Ti 15.12.2015 JYP - Pelicans

  • 13 272
  • 102

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Heti perään Yonkman ajaa Erkinjuntin laitaan ja lentää siitä ulos. Taklaus näytti oikeaoppiselta, mutta ilmeisesti EJ kolautti tilanteessa päänsä ja joutui jättämään pelin kesken. Kova tuomio heittää Yonkman tuosta ulos, etenkin heti edellisen vitosen perään. Toki jos päähän osui niin meni sääntöjen mukaan.

Kyynärvarsi Erkinjuntin päähän. Selvä ulosajo.
 

aatelisode

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Skellefteå, Capitals, Erik Karlsson
Olihan taas erikoinen peli, syssyllä kun nämä 2 joukkuetta pelasivat harkkapelin Lahessa niin ensin Pelsu teki 4 ja sitten JYP 8 seuraavaa, ja nyt sitten vielä tämä... Normaali peli olisi tänään päättynyt JYPille noin 5-1, sen verta heikko esitys oli Pelsulta tänään. Miten tuo alivoima on romahtanut noin täysin? Tuntui, että jokaisesta av-tilanteesta häkki heilahti. Onneksi tauko on tulossa huomisen jälkeen. Leimun Juhalta mahtipommitusta, kaverilla on kyllä ihan tolkuton veto. Etenkin tuo toinen maali oli upea kun paukkui aivan ristikkoon, huhhuh!
 
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Olipahan mielenkiintoinen peli, en nyt ihan heti muista että olisi yhtä paljon pelissä tapahtumia. Eka erä JYPin hionoista hallintaa, toinen erä meni muuten aika tasan, mutta 3-1 johdossa dumarit pätti hiukan tasoitella tilannetta. Löfmannin jäähy oli muuten ok, mutta 2+2 olisi siitä ollut oikea tuomio, ei missään tapauksessa ollut tahallinen päähän lyönti. Mitä Yonkmannin jäähyyn tulee niin Erkinjuntti oli jo valmiiksi kyyryssä kun Yonkmann taklasi, taklaus ei ollut Nolanin kovimpia, mutta kun iso mies taklaa pienempää niin kyynärpää on pään tasalla. Aika kova tuomio siinä vaiheessa peliä, ehkä kakkosen paikka, mutta vitonen oli ihan liikaa.
Jypille täytyy nostaa hattua korkealle kolmannen erän taistelusta, tultiin kolmella kentällä tasoihin ja se Nättisen maali kruunasi pelin. Pitkästä aikaa yleisökin heräsi peliin, ja mikä ettei, näitä pelejä on mukava seurata paikanpäällä.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ensin Blood kuumensi poikkarilla Löfmanin, joka päätti hieman "näpäyttää" takaisin. Maila lipsahti kasvoihin ja siitä nähdäkseni oikeutettu ulosajo. Tahallinen huitaisu, vaikka tuskin tähtäsi silmien väliin.
Hah, päivän naurut. Vai vielä tahallinen. Ihan puhdas vahinko se oli, ei Löfman edes kamppaillut enää siinä vaiheessa Bloodin kanssa, vaan keskittyminen oli ihan muualla ja maila pääsi lipsahtamaan Bloodin kasvoihin.
 

play_on

Jäsen
Suosikkijoukkue
dirty dozen
Ei, Pelicans vaan ei voita JYP:ä. Ei sitten millään.

Sanoisin että täysin poikkeuksellisen viihdyttävä jyppi-peliksi ja ihan hyvä tasoinenkin.

Löfmanille olisi 2+2 riittänyt, mutta Jonkmanin ulosajo oli selviö - täydellinen päähän ajo.
Toivottavasti Erkinjuntti selviää vähemmällä sivussa ololla kuin Jonkman.

Leimu? Herranjestas! Hienoa peluutustakin valmennukselta tuohon kohtaan.
 

_Wildchild_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, sympatiat Halutulle muutokselle (TM)
Ei jumaliste mikä matsi! Enpä muista koskaan nähneeni moista tässä vuosien varrella. Enpä olisi hallille lähtiessä uskonut miten värikäs ilta on tiedossa. Äärimmäisen mielenkiintoisen ensimmäisen erän jälkeen homman meinasi jo lässähtää aivan katastrofaalisesti noiden ulosajojen jälkimainingeissa, mutta ONNEKSI homma ei kaatunut siihen. Itse en olisi antanut Yonkmanin tilanteesta edes kakkosta, enkä käsitä ulosajoa millään mittapuulla. Ja Topi Nättinen; huh huh mikä mies! Mies voittaa joka aloituksen, pelisilmä on käsittämättömän hyvä ja 1+3... Huh huh!
 

Rotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Minnesota Wild, New York Rangers
Hah, päivän naurut. Vai vielä tahallinen. Ihan puhdas vahinko se oli, ei Löfman edes kamppaillut enää siinä vaiheessa Bloodin kanssa, vaan keskittyminen oli ihan muualla ja maila pääsi lipsahtamaan Bloodin kasvoihin.

Näin ilman värilaseja, kyllähän tuo tahalliselta huitaisulta videolta katsottuna vaikuttaa. Löfmanilla hieman kasetti hajoaa noista poikkareista ja yritti ilmeisesti nostaa kovalla voimalla Bloodin mailaa. Noh, huitaiset kaverin mailasta ohi niin aika kovalla vauhdilla se kolahtaa päähän. Ei varmasti päähän yrittänyt, mutta selkeä tilanne muuten.

Samoin tuo Yonkmanin tilanne meni omasta mielestä ihan oikein, turhaan nosti kädet ylös kun olisi puhtaamminkin voinut tilanteeseen tulla. Ei mikään törkytaklaus, mutta aiheellinen vitonen.
 

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hmm. Yonkman ei juurikaan nosta käsiään vaan hiirijuntin asennon, ja toki koon, takia taklaus osuu osittain hivenen liian ylös. Näytti kovin harmittomalta perus taklaukselta, mutta tällä kertaa näin. Harmi että tuli loukkaantuminen. Muutoinhan siitä ei olisi tullut varmaan edes kakkosta. Anywhore aika kova tuomio. Itse olisin antanut hidastusten perusteella ehkä sen kakkosen, ehkä.

Peli sen sijaan oli aivan mahtavaa viihdettä. JYPin kasetti kesti ja Pelicans jäi muhimaan siinä Leimun uskomattomassa ennätyksessä. Oikea joukkue voitti ja Topi Nättiselle patsas. Jos mies joutuu vielä jonkun keikkatyöläisen takia akatemian puolelle niin käyn henkilökohtaisesti Marko Virtasen ovella kauppaamassa paskaa.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Käsittämätön temppu Leimulta. Hattua päästä. (ja kentälle).
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Suosittelen jääkiekon sääntokirjaan tutustumista Nykäskylässä. Sen löytää vaikka jääkiekkoliiton internetsivuilta. Sieltä tarkemman tutustimisen alle kohdat "korkea maila" ja "pään tai niskan alueelle kohdistuva taklaus".
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, All Blacks
Enpä ole tollaista peliä ennen paikan päältä seurannut, todella kummallinen ottelu. Nopean avausmaalin jälkeiset JYP-maalit meni mun silmiin pikkusen helposti Juvoselle. Jos oikein laskin, niin Pelicansilla oli ekan maalin jälkeen neljä tai viisi tolppaa/ylärimaa ennen pitkää 5 vs. 3 ylivoimaa. JYP-ylivoima toimi hyvin ja Pelicansin alivoima taas ei ollut edellispelien tasolla.

Vitosista voi olla montaa mieltä, mutta kummastakaan tilanteesta vitonen ei mielestäni ollut vääryys. Löfman kuumentui selvästi Bloodille ja maila tuli todella lujaa kasvoihin, en osaa kyllä sanoa oliko tahallinen vai ei. Yonkmanin taklaus ei sinällään ollut maailman törkein, mutta kyynerpää osui kuitenkin Erkinjunttia päähän ja tilanne näytti pahasti aivotärähdykseltä. Ymmärrän kyllä tunteiden kuumentumisen yleisönkin puolesta, mutta äänekäs buuaus oli aika ala-arvoista siinä vaiheessa, kun loukkaantunutta ja selväsi pihalla ollutta Erkinjunttia talutettiin kentältä. Lahtelaisyleisöä aina näistä arvostellaan, mutta osataan sitä muuallakin. Kahden miehen ylivoima oli ekat kolme minuuttia aika kuraa, kunnes Tyrväisen maali vapautti ja sitten alkoi uskomaton Leimu-show.

Tokalla erätauolla sanoin kaverille, että nyt alkaa pomminvarma jäähyjen tasoittelu, JYP ei saa enää jäähyjä ja Pelsuille on pilli herkässä. Niinhän siinä kävikin. Esimerkiksi Tyrväiseltä lyötiin kohtuu räikeästi maila pois käsistä, jonka protestoinnista tuli käytöskymppi. Tuomareilla oli kova paikka viheltää yleisön paineessa, kun jokaisesta JYP-pelaajan kaatumisesta alkoi äänekäs älämölö ja niihin laitettiin vielä sopivasti kermaa kakun päälle. Mun mielestä kolmannen erän eka kymppi oli vähän sekavaa JYPin osalta, mutta 4-5 kavennus käänsi pelin ja JYPin tehokas ylivoima ratkaisi loput.

Ihan oikeutettua kuitenkin, että molemmille jäi pisteitä. Oli sen verran erikoinen matsi ja tuomaritoiminnasta voi olla molempiin suuntiin montaa mieltä värilaseista riippuen. Huomenna pitäisi jaksaa painaa vielä yksi matsi Lukkoa vastaan ja nollata tämän pelin tunnekuohut.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Muutama viiva:

- Pelicans osaa pelata, sellaista raikasta ja rohkeaa voittavaa kiekkoa, tilanteita oli ja tolppiakin, vaikka toki 5-5 -pelissä JYP oli muutaman napsun edellä kaikessa
- tuomarit pilasivat hyvän illan kahden hyvävireisen joukkueen kohtaamisessa
- Leimun voisin ottaa meille viivalle, aika huikea äijä ja tarkka veto, ihme ellei ala maajoukkuekutsuja sadella
- T. Nättinen, uusi Virtanen?
- M. Virtanen päätti tyytyä tällä kertaa olemaan hiljaa jäähyistä, taktinen veto, mutta hiukan ihmettelen
- aika uskomatonta, että alle 3 000 yleisöllä saatiin tuollainen tunnelma Hippokselle
- edelleen sitä mieltä, että ykkösvahtimme on jatkossa Vehviläinen

Lopuksi pakko sanoa, että ei se ole Pelicansin vika, että tuomareille osuu tällainen peli. Rehtiä kovaa pelaamista puolin ja toisin, vain tuomareiden perseily jää kismittämään.

Olin pelissä kahden tyttölapsen kanssa ja voin sanoa, että voi sitä tunteen ja oijoijoin määrää, kun JYP teki maaleja. Priceless.

Jupa
 

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Suosittelen jääkiekon sääntokirjaan tutustumista Nykäskylässä. Sen löytää vaikka jääkiekkoliiton internetsivuilta. Sieltä tarkemman tutustimisen alle kohdat "korkea maila" ja "pään tai niskan alueelle kohdistuva taklaus".

Korkea maila tuli sen verran hurjalla voimalla nassuun, että vitosen kriteerit kyllä mielestäni täyttyvät.

Yonkmanin taklauksessa ensikontakti ei tule päähän (vrt Sammalkankaan niitti tänään). Vitonen on hyvin hyvin rankka tuomio, mutta liigassa näemmä mahdollinen. Hidastuksen jälkeenkään en allekirjoita tuomarin tuomiota. Mutta nehän sen tietää parhaiten, en minä.
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Vitosista voi olla montaa mieltä, mutta kummastakaan tilanteesta vitonen ei mielestäni ollut vääryys. Löfman kuumentui selvästi Bloodille ja maila tuli todella lujaa kasvoihin, en osaa kyllä sanoa oliko tahallinen vai ei. Yonkmanin taklaus ei sinällään ollut maailman törkein, mutta kyynerpää osui kuitenkin Erkinjunttia päähän ja tilanne näytti pahasti aivotärähdykseltä.

Toisaalta ei mielestäni olisi ollut vääryys viheltämättä jättäminenkään noiden vitosten suhteen. Ensimmäisen tilanteen laskisin itse vahingoksi, jolloin 2+2 olisi ollut oikea tuomio. Tässä tapauksessa tuomarit ilmeisesti näki tilanteen tahallisena. Yonkmanilla taas oli hiukan ison miehen huonoa tuuria. Erkinjuntilla vähän vaikea asento ja päähänhän tuo taklaus tuli. Kaiketi oikea tuomio siis.

mmärrän kyllä tunteiden kuumentumisen yleisönkin puolesta, mutta äänekäs buuaus oli aika ala-arvoista siinä vaiheessa, kun loukkaantunutta ja selväsi pihalla ollutta Erkinjunttia talutettiin kentältä.

Samaa mieltä. Todella ala-arvoista toimintaa. Toivottavasti Erkinjuntille ei pahemmin käynyt.

Ihan oikeutettua kuitenkin, että molemmille jäi pisteitä

Näin sekavan tuomaroinnin seurauksena, olen samaa mieltä!
 

_Wildchild_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, sympatiat Halutulle muutokselle (TM)
Kahden miehen ylivoima oli ekat kolme minuuttia aika kuraa, kunnes Tyrväisen maali vapautti ja sitten alkoi uskomaton Leimu-show.
Samaa mieltä tästä; Pelicans pelasi aivan käsittämättömän huonosti nuo ensimmäiset minuutit 5 vs 3-tilanteessa. Mutta selvähän se oli että kun pelaa about 4,5 minuuttia kahden miehen ylivoimalla, niin jossain vaiheessa alkaa soimaan. Tyrväisestä puheenollen, mies tuntui olevan tänään jäällä koko ajan. Ilman tuota kymppiään olisi tullut aika huimat peliaikaminuutit.
 

play_on

Jäsen
Suosikkijoukkue
dirty dozen
Nopean avausmaalin jälkeiset JYP-maalit meni mun silmiin pikkusen helposti Juvoselle.... Jos oikein laskin, niin Pelicansilla oli ekan maalin jälkeen neljä tai viisi tolppaa/ylärimaa ennen pitkää 5 vs. 3 ylivoimaa.

Kahden miehen ylivoima oli ekat kolme minuuttia aika kuraa, kunnes Tyrväisen maali vapautti ja sitten alkoi uskomaton Leimu-show.

Tokalla erätauolla sanoin kaverille, että nyt alkaa pomminvarma jäähyjen tasoittelu,

Maalit helposti Juvoselle... Joo, kyllä. Juvoselle on ylhäällä tilaa ja jostain syystä nämä jyppin pelaajat onnistuvat aina Pelicansia vastaan löytämään ne kulmat - vaikka kenelle tahansa muulle osaisivatkin hävitä, niin ei ainakaan lahtelaisille.

Jos laskin oikein, niin koko pelissä noita tolppia/ylärimaa Pelicans kilautti tasan 6 kertaa. Tarkkoja jätkiä.

Mun silmään koko 5vs3 yv oli hyvää pelaamista. Ennen ensimmäsitäkään maalia oli useampi hyvä laukaus ja tilanteita maalinedustalla, joten sinänsä en nähnyt siinä vikaa.

Sanoin samat sanat, sillä sehän kuuluu liigan "sääntöihin".
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Korkea maila tuli sen verran hurjalla voimalla nassuun, että vitosen kriteerit kyllä mielestäni täyttyvät.

Yonkmanin taklauksessa ensikontakti ei tule päähän (vrt Sammalkankaan niitti tänään). Vitonen on hyvin hyvin rankka tuomio, mutta liigassa näemmä mahdollinen. Hidastuksen jälkeenkään en allekirjoita tuomarin tuomiota. Mutta nehän sen tietää parhaiten, en minä.

Kaiva nyt se sääntökirja esiin.

Huvittavaa, että kaksi tämän pelin ehkä eniten oikein mennyttä tuomiota aiheuttaa eniten parran pärinää. Paskoja oli tuomarit, mutta nämä tuomiot meni oikein.
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei se Pelicans vaan voita vaikka mitenkä päin tuomarit viheltää. Tuomarit oli aivan paskoja, Leimu oli aivan loistava, samoin T. Nättinen jälleen.

Noh, hyväksyn Löfmanin rangaistuksen jos tästä lähtien linja pysyy ja aina kun maila osuu naamaan niin ulosajo. Kiitos JYP! Vitun huikeeta.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Kaiva nyt se sääntökirja esiin.

Huvittavaa, että kaksi tämän pelin ehkä eniten oikein mennyttä tuomiota aiheuttaa eniten parran pärinää. Paskoja oli tuomarit, mutta nämä tuomiot meni oikein.
No sitähän sinä et päätä, videotuomari ratkaisee jatkon näissä vitosissa.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Onneksi olkoon saatanan pelleille, tuomareille. Veitte JYPiltä pisteen. Voi haistaa paskan koko saatanan erotuomaritoiminta jos tuossa nyt on mitään järkeä. Kaksi siinä ja siinä ulosajoa, Löfmanin maila osuu puoliksi vahingossa jonkun hampaattoman goonin kasvoihin, ja seuraavaksi Erkkivitunjuntti kääpiönä pökertyy laidassa.

Onneksi olkoon Pelicans, ette olisi ansainnut pistettäkään.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Kaksi täysin selvää ulosajoa, nuo tuomiot on ainakin mennyt oikein. Löfman lämpeää Bloodin koputtelusta ja huitaisee kovaa suoraan naamaan. Yonkmanin kädet nousee tilanteessa Ejua päähän, pää pleksin ja kyynervarren väliin, loukkaantuu ja täysin selvä ulosajo.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, All Blacks
Onneksi olkoon saatanan pelleille, tuomareille. Veitte JYPiltä pisteen. Voi haistaa paskan koko saatanan erotuomaritoiminta jos tuossa nyt on mitään järkeä.
Jos yhtään seurasit noiden vitosten jälkeistä tuomarityöskentelyä, niin paikkailu kyllä alkoi heti, eikä JYP puolestaan saanut enää mistään jäähyä.

seuraavaksi Erkkivitunjuntti kääpiönä pökertyy laidassa.
Todella fiksua laittaa tuollaista tekstiä tilanteesta todennäköisesti aivotärähdyksen saaneesta pelaajasta, melkein yhtä fiksua kuin tähtiä näkevälle Erkinjuntille buuaaminen. Uloasjo oli kaikesta huolimatta aiheellinen. Onneksi täältä löytyy myös järkevämmin asiaan suhtautuvia JYP-faneja.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
ja seuraavaksi Erkkivitunjuntti kääpiönä pökertyy laidassa.

Yksi huonoimmista kommenteista täällä aikoihin. Lainasin vain säälittävimmän osan, vaikka koko kirjoitus oli ala-arvoinen.

Jypillä kyllä hienoa ylivoimapeliä jatkuvasti ja kun vastaavasti meidän av ei toiminut, se näytti entistä paremmalta.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Jos yhtään seurasit noiden vitosten jälkeistä tuomarityöskentelyä, niin paikkailu kyllä alkoi heti, eikä JYP puolestaan saanut enää mistään jäähyä.

Niin, kuten tiedämme, sehän kertoo helevetin hyvästä tuomarityöskentelystä, kun on ensin kustu housuun.

Todella fiksua laittaa tuollaista tekstiä tilanteesta todennäköisesti aivotärähdyksen saaneesta pelaajasta, melkein yhtä fiksua kuin tähtiä näkevälle Erkinjuntille buuaaminen. Uloasjo oli kaikesta huolimatta aiheellinen. Onneksi täältä löytyy myös järkevämmin asiaan suhtautuvia JYP-faneja.

Ai se kuoli? Pitäisikö tässä epitaafi kirjoittaa? Yonkmanin kädet eivät olleet edes ylhäällä, tilanteessa todistettiin lähinnä kokoeroa. Ulosajo oli aiheellinen, jos tilanteen seurauksesta tulee Liigassa aina heittää rikkonut pelaaja ulos. Minusta se on vain paskaa tuomaritoimintaa.

Toisin sanoen, onneksi olkoon Pelicans, ette olisi ansainnut pistettäkään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös