elysee

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei todellakaan lupaa hyvää kertsiä vastaan torstaina, sillä kertsi on omassa taistelussaan suorasta playoff-paikasta ja varmasti tulee päälle satakymmenen lasissa.
Antaa tulla vaan. Siinähän olisi hyvä tilaisuus kaatamalla Kerho lähteä mukaan taistelemaan siitä suorasta paikasta. Sen saavuttaminen ei ole todennäköistä, mutta turha lähteä nyt pakittelemaankaan. Tavoitteet vaan ylemmäs, niin pysyy se playoutpeikko varmemmin takana.
 

Messi#10

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, FC Barcelona, St. Louis Blues
Suomisella nyt tällä kaudella tehot 11+9, joten ohitti viime kauden tehot 10+9 tuolla alivoimamaalilla.
 

keppimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Plankkiapina Kunnari, FC TPS ja aktiivinen HC TPS
Ässien ei todellakaan kannata luovuttaa, sillä pelissä oli paljon hyvää ja paikkoja luotiin. Tuuri oli vain ikävästi turkulaisten puolella tänään.

Toki Ässät oli ihan ok, mutta selvästi kotijoukkuetta huonompi. TPS loi enemmän maalipaikkoja ja oli aktiivisempi. Kun vielä Salak oli kentän paras pelaaja, ei voittajasta ollut mitään epäselvää.
Molemmista joukkueista näki, että rosterit ovat liigan heikoimpia, varsinkin hyökkäyksen osalta. Todella huolimatonta pelaamista vastahyökkäyksissä ja etenkin maalipaikoissa.
4-2, jopa 5-3 olisi ollut täysin mahdollinen tulos tänään.

Kotiyleisöä pitää kehua kun kerrankin on sen paikka. Tiistai-ilta, yli 6000 katsojaa ja paljon keskimääräistä parempi tunnelma. Joko lauantaina paukkuu 7000?
 

rosnäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Samaa mieltä... peli pomppi huolella Tepsille, vaikka Ässät noin yleisesti painosti.
---
Ässien ei todellakaan kannata luovuttaa, sillä pelissä oli paljon hyvää ja paikkoja luotiin. Tuuri oli vain ikävästi turkulaisten puolella tänään.

Taisimme olla eri pelissä. Mielestäni TPS pelasi olosuhteisiin nähden hyvän pelin ja painostus kyllä hoidettiin kotijoukkueen toimesta. Laatupaikkoja oli useita ja ainoastaan huono viimeistely esti useamman kotijoukkueen maalin. Laukaukset suuntautuivat lähes säännönmukaisesti ohi ja yli. Duballe olisi kyllä mennyt, jos laukaukset olisi saatu maalia kohden. Tämä näkyy mielestäni myös tilastoissa.

Sinänsä Ässien peli näytti paikoittain ihan jääkiekkojoukkueen peliltä, mutta jotenkin näytti siltä, että kevyellä jalalla ei oltu liikkeellä. Taklauksiin ei kunnolla ehditty eikä painetta saatu kunnolla TPS päätyyn. Niinä muutamina kertoina, kun siinä onnistuttiin, hässäkkä saatiin melko helposti TPS maalille tai ainakin maalin taakse. Yksinkertaistettuna ajatellen tappio menee Duban piikkiin, 5-3 alivoiman aiheuttaminen ja alivoimamaalin imurointi. Toisaalta ottelua ei voiteta tekemättä yhtään maalia eikä vauhti tänään riittänyt niin laadukkaisiin paikkoihin pääsemiseen, että Salak olisi yllätetty. TPS:lle ansaittu voitto pelaamalla, ei tuurilla, puolustus ei kuitenkaan vakuuttanut.
 

rama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Habs, FC Jazz-j, Newcastle United
Ihmetellä täytyy, jos Aleksander Salak ensi kaudella vielä liigassa pelaa. Ehdottomasti sarjan TOP3-veskari tällä hetkellä, oli tänään kuin seinä maalinsa suulla.

Duban imurointi (siniviivan päältä ilman maskia sisään) oli pelin ratkaisukohta, mutta en silti häntä ensimmäisenä alkaisi syyttelemään. Tänään Ässä-pelaajien kädettömyys maalipaikoissa oli käsinkosketeltavaa. Kaksi kertaa oli edessä pelkkä tyhjä maali, ensin toisessa erässä Matti Kuusisto sai jotenkin osuttua vielä Salakiin ja viimeisessä erässä Kuparinen pisti kiekon sisätolppaan. Tämän lisäksi kun toisessa erässä oli vielä kolme läpiajoa (Damon, Kivenmäki + Mäkinen.), ei voi sanoa etteikö olisi mahdollisuuksia pelin kääntämiseen ollut.

Ässien ylivoima on uskomatonta paskaa, tosin jos sitä ei edes harjoitella, mitä muutakaan voi odottaa. Pelin lopussa kun vedettiin riskillä 4 hyökillä + Kuusistolla viivalla, saatiin heti todella vaarallinen tilanne (Kuparisen tolppa) aikaan. Kannattaisiko jatkossa miettiä jotain erikoiskenttiä näihin yv-tilanteisiin?

Pahiten pihalla tänään oli kapteeni Kuparinen, pilasi koko ajan kaikki ketjunsa hyökkäykset menettämällä kiekon. Puolustuksessa pakkiparin Peltonen-Korkeavuori ollessa kentällä TPS pyöritti järjestään pitkiä pyörityksiä, onneksi ensi kaudella nähdäänkin omassa päässä vähän parempia jätkiä, vai mitä Pena?

TPS oli tänään parempi kuin edellisessä 2-0 kohtaamisessa, mutta en silti jaksa uskoa teidän sääleistä pidemmälle etenevän (paitsi jos vastaan tulee IFK, silloinhan kaikki on aina mahdollista :D). Silti jo säälipaikka taitaa Hantta-kauden päättymisen jälkeen olla jo melkoinen torjuntavoitto.
 

tutzba

Jäsen
Turkuhallissahan oli tänään ääntä! Olin varautunut kuolleeseen meininkiin, mutta tämän illan katsojat voittavat Hartwallin kannattajat mennen tullen. Mukavaa nähdä tuollaistakin.

Ensimmäinen erä oli Palloseuralta surkea, näytti pikkuisen että ei kotijoukkue uskaltanut oikein tehdä mitään. Ylivoimallakin vain siirreltiin kiekkoa, samalla kun vastuuta sysättiin kaverille.

Toinen erä alkoikin sitten Suomisen upealla alivoimamaalilla. Kun Suominen sai kiekon alivoimalla ja lähti kiertämään oman päädyn kautta kohti hyökkäyspäätyä, ajattelin ihan oikeasti että tämä päättyy maaliin. Vielä kun yleisö alkoi kannustaa hänen noustessa keskialuetta ylöspäin, sen jotenkin vain tunsi.

Kolmannesta erästä ei mitään erityistä sanottavaa olekaan. TPS varmisteli ja Ässät yritti.

+Salak oli aivan helvetin hyvä
+Nordlundilta jäätävä maali, jaksoi odottaa kunnes paikka aukesi
+Suomisen maali

-Kivenmäellä on lahjoja näyttelijäksi, oli aivan uskomattomia hyppyjä hänellä
-tuomaritoiminta oli tänään huonoa. Pahimpina esimerkkeinä hämääntyminen Kivenmäen sukeltamisesta sekä yksi aivan uskomaton ryntäysjäähy puhtaasta taklauksesta
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Kaikki oleellinen täällä puitukkin läpi, mutta heittelen vielä jotain omia kommentteja:

-Salak pelasti meidät tänään ties jo monennen kerran tällä kaudella. Kahdella maalilla ei yleensä peleissä paljoa juhlita, mutta tänään juhlittiin Allunkin toimesta. Go Allu!
-Nordlundin lämäri puhui jälleen tehokkaasti ja ollut meidän parhaimpia pakkeja tällä kaudella. Samaa rataa vain Make jatkossakin.
-Suomisesta kehkeytymässä varsinainen liideri. Yksinkertaisen komea maali tänään ja tosiaan 11 häkkiä jo kasassa tältä kaudelta.
-Kostajalta millin tarkka kaapaisu Filppulalle, mutta eipä Ilarille maistunut. The Kostajalta muutenkin leppoisa peli.
-Missä Laine oli tämän päivän rosterista? Noh väliäkös tuolla, kun pisteet irtosivat, se on tärkeintä nyt.

Suikkasen aikana ollaan pystytty taistelemaan se 60 minuuttia tasavahvasti ja siitä kertovat tämänkaltaiset voitot kuten tänään. Kiitos TPS! Voittoputken tynkää rakentumassa...
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Ei juuri lisättävää ketjun viesteihin. Voittoa pitää arvostaa, mutta kyllä tänään silti pomppikin. Sanotaan Salakista vaikka niin, että on loistava maalivahti ja loistavilla maalivahdeilla on myös tähdet kohdallaan.

Minusta Ässät loi lukumääräisesti Tepsiä enemmän vaarallisia paikkoja. Tulivat paljon helpommin sinisen yli ja olivat sen jälkeen juonikkaampia. Tuomaritkin olivat vierasjoukkueen puolella täälläkin mainituissa tilanteissa, mutta ei riittänyt. Jotain ihmettä se Suikkanen on tehnyt, että nämä tiukat pelit kääntyvät kerta kerran jälkeen Tepsille.

Seuraava kierros on todella mielenkiintoinen ja jopa kutkuttava Tepsin kannalta. HPK kohtaa Tepsin. Se on teoriassa todella kova peli, mutta yllätys yllätys TPS on voittanut kaikki kohtaamiset tällä kaudella. HIFK kohtaa Kärpät Oulussa, jossa ovat hävinneet jo kahdesti. Tapparan ja Pelsujen kohtaaminen on myös merkittävä.
 

miklaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät (Sympatiat HIFK)
Pisteet maistuivat jälleen. Peli ei kyllä taaskaan huikaissut, mutta onneksi kaveri vielä paskempi. Kivenmäki vetikin sitten niin vitun neitimäisen sukelluksen että sm-liigan linja mukaiseksi parin peli huili olisi paikallaan. Toisaalta olikin rattoisaa viheltää loppupeli neiti Kivenmäen koskiessa kiekkoon.

Tuosta tilanteesta tuli heti tunnelmaa lisää halliin, vaikka nousu tulikin tietysti TPS:n osalle. En ihan väittäisi tilannetta sukellukseksi. Jäähy tuli huitomisesta, jossa tilanteeseen kolmanneksi tullut TPS:n pelaaja tuli mukaan kunnon yliolan viikatteela alakäden alapuolelle ja irrotti mailan otteesta. Huonolla tuurilla olisi osunut kyynärvarteen ja värttinäluu palasiksi.

Ässät kaatui tänään Salakiin, joka, niin kuin jatkoajan raportissa oikein sanottiin, ei päästänyt Ässiä peliin mukaan. Uskon, että yksi onnistuminen olisi johtanut toiseen. Paikkoja oli riittämiin.

TPS:n toinen maali oli ihan käsittämätön. Ässät lähti ylivoimalla peruuttamaan ja Suomisesta näki, että kaveri huomasi tilanteen ja lähti polkemaan niska kyyryssä niin pitkälle kuin suoraan luistelemalla pääsi ja siniviivalta "silmät kiinni" lämäri, joka meni vähän helposti. Suikkanen taputteli pariinkin otteeseen selkään vaihtoaitiossa. Hyvin luettu tilanne Suomiselta.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Wankel pyöri sangen mallikkaasti ensimmäisen erän matelusta huolimatta. Salakka on kone ja hallissa oli enemmän tunnetta ja ääntä kuin vuosiin. Nordlundin maali oli loistava ja Suomisen siniviivalta ammuttu osuma kerrassaan maaginen. Tuli ihan Harri Suvanto mieleen tuosta Suomisen polkemisesta ja laukauksesta, en tiedä miksi. Tuomarit olivat kerta kaikkisen loistavia - kymmnen pistettä. Onneksi jäähyjen syitä ei kelattu taululla kovin paljoa, sillä Turkuhallin yleisö olisi saattanut syttyä useampaankin otteeseen. Ässien kultakypärä oli kyllä surkuhupaisa.

Eipä tässä kai muuta. Maalivahdit toisin päin niin Ässät olisi vienyt kamppailun lukemin 2-5. Salakalla on hyvä jatkaa pisteiden metsästämistä ja säälipleijareissa TPS on vittumainen vastus mille tahansa joukkueelle.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuosta tilanteesta tuli heti tunnelmaa lisää halliin, vaikka nousu tulikin tietysti TPS:n osalle. En ihan väittäisi tilannetta sukellukseksi. Jäähy tuli huitomisesta, jossa tilanteeseen kolmanneksi tullut TPS:n pelaaja tuli mukaan kunnon yliolan viikatteela alakäden alapuolelle ja irrotti mailan otteesta. Huonolla tuurilla olisi osunut kyynärvarteen ja värttinäluu palasiksi.

Jäähy oli oikea, mutta ei kaveri voi heittäytyä mahalleen jäähän, jos joku lyö mailaan. Sukeltamisesta olisi ihan hyvin voinut antaa kultakypärälle vähintään kympin.
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Suomisen maali näkyy koko komeudessaan Nelosen illlan TOP5-maaleissa (nro. 2). Pätkässä näkyy se ensimmäinen koukkaus keskialueelle, ja sieltä vauhdin hakuun omaan päähän jne.

EDIT: AA:n maalikimarassa näkyy myös. Ei tohon voi kyllästyä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Kivenmäki vetikin sitten niin vitun neitimäisen sukelluksen että sm-liigan linja mukaiseksi parin peli huili olisi paikallaan. Toisaalta olikin rattoisaa viheltää loppupeli neiti Kivenmäen koskiessa kiekkoon.

Tämä on kyllä täysin käsittämätön kommentti.

Totta helvetissä siellä kannattaa hypätä ja sukeltaa joka kerta kun joku luistelee ohi. Aina kun kaatuu niin vastustajalta lähtee vähintään yksi pelaaja boksiin. Ja jos kaatuu laidan lähellä niin vastustaja saa OR:n.

Se tosin ei ole pelaajien vika vaan näiden liigan suojeluksessa viheltävien persesilmien.

Niin ja parempi voitti. Salak oli ilmiömäinen ja Duba aivan sysipaska. Siihen ei tosin kaaduttu koska oma sarake näyttää nollaa.
 

kosh

Jäsen
Suosikkijoukkue
F2- sekä O-katsomo
-Suomisesta kehkeytymässä varsinainen liideri. Yksinkertaisen komea maali tänään ja tosiaan 11 häkkiä jo kasassa tältä kaudelta.

On muuten Suomisen maaliennätys liigassa. Ja mikä parasta, niin maaleja on tullut nimenomaan näissä loppukauden tärkeissä peleissä.
 

Hattivatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Missä tehot?

Vaikea sitä on otteluita voittaa, jos ei saada maaliakaan tehtyä. Salak tosin oli uskomattomassa vedossa, mutta kyllä noilla ylivoimilla ja useista avoimista paikoista muutama maali olisi pitänyt tehdä. Tänään ei vaan pomppinut patapaidoille.

TPS pelasi yllättävänkin hyvin ajaen Ässien hyökkäykset pääasiallisesti ulos hyvistä maalintekopaikoista. Kulmaväännöissä ei pärjätty ja Luomalaa olisi tarvittu. Sillanpää ja Salminen ovat liian kevyitä vielä siihen hommaan. Kupru ja Ville olivat vähän unessa ja virheitä tuli. Suorat vedot edelleen Duballe mahdottomia, mutta siihenhän peli ei siis kaatunut.

Hallin parasti antia oli tietysti tanssitytöt, jotka voi seuraavaksi ottaa mukaan Porin vieraspeliin.
 
Oli kyllä yksi kauden viihdyttävimmistä peleistä, ihan viihteen kannalta. Salak on upein ikinä ja Tume Suominen häkistä näkee vielä unia pitkään, maali oli kuin suoraan jostain 90-luvun ajoilta.

Suominen on parantanut pitkin kautta todella paljon ja on tällä hetkellä aivan liekeissä, päätypainissa Suominen ei häviä vaan pitää yksin kiekkoa pariakin kaveria vastaan ja järjestelee paikkoja kavereille. Toinen asia mikä Suomisessa pistää aikaisempaa enemmän silmään on se, että Tume tekee pelkästään älykkäitä ratkaisuja, kuten maali tänään, ei turhaa purkua kiekko hallussa ja kaverin vaihtaessa täysi polku päälle ja veto, täydestä luistelusta vedetty lämäri ei ihan helpompia kuteja torjua kuitenkaan ole, vaikka Duban se olisi pitänyt napata. Toivottavasti Tume vain parantaa ja jatkaa täällä myös ensi kaudella, kirjain rinnassa.


ps. Yleisössä oli tänään nastaa, oli kummallista nähdä a) hallissa väkeä b) melkein kaikkien taputtavan ja myös buuavan Mavelle, joka nyt voisi vielä odottaa kesäkauden uimahyppyjä varten, siellä on playoutitkin edessä.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Uskomatonta paskaa kyllä. Kieltämättä maalivahtivalinta oli varsin outo, toivottavasti Duba pelasi viimeisen ottelunsa patapaidassa. Oliko sitten Kilpeläinen vielä puolikuntoinen paskataudin jäljiltä, muuta selitystä järjettömälle maalivahtivalinnalle en keksi.

Nolla maalia silti, ei siinä pelkkä Kilpeläinen olisi auttanut kuin ehkä 0-0 tuloksella jatkoajalle. Maalipaikkoja oli, mutta kun ei kelpaa laittaa kiekkoa edes tyhjään maaliin, niin minkäs teet. Peli oli kyllä täysin voitettavissa.

No ei auta, tämä pitää unohtaa ja kääntää katse kohti uusia pettymyksiä. Onneksi Lukkokin hävisi, niin saadaan vielä vääntää Satakunnan herruudesta pitkälle kevääseen.
 

A - P

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Niin kyllä minunkin mielestäni vaaralliset tekopaikat olivat suht tasan, mm. Filppulan läpiajo oli tolpassa vaikka joku väitti sortuneen omaan näppäryyteensä. Halosen "ryntäys" oli kyllä mielenkiintoinen, montakohan potkua otti ennen taklausta?
 

Padas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ässillä oli selkeästi parhaat maalipaikat ottelussa. Kiekko pyöri useita kertoja maaliviivan tuntumassa, ja muut kiekot jäivät kuin ihmeen kaupalla Salakin suojuksiin.
Väittäisin että oli todella hyvä vieraspeli Ässiltä, mutta eilen ei ollut pätkääkään onnea mukana. Tosin ei siihen mitään onnea pitäisi tarvita kun saa pelata puolet ottelusta ylivoimalla. Salakin otteet muistuttavat jo Kilpeläisen pelaamista. Turhauttava tappio!
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Johan oli paskaa raportointia ottelusta. Ässät oli neljän ottelun voittoputkessa ennen matsia, ja hyvin playoff-taistelussa mukana. Sitten huono tuuri ja paska mv-peli vei 3 pistettä pois, niin heti siitä junasta jo jäätiin? Kärkijoukkueita vastaankaan ei kuulemma pisteitä saada, vaikka juuri lauantaina kaatui puhtaasti sarjakärki.

No ei AINA voi voittaa. Eiköhän se Ipa-peli ole niitä, jotka on pakko hoitaa. Pistettä toivoin Turusta, eikä se totisesti kaukana ollut. Kyllä noista paikoista (tolpat mukaan lukien) pitäisi se pari tehdä edes tuurilla ja silmät kiinni?

Kuten sanottua, aina ei voi voittaa. Peli on ollut oikein nautittavan näköistä, joten sitä ilmettä ei yksi Turun peli vielä pilaa.

Katotaan nyt mitä kuun loppu tuo tullessaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös