Ti 13.2.2007 HIFK - HPK

  • 29 048
  • 129

Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicansin ja Bruinsin tv-mainokset.
Eipä voi muuta sanoa kuin että harmittaa todella paljon tämän(kin) matsin missaaminen sairastelun takia. PRKL.

Onneksi sentään Nelonen näyttää kaikki maalit(TM) ja katsottavaa riitti. Hieno homma että Korhonen palasi tuolla tavalla ja että Jokela ja Hassinenkin alkavat taas pelailemaan omaa peliään(TM).

Mäkiahosta ei tarvitse edes sanoa mitään, huikea ukko ja huikea kausi. Kultakypärä :)

Lahden maali oli makea.

Yleensä kerholle nämä pitkät paussit tekevät hallaa ja kun kerran säätkin lauhtuivat, on hieno huomata että kyykytettiin stadin ykkösiä oikein kunnolla.
Samapa se ketä olisi tänään ollut vastassa, mukava herätys silti lomiltapaluun kunniaksi. Torstaina nähdään sitten todellinen kunto ja onko mahat jo täynnä...

Onkohan se petteriahomaa käynyt veikkauksen kertoimia sätöstelemässä kun noin heittivät häränpersausta?
 

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Ifk oli uskomattoman paska ykkös ja kakkos erissä, Hpk vei ottelua miten halusi ja Ifk välillä sai pari taklausta ja jee jee siinä kaikki.

Sitten kurssi muttui kolmanteen jonkin verran ja jotain taisteluakin näkyi, liian myöhään tosin tämä mutta kaippa se antaa hyvät lähtökohdat Jokeri peliin.

Lundell oli kyllä ihme pomputtelija taas.
 

Peter Gabriel

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jallu oli oikeassa, ei IFK kenttäpelissä jäänyt paljoa jälkeen. varsinkin ekassa erässä maalipaikat meni tasan. Kerholla pommpi kaikki sisään, IFK:lla ei kirveelläkään mikään. Mä en ole nähnyt ikinä tällaista matsia missä omalla joukkueella on munkit näin paljoa puolella. Ainankin 4 ensimmäistä maalia tuli varsin halvasti.
 

Isle of Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, TuTo
Peter Gabriel kirjoitti:
varsinkin ekassa erässä maalipaikat meni tasan.
No ei nyt varsinaisesti. Kerholla kaksi tehtyä, Moran ylärima, Leinon ohjaus ylärimanpäältä maalin katolle, Hassisen puolittainen läpiajo.

Hifkin paikat tais jäädä Lennun yv-paikkaan ja Pikkaraisen puolivaaralliseen ilmasta ohjaukseen.

2-5 ei ole ihan tasan. Vai muistanko aivan väärin?
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Onneksi vatsatauti osui tämän pelin ajaksi ja piti katsoa ottelua televisiosta. Ajatellaan miten tahansa, niin ei keväällä mestaruudesta pelaava joukkue voi romahtaa näin täydellisesti missään vaiheessa. HIFK ei pelaa titteleistä, kuten olen ennustanut jo aiemminkin, materiaali ei vain riitä.

Ennen kauden alkua arvioin Kerhon kakkoseksi ja onnistuneella loppukaudella siihen ovatkin mahdollisuudet, tasainen ja leveä materiaali ja liigan paras valmentaja, siinä se salaisuus. Eilen Kerho ansaitsi selkeän voiton, toki HIFK:n maalivahdit avustivat kovalla prosentilla, tauon aikana ilmeisesti Sakke antanut muutaman vinkin onnistuneesti. Tunnen sympatiaa Kerhoa kohtaan, vaikka näiden kannattajien kirjoitukset täällä sitä alaspäin vievätkin ja taitaa vaaka kääntyä keväällä Kärppien suuntaan, sieltä ei löydy vastaavaa panettelua ja vastustajan dissaamista ja tiedän, että sitä on meidänkin leirissä.

HIFK:n ongelmia on turha lähteä tässä yksilöimään enää, materiaali ei vain riitä parhaimmille, ei puolustuksen eikä hyökkäyksen osalta. Maalivahdeista olen tuonut oman näkemykseni vuosien ajalta jo selkeästi esille ja siitä on turha enää jauhaa, näillä mennään, niin kauan kun Frank ja Pena ovat remmissä. Ainoa lohtu eilisestä, että 2-8 ei merkannut enempää kuin 2-3 tappiokaan. Kevään pleijareissa ainoa mahdollisuutemme ovat Jokerit, mutta sielläkin tullee todennäköisesti selkeästi turpaan, mutta pieni yllätysmahdollisuus toki olisi olemassa, Kärpät, Tappara ja Kerho ovat meille aivan liian kovia vastustajia.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Isle of Man kirjoitti:
No ei nyt varsinaisesti. Kerholla kaksi tehtyä, Moran ylärima, Leinon ohjaus ylärimanpäältä maalin katolle, Hassisen puolittainen läpiajo.

Hifkin paikat tais jäädä Lennun yv-paikkaan ja Pikkaraisen puolivaaralliseen ilmasta ohjaukseen.

2-5 ei ole ihan tasan. Vai muistanko aivan väärin?
Vähän riippuu minkä laskee maalipaikaksi. Esim. HPK:n maalit eivät tulleet varsinaisesta maalipaikasta. Tai no, kait se maali tulee aina maalipaikasta. Mutta tuollaiset "veto ylivoimalla maalin ohi ja päädystä Mäkiaholle joka vetää tyhjiin" tai "veto ylivoimalla maalille ja pakin housuista Jokelalle joka vetää tyhjiin" olisi voinut Fortunan avustuksella mennä aivan kumpaan päähän tahansa. HPK:n molemmat ekan erän maalit olivat ylivoimalla, taidolla ja myös helvetin hyvällä tuurilla, tehtyjä maaleja. Joku päivä menee kaikki, joskus ei taas mikään.

Mutta kyllä HPK oli eilen selkeästi parempi, brändi perseili taas ihan urakalla. Tai oikeammin, ei niitä näyttänyt kiinnostavan edes perseily.
 

bitnir

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Rattlehead kirjoitti:
Varmaan tarkoitat 3-8 voittoa Jalosen ekalta kaudelta. Sitä ennen edellinen kerta kun HPK teki yli 6 maalia HIFK:n verkkoon vieraissa on juurikin kyseinen 1-7 voitto kaudelta 95-96. Kovin montaa kertaa Kerho ei ole onnistunut noin paljoa latomaan maaleja stadissa.

Tuossa 3-8 matsissa olin itsekin paikalla, edellisestä en muista kuin lehtijutun. Tämä 1-7 taisi tulla sillä IFK:n broilerikaudella. Muistan, että hesarissa oli juttu, jonka näkökulmaksi oli jo ilmeisesti etukäteen valittu se, että turpaan tulee. Jutussa oli muun muassa kommentti teini-ikäiseltä IFK-fanilta, joka totesijotain tyyliin: "Hämeenlinnassa on varmaan joku 5000 asukasta ja me hävitään niillekin".

Pitkästä aikaa lapsenhoito tilanne salli Canal+:n seuraamisen. Ilman käsittämätöntä tuuria maalipaikoissa ja maalivahtien apua tuosta olisi voinut tulla tylsä, mutta tasainen nuhjaus. Ei se kerhokaan mitenkään ihmeellisen hyvä ollut sitä maalintekoa lukuunottamatta.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
matti&teppo kirjoitti:
Mutta kyllä HPK oli eilen selkeästi parempi, brändi perseili taas ihan urakalla. Tai oikeammin, ei niitä näyttänyt kiinnostavan edes perseily.
Näin näkisin minäkin; tokan erän alkuun 0-3 ja kuului NAPS...

Lundell teki mitä pystyi, eilen ei pystynyt enempään. Jos en ihan väärin nähnyt niin Jere oli jäällä vissiin kolmessa vai neljässä HPK:n viidestä ekasta maalista; ei ollut puolustuksen päivä IFK:lla eilen.

LätkäPasi teki viittä vaille "MikkoRuudut" => taklasi kauheella vauhdilla HPK:n pakista n.metrin ohi ja meinasi lentää Kertsin vaihtoaitioon. Ilm.satutti hiukka polveaan tilanteessa, mutta jos sillä kohdalla olis ollut pleksi niin tajuttomaksi ihan saletisti;-)

Eka HPK:n peli livenä tällä kaudella => olishan sitä toivonut näkevänsä kunnon pelin... mutta ei valiteta.

Schneider hukkasi oman miehensä IFK:n ekassa maalissa ja oli muutenkin aika näkymätön. Korhonen ja Ströbä yllättävän hyviä, tosin IFK:n toinen maali "The Noutajan" piikkiin. Jokelalta ja Laitiselta hyvä peli molempiin suuntiin. Oksa poimi alussa pari pahaa [nostaa hattua]. Mäkkäri, Leino, Pihlström jne. => hyökkäys onnistui erinomaisesti!!

Ehkä suurin ero kuitenkin oli joukkueiden pelitavassa tai ainakin sen toteuttamisessa; kun IFK sai omassa päässä kiekon oli vastassa välittömästi organisoitunut HPK. HPK:lla taas lukematon määrä kiekonriiston jälkeisiä YV-hyökkäyksiä.

Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia seikkailuja;-)
 

Fist of God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charleston Chiefs
Ehdin nähdä vain kaksi viimeistä erää pelistä ja ei se ihan niin toivotonta mielestäni ollut kuin numerot antavat ymmärtää. Kerho kolmas maali (siis 1. jonka näin) oli aika kuolleesta kulmasta maalin eteen heitetty Jutilamainen kiekon toimitus maalille, tietenkin Korhonen tuli sinne nätisti mutta silti "tsägää" oli matkassa.

Seuraavassa ifk: n Laakso antoi syötön maalin takana luistimiin ja kerho karvasi kiekon pois. Keränen syöksyi vähän väärään suuntaan ja Leino laittoi kiekon Hassisen lapaan. Hieno karvaus ja maali mutta puolustus avitti melkoisesti.

Viidennessä läpiajo lähti pleksin kautta purkukiekosta suoraan lapaan täyteen vauhtiin ifk -pakkien ihmetellessä pleksien pomppuja. Maalivahtikaan ei ehkä ollut ihan parhaimmillaan tässä tilanteessa...

Kuudes maali oli komea yv-maali mutta se miten ifk joutui 5-3 av:lle ei kyllä ollut ihan sääntökirjan mukainen, siis toinen jäähyistä (Laakso). Hidastuksen perusteella Laakso ei lyönyt Leinolta mailaa kädestä vaan painoi siihen kun kiekko oli tulossa. No maila putosi kädestä ja Leino katseli tuomaria anovasti ja Laakso boksiin.

Uusikartanon yv-maali oli myös oppikirjan mukainen maalille ajo ohjausta hakemaan mutta kyllä siinäkin tähtimerkit olivat kohdillaan.

Peli oli siinä vaiheessa 7-0 ja käytännössä ohi. Ifk:n pari maalia olivat pelkkää kosmetiikkaa mutta pointtina tietenkin se, että "perus" -tuurilla ja -maalivahdilla peli olisi siinä vaiheessa ollut ehkä 3-0 joka sekin olisi tietenkin ollut aika vaikea kuroa kiinni.
 

sixtus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Barcelona
Fist of God kirjoitti:
Kuudes maali oli komea yv-maali mutta se miten ifk joutui 5-3 av:lle ei kyllä ollut ihan sääntökirjan mukainen, siis toinen jäähyistä (Laakso). Hidastuksen perusteella Laakso ei lyönyt Leinolta mailaa kädestä vaan painoi siihen kun kiekko oli tulossa. No maila putosi kädestä ja Leino katseli tuomaria anovasti ja Laakso boksiin.

Tässä täytyy huomata, että ifk:n olisi pitänyt tuossa vaiheessa jo pelata 5-3 av:ta Jeren todella ämmämäisen Leinoa kohtaan suoritetun 'kyynärpäällä päähän' teurastusyrityksen johdosta. Levonen ei tuosta puhaltanut, joten hyvittelyjäähy oli sinänsä paikallaan.
 

Peter Gabriel

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllä IFK:lla paikkansa ekassa erässä oli mutta tämä oli nyt taas niitä matseja että toisen joukkueen maali oli kuin noiduttu ja toinen jonkinlainen kiekkomagneetti. Jokainen löperö joka pyöri HPK:n maalilla, pyöri ulos ja IFK:lla vastaavasti sisään. Ja edelleen Kerhon neljässä ekassa maalissa oli vahvasti Rouva fortuna mukana.

Eipä sinänsä, mitä katselin HPK:n peliä niin se voitti IFK:n vastaavan kurinalaisuudessa ja liikkeessä. Jostain löytyi aina yksi ylimääräinen peluri auttamaan kaveri pinteestä. Ja aika hyvin ne irtokiekotkin aina päätyi HPK -pelurin lapaan.

Tuossa raportissa en kyllä ymmärrä Murphyn dissausta. Mielestäni kaveri oli ainoa joka otti vastuuta ja joka koetti rakentaa peliä. Mun mielestä IFK:n paras mutta enhän mä mitään lätkästä ymmärrä. Jere oli aivan sekaisin ja Kovanen... oliko siellä semmoinenkin?

Tibbets ei ole sama jätkä kuin HPK:n paidassa. Mutta jos kaverista ei ole hyötyä jäällä niin ehkä kopissa;)
 

scholl

Jäsen
Ensimmäinen erä oli tasaista peliä ja mielestäni se olisi voinut mennä kummalle vaan. Toki joku Lennart Petrell perseili silloin, kun olisi pitänyt tehdä maali ja Pikkaraisen jäähy oli se sitten tuomarin tai pelaajan syy, ei olisi myöskään saanut tapahtua, mutta sen jälkeen kaikki meni päin helvettiä ja toisen erän alun jälkeen piti kääntää tepponummiselle. Ei voinut vaan katsoa tollaista touhua.

Voitoista joudutaan tosissaan joka pelissä taistelemaan, eikä murskavoittoja juuri oteta. Silti aina välillä sitten pelaaminen ei huvita ja oteta satanolla kuonoon, mikä näkyy sarjataulukon maalierossa hyvin selkeästi. En ymmärrä, mistä tuo johtuu, että tosiaan on näitä iltoja, jolloin ketään ei kiinnosta mikään.

Tuollainen touhu syö katsojien moraalia aikalailla ja johtaa siihen, että se näkyy yleisömäärissäkin. Vielä sitäkin enemmän olen huolissani nyt vireestä yleensäkin. Painoiko maaottelutauon kaljoittelu vielä jäsenissä vai onko se tosiaan niin, että Tappara-peli ei ollut tilastotappio. Toivottavasti kurssin saa vielä käännettyä.
 

scholl

Jäsen
matti&teppo kirjoitti:
Mutta tuollaiset "veto ylivoimalla maalin ohi ja päädystä Mäkiaholle joka vetää tyhjiin"

Harjoiteltu kuvio. IFK:kin voisi harjoitella jotain ylivoimakuvioita ja toisaalta olla aktiivisempi alivoimalla. Nyt tehtiin itselle vaikeaksi tilanne ylivoimapelissä ja toisaalta av:lla ei liikuttu ollenkaan ja HPK sai pyörittää miten tahtoi.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Epäonnistujat jyrää teitit

BitterX kirjoitti:
Sieltä voi löytää HPK:n suurimman epäonnistujan - Moravec. Valitettavasti.
Heh, epätarkka paska kuti yläputkeen ja syötöt eivät napsahdelleet kuin 0+2:n arvoisesti lapoihin. Suuri epäonnistuja juu-u.

Kerho otti punaisista oikein mukavan henkisen yliotteen ja olisikin taas todella mukava pudottaa ko. joukkue vaikkapa heti puolivälierissä, vaikka itse luulen että HIFK:n putoaa jo ennen varsinaisia pudotuspelejä leikistä pois. Ja jos ei putoa, niin Jeren ja kumppaneiden vauhti ei yksinkertaisesti riitä HPK:a vastaan.
 

d2uce

Jäsen
Jos nyt se pakollinen epäonnistuja on ihan väkisin etsittävä, niin mikäli Joni Lappalainen edes pelasi ko. pelissä, julistan hänet viralliseksi epäonnistujaksi HPK:sta.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
matti&teppo kirjoitti:
"veto ylivoimalla maalin ohi ja päädystä Mäkiaholle joka vetää tyhjiin"

Tätähän ne koitti joka pelissä jo Voden aikaan. Siitä lähtien sitä on yritetty höntsässäkin aika ajoin. Se on hieno kuvio, kuka lie keksinyt. Varmaa Tomi Kallio kun sehän lähtee tavallaan tämän nallipyssyn perus suorittamisesta liikkeelle...
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Niitä kuuluisia ranskiksia:

- Hifkin peli romahti kun vastustaja oli tulessa ja siltä onnistui kaikki ja meillä taas ei mikään.

- Molarikaksimmo avusti mukavasti Hifkin murskajaisia, vaikka kenttäpelaajatkin olivat syväjäässä.

- Fyysisyys: IFK näytti että sekin osaa pelata rottaa ja pikku sikaa edelleen. IFK on sarjan ainut joukkue joka selkärangan napsahdettua poikki lopettaa kokonaan pelaamiseen ja alkaa possuilemaan. Olen varmaan sairas mutta minua tämä ei haittaa itse asiassa ollenkaan. Tähän se tilastoturpajainen olikin ihan ok ottaa loppu kautta silmällä pitäen, tiputtiin pilvilinnasta pois.

- Sailio. Kaikkea onnea täältä Jarille, toivottavasti ei pahemmin käynyt! Sillä tavalla osaan kyllä arvostaa vastustajan veemäisimpiäkin pelaajia, että jos pahasti sattuu niin turha vouhkottaa jotain: "Sinne se itkien lähti".

- Ihme selän kääntämistä omalle joukkueelle, heti kun menee vähän huonommin niin itketään joka topicciin miten ei pärjätä isoimmille, vaikka esim sarjan kakkonen Jokerit on hävinnyt kolmesti putkeen. Ja ei tuosta hirveän kauan ollut kuin HPK sai kovat kyydit Jokereilta, samanlaisia romahduksia sattuu kaikille joskus.

-HUOMIO. Kerho tällä hetkellä kolmantena, IFK kuudentena eli saatetaan kohdata jo ensimmäisellä kierroksella. Hyviä asetelmiakin alkaa jo olla: tämä ottelu, Tibbetts, viime vuoden välierät jne.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
expertti kirjoitti:
Tätähän ne koitti joka pelissä jo Voden aikaan. Siitä lähtien sitä on yritetty höntsässäkin aika ajoin. Se on hieno kuvio, kuka lie keksinyt. Varmaa Tomi Kallio kun sehän lähtee tavallaan tämän nallipyssyn perus suorittamisesta liikkeelle...
Eihän tällä lopputulokseen ole mitään väliä, mutta...

Olkoon yrittänyt vaikka kuinka usein ja olkoon vaikka kuinka harjoiteltu kuvio niin kysehän oli maalipaikoista. En nyt kuitenkaan lähtisi laskemaan joka ikistä kertaa maalipaikaksi kun pakki pitää kiekkoa viivalla.

Kuten sanottu, kyse oli tuolloin 1. erän maalipaikoista. Ei mistään muusta.

Ja yhä, parempi voitti.
 

Piiskuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oranssi, sympatiat sinisille
Fist of God kirjoitti:
... Hidastuksen perusteella Laakso ei lyönyt Leinolta mailaa kädestä vaan painoi siihen kun kiekko oli tulossa. No maila putosi kädestä ja Leino katseli tuomaria anovasti ja Laakso boksiin.

Puutunpa tähän sen verran, että kyllä se Levosen käsi nousi saman tien sen jälkeen kun Laakso huitaisi. Vai väitätkö todella, että käsi nousi vasta, kun Leino katsoi koiranpentuilmeellä tuomaria, jota kävi niin Ville-parka sääliksi, että päätti passittaa Laakson pariksi minuutiksi miettimään tekosiaan. Voi hesus! Tahaton temppu Laaksolta, mutta paha tuomarin on eilisen kaltaisesta olla antamatta jäähyä. Niin tai näin, oleellisempaa Kerhon kuudennen maalin syntymisessä oli IFK:n käsittämätön hötkyily kahden miehen av:lla.
 

Fist of God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charleston Chiefs
Pallokorva kirjoitti:
Vai väitätkö todella, että käsi nousi vasta, kun Leino katsoi koiranpentuilmeellä tuomaria, jota kävi niin Ville-parka sääliksi, että päätti passittaa Laakson pariksi minuutiksi miettimään tekosiaan. Voi hesus! Tahaton temppu Laaksolta, mutta paha tuomarin on eilisen kaltaisesta olla antamatta jäähyä. Niin tai näin, oleellisempaa Kerhon kuudennen maalin syntymisessä oli IFK:n käsittämätön hötkyily kahden miehen av:lla.

No vähän oli "väritystä" mukana. En nähnyt missä vaiheessa Levosen käsi nousi pystyyn, melko helposti kuitenkin mielestäni. TV -katsojilla tietenkin hidastuksesta mahdollista tarkastaa tilanne. Aika "löysät" ranteet Leinolla hidastuksen perusteella...
 

Piiskuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oranssi, sympatiat sinisille
Fist of God kirjoitti:
No vähän oli "väritystä" mukana. En nähnyt missä vaiheessa Levosen käsi nousi pystyyn, melko helposti kuitenkin mielestäni. TV -katsojilla tietenkin hidastuksesta mahdollista tarkastaa tilanne. Aika "löysät" ranteet Leinolla hidastuksen perusteella...

No ainahan ne on löysät, sehän on Leino! Näin itse tilanteen paikan päällä aika läheltä, ja siinä kaverin kanssa turhautuneina todettiin, ettei Japalle jäänyt paljon muita vaihtoehtoja. Aivan turha kakkonen Laaksolle puolivahingosta, mutta no can do. Kuten tosiaan sanoin, käsi nousi kuitenkin heti. Leinomainen mahalasku puoli minuuttia kestäneen sooloilun ja kiekon hautomisen jälkeen jäi puuttumaan.
 

Isle of Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, TuTo
matti&teppo kirjoitti:
Olkoon yrittänyt vaikka kuinka usein ja olkoon vaikka kuinka harjoiteltu kuvio niin kysehän oli maalipaikoista. En nyt kuitenkaan lähtisi laskemaan joka ikistä kertaa maalipaikaksi kun pakki pitää kiekkoa viivalla.
Kuten totesit, niin eihän tietenkään jokainen maalia kohti tullut veto ole maalipaikka laisinkaan, mutta sillä ei myöskään ole väliä, miten maalipaikka syntyy. Kerhon 1. ja 2. maali tehtiin melko tyhjään maaliin. Ei sen väliä, miten se kiekko hyökkääjän lapaan tulee, turilla tai ei. Kun sulla on kiekko lavassa ja edessä tyhjä maali, niin se on mielestäni ääriselkeä maalipaikka. Vai?
 

karvakäsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, JYP (Vänä) & LrNMKY
Joku HIFK pelaaja oli lyönyt mailan tupilla Sailiota kaulaan, jonka jälkeen henki ei kulkenut ja lääkärit laittovat miehen sairaalaan tarkistukseen.

Ei onneksi käynyt pahemmin
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
karvakäsi kirjoitti:
Joku HIFK pelaaja oli lyönyt mailan tupilla Sailiota kaulaan
Tähän väliin voisi kysyä, että mitä vittua? Tuon oli oltava vahinko, koska en usko, että kukaan täysjärkinen keihästää toista pelaajaa kaulaan, ei edes Nielikäinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös