Ti 10.10. Pelicans-Kärpät

  • 8 213
  • 54

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Täytyy avata ketju tästä ottelusta, jota olen odottanut kuin kuuta nousevaa reilun viikon päivät. Pelicans vieraili viime viikolla Jypin ja Tapparan halleissa ja tulokset olivat ehkä aika odotettuja. Toisesta voitto jatkoajalla ja toisesta melko selvä tappio. Pelicansin esitykset Lahden omassa Isku-Areenassa ovat kuitenkin olleet aivan eri planeetalta kuin bussimatkan jälkeiset tissinläpyttelyt.

Oulun Kärpät on päässyt vahvaan tuloskuntoon ja Juha Junno voi taas hieroa käsiään yhteen, varsinkin kun maalivahti-osastolla näyttäisi nyt olevan pätevä nisäkäs. Tuomas Tarkki on yllättänyt ainakin minut, pelaamalla pari nollapeliäkin. Toisaalta Kärppien maalivahtina on tälläkin kaudella melko helppoa jos verrataan muihin joukkueisiin liigassa. Sen verran hyvin toimii koko joukkueen sumppu- ja ohjauspeli ja on toiminut monta vuotta. Kärpät on juuri nyt hyvä nippu mittaamaan sähäkkää peliä esittävän kotijoukkuen todelliset voimavarat. Viimeksi luultiin, että HIFK olisi hyvä vastus ja tasonnäyttäjä. Olihan se muutaman minuutin.

Isku-Areenalla voi olla tungosta, vaikka Pelsuilla onkin yksi tappio alla. Ensimmäistä kertaa moneen vuoteen herää ne vanhat hyvät fiilikset mitä näiden joukkueiden kohdatessa joskus on ollut. Olkoonkin, että Kärpät on 4-5 vuoden sisällä kasvanut SM-liigan ehkä suurimmaksi seuraksi ja Pelicans selvittelee näillä näkymillä vielä kymmenisen vuotta velkojaan. Pasi Nurminen & co., Ilkka Kaarna ja Hannu Aravirta...siinä muutama helkkarin hyvä syy miksi Pelicans on sitä mitä se on tänä päivänä. Kun Lahteenkin on saatu ammattitaitoisia ja menestystä janoavia ihmisiä tarpeeksi on hyviä asioita riittänyt viimeisen puolentoista vuoden aikana enemmän kuin negatiivisia. Se on Lahdessa paljon se.

Huomenna Kärppien ja Pelicansin kohdatessa voi käydä niin, että kaikki eroavaisuudet näiden organisaatioiden välillä unohtuu hetkeksi. Kun kiekko putoaa jäähän -mitä tahansa voi tapahtua.

edit: Jos Mode-sedät viittis laittaa otsikon ajantasalle,kiitos.
 
Viimeksi muokattu:

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Erittäin mielenkiintoinen ottelu luvasssa.
Paljon on asioita muuttunut siitä, kun allekirjoittanut vieraili Lahdessa viimeksi (huhtikuun 8?.2000) ja ottelusta tulikin ikimuistoinen Kristian Taubertin ratkaistua ottelun Kärpille ensimmäisessä jatkoerässä ja vieden Kärpät voiton päähän liigasta, maali taisi syntyä ajassa 65.03 ja syöttäjät muistaakseni Joenväärä ja Salminen..

Sen jälkeen vettä on virrannut oulujoessa sekä paikallisissa kuppiloissa olutta, suhteellisen paljon. Monet sankaritarinat on tehty mäkitornissa, hiihtoladulla, monet sankarit menettivät kasvonsa Lahdessa ja tarinat pelikaanilinnusta tuulisessa mäkimontussa ja maskottien pikkujouluissa ovat lennähtäneet historiaan, ompa siinä sivussa vierasjoukkue Kärpät onnistunut niittämään mainetta ja kunniaa, niin että oikeen päässä ujeltaa ja metalleja valuu pitkin lekatien seiniä ja siinä sivussa Pelicans onnistunut aiheuttamaan itselleen erinäköisiä ongelmia, kaukalossa ja sen ulkopuolella...

mutta asiaan ...

Pelicans voitti viimekaudella Kärpät sekä kotona että vieraissa, joten pelistä voi taas odottaa mitä vain. Kärpät toisaalta on kiistatta sm-liigan suurista ja parhaista ja se voittaa missä tahansa, milloin tahansa kun sen peli vain kulkee. Virkamieskiekko on tosin tullut "turuntautina" Jalosen, Loposen ja Killerin mukana, joten aina ennen peliä saa jännätä, millaista paskaa on luvassa milloinkin. Uskoisin Kärppien miehistön tajuvan kuitenkin sen, että Aravirran Pelicans on valmis ja tulee haastamaan pedot jäisestä pohjoisesta, lokahangesta sohjoisesta ihan tosissaan, jolloin Kärppien on pakko lyödä kaikkensa peliin voittaakseen ottelun. Se takaa sen että Isku-Areenan ihmiset näkevät viimeinkin moneen vuoteen taistelevan, uhrautuvan ja energisen nykyaikaisen liigajoukkueen jonka pelikirjaa urheat taistelijat noudattavat ja lukevat kuin itse piru raamattua.

Tarkki kärppämaalissa on ollut loistava ja hänen varmuuteensa heijastuu koko kärppäpuolustukseen. Kärppien verkkoon on nykyiseltään erittäin vaikea tehdä maaleja ja edellisessä kuudessa pelissä kiekko on sujahtanut tarkin taakse vain viisi kertaa.

Kärpistä kannattaa seurata erityisen tarkasti ketjua Pesonen - Bros - Ujcik joka on ollut Kärppien täsmäase jo useamman kierroksen ajan. Etenkin ketjun keskushyökkääjä Bros on ollut erikoisen hyvä. Pesonen erottuu kultakypäränä ja Ujcik rumasta päästään.

Veikataan lopputulokseksi vaikkapa 4-4 tasapeli. Rankkareissa voiton vie ensimmäisenä aloittava joukkue.
 

Quattro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyräsmiehet
Oululaiset näyttävät suhtautuvan ihan vakavissaan tämän päivän otteluun Pelicansia vastaan, koska Kärppäbussi saapui jo eilen alkuillasta Isku Areenan pihaan. Tänään varmaankin aamujää ja normaali otteluun valmistautuminen, joten turha odottaa ainakaan matkasta kangistuneita Kärppiä kaukaloon.

Tasainen peli, jonka jompikumpi vie kahden maalin erolla....viimeinen ammutaan tyhjään maaliin.....toivottavasti ravintolan päädyssä olevaan.
 

manemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Parempi ottaakin homma vakavissaan... Pelicansilla ollut hyvä alkukausi joten ei varmasti lähde helpolla pisteet tänään. Veikkaan että kotijoukkuekin hyvin mielellään veis Kärpiltä pisteet ja nousis samalla sarjataulukossa ohi =)

Tulosvetoa varmaan aika hankala lyödä. Voi kääntyä peli ihan mihin suuntaan tahansa. Tuskin mitään rökälevoittoa kummallekaan tulee mutta muutapa onkin sitten hankala sanoa.

Toivottavasti etäkärpät on runsaslukuisena Lahdessa kannustamassa.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Toivottavasti Pelicans palaa jälleen "tasolleen", sillä viime viikolla taisi ote olla hieman kadoksissa, eikä Pelicans pystynyt parhaimpaansa. Odotan myöskin, että Marko Jantunen nousisi jälleen esiin myös tehopisteiden valossa. Saapa nähdä kumpi aloittaa Pelicansin maalissa tänään. Tappioputki olisi syytä katkaista heti alkuunsa.
 

juizziko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Monet odottaa täällä tiukkaa matsia, mutta itse henk. kohtaisesti veikkaan Kärpille kohtalaisen suurinumeroista voittoa. Miksi?
Tässä muutamia syitä:
- Kärpillä hyökkäys tällä hetkellä hyvissä uomissa (6 viime peliä 25 tehtyä maalia), esim jyp pelissä ilman sinuhea olisi Kärpät varmasti tehnyt lähemmäs 10 maalia.
- Pelsuilla ei niin vakuuttava maalivahti, toisaalta en ole kyllä pelsujen pelejä tällä kaudella nähnyt.
- Kärpillä kuuma maalivahti 5 päästettyä maalia viimeisissä 6 pelissä. (Harvemmin pelejä hävitään yhdellä päästetyllä maalilla)
- Pelsuilla alla tappio Tapparalle, onko suunta kääntynyt alaspäin...?


Vaikka Kärppäfani olenkin niin toivon että pelistä tasaista vääntöä, tietenkin tiukka voitto kärpille maistuisi. Katsotaan miten käy.
 
Kerrankin harmittaa, ettei omien matsia tule canalilta.

Tervetuloa legendaarisen sm-liigan pariin. Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua eikä vähiten pelikaanien ansiosta. Monena vuonna nämä ottelut ovat olleet välttämätön paha, vaikka pelsut on kärpät pystynytkin kaatamaan. Monesti on tämä on johtunut lievästä asenne vammasta etukäteen heikompaa vastaan. Nyt on kuitenkin asiat toisin. Monen liigavalmentajan etukäteen veikkaaman yllättäjän pelicans, on saanut rivinsä kuntoon, motivaatiot korkealle ja itseluottamuksen kohilleen. Katsojat löytävät hallin ja peli on hyvää. K.Jalonen on varmasti analysoinut (kun ei muuta tee) illan vastustajaa riittävästi tietääkseen, että soitellen sotaan lähtemällä tulee turpaan niin että tukka lähtee. Odotankin kahden motivoituneen joukkueen kohtaamista ja siksi se olisi mukava nähdä. Parempi illalla voittakoon!

P.S. Anteeksi kaikille pelikaani- ja kärppäfaneille, jotka olette hallille menossa. Yleensä, kun allekirjoittanut veikkaa ottelusta hyvä tasoista ja viihdyttävää, niin tuloksena on joko koohotusta ilman järkeä tai muuten vain puuroutunutta peliä.

EDIT: Luojalle kiitos kuitenkin radio megasta. Stenkan selostuksista saa yleensä aika hyvän kuvan siitä missä mennään.
 

sepi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kärppien kokoonpanot?

Minkä takia oululaisten kokoonpanoa saa aina odotella muita pidempään? Tänäänkin muiden koostumus oli jo tunti sitten nähtävillä, mutta ei Kärppien. Ymmärtääkseni kokoonpanot pitäisi olla esillä arkisin klo 13?
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahden Namika
juizziko kirjoitti:
Monet odottaa täällä tiukkaa matsia, mutta itse henk. kohtaisesti veikkaan Kärpille kohtalaisen suurinumeroista voittoa. Miksi?
Tässä muutamia syitä:
- Kärpillä hyökkäys tällä hetkellä hyvissä uomissa (6 viime peliä 25 tehtyä maalia), esim jyp pelissä ilman sinuhea olisi Kärpät varmasti tehnyt lähemmäs 10 maalia.
- Pelsuilla ei niin vakuuttava maalivahti, toisaalta en ole kyllä pelsujen pelejä tällä kaudella nähnyt.
- Kärpillä kuuma maalivahti 5 päästettyä maalia viimeisissä 6 pelissä. (Harvemmin pelejä hävitään yhdellä päästetyllä maalilla)
- Pelsuilla alla tappio Tapparalle, onko suunta kääntynyt alaspäin...?

Pakko laittaa jotain faktaakin em. perustelujen vastapainoksi näin lahtelaisesta näkökulmasta:
-Pelsut tehnyt 6:ssa viime matsissa 24 maalia ja laskenut omiin 10 maalia
-Kaikenkaikkiaan Pelsut päästänyt 22 ja Kärpät 21 omiin
-Torjunnat Niemi 92,31% ja Satosaari 93,58%
-YV Kärpät=1. ja Pelsu=2. paras
-AV Pelsu=2. ja Kärpät=7. paras
-vieraissa Kärpät 4 ottelua ja 6 pistettä
-kotona Pelsu 5 ottelua ja 11 pistettä
-aina välillä hävitään joku ottelu (Oululaisetkin) eikä se vielä ole merkki mistään alamäestä
Eli ei tää nyt ihan läpihuutojuttu varmaan Kärpille ole (toivottavasti). Tiukkaa matsia veikkaan ja jäähyt saattaa olla ratkaisu puoleen tai toiseen. Rankkareihin mennään!
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahden Namika
Japa kirjoitti:
Kyllä ja Karo Koivunen ratkaisee Pelsuille voiton.

Tuota en edes viitsinyt kirjoittaa koska se on päivänselvä juttu.
Satosaari aloittaa...Kärppien kokoonpanoa en ole vielä nähnyt.
 

manemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
sepi kirjoitti:
Minkä takia oululaisten kokoonpanoa saa aina odotella muita pidempään? Tänäänkin muiden koostumus oli jo tunti sitten nähtävillä, mutta ei Kärppien. Ymmärtääkseni kokoonpanot pitäisi olla esillä arkisin klo 13?

Samaa olen itsekin miettinyt monta kerta.. Jospa ne pihtaa jotain tietoa tai muuten vaan ovat hitaita ? =D
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahden Namika
sepi kirjoitti:
Minkä takia oululaisten kokoonpanoa saa aina odotella muita pidempään? Tänäänkin muiden koostumus oli jo tunti sitten nähtävillä, mutta ei Kärppien. Ymmärtääkseni kokoonpanot pitäisi olla esillä arkisin klo 13?

Onkohan kukaan kertonut "Nenälle" että tänään on Lahdessa matsi? Toki voihan se olla että eletään Pohjois-Suomen kanssa eri aikavyöhykkeellä...
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Kärpät tänään:

Tarkki (Suomalainen)

Pyörälä - Viuhkola - Aaltonen
Ujcik - Bros - Pesonen
Normio - Sahlstedt - Aarnio
Junnila - Paakkolanvaara - Alikoski

Mikkola - Laamanen
Korpikari - Majesky
Tribuncovs - Jaakola
Loponen

Mustonen (13.h)
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahden Namika
Tänään joka jätkä hallille. Kärppämatsit on ainakin mulle niitä legendaarisia matseja. Yleensä ne on ollut tiukkoja ja ennakkoon näyttäisi tämäkin olevan. Yleisöä pitää olla 4300+ ja meteliä pitää löytyä. Kotona jätkät ollu rautaa ja siihen on yleisöllä iso merkitys! Partanen tuomarina eli mielestäni paras tuomari mitä Lahdessa tällä kaudella ollut. Vihelsi vähän aikaa sitten Ilves-matsin ja oli tosi huomaamaton eli HYVÄ.

ELI HALLILLE TÄNÄÄN! Täytyykin lähteä tästä valmistautumaan...
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Pisti silmään Jatkoajan ottelunennakon taistelupareista Santavuori-Aaltonen.

Toimittaja kirjoitti Aaltosen välttävän kulmissa pelaamista ja välttelevän kontaktia. Tässä osui harhaan. Aaltonen mielellään hakee kulmakiekkoja ja pakkia haastamalla mahdollistaa nousunsa maalille. Hän ei rouhi kulmassa, mutta ei kuitenkaan vältä kulmatilanteita. Aaltonen pelaa kulmatilanteet omalla tyylillään, jossa kädet ja jalat käyvät.

Tämä kirjoitus ei siis ollut Santavuorta vastaan, vaan Aaltosta puoltava. Kumpi on parempi, siihen en ota kantaa.
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Ihan hyvä ettei Kojo siirtäny Aaltosta pois ykkösestä, vaikka peli ei pisteitten valossa oo mennykkään ihan toivotusti. Onhan Pyörälä-Viuhkola -pari saanut ihan mukavasti tehoja aikaan, Juhiksen ollessa samassa ketjussa. Ehkä liikaa ollu paineita saada maali aikaan tai jotain vastaavaa. Syöttöherkkyyttä lisää jos ei oikeesti hyvällä maalintekopaikalla. Kyllä se siitä, toivottavasti pian..

Edit: Kärpille laitoin pitkävedon, eli Pelicans voittaa. Eikö muka halli tuu täyteen, Pelicans pelannu alkukauden mainiosti ja Kärpät vielä vastassa... ??
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tarkista tehtiin sitten sankari ja ei otettu kolmea pistettä, ei lopulta kahtakaan. On se nyt kumma, kun ei mistään saada kiekkoa sisään. Orastava tappioputki olisi syytä seuraavalla kierroksella katkaista.

Piste on tietysti piste, mutta ei se tällä hetkellä tyydytä.
 

Teukka Teräs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät Rangers
Radiosta katseltuna voisi sanoa, Tarkki pelas voiton Kärpille. 33torjuntaa kertoo sm-liiga.fi Oliko kauden kolmas nolla?


edit. Ihme tähtivalinnat
 
Viimeksi muokattu:
Radiosta nähtynä..

Pelicanssilla oli radion perusteella pelihuumori kohdillaan, mutta tällä kertaa Tarkki ja maaliraudat veti pitemmän korren. Kärpilläkin kuulemma muutama teko paikka oli, mutta kyllä peli kuulosti kovasti kärppäpäädyssä pyörivän. 2 pistettä on enemmän kuin radion perusteella olisi "ansainnut", mutta hyvä näin. Pelicans ei tällä kaudella aio olla heittopussi ja monelta se on luulot pois jo ottanutkin. Kärppiä he eivät vielä katkaisseet, mutta näyttivät olevansa vakavasti otettava porukka. Toivottavasti hyvät otteet kaukalossa jatkuu.. Arasta olen aivan varma ettei homma hänestä jää kiinni.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Tarkille jo se jatkosoppari

Eiköhän mies ole jo näyttänyt, mikä on miehiään. Ei paljon paremmin voi näyttöpaikkaa enää käyttää. Andy Chiodon vakuutti meikäläiset otteillaan harkkapeleissä, mutta nyt kannattaisi todella miettiä käyttäiskö tuo yhden ulkkarin paikan hänen sijaan kenttäpelaajaan (ei toki reilua Andya kohtaan). Suomalainen on hyvä kakkonen ja parhaimmillaan hänkin erittäin hyvää tasoa, kuten HPK peli osoitti. Kaippa se hänkin pystyy parantamaankin tuossa kakkosena. Toki Tarkki saattaa olla edelleen pieni riski, mutta ainakin minä olen jo vakuuttunut. Pitää muistaa hyvät pelit AHL:ssä myös.

Pelicans olisi kai voiton ansainnut, mutta Tarkki on meidän muuri. Sopimusta käteen, vaikka pari vuotinen samantien. 33 laukausta + 5 rankkaria viimeisin työnäyte.
 

Tuzzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuomas Tarkki näköjään jatkaa loisto-otteitaan. Samoin koko joukkue, vaikka tuskaista tuntui olevan tänään. Paikalla olijat (tai radiosta seuranneet), oliko peli tylsää, niinkuin voisi olettaa, kun numerot 0-0?

Kärpät oli tänään aika huono yksin läpi- tilanteissa. Urheiluruudusta nähtynä kolmesti varsinaisen peliajan aikana kärppäpeluri läpi sekä vasta viides rankkari toi osuman. Tärkeintä, niin voittoputki jatkuu.
 

KingNothing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Peli oli juuri niin tylsää miltä 0-0 lukemat näyttää. Ei mitään tapahtumia, eka erässä pari paikkaa ja toisessa ja kolmannessa yhteensä pari paikkaa. 4500 katsojaa näki todella vaisun ottelun.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahden Namika
Raúl kirjoitti:
Tarkista tehtiin sitten sankari ja ei otettu kolmea pistettä, ei lopulta kahtakaan. On se nyt kumma, kun ei mistään saada kiekkoa sisään. Orastava tappioputki olisi syytä seuraavalla kierroksella katkaista.

Piste on tietysti piste, mutta ei se tällä hetkellä tyydytä.

Just näin oli asia paikan päällä nähtynä. Pelsu vei mutta ei mennyt sisään millään. Hallinta oli selvempää kuin torjunnoista voisi päätellä. Kaksi kertaa tolppaan...mutta laukaukset ylipäätään ei ollu laadukkaita eli kyllä tehtiin Tarkista sankari! Tarkki pudotteli kaikki kiekot, mutta ei ketään paikalla. Satosaari otti muutaman hienon läpiajon kiinni mut kyllä Pelsut vei ja Kärpät vikisi. Veikkasin päivällä että rankkareille mennään ja joku heitti että Karo Koivunen ratkaisee. No Karo pääsi koittamaan kaksi rankkaria eikä ollut lähelläkään niinku ei muillakaan. Eli rankkareita pitää reenata. Etukäteen pinna Kärpiltä ois ollut ihan ok, mutta nyt siitä jäi tosi paska maku, kun kolmea tarjottiin 60 minuutin ajan. Ai niin, Pesonen heittäytyi aika hienosti monta kertaa mutta Partasen käsi ei vaan noussut millään.
 

RtSn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ilmeisen vauhdikas ottelu oli kuitenkin kyseessä, 0-1 -numeroista huolimatta?

On varmastikin totta, että Kärppien viisikollinen puolustustekeminen on nyt sementoitu tasolle, joka riittää voittoihin. Mielestäni oletusarvo on nyt se, että hyökkäyspään teholliset lukemat eivät ilahduta - eivät ainakaan Pelicans-pelissä. Tähän on syynä ketjujen liian monimutkainen yhteistyö, josta osasyy voidaan jakaa hyvän vastustajan ohjaus- ja merkkauspelille.

Näin ollen tapaa pitäisi tehottumuuden iskiessä edelleen kylvää yksinkertaisemmaksi; puolustuspään lähtöjä nopeuttaa ja laukoa heti hyökkäyssiniviivan jälkeen vaikka B-sektoreilta, jos vastustajalla on vahva ohjauspelisysteemi organisoituna. Varsinkin Lahden Isku Areenassa, koska laatikko on hieman pienemmän puoleinen. Myöskin ylivoimatehottomuus ihmetyttää. Oliko sittenkin niin, että Pelicansilla oli agressiivinen alivoima, mitä ei saatu murrettua? Yhtä kaikki, 5-3 -ylivoimia ei saisi sössiä missään nimessä, vaan peli pitäisi siinä vaiheessa ratkaista omille.

No, matka jatkuu jo huomenna kotona Ässiä vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös