Teuvo Teräväinen – matkalla tähtiin

  • 525 067
  • 1 119
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Toivottavasti Teuvo saa nyt tarvittavan määrän aikaa palautua turnauksesta. Paljon tuli vastuuta Teuvolle tasakentin, ylivoimalla ja alivoimalla. Teuvo pelasi myös omaan päähän varsin mallikkaasti. Toivottavasti Tomek osaa nyt hyödyntää tämän potentiaalin jonka kaikki jääkiekkoa seuraavat tiesivät Teuvosta löytyvän. Junnupelit on junnupelejä, mutta kyllähän tuossa näkyi se vanha tuttu pelihuumori joka jostain syystä ei syksyllä näkynyt. Sen syillä en nyt tässä yhteydessä edes rupea spekuloimaan.

Toivottavasti samat otteet alkaa näkymään myös Jokereissa, koska juuri nyt Jokerit tarvitsee näitä jätkiä ketkä tekee kaikista muista ympärillään helvetisti parempia.
 

Jämerä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Oranje
Onnittelut Teuvolle maailmanmestaruudesta ja aivan huikeasta turnauksesta!

Pitkin syyskautta tuli kritisoitua Teräväisen otteita ja mielestäni ihan aiheesta kun tietää minkälainen potentiaali kaverissa on. Vielä ennen junnukisoja mietin, että Walterin hankinnan myötä Teuvo voidaan siirtää laitaan, joka saattaisi olla miesten peleissä hänelle ainakin vielä tällä kaudella se paras pelipaikka. Paskanmarjat, näillä esityksillä Teuvo kuuluu Jokerien ykkösen keskelle ja sillä selvä. Laidoille Moses ja Hardt niin eiköhän se siitä.

Jännä juttu, miten Teuvon peli oli oikeastaan suurimman osan syyskaudesta juuri Jokereissa niin vaikeaa kun taas majussa ja Blackhawksien leirillä homma toimi kuin unelma. En oikein osta sitä, ettei Lämsän kiekollista peliä painottava pelitapa olisi sopinut Teuvolle, jonka vahvuudet ovat kiekollisen pelin puolella. No samapa tuo, toivottavasti Tomekin ja Nurmisen Pasin hieman suoraviivaisempi pelitapa saa Teuvosta sen kaiken potentiaalin irti. Uskon ja toivon valmennusjohdon myös ymmärtävän antaa Teräväiselle aikaa palautua, jotta on keväällä täydessä iskussa. Ainakin tiistain ja keskiviikon pelit lienee järkevää huilata.

Edit. Niin ja menihän tuo MVP-palkinto nyt ihan pitkin vittua, mutta jostain syystä en usko että se Teuvoa kovin paljon harmittaa
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mahtavaa duunia Teuvo! Onnittelut voitosta ja todella upeista peleistä. Kiitos. Nyt vaan kunnon lepo ennen tositoimia, olet sen ansainnut!

Itsekin tullut arvosteltua Teuvon pelaamista tällä kaudella ja mielestäni ihan syystä. Nyt näyttää kuitenkin siltä että Lämsän yliorganisoitu tappoi Teuvon luovuuden ja peli-ilon. Uskonkin että Tomekin suoraviivaisempi ja enemmän luovuutta suosiva pelitapa antaa Teräväisellekin enemmän vapauksia hyökkäyspäässä. Ainakin Hahl on puhjennut ihan uuteen kukkaan. Ja jos peli ei muuten lähde toimimaan niin Valtonen voi aina pirauttaa Kivelle ja kysyä reseptiä kuinka Teräväinen saadaan lentoon. Nyt koko kiekkoileva maailma tietää (sen saman minkä suurin osa Jokerifaneista on tiennyt jo kauan), että taidot kyllä riittää jos työkalut ovat muuten kunnossa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
En oikein osta sitä, ettei Lämsän kiekollista peliä painottava pelitapa olisi sopinut Teuvolle, jonka vahvuudet ovat kiekollisen pelin puolella.

Onnittelut vaan Teräväiselle alkuun.

Lainaamastani kappaleesta olen samaa mieltä. Tarkoitamme kuitenkin eri asioita. Jos Lämsän Jokerit olisi pelannut kiekollista peliä ja hyödyntänyt keskikaistaa ja pyrkinyt pitämään kiekkoa, se peli olisi sopinut Teräväiselle kuten sopi jo Erkankin aikana. Lämsä teki tälle kaudelle siihen peliin ison muutoksen jossa kiekosta luovuttiin aiempaa herkemmin heittämällä kiekkoa päätyyn tai ristikulmaan keskiviivan jälkeen. Tämä peli ei sovi oikeastaan minkäänlaiselle sentterille ja jotta Lämsän pelitapa ylipäätään toimisi, se vaatisi fyysisiä, nopeita ja kädellisiä laitureita sekä hyvää kenttätasapainoa ja siten puolustajien isoa roolia hyökkkäyspelaamisessa. Lämsän Jokereissa ei ollut edellä mainittuja laitureita eivätkä pakit saaneet nousta pelitavan vaatimalla tavalla ylös.

Tiivistäen: Lämsän Jokerit ei suinkaan pelannut kiekollista peliä vaan kiekosta luopumisen peliä vetämällä kiekon päätyyn kymmeniä kertoja ottelussa. Sen jälkeen kiekko pyrittiin voittamaan takaisin ja rakentamaan maalipaikka. Onnistui ehkä kerran kymmenestä... Valtosen ja Nurmisen Jokerit teki tähän odotetun muutoksen ja hyökkäyksiin pyritään saamaan aina paitsi pakkien tuki, myös keskustan hyödyntäminen aiempaa paremmin jolloin päästiin lähelle sitä että kiekko vietiin sisään jalalla. Tämä on osaltaan jo tiivistänyt viisikon etäisyyksiä, parantanut kenttätasapainoa sekä palauttanut sentterin roolin lähelle sitä mitä se oli parhaimmillaan Erkan Jokereissa.

Ja tämä pelitapa sopii tietysti Teräväiselle kuin muillekin senttereille hyvin.
 

Kulmapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teukat, Jokerit, Flyers
Teukka oma suosikkipoika, aivan maaginen kaveri. Erityisesti sen vuoksi, että pystyy nostamaan tasoaan, kun paine kasvaa. Ei pelkät pehmeät kädet ja loistava pelisilmä. Mahtavaa Teuvo!

Nyt Teukka Jokerit lentoon ennen Chicagoon lähtöä!
 
Viimeksi muokattu:

ss74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jokerit FC
En oikein osta sitä, ettei Lämsän kiekollista peliä painottava pelitapa olisi sopinut Teuvolle, jonka vahvuudet ovat kiekollisen pelin puolella. No samapa tuo, toivottavasti Tomekin ja Nurmisen Pasin hieman suoraviivaisempi pelitapa saa Teuvosta sen kaiken potentiaalin irti.

Mä en ole oikein ikinä snaijannut miten Lämsän pelitapa oli kiekollista. Lämsän pelitapa oli ristikiekko kulmaan ja perään painimaan kiekosta. Tämä pelitatapa ei oikein sopinut kenelekkään. Vaikea sieltä kulmasta on vääntää kiekkoa takaisin joukkuelle ja vielä olisi pitänyt pystyä viemään se maalille.

Olen ns. satavarama, että Teuvo alkaa iskemään tehoja palattuaan rosteriin. Tämä kevät on meidän :)
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huikea jamppa, ei voi muuta sanoa. Välillä tuntui että silmät on selässäkin, sen verran maagisia syöttöjä jakeli. Onnea vaan Teuvollekin maailmanmestaruudesta!

HF Boardsia kun luki, niin siellä toivovat yhteen ääneen Jokereiden kauden päättyvän nopeasti, jotta TT lähtee pelaamaan loppukauden Pohjois-Amerikkaan ja voittamaan Stanley Cupin. En ole heidän tilannetta hirveästi seurannut, mutta käsitin että kakkossentteristä on jonkin sortin puute ja sille paikalle kovasti iskevät Teräväistä. Fanien toiveita nämä kuitenkin, tuskin tapahtuu.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
HF Boardsia kun luki, niin siellä toivovat yhteen ääneen Jokereiden kauden päättyvän nopeasti, jotta TT lähtee pelaamaan loppukauden Pohjois-Amerikkaan ja voittamaan Stanley Cupin.

Ugh. Nyt meillä on siis vihamiehinä Liigan lisäksi jo Pohjois-Amerikkakin :D

Eiköhän Jokereiden luotsaaminen mestaruuteen ole Teuvolle seuraava sopivan kokoinen haaste.
 

Urheilija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuosta MVP:stä minulla on sellainen kuva, että siinä haetaan oman joukkueensa yksittäistä pelaajaa joka raahaa joukkueensa pitkälle. Suomen joukkueessa tämä jakautui tasaisemmin. Eli jos paskassa jengissä on yksi helmi, joukkue voi olla vaikka 5. tai tässä tapauksessa 2. niin palkinto napsahtaa.
-> Helmi paskassa; Vorsperi. Vilpittömät onnittelut


Tästä olen sitä mieltä, että ilman Teuvon panosta Suomi ei olisi ollut lähelläkään finaalipaikkaa. Teukka oli kyllä kaikki kaikessa Suomen hyökkäyspelissä toki Mäenalasen ja Lehkosen pelatessa vierellä erinomasesti.

Teuvo suorastaan dominoi koko turnausta. Ei tässä malta odottaa, että pääsee näkemään hänet taas jokeripaidassa. On mielestäni meidän ehdottomasti viihdyttävin pelaaja. Oma kundi, joka taikoo tilanteita tyhjästä, jakelee täysin odottamattomia syöttöjä ja nyt on vielä itseluottamuskin enemmän kuin kunnossa.
 

faro

Jäsen
Tästä olen sitä mieltä, että ilman Teuvon panosta Suomi ei olisi ollut lähelläkään finaalipaikkaa. Teukka oli kyllä kaikki kaikessa Suomen hyökkäyspelissä toki Mäenalasen ja Lehkosen pelatessa vierellä erinomasesti.

Tästä samaa mieltä. Teuvo oli Suomen tärkein pelaaja läpi kisojen. Suomi teki kisoissa 27 maalia. Teukka osallistui pisteillään näihin 15/27 eli 55%:sti ja oli kentällä 17/27 eli 63%:sti. Teuvon ollessa tasakentällisin kentällä Suomi teki 12 maalia ja päästi vain yhden maalin. Teuvo oli myös tilastojen valossa todella tasainen. Hän teki ainoastaan yhdessä pelissä yhden pisteen ja sekin oli norjaa vastaan. Teuvo pelasi myös järkyttävän hyvää puolustuspeliä sekä oli alivoimallakin ihan timanttia. Pistepörssin sekä plusmiinus tilaston voitot eivät ole sattumaa. Aivan käsittämätöntä, ettei Teuvoa näiden tekojen perusteella valittu edes parhaaksi hyökkääjäksi.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Olihan tuo aivan uskomaton turnaus Teukalta. Sen lisäksi, että dominoi pistepörssin voiton ja tärkeimmissä peleissä kummassakin 3 pistettä per peli, oli uskomaton alivoiman tappaja! En edes jaksa laskea kuinka monta kutia Teukka blokkasi ja syöttölinjaa peitti, pieniä asioita, mutta ilman niitä Suomi ei olisi voittanut tätä.

Toivottavasti Teukka pääsee tästä uuteen liitoon, ja uskon että pääseekin, sillä Lämsää pidän isoimpana syyllisenä tuohon Teukan kipsiin alkukaudesta.
 

syndi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, HJK-Hockey, NHL
En tiedä onko aihetta täällä käsitelty, mutta onko Chicago Blackhawks:lla mahdollisuus vetää Teukka mukaan kokoonpanoon esim. pleijareissa vai miten ovat sopimuskuviot menneet tämän kauden osalta?

Onnittelut Teukalle ja koko jengille mahtavista kisoista!
 

delta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Johan Franzén, Daniel Brière
En tiedä onko aihetta täällä käsitelty, mutta onko Chicago Blackhawks:lla mahdollisuus vetää Teukka mukaan kokoonpanoon esim. pleijareissa vai miten ovat sopimuskuviot menneet tämän kauden osalta?

On mahdollista, ja vieläpä kuluttamatta sopimusvuotta jos pelaa alle yhdeksän ottelua.

Nyt vaan Teuvolle luuri käteen ja soittoa Granlundille Minnesotaan, Miken treeniohjelma ensi kesäksi Teräväiselle alle ja hyppy suoraan isoon liigaan.
 

syndi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, HJK-Hockey, NHL
On mahdollista, ja vieläpä kuluttamatta sopimusvuotta jos pelaa alle yhdeksän ottelua.

Nyt vaan Teuvolle luuri käteen ja soittoa Granlundille Minnesotaan, Miken treeniohjelma ensi kesäksi Teräväiselle alle ja hyppy suoraan isoon liigaan.

Tässähän on sitten pienen dilemman paikka. Jokereiden viimeinen kausi ja suomenmestaruus vai tavoittelemaan Stanley Cuppia, joka on jokaisen pelaajan suurin haave? Jostain syystä toivon, että Teukka vetäisi tämän kauden Jokereissa. Päätyyn asti. Änäriin ehtii kyllä, mutta jos tulee Chicagosta soitto, niin kuka pystyisi kieltäytymään tosissaan?
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Jostain syystä toivon, että Teukka vetäisi tämän kauden Jokereissa. Päätyyn asti. Änäriin ehtii kyllä, mutta jos tulee Chicagosta soitto, niin kuka pystyisi kieltäytymään tosissaan?

Kyllähän Teuvo tämän kauden Jokereissa pelaa loppuun asti. Kyse onkin siitä, että lähteekö Teuvo heti Jokereiden kauden päättymisen jälkeen (eli tänä keväänä) Chicagoon vai vasta tulevana syksynä. Vähän luulen, että training campin, junnukisojen ja Jokereista annettujen näyttöjen perusteella lähtee jo tänä keväänä sinne.
 

syndi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, HJK-Hockey, NHL
Kyllähän Teuvo tämän kauden Jokereissa pelaa loppuun asti. Kyse onkin siitä, että lähteekö Teuvo heti Jokereiden kauden päättymisen jälkeen (eli tänä keväänä) Chicagoon vai vasta tulevana syksynä. Vähän luulen, että training campin, junnukisojen ja Jokereista annettujen näyttöjen perusteella lähtee jo tänä keväänä sinne.

Teoreettisesti sanotaan vaikka, että Chicagolle tulee loukkaantumisia pleijareissa, tässä tilanteessa he voisivat halutessaan vetää Teukan mukaan. Pelottava ajatus meitä ajatellen, jos meinataan mestaruus haalia. Kestäisikö meidän oma pakka tämmöisen menetyksen? Tietysti nyt puhutaan vain teoriatasolla, mutta ei kukaan tiedä huomista. Siksi näitä eri skenaarioita on mukava pyöritellä.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Jännä juttu, miten Teuvon peli oli oikeastaan suurimman osan syyskaudesta juuri Jokereissa niin vaikeaa kun taas majussa ja Blackhawksien leirillä homma toimi kuin unelma. En oikein osta sitä, ettei Lämsän kiekollista peliä painottava pelitapa olisi sopinut Teuvolle, jonka vahvuudet ovat kiekollisen pelin puolella. No samapa tuo, toivottavasti Tomekin ja Nurmisen Pasin hieman suoraviivaisempi pelitapa saa Teuvosta sen kaiken potentiaalin irti. Uskon ja toivon valmennusjohdon myös ymmärtävän antaa Teräväiselle aikaa palautua, jotta on keväällä täydessä iskussa. Ainakin tiistain ja keskiviikon pelit lienee järkevää huilata.

Kyllä olet oikeassa että tuo Lämäsän pelitapa oli perjaatteessa hyökkäys painotteista. Tämä nyt on mutuilua eikä pohjaudu mihinkään, mutta Lämsän hyökkäys peluuttaminen taisi olla yli valmennettua. Lämsä peluutti pelaajia tarkalla sapluunalla jossa ei juurikaan ollut liikkuma varaa pelaajalla edes hyökkäys päädyssä, jos sovelsit sait erätauolla litran ryöpyn sylkeä naamalle. Paras pelitapa Teuvon kaltaiselle pelaajalle on antaa suhteellisen vapaat kädet toteuttaa mitä mieleen juolahtaa, luulen että tässä oli se suurin ongelma.

Jos nyt vaikka seuraa änäriä niin eihän nuo suurimat tähdet ja joukkueden leaderit näytä tajuavan yhtään mitä se valmentaja on pelitavasta sanonut, vaan kyllä siellä selvästi on se erivapaus soveltaa jos olet joukkueessa kyseisessä roolissa. Eräs herra karlsson sanoi Jokereissa ollessaan "ettei oo tajunnu viiteen vuoteen mitä noi valmentajat pelitavasta höpöttää", noh kohtuu hyvin jäbä pelaa juokkueelle juuri noin vaikkei teekkään ratkaisuja aina valmentajan pelitavan mukaisesti.
 
Viimeksi muokattu:

ARGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit?
Teoreettisesti sanotaan vaikka, että Chicagolle tulee loukkaantumisia pleijareissa, tässä tilanteessa he voisivat halutessaan vetää Teukan mukaan. Kestäisikö meidän oma pakka tämmöisen menetyksen?

Ei ole käytännössä mahdollista että Teräväinen lähtee suomen siirtorajan jälkeen Chicagoon. Näissä "entry-level" sopimuspelaajien lainoissa on takaraja milloin pelaaja voidaan kutsua nhl:n, yleensä jo ennen sen maan liigan treidirajaa jossa pelaaja kasvaa korkoa, ainakin ennen oli.
Eihän tuossa olisi mitään järkeä ottaa pelaajaa isoon rooliin jos se saattaa lähteä minä hetkenä hyvänsä ja toisaalta jos ei pääse isoon rooliin niin miksi se laitettaisiin mihinkään muualle pelaamaan.

Nhl:n pudotuspelit alkavat myös kuukautta myöhemmin kuin sm-liigassa.
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Ei ole käytännössä mahdollista että Teräväinen lähtee suomen siirtorajan jälkeen Chicagoon. Näissä "entry-level" sopimuspelaajien lainoissa on takaraja milloin pelaaja voidaan kutsua nhl:n, yleensä jo ennen sen maan liigan treidirajaa jossa pelaaja kasvaa korkoa, ainakin ennen oli.
Eihän tuossa olisi mitään järkeä ottaa pelaajaa isoon rooliin jos se saattaa lähteä minä hetkenä hyvänsä ja toisaalta jos ei pääse isoon rooliin niin miksi se laitettaisiin mihinkään muualle pelaamaan.

Nhl:n pudotuspelit alkavat myös kuukautta myöhemmin kuin sm-liigassa.

Ihan parin vuoden takaa muistuu mieleen esimerkki, jossa Ottawan Jakob Silfverberg dominoi ensin Elitserienin (tai SHL:n) playoffit ja sitten hyppäsi suoraan Senatorsin playoff-junaan. Luulen, että näin kävisi myös Teuvonkin tapauksessa, eli antaisivat toki pelata playoffit loppuun ja vasta sitten kutsuisivat Chicagoon. Joka tapauksessa se on täysin mahdollista.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Jori Lehterähän lähti liigakauden jälkeen AHL:llään. Toivottavasti Teuvo mahdollisuuden tullen tekee saman.
 

Pllnen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Penguins, #3 Määttä, #86 Teuvo Teräväinen
Jori Lehterähän lähti liigakauden jälkeen AHL:llään. Toivottavasti Teuvo mahdollisuuden tullen tekee saman.

Samoin teki Teemu Pulkkinen viime vuonna.
 

ARGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit?
Ihan parin vuoden takaa muistuu mieleen esimerkki, jossa Ottawan Jakob Silfverberg dominoi ensin Elitserienin (tai SHL:n) playoffit ja sitten hyppäsi suoraan Senatorsin playoff-junaan. Luulen, että näin kävisi myös Teuvonkin tapauksessa, eli antaisivat toki pelata playoffit loppuun ja vasta sitten kutsuisivat Chicagoon. Joka tapauksessa se on täysin mahdollista.
Lainaamassani tekstissä pelättiin että Teukka lähtisi ennen kuin jokereiden pelit on ohi, mikä ei ole mahdollista.
 

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Tilastoidaanko junnukisoissa pelaajien jääaikoja? Olisi mielenkiintoista nähdä, paljonko Teräväinen kellotti missäkin ottelussa. Toivottavasti Jokerit antaa aikaa levätä ennen Liigamatseja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös