Ti 15.1.2008 KalPa - HPK

  • 8 670
  • 32

Brian Glough

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Valioliiga, KuPS, Mike Patton
Ei herran jestas tätä Teemu Virtala kaveri ottaa ylivoimalla taas näitä kaikkien aikojen hienoimpia jäähyjä, tällä kertaa pitää jatkaa pelaamista rikkonaisella mailalla kun olisi voinut potkaista kiekon luistimella pois.Onko tätä sekoilua kyseisen kaverin osalta jo nähty riittävästi, että ei ainakaan pelaamalla olisi enää sekoittamassa muun joukkueen peliä.
Kiiskinen ja Bicek olisivat Kauvosaaren kanssa yhtä astetta vaarallisempi ketju, mutta nyt tuhlataan tämä toinen ase kokonaan kun Virtala sekoittaa peliä.

Intron jälkipeleissä Bicek kehui Viliä ja Allua huippujätkiksi. Virtalan mainitsi nimeltä, jotenkin aisti vain Bicekistä, että vittu kun pitää sen poloisen kanssa pelata. Virtala ei riitä!
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Käytävillä keskustelu Pekka Virrasta jatkuu. No huhujahan nämä ovat, mutta pieni oppositio tuntuu pukukopissa haisevan. Sunnuntain klo 8 aamutreenitkään eivät ole kaikkien mieleen varmaankaan olleet.
Tuomas Tuokkola, mietteitä ottelusta niiralanmonttu.com puolelta lainattua:

Ansaittu voitto meille. Tappara-pelin jälkeisten tapahtumien jälkeen on saatu kritiikkiä ulkopuoliselta taholta, kun on inhottavia valmentajasetiä, kun kohtelevat joukkuetta noin. Aikamoinen ilmeennosto tehtiin sen jälkeen. Kritiikki ei ole tullut mediasta. Kritiikki on tullut näiltä ihmisiltä, jotka pyörivät täällä ympäristöstä.

- Kyllä me olimme täällä hyvässä yhteisymmärryksessä pelaajien ja valmentajien kesken sunnuntaina aamujäillä. Käytiin vielä tapahtumat läpi ja katsottiin nauha, mitä siinä pelissä tapahtui. Olimme kaikki ihan yksimielisiä siitä, että emme olleet joukkueena joka solulla siinä pelissä mukana ja tulos oli nähtävissä. Vedettiin tunnin hyvä palauttava harjoitus ja minun mielestäni meillä oli äärettömän energinen joukkue tänään."


EDIT: SavonSanomissa oli Tuokkolan sanomiset vedetty muotoon "terävä harjoitus", melkoinen ero "hyvään palauttavaan harjoitukseen".
No kolmea pistettä meiltä ei pois oteta vaikka sunnuntaina aamuna jätkät olisi hypänneet mäkeä puijolla.
 
Viimeksi muokattu:

Brian Glough

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Valioliiga, KuPS, Mike Patton
Tuomas Tuokkola, mietteitä ottelusta niiralanmonttu.com puolelta lainattua:
- Kyllä me olimme täällä hyvässä yhteisymmärryksessä pelaajien ja valmentajien kesken sunnuntaina aamujäillä. Käytiin vielä tapahtumat läpi ja katsottiin nauha, mitä siinä pelissä tapahtui. Olimme kaikki ihan yksimielisiä siitä, että emme olleet joukkueena joka solulla siinä pelissä mukana ja tulos oli nähtävissä. Vedettiin tunnin hyvä palauttava harjoitus ja minun mielestäni meillä oli äärettömän energinen joukkue tänään." [/I]

Niin, itse toivon tietysti, että asiat ovat juuri näin. No koirat haukkuu ja puree, mutta toivottavasti tärkein eli laiva jatkaa kulkuaan eteenpäin. Toivotaan että Hannes nyt ei hauku siellä porukkaa, itsehän Hannes Virran puikkoihin hommasi. Vai yhteistyökumppanitko siellä nikottelee? Mistä näitä tietää?
 

Remu#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tappara ,Coyotes/Jets, Sampo, Liverpool
Jaaha. Katotaan meneekö oikein ja oikeaan osoitteeseen. Teen tämän ensimmäistä kertaa eläissäni! Eli, Pop the cherry minun osalta.!

Kyllä minulla yleensä on paljonkin sanottavaa kiekko-otteluista, mutta kyllä tämän päivän pelistä ei jäänyt mitään uutta sanottavaa, siihen mitä muut ovat jo sanoneet. mutta käytänpä silti samoja fraaseja pelistä, kuin mitä muutkin ovat käyttäneet.

Montussa pelasi tänään yksi joukkue ja se oli KalPa. Niin hengetön HPK oli!
En ole kyllä ikinä nähnyt noin ponnetonta Kerhoa, kuin mitä se tänään oli.

Itseasiassa, kummipoikani 7-vuotissyntymäpäivän ilmapallossakin oli enemmän henkeä, kuin mitä HPK:ssa tänään oli ja ne kummipoikani synttärit oli jo viime loka-marraskuun vaihteessa, että paljon on kerennyt vettä virrata Kallaveteen, eikä Kerhon peli ole silti ollut tällä kaudella oikeastaan missään vaiheessa uomissaan.

No, joo. Kyllähän kerho tuli eri asenteella viimeiseen erän alkuun, mutta kyllä sekin johtui lähinnä KalPan omasta syystä.
Annettiin turhaa tilaa vastustajalle ja kas kummaa he käyttivät sen hyväkseen. Liekkö tullut liiallinen hyvän olon tunne, jonka takia Järviselle ei sitten saatu pelattua nollaa?
Ainoa, joka HPK:sta saa puhtaat paperit, on veskari Chiodo! Hän oli ainoa Kerholainen, joka edes yritti!

Mielestäni, pelin todelliset onnistujat oli molempien maalien edustoilla.
Tosin Järviselle ei tullut minkäänlaista palkintoa, ei sen puoleen, eipä tullut Chiodollekkaan. Järvinen hoiti hommansa kiitettävästi, samoin kuin koko KalPan joukkue. Ainakin tietyssä osaa katsomoa tiedetään, kenen ansiota on KalPan tämän hetkinen voittoihin vievä peli-ilme. Ainakin Järvinen kovasti heille vilkutteli ja jakoi kiitosta fanikatsomoon.

Kokonaisuutena, KalPa vei voiton hyvällä esityksellä, vaikka Kerhoa ei tänään voinut pitää minkäälaisena pelillisenä mittarina.
Muutamilta profiilipelaajilta lähti iso apina selästä maalien ja pisteiden muodossa ja hyvä niin. Tästä on hyvä lähteä kaatamaan pieniä virkistymisen merkkejä esittänyt SaiPa.
Odotin peliltä enemmän kuin mitä se lopulta antoi.
No, saatiin tänään 3 pistettä, joka on yhtäkuin 7 pistettä (Ässiin).
 
Viimeksi muokattu:

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
KalPan pelaajista jäi Kiiskisen ja Bicekin lisäksi Junnila sekä pirteästi pelannut Kauvosaari. Pakistossa Seppänen on kiekollisena hyvä, alimpana miehenä liikaakin itsevarmuutta. Alkukauteen verrattuna pakit nousevat hienosti tukemaan hyökkäyksiä erityisesti Seppänen ja Jalasvaara.

Virtala oli erityisseurannassa, niin näkymätön mies on kyllä kentällä että jäi lähinnä aloitusten tarkkailuun. Yllätys oli että Teemu koukki useita aloituksia omille. Bicekiltä ja Hämäläisen Vililtä hukatut läpiajot. Ja vapaasti hyvistä paikoista Kisu, Jallu ja Allukin pääsivät lähietäisyydeltä koittamaan.

Huohvanaisen Henkalta peruspörräämistä ja hyvin haki taklauksia aina kun kentälle pääsi. Ei ole mitään epäselvää miksi Laine on tippunut 13. hyökkääjäksi. Henkka jos kuka on paikkansa ansainnut asenteella. Omassa päässä liian hienoja kuvioita, pitäisi Henkankin jättää vähemmälle.

Järvinen otti tarvittavat kopit ja hyvällä tuurillakin selvittiin aika monesta tilanteesta kun kiekko jäi pyörimään maalialueelle.

Kerhosta ei paljon jäänyt kerrottavaa Montun lehtereiltä. Kolmannessa erässä hetkittäin vauhtia tuli mutta asennepuolessa näytti olevan toivomista. Niinimäki innostui vaihtoaition oven paukauttamaan, tilanteessa jossa HPK:lla oli 6 kenttäpelaajaa jäällä aloitusta ottamassa. Poltti sitten päreensä kun joutui vaihtoon ylimääräisenä. Oli kyllä kentän hitain kaveri, meidän irvistävä taskuraketti Jeremykin näytti nopealta Jesseen verrattuna. Harmi ettei Pulkki ollut kokoonpanossa, kerrankin ei olisi ollut kentän hitain :D
 

TmiT

Jäsen
Suosikkijoukkue
<Your ad here>
Ottelun voittajasta ei jäänyt mitään jossiteltavaa. KalPa oli niin paljon parempi, aktiivisempi ja hallitsevampi. Lukemat olisivat voineet olla todella paljon rumemmatkin, sillä KalPa tuhlaili paikkoja, mutta tähän suurena syynä oli erittäin hyvin pelannut Andy Chiodo. Kerho oli erittäin vaisu ja haluton, eikä tuollaista voida selittää ihan pelkästään loukkaantumisilla.

Ensimmäinen erä oli KalPan lähes suvereenia hallintaa. Aineksia oli useampaankin maaliin, mutta hyökkääjien maalintekotaidon puute ja Chiodon loistava hanskakäsi pitivät lukemat ainoastaan yhden maalin verran KalPan hyväksi. Kiiskisen loistava oivallus kääntää kiekko poikittain Seppäselle harhautti Chiodon täysin, eikä tämä enää edes yrittänyt torjua. Tämän jälkeen Chiodo poimi kiekon pari kertaa erittäin komeilla "Don't blink"-tyylisillä torjunnoilla.

Toinen erä oli vieläkin suurempaa hallintaa KalPan osalta. Sailion ulosajo vaikeutti Kerhon pelaamista entisestään ja mielestäni ulosajo oli liian kova tuomio. En nähnyt tilannetta kunnolla, mutta vaikutti siltä, että maila kolahti kovaa Kukkosen kasvoihin, joten mielestäni kakkonen ja ehkä kymppi päälle olisi ollut riittävä rangaistus. Tätä ennen Montun yleisö sai ihastella Pohjolan vakuuttaja-palkinnon arvoista suoritusta, kun Teemu "Ykkösketjun sentteri" Virtala ryhtyi pelaamaan ringetteä rikkinäisellä mailalla. Aivan uskomattoman idioottimainen teko. Olikohan kyse refleksistä, vai eikö mies todellakaan tiedä sääntöjä? Tästä mies ansaitusti pohtimaan typeryyttään jäähylle. 5 minuutin jäähyn aikana KalPa naputteli ansaitut pari maalia ja homma alkoi vaikuttaa taputellulta. Kiiskisen maali oli todella hieno. Seppänen veti kiekon takatolpalle, josta juuri maalin takaa luistellut Kiiskinen ohjasi kiekon nätisti häkkiin. Yleisö palkitsi erän päättyessä joukkueen voimakkailla aplodeilla, kuten myös ensimmäisen erän jälkeen.

Kolmannen erän alkuun Kerho rymisteli odotetusti kovalla sykkeellä. KalPa oli pahasti pinteessä, mutta maalia ei onneksi heti erän alkuun tullut. Aikalisä oli hyvä veto Virralta, sillä tämän jälkeen KalPa pääsi takaisin pelinsyrjään kiinni. Maali syntyi harmittavasti Järvisen hyvän torjunnan jälkeen. Maila lähti käsistä ja kenttäpelaajan mailan kanssa torjuessa olo on vähän kuin munasillaan olisi. Lopussa KalPalla ei juurikaan hätää ollut ja Allu pääsi sinetöimään loppulukemat chipillään.

Tuomarilinja oli erittäin salliva. Ihmeellistä, että kahden seepran viheltäessä yhtäkkiä kahvata ja ronkkia saa oikein urakalla. Sama tuntui olevan eilen vähän joka paikkakunnalla, kun otteluketjuja lueskelin. Sailion ulosajo oli ylimitoitettu ja tämän jälkeen KalPa sai odotetusti tasoitusjäähyjä. Hämäläisen kiinnipitäminen ei ollut yhtään linjan mukainen ja Stevenson sai jälleen kiintiöjäähynsä. Toinen jäähy oli surkuhupaisa, kun pienestä tönäisystä perseelleen lentänyt ritarisoturi sai hommattua Jeremylle uuden kakkosen heti perään. Ihme, että mies jaksaa näitten suomalaisten seeprojen kanssa. Luulisi turhauttavan, kun toistuvasti joutuu boksiin tempuista, joita muut saavat kuitenkin tehdä.

Kerhon pelaajista ei muita voi oikein kehua kuin Chiodoa. Käsi oli kunnossa ja jalatkin pelasivat. KalPan pelaajat tuhlasivat monta paikkaa yrittämällä längistä. Olikohan paikka scoutattu? Ainoa kenttäpelaaja, joka jäi mieleen, oli Kiukku-Jesse. Tai no joo, Pellinen toi kiekon muutaman kerran hyvin alueelle. Harmi hämeenlinnalaisittain, että Chiodoa ollaan viemässä muihin seuroihin, sillä mies oli eilen todella loistava.

KalPan voiton arkkitehtinä toimi Kiiskinen. Vaikka Bicek teki pinnoja eniten, ei miestä muuten juuri näkynyt. Kiiskinen oli se, joka antoi ratkaisevat syötöt Seppäsen ja Bicekin maaleihin. Myös Seppäseltä loistava esitys. Järviseltä lauantaihin verrattuna paluu tasolleen, kiekko ei pomppinut ja otteet olivat muutenkin varmempia. Kiekko tosin pyöri muutamaan otteeseen Järviseltä pahasti kadoksissa, mutta onneksi puolustajat onnistuivat selvittämään tilanteen maalin edestä. Melko vähällä mies toki selvisi. Junnila, Laakso ja Stevenson toivat rutosti lisää varmuutta otteisiin. Jeremy oli yllättävän hyvällä pelipäällä ja sähäkkänä hyökkäysalueella. Junnuille myös puhtaat paperit. Alastalo ja Pekkarinen jäivät omalla alueella vatuloimaan kiekon kanssa todella pahasti pariin otteeseen. Samaten Huohvanainen kerran. Aivan turhia ylimääräisiä koukeroita.
Entäs meijän kaikkien ikioma Teemu sitten? Mukavaa, että mies säilyttää oman tasonsa. Ykkösketjun miehiä voi ihan vapaasti vertailla: Bicek 1+3, Kiiskinen 1+2 ja Virtalalle komeat 0+0. Kaupantekijäisinä vielä yksi älyttömimmistä jäähyistä mitä olen nähnyt. Mikä hemmetti tässä maksaa? Kauvoa ykkösen keskelle, kiitos. Muutenkin hyvä peli Kauvosaarelta eilen joukkueen yleispelaajana. Ei Virtalasta sen enempää tällä kertaa, kertokoot muut enemmän scouttiraporttejaan tästä jantterista.

Suorastaan jopa hymyilytti pelin aikana, kun hallinta oli niin selkeää ja paikkoja oli varaa tuhlata. Pienistä pelillisistä puutteista ja notkahduksista huolimatta tämä oli sellaista KalPaa, jota kelpaa tulla katsomaan. Yleisöä hävettävän vähän, mutta se pistettäneen osaksi tiistain piikkiin? Sellaista ajanjaksoa maailmanhistoriassa ei liene luvassa, että kuopiolaisyleisö olisi tyytyväinen KalPan otteisiin? Aina näköjään löytyy se joku tekosyy, että peleihin ei vain voi tulla (heard from the village).
 

Teddy_H

Jäsen
Suosikkijoukkue
T-73, Pantserfaust
Sailion ulosajo vaikeutti Kerhon pelaamista entisestään ja mielestäni ulosajo oli liian kova tuomio. En nähnyt tilannetta kunnolla, mutta vaikutti siltä, että maila kolahti kovaa Kukkosen kasvoihin, joten mielestäni kakkonen ja ehkä kymppi päälle olisi ollut riittävä rangaistus.

Tilanne näkyy kehnonlaisesti Nelosen maalikoosteessa, mutta kovin kovin helponlaisesti ulosajo tuli. Taisi lopuksi käydä niin että Sailio selvisi PRK:lla kun KalPan pelaaja ei loukkaantunut. Kaikenkaikkiaan tosi mitäänsanomaton tilanne, josta kohtuullinen rangaistus olisi ollut 2min - kympin kanssa tai jopa ilman. Eipä sillä, enemmän vituttaisi ko. ottelun kannalta jos se olisi jotakin ratkaissut. Nyt vituttaa lähinnä jääkiekon kannalta.

Harmi hämeenlinnalaisittain, että Chiodoa ollaan viemässä muihin seuroihin, sillä mies oli eilen todella loistava.
Se on vähän kaksipiippuinen juttu. Toki Andy on suurimman osan kaudesta pelannut todella hyvin, mutta kun yhtään mitään voitettavaa tällä kaudella ei ole niin jokainen säästetty euro pienentää tappiota joka tästä kaudesta taloudellisesti tulee. Toisekseen silloin kun muu joukkue pelaa kun ne lampaan tissit, niin maalivahdin merkitys on lähinnä siinä kuinka monella maalilla hävitään. Silloin kun HPK pelaa kuten JYP/Jokerit-otteluissa, Teemu Lassila on aivan riittävän pätevä kaveri maalille.

Yleisöä hävettävän vähän, mutta se pistettäneen osaksi tiistain piikkiin? Sellaista ajanjaksoa maailmanhistoriassa ei liene luvassa, että kuopiolaisyleisö olisi tyytyväinen KalPan otteisiin? Aina näköjään löytyy se joku tekosyy, että peleihin ei vain voi tulla (heard from the village).

Kuten se on monessa ketjussa käynyt ilmi, suomalaiset eivät ole urheilua fanittavaa kansaa. Suomalaiset fanittavat käytännössä vain menestystä. Siinä vaiheessa kun KalPa aloittaa kauden kuten se tällä hetkellä pelaa, niin yleisöäkin käy varmasti enemmän. Eipä SM-liigakaan varsinaisesti yritä yleisöä paikalle houkutella, pelin on annettu vajota suht heikolle tasolle. Mailahäirintää on paljon mutta monesti taklaukset (välillä jopa pelkät törmäykset) palkitaan isoilla jäähyillä.
 
Suosikkijoukkue
Liigan kärki ja jumbo
Jos Kiiskinen olisi tuon Virtalan jäähyn ottanut niin tuskinpa olisi sen kummemmin siitäkään mainittu... Syöttö kun tuli samantien takaisin niin eipä siinä ehdi oikein edes älytä että maila on poikki. Ei sillä että Virtalaa lähtisin muuten puolustelemaan, varsinkin puolustussuunnassa kokoajan miehestään jäljessä ja hieman tuo iso rooli mietityttää. Toisaalta varsinkin ylivoimissa on välillä väläytellyt yllättävillä syötöillä. Antaisin miehelle kuitenkin vielä muutaman mahdollisuuden. Luotan Pekka Virran osaamiseen, ja tuskinpa peksi turhaan Teemua ykkösen keskellä pitää...

Jos jotain yleisesti muotoilee KalPan viime kotipeleistä niin nyt on sitä kiekkoa mitä Kuopiossa ainakin itse haluan nähdä: itseluottamusta ratkaisuihin hyökkäyspäässä löytyy ja hyökkäyksiä saahaan myös rakennettua järkevästi eikä vain perseroiskinnalla. Myös omat junnut saa hyvin näyttöpaikkoja ja loistavasti käyttäneet ne tähän asti. Energistä ja taistelevaa peliä, hieman kun saisi käsiä, varmuutta ja kokemusta puolustukseen niin ávot
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös