Terveyskeskukset

  • 906
  • 1

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Millaisia kokemuksia teillä on? Mun on pakko kritisoida tätä systeemiä. Käytäntö tuntuu olevan seuraavanlainen kun ilmoittaudut päivystykseen (asun Raumalla):

- ensin on varattava päivystysaika soittamalla. Pääset ehkä 2 tunnin jonottamisen jälkeen läpi, yleensä tulee tiedote "hoitaja toimenpiteessä" tai jonotusääni. Jos olet soittanut aamupäivällä ja pääset läpi, saatat saada ajan vielä jopa samalle päivälle!
- saatuasi ajan esim. klo 21 ja menet jonottamaan paikan päälle, joudut vielä istumaan 2-3 tuntia 40 asteen kuumeessa ja odottamaan vuoroasi. Ei ehkä paras tapa parantua. Kiva vielä jos joudut menemään kävellen tuulisessa syyssäässä.
- kun lopulta vuorosi tulee, on tuurista kiinni kuka lääkäri on päivystysvuorossa. Toinen saattaa tutkia sinut liiankin kunnolla, toinen kysyy vaan montako päivää tahdot sairaslomaa, ehkä pyytää avaamaan suun ja sanomaan AAA. Joka tapauksessa terveyskeskuksen kuumemittari näyttää asteen verran vähemmän kuin oma mittari kotona.
- saat määräyksen mennä seuraavana aamuna klo 8 antamaan veri- ym. näytteitä, niitä pääsee antamaan sitten kun jonotuslappuun tulee oma numero, yleensä noin 1,5 tunnin odotuksen jälkeen.
- näytteiden tulokset saat soittamalla muutaman tunnin päästä määrättyyn numeroon, läpi pääset ehkä tunnin yrittämisen jälkeen
- sitten juokset vielä apteekista hakemaan lääkkeitä
- ja jos tauti jatkuu niin sama ruljanssi uudestaan...

Nyt kun terveyskeskusmaksujakin ollaan nostamassa, niin toivottavasti palvelun laatukin paranee! Näissä laitoksissa ei todellakaan kiinnosta käydä jollei ole ihan pakko!
 

Dick Slasher

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT ♠
Arvauskeskus

Kuvaamallasi tavalla se arvauskeskus meilläkin toimii. Tosin et huomioinut ollenkaan että päivystävänä lääkärinä on yleensä joku opintojensa loppuvaiheessa oleva, joka ei erota flunssaa ripulista.
Meillä laittavat rtg:in kiinni klo 16.00, jos valitat että käsi on poikki, pyytävät odottamaan seuraavaan aamuun, että saadaan kuva. Keskussairaalaan ei uskalleta lähettää jos kuitenkaan käsi ei ole poikki. "Väärästä" lähetteestä tulee keskussairaalan päällikkölekurilta shittiä kuten myös tk:n talouspäälliköltä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös