Ti 14.4.2009 Kärpät - JYP (4. finaali)

  • 36 617
  • 138

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Paistaa se päivä näköjään risukasaankin. Tuollaisella kolmen vuoden intervallilla näin näyttäisi tapahtuvan. Onnea Jypille ja sen faneille, menkää pähkinöiksi! Se nyt on tietenkin sanomattakin selvää että menette.

Tässähän alkaa tulemaan ihan haikeat fiilikset tuota kolmen vuoden takaista muistellessa.


JYP 2009!
 

batman83

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En nyt muista humussani oliko risti- vai sivusiteet "ehjästä" polvesta menneet, mutta sanoi jotakuinkin näin: "Kai tämän nyt jo uskaltaa sanoa. KalPa-sarjassa meni tuosta ehjästäkin polvesta xx-siteet..." Oli kuulemma saatu polvet muurattua pelikuntoon.

Radio JKL:n kommentaattori mainitsi aiemmin, että Vänä pelasi pelejä tuella polven ristisiteet poikki. Jos nyt meni toisesta sitten sivusiteet, niin ei se ihme ollutkaan, että liike oli vähän vailinaista.

Vielä, kun verrataan tuohon Hakkaraisen taklaamaan Janne Jalasvaaraan, jolla meni Savon Sanomien mukaan "KalPan Janne Jalasvaaran polvessa on vakava vamma. Keskiviikkona tehty diagnoosi kertoi, että kuopiolaispelaajan polven eturistiside on kokonaan poikki ja sivuside osittain poikki." Kyllähän se tietysti vähän tasapainottaa, jos toisella puolella on toinen paskana, ja toisella toinen. Väitän kuitenkin, ettei yksikään meistä olisi tuommoisella jalalla mennyt töihin, vaan olisi ottanut sen reilun 6 viikon saikun tuosta.

Toivotaan, että Vänä kuntoutuu ensi kauden ensimmäiselle mj -tauon jälkeiselle ajalle..

Edit: Niin, ja se ristisidehän meni poikki kauden KOLMANNESSA pelissä, ja muutaman kk:n sairaslomalla pelasi koko loppukauden niin..
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Pelasko Vänä siis pelit toisesta polvesta ristiside, ja toisesta polvesta sivusiteet poikki?
Kauas ollaan todellakin tultu "missä-pullaa-siellä-Vänttinen"-päivistä. On pirullinen harmi, että Suomessa ei pidetä tilastoa noista blokeista. Uskoisin, että jos pidettäisiin niin Vänttinenkin saisi enemmän ansaitsemaansa arvostusta.

Lisäksi oli järisyttävää, että oikeasti ratkaisumaalin (joo joo ei ollut voittomaali, mutta joka ottelun oikeasti ratkaisi) teki Jari Jääskeläinen. Ne on eri kaverit, jotka pelaavat elämänsä pelit finaaleissa kuin toiset pelaavat ne marraskuisessa runkosarja-pelissä silloista sarjajumboa vastaan.

Ihan mukava fiilis nyt kyllä on.
 

vsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU
Mut olihan Andersson melkonen Härkä vaikka oli kärppä..

Onnittelut Jyp:lle ja faneille hämeestäkin :)
 

Pikkarainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Ahmat (R.I.P)
JYP on mestari 2009

Kiitos JYP
Kiitokset myös kaikille muiden joukkuiden kannattajille onnitteluista...

Työhuoneen seinällä on koko kauden ollut joukkuekuva ja teksti JYP on mestari 2009 !/?

nyt voi tuon kyysärin ottaa pois...


Vään on naatiskeltu ja naatiskellaan lisää .. milloin ja missä on juhlat - niitä odotellaan vaiikka etä jyppiläisiä oonkin...

Kotikaupungissa oli oli ilo seurata harjoitusottelua HPK - JYP ja silloin näytti jo hyvältä tuo hyökkäykseen kääntöpeli... puolustuksessa on paljon käsiä ja ne ruokki hyvin hyökkäykseen lähtöjä...

Tunteet on pinnassa mutta tästä naatitaan...

Ai niin kiitokset kärpille hyvästä vastuksesta...
 

Bobi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kiekko-Ketut, Edmonton Oilers
Kumma peli, kummat finaalit. Tsansseja oli, mutta ku ei kelpaa niin kaveri pokkaa.
Heikkoja lenkkejä Kärpissä ja tuomareissa liikaa, Jypissä ei. Siinäpä ero.

Deja vu ilmiö kävi mielessä tänään hallissa, jotenkin Jypin peli muistutti v. 2003 Tapparan kahvakiekkoa. Silloinkin oli katkeraa katsoa moista "joukkuepelaamista" ja tänään vitutti vielä enemmän. Jäätävän paskaa ja luokatonta tuomarointia.

Kaikesta huolimatta Kärpille isot kiitokset, kausi oli vuoristorataa. Lokakuussa votettiin jumbofinaali ja tänään hävittiin finaalit. Silti 7. mitali putkeen, ennätys sarallaan.
 

Setit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Onne Jyppiläisille! Hienoa nähdä että muutkin pystyvät mestaruuden voittamaan.

Olikohan Josef "poikkari" Boumediennellä krapula, kaveri lipui luultavasti jokaisen Jypin maalin aikana aneemisesti jäällä, eikä poikkarikaan irronnut vanhaan tapaan. Söi kyllä jälleen kerran kaikkien kärppien eväitä päivän pelissä...
 

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olikohan Josef "poikkari" Boumediennellä krapula, kaveri lipui luultavasti jokaisen Jypin maalin aikana aneemisesti jäällä, eikä poikkarikaan irronnut vanhaan tapaan. Söi kyllä jälleen kerran kaikkien kärppien eväitä päivän pelissä...

JYPin voitto on ihana asia mutta nautin lähes yhtä paljon kun Josefiina hävisi. Kaveri oli tänään jälleen aivan täysin susi. Edes tuo poikittainen maila ei tänään viuhunut, mies ei tehnyt yhtään mitään.

Pelistä harva jaksaa enään mitään kirjoitella, eiköhän kaikki nähnyt matsin ja lukemat ja otteluvoitot kertovat kaiken mahdollisen. Nyt ei muutakuin nauttimaan. Rahalla saa valtralla pääsee. Keuliminen saa siis jatkoa.
 

Defense

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kun Tepsistä selvittiin, jatko oli helpompaa. Finaalissa Joukkue kohtasi lauman yksilöitä - joukossa hyviäkin - ja voitti selvin numeroin.
Näinhän sen joukkueurheilussa pitääkin mennä.
Kiitos JYP!
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Deja vu ilmiö kävi mielessä tänään hallissa, jotenkin Jypin peli muistutti v. 2003 Tapparan kahvakiekkoa. Silloinkin oli katkeraa katsoa moista "joukkuepelaamista" ja tänään vitutti vielä enemmän. Jäätävän paskaa ja luokatonta tuomarointia.

Teitä on just niistetty neljä muna finaaleissa, etkä oikosempaa analyysiä saanu aikaseks?

No, sellaset kannattajat kun joukkuekin.

Jääkiekko on loistavaa, silloin kun se on loistavaa ja sitä JYP juuri tänään oli ja kokonaisuutenakin tässä sarjassa. Ei monkäänlaisia notkahduksia missään tilanteessa ja luulenpa, koneessa oli vielä kierroksia koko ajan reservissäkin, niin kovaa kun Kärpät yrittikin tulla. Tässä pelissä, jos mitään jäsentynyttä kykenee edes kirjaamaan, tuntui hienolta, että nimenomaan Jäsä ja Hytönen, omat kasvatit ja pitkän linjan puurtajat nousi esiin ja ratkaisi.

Sori, nyt ei pysty mestaruuskonjakkien ja sikarin keskeltä tämän parempaan.

Me ollaan mestareita!
 

Darius

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onnittelut Jypille:) Sitten vuoden 1998 ei ole nähty yhtä hyvää maalivahti- ja puolustuspeliä. Ja tätä Kärppä-jengiä vastaan selvisitte. Piikki oman jengin suuntaan. Taas;) Onnea:)
 
Oliko väärin voitettu mestaruus? Saatiinko me nyt lopuksi edes pronssia koska oikea finaali oli kärpät-blyys? Kalpa kuitenkin voitti ne pronsseissa...
 

Hermeliini

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Les Canadiens de Montréal, Arsenal FC
Itkin ja nauroin. Paljon. Monen vuode tuska pääsi ulos. Ei enää pelkoa siitä, että kuka karsii - kuka karsii - ollaako se me?? Mutta eniten jäi vituttamaan "JYP-ikoni" Lindroosin Jarin totaalinen ilmeettömyys ja perus-"sitruunanaama" tänään Matsissa. Okei joo, onhan se heebo pelannut enemmmän Jokereissa kun JYPissä, mutta silti. Menisi tässä tapauksessa sitten vaikka asumaan sinne Helsinkiin, jos ei tuon enempää miehestä irtoa. Olisinpä nähnyt Kurkisen Ripen... Tai vaikka edes Leppäsen Jannen (en tosin Bricksissä käynyt, ehkä hän oli siellä...).
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Huikea finaali, huikeat tunnelmat vielä näin seuraavanakin aamuna. Tätä on odotettu se reilut 20 vuotta ja nyt se vihdoin ja viimeisen saatiin. Tää on mun JYP!

Tämä oli ehdottomasti paras peli finaaleista viihdearvoltaan. Sarja ei varmasti olisi mennyt 4-0 JYPille jos Kärpillä olisi ollut edes jonkinlainen viisikkopuolustus. Hyökkääjiä ei tuntunut paljoa puolustaminen nappaavan ja pakit tekivät tässä viimeisessä pelissä karmeita virheitä.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Tämä on varmaan negatiivisuuden huipentuma ja vikojen etsimistä sellaisella hetkellä jolla niitä ei tarvitsisi enää etsiä, mutta molemmat Kärppien maalit olivat aika vahvasti JP Hytösen vikoja. Ensimmäisessä maalissa juuri Hytönen jähmettyi suolapatsaaksi ja teki pahaa maskia Sinuhelle eikä siivonnut Kerästä pois. Toisessa maalissa Hytönen koetti varastaa aloituksessa ja vaihdettiin pois ja tilalle vaihdettu Jääskeläinen sitten hävisi aloituksen 100-0 ja Kuusela teki sen maalin.

Joo, eipä tuolla enää merkitystä ole.
 

Bobi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kiekko-Ketut, Edmonton Oilers
Elä vain tukehdu sikareihin ja konjakkeihesi juhlinnan keskellä JypFabu & kump., nauttikaa nyt voitostanne kun kerrankin jotain voititte ja lopettakaa toi turhanpäiväinen kitinä.

Voittajien ei tarvitse spekuloida, häviäjille suotakoon se oikeus.
Itkekää sitten ensi vuonna, kun maksatte mestaruuden hintaa ja jokainen vastuja haluaa teidät haluaa nylkeä hinnalla millä hyvällä. Tuomaritkaan eivät ole alitajuntaisesti pienen ja sympaattisen takana. RD:n ylimielisyys kaikkia kohtaan vielä antaa lisämausteensa tuleville koitoksille. Ei tule olemaan välttämättä helppoa.


PS: Siitä huolimatta Jypin peli oli ehtaa Rautakorven kahvakiekkoa.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Neljäs finaali oli kuitenkin pelillisesti mielenkiintoisin, maalejakin saatiin ihan mukavasti. JYP otti ansaitusti mestaruuden.

Sen verran vielä, että mietinkin etukäteen että missä järjestyksessä pelaajat pääsevät kannattelemaan Kanada-maljaa. Ajattelin, että Hytösen jälkeen kaksi seuraavaa tulisi olla Koskinen ja Wallinheimo jommin kummin päin ja näinhän se meni.
 

JaniK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onnea JYP:lle! Selvästi parempi voitti. Hyvin Kärpät taisteli, mutta liikaa virheitä ja tyhmiä jäähyjä. Tämä varmaan kertoo siitä, että joukkueen materiaali ei vaan riittänyt. Alkukausi ja etenkin mestareiden liiga kertoi sen, että puolustus ei vaan toimi. Kiekkoa ei saatu toimitettua tiukoissa paikoissa omista pios eikä avauspeli toiminut. Ja hyökkäyksestä puuttui selkeä maalintekijä. Nämä kuntoon ensikaudeksi niin eiköhän se hopea muutu taas kullaksi.

Tuomareita täällä on haukuttu ihan turhaan. En muista koskaan nähneeni näin hyvin puhallettuja finaalipelejä. Kovaa sai pelata, mutta selvät koukut ja estämiset aiheutti lähes poikkeuksetta jäähyn. Ainoa virhe taisi tosiaan olla se ku JYP-pelaajalle ei annettu kaksi minuuttista siitä tilanteesta, missä Kärpiltä hylättiin maali.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Täällä koitetaan kasvaa voittajiksi ;)

Siksi sallittakoon vielä eiliset keulumiset allekirjoittaneenkin toimesta. Enpä tuota JYP on varma mestari? -ketjua syksyllä avatessani arvannut, että näin kävisi (kuten otsikon takaa löytyvä viestikin kertoi).

Mutta taas on palattava ihmiseksi, kesken pelin ja varsinkaan 4-0 -sarjan voiton jälkeisen euforian allekirjoittaneen Valtra ainakin keuli niin paljon ettei sillä hetkellä ollut itsessä "miestä" olla "Hyvä voittaja". Sallittakoon nyt kerran näinkin päin, mutta silti pahoittelut tästä!

Ollaan nyt hetken niitä parempia voittajia ja kehutaan vastustajaa:

1) Juha Junnosta paljon puhuttu paskaakin, mutta vaikuttaa mies ainakin hyvältä häviäjältä - pisteet siitä!

2) Muutoinkin Kärppäleiri ollut lopulta asiallinen tappionkin hetkellä. Osa jaksaa itkeskellä tuomaroinnista ja peittää tällä tappion tunteitaan, mutta tämä sallittakoon. Pääasiallisesti sävy ollut hyvä, jos nyt unohdetaan nuo ennen sarjaa esille nousseet ylimielisyydet joiltakin.

3) Pelillisesti Kärpät pelasi tässä sarjassa "kauniimpaa kiekkoa". Tyylipisteitä ei jääkiekossa jaeta - mutta tällä pelitavalla Kärpät ihastuttaa katsojia Oulussa varmasti. Vielä kun pakisto olisi JYPin tasolla ja viisikkokuria JYPin malliin, niin siitä se ensi vuoden Kärpätkin voisi taas nousta ykköseksi. Anteeksi lisätään nyt listaan vielä Tarkin vaihtaminen parempaan. Ennen sarjan alkua veikkailin Tarkin floppia. Ihan sitä se ei ollut muttei hän toisaalta pystynyt voittamaan sarjaa joukkueelleen, kuten Sinuhe ja Pekka toisella maalilla tekivät.

Muuta en nyt tähän hätään keksi, mutta yritys oli ainakin kova. Kiitos kuitenkin Kärpille ja erityisesti niille, joissa on ollut hyvien häviäjien luonnetta!

Juåa
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Heikkoja lenkkejä Kärpissä ja tuomareissa liikaa, Jypissä ei. Siinäpä ero.

Noh, noh. Eivät nuo tuomarit mitään ratkaisevaa tehneet. JYP on joukkueena täysin suvereeni, siihen sisältyy pelaajien suuri Jyp -sydän ja kiima jääkiekon pelaamiseen viimeiseen finaaliin.
JYP on ansaitusti mestari kaudella 2008-2009. Aivan vitun oikein voitettuna.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärppälaseilla katsottuna melkein paras peli. Oli tunnetta mukana tuossa lopussa, mutta ei taaskaan ihan riittänyt. Yksilöt ja tehoton pyöritys vs. joukkuepeli ja paikoista ratkaiseminen.

Onnittelut Jyväskylään! Olitte ylivoimaisia!
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Onnittelut Jypille mestaruudesta. Ihan mukava saada uusiakin joukkueita mestareideksi. Hyvää puolustuspeliä mistä tuli vähän mieleen Jokerit tällä kaudella. Liiaksikin puolustusvoittoisia joukkueita? Ehkä aika oli otollinen Jypille voittaa se mestaruus kun liigakin oli niin tasainen. Mutta oliko se liian tasainen ja tylsä liiga tänä vuonna? Runkosarjan surkeimmat joukkuet SaiPa, Tappara ja Ässät pyristeli aika pitkään mukana mikä kertoo sen, että näinkin surkeilla joukkueilla oli omat mahdollisuutensa päästä pitkälle.

Mitä Kärppiin tulee niin en ole kyllä tollasia hasardi syöttöjä Kärpiltä nähnyt miesmuistiin, mitä he tekivät esim. 4.finaalissa. Oikeastaan suurinosa Jypin maaleista finaalisarjassa tuli kyllä halvalla ja lähes ilmaiseksi. Loppujen lopuksi tämän vuoden finaalista tuli aika tylsä ja väritön, missä toisella joukkueella oli enemmän yritystä ekaa peliä lukuunottamatta. Taktinen osaaminen tämän ratkaisi, missä Dufvan maajoukkuekokemus näkyi selvästi. Onneksi maajoukkueen pesti ei ole katkolla tämän kevään jälkeen. Kummolan Jaloset ja Sheddenit saisi Dufvan kohdalla jäädä tekemättä.
 

Seppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat ja JYP
MAHTAVAA! Ikää ei ole vielä kovin paljoa, mutta aina ollaan JYPin takana oltu enkä uskonut tämän päivän tulevan, ainakaan näin pian. Oli kyllä mukava katsoa tuota eilistä peliä.

Olipa tuo kahvakiekkoa tai ei, sillä vietiin mestaruus. Välttämättä viihdyttävintä kiekkoa pelannut joukkue ei vienyt kannua, mutta kannu vietiin kuitenkin. Itse kuitenkin pidin näkemästäni JYPin pelissä, taklauksia ja vauhdikkaita tilanteita. Kiitos.
Eilistä peliä en tosin nähnyt kuin kolmannen erän, ja se ei ollut kyllä välttämättä mitään hyvännäköistä. Itseänikin alkoi ajoittain sapettamaan JYPin pitkän lyöminen aina tilaisuuden tullen, mutta varma on varmaa.
Ei tule olemaan ensi kausi helppo jyväskyläläisille. Mikäli kuitenkin rosteri pysyy samana (+ vahvistukset?), voi mahdollisuudet olla mielestäni ainakin mitalissa. Nautitaan nyt tästä hetkestä täysillä kuitenkin ensin! ;)

Monet sanovat että tämä kausi oli tylsin SM-liigakausi aikoihin. Miksi kaikkien aikojen tasaisin kausi voisi olla mitenkään tylsin? Itse pidin jokaisesta hetkestä joita vietin liigakauden aikana katsomossa tai TV-ruudun takana.
Kiitos tästä kaudesta ja onnea JYPille vielä kerran.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös