mmiettinen92

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings
Sarjataulukon seiska Lukko isännöi vitosta Jokereita tiistai-iltana Raumalla. Risto Dufvan miehistöllä on allaan lähes shokkitappio TPS:lle, kun Brian Willsien ylivoimarysä riitti kaatamaan raumalaiset lauantaina Turussa. Jokerit puolestaan oli tositoimissa edellisen kerran perjantaina, kun se kellisti Bluesin 4-3. Tuore nuorten maailmanmestari Malmöstä ja niiden kisojen paras pistemies (2+13) Teuvo Teräväinen nakutti tuossa ottelussa "vaatimattomat" kolme syöttöpistettä.

Koitos on joukkueille kauden viides keskinäinen. Aikasemmat pelit ovat olleet todella vähämaalisia: Lukko on voittanut kolme taistoa luvuin 2-1, 2-1 (ja) ja 1-0 sekä Jokerit yhden pelin niin ikään 2-1 (vl). Viimeeksi jengit olivat vastakkain Hartwall Areenalla joulukuun alussa. Tuolloin Toni Koivisto iski ylivoimalla koko kamppailun ainoan maalin Teräväisen tapaan tuoreen maailmanmestarin Joni Nikon sekä Antti Jaatisen passatessa. Kyseisessä mittelössä Lukon kassari Ryan Zapolski tuntui seisovan välillä lähestulkoon päällään torjuen peräti 43 kutia.

Lukko on tämän kauden liigassa neljänneksi paras kotijoukkue. Se on kerännyt 19 taistosta kelvolliset 39 pongoa. Jokerit on puolestaan vierasjäillä saalistanut 28 pistettä 20 pelaamastaan ottelusta. Vaikka tällä hetkellä Harri Tikkasen kipparoima joukkue onkin vahva kotijoukkue, luulen - ja pahoin pelkään - että pistepotti jää Jokereille. Viimeisessä seitsemässä edellisessä pelissä joukkue on jäänyt vain kerran kokonaan pisteittä.

Kamppailu on kummallekin melko tärkeä. Jengeillä on eroa ainoastaan kaksi pistettä, Jokerien hyväksi. Helsinkiläisillä on tosin yksi taisto enemmän pelattuna, kuin Lukolla. Itse asiassa Liigassa sijoja 3-8 miehittävät SaiPa, JYP, Jokerit, HIFK, Lukko ja Blues ovat kaikki vain kuuden pisteen sisällä. Tiistaina on tiedossa siis kaikkiaan todella herkullinen kiekkokierros.

Edit. Kirjoitusvirhe.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
No kerrankin joku on ajoissa liikkeellä.

Itselläni nyppiin vieläkin niin paljon tuo maalin häviö lauantaina sarjajumbo Tepsiä vastaan, että ei ole huominen Jokerimatsi sen tärkeydestä huolimatta päätä vaivannut. Ja töissäkin on duunia. Mutta Lukko sai Turussa maistaa samaa lääkettä, jota se onnistuneesti syötti juuri Jokereille viimeksi Ilmalassa.

Mutta mielikuva on se, että Jokereilla menee nyt paremmin. Lämsä sai lähteä ja hän suuntaan jossakin vaiheessa toiseksi Jokeri-valmentajaksi haalitun Pasi Nurmisen omistamaan Pelicans-seuraan. Päävalmentajaksi nimetty Valtonen puolestaan menee Vaasan Sportin leipiin ensi kaudella.

Nämä kuviot ovat kaiketi purreet ja Jokerit on uudessa iskussa. Joukkueen pelejä enemmän seuranneet osaavat varmasti kertoa mikä muuttui, sillä harvemmin valmentajavaihdokset tuovat sitä mannaa, mitä odotetaan.

Palataan huomenna tarkemmin asiaan. Jos yö tulee hyvin nukuttua eikä aamulla nousta väärällä jalalla, niin saatan olla jopa sitä mieltä, että Lukko pitää pisteet Äijänsuolla. Vähämaalinen peli kumminkin tiedossa, kun veskaritkin ovat aika hyviä.
 
Rauma ja Rooma, ikuiset kaupungit. - Kaupungistuminen on yleismaailmallinen megatrendi, siitä voi olla montaa mieltä, mutta sitä vastaan on hyödytöntä taistella.

Gemondo

Jäsen
Minulle mielenkintoisin aspekti pelissä tulee olemaan se, että kuinka hyvin Valtosen suoraviivaisempi pelityyli toimii Dufvan Lukkoa vastaan. Lämsästä kun Dufvalla tuntui olevan melkoinen yliote eikä Lämsän työkalupakista löytynyt siihen lääkkeitä. Uskoisin että maaleja tulee ainakin enemmän kuin kolme, kumpaan päähän niitä ropisee, sitä en tiedä. Teräväisen ja Nagyn johdolla on mahdollista että Jokerit pystyvät Lukkoa rokottamaan vaikka Raumalaiset eivät virheisiin sortuisikaan, ja mikäli taas Jokereiden puolustus on samanlaisella tuuliajolla kuin SaiPa-pelissä, on todella rumatkin lukemat mahdolliset.
 
Kuukauden kunnianosoitus
Kari Hotakainen

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Aikamoinen kuuden pisteen peli molemmille joukkueille, mutta väittäisin, että etenkin Jokereille, jolla on seuraavaksi b2b-pelit Kärppiä vastaan. Pisteitä on pakko kerätä kiihtyvällä tahdilla mentäessä kohti kevättä, jos mielii pelata kotiedusta tai edes suorasta poffipaikasta. SaiPa-pelin otteet eivät yksinkertaisesti voi enää toistua kertaakaan tällä kaudella.

Lukko on onnistunut kerta toisensa jälkeen pitämään Jokereiden maalihanat niukalla kurinalaisesti keskustaa ja maalin edustaa puolustamalla. Varsinkin viimeisin matsi Areenalla oli melkoinen torjuntavoitto. Nyt Jokereilla on mahdollisuus laittaa kehiin kaikki parhaat hyökkääjänsä ja ainakin Bluesia vastaan hyökkäysalue oli pariin otteeseen näyttävästi hallussa. Reservissä olivat viime pelissä Ruutu, Mäki, Niemi ja Ben-Amor, joista uskoisin ainakin Mäen nousevan tänään kokoonpanoon, jos ei ole loukkaantunut. Kenties SBAkin pääsee takaisin pelaavaan rosteriin.

Odotan aiempaa nopeatempoisempaa peliä, jonka mielenkiinnon puolesta toivon, että Jokerit tekee alkuun yhden tai kaksi eteen. Se pakottaisi Dufvan pelaamaan avoimemmin ja rohkeammin.
 
Kuten Bat Helvetistä, olen poissa kun aurinko taas saa

He jotka eivät asioista ymmärrä, voisivat luulla, että kyse on jääkiekosta. Heille vain hymyilen...

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Islanders
Toivon, että jatketaan samoilla kuin edellisissä peleissä. Ruutua ja Tyrväistä ei vaan enää jaksaisi katsella Jokeripaidassa. Lienee kuitenkin todennäköistä, että ainakin Jakke pelaa rosteriin ja korvannee Hännikäisen. En usko, että Tomek katseli hyvällä Lakun alivoima-höntyilyä, jonka seurauksena Blues pääsi 3vs2-hyökkäykseen tehden maalin.

Todennäköisesti vittumainen peli tulossa, kuten aina Dufvan Lukkoa vastaan. Rauma on ollut uimalakin valtakaudella hankala paikka Jokereille, ja kun tuomaritkin poikkeuksetta viheltävät kotijoukkueen pussiin, niin hikinen iltapuhde lienee tiedossa. Toivottavasti Aleksi Rantala ei kuitenkaan pillipiiparoi ottelua, muuten kiekkoilta on pilalla ennen kuin se on alkanutkaan.

Tää on 2-1, 1-2 matsi taas vaihteeksi.
 
"Jokerit jätti minut. Seura joka unohti ihanteensa ja historiansa ryhtyessään venäläisten maksulliseksi rattopojaksi, on lopulta vain muovinen kuori alkuperäisestä."

- Cobol 29.3.2018

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ennakkoon tosiaan erittäin vähämaalinen peli luvassa. Lämsän aikana Jokerien kiekkokontrolli ja rohkea hyökkäääminen sopi nähdäkseni RD:n Lukolle erinomaisesti, kun Lukko sai keskittyä rikkomaan peliä ja iskemäään vastaiskuista pusseja. Valtosen alaisuudessa olen nähnyt 2 Jokerien peliä ja niiden perusteella Jokerit pelaavat nykyisin paljon suoraviivaisemmin, kiekkoa ja miestä maalille.

Lukko pelannee tutulla sapluunalla. Karvaus lähtee ohjaamaan vasta hyökkäyssiniseltä ja keskialue laitetaan tukkoon. Omassa päässä Lukko pelaa mies-miestä vastaan sitkeästi ja tukkii myös keskustaa. Kannattaa seurata kun avainpelaajat Vahan johdolla takakarvaavat hampaat irvessä.

Hyökkäyspäässä Lukko luotttaa siihen, että ylivoimalla nimimiehet iskevät tarvittavat maalit. Tehoja onkin löytynyt, esim. Gagnon on tehnyt jo peräti 8 yv-osumaa. Mikäli Petun nivuset ei kestä pelaamista, pyörittää Virtanen viivasta ylivoimaa.

Lippupalvelu - Lukko-Jokerit lippuja. 14.01.2014 KIVIKYLÄN AREENA RAUMA

Mitän suurta yleisöryntäystä ei tuon mukaan olisi luvassa. Kyseessä voi olla viimeinen kerta, kun Jokerit nähdään Raumalla pelaamassa Liigaa.

Tulosveikkaus: Lukko puristaa kotivoiton maalein 3-1. Lukko on ollut kotiotteluissa vahva, pienessä kaukalossa veteraanien liike riittää, paitsi AUK:n. Lisäksi tosiaan tällä kaudella Lukko on hyötynyt kotiotteluissa tuomareista, toivottavasti sama ralli jatkuu.
 

SJK10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Huh, onneksi pääsee hallille tänään eikä tarvitse selata tuomareista itkem.. siis otteluseurantaketjua kun pelataan Jokereita vastaan.

Täälläkin on jo peli avattu tuomarien suhteen.

Kolmosketju toivottavasti ei ole samassa muodossa kuin turussa ja AUK:n näkisin mielelläni katsomossa.
 
Our culture is not for sale.

Nupe#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit tänään:

Lahti–Walter–Nagy
Hardt–Teräväinen–Moses
Ruutu–Hahl–Rita
A.Tyrväinen–Mäki–Ben-Amor

Peltola–Karalahti
Lindell–Kousa
Lindbohm–Väänänen

Irving (Peltonen)

Vanha kunnon Ruutu-Hahl-Rita ketju on nyt taas koossa. Hienoa nähdä myös Mäki takaisin rosterissa!
 

Brock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paras organisaatio
Jaaha. Lukosta aloitetaan tämä kolmen varman tappion viikko. Rauma on nähty ja Kärpä(se)t tiedetään. En näe yhtään syytä miksei Dufvan niskalenkki pitäisi edelleen, vaikka mies puristuksessa onkin vaihtunut.

Raumalla taitaa olla miehistökin suht terveenä, kun olin katsovinani, että Hyvinkään lahja jääkiekkoilulle eli Tukosen Latekin on pelannut viime peleissä. Mikähän Numpan kunto on tällä erää?

Oli miten oli - TV:n ääressä seurataan Jokerien tappiota numeron 4-2.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
pitkällä lomalla
Lukko jatkaa samoilla kokoonpanoilla. Häviävää joukkuetta ei vaihdeta.

Ei muuten mitään, mutta tuo kolmonen ja AUK korpeaa.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lukko jatkaa samoilla kokoonpanoilla.
Koivisto ja Tukonen vaihtavat paikkoja. Toki Late on jo aiemmissa peleissä pelannut välillä ykkösketjussa. Tuon ykkösnyrkin varassa lepää paljon ja he pystyvät nähdäkseni pelin Lukon kääntämään.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, L.Henttala, Johaug, Kadi, Käpä<3
Vanha kunnon Ruutu-Hahl-Rita ketju on nyt taas koossa. Hienoa nähdä myös Mäki takaisin rosterissa!
Hienoa että Mäksä on taas mukana, valitettavasti joulutauon jälkeen pirteästi esiintynyt Koivisto on tiputettu kokoonpanosta tilalle on otettu Ben-Amor tai Ruutu. Toivottavasti Jakke keskittyy pelaamiseen, Ruudulla on ollut menossa pelillisesti vähän vaisumpi jakso joten pelillinenkin onnistuminen olisi paikallaan. Ben-Amor tuo kentälle voimaa mutta itse olisin nähnyt mielummin rosterissa Koiviston pehmeitä käsiä kuin Pena Muurin kovia nyrkkejä.

Kyllähän se Dufvan Lukko olisi vihdoin kaadettava, sen verran karvasta kalkkia ollaan saatu raumalaisilta tässä viime aikoina niellä puhumattakaan viime kauden pleijareista.
 
"Johaug on Norjan kansallisaarre. Olemme aina olleet hänestä hyvin ylpeitä. Kun hän kärsii tällä tavalla, kaikista hänestä tykkäävistä tuntuu pahalta."
- Joachim Baardsen -

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Mikäs Wikmanilla vai tippuiko kokoonpanosta heikon Porin reissun takia? Syytä olisi tosiaan ottaa voitto raumalaisista ja kohentaa tilannetta sarjataulukossa. Rosterin puolesta tämä kyllä on mahdollista, mutta se kuin ei valitettavasti yksinään näitä pelejä ratkaise. Odotan mielenkiinnolla Rudin panosta tänään. Kaveri on jo pitkään vaeltanut varjojen mailla, jos on yleensä päässyt edes kentälle.

Teuvo, Nagy ja Moses hoitavat pisteet Stadiin ja toivottavasti ilman mitään jatkoaikoja, sillä tänään jää kuskin hommien takia matsin alku ja loppu näkemättä.
 
Mies menee ja mies tulee ja mies vastaa itse kulkemisestansa.
- Koskela

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lukko on kotonaan ollut vahva, ja uskon, että se on tänäänkin aika lähellä pisteitä. Lauantainen TPS-peli oli niin selkeä rimanalitus, että uskoisin tänään asenteen olevan kohdillaan.

En silti odota ihmeitä. Jokerit on jo materiaaliltaankin niin vahva ryhmä, että sen kaataminen vaatinee nappisuorituksen. Edellisissä kohtaamisissa Lukolla on mielestäni ollut melko paljon tuuria, kun kauden avauksessa Tikkasen kaaliperhonen yllätti viime minuuteilla Irvingin ja edellisessä kohtaamisessa Zapolskin erinomaiset otteet sekä Jokereiden katastrofaalinen viimeistely takasivat Lukolle voiton.

Tasainen ja vähämaalinen kamppailu lienee luvassa tänäänkin. Lukko on niukka suosikki, mutta en yllättyisi, vaikka pisteitä lähtisi Helsinkiinkin.
 
"Nyt ei taloudellisia raameja laiteta estämään ihmisten ajattelua" - Antti Rinne

"North Korea will become a different kind of Rocket - an Economic one!" - Donald Trump

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor
Mikäs Wikmanilla vai tippuiko kokoonpanosta heikon Porin reissun takia?
Heikkohan tuo ei ollut ja vaikka olisikin ollut, Kiekko-Vantaan veskarin lainaaminen meille tuntuisi hullulta. Tuota kun ei voi enää helmikuun vaihteen jälkeen meillä peluuttaa ja enää ei oikein ole aikaa ajaa sisäänkään. Eiköhän Wiikmanilla ole jotain pikkuvammaa tai flunssaa.

Varmasti tiukka matsi tulossa. Lukko on viime vuodet ainakin tuntunut melkoiselta peikolta Jokereille, varsinkin "tärkeissä" matseissa. Saa nähdä miten Tomekin joukot pärjäävät. Kokoonpano alkaa ainakin olemaan sitä luokkaa, että parin (Eronen, Dehner) poissaolon taakse ei voida kätkeytyä.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen Jokerit, canes
Ainoa asia, mikä voi ottelun Lukkolle kääntää, on samalla sivulla pysyminen ja pelikirja yleensä. Jos tuolla kokoonpanolla ei voittoa raavi, niin valmennus voi mennä peilin eteen.
e typo
 
Viimeksi muokattu:

mmiettinen92

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings
Eli siis Lukko tänään:
Ville Vahalahti - Aaron Gagnon - Lauri Tukonen
Toni Koivisto - Steven Zalewski - Joni Nikko
Juhani Jasu - Aki Uusikartano - Janne Keränen
Erik Riska - Filip Riska - Olli Sipiläinen

Ilkka Mikkola - Jesse Virtanen
Harri Tikkanen (C) - Juho Tommila
Antti Jaatinen - Matt Generous

Ryan Zapolski (aloittaa)
Simon Nielsen

Tänään poissa ovat siis hyökkääjistä Teemu Nurmi, Jerry Ahtola, Aleksi Saarela ja koko loppukauden huilaava Jarkko Kauvosaari. Puolustuspäästä puuttuvat Petteri Nummelin (A) ja kippari Otto Honkaheimo.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Jassoo. Jokerit tulee viimeistä kertaa ainakin runkosarjapelissä Äijänsuolle. Semmoista se on maailman meno juu.

Kuten muutkin, odotan minäkin vähämaalista peliä. Ja eikös se sitten menekin niin että ensimmäisen erän jälkeen on jo taulussa numerot 3-3.

Tasainen peli tulee varmasti enkä kovin kummoisena ihmeenä pitäisi vaikka pisteet jaettaisiin 2-1 tai 1-2, suoraan varsinaisen peliajan voittoon en usko.
 
Lihava ei ole kenkään ihminen, vain toinen on laihempi toista.

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kertoimet lienevät ihan paikallaan, ei tässä kai sen suurempaa ennakkosuosikkia ole. Lukko juuri tuon kotiedun verran.

Hankalia matseja tällä viikolla, mutta tämä nyt olisi todella tärkeä voittaa, kun raumalaisten kanssa samoista sijoituksista taistellaan. Tähän astisista kohtaamisista Jokerit on näennäisesti hallinnut useammin, mutta tehottomasti kuten varmaan arvasittekin. Tänään toivottavasti saadaan siihen muutos ja tehdään yksi enemmän.

Alivoimapelin täytyy olla parempaa kuin Blues-ottelussa, muuten käy kylmät.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor
Jokereiden otteluennakon mukaan Wiikman on Kiekko-Vantaan mukana. Myös Juhani Tyrväinen jatkaa KiVassa.
Noh, kai siinä sitten pelituntumaa haetaan. Näin ne asiat kääntyvät kun koittaa vähän liikaa päteä. Hyvä vain saada pelejä alle, kunhan vain liigavastuuta on vielä tiedossa. Tähän mennessä mies on paikkansa hoitanut kiitettävästi, yhtenä harvoista joukkueessa.

Tänään oma huomioni kiinnittyy erityisesti seuraaviin kavereihin Jokereista:
Walter = Jokainen ymmärtää miehen tulleen pahaan paikkaan ja tarjolla on sellainen sankareille jaettava viitta. Nyt olisi hyvä paikka iskeä.

Ruutu = Parin popparimatsin jälkeen paluu rosteriin. Loppukautta ja miksei uraakin ajatellen nyt pelataan tärkeitä matseja, sillä Tomek&Nupe eivät katsele perseilevää Rudia. Nyt hermot kuriin, limppu verkkoon ja pelleilyt pois, niin mahdollista pahvia muualle ei tarvitse poppariähkyssä allekirjoittaa.

Lindbohm = Peltola näyttää ajaneen miehen ohi koutsien papereissa ja vastikään vahvistui Peltolan jatkopahvi. Kun Eronen ja Dehner palaavat kokoonpanoo, Lindbohm lienee nykyisellään ensimmäinen Vantaalle/muualle (Poriin?) siirtyvä. Jos kausi kiinnostaa päättää narripaidassa, niin onnistumisia vaaditaan nyt.

Teräväinen = Jatkuuko hyvä vire? Ehkä kentän näyttävin pelaaja ja parhaimmillaan Liigan kärkiäijiä. Teuvon kapeilla harteilla makaa suuri vastuu Jokerien kevättä ajatellen.
 

Urheilija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kokoonpano alkaa näyttää etenkin hyökkäyksen todella vahvalta. Tuohon vielä Dehner ja Eronen niin nousu kohti ylempiä sijoja pitäisi olla väistämätöntä. Ketjut on nähdäkseni siinä kunnossa, että tänään vain voitto kelpaa tuomisina Stadiin.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Erittäin yritteliäs peli molemmilta. Pelattiin varmasti ja veskarit olivat loistavia. Lukko oli kumminkin sen verran enempi niskan päällä, että sai niitä maalipaikkoja ja pitkään näytti siltä, että Irwing on ohittamaton.

Molemmat pyrki maalille, mutta itse asiassa ne veskarit, ne veskarit. Lopulta Lukon yksilöosasto astui kuvaan. Maalitaituri Koivisto veti soolosuorituksella ja hetken päästä toinen maaliseppo Tukonen teki saman tempun. Kun vielä Tukonen sai vetää lopulta tyhjiin, niin siinä se sitten oli.

Varmaan on ymmärrettävää, että me lukkolaiset toivomme Tukosen pysyvän kunnossa loppuun asti.

Hieno voitto ja hyvä peli katsojan silmään.
 
Rauma ja Rooma, ikuiset kaupungit. - Kaupungistuminen on yleismaailmallinen megatrendi, siitä voi olla montaa mieltä, mutta sitä vastaan on hyödytöntä taistella.

Jonbax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sellanen perus matsi Dufvan joukkuetta vastaan. Kaks kiekonmenetystä keskialueella ja omissa soi, voi morjens...
Vituttaa tollanen kyttäys-lätkä.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Hyvä peli joka parani koko ajan mitä pidemmälle eteni. Täysin ansaittu voitto Lukolle, puhtaasti sen perusteella että oli parempi. Minä en laittaisi kumpaakaan Irvingille tehtyä maalia puolustavan pelaajan piikkiin ja näin ottaisi mitään pois Lukolta. Tällaisen tappion nielee aika kevyesti.
 
Yeah, baby!
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy