TheJokerman18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, NHL
Viitasalo on hypännyt KHL-askiin hienolla tavalla. Ennakkoluulotonta ja rohkeaa pelaamista, eikä puntti tunnu tutisevan. Ehdottomasti lisää KHL-minuutteja Viitasalolle!
 
Why so serious?

Otacon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Partasen liike ja eleet kentällä näyttä hyvältä. Nyt ketjukavereina Ikonen ja Myttynen eli paljoa ei voi odottaa mutta tekee oikeita ratkaisuja kiekon kanssa ja näyttää siltä että olisi vakiokokoonpanoa eikä stuntteja.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor
Eikö tuonne erätauolle saa muuta kuin KHL:ää hieman pelanneen ja Ruotsista potkut saaneen tuoreehkon valmentajan studiosettiä ja vertailua mm. Liigan ja SHL:n väliltä? Olisko vaikka jonkun karanteenissa olevan haaastattelu Skypen/Zoomin/whatever kautta, katsaus Vantaan poikien alkukauteen tai jotain ehkä kuitenkin paremmin itse ottelua palvelevaa tuotantoa?

edit: Tarinana siis ihan kiinnostava, mutta noille olisi kyllä parempia paikkoja kuin Jokerit-SKA.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, L.Henttala, Johaug, Kadi, Käpä<3
Niinku SKA vielä tarvitsis tuomariapua, Normanin mailassa roikutaan ilman jäähyä.
 
"Johaug on Norjan kansallisaarre. Olemme aina olleet hänestä hyvin ylpeitä. Kun hän kärsii tällä tavalla, kaikista hänestä tykkäävistä tuntuu pahalta."
- Joachim Baardsen -

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, L.Henttala, Johaug, Kadi, Käpä<3
Taas heikko puolustaminen maksoi maalin.
 
"Johaug on Norjan kansallisaarre. Olemme aina olleet hänestä hyvin ylpeitä. Kun hän kärsii tällä tavalla, kaikista hänestä tykkäävistä tuntuu pahalta."
- Joachim Baardsen -

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, L.Henttala, Johaug, Kadi, Käpä<3
Ei kelpaa Tolvaselle avoinainen maali.
 
"Johaug on Norjan kansallisaarre. Olemme aina olleet hänestä hyvin ylpeitä. Kun hän kärsii tällä tavalla, kaikista hänestä tykkäävistä tuntuu pahalta."
- Joachim Baardsen -

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, L.Henttala, Johaug, Kadi, Käpä<3
Partaselta terävä kuti, muuten huono yv.
 
"Johaug on Norjan kansallisaarre. Olemme aina olleet hänestä hyvin ylpeitä. Kun hän kärsii tällä tavalla, kaikista hänestä tykkäävistä tuntuu pahalta."
- Joachim Baardsen -

Eram

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EVU
Realismi mukaan touhuun. Kyllä mullekin Viitasalo kelpais jos pakkeja olis viis. Niitä on nyt kahdeksan ja Järvinenkin on ja oli reilusti parempi kuin Viitasalo.
Normikaudella kahdeksan pakkia riittää, koronakaudella saatetaan tarvita tuplat tai triplat. Näinpä ei välttämättä haittaa peluuttaa vähän isompaa rosteria. Yksisuuntaisissa sopimuksissa taitaa koronasta huolimatta olla samat rajat, joten toistaiseksi varamiehet tulevat junnuista tai Kivasta. Eikä välttämättä jatkossakaan haittaisi, jos muutamalla varamiehellä olisi edes vähän kokemusta mestistä ylempää. Varsinkin kun edessä on vielä ottelusiirroista johtuvia ruuhkaviikkoja.

Kivan miehistä nimenomaan Viitasalo yllätti minut positiivisesti. Vantaalla en ole Viitasalolta näin kypsää puolustuspelaamista nähnyt. Toisaalta pääsi pelaamaan Bobin kanssa ja Bobilla on tapana tehdä pakkiparistaan vielä astetta paremman näköinen. Vähän harmittaa että Viitasalon viimeiseksi vaihdoksi taisi jäädä se 4-1 takaiskumaali.
 

Yellow Jester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vaikutti muuten Bobi melko ryytyneeltä tuossa Viasatin matsin jälkeisessä haastattelussa, ja pientä yskää vielä pukkasi myös.

No eipä kyllä ihme, kun ottaa kaikki taustat huomioon mistä matsiin lähdettiin, ja isot minuutit heti päälle.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Jokerit - SKA Pietari 10.11.2020

Jokerit


Joensuu 6 - Norman 37 - Pakarinen 81
Tolvanen 20 - Mäenalanen 80 - Anttila 12
Partanen 27 - Myttynen 63 - Ikonen 48
Hänninen 54 - Lahnaviik 40 - Mäki 61

Lehtonen 44 - Viitasalo 34
Lööv 50 - Luoto 53
Krejcik 36 - Järvinen 7
Manninen 52

Lindbäck 39

SKA

Marchenko 86 - Vey 91 - Zavgorodniy 83
Shvets-Rogovoi 57 - Aaltonen 52 - Kuzmenko 96
Ketov 40 - Kemppainen 23 - Timkin 37
Trenin 13 - Morozov 17 - Tkachyov 19
Khusnutdinov 22

Galenyuk 73 - Bengtsson 32
Fantenberg 7 - Ozhiganov 27
Antipin 9 - Tokranov 24
Khafizullin 3

Berdin 1
Askarov 30

Jokerit YV: Lehtonen-Tolvanen-Pakarinen-Norman-Joensuu ja Krecjik-Partanen-Mäenalanen-Ikonen-Anttila
SKA AV: Kemppainen-Ketov-Antipin-Tokranov ja Shvets-Rogovoi-Trenin-Fantenberg-Ozhiganov/Galenyuk

SKA YV: Bengtsson-Vey-Aaltonen-Marchenko-Kemppainen ja Ozhiganov-Tokranov-Tkachyov-Kuzmenko-Timkin
Jokerit AV: Norman-Pakarinen-Lehtonen-Krejcik ja Anttila-Mäenalanen-Lööv-Järvinen

Mitä tulee Helsinkiin, huomenna siellä pelaavat Jokerit ja SKA. Morozov on ollut parista viime pelistä poissa kokoonpanosta, mutta on ainakin ollut viimeisimmissä harjoituksissa jälleen mukana, koska SKA striimasi osan reeneistään Youtubeen. SIeltä bongasin, että hän harjoitteli samassa ketjussa Yakov Treninin ja Vladimir Tkachyovin kanssa. Trenin pelasi viime kaudella NHL:ssä Predsissä parikymmentä ottelua ja Tkachyov on naputellut 15 pistettä 16 otteluun, joten oletan, että Morozov olisi huomenna nähtävissä osana tuota kolmikkoa Hartwall Areenalla, koska lisäksi sisäisessä peliosuudessa Morozovin ketju aloitti jäällä Veyn ketjua vastaan ja Vey on rutinoitunut sentteri, joka on mättänyt myös 15 pistettä tähän kauteen ja hätyytellyt 50 pisteen rajaa kolmella edellisellä kaudella ylittäen sen kertaalleen. Lippua en ole vielä ostanut, koska odottelen vielä tämän päivän, josko SKA antaisi tarkempaa tietoa vieraskiertueelle lähtevästä pelaajalistasta.
Kävin katsomassa ensi kerran aikuisten jääkiekkoa tällä kaudella. Syynä oli tietysti Vegasin lupausaltaaseen kuuluvan Ivan Morozovin saapuminen Helsinkiin SKA:n paidassa. Kuten viikonloppuna bongasin Youtubesta SKA:n harjoitusstriimistä, Morozov pelasi samassa ketjussa jässikkämäisen Treninin ja rightin pienikokoisen taitoniekan Tkachyovin kanssa.

Yleisöä oli paikalla 4190 silmäparia. Olin paikalla välittömästi ovien avautuessa, jotta ehdin nauttia kerrosaterian ennen alkulämmittelyä. Ajoissa paikalla oleminen mahdollisti myös loistavan istuinpaikan saamisen yläkatsomon alimmalta riviltä lasin takaa. Näkyvyys oli siis priimaa havainnoimista ajatellen.

Lämmittelyissä tarkkailin enimmäkseen vierasjoukkuetta. Toki lämmittelyjen alussa katsoin puolitoista minuuttia isäntiä testatakseni sen, että muistinko kaikki etukäteen opettelemani numero-pelaajakombot ulkoa. Samalla näin etukäteen hieman tuntemattomampien pelaajien habituksen livenä. Lämmittelyjen loppupuolella kotijoukkueen puolelta jäi parhaiten mieleen Tolvasen jäätävä lyöntilaukaus läheltä siniviivaa suoraan oikeaan yläkulmaan ohi kakkosmaalivahti Ignatjewin. Itse pelissä vastaavaa kanuunaa ei sitten nähtykään. Vierailta jäi mieleen puolestaan Kuzmenkon rannelaukaus, joka oli todella terävä ja painui pari kertaa kauniisti riman alle kuin tykinkuula. Wildin toisen kierroksen varauksen Khusnutdinovin pehmeät tassut kävivät puolestaan kovin, mutta viimeistelyt läpiajodrilleistä eivät uponneet. Häneen keskityin Morozovin ohella eniten, koska arvelin, että 13. hyökkääjänä hän ei pahemmin peliaikaa saa, joten halusin imeä jokaisen sekunnin hänen pelaajaprofiiliaan aivoihini. Olen toki nähnyt Maratin pelaamista useampaan otteeseen videolta ja viimeksi Karjala-turnauksessa television välityksellä, mutta nyt olin innoissani siitä, että hän oli positiivisena yllätyksenä mukana tämänkin pelin kokoonpanossa ja sain havainnoida hetken verran hänestä yksityiskohtia, jotka eivät ruudun välityksellä välity.

Sitten Morozoviin. Ensinnäkin, hän oli loppuun asti jäällä ja poistui sieltä viimeisenä vierasjoukkueen pelaajana! Esimerkillistä, sanon minä.

Morozov poistuu viimeisenä jäältä lähettäen samalla tervehdyksen paikalle tulleille SKA-henkisille kannattajille. EDIT: Jostain syystä tämä lyhyt video ei lähde pyörimään ainakaan minulla automaattisesti tällä sivustolla kuten alempana olevat videot muutamasta Morozovin vaihdosta, mutta klikatkaa kuvaa vaikkapa, niin video avautuu uuteen ikkunaan.

Hän heitteli melko paljon poikki kentän lättyjä seiskapakki Khafizullinin kanssa ja he olivatkin viimeiset pelaajat jäällä. Khusnutdinov poistui muuten kolmanneksi viimeisenä.

Morozov ja Khafizullin jäällä viimeisinä.

Nojoo, pakollisten ketjukiertojen jälkeen Ivan leikki hetken yksikseen kiekolla lähellä punaviivaa luistellen kenttää poikittaissuunnassa edestakaisin. Hän teki samaa maajoukkuedebyytissään Nordiksella viime helmikuussa, joten tuo on selvästi rutiini, joka kuuluu hänen lämmittelyynsä.

Ivan leikittelemässä kiekolla punaviivan lähellä.

Lämmittelyajan lähestyessä loppuun hän puolestaan menee ampumaan kiekkoja. Nordiksella hän ampui one-timereita Podkolzizin syötöistä, mutta tässä pelissä hän otti itse maalista viisi kiekkoa, vei ne vasemmalle yläkaarelle ja ampui siitä pienestä sivuttaisliikkestä ranteella. Laukauksista upposi 2/5. Kaksi meni yli maalin ja yksi oikealta ohi, joten tarkkuus ei ollut kunnossa, mutta ainakin hän teki extratöitä laukauksensa kehittämisen eteen. Myöhemmin pelissä Morozov pääsi ampumaan muuten juuri tuolta samalta paikalta pariin otteeseen, mutta tuloksetta. Niistä lisää myöhemmin, kun käyn läpi hänen vaihtojaan. Läpiajodrilleistä jäi puolestaan mieleen hänen ja Askarovin otatus. Ivan yritti tutusti suoraa laukausta längistä (tuokin on yksi hänen tavaramerkeistään varsinkin rankkareissa), mutta Yaroslav tiesi, mitä oli tulossa ja piti längit kiinni torjuen patjoillaan Morozovin napakan laukauksen.

Seuraavaksi muutama mieleen jäänyt tilanne kustakin erästä ennen siirtymistä Morozovin vaihtoanalyysiin. Avauserässä tuuraajista Mäki ja Luoto vuotivat SKA:n maaleissa. Mäen harhasyötöstä Morozov alusti Tkachyovin osuman ja Luoto puolestaan suti tyhjää hyökkäyssiniviivalla, jonka jälkeen Ketov karkasi läpi ja laittoi oman paluukiekkonsa sisään. Lindbäck ei vakuuttanut pahemmin kummassakaan maalissa. Ketovin maalissa hän reagoi kovin hitaasti ja länget jäivät auki. Ensimmäisessä osumassa oli vähän ylipelaamisen makua. Toki Tkachyov toki viisaan vastaliikkeen. Jokereiden ainokaisen iski puolestaan Partanen ylivoimalla. Hän oli kakkosylivoimassa oikeassa siivessä Krejcikin toimiessa viivamiehenä ja Mäenalasen ollessa muistaakseni vasemmalla. Ikonen oli keskellä ja Anttila maalilla. Yhtä kaikki, Krejcikin levityksestä Partanen tälläsi takakulmaan pienen kimmokkeen kautta Mäenalasen aloitusvoiton jälkeen. Laukaus oli kuitenkin laadukas ja Tolvasen ohella Jokereiden paras, mikä oli jopa hämmästyttävää. SKA:n puoleltakin sanoisin, että vain Kuzmenkolla oli varmasti Partastakin napakampi kuti. Partasen osuma sai hymynkareen huulilleni ja siksi jopa taputin sille.

Erästä jäi mieleen myös Aaltosen vitjan lähes jatkuvat pitkät hyökkäykset ja kulmarallit aina, kun he olivat jäällä. Viimeisellä minuutilla Kuzmenko riisti sinisen alla, kääntyi sähäkästi ja löysi maalin edestä Shvets-Rogovoin, mutta tämän yritys omien jalkojen välistä meni hieman ohi takakulman. Marchenko puolestaan tuhlasi kertaalleen slotista avopaikan laukoen oikealta ohi. Jokerit sai aikaan vain kuusi laukausta vieraiden kahdeksaatoista vastaan. SKA:n 1-2-2 karvaus oli mahdoton tasaviisikoin murrettavaksi ja Jokereilta jäi paljon kiekkoja keskialueelle, joista vieraat käänsivät painopisteen takaisin isäntien päätyyn. Myttysen ketjulla oli erän alussa yksi pidempi pyöritys vieraiden alueella, mutta kärkiketjut olivat hiljaisia. Lehtonen pelasi 9:38. Ennen peliä oletinkin hänen jääaikansa olevan lähelle puolta tuntia ja avauserän jälkeen hän olikin aikataulussa.

SKA:n paikoista pitänee mainita vielä Galenyukin ja Bengtsson viivanousut. Ensin mainittu nousi kertaalleen vasemmalta puolelta yläkaarelle, mutta Lindbäck näki rannarin maskin takaa. Bengtsson puolestaan nousi kertaalleen oikealta, vei kärkimiinalla vastustajan vipuun ja laukoi sitten kilpeen slotista. Hieno yksilösuoritus.

Toisen erän alussa Pakarinen alusti Joensuulle paikan suorasta hyökkäyksestä takatolpalle, mutta Marchenkon takakarvaus pelasti vieraat. SKA:n ylivoimilta jäi mieleen kuvio, jossa Tkachyov oikeasta laidasta petasi pari one-timeria neliön keskelle Kuzmenkolle, mutta sähäkän pörrijän tarkkuus ei ollut kunnossa. Viitisen minuuttia ennen taukoa Aaltosen ketju sai jatkuvista pitkistä hyökkäyksistä ansaitun palkinnon, kun Shvets-Rogovoin lätty tavoitti Aaltosen ja tämän rannelaukaus oikealta b-pisteeltä painui takayläkulmaan. Tilannetta edelsi Luodon epäonnistunut purku. Heti seuraavassa vaihdossa Partanen oli osua toistamiseen, kun Ikonen alusti päädystä hänelle avopaikan maalin eteen. Viime sekunneilla Lööv avasi kulmasta puolestaan suoraan Veylle keskelle, mutta Lindbäck nollasi tämän avopaikan. Jokerit muutti avausmallinsa 3-2:een vastineena SKA:n 1-2-2 karvaukseen eli laiturit painoivat suoraan hyökkäyssiniviivalle SKA:n puolustajien seuraksi ja alakolmio yritti ohittaa SKA:n hyökkääjäkolmikon karvauksen pitkillä syötöillä eli tavoitteena oli vain pitkillä avauksilla luoda laitureille 2v2-tilanteita SKA:n puolustajia vastaan, kun lyhytsyöttöpelaamisella keskialueen ylittämiseen taitotaso vajavaisella kokoonpanolla ei riittänyt.

Päätöserässä sain nähdä erän verran Khusnutdinovia tositoimissa, kun hän hyppäsi viltistä ykkösketjun toiseen laitaan Zavgorodniyn paikalle, mutta aika vähän hän sai mitään aikaan ja oli usein hieman tilanteista myöhässä esimerkiksi karvatessa. Luistelussa hän pärjäsi tietysti vallan mainiosti ja ylitti kertaalleen kiekollisena keskialueen ihan näppärästi. Jokereiden paras maalipaikka tuli 2v1-hyökkäyksestä, kun Mäenalanen sai juuri edellisessä kappaleessa mainitun pidemmän avauksen hyökkäyssiniviivalle ja otti sen taitavasti haltuun. Hän jakoi oikeasta laidasta lätyn Tolvaselle vasemmalle puolelle, mutta Berdin liukui sivuttain riittävän nopeasti ja otti uskomattoman upean torjunnan Tolvasen yhden kosketuksen laukaukseen. Ottelu ratkesi lopullisesti, kun Kemppaisen ketjun pitkä hyökkäysalueen syöttöralli Jokereiden nelosvitjaa vastaan päättyi leikittelevään osumaan. Kemppainen, Timkin ja Ketov kiekottelivat vasemmassa laidassa/kulmassa ja lopulta päädystä Ketov pelasi maalin eteen Timkinille, joka survoi oman reboundin rystyltä verkkoon Viitasalon edestä. Päätöskymppi oli enemmän tai vähemmän pelailua. SKA pysyi vain kiekossa kelloa siten kuluttaen.

Ivan D. Morozov #17 vaihto vaihdolta:

1. erä


Morozov pelasi ensimmäiseen kuuteen minuuttiin vain yhden vaihdon. Kahden minuutin kohdalla ollut vaihto tuotti kuitenkin avausmaalin, kun Morozov liukui vaihdosta hyökkäysalueelle ja katkaisi Mäen siirron laidasta keskelle. Ivan kiersi kiekon kanssa oikean kautta maalin taakse, malttoi ja löysi sitten maalin edestä Tkachyovin, joka vei kiekon sivuun maalin kulmalle, Lindbäck meni jäihin ja Tkachyov uitti etukulmasta kiekon sisään, joten Morozov-Tkachyov tutkapari jatkoi tehoiluaan. Heidät laitettiin yhteen, kun SKA kärsi viruspoissaoloista jokunen viikko sitten ja tämäkin peli alkoi tehokkaasti. Tuuletin sisäisesti nähtyäni livenä ensi kerran Morozovin tehopisteen enkä toki aiemminkaan ollut nähnyt Golden Knightsin lupauksilta kuin Kallionkieleltä yhden syöttöpisteen paikan päällä.

Toinen vaihto oli ajassa 8:30. Morozov kohdisti karvauksen ylhäällä Pakariseen eikä tämä päässytkään ohi, mutta Jokerit tuli muuta kautta pois omista. Morozov kuitenkin polki tunnollisesti keskikaistaa pitkin omiin ja pystyi kurottamaan maila jäässä poikittaissyöttöön niin, että kiekko kimposi päätyverkkoon. Erinomaisesti puolustettu.

11. minuutilla Morozov sai avauksen Ozhiganovilta sinisen päälle vasempaan laitaan. Ivan vei kiekon alueelle, mutta kääntö keskelle kohti Tkachyovia katkesi Mäenalaseen. Morozov ei myöskään saanut katki Jokereiden chippiä laitaa pitkin keskialueelle oikeassa laidassa. SKA:n alakerta kuitenkin nappasi kiekon ja vaihto päättyi uuden hyökkäysalueelle tulon jälkeen puolustajan laukaukseen Lindbäckin syliin.

14. minuutin vaihto on videolla. Se alkoi hyökkäyspään aloitustappiolla Pakariselle. Jokerit pääsi keskialueen yli, mutta SKA purki nopeasti ja ryhmittyi sitten tutuksi tulleeseen 1-2-2 karvaukseen. Trenin oli piikissä ja Ivan seuraavassa tasossa usein oikealla Tkachyovin tukkiessa vasemman puolen. Trenin ohjasi Jokerit etenemään Morozovin puolelta ja tämä kiilasikin Ikosen laitaan tehden riiston. Trenin käänsi irtokiekon kohti maalia ja Tkachyov oli päästä maalin kulmalla kakkoskiekkoon. Lopulta hän pelasi viivaan, josta Khafizullinin levityksestä Fantenberg tinttasi one-timerin veskarin syliin:


17. minuutilla Morozov karvasi syvällä vasemmassa laidassa ja peitti Lehtosen syötön keskustaan, joten tämä joutui avaamaan laitaa pitkin ylös ja Jokerit-laituri sai sinisen kulmasta taisteltua kiekon keskialueelle. Tämä lyhyt vaihto päättyi siihen, kun Jokerit teki tahallisen paitsion ja aloitus vietiin isäntien päätyyn, jolloin SKA otti sisään Veyn ykkösketjun.

Morozovin ketju pelasi vielä erän viimeiset 35 sekuntia. Morozov ajoi oikeaa kaistaa pitkin maalille, kun Trenin kuljetti vauhdilla vasemmalta kiekon alueelle, mutta tämä ei päässyt punnertamaan keskelle. Jatkotilanteessa olivat taas nokikkain Bobi ja Ivan. Tällä kertaa Lehtonen avasi vasemmasta kulmasta keskelle, mutta Ivan katkoi syötön maila jäässä, joten tuo oli jo toinen näyte samassa erässä siitä, kuinka taitava Ivan on tuossa puolustuksellisessa yksityiskohdassa! Hänellä riittää liikkuvuus yhden käden katkoihin maila jäähän laskettuna. Irtokiekosta Tkachyov pääsi ampumaan keskeltä, mutta tuloksetta, joten tauolle mentiin 1-2 lukemissa. Morozov kirjasi avauseräs kuusi vaihtoa, yhden syötön ja teholukeman ja +1. Jääaikaerittelyä en löytänyt.

2. erä

Toisen erän avausvaihto oli kahden minuutin korvilla. SKA peluutti ketjuja järjestyksessä Kemppainen-Vey-Aaltonen-Morozov ja Ivan hyppäsikin M. Aaltosen tilalle kesken hyökkäysalueen pyörityksen. Lööv-Luoto pari joutui olemaan todella kauan jäällä ja Ivaninkin koko vaihto kului käytännössä hyökkäysalueella. Ensin hän varmisti vasemmalla Galenyukin nousun viivasta syvyyteen. Sitten Morozov itse liikkui vasempaan kulmaan ja oli syöttölautana Tkachyoville. Muutoin hän oli keskellä, kun SKA pelasi aivan kuin YV-vaihtoa väsynyttä viisikkoa vastaan. Keskeltä Ivan irtosi kahdesti laitaan estämään purkuja. Ensimmäisellä kerralla Luoto sai purun keskialueelle laidan kautta, mutta peli kääntyi punaviivalta takaisin jokeripäätyyn. Toisella kerralla Ivan sen sijaan ehti ajoissa pysäyttämään Löövin siirtokiekon ja paine jäi alueelle. Vaihtonsa lopuksi Ivan oli oikeassa laidassa lähellä viivaa ja kierrätti limpun vain takaisin maalin taakse lipuen sitten vaihtoon. Lööv-Luoto kaksikko jäi yhä jäälle hetkeksi.

Vajaan kuuden minuutin kohdalla Morozov oli lähinnä maalintekoa illan aikana, kun Ozhiganov nousi viivasta oikeaan kulmaan ja jakoi sieltä huiman kovan poikkisyötön suoraan Morozovin lapaan vasemmalle kaarelle viisikon läpi. Ivan tinttasi one-timerin kuitenkin Lindbäckin patjoihin. Rebound kimposi oikeaan laitaan Tkachyoville, joka oli lipunut lähemmäs siniviivaa täyttämään Ozhiganovin jättämää tilaa. Tkachyov ei kuitenkaan saanut ammuttua kiekkoa puolityhjään rysään, vaan ampui sen ruuhkaan liian keskelle ja Lindbäck selvitti lopulta tilanteen. Tämä vaihto alkoi muuten Morozovin jopa harvinaisella oman pään aloitustappiolla, mutta Ivan kuitenkin kamppaili kiekon kulmasta eteenpäin muistaakseni Joensuuta vastaan ja lopulta SKA pääsi pois omista.

Kolmas vaihto tuli ajassa 8:30-9:30. Morozov voitti keskialueella SKA:n aition edessä aloituksen Myttystä vastaan. Sen jälkeen hän teki itsensä pelattavaksi vasempaan laitaan ja saikin ristipiston SKA-debytantti Fantenbergilta. Morozov jatkoi kiekon sinisen päältä eteenpäin alueelle Treninille, joka sai pomppivan kiekon keskellä haltuun, muttei päässyt ampumaan Lehtosen jaloista tämän mailapuolustettua 1v1-tilanteen mainiosti. SKA haki uudet vauhdit omista Morozovin toimiessa vasemmassa laidassa Fantenbergin apuna ja syöttölautana. SKA pääsikin uudelleen keskialueen yli ja Ivan päätti vaihtonsa siniviivan kulmasta takaisin päätyyn varmistettuaan jälleen yhden puolustajan nousun. Hän ei tosiaan varasta, vaan asettaa kenttätasapainon oman edun edelle. Kypsää tekemistä kerta toisensa jälkeen.

13. minuutilla Bragin antoi vastuuta Morozov-Tkachyov kaksikolle 4v4-pelissä. Morozov pelasikin superhyvän vaihdon. Ensin hän kiilasi omalla alueella Tolvasen tylysti laitaan, riisti kiekon ja neppasi sen keskialueelle. Jokerit tuli uudelleen alueelle ja kiekko pelattiin syvyydestä viivaan. Krejcik pyörähti laidan kautta puolittain Morozovin ohi, mutta tämä ei jäänyt liiaksi jälkeen ja sai ohjattua tsekin kulmaan, jossa hän tylyllä poikkarilla selkään riisti kiekon rangaistuksetta. Sen jälkeen hän siirsi kiekon maalin taakse lähtien itse pystyyn. Hän ja Tkachyov saivat avauksen keskialueelle 2v2-tilanteeseen. Tkachyovilla riitti malttia pysyä kiekossa ja hän veikin sen sinisen yli. Ivan teki itsensä etukierrolla pelattavaksi vasempaan laitaan ja Tkachyov pelasi läheltä siniviivaa kiekon eteenpäin. Ivan teki vastaliikkeen kohti viivaa kiekon saatuaan, leikkasi keskelle ja ampui sitten ranteella patjoihin vasemmalta yläkaarelta eli juuri siitä paikasta, josta hän reenasi lämmittelyssä laukauksiaan.

Viimeinen vaihto oli 17. minuutilla. Viivelähdössä Morozov tarjosi keskikaistalla syöttöpaikkaa, mutta Fantenberg kuljetti itse punaviivalle umpikujaan. Morozov luki hyvin Jokerien purkukiekon ehtien siihen ensin keskialueella ja toimi alhaalla syöttölautana uudessa haussa. Ennen vaihtoon lipumista hän sai Anttilalta vielä painavan töötin punaviivalla vasemmassa laidassa pudoten puoliksi polvilleen.

3. erä

Ajassa 2:30 Morozov antoi SKA:n maalin kulmalla Anttilalle kovan poikittaisen mailan selkään luultavasti pienenä kostona edellisen erän lopun taklauksesta. Numero oli jäänyt muistiin. Sen jälkeen SKA teki pitkän, mutta Ivan kaapi aloituksen Pakariselta. SKA sai purun aikaan, mutta Jokerit tuli uudelleen ja mursi keskeltä SKA:n 1-2-2 ohjauspelin. Kaiketi Norman jakoi keskeltä sinisen ylitettyään laitaan Pakariselle, joka ampui takapatjaan. Joensuu oli päästä irtokiekkoon keskellä, mutta Morozov piti tämän loistavasti pihdeissään. Näkymätön, mutta voittava teko Joensuun kaltaista jässikkää vastaan oli positiivinen signaali Ivanin voimatasoista.

Kuudennella minuutilla Trenin otti poikkeuksellisesti hyökkäyspään aloituksen ja Ivan oli vasemman ympyrän oikealle kaarella. Treninin 100-0 voiton jälkeen hän suuntasi heti maalille painimaan, mutta viivasta ei tullut laukauksia. Lopulta Antipin laukoi takakulmasta ohi ja kiekko kiersi keskialueelle. Peli siirtyi jopa SKA:n maalin taakse. Morozov meni auttamaan kolmospuolustajaparia ja nappasi irtokiekon. Sitten hän nousi maalin takaa ja rytmitti hyvin oikeaan laitaan kiekon vauhtiin Treninille ohi Anttilan karvauksen. Trenin vei kiekon hyökkäysalueelle, josta peli kääntyi vielä kerran toiseen suuntaan ja Ivan polki toistamiseen kurinalaisesti omiin keskikaistaa pitkin. Hän ei ehtinyt katkomaan poikkisyöttöä, mutta Trenin sitoi miehensä irti kiekosta painottomalla puolella ja ketju pääsi levolle.

Puolivälissä erää SKA:n nelonen pelasi reilun minuutin vaihdon. Morozov sai kiekon vauhtiin Ozhiganovilta ja jatkoi pelivälineen eteenpäin Shvets-Rogovoille, joka oli vielä jäällä Aaltosen ketjusta. Syöttö jäi vähän luistimiin, mutta taitavasti Artyom otti kiekon mukaansa vieden sen yli sinisen. Ivan tuli taustalta auttamaan vasempaan laitaan ja kamppailikin ruuhkasta kiekon itselleen. Hän käänsi poikittain ja viivaan oli ehtinyt avuksi jo Ozhiganov, joka nousi levityksen jälkeen oikeasta laidasta kohti maalia, mutta laukaus meni takakulman ohi. Peli kääntyi omiin päin. Morozov katkoi omalla alueella Pakarisen syötön laidasta keskelle ja SKA pääsi vuorostaan hyökkäämään. Ivan sai hyökkäysalueella kiekon rumpuun lyötynä maalin taakse, jossa hän suojasi pelivälinettä taitavasti kehollaan pitäen Lehtosen selkäpuolella ennen syöttöä viivaan. Paine pysyi alueella, mutta pitkä vaihto hapotti jo Morozovia. Kun hän sai uuden kierrätyksen syvyyteen vasempaan laitaan, Bobi liimasi hänet laitaan ja purki rystyltä, kun Ivan ei jaksanut enää pyörähtää ohi. Tässä vaihdossa oli kuitenkin rutkasti tapahtumia ja vielä sen lopuksi aitioiden edessä Morozov ja Anttila törmäsivät toisiinsa, jonka jälkeen Ivan kääntyi tuimasti Anttilaan päin, muttei tehnyt mitään tuijotusta kummempaa, mikä oli viisasta. Voisi siis todeta, että Anttila, Pakarinen ja Lehtonen olivat ne Jokerit-pelaajat, joiden kanssa Morozov kamppaili eniten illan aikana eri pelitilanteissa.

Seuraava vaihto oli illan toinen 4v4-vaihto, jonka otin nauhalle. Morozov kaapi ensin aloitusvoiton Mäenalasta vastaan ja väläytteli sitten käsiään hyökkäysalueella sen jälkeen, kun Tkachyov oli jalalla tuonut kiekon yli keskialueen, mutta laukaus tai täydellinen syöttö takatolpalle Ozhiganoville jäivät tekemättä. Puolittaisen syötön Ivan sai aikaan, mutta se oli liian vaikea viimeisteltäväksi. Pyörityksen lopuksi hän antoi vasemmalta vähän huonon syötön taakse Tkachyoville ahtaaseen väliin. Tämä menetti ja isännät saivat puolittaisen 2v1-tilanteen, joka kuitenkin kuihtui, kun Khafizullin ja Morozov polkivat lujaa omiin päin:


Viimeinen vaihto oli kolme minuuttia ennen päätössummeria. Se kului lähinnä omalla alueella keskustaa seisovin jaloin puolustaen. Kertaalleen Morozov katkoi siniviivan lähellä Pakarisen syötön ja huitoi ilmasta kiekon keskialueelle. Tuota edelsi se, että Morozov ohjasi keskiympyrässä trapissa seisoen Lehtosen avaamaan vasempaan laitaan Pakariselle, joka pääsi kyllä hyökkäysalueelle, mutta seuraava syöttö pysähtyi takaa tulleeseen Ivaniin.

Morozovin lopulliset tilastot olivat:

Jääaika 14:00
Hyökkäysalueaika 3:30
Laukaukset kohti maalia kolme
Aloitukset 3/6
Vaihdot 17
Tehopisteet 0+1
Teholukema +1
Luisteltu matka 3.85 kilometriä

Kokonaisuutena Morozov esitti todella virheetöntä ja varmaa pelaamista. Uutena yksityiskohtana hänen pelaamisessaan tosiaan nousi esiin maila jään pinnassa suoritetut katkot. Kuten ylempänä kirjoitin, liikkuvuus on kunnossa ja selkä taipuu moitteetta alas, jolloin hän saa painopisteen siirrettyä jään pintaan ja tehtyä itsensä siten isommaksi esteeksi. Kaksinkamppailuissa Morozov oli kiekottomana erittäin hyvä läpi illan ja hän osaa käyttää poikittaista mailaa juuri sopivasti rajamailla saamatta rangaistusta. Usein Ivan antaa yhden painavan iskun ja sen jälkeen riistää kiekon. Hän ei lyö useampaa kertaa, vaan viisaana yksilönä tyytyy yhteen napakkaan iskuun, jolla horjuttaa vastustajan tasapainoa. Sijoittuminen oli läpi illan melko hyvällä tasolla ja Morozov osaa tunnistaa tilat, joihin kiekon voi pelata eli hän ei aina mene sinne, missä kiekko on, vaan minne olettaa sen tulevan.

Hyökkäysalueella kiekollisena hänellä oli tuttua malttia, joka näkyi avausmaalissakin, kun hän pysyi kiekossa etsien sopivaa syöttöpaikkaa. Laukaus vaatii yhä työstämistä eikä Morozovista varmaankaan koskaan mitään maalitykkiä tule, mutta ripaus lisää tarkkuutta ei olisi pahitteeksi. Ratkaisuhalukkuutta voisi olla myös vähän enemmän, koska hänen peliään on toisinaan helppo lukea, kun Ivan etsii ensisijaisesti syöttöpaikkaa laukauksen sijaan. Aloitusympyrässä Morozov oli tavallista vaisumpi ottelun alkupuoliskon, mutta toisella puolikkaalla hän alkoi olemaan jälleen oma dominoiva itsensä ja sai hilattua prosentit lopulta 50:een. Mitä tulee puolestaan luisteluun, suoraluistelunopeudessa hän ei edelleenkään ole NHL-tasoa ja varsinkin omiin päin polkiessa näkyi hyvin se, että Morozov ei juurikaan saavuttanut vastustajia, vaan etäisyys pysyi samana jopa kiekolliseen pelaajaan. Toki hänellä on pitkä liuku ja siksikin liike näyttää välillä vähän verkkaiselta tikkaavampiin yksilöihin verrattuna. Hyökkäysalueella laitojen lähellä Morozovin suunnanmuutokset ovat mielestäni sen sijaan jo ihan hyvällä mallilla ja pää pysyy ylhäällä.

30.12. jatketaan tarkkailua, kun SKA saapuu uudelleen Helsinkiin. Tekstin loppuun lyhyet huomiot vielä muista pelaajista.
 
Viimeksi muokattu:
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Jokerit

Joensuu 6
- Ei vakuuttanut Joensuu pätkääkään. Kiekollisena hän oli löperö ja luistelukin oli ehkä tavallistakin raskaampaa. SKA:n vastaaviin jässiköihin verrattuna hävisi juuri kiekkovarmuudessa ja dynaamisuudessa. Jokereiden menestymistä ajatellen en sijoittaisi Joensuuta kolmosketjua korkeammalle.
Norman 37
- Melko vähän jäi muistiin havaintoja Normanista. Tasapaksua puurtamista, luistelu oli toki ihan mallikasta, mutta kiekollisena väläytykset olivat vähissä
Pakarinen 81
- Yksi Morozovin kamppailupareista läpi illan, joten jäi ykkösketjusta siten parhaiten mieleen. Vauhtiin päästessään käyttökelpoinen pelaaja, mutta haastokyvyt olemattomat ja ainoana ratkaisuna tuntuu olevan laukaus puolustajan jaloista ja kun laukauskaan ei ollut niin napakka kuin oletin televisiokuvien perusteella, melko vaisuksi jäi Pakarisen anti myös. Alusti toki kertaalleen Joensuulle oivan maalipaikan, joten oli hän kaiketi kuitenkin tämän vitjan paras yksilö eilen
Tolvanen 20
- Lämmittelyssä esitteli lyöntilaukaustaan, mutta ei pelissä. Päätöserässä oli paikka kaventaa, mutta Berdin vei pidemmän korren. Kamppailuissa tasapaino vaatii vielä petraamista, kun Morozovin kaltainen fyysisesti yhä kehittyvä parikymppinenkin pelaaja pystyi Tolvasta horjuttamaan kovin helposti laitojen lähellä
Mäenalanen 80
- Syöttöpiste ainoaan maaliin aloitusvoitolla. Oli mukava nähdä Mäenalanen livenä pitkästä aikaa. Edelliset kerrat olivatkin Kärppien pudotuspelejä silloin, kun Lasu ja Leskinen olivat samassa ketjussa muistaakseni. Normanin tavoin anti keskikaistalla jäi kuitenkin vähän laihaksi. Fysiikka näytti toki vertailukelpoiselta SKA:n yksilöihin verrattuna ja Tolvasen tavoin syöttöjen laatu sekä pääkopan pelinopeus näytti niin ikään riittävältä
Anttila 12
- Joensuun tavoin luistelu näytti tavallistakin raskaammalta. Sai AV- ja YV-vastuuta ja varsinkin alivoimavaihdoissa Mörkö puuskutti rutkasti. Tasaviisikoin melko pimennossa hyökkäyssuuntaan
Partanen 27
- Parhaiten jäi mieleen napakka kuti, joka oli Tolvasen ja Kuzmenkon ohella kentän parhaimmistoa. Negatiivisena seikkana oli se, että Partanen hyytyi todella nopeasti eikä jaksanut kovin pitkiä vaihtoja edes pelata tasaviisikoin. Se ei ole toki ihme, jos on höntsännyt Suomi-sarjassa. Toinenkin maali oli lähellä toisen erän lopussa. Yllättävän hyvin Partanen-Myttynen-Ikonen kolmikko pelasi yhteen ajoittain
Myttynen 63
- Tasapaksua tekemistä. Mikään osa-alue ei erottunut edukseen, mutta oli ihan hyvä täydentävä palanen silti Partaselle ja Ikoselle parissa kulmarallissa
Ikonen 48
- Alusti Partaselle hyvän paikan toisen erän lopussa. Olin aiemmin nähnyt Ikosen pelaavan talviklassikossa samaista vastustajaa vastaan. Mikään ei ollut juuri muuttunut, vaan ihan kivasti Ikonen ajoittain pörräsi, mutta siinäpä se. Pari kertaa hän vuoti omalla alueella purkukiekoissa laitojen lähellä, johon ei ole varaa alaketjuissa
Hänninen 54
- Ei mitään sanottavaa, heh. Kevyt ja raakilemainen olemus jäi vain mieleen lämmittelystä
Lahnaviik 40
- Ehkäpä tämän ketjun paras pelaaja yleisilmeeltään. Liikkeeltään yllättävän sulava, mutta fysiikaltaan heiveröinen, koska esimerkiksi avauserässä laidassa jarrutettuaan hän menetti kiekon pienen selästä tönäisyn jälkeen vieraille hyökkäysalueella
Mäki 61
- Lahjoitti osin avausmaalin harhasyötöllään. Melko pienikokoinen, mutta kohtalaisesti luisteleva right Mäki oli.

Lehtonen 44
- Peliaikaa taisi tulla lopulta reilut 27 minuuttia, johon hän toki tottui jo aikoinaan Tutossa.
TUTO Hockey
+ Lehtonen-Vuorisalo pakkipari uurasti todella paljon ja pelasi jossain kohtaa joka toista vaihtoa. Oikeastaan tuon kaksikon kautta syntyi todella monta tilannetta hyökkäyspäässä. Tuto olisi tarvinnut enemmän apua myös kahdelta muulta pakkiparilta. Lehtonen kellotti peliaikaa yli 27 minuuttia ja Vuorisalokin yli 25 min.
Odotin vähän dynaamisempaa Lehtosta. Siniviivalla hän oli toki hyvä siirtämään kiekkoa karvaajan mailan ohitse ahtaassa tilassa, mutta avauspelaamisessa oli pientä haparointia ajoittain eikä luistelukaan riittänyt aina vieraiden ylimpien karvaajien ohittamiseen jalalla toisin kuin muinoin. Toki karanteenin jäljiltä hän ei ollut ehkä ihan parhaimmillaan.
+ Puolustajista Franssila ja Lehtonen pyörittävät hyvin peliä viivassa. Lehtoselta nähtiin myös jämäkkiä, mutta tarkkoja avaussyöttöjä laiturin lapaan, joiden ansiosta TuTo pääsi heittämällä hyökkäysalueelle.
- Miinusta sitten pakeista ykköspari Lehtonen-Tuohilammelle, joka otti kahdessa ensimmäisessä maalissa miinukset, vaikka suoranaisesti nuo eivät kummankaan virheitä olleet. Ylivoimalla mielikuvituksettomia ratkaisuja viivassa molemmilta. Lehtonen kuitenkin sentään uskalsi tuoda kiekkoa hyvin ylös luistellen, mutta siihen se posi jäi hänenkin kohdaltaan hänen kuten koko pakistolta.
Viitasalo 34
- Viimeisessä maalissa oli hieman pehmeä maalin edessä, mutta muutoin kaiketi suhteellisen ehjä iltapuhde. Pärjäsi yllättävän hyvin temmossa mukana ja laittoi kiekkoa ajoissa liikkeelle paineen alla
Lööv 50
- Akvaario päässä pelannut Lööv oli ehkä isäntien suurin pettymys. Fysiikaltaan hän näytti todella heiveröiseltä ja ajoittain jopa juniorilta. En tiedä, tekikö akvaario tepposet sitten silmilleni vai mitä, mutta oletin Löövin olevan tilannekovuudeltaan paljon parempi siihen nähden, että hän on kuitenkin jo 27-vuotias rutinoitunut ammattilainen. Ainoana positiivisena seikkana olivat muutamat näppärät pyörähdykset hyökkäyssiniviivalla ja niitä seuranneet syötöt painottomalle puolelle tyhjään tilaan.
Luoto 53
- Parissakin maalissa vuotavana osapuolena, joten debyytti ei ollut onnistunut. A-junioreissa taso riitti, mutta KHL:ssä tuli ihan liian kiire, kun jalkanopeus ei ollut kunnossa ja stoppeja hän ei juuri saanut omissa aikaan pienikokoisena pelaajana SKA:n vahvoja härkiä vastaan. Hassua kyllä, näin Luodon nyt toistamiseen jo tänä syksynä. Ensimmäinen kerta oli HIFK-Jokerit U20-pelissä, jossa Luoto otti ulosajon keihästyksestä ja nyt sitten hän lahjoitti pari maalia, joten ehkä minun pitää jatkossa pysyä poissa hänen peleistään
Krejcik 36
- Pari kertaa näin Krejcikin viime kaudella Kärpät-nutussa. Liigassa nähty dynaamisuus oli poissa, kun vastus oli pykälän kovempi. Sai silti syöttöpisteen illan ainoaan Jokerit-maaliin ja siniviivassa teki pari kertaa itselleen ihan hyvin tilaa suunnanmuutoksilla, joista annan plussaa. Omissa hän myös sijoittui ihan kiitettävästi keräten pari blokkia ollen oikeaan aikaan laukaisulinjalla. Lehtosen ohella puolustuksen kantava voima tässä pelissä.
Järvinen 7
- Paransi erä erältä. Alkuun liikkuminen oli erittäinkin kulmikasta, mutta pahimmat särmät hioituivat pois. Irtokiekkoihin ehtiminen oli vaikeaa, kun jalkanopeus on vuosi vuodelta hitaampaa, joten oman alueen stopitkin jäivät vähiin laitojen lähettyvillä
Manninen 52
- Ei muistikuvia, pelasiko edes?

Lindbäck 39
- Parissa ensimmäisessä maalissa olisi voinut sijoittua ja reagoida paremminkin. Vastapainona oli toki sitten pelin edetessä ihan hyviä lähitorjuntoja, mutta en nyt täysin kyllä vakuuttunut Lindbäckin muurimaisuudesta ensivaikutelman oltua negatiivinen. Negatiivisuus kuitenkin kääntyi pelin edetessä neutraaliksi, muttei enää oikeastaan positiivisen puolelle.

SKA

Marchenko 86
- Kuzmenkon tavoin laukauksissa oli epätarkkuutta, joten tehoja ei tullut. Illan kohokohtana olikin toisen erän alun takakarvaus Joensuun avopaikassa. Hyökkäysalueella Marchenko oli kyllä jatkuvasti ytimessä, joten siitä häntä ei voi moittia.
Vey 91
- Ykkössentteri, joka oli lievä pettymys. Ylivoimalla anti jäi vähän vaisuksi vasemmassa siivessä ja tasaviisikoin odotin hänen olevan dynaamisempi, mutta ehkä Zavgorodniyn kaitseminen johti siihen, että Vey pelasi hieman enemmän varman päälle.
Zavgorodniy 83
- Täysin uusi tuttavuus, joka on näemmä Flamesin seitsemännen kierroksen varaus. Pelasi jonkinnäköinen häkki/akvaario päässään. Pelityyliltään hieman tkachyovmainen eli kevytrakenteinen liukuja, joka nojaa taitoon kovuuden asemesta, mutta tässä pelissä ei oikein saanut luotua mitään mainittavaa
Shvets-Rogovoi 57
- Näin Shvets-Rogovoin helmikuussa Nordiksella Venäjän maajoukkueessa EHT-pelissä, joten kyseessä oli tuttu mies. Luistelu ja liike oli yhä sulavaa, mutta tässä pelissä hän sai myös enemmän asioita aikaan hyökkäysalueella ja täydensi kivasti Aaltosen ketjua, jossa ymmärtääkseni hän ei normaalisti pelaa, vaan toisessa laidassa nähdään Burdasov. Toki Aaltosen ja Kuzmenkon rinnalle kenen tahansa lienee helppoa hypätä tällä hetkellä.
Aaltonen 52
- Sentteröi illan parasta ketjua, joka loi vaihdosta toiseen pitkiä hyökkäyksiä. Vahva laitojen lähellä ja viimeisteli hienosti ranteella takayläkulmaan, kun paikka tuli. Aaltosesta olen pitänyt hänen junioriajoistaan asti eikä eilenkään tarvinnut pettyä. Ihanteellinen kahden suunnan työjuhta, joka on kuitenkin piirun Kemppaista luovempi ylöspäin.
Kuzmenko 96
- Huikea rannelaukaus ja koko kentän sähäkin kääntyjä suunnanmuutoksissa. Hieman patukkamainen olemus, joten luisteluvoimaa riitti. Ainoana miinuksena oli laukausten epätarkkuus. Yksi kentän parhaista silti.
Ketov 40
- Tuplasi kauden tähänastisen tehopistemääränsä 1+1 tehoilla. Seurasi läpiajossaan hyvin oman paluukiekkonsa ja alusti päätöserässä Timkinin osuman. Vastuuta tuli myös Kemppainen kanssa ykkös AV-parissa ja tuo pari hoitikin roolinsa kunnialla ilman takaiskuja
Kemppainen 23
- Pelasi niin ykkösylivoimaa kuin -alivoimaakin ja hänen ketjunsa aloitti myös aina erät, joten vastuuta tuli. Tutusti Kemppainen esitti vahvaa kahden suunnan pelaamista ja oli erinomainen suojaamaan kiekkoa hyökkäysalueella sekä löytämään ketjutoverit pienillä siirroilla. Mäenalasen tavoin hänetkin oli hauska nähdä livenä pitkästä aikaa ja vieläpä niin, että Kemppainenkin saalisti yhden kakkossyötön
Timkin 37
- Kolmosketjun massiiviset raamit omistanut leftin voimahyökkääjä. Ei ihan niin hyvä liikkeeltään kuin seuraavaksi mainittava Trenin, mutta pituuseroakin on vajaat kymmenen senttiä Timkinin eduksi. Sai jääaikaa kakkosylivoimassakin päädyssä/maskissa. Maalin edestä hän lopulta teki 1-4 osuman väkisin oman irtokiekkonsa survoen.
Trenin 13
- Klassinen voimahyökkääjä, joka pelasi kakkosalivoimaa. Liikkui ihan kivasti 190-senttiseksi voimanpesäksi, mutta ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään kokoaan optimaalisesti ja punnertamaan maalille luomaan uhkaa, johon petyin hieman. Teki silti töitä molempiin suuntiin ja jaksoi luistella
Morozov 17
- Kaikki tarpeellinen on sanottu jo yllä
Tkachyov 19
- Rightin pienikokoinen, mutta väkkärämäinen taikuri. Liikkui sulavasti ja uskalsi pysyä kiekossa, kun taitoa oli. Uitti hienosti avausmaalin, josta olen ikuisesti kiitollinen Ivanin saadessa syöttöpisteen. Ylivoimalla petasi tontteja siivistä slottiin Kuzmenkolle, mutta tälle ei maistunut. Laukaus ei ole kummoinen, mutta syöttää tämä poika osaa erinomaisesti
Khusnutdinov 22
- Erän verran peliaikaa. Aika lailla hänestäkin sanoin kaiken oleellisen jo aiemmin tekstissä

Galenyuk 73
- Positiivinen yllätys. Olin aiemmin nähnyt kertaalleen Galenyukin livenä ja silloin hän oli todella tasapaksu, mutta tässä pelissä näytti selvästi siltä, että luistelu oli petraantunut rutosti ja Galenyuk uskalsi tehdä nousuja viivasta sekä ampua eikä tyytynyt peruspelaamiseen. Ansaitusti ykkösparissa Bengtssonin kanssa.
Bengtsson 32
- Dynaaminen rightin puolen hyökkäävä puolustaja, joka matalan painopisteen ansiosta oli myös hyvä kamppailija. Avauserässä illan kohokohtana vei kärkimiinalla karvaajan hienosti sivuun ja loi oman vetopaikan. Lyöntilaukaus oli kuin kanuuna alkulämmittelyssä läheltä nähtynä
Fantenberg 7
- Oli ilo nähdä Oscarin SKA-debyytti. Hän paransi erä erältä eritoten syöttö- ja kiekonhallintavarmuuttaan. Olemus oli jämäkkä ja laukaus kohtalainen suoraan syötöstä. Takaperin luistelussa ei ollut ongelmia ja mailapuolustaminen sujui ihan mallikkaasti, mutta ehkä jatkossa oman alueen siirtokiekoissa pitää olla vielä huolellisempi
Ozhiganov 27
- Aika lailla samasta puusta veistetty kuin Bengtsson, mutta Ozhiganov on ehkä piirun vielä hanakampi nousemaan syvyyteen ja liikkumaan hyökkäysalueella. Hän alustikin nousullaan Morozoville muun muassa yhden maalipaikan ja oli itse päättämässä vastaavasti takatolpalla yhtä hyökkäystä 4v4-vaihdon aikana. Ei päässyt ihan niin paljoa käyttämään lämäriään kuin usein TV-peleissä
Antipin 9
- Perusvarmaa pelaamista kokeneelta konkarilta. Muodosti luotettavan kolmosparin Tokranovin kanssa ja he pelasivat myös ykkösalivoimaa
Tokranov 24
- Ykkösalivoiman lisäksi pelasi kakkosylivoimaa viivassa Ozhiganovin ja Tkachyovin ollessa siivissä ja Kuzmenkon neliön keskellä. Antipiniin nähden syötöt olivat laadukkaita kuten laukauskin, joten varmaankin siksi hän sai pelata ylivoimaakin. Liike oli myös mielestäni ihan sulavaa, joten Tokranovista jäi hyvä vaikutelma. Varmasti käyttökelpoinen leftin kahden suunnan puolustaja jatkossakin
Khafizullin 3
- Seitsemäs puolustaja, joka kyllä kävi jäällä aika ajoin. Olemuksessa oli aika paljon samaa kuin Tokranovissa eli pystyy tukemaan hyökkäyksiä leftin puolelta, mutta puolustamaan myös jämäkästi. Tokranovin tavoin hän ei kuitenkaan ole eliittiä kumpaankaan suuntaan, mutta parempaa keskitasoa

Berdin 1
- Voitti maalivahtitaiston, vaikka tilanteita tulikin vähemmän. Maalille ei voinut mitään, koska se tuli kimmokkeesta. Illan kohokohtana oli Tolvasen nollaaminen päätöserän 2v1-hyökkäyksessä. Hyvin tasapainoinen olemus ja sivuttaisliikkuminen vakuutti. Paketti pysyi nimittäin kasassa äkillisissäkin liikkeissä ja vastaantuloissa.
Askarov 30
- Aika lailla vuosi sitten näin Askarovin livenä U20-turnauksessa Nordiksella. Nyt näin hänestä vilauksia lämmittelyssä, jossa hän nollasi läpiajoja hyvällä prosentilla pitäen varsinkin längit erinomaisesti kiinni. Räpyläkäden yläkulmakaan ei vuotanut enää samalla tavalla
 
"Jos et huijaa, et salee haluu oikeesti voittaa"
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy