Ti 16.9.2014 Pelicans - Ässät

  • 7 820
  • 32

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Tällaista tänään. Ässillä siis kausi startannut oikeinkin mukavasti ja Pelikaanikin ilmeisesti saanut ainakin jossain määrin ilmaa siipiensä alle, vaikka pisteitä vasta kaksi onkin kasassa. Pelicans ei nyt yleisesti ottaen porilaiselle kiekkoväelle ehkä vastustajana ole sieltä seksikkäimmästä päästä, mutta allekirjoittanut itse kiistatta kokee jopa pienen pientä sympatiaa turkoosipaitojen suuntaan, Lahden ajoista ja Isku-areena vierailuista jäi kuitenkin oikein mukavat muistot

Nämä vieraspelit Lahdessa tuntuvat vain olevan kovin hankalasti etukäteen ennustettavia. Itsekin olen tosiaan ollut lähikausina paikanpäällä Isku-areenalla todistamassa sekä Ässien lähes näytösmäisiä pelejä, että hyvinkin sekavia aaltoiluja. Tällä kaudella Lahdesta löytyy ainakin ihan mielenkiintoisia ulkomaalaisia, esimerkiksi Smothermania taisin itse katsella jo pari vuotta sitten sillä silmällä ihan Ässiäkin ajatellen. Kiinnostavaa siis nähdä miehen taso nyt liigassa ylipäätään

Ässät tänään kotisivujen mukaan:

Sami Lähteenmäki - Mika Niemi - Eero Elo
Patrik Parkkonen - Garrett Stafford

Jarno Kärki - Aleksi Saarela - Jake Hansen
Jyri Marttinen - Tapio Sammalkangas

Tuomas Huhtanen - Henri Heino - Austin Smith
Ville Uusitalo - Valtteri Viljanen

Ville Ahlgren - Juha Kiilholma - Niko Ojamäki

Rasmus Rinne (Juuso Riksman)

Hyökkäysketjuja ei siis ole turhanpäiten muutettu voittoisan JYP-pelin jälkeen. Ainakin jotakin pisteitä on siis allekirjoittaneella ilman muuta odotuksissa, sillä jos edellisten ottelujen otteiden jatkuessa (oletuksena siis luonnollisesti että ne jatkuvat) jäätäisiin tyystiin nollaan, niin kyllä se pettymys olisi..
 

Dank Sinatra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Devils
Pelicans tänään:

1. kenttä

Tyrväinen - Paakkolanvaara - Repik
Tuhkanen - Latvala

2. kenttä

Alanne - Saarenheimo - Sopanen
Manelius - Laurila

3. kenttä

Smotherman - Redenbach - Rohtla
Kudelka - Pietilä

4. kenttä

Ritamäki - Lahtela - Vartiainen
Hurri

Maalivahdit

Juvonen (Myllyniemi)

Smotherman ja Alanne vaihtaneet paikkaa. Vartiainen palaa kokoonpanoon ja Rohtla ottaa Mustosen paikan kolmosketjussa. Leimu edelleen sivussa ja Juvonen maalilla saa kauden avauspelinsä.
 

Calé

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pelicans tänään:

#22 Juhani Tyrväinen - #20 Tommi Paakkolanvaara (A) - #62 Michael Repik
#25 Joonas Alanne - #57 Pekka Saarenheimo - #15 Vili Sopanen
#16 Jordan Smotherman - #91 Tyler Redenbach - #42 Jesse Rohtla
#6 Janne Ritamäki - #10 Mikko Lahtela - #81 Taavi Vartiainen

#53 Niko Tuhkanen - #26 Jan Latvala (A)
#9 Manelius Nico - #44 Henri Laurila
#88 Tomas Kudelka - #5 Juha-Pekka Pietilä
#12 Joonas Hurri


#41 Janne Juvonen

(#38 Jere Myllyniemi)


Juvoselle kauden ensimmäinen startti, toivottavasti kiekko tarttuu. Kyllähän Myllyniemi pelasi ihan hyvin viime viikolla, mutta ihan mukava Juvosellekin antaa näytönpaikkaa. Mustonen on poissa kokoonpanosta, mielestäni aika jännä liike Lämsältä enemmin olisin Rohtlan pudottanut kokoonpanosta pois, toivottavasti taustalla ei ole mitään vammaa. Smotherman siirtynyt pelaamaan Redenbachin kanssa, mikä voi olla ihan hyvä veto.

Pakistosta edelleen Leimu poissa, eli kiekollinen peli pakistossa on hieman vaillinaista, mutta toivottavasti Tuhkanen-Latvala kaksikko kannattelisi kiekollista peliä tarpeeksi. Ja Laurila osuisi tolppien väliin eikä ensimmäisiin polvareihin, sama pätee Pietilään.

Edit. Hidas
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Mikäli Lippupalvelun katsomokartasta haluaisi jotain päätellä 3000 katsojan rajan ylittyminen voi olla tänään valitettavasti tiukassa.

Mustosen puuttuminen kokoonpanosta täytyy tarkoittaa jotakin kolhua. Toivottavasti kyseessä ei vakavampaa.

Itse vaihtaisin Tyrväisen ja Smohermanin paikkaa.
 

Pianisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nöyränä eteenpäin. Hienoa että omat pojat saa taas vastuuta. Ei se Toivola paskaa puhunut kun uhosi että joka kausi saa vähintään 2 omaa junnua reilun näyttöpaikan. Nyt niitä lienee ringissä ainakin 5. Osin kiitokset Lindellin ja Ryanin poissaoloille. Suosittelen kotiyleisölle tarkkailuun Jarno Kärjen. Jarnolla menee lujaa nyt kun saa pelata Saarelan kanssa. Meillä on kuuma veskari. Juvonen tekee kauden debyyttinsä näköjään tänään. Näkisin että ollaan vähintään tasapäin liikenteessä tänään näiden joukkueiden kesken. Toivotaan siistiä peliä.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Pelsut-Ässät pelit ovat aina tasaisia, vuosien varrella lukuisia kertoja tullut paikanpäällä näitä katsottua. Samaa odotan tänään, mutta odotan myös Ässien vierasvoittoa. Mielellään 3 pistettä plakkariin niin on mukavempi lähteä viikonlopun tuplakierrokseen. Ässien vahva alku liigakauteen on tärkeä ja nyt pitää pisteitä napsia ennenkuin kaikki joukkueet saavat tosissaan juonesta kiinni....
 

Patamies#72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä mä henkilökohtaisesti odotan aika paljon tän kauden vierasreissuilta, oli se Rocky viime kerralla näillä matkoilla vaan aikamoinen velho. Uskon, että tänäänkin jotain kotiinviemistä tulee Poriin, mikäli peli näyttää samalta kuin viikonloppuna. Saarela jakaa tänään ainakin kolme avopaikkaa ja näistä herrat Kärki ja Kärki onnistuvat ainakin yhden laittamaan sisään. Omiin tuskin tulee menemään tällä kaudella kovin montaa kertaa yli 3 maalia, joten parilla hyökkäyspään onnistumisella ollaan tänäänkin pisteissä kiinni.
Onnistuukohan Viljanen tänään vanhanaikaisessa?
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Kyllä minä odotan tästä ottelusta 3 pistettä. Enkä vähiten siksi että Rinne on maalinsuulla. On ollut poika juuri niin vakuuttava kauden 2 ekassa pelissä kun odotinkin. Uskomaton kehitys tapahtunut reilussa vuodessa. Saarelalla on ollut myös viime peleissä pelihuumori kohdillaan ja Niemen Mika aloittaa tuttuun tyyliin kauden hyvin, toivottavasti vire nyt kestää. Elolle ja Hansenille toivon onnistumisia. 1-3 tulosveikkaus. Elo, Hansen ja Kärki maalintekijöinä.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kaudet vaihtuvat, mutta mikään ei muutu. Aina jaksavat porilaiset uskoa itseensä ennen peliä ja pettyvät sen aikana.

Pelicansin laituriosasto näyttää lievästi heikolta Hakulisen ja Mustosen ollessa sivussa. Repik tekee kuitenkin ylivoimalla tarvittavat maalit. Rinne on taas alemman keskitason torjuja parin hörpyn jälkeen.
 

dorka

Jäsen
Kaudet vaihtuvat, mutta mikään ei muutu. Aina jaksavat porilaiset uskoa itseensä ennen peliä ja pettyvät sen aikana.

Pelicansin laituriosasto näyttää lievästi heikolta Hakulisen ja Mustosen ollessa sivussa. Repik tekee kuitenkin ylivoimalla tarvittavat maalit. Rinne on taas alemman keskitason torjuja parin hörpyn jälkeen.

Aika heikko provo. Toivottavasti tässä ei ollut kaikki paukut vaan jotain vähän tasokkaampaakin juttua löytyy.

Mielenkiintoista nähdä miten Juvonen onnistuu. Muistelisin, että ainakin kaikissa matseissa joita itse olen seurannut, niin Janne on aika lahjakkaasti vastustajaa kiusannut. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että Ässät taitaa olla joukkueena edellä Pelsuja jonkin verran.

Vielä ehtii tekemään massia betsaamalla Ässille, tasotuksella tai ilma.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Täälläkin sokeasti uskotaan Ässien vierasvoittoon. 3,15 veikkaukselta on vielä sellainen kerroin että pitää parin muun kohteen kanssa poimia. Ässät lähtee mun mielestä matsiin pienehkönä ennakkosuosikkina, ja kuten Raulkin tuossa totesi, Rinne tulee tänään luultavasti pelaamaan hienon matsin.

Seurannassa Ässiltä koko joukkue. Pelicansilta Repik ja Smotherman. Tiukka matsi 1,2-3 Ässille.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kaudet vaihtuvat, mutta mikään ei muutu. Aina jaksavat porilaiset uskoa itseensä ennen peliä ja pettyvät sen aikana...

Nopeasti vilkaistuna Ässät vei jopa umpisurkealla viime kaudella keskinäiset 3-1.. nyt vähän parempaa provoa pöytään!
 

sonnychiba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Voitto on tänään todennäköinen. Tehoja voisi odottaa Saarelalta, Kärjeltä ja Hansenilta. Ässät on jättänyt Liigan sivujen mukaan yhden pelaajan kotiin. Mahtaakohan johtua a-junnujen peleistä.
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tasaiselta vaikuttaa näin etukäteen. Ässillä etu maalivahdeissa ja puolustuksessa. Hyökkäys sitten kinkkisempi juttu. Kaverilla kuitenkin tämä Bollywood stara Repik, Redenbach ja kait tämä herrasmies Tyväinenkin pitää mainita. Tuosta Smothermanista ei itsellä mitään hajua. Mutta boksista pitää pysyä pois, jos tuo onnistuu, saumat vaikka mihin. Tasakentällisin Ässät vie.
 

Kafrom

Jäsen
Kaudet vaihtuvat, mutta mikään ei muutu. Aina jaksavat porilaiset uskoa itseensä ennen peliä ja pettyvät sen aikana.

Pelicansin laituriosasto näyttää lievästi heikolta Hakulisen ja Mustosen ollessa sivussa. Repik tekee kuitenkin ylivoimalla tarvittavat maalit. Rinne on taas alemman keskitason torjuja parin hörpyn jälkeen.

Jos kahden ensimmäisen pelin tasolla jatketaan, tulevat lahtelaisfanit olemaan niitä pettyjiä, mutta suhteellisen paska provo.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ok, oli se vähän heikko. Tosin oli siinä totuuden siemenkin mukana. Porilaisilla tuppaa nuo tunteet heittelemään vahvemmin vielä kuin muilla. Kahden voiton jälkeen ollaan marssimassa mestaruuteen, kahden tappion jälkeen tiputaan Mestikseen. Ihan hyvähän se tunteella meneminen on, mutta joskus huvittavaakin.

Tosiasissa pari ensimmäistä kierrosta ei kerro voimasuhteista paljon mitään. Ässät on edelleen hieman Pelicansia heikompi joukkue. Maalivahtiosasto menee lähes tasan. Rinteellä potentiaalia, mutta toisaalta Myllyniemelle on kokemusta ja viime kausi näytti, että tasokin on kohdillaan. Tosin tänään on Juvonen maalilla, joten pieni etu Poriin.

Puolustusosastolla mennään myös tasavahvasti. Molemmilla on se osasto vähintäänkin kohtuullisessa kunnossa.

Hyökkäyksessä Pelicansilla on terävämpi kärki, jonka avulla etu Pelicansille. Ässien hyökkäys on ulkopuolisin silmin hyvinkin tasapaksu.

Tällä kaudella porilaiset ovat muutenkin liikkeellä jotenkin epäporimaisen tasapaksulla joukkueelle. Ei oikein sytytä. Vähän kuin viime kauden Pelicans, mutta teillä on sentään noita junnuja mukana joitakin.

Mitä merkitystä näillä on tämän illan peliin? Hyvin vähän. Ässillä on tällä hetkellä paketti ilmeisesti hieman valmiimpi kuin Pelicansilla, mutta ei täälläkään ihan heikosti ole aloitettu. Jotain on pelistä puuttunut, mutta vielä saa puuttuakin. Tänään uskon kuitenkin vahvasti Pelicansin voittoon tasaisen pelin jälkeen, aivan kuten harjoituspeleissäkin.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Tänään saapui nelonen pro extran katseluoikeus. Mikäpä mukavampaa pelipäivänä siis olla, kuin yötöissä! Kausi todellakin niin alussa, että aivan mahdotonta sanoa kumpi tässäkin olisi niskan päällä, tuo veikkauksen kerroin Ässien voitolle tosin on täysin naurettava. Toivotaan jätkille hyvää matsia ja Viljanen & Saarela jälleen seurannassa itsellä.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Perun kaikki puheeni. Ässät on vuodenaikaan nähden hyvä, Pelicans ei. Järkyttävää.

Onnea Poriin. Täysin ansaittu voitto munattomasta kotijoukkueesta.

Kuka on muuten keksinyt Laurila-Manelius-pakkiparin? Ei siellä tosin paljon positiivista löytynyt muualtakaan.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
3 erä Ässät lopetti pelaamisen, 2 ekaa erittäin hyvää peliä vieraspeliksi. Harmittavasti lopun jäähyilyyn suli myös Rinteen toinen peräkkäinen nollapeli, olisi ollut ilman näitä hölmöilyjä täysin otettavissa. No 3 pinnaa on kuitenkin se tärkein juttu.
 

Oriolus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat, Arrajärven Laaki
Tiivistettynä: Rocky vei Lämsää kuin kuoriämpäriä. Ässien pelaamisesta huokui joka ukon selkäytimeen asti sisäistetty pelisysteemi - ja jo tässä vaiheessa kautta! Ensimmäinen erä oli kotijoukkueelta HMV-virkamies-EVVVVK-neppailua. 2. erässä yv:lle kotijoukkue sentään melkein maalasi...

Ässistä mieleen jäi turbo-Saarela ja tämä Kärki, joka tuli scoutattua Lahessa jo harjoitusmatsissakin. Rinne oli eleetön, mutta totuuden nimessä: ei niitä oikeasti pahoja torjuttavia pelin aikana juuri ollut.

Pelikaaneissa pelasi tosissaan ainoastaan Taavi Vartiainen. Muut: ei jatkoon. Pelicans oli taistelevinaan viimeiset 3 min. Se ei oikein riitä tässä sarjassa.

Illan erikoinen: Sopasen jalkapyyhkäisy --> 5 min.
 

Jysky #13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Oikeesti V...u mitä p....a tää nykyliiga on. Saako sitä kiekkoa pelata enään lainkaan. Ei tarvi ihmetellä jos khl nhl ja jopa chl vie yleisön liigasta. Aivan naurettavaa pelleilyä koko liiga nykyään. Sopasen ulosajo aivan järjetön ja staffordin vastaava vielä astetta pahempi. Ei tota oksennusta kyllä jaksa katella. No eipähän kulu 100€ ensi perjantaina tästä osoitteesta. Tämä ja lauantainen Jyp koitos noudatti samaa linjaa. Ottelun puolivälin jälkeen ei kiviäkään kiinnostanut itse ottelutapahtuma.. Pelistä ei viitti sanoa mitään kun siinä ei mitään ees tapahtunut.
 

Calé

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Yhtä surkean näköistä peliä kuin Bluesiakin vastaan. Ässät oli valovuoden edellä oikeastaan kaikkialta. Syötöt meni tässäkin pelissä aivan minne sattuu ja tehdään typeriä kiekonmenetyksiä. Ei hyvältä näytä. Varsinkin ensimmäisen erän jälkeen halusin puhkoa silmät päästä peliä katsoessani.

Onnittelut Poriin, harmi Rinteelle nollapelinpuhkaisu siinä lopussa. Noh kohti uusia pettymyksiä. Onpa harvinaisen munaton joukkue tänä vuonna Pelicansilla, ei jotenkin toimi yhteenpelaaminen joukkuella yhtään, pakistossa tulee ihme hasseja ja samoin koko pelin rakentelussa. Onkohan Lämsä keskittynyt liikaa opettamaan pelaajille mitä se Lahtelainen peli-identiteetti on ja sitten unohtunut se itse pelaamisen harjoittelu kokonaan.

Mieleenpainuvin asia tästä läpsyttelystä oli Sopasen ulosajo, joka oli vähintääkin mielenkiintoinen.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sopasen ulosajosta tuli mieleen 2013/2014 kaudelta Joensuun ulosajo tampereella Tapparaa vastaan. Takaapäin kamppi ja suihkuun...

Ässät oli hyvä kaikessa muussa paitsi ylivoimissa. Ihan surkeaa näpertelyä, laukaukset puuttuu. Ylivoimamaalikin tuli siitä kun Pelicansin alivoima nelikko pelasi aivan päin sitä itseään. Sen varaan ei voida laskea että vastustajat pelaavat noin huonosti alivoimaa kuin tuossa tilanteessa. Jotain on keksittävä, jossain vaiheessa ei enää riitä se että voittaa 5vs5 pelin jos ylivoimissa antaa liikaa tasoitusta.

Rinne on kova, varmaa eleetöntä duunia.

Pelicansin sivuilta kun koittaa katsoa lehdistötilaisuudesta videota, tulee joku vanha video missä on Karri Kivi? :D Onks tää nyt joku läppä vai moka...
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Oikeesti V...u mitä p....a tää nykyliiga on. Saako sitä kiekkoa pelata enään lainkaan. Ei tarvi ihmetellä jos khl nhl ja jopa chl vie yleisön liigasta. Aivan naurettavaa pelleilyä koko liiga nykyään. Sopasen ulosajo aivan järjetön ja staffordin vastaava vielä astetta pahempi...

Kyseessä on uusi sääntö, joka voitaisiin suomentaa pyyhkäisyksi. Kyseessä on erittäin vaarallinen rike, pelaaja ei osaa varautua takaa päin tulevaan pyyhkäisyyn ja nivelet ovat kovilla tuossa. NHL on antanut tästä ottelurangaistuksia jo menneillä kausilla.

Ja Stafford meni turhan innokkaasti taklaamaa selästä, 2 + 10 ei mielestäni ollut kohtuuton tuomio.

Juo se 100 euroa nyt kuitekin Porin alueella, jää edes verotulot tänne.
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Padalta ihan hyvää vieraspelaamista, mutta olihan lahtelaisilta mm. Manelius-Laurila aivan hukassa. Omalla alueella Kärki karvasi pariin otteeseen kiekon pois kuin tikkarin konsanaan, valtaosa Rinteen torjunnoista suoraan syliin etc. Mutta voitto on aina voitto ja Rocky on kyllä saanut hyvännäköisen pelisysteemin rakennettua.

Niemi oli tänään kyllä hyvä ja hienoa että Hupikin osui! Sammalkangas ja Ude hieman pihalla, Lindellin paluuta odottelee jo vesi kielellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös