Teuvo Teräväinen – matkalla tähtiin

  • 525 075
  • 1 119

Andrew

Jäsen
Mulla on ainut toive tuohon draftiin se, että kunhan ei Islandersiin päädy. Siellä on ainakin takavuosina perseilty oikein urakalla näiden junnujen kanssa ja mm. Noksun palaute Islesin toiminnasta vuosien varrelta ei ole kovin kaunista ollut. Tietty onhan siellä voinut viimeisen muutaman vuoden aikana asiat parantua reilusti.

Samat mietteet. NY Islanders on nuorten lupausten hautausmaa. Moni on puhjennut kukkaan melkein välittömästi päästessään pois tästä organisaatiosta. Tässä organisaatiossa varataan joka vuosi alhaisilla varausnumeroilla ja luullaan, että nämä 18 vuotiaat ovat valmiita hyppäämään miesten peleihin ratkaisemaan isoja pelejä.

Omasta mielestäni uudistunut Minnesota voisi olla hyvä osoite Teuvo Teräväiselle, myös Carolina olisi hyvä vaihtoehto.
 

ardou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1988
Onnittelut Teuvo Teräväiselle vuoden tulokkaan tittelistä! Ei mennyt kovin väärään osoitteeseen! :)
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Pakko kyllä todeta, että osittain meni väärään osoitteeseen.

Jos valinta olisi tehty "henkisten tulokkaiden" väliltä, palkinto meni täysin oikein Teräväinen oli varsinkin pleijarien jälkeen aivan suvereeni valinta verrattuna MaGiin, Taimeen tai vaikkapa Barkoviin.

Sen sijaan kun perusteet ovat mitä ovat, niin kyllä Helenius olisi pystin ansainnut. Kyllä mun mielestä mestaruuden torjunut liigan paras maalivahti on ihan täysin riittävä nousemaan kansainväliselle tasolle, ellei hän jo ole siellä. Muut kriteerit (liigaotteluiden määrä, ikä, kansalaisuus) täyttyivät selkeästi.

Mitenkään Teräväistä vähätellen, mielestäni Helenius olisi ollut ainoa oikea valinta noiden pleijarien jälkeen. Ei se kuitenkaan ole Teräväisen vika, että liigan amatöörimäiset säännöt sallivat useamman ammattikauden liigaa kovemmissa tai samantasoisissa sarjoissa. Ammattilaistoiminnassa pitäisi mennä juuri niin kuin on sovittu ja jättää tällaiset moraaliset ongelmat (onko "oikea" tulokas?) sivuun. Muuttaisivat mielummin sääntöjä esimerkiksi siten, että liigaotteluiden sijaan määrittelevä tekijä olisi ottelut pääsarjatasolla.

Onnittelut kuitenkin Teräväiselle. "Oikeista" tulokkaista Teräväinen oli selkeästi paras ja vain liigan perseily omien sääntöjen tulkinnassa sai minutkin soittamaan nyt suuta.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Teräväisestä pientä juttua The HockeyWriters sivustolla, jossa kaverin ominaisuuksia kehutaan. Peliälyä, käsiä ja hyvää luistelua verrataan jopa Datsjukiin.

Ensi kaudella Teräväinen tulee olemaan luultavasti kakkossentteri, ellei jopa ykkönen, riippuen siitä pelaako Eaves vai Filppula laidassa. Näin siis, mikäli tähän sivustoon on uskomista.

While Teravainen has been mostly used as a winger this season, Jokerit GM Jarmo Kekäläinen confirmed that TT will be used as a center next season.
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tän kaverin kehitys on kyllä mielenkiintoisimpia asioita ensi kaudella. Potentiaali on hurja. Ja jos pystyy jatkamaan samaan tahtiin ensi kaudella, kuin mitä pelasi loppukaudella ja poffeissa tulee pistesaldokin näyttämään yli 40:tä pinnaa. Tavallaan sitä kuitenkin toivoisi, ettei kehity liian nopeasti, vaan sopivia ripauksia kausittain, ettei vaan karkaisi änäriin ennen sopparin loppua.
 

Terveis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aika loistavia arvioita saanut kyllä kaveri pitkin kautta. Pari vuotta sitten kävin jonkun pelin Teukalta katsomassa, ja jo silloin näytti meno hyvältä, mutta en ihan näin kovaan kehitykseen silloin uskonut... Noh, ehkä me tästä vielä saadaan se jättikukon lupailema kohtuullinen SM-tason pelaaja.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämä kaveri on kyllä sellainen timantti-talentti ettei mitään rajaa. Toivottavasti pelaa meillä vielä sellaiset kolme kautta, ennenkuin lähtee valtameren toiselle puolen. Huikea jamppa!
 

Detritus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
Tämä kaveri on kyllä sellainen timantti-talentti ettei mitään rajaa. Toivottavasti pelaa meillä vielä sellaiset kolme kautta, ennenkuin lähtee valtameren toiselle puolen. Huikea jamppa!
Onhan tämä poika sellainen talentti, etten muista moista Kurrin ohella. Kokemuksen suomalla arvovallalla ennustan, että kausi 2013-2014 on Teuvon viimeinen Jokereissa, ennen NHL:ta tietenkin.

2012-2013 tulee olemaan Teuvon kausi - tulette huomaamaan.
 
Niin kiistattoman helvetin lahjakas kaveri kun onkin, jotenkin todella paha ennakkofiilis Teräväisen toisen kauden kirouksesta kalvaa takaraivossa. Viime kaudella pääsi loppupeleissä täysin puskista yllättämään valmiudellaan ilman paineita ja sittemmin hehkutus ollutkin melkoista enkä ole ollenkaan varma että heppu on nuppipuoleltaan mikään Granlund(aikana ennen ilmaveiviä). Nyt paikka kakkos(?)sentterinä on naulattu julkisesti jo pitkälti ennen kauden alkua, lehdet hehkuttaa ja korkeata varausta pukkaa joten tutkat on kohdistettu jo etukäteen paljon tarkemmin kuin edelliskaudella. Organisaationkin puolesta lasketaan jo enemmän tulosvastuuta joten paineita pojalla riittää, SM-liigassakin vain näillä hyperjunnuilla tuntuneet menneen tokat kaudet enemmän tai vähemmän "huonosti", vrt. Armia, Pulkkinen. Ei penkin alle mutta taika päässyt karisemaan pahasti läpimurtokauteen verrattuna, myös Ilmaveiviltä.

Pleijareissa onnistuminen toisaalta kertoo ettei Teuvo mikään runkosarjahiihtelijä kentällä ole joten siitä kelpaa ammentaa uskoa ensi kauteen ja luotetaan että aina vain parempaa on tiedossa. Se toinen kausi vain tuntuu kaikille supereillekin olevan se vaikein. Veikkaan että alkukausi menee vähän punnertaessa mutta kevättä kohden lähtee irtoamaan oikein kunnolla. Fantasioissa toki pyörii huippukauden pelaava yv-akseli Teräväinen-Pulkkinen jotka hutaisevat maalin aina kun vähänkin siltä tuntuu, potentiaalia ja jopa todennäköisyyttä tuolle löytyisi.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onhan tämä poika sellainen talentti, etten muista moista Kurrin ohella.

No onhan meillä neppaillut sellainen kaveri kuin Tiiimu Silani, ehkä suurin diamond mitä Jokerien historiassa on pelaillut.

Toivotaan ettei ns. toisen kauden kirous Teukalle iskisi. Odotusarvot ovat jo nyt katossa, niin siinä saattaa nuorta miestä hieman huimata.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Jos toisen kauden kirous näyttää käyvän toteen on hyvä, että rosterissa on paljon syvyyttä. Hetkeksi roolia pienemmäksi ja uutta ukkoa kehiin. Sitten loppukaudesta voi taas tulla ns. puskista tekemään taikojaan vähän pienemmillä odotusarvoilla. En kyllä luota niin pahaan toisen kauden floppiin kun pahimmillaan on nähty, kunhan Teuvo ei ala yrittämään mitään liian maagisia temppuja jatkuvasti.
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minä en mihinkään kirouksiin usko. Pulkkisella kausi meni osittain pieleen (oli kuitenkin meidän toiseksi paras pisteissä runkosarjassa) väärän harjoittelun ja liiallisen peluuttamisen piikkiin.

Teräväinen on kuitenkin vasta nuori pojankloppi (17 v) ja se kannattaa muistaa. Toivottavasti kesällä ei vedetä mitään älytöntä punttikuuria hänelle ja vedetä häntä tukkoon jossain vaiheessa kautta. Junnumaajoukkueessakin tulee varmaan pelejä liiaksikin, europelejäkin kai ja sitten harjoitusottelujakin jonkin verran, joten lepoa tai kevyempää roolia on jossain vaiheessa kautta annettava.

Toisen kauden kirous "iskee" varmasti, jos odotukset kohotetaan varsinkin fanien joukossa taivaisiin. Selänteen jälkeen ei ole kuin Pulkkinen vastannut odotuksia. Monta yrittäjää on kuitenkin kahteenkymmeneen vuoteen mahtunut. Viime kaudella Teräväinen tuli ja iski puskista. Nyt on vaikeampaa kun pitää pelata kakkossentterinä ja pelata molempiin suuntiin.

Itse pidän Teräväiseltä hyvänä suorituksena, jos pystyy 30 pisteen kauteen.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Teräväisellä on ehkä uransa tärkein kesä edessä, enkä todellakaan tarkoita NHL-draftia, vaan fyysikan kehittämistä. Tärkeää olisi, että poika saisi oikeanlaista harjoittelua ja oppisi muutenkin huolehtimaan kropastaan sekä fysiikan että ravinnon puolesta. Nyt pitäisi hankkia sekä voimaa että kiloja, mutta samalla säilyttää räjähtävyys, nopeus ja ketteryys. Uskoisin että aika tarkka joutuu harjoittelussaan olemaan ja toivon sydämestäni että Hakkaraisella on homma edelleen hanskassa ja pitää huolen Teräväisen fysiikasta.

Ensi kaudella 40+ pistettä SM-liigassa niin kehitys menee oikeaan suuntaan.
 

Detritus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
No onhan meillä neppaillut sellainen kaveri kuin Tiiimu Silani, ehkä suurin diamond mitä Jokerien historiassa on pelaillut.

Toivotaan ettei ns. toisen kauden kirous Teukalle iskisi. Odotusarvot ovat jo nyt katossa, niin siinä saattaa nuorta miestä hieman huimata.
No niinpä onkin. Jotenkin Teemu on niinkuin eri kastissa, hän oli heti joukkueen tärkein hyökkääjä (2.divarikausi). Kurrin ja Teuvon alkutaipaleet ovat hyvin samanlaiset, siksi toin ainoastaan Jarin nimen esiin. Samanlaisia fyysisesti raakileita, mutta potentiaali molemmilla näkyi heti ensimmäisistä liigapeleistä alkaen.

Enkä usko Teukan kohdalla mihinkään toisen kauden kiroukseen. Perustaidot ovat kaikki huippuluokkaa, joten maltilla vähän voimaa lisää, niin hyvä tulee.
Yli 40 pistettä, veikkaan.
 

arpa80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Enkä usko Teukan kohdalla mihinkään toisen kauden kiroukseen. Perustaidot ovat kaikki huippuluokkaa, joten maltilla vähän voimaa lisää, niin hyvä tulee.
Yli 40 pistettä, veikkaan.
Jos Nordlund ja Pulu osuu maalia kohden edes joskus niin Teukan ylivoiman pyöritystaidolla tuon 40pistettä pitäisi tulla heittämällä.

Ensi kaudella jos Teukka kykenee nousemaan 5vs5 pelissäkin kenttää hallitsevaksi pelaajaksi, niin vain taivas on rajana. Tuota 5vs5 pelin tasoa Teukka kykenee taas nostamaan sillä oikealla voiman hankinnalla, jolla pärjäisi paremmin omassa päässä ja kulmissa. Noilla keinoin Teukan kenttä pystyy hyökkäämään enemmän kuin puolustamaan.

Koska olen yltiöoptimistinen niin veikkaankin, että Teukka pääsee kokeilemaan jo ensi kaudella maajoukkeenkin vauhtia ja saa kasaan 55p.
 

Iiro#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, (HCK, K-Vantaa)
Teräväistä verrattiin NHL-tähteen: "Hän on tappava" @mtv3.fi

Meiän Teukkaahan hehkutetaan enemmän kuin koko kansan "Mikkeä" konsanaan. Mielenkiinnolla kyllä pitkästä aikaa odottaa miten noi draftit menee. Kaikki on nyt hehkuttanut, että TOP10. Mitä tapahtuu jos ei hän olekkaan siellä? Onko liikaa nuorelle Teräväiselle? Itse uskon ja toivon että TOP5ssä menee ja siitä saa hirveän boostin ensi kauteen. Teukka dominoi liigaa.
 

Andrew

Jäsen
Teräväistä verrattiin NHL-tähteen: "Hän on tappava" @mtv3.fi

Meiän Teukkaahan hehkutetaan enemmän kuin koko kansan "Mikkeä" konsanaan. Mielenkiinnolla kyllä pitkästä aikaa odottaa miten noi draftit menee. Kaikki on nyt hehkuttanut, että TOP10. Mitä tapahtuu jos ei hän olekkaan siellä? Onko liikaa nuorelle Teräväiselle? Itse uskon ja toivon että TOP5ssä menee ja siitä saa hirveän boostin ensi kauteen. Teukka dominoi liigaa.

Kaikki kunnia Mikael Granlundille hänen saavutuksistaan mutta onhan Teuvo Teräväinen ihan eri luokan lupaus. Ensimmäinen pelaaja Teemu Selänteen ja Saku Koivun jälkeen, jolla on todelliset ainekset maailman huipulle NHL:ssä.

Teräväinen tulee menemään 10 joukossa, varausnumero tippuu, koska tämän vuoden draftissa on poikkeuksellisen kova taso TOP15, joka tekee myös valinnoista vähintäänkin vaikeita. Ainoa toiveeni on, että Teräväinen välttää NY Islandersin.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Teräväistä verrattiin NHL-tähteen: "Hän on tappava" @mtv3.fi

Meiän Teukkaahan hehkutetaan enemmän kuin koko kansan "Mikkeä" konsanaan.
Suomalainen media ei ole noteerannut Teräväistä käytännössä ollenkaan, ennen kuin nyt kun koko NHL puhuu käytännössä vain hänestä. Uskallan väittää että tämä on myös helpottanut Teräväisen läpimurtoa, joka kuitenkin oli monen sattuman kauppa, koska sai tilaisuutensa vasta loukkaantumisien myötä tällä kaudella. Kiistaton talentti, kuten tässäkin ketjussa mainittu jo monen monituista kertaa.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Odotettu varaus tuli vuorolla 18 Chicago Blackhawksiin. Numero putosi arvailtua isommaksi, mutta joukkue ja organisaatio ovat onneksi hyviä. Hieno homma.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Yllättävän pitkään siinä kesti mutta Chicagoon lopulta Teuvo varattiin 18. pelaajana. Ihan tyytyväinen tähän voi olla, sillä pikaisesti kun selailin niin Chicagolla on tarve olemassa Teräväisen kaltaiselle taitopelaajalle hyökkäyksessä sillä muut Hawksin kärkihyökkääjäprospectit ovat profiililtaan enneminkin voimahyökkääjiä.

Plussana tietenkin myös se ettei joudu mihinkään tuppukylään. Kuten Varis yllä kirjoittikin, organisaatiokin on kunnossa.

Edit. Chicagon HFBoards-ketjua kun selailin niin siellä näyttivät olevan hyvin tyytyväisiä Teräväisen valintaan.
 
Viimeksi muokattu:

SamTheMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Hyvä Teuvo! Vähän jäi itseäni harmittamaan, ettei varattu TOP-10 joukossa, mutta kärkijoukkueet halusivat tänä vuonna pakkeja yllättävänkin paljon. Itsekin ehdin jo nukahtaa ennen varausta, kun kesti niin pitkään...

Chicago on mielestäni hyvä paikka Teräväiselle. Kuten jo todettua, hyvä organisaatio ja erittäin hieno kaupunki. Ei tule tylsää jään ulkonpuolellakaan! Joukkueena Chicago pystyy taistelemaan Stanleysta joka kaudella, mikä on tietysti myös hieno juttu Teukan kannalta. Pari kautta, kun jannu treenaa niin en pitäisi mahdottomuutena murtautumista noihin Hawksien kahteen ensimmäiseen ketjuun. Teräväinen-Toews-Sharp olisi paperilla ihan kohtuullisen näköinen.

Mutta, ensi kausi Jokereissa (onneksi!) ja toivotaan, että Teukka pystyy pelaamaan pitkän kauden ilman sen suurempia loukkaantumisia ja hyvällä tasolla. Tässähän alkaa jo hieman odottelemaan kauden alkua ja meidän "superjunnujen" Pulkkisen ja Teukan otteita.

Let's go Blackhawks!
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vaikka varausnumero menikin hiukan odotettua suuremmaksi niin pääasia on että määränpääksi tuli loistava lätkäkaupunki, jonka tulevaisuudessa Teräväisen kaltaiselle pelimannelle on tarvetta. Toivottavasti inkkarit jaksavat venata vielä pari-kolme vuotta ja antaa Teräväisen kypsyä rauhassa liigassa.

Onnittelut Teuvolle. Näin niitä unelmia kohti luistellaan!
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Petyin kyllä kun ei Teukka selviytynyt TOP-10 sakkiin. Mutta onneksi sitten pääsi Chicagoon vaikka en ko. joukkueen fani millään muotoa ole. En tosin vihaakaan. Inkkareilta hyvä haku ja Teuvolle hyvä joukkue. Toivotaan nyt, että Ameriikan päässä ei hätäillä vaan annetaan Teräväisen kehittyä täällä meillä ihan rauhassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös