Ti 1.10.2013 Tappara-JYP

  • 10 068
  • 41

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei Tappara vieläkään pysty pelaamaan edes kahta erää siedettävää kiekkoa. Kolmas erä oli melkoista selviytymistaistoa, josta ihme kyllä irtosi kaksi pistettä.

Plussia:
- Aalto-Puistola näytti jo liigatason pakkiparilta, paras esitys tähän asti
- Palola, Järvinen, Peltola ja Connolly pirteitä, pikkumiehillä riittää virtaa
- alivoima toimi melko hyvin
- pelitapaa viilattu viime kauden suuntaan eikä aina pusketa nopeasti ylös

Miinuksia:
- Nieminen on kyllä aivan jäässä. JYPin avausmaaliin aivan päätön harhasyöttö omissa.
- Plihal loukkaantui? Ei näkynyt paljon kolmannessa erässä.
- joukkueen peliesitys sukelsi jälleen loppua kohti

Oulussa tulee kovaa turpaan ilman ihmettä.
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ensimmäisessä erässä Tappara liikutti kiekkoa suht' mallikkaasti ja hyökkäyssinisen ylityksissä oli tälle kaudelle poikkeuksellisen selkeä ajatus. Ylivoimalla siirreltiin kiekkoa hyvin (lue: ei siirrelty kuitenkaan liikaa) ja tuli hyviä vetoja.

Toisessa erässä Tapparan liike lopui ja esimerkiksi Niemisellä oli vaikeuksia raahautua vaihtoon. JYPin ensimmäinen oli hiukan onnekas ja vastaavasti Tapparalta nukahdus, kun kolme omaa ukkoa seisoi Metsolan alueella selät suorina ja JYPin kaveri laittoi varusteista kimmonneen kiekon verkkoon.

Kolmannessa mentiin päästä päähän, mutta ehkä JYPillä oli vaarallisimmat tilanteet. Palolan tasoitusmaali oli sitä hyökkäyspelin oppikirjaa parhaimillaan: vetoja maalille.

Pilkut olivat velttoja molemmilta. Kolmannessa erässä yhden yv-vaihdon vetänyt Nieminen kävi sitten veivaamassa ratkaisumaalin.
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ihan ok, voitto oli kiva. Kolmanteen erän loppuun taidettiin laittaa Nimo, Plihal ja Kaksonen vilttiin, josta sitten Nimo tuli hieman vittuuntuneena ratkaisemaan pelin rankkarilla, eikä paljoa jaksanut tuuletella.

Tapparan ykkösäijillä on kyllä huono itseluottamus juuri nyt. Nieminen, Jormakka, Bailen jne. Mikään ei tunnu onnistuvan. Sen sijaan Palola on aivan liekeissä, huikeaa peliä! Järvinen ja Peltola pelaavat myös hyvin, joten ei muuta kuin nelosketju aloittamaan pelit kun noin hyvin kulkee.

Nenonen veti aika jäätävän rankkarin, varmaan 6m ennen maalia ranteella ristikkoon.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
VL skaba oli tuttua paskaa JYPiltä, aivan avutonta, oikein nolottaa miten voi olla niin surkeita rankuissa. Yllätti miten oli niin vaisuja porkkanoittenkin yritykset.

Minkä taki tuota Nenosta ei käytetä enempää rankkareissa? Minä ainakin laittaisin tuollaisen ranteen omaavaan pelaajan heti ensimmäisen kolmen vetäjän joukkoon ja sen jälkeen, jos vielä tarve on, niin myös jatkokierroksille.
 

Winston Wolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Boston Bruins
Mikä on se instrumentaali kappale joka soi Tapparan pelaajaesittelyssä? Aivan mahtava! Onkohan sitä kuunneltavissa mistään?

Onneksi meillä on Tarkki. Maalivahtiin ei kaaduttu tänään.
 

Pate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mikä on se instrumentaali kappale joka soi Tapparan pelaajaesittelyssä? Aivan mahtava! Onkohan sitä kuunneltavissa mistään?

Oliskohan se "Sirius" ja esittäjänä Alan Parsons Project. Sama zibale soi aikoinaan (kenties vieläkin) Chicago Bullsin pelaajaesittelyssä.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Luoma oli taas aivan pihalla, kolmannessa erässä tais pelata vaan pari vaihtoo ja jatkoajalla ei yhtään. Aivan oikeutetusti vilttiin ja 5 pakilla mentiin.

Välivaara vaikutti olevan ainoa pakki kenellä edes välttävästi kohtasivat pelirohkeus sekä taitotaso. Ei hänellekään missään nimessä puhtaita papereita, mutta kyllä deodorantti paskan hajusta erottuu. Auvitu taasen tarvitsee 50min käynnistyäkseen eikä tämä riitä. Ylipäätään ihmetyttää miten helvetin köntyksiä pakkeja meillä onkaan. Hitaita kuin mitkä, mutta sen sijaan voimattomia hasardeja omassa päässä.

Perrineistä ei mitään sanottavaa. Ei jaksa vaivautua.

Sammalmaalle plussaa ja ehdottomasti lisää peliaikaa. Myttysen porukka oli välillä hukassa, mutta kyllä minä katsoisin tämän kortin nyt kunnolla loppuun saakka. Wärn myös vauhdilla takaisin Ramin ja Opan seuraan.

Onnea Tapparalle!
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olipahan matsi. Ekassa erässä oltiin täysin purjeessa, mutta kaksi seuraavaa mentiin enemmän JYPin hallinnassa. Ei ihan täyttä kuraa siis.

Perrinin kentän suurin ongelma on tällä hetkellä itse Perrin. Erkille tuttua taistelutahtoa on näkynyt vain ajoittain, pääosin meno näyttää ihme haahuilulta vailla päämäärää. Mistään ei oikein tule mitään. Allu ja Wärn pelasivat molemmat ihan kohtalaisesti (Allu varauksella), mutta olisivat voineet kyllä edes toisen niistä 2vs1 -hyökkäyksistä päättää maaliin.

Plussaa:

- Sammalmaalta käytännössä liigadebyytti ja hieno sellainen. Todella energistä peliä, eikä kuitenkaan pelannut itseään ulos tilanteissa. Hyvällä itseluottamuksella oikeanlaista meininkiä ja pisteenä iin päälle vielä maali. Lisää pelejä tälle kaverille. Hyvä!

- Hietanen. Pakit eivät meillä loistaneet eilen, mutta Hietanen parantaa menoaan jatkuvasti. Itseluottamusta on ja tekee usein oikeita ratkaisuja kentällä. Puolustuspäähän tarvitaan lisää varmuutta ja kovuutta.

- Wärn ansaitsee myös pienen plussan. Todella hyvää peruspeliä ja tahtotaso on oikealla tasolla.

- Louhivaara ja Lahti. En menisi sanomaan että erottamaton parivaljakko, mutta molemmat kuuluvat alkukauden onnistujiin. Näin myös Tapparaa vastaan. Opasta on kehkeytynyt todellinen pistelinko!

- Maalivahtiin ei kaaduttu nytkään, Tarkki pelaa hienoa alkukautta.

Miinuksia:

- Erkki, voi Erkki. Perrinilllä on nyt joku pahasti pielessä. Ylikuntoa? Hommasta ei meinaa tulla yhtään mitään. Uskon että tämä on vain väliaikaista, olenhan oikeassa?

- Pakisto. Homma ei toimi nyt toivotulla tasolla, parannusta kaivataan koko pakiston osalta joka puolelle kenttää.
 

Ziege

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Middlesbrough, Pens, Pirates, Steelers
Oliskohan se "Sirius" ja esittäjänä Alan Parsons Project. Sama zibale soi aikoinaan (kenties vieläkin) Chicago Bullsin pelaajaesittelyssä.

Tarkoitettiin varmaan siinä esittelyvideon aikana?
 

LeonJ#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
Taidettiin hiukan tiivistää loppua kohden pakkaa kun 2. ja 4. ketjulta peli sujui parhaiten mistä sitten osoituksena Connollylta Järvinen Jormakka akselilta pirteätä peliä ja maali. Kaksonen Peltola Palola (ylläri pylläri) taas se joka ratkoo pelejä. Olen jo suorastaan kyllästynyt katsomaan eräitten pelaajien kuten Tabacek, Bailen, Nieminen, ja kkp ulkopuolella ollutta McRaeta. Mistä nämä kaverit saisi jonkinnäköistä boostia pelata tehoista joista kaverit elävät. Sääliksi käy ehkä hiukan Malista siinä mielessä, että ihailen todella kaverin työmoraalia, yritystä ja liikettä, muttakun taidot eivät ole jalostuneet tarpeeksi nykyisen roolin tasolle, mutta ehdottomasti ollut vaarallisimpia pelaajiamme kun nyt ketjukaverit vielä nousisivat omalle tasolleen. Melkein voisin ottaa itse Malisesta mallia ja pelata kuten hän odotusarvojenkin yläpuolella, mutta sopivalla itseluottamuksella, ei sillä mikä tällä hetkellä vallitsee kyseisillä herroilla, välillä mennään aivan liiallisen itseluottamuksen ylärajoilla, milloin homma kusee heti alkuunsa.

Mielenkiintoinen ratkaisu tämä sumputtaminen, aiheutti jo Jokerit matsissa narreille kiekonmenetyksiä meidän sinisellä, josta käännetään nopeasti vastahyökkäykseen, toisaalta taas JYP ratkoi sen pari kertaa niinkin nopeasti, että sitten siellä oli 3vs0 Metsolaa vastaan tai se kun Louhivaara porhalsi maalintekoon. Mutta toisaalta ei yllätä, että taas kun tulee nopeasti vastaan jollekin Tabacekille niin ei tarvitse olla kovinkaan pehmeäkätinen pelaaja, että vetää solmuun ja siitä sisään. Suorinjaloin on yleensä aika vaikeaa lähteä kovin nopeasti omaa maalia kohti jne... Puolustus lähes kokonaisuutena ollut todella kuraa tällä hetkellä. Ainoa positiivinen asia oli ehkä Aallon ja Puistolan parantunut kiekollinen peli, enää eivät kiekot poltelleet lavassa ja huolimattomuudesta ei ollut hirveästi merkkejä ilmassa.

Kovaltsukilta tärkeä maali, ilman sitä kahtakaan pistettä oltas jääty 8 pisteeseen ja sarjataulukossa ois taas **tuttanu kattoo sitä 11 sijaa josta sinne 6 joukkoon vaan ero kasvaa vaikka se nykylügassa onkin enää parin voiton päässä mutta silti. Toivottavasti myös Nemo heräs rankkuratkasunsa vuoksi tai sitten viime kauden vire johtui pelkästään Barkovista.

Ja Mitä **ttua täällä tapahtuu Lukko-Pelicans 4-7 Smolenak 2+0, Pekka Saarenheimo 2+3 ja Vili Sopanen 1+2, edes sentteri Nummelinin (kyllä sentteri wtf) hattricki ei masentanut millään lailla. Vaikka onkin offtopic niin jotain kai Pelicanssista pitäisi ottaa opiksi, mutta toinen asia onkin sitten että mitä? Yhteishenki lienee niin kova tällä hetkellä, että joukkuetta on yllättävän vaikea voittaa.
 

susi

Jäsen
Aalto-Puistola näytti jo liigatason pakkiparilta, paras esitys tähän asti

Tähän tarvitsee tarttua. Mun silmiin meidän "ykköspakkiparin" peli oli sitä aivan samaa kuraa mitä se on ollut koko kauden. Hölmöjä pakki-pakki harhasyöttöjä omassa päässä, jäähyjä tai järjettömiä pitkiä kiekkoja. Laukaukset pääosin päin ensimmäistä vastustajaa. Epävarmaa puolustamista. Puistolan pelin huippu oli se, kun 6-5 vastaan onnistui 20 sekunnin sisällä pari kertaa mokaamaan hyökkäyksen viivalla.

- Palola, Järvinen, Peltola ja Connolly pirteitä, pikkumiehillä riittää virtaa

Tämän voi allekirjoittaa. Palola ja Peltola tällä hetkellä Tapparan parhaat pelaajat. Peltolalle kuuluisi näillä näytöillä joukkueessa ykkössentterin paikka. Järvinen on saanut mukavasti itsevarmuutta ja pääosin nopeutensa ansiosta ehtii puolustajien taklausten alta pois. Mutta tuo ketju: Connolly-Järvinen-Jormakka lienee liigahistorian pienikokoisin ketju ever. Connolylta selkeästi pirteämpi esitys kun sai enemmän peliaikaa, nähtiin taas monta viime kaudelta tuttua kiekonriistoa etc.

Tappara pystyy pelaamaan hyvällä tasolla otteluista näemmä sen about yhden erän verran. Sitten liike loppuu ja aletaan hidastelemaan ja ollaankin heti aivan purjeessa.
 

marras

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olipahan matsi. Ekassa erässä oltiin täysin purjeessa, mutta kaksi seuraavaa mentiin enemmän JYPin hallinnassa. Ei ihan täyttä kuraa siis.

Perrinin kentän suurin ongelma on tällä hetkellä itse Perrin. Erkille tuttua taistelutahtoa on näkynyt vain ajoittain, pääosin meno näyttää ihme haahuilulta vailla päämäärää. Mistään ei oikein tule mitään. Allu ja Wärn pelasivat molemmat ihan kohtalaisesti (Allu varauksella), mutta olisivat voineet kyllä edes toisen niistä 2vs1 -hyökkäyksistä päättää maaliin.

Plussaa:

- Sammalmaalta käytännössä liigadebyytti ja hieno sellainen. Todella energistä peliä, eikä kuitenkaan pelannut itseään ulos tilanteissa. Hyvällä itseluottamuksella oikeanlaista meininkiä ja pisteenä iin päälle vielä maali. Lisää pelejä tälle kaverille. Hyvä!

- Hietanen. Pakit eivät meillä loistaneet eilen, mutta Hietanen parantaa menoaan jatkuvasti. Itseluottamusta on ja tekee usein oikeita ratkaisuja kentällä. Puolustuspäähän tarvitaan lisää varmuutta ja kovuutta.

- Wärn ansaitsee myös pienen plussan. Todella hyvää peruspeliä ja tahtotaso on oikealla tasolla.

- Louhivaara ja Lahti. En menisi sanomaan että erottamaton parivaljakko, mutta molemmat kuuluvat alkukauden onnistujiin. Näin myös Tapparaa vastaan. Opasta on kehkeytynyt todellinen pistelinko!

- Maalivahtiin ei kaaduttu nytkään, Tarkki pelaa hienoa alkukautta.

Miinuksia:

- Erkki, voi Erkki. Perrinilllä on nyt joku pahasti pielessä. Ylikuntoa? Hommasta ei meinaa tulla yhtään mitään. Uskon että tämä on vain väliaikaista, olenhan oikeassa?

- Pakisto. Homma ei toimi nyt toivotulla tasolla, parannusta kaivataan koko pakiston osalta joka puolelle kenttää.

Tässä hyvä analyysi JYPin pelaajista. Suht hyvä peli oli molemmilta joukkueilta laadullisesti ja vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti, joten kyllä tuota kelpasi katsoa. Rankkareilla tuntuu joka kerta tulevan vaan turpaan, tiedä sitten miksi.
On jäänyt pari viime peliä näkemättä niin onko tuo Salmio pelannut alivoimaa aiemmin? Viime kaudella ei mielestäni pelannut, enkä alkukaudestakaan huomannut. Ihan hyvin selvisi tuosta. Myös se lämmitti mieltä, että jatkoajan alivoimalla Hietasta peluutettiin. Tekee hyvää nuorelle ja selvästi lupaavalle pelaajalle.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
- Erkki, voi Erkki. Perrinilllä on nyt joku pahasti pielessä. Ylikuntoa? Hommasta ei meinaa tulla yhtään mitään. Uskon että tämä on vain väliaikaista, olenhan oikeassa?

Voin luvata ettei ole ylikuntoa. Jos se olisi sitä, niin miestä ei kokoonpanossa näkyisi. On meinaan sen verran ikävä homma ja nimi hieman vähättelee tuota vaivaa. Toivottavasti Erkki syttyy pikkuhiljaa. Ehkä Perrinkin vaan tykkää enemmän kanadalaisesta suoraviivaisesta pelitavasta. Siitä jyppiläisestä.
 

Winston Wolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Boston Bruins
Tarkoitettiin varmaan siinä esittelyvideon aikana?
Kyllä. Tässä jonkun itsekuvaamalla YouTube-videolla se kuuluu jotenkuten: Tappara Pelaajaesittely 2013-2014 - YouTube parempi laatuisena kun tuon löytäisi niin kiva ois. Muutenkin Hakametsä on ehkä lempihallini Suomessa, mutta siellä on myös noihin alkumeininkeihin panostettu, ainakin enemmän kuin Jyväskylässä. Ja kuulutukset kuuluu selkeästi, viesti ei ikinä jää epäselväksi.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Jos muutamalla sanalla eilisestä..

Olihan taas karmea alku. Tappara oli pirteä ja nopea. Mikko Luoma pelasi eilen varmaan uransa paskimman pelin. Oli aivan jäätävän surkea ja jatkuvasti oli tarjoamassa Tapparalle maalia.

Kerho-peliin pystyi olemaan jo tyytyväinen, mutta eilinen oli vielä askeleen huonompaan suuntaan. Onneksi Tappara lopetti pelaamisen tarjosi JYPille sen pisteen. Tai olisi ollut enemmänkin, mutta se Tapparan Kovalchuk pääsi näyttämään rannettaan.

Myttyselle enemmän peliaikaa, vittu!
 

Ziege

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Middlesbrough, Pens, Pirates, Steelers
Kyllä. Tässä jonkun itsekuvaamalla YouTube-videolla se kuuluu jotenkuten: Tappara Pelaajaesittely 2013-2014 - YouTube parempi laatuisena kun tuon löytäisi niin kiva ois. Muutenkin Hakametsä on ehkä lempihallini Suomessa, mutta siellä on myös noihin alkumeininkeihin panostettu, ainakin enemmän kuin Jyväskylässä. Ja kuulutukset kuuluu selkeästi, viesti ei ikinä jää epäselväksi.

Taitaa olla ihan tuota videota varten tehty biisi. Eli vaikea löytää nimeä tai muutenkaan sitä mistään.
 

Ziege

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Middlesbrough, Pens, Pirates, Steelers
Kyllä. Tässä jonkun itsekuvaamalla YouTube-videolla se kuuluu jotenkuten: Tappara Pelaajaesittely 2013-2014 - YouTube parempi laatuisena kun tuon löytäisi niin kiva ois. Muutenkin Hakametsä on ehkä lempihallini Suomessa, mutta siellä on myös noihin alkumeininkeihin panostettu, ainakin enemmän kuin Jyväskylässä. Ja kuulutukset kuuluu selkeästi, viesti ei ikinä jää epäselväksi.

Taitaa olla ihan tuota videota varten tehty biisi. Eli vaikea löytää nimeä tai muutenkaan sitä mistään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös