Ti 13.1.2009 Blues-TPS

  • 8 480
  • 45

molari

Jäsen
Pelihän oli täyttä paskaa puolin ja toisin, jotenkin pervosti jopa toivoin TPS:n voittoa, toisaalta vahingonilo on paras ilo, mahtaa Suikkasta & Co:ta nyppiä, kun ns. hyvästä vieraspelaamisesta ei jäänyt mitään käteen, vaan pisteet/piste jäi saamatta.

Eipä tosiaan hyvää mainosta liigalle ja turha ihmetellä katsojalukujen tippumista, hinta/laatusuhde oli tänään kaukana tarjotusta "tuotteesta" ja puheet maailman 2., 3., 4. kovimmasta vai mitä se nyt oli liigasta voi unohtaa, nää on niitä matseja, joista voisi ja pitäisi (teoriassa) jättää täydet 3. jakamatta.

Positiivista:

- molemmat veskarit
- Jaskan tsemppi, osuispa maaliin edes 1:20, tänäänkin 2 "varmaa" mestaa
- Kellerin tehohetki, teki sitten, kun muut ei saaneet mistään sisään
- Tolpat

Perseestä:

- Bluesin asenne ja avauspeli (jota ei ole)
- Molempien jengien puukätisyys
- Dumarilinja taas luokaton
- Erkinjuntin ilmahyppy

Osanotto kaikille TPS:n ylikerrointa pelanneille.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kanadalainen oli kaksi ensimmäistä erää täysin hukassa ja kolmanteen erään Matikainen komensi vilttiin. Seisoo vittuuntuneena vaihtopenkillä ja nojaa laitaan. Seitsemännellä minuutilla pääsee ensimmäistä kertaa päätöserässä kehiin ja raivokkaalla energialla taklaa TPS:n pelaajan päädyssä. Neljä minuuttia myöhemmin seuraavassa vaihdossa tekeekin sitten maalin ja pääsee taas Camin tilalle ykkösketjuun, omalle paikallaan. Loppusaldona vielä kaksi syöttöä ja näin yhteensä kolme tehopistettä.

Kova jätkä.

Joo, täytyy vain toivoa, ettei aina tarvitse viltittää ennen sankaritekoja.

Tärkeät kolme pistettä jälleen kerran, nämä voitot kyllä kelpaavat tässä vaiheessa kautta. Mutta kyllähän tossa pelissä on vielä tekemistä, avaukset olivat uskomattoman hitaita ja lähtivät vasta vastustajan ollessa iholla, maalineduspeli etenkin omalla maalilla oli välillä lähes luokatonta (katson sinua Tero Konttinen) ja jopa yv:llä laukaukset lähtivät kaukaa ykkössektorin ulkopuolelta.

Nomutta, voitto on voitto on voitto, jälleen kerran. Jos - ja tämä on iso, iso jos - joukkue voittaisi loput rästipelinsä, ei se olisi kovinkaan paljon JYPiä jäljessä toisella sijalla.
 

sladdi#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sininen Suosikkijuoma: Ilmanen
sladdi#17 kirjoitti:
Kahden vaiheilla lähteäkö hallille vai ei. Blues-TPS pelit ovat olleet viime vuosina aivan hirveätä paskaa

Lähdin hallille ja petyin. Ennakko odotukset osuivat tältä osin kohdalleen. Mielestäni en saanut vastinetta 16 eurolleni. Tämä peli saattoi olla huonoin ottelu jota olen ollut katsomassa Heikkilän ja Matikaisen aikana ja aika monta niitä on nähty tai sitten aika kultaa muistot. Ainakin voitetuista otteluista tämä oli huonoudessaan ehdottomasti kärkipäätä.

Ainoa osasto johon voi olla tyytyväinen on maalivahtipeli ja nyt eletään Tammikuun puoliväliä. Bluesin peli lepää täysin parikymppisen junnun ja kääpiöityneen kanukin harteilla. Koskiselta on kohtuutonta odottaa joukkueen pelastamista illasta toiseen. Keller pelasi tänään viisiminuuttia tosissaan nojattuaan kolmannessa erässä vaihtoaition laitaan ensin 7 minuuttia.

3 pistettä. Mitään muuta en halua tästä pelistä muistaa.

Blue F kirjoitti:
Hienoa, että KuuKoirien "Espoo Blues" on saatu vihdoinkin soimaan myös hallilla, eikä sitä tarvitse pelkästään Nousuvedessä tai KivenlahtiRockissa olla kuuntelemassa.

Kyseinen kappale aiheuttaa itsessäni suunnatonta myötähäpeän tunnetta. Biisi on tasoltaan hyvin lähellä Klamydian huonoimpia tekeleitä sillä erotuksella että sanoituskin on todella naurettava. Jossain Porissa toisenlaisella, mutta samantasoisella sanoituksella Olli Lindholmin laulama kyseinen kipale voisi saada jurriset hitsaajat liekkeihin.
 

molari

Jäsen
Kyllähän tuo kauheinta kuraa oli vuosikausiin ja sinänsä on groteskia, että peli ylipäätään voitettiin, kertonee jotain liigan tasosta, joukkueita ja/tai matseja on liikaa, jne., ei toi homma palvele ketään.

Siihen päälle Veikkauksen homoeroottinen mainos ja tuo "Blues-biisi", jonka esittäjäkin on nyt "paljastunut" kirjoittajalle - taattua Idols kamaa.

Missä hemmetissä on "SE" Blues, joka tulee matsin alkuun täysillä dominoi ja taklaa, voittaa ekan erän 2-0 ja vastustaja on jyrän alla. Kntrasti oli tänäänkin hirveä siihen, kun 8.s jälkeen jäähypenkin vakioasiakas Kuoppala suunisti ekan kerran sinne - ja jatkoa seurasi hetken päästä.

Kun liike, taklaukset ja viisikkopeli on nähdyn näköistä, joka asiassa ollaan jäljessä.
 

Koneisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
HPK pelin jälkeen ennusteltiin, että peli on paranemaan päin ja tekemisen meininki on löytynyt:D Olipa taas täyttä sontaa 50 min. En tiedä onko muut huomannu, mutta Bluesilla on aina sama kuvio 5 vs 3 ylivoimalla. Viivamies ja maalin kulmalla oleva pelaaja syöttelevät jatkuvasti edes takasin. Jossain vaiheessa kun ollaan syötelty tarpeeksi päädytään hätäiseen syöttöön, jolla yritetään tavoittaa maalin edessä kolmen pelaajan vartioinnissa olevaa pelaajaa. Tämä kuvio epäonnistuu aina.

Sitten sitä huolimattomuutta. Kahden miehen ylivoimalla pitäisi olla aikaa ja tilaa, mutta Lajunen onnistui syöttämään kiekon viivalta suoraan vastustajan lapaan.

Blues kilautti tolppaa ainakin kahdesti ensimmäisten kahden erän aikana. Silloin olin varma, että tänään ei uppoa ja Salak pelaa nollan. Positiivinen yllätys oli, että käännettiin peli lopulta voitoksi.

Edit. Petu kiteytti aika hyvin: "Valmistautuminen oli päin persettä"
 
Viimeksi muokattu:

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Koomailua?

Kuuden kärjessä koomailevat muutkin kuin Blues. Vain Kärpät porskuttavat. Katsokaa vaikkapa Maikkarin kuntopuntaria (6 viimeisintä ottelua). Jopa JYP on tehnyt vain pisteen/ottelu, KalPa 1.33, Jokerit 1.17, HPK 1.33, Blues 1.50 eli kuitenkin toiseksi eniten tässä porukassa (jos nyt oikein ynnäsin) eli pois itku ja hammasten kiristys!

Onkohan sarja kärjen osalta tasoittumassa ? Veikkaan, että lopussa Kärpät on taas vahvoilla.
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
TPS on mitä ilmeisimminkin venynyt unelmapeliin ja haastoi Euroopan huipulla seilaavan Suomen Ylpeyden toden teolla. Vain 2päästettyä ja ilmeisesti vielä paikat itselläkin kahteen maalin, pomppu sinne pomppu tänne. Täytyy olla todella tyytyväinen eikä niin tulosorientoitunut. Torstaina onkin sitten tiedossa todellista hegemoniaa kun Porin Ässät saapuvat Turkuhalliin. Tunnetta ja vaarallisia tilanteita ei varmasti tule puuttumaan! Varatkaa lippunne ajoissa.
 

sladdi#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sininen Suosikkijuoma: Ilmanen
ufon_kaakao kirjoitti:
TPS on mitä ilmeisimminkin venynyt unelmapeliin...

Ei. Ei venynyt. TPS oli tänään aivan sysipaska. Blueskin oli sysipaska. Salak oli hyvä, Koskinen oli hyvä ja Keller oli hyvä muutaman minuutin. Snägäripalvelut toimivat kohtuullisen hyvin. Kaikki muu oli aivan silkkaa paskaa.
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Ei. Ei venynyt. TPS oli tänään aivan sysipaska. Blueskin oli sysipaska.

Ensinnäkin lauseeseen sisältyi hieman mustaa huumoria, mutta kaikella kunnioituksella en usko, että sinulla on vertailupohjaa/näkemystä nyky-TPS:n pelin rutiinitasosta. Sitä paitsi valmentajannekin kehui Tepsin maasta taivaisiin: "TPS pelasi perhanan hyvin tänään"!
 

JuVii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Ottelun paskan tason lisäksi vitutti tänään myös yleisömäärä. Mikä helvetti siinä on ettei tämmöisiin matseihin, jotka ei kiinnosta yleisöä, voi järjestää jotain halpoja lippuja.
Esimerkiksi 5 lippua 40 eurolla yläkatsomoon? Ei kuulosta kovinkaan pahalta ja parempi se on myydä noita halpoja lippuja kuin jättää myymättä kokonaan.

Tärkeät pisteet vaikka peli olikin täyttä paskaa. Alle kolme pistettä tästä matsista ei olisi todellakaan kelvannut.
 

BigJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mitäs Markolle tapahtui?

AA:lla kerrottiin että Kiprua ei kolmannessa erässä näkynyt jäällä, myös peliaika 11,48 kertoisi samaa. Mitä nyt taas ?
 

CuChulainn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, FC Honka, Flyers, DFB-Elf
Sen verran vielä, että alivoima oli järkyttävää paskaa. Aina kun tepsi syötti pakille viivalle ja tämä liikkui keskelle, "kärkikarvaaja" oli perse pystyssä 5-6 metrin päässä. Siis mitä helvettiä, ei noin voi pelata 4vs5. Ymmärrän vielä 3vs5, että kolmio on pieni.

Liikkuvuutta ja agressiivisuutta pitää saada paljon lisää alivoimaan!

Täysin oikeassa olet. Varsinkin kakkosalivoima Kähkönen - Sallinen pelasi jälleen todella passiivisesti. Mikäs siinä pyörittäessä ylivoimaa. Peli oli kyllä hirveätä tuubaa - melkein pitäisi kieltää pisteiden jako ottelusta. Lajunen oli jälleen surkea - voisi heittää "yli-ikäisenä" junnuihin treenaamaan luistelua ja myös kiekonkäsittelyä. Joojoo laukausta löytyy.

TPS:ltä erottui positiivisesti mestismies Jarkko Heikkinen, joka ampui ylärimaan ja tolppaan ylivoiman aikana. Selkeästi mahtuu TPS:n kokoonpanoon.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
TPS:ltä erottui positiivisesti mestismies Jarkko Heikkinen, joka ampui ylärimaan ja tolppaan ylivoiman aikana. Selkeästi mahtuu TPS:n kokoonpanoon.
Näin muuten olikin. Unohtui itseltäni, kun kiukutti. TPS:n #29 taisi olla ottelun paras pakki.
 

Robert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiitos ja näkemiin
Lajunen oli jälleen surkea - voisi heittää "yli-ikäisenä" junnuihin treenaamaan luistelua ja myös kiekonkäsittelyä. Joojoo laukausta löytyy.

Oli ehkä surkea, muuta oli kuitenkin Clarkea parempi.
 

Sister luck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Lähes aina silloin kun vastustajan fanit intoutuvat määrittelemään joukkueensa pelin sysipaskaksi tai vastaavaa, on TPS:n peli mielestäni ollut onnistunutta. Näin myös eilen. Liigan tasaisuus tuli kyllä hyvin esille kyseisessä väännössä. Blues oli kyllä jonkin verran hallitsevampi ja ansaitsi voittonsa, mutta hyvä puolustustaistelu TPS:ltä. Salakin loistava peli piti pinnalla pitkään TPS:ää. Mutta myös Koskinen oli hyvä. Ajoittain myös hyökkäyksessä oli turkulaisilla hyvää liikettä ja karvausta. Kyllä sääleihin pitäisi olla realistiset mahdollisuudet jos Allu pitää tasonsa ja peli yleensäkin on vähintään tuolla tasolla. Paikkoja olisi ollut kolmenkin pisteen tuliaisiin. Nyt ei tullut mitään. Tiukaksi menee joka tapauksessa. Ässille ei voi hävitä.
 

molari

Jäsen
Lähes aina silloin kun vastustajan fanit intoutuvat määrittelemään joukkueensa pelin sysipaskaksi tai vastaavaa, on TPS:n peli mielestäni ollut onnistunutta. Näin myös eilen. Liigan tasaisuus tuli kyllä hyvin esille kyseisessä väännössä. Blues oli kyllä jonkin verran hallitsevampi ja ansaitsi voittonsa, mutta hyvä puolustustaistelu TPS:ltä. Salakin loistava peli piti pinnalla pitkään TPS:ää. Mutta myös Koskinen oli hyvä. Ajoittain myös hyökkäyksessä oli turkulaisilla hyvää liikettä ja karvausta. Kyllä sääleihin pitäisi olla realistiset mahdollisuudet jos Allu pitää tasonsa ja peli yleensäkin on vähintään tuolla tasolla. Paikkoja olisi ollut kolmenkin pisteen tuliaisiin. Nyt ei tullut mitään. Tiukaksi menee joka tapauksessa. Ässille ei voi hävitä.

Asiaa voi tietysti lähestyä noinkin, etenkin, jos ajattelee, että "vieraisiin" tullaan hakemaan pisteitä/pistettä, ilman "tyylipisteitä". Pitkässä juoksussa toi ei sitten palvele ketään, ehkä TPS:aa juuri nyt, kun taistelee, ettei tarvitsisi play-outteja pelata.

Vähemmän pidemmälle, kun hommaa miettii, ei tuollainen pelaaminen palvele ketään - pelin viihdearvo on miinusmerkkinen, kiekosta tehdään maalinestopeli, mitään järjellisiä kuvioita ei edes yritetä rakentaa, avaussyöttö on pitkä päätyyn ja perään tai joku lerppu sinnepäin, heti, kun pikkasen "ahdistaa", vedetään pitkäkiekko. Siinä kokenutkin pelimies taantuu, junnuista puhumattakaan, jos peli on tuollaista - ei yksinkertaisesti palvele ketään ja yleisö katoaa kuin pieru saharaan. En eilisestä TPS:ta liigatasoiseksi pelaajaksi noteeraisi kuin Salakin ja tämän ex-Mestis-pakin, joista sitten molemmat olivatkin hyviä.

Liekö Suikkasen "eväätkin jo syöty", ihan erilainen TPS oli heti Suikkasen tulon jälkeen, liikettä oli ja pisteitä tuli kohtuullisesti, eilisen kaltainen vieraspelitaktiikka onnistuu niin harvoin, että kannattaako lajia raiskata sen takia, esim. Kalpa pelasi jo viime kaudella viihdyttävää kiekkoa myös vieraissa, vaikka turpaan tulikin pääsääntöisesti - olisikin mielenkiintoista nähdä tilastollisesti, kummalla vieraissa tulee enemmän pisteitä, pelaamalla ns. omaa peliä vai pelaamalla ns. vieraspeliä.

Kalpalla menee nyt hyvin, kun uskalletaan ja on uskallettu pelata ja jengiin saatiin muutama "huippuhankinta".

Eipä ole tarkoitus TPS:aa pelkästään dissata, yhtä HMV Blues oli eilen, mutta ihan mielenkiintoista olisi kuulla kommentteja, miten TPS aikoo nyt ja tulevaisuudessa olla oikeasti vakavasti otettava jengi, jos peli kentällä ja rosteri on tollanen - vaikka niihin sääleihin jengi pääsisi - lopputulos olisi muutama matsi lisää ja kesälomille.
 

sladdi#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sininen Suosikkijuoma: Ilmanen
Sister luck kirjoitti:
Lähes aina silloin kun vastustajan fanit intoutuvat määrittelemään joukkueensa pelin sysipaskaksi tai vastaavaa, on TPS:n peli mielestäni ollut onnistunutta.

Näitä tälläisiä tekstejä ja Suikkasen haastattelua kun lukee ja kuunteli niin erilainen lähestymistapa on toki ymmärrettävä. Tosiasiassa TPS:n peli oli hyvin lähellä todella onnistunutta. 10 minuutin päässä. Blues ilmeisesti sitten onnistui. Tulosurheilua sanoisi joku.

Mikäli ottelu olisi päättynyt 0-1 tai 0-2 toinen tyhjiin lukemiin totta helvetissä TPS:n peli olisi ollut onnistunutta. Mutta niinkuin Suikkanen sanoi, että jos 50 minuuttia onnistutaan ja viimeinen kymppi hävitään 3-0 niin eihän se mihinkään sitten riitä. Ja todellisuudessa TPS oli todella huono sen 50 minuuttiakin, mutta se melkein riitti. Ehkä huonoin TPS jonka olen ikinä nähnyt.

Jotenkin tuntui ettei kukaan hallissa olleista uskonut että Blues vielä tulisi takaa tuollaisen esityksen jälkeen edes tasoihin. Pelissä vallitsevin piirre oli nimenomaan Bluesin käsittämätön paskuus. Toki itse ainakin uskoin tuon tasoituksen jälkeen, että Blues myös voittaa ja niin uskoi ilmeisesti Eloranta eturintamassa kaikki TPS:n pelaajat Salakia lukuunottamatta.

Itse ajattelin lopettaa kohta tämän Bluesin paskuuden hehkuttamisen. Peli oli ja meni. Seuraava on jo huomenna. Jääkiekossa on tärkeää että tappiot ja tottakai voitotkin pitää pystyä nollaamaan seuraavaan peliin mennessä. Tämänkaltaiset voitot pitää todella pystyä nollaamaan ja totaalisesti.

Onneksi sillä miten minä onnistun tästä traumasta selviämään ja pelin nollaamaan ei ole vittuakaan merkitystä. Muutama irtolippu saattaa runkkarin lopussa tullu myydyksi vähemmän. Ainakaan sukulaisilleni tai kavereilleni en tahdo tuollaisia kiekkoiltoja tarjota. Pystyn 15-25 € budjetilla per henkilö keksimään monenlaista parempaa viihdykettä. Hävitäkin saisi ja ennen hävittiinkin usein ja kovaa. Silloin olin katsomossa ja tulin myös uudestaan.

Ei sillä. Näitä tuloksellisesti ensimmäiset 50 min ja enemmänkin tämän kaltaisia pelejä on nähty ennenkin ja muistan useammankin pelin Länäriltä ihan viime vuosilta jossa ei olla saatu edes sitä yhtä maalia tehtyä. Silloinkin vituttaa, mutta eri tavalla. Pari kertaa ollaan menty suvereenin Blues hallinnan jälkeen 0-0 tilanteestakin häviämään rankkarit, mutta useimmiten näissä peleissä selkeänkin kotivoiton on tuhonnut todellinen puukätisyys maalipaikoissa. Nyt kun jotenkin tuntui, ettei niille maalipaikoille edes yritetty päästä vaikka vastustajakin oli ihan rätti. (Ja joo oli tolppaa ja oli muuta.)
 
Viimeksi muokattu:
Aivan rehellisesti sanoen eilinen Bluesin peli oli paskin, mitä olen nähnyt. Jos ensimmäiset 50 minuuttia vain heitetään kiekkoa päätyyn ja pelataan puolivaloilla, niin kolme pistettä siitä on liikaa. Onneksi maalit ratkaisee.

Muutamia plussia ja miinuksia.

+ Koskinen pelasi erittäin hyvin
+ Kähkönen väläytteli myös paikoittain
+ Kuuluvainen pelasi energisesti ensimmäisen erän ja erottui joukosta

- Kaikkia miinuksia en jaksa listata, joten todetaan vain, että koko muu jengi pelasi todella heikosti lukuunottamatta viimeistä kymmentä minuuttia
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
mielenkiintoista olisi kuulla kommentteja, miten TPS aikoo nyt ja tulevaisuudessa olla oikeasti vakavasti otettava jengi, jos peli kentällä ja rosteri on tollanen - vaikka niihin sääleihin jengi pääsisi - lopputulos olisi muutama matsi lisää ja kesälomille.

Reeelly? Tämä saattaa tulla yllätyksenä, mutta et ole ainoa joka pähkäilee TPS:n tulevaisuutta. Fakta on, että tällä hetkellä Tepsin budjetti on liigan pienimpiä ja sen lisäksi joukkue alisuorittaa minkä kerkeää. Katsojat ovat hylänneet seuran jo ajat sitten. Urheilullisesti joukkue on kriisissä, taloudellisesti joukkue on kriisissä. Jos tulee idiksiä kerro ihmeessä!
 

molari

Jäsen
Reeelly? Tämä saattaa tulla yllätyksenä, mutta et ole ainoa joka pähkäilee TPS:n tulevaisuutta. Fakta on, että tällä hetkellä Tepsin budjetti on liigan pienimpiä ja sen lisäksi joukkue alisuorittaa minkä kerkeää. Katsojat ovat hylänneet seuran jo ajat sitten. Urheilullisesti joukkue on kriisissä, taloudellisesti joukkue on kriisissä. Jos tulee idiksiä kerro ihmeessä!

Onhan ko. asiasta juttua ollut - ihan asiallistakin - mitä olen ymmärtänyt, niin TPS:n (Turun) piirit on niin sisäsiittoiset ja itseriittoiset, että on vaikea realistisesti arvioida omaa tekemistä ja edelleen täytyy olla aika viileä kaveri, jos ulkopuolelta tulee ja yrittää homman saada kuntoon, koko juttu tuntuu vaan jotenkin uskomattomalta - hei, me teimme sen ihan itse touhulta - eihän siitä ole kauaakaan, kun TPS oli liigan "kestomenestyjä" ja uusia pelimiehiä osattiin jalostaa joka vuosi.

Itä-naapurin touhu vaikuttaa hieman samanlaiselta, erotuksella, että siellä on liigan top 3 budjetti ja perinteisesti kipattu lahjakkaat junnut muualle tai - ainakin fanien mielestä - sorruttu MV-peliin viimeiset 10-vuotta ja ylikin.

Eilisen pelin Espoossa ja Canalin matsin Tapparaa vastaan nähneenä ei hyvää lupaile, nyt ja jatkossa, varmasti säälipaikasta TPS taistelee, mutta ei tolla rosterilla/pelityylillä edes optimistisinkaan uskoo siihen, että TPS tekisi keväällä Bluesit tai Kärpät aikanaan eli tulisi puskista ja tiputtaisi jatkosta kättelyssä mestarikandin ja "mahtiseuran".
 

Sister luck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kuka muuten ajoi Rajamäen pystyyn 3 erässä keskialueella ? Herätti suurta tyydytystä kyseinen tapahtuma, varsinkin kun tällä saralla eivät ole yleensä kunnostautuneet nämä TPS:n soturit. Ekin hämmentynyt ilme kertoi kaiken. Tämä tietenkin tuntui vielä paremmalta kun kyseessä oli ottelun hienosti ratkaissut taistelija, jota ei sitten millään saatu pidettyä/työnnettyä pois tilanteesta. Mailaa kyllä näytti tulevan pohkeille yllin kyllin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös