Mitä olen itse Teuvoa seurannut, niin on noussut Chicagon "monitoimimieheksi". Pelaa ylivoimat, alivoimat, ottelun loput ym. Voi pelata missä ketjussa tahansa ja mitä hyökkääjänpaikkaa tahansa. Puolustuspelissä kehittynyt ihan tajuttomasti. Hyökkäyspäässä hyviä ratkaisuja, mutta tehot vielä maltilliset, mikä johtuu osittain siitä, että ei ole aina päässyt nauttimaan parhaista ketjukavereista, mutta nyt sai Weisen ja Fleichmannin aiempiin kenttiin kavereiksi.
Chicagon valmentaja on antanut todella hyvää palautetta juurikin tuosta monipuolisuudesta ja hänen mukaan Teuvo on Chicagon monipuolisin hyökkääjä.
Ensikaudella odotan Teräväisen vielä saavan enemmän tehoja aikaan ja uskon näin tapahtuvankin, kun sai puolustuspelinkin kehitettyä noin hyväksi. Tällä kaudella voi saada sen 40 pistettä rikki, jos jatkaa viime pelien tasollaan. Ensikaudelle voi odottaa jo 50-60 pistettä, jos saa hyvän ketjun, jossa pelata.
Tuolla Chicago-ketjussa Teuvon otteita on ainakin useimpien Chicago-fanien mielestä käsitelty jo aivan liikaakin, mutta siinä ketjussa taitaa olla vähän liikaa kahlaamista
@syndi yhdelle kertaa.
Samaa mieltä tosiaan aika pitkälti kaikesta eli Teuvo on tosiaan ollut tärkeä osa joukkuetta, vaikka tehoja ei olisi tullutkaan. Chicagon toimitusjohtaja Stan Bowman totesi nyt siirtotakarajan jälkeen, että Teuvoa on valitettavasti jouduttu pompottelemaan kokoonpanossa lähes kaikilla paikoilla (muistikuvieni mukaan on pelannut sekä 1C, 1LW, 2LW, 2C, 3LW, C, RW että neloskentässäkin jonkun pelin) juuri monipuolisuutensa ja toisaalta toisten huonojen peliesitysten vuoksi. Nyt paikka on kuitenkin tarkoitus vakiinnuttaa tuohon kolmossentteriksi. Etenkin kun viime aikoina kolmossentterinä pelannut Danault kaupattiin siirtotakarajalla, on lähes varmaa, että Teuvo pelaa loppukauden ja onnistuessaan myös ensi kauden tuossa kolmossentterinä.
Viimeiset pelit on siis mennyt sentterin paikalla ja tekeminen on siinä ollut erinomaista. Teuvo rytmittää keskikaistalta peliä erinomaisesti ja tässä hänen vahvuutensa nousevat esiin vrt. laidalla pelaamiseen, mutta pelivalinnoissaan edelleen pelaa ehkä liiaksikin varman päälle virheiden välttämiseksi. Itseluottamuksen kasvaessa on tosin taas alkanut tekemään rohkeampia ratkaisuja viime aikoina. Ylivoimaisesti suurin akilleen kantapää on edelleen aloitukset. Mielestäni Teuvon olisi ehkä syytä aloituksissa yrittää siirtää painopistettä alaspäin, sillä hän yrittää mielestäni lähes yksinomaan voittaa aloitukset 100-0, joka ei NHL:ssä todennäköisesti pidemmänkään päälle toimi.
Oli tosiaan erinomainen puolustussuuntaan jo laiturinakin ja
@Artturenos tätä tuolla Chicago-ketjussa availikin, että Teuvon ollessa kentällä, vastustajan vedot tulevat pääsääntöisesti sektorin ulkopuolelta. Tilastot siis tukevat silmällä nähtyä, että puolustusalueen puolustuspeli on erinomaisella tasolla. Teuvo pystyy hyvällä pelinlukutaidollaan ja silmä-käsi koordinaatiollaan tekemään syötönkatkoja ja kiekon riistoja hyvällä prosentilla, jolla on ansainnut tosiaan myös paikkansa Chicago-alivoimassa. Myös hyökkäysalueen puolustuspeli on kunnossa ja sentterinä Teuvo on selvästi hanakammin ollut antamassa painetta hyökkäyspäässä, kun taas laiturina pelasi hyökkäyspään puolustuspelissä usein liiankin varovaisesti, jolloin vastustajan oli helpompi purkaa paine omalta alueeltaan. Teuvo on joukkueen sisäisessä kieron riistot per 60 minuuttia tilastossa enemmän pelanneista kolmantena Toewsin ja Hossan takana, joten tämäkin tukee silmällä nähtyä.
Fysiikan osalta Teuvo on myös hiukan saanut kerättyä massaa ja voimaa, joten enää ei lentele jokaisessa fyysisessä kontaktissa kuin märkä rätti tai välttele näitä tilanteita kuin ruttoa. Näiltä osin on kehitystä toki vielä tulevina vuosina odotettavissa, sillä sellaiselta takamatkalta ikätovereihinsakin nähden Teuvo NHL:ään lähti.
Itse uskon, että se hyökkäyspelikin tulee sieltä, kun saa laidalleen oikeanlaiset pelaajat. Juuri tällä hetkellä Teuvo näyttäisi lyhyessä ajassa kehittäneen mukavaa kemiaa Fleischmannin kanssa.