Teräsbetoni

  • 11 602
  • 75
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan hauska juttu noin parin biisin annoksena kuten esim. Lordi tai Iron Cross, vähemmän hauskaa asiasta tekee toisten kappaleiden plagioiminen omiin nimiin. Toisaalta kuka nyt enää suomalaisessa mainstream musiikissa olisi omaperäinen?
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
No niin, uusi levy nimeltään "Vaadimme Metallia" on julkaistu sotureiden iloksi ja vihollisten kauhuksi.

Noin puolen tusinan kuuntelun jälkeen on aika arvostella tämä levy biisi biisiltä.

Vaadimme Metallia: Hauska alkujunttaus, jonka jälkeen meno rauhoittuu. Hyvä sävelkuvio, jota seuraa tarttuva kertosäe. Täyden kympin biisi.

Viimeinen Tuoppi: Hyvä riffi alussa, toimiva säkeistö. Kertsi on vitun toimiva, taattu keikkabiisi.

Älä mene metsään: Sinkkubiisi, joka poikkeaa levyn linjasta. Toimii silti. Huvittavat lyriikat, mutta kertosäe jää soimaan päähän.

Varmaan kuolemaan: Levyn parhaimmistoa. Rauhallinen alku, jota seuraa kunnon metalliriffittely. Perushevibiisi ei tästä parane.

Kuninkaat: Piano antaa mukavan mausteen tähän. Hyvä, mutta ei mitenkään klassikko.

Saalistaja: Perus-betonia. Tasaisen hyvä biisi.

Paha Silmä: Itämaisia vaikutteita alkuriffissä. Tempomuutokset piristävät. Keskitasoa parempi biisi.

Sotureille: Mielestäni levyn paras biisi simppeliydestään huolimatta. Kunnon soturijunttausta loistavalla kertosäkeellä.

Kotiinpalaaja: Jotenkin erikoinen kertosäe, joka toimii todella hyvin. Vauhdikkaampaa materiaalia levyllä. Hieno tunnelma tässä biisissä.

Aika on: Mahtava kertosäe. Levyn parhaita kappaleita. Sanoitukset toimivat kybällä.

Kirotut: Levyn raskain biisi, ja samalla toiseksi paras. Voisi sanoa, että saksalaistyylistä runttaamista parhaimmillaan. Kitarasoundit erittäin raa'at tässä. Järvisen puhe-laulu sekä hauskaa että vakuuttavaa.

Kokonaisuudessaan vähintään saman tason levy kuin debyyttialbumi. Soundit paremmat ja biisit sävykkäämpiä. Arvosana täysi kymppi.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei tämä kyllä suurempia värinöitä aiheuta tämä bändi. Alkuun se oli silkkaa naurettavaa paskaa, tai niin ajattelin. Taivas lyö tulta kuulosti pari ekaa kertaa ihan hauskalta vitsiltä, sitten kun se alkoi kuulua joka paikassa, alkoi vitsit olla vähissä. Kun kuulin muita renkutuksia, niin tajusin, ettei tuo ole yhden biisin vitsi, vaan kokonaisen levyllisen verran. Teräsbetoni oli tullut jäädäkseen. Hyvä vai paha? Makuasia.

Kuitenkin. Nähtyäni ko. aktin viime Ankkarockissa, oli myönnettävä kuitenkin, että on bändillä ainakin lavakarismaa jos ei muuta. Hyväntuulinen kaiken peliin antava meno ja tämä päälaulaja... Ahola/Ahonen... nimeä en muista? Kaverilla on kyllä tuota äänialaa oikein mukavastikin, revittelee sitä niin kuin pitääkin ja osaa hehkutuksen. Ihan äkkiä ajateltuna ei tule Suomesta montaa hevilaulajaa mieleen, kenellä olisi vastaavanlainen ääni. Ehkä Marco Hietala, muista en tiedä.

Nykyään tuo bändi on sellaisella neutraalilla alueella, että se ei ärsytä, jos nyt ei kyllä saa haukkomaan henkeäkään. Radiotakaan kun en juuri kuuntele, niin ei tarvitse kuunnella Teräsbetoniakaan, jos ei halua. Sen verran harvoin niiden biiseihin törmää tätänykyä, että ei se hermoja rasita.

Ovelasti rakennettu bändi kieltämättä. Menestynee ihan kivasti jatkossakin. Seuraavaa euroviisubändiä siitä tuskin saa aikaan, bändihän taisi itse kieltäyty ä kunniasta, joskin myönsivät että mukavasti tunnettuutta saisikin tempauksella. Ulkomaat siintävät poikien mielessä?
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Ted Raikas kirjoitti:
Hyväntuulinen kaiken peliin antava meno ja tämä päälaulaja... Ahola/Ahonen... nimeä en muista? Kaverilla on kyllä tuota äänialaa oikein mukavastikin, revittelee sitä niin kuin pitääkin ja osaa hehkutuksen?

Jarkko Aholahan tuo, mm. aiemmin laulanut Dreamtalessa. Itse olen tuota uutukaista myös tullut kuunnelleeksi ja olen vahvasti sitä mieltä, että bändi kykeni asteen uudistumaan Metallitotuuden jälkeen ja hyvä niin..
 

Jäsen Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Kuhmon Kiva HT
Tuo uus levy nyt ei ole hyvää biisiä nähnytkään.
Mene metsään apinamies biisissä sentään on vähän ekan levyn tykitystä mukana, mutta muuten aika tekemällä tehtyä skeidaa.

Eka levy rokkas hyvin.
 

Joonas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, OTP
Vaadimme metallia on hyvä levy, vaikkei kuitenkaan yllä Metallitotuuden tasolle. "Sotureille" on mahtava biisi. Manowar -henki saavutettu tuossa biisissä.
 

Erling

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Kiekko-Espoo, Arsenal, Honka
Tämänkin hupaisan levyn kaupassa kuuntelin ihan mielenkiinnosta suomalaisten paskaa musamakua kohtaan.
Mielestäni Jussi Alroth (vaikka Teräsbetonista ilmeisesti pitää/piti) uusimmassa NYT:ssä antaa loistavan arvion kyseistä levystä, sen sanomasta sekä Teräsbetonin...hmm....musiikista.
 

jore02

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
loistava

Hyvä levy, pidän kyllä. Ei Suomessa ole montaakaan/yhtään toista samanlaista "kasarihevin" ja metallin sekoitusta. Mie tykkään kyl ihan kybällä. Älä mene metsään sillä viimeinen tuoppi vaatii metallia...
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
jore02 kirjoitti:
Ei Suomessa ole montaakaan/yhtään toista samanlaista "kasarihevin" ja metallin sekoitusta.
Brother Firetribe: http://www.brotherfiretribe.com/
Teräsvilla: http://www.terasvilla.fi/
Kilpi: http://www.kilpi.com/
Stargazery: http://www.stargazery.com/
Isäntä Meidän: http://www.isantameidan.com/
Machine Men: http://www.machinemen.net/
Human Temple: http://www.humantemple.com/
Firenote: http://www.firenote.com/
Battagia: http://listen.to/battagia
Force Majeure: http://www.forcesite.net/
House Of Mirros: http://www.house-of-mirrors.com/
Rautavaara Inc.: http://www.rautavaarainc.com/

Osa tosin enemmän aor/hard rock.
 
Viimeksi muokattu:

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Teräsbetoni Mikkeli 17.11.2006

Teräsbetoni nähtiin ensikertaa keikalla Mikkelissä. Loistava keikka ja todella hauskat välispiikit. Vajaan tunnin soittivat ja kovasti yleisöä huudattivat. Perkeleen korkealta vetää tuo Aholan poika..Porukkaa Vaakunaan oli kertynyt noin 200, luulen ma.

1. Vaadimme Metallia
2. Kotiinpalaaja
3. Sotureille
4. Paha Silmä
5. Älä Mene Metsään
6. Voittamaton
7. Metallisydän
8. Vahva Kuin Metalli
9. Orjatar
10. Viimeinen Tuoppi
11. Älä Kerro Meille
12. Taivas Lyö Tulta

Setti loppui kuin seinään. Hetken odottelin jätkiä takaisin lavalle, mutta ei kuulunut. Narikan kautta pimeään yöhön.
 
Viimeksi muokattu:

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
^Jättivät sitten Teräsbetoni-biisin soittamatta? Onneksi moinen ei tapahtunut pari viikkoa sitten Porin keikalla, jossa olin itse paikalla. Muutenkin näköjään vaihtelevat settilistaa nykyään paljon, mikä toki on ihan piristävä juttu.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Metalwarrior kirjoitti:
^Jättivät sitten Teräsbetoni-biisin soittamatta? Onneksi moinen ei tapahtunut pari viikkoa sitten Porin keikalla, jossa olin itse paikalla. Muutenkin näköjään vaihtelevat settilistaa nykyään paljon, mikä toki on ihan piristävä juttu.

Kaverin kanssa odottelimme encorea, mutta ei kuulunut..tiedä sitten jos olisi tullut lähdön jälkeen?

Tuliko siellä Porissa encoreita ja oliko setti miten erinäköinen?
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
jesse72 kirjoitti:
Kaverin kanssa odottelimme encorea, mutta ei kuulunut..tiedä sitten jos olisi tullut lähdön jälkeen?

Tuliko siellä Porissa encoreita ja oliko setti miten erinäköinen?

Porissa meni näin:

1. Vaadimme metallia
2. Teräsbetoni
3. Älä kerro meille
4. Sotureille
5. Paha silmä
6. Maljanne nostakaa
7. Vahva kuin metalli
8. Orjatar
9. Viimeinen tuoppi
10. Silmä silmästä
-------------------------
11. Älä mene metsään
12. Taivas lyö tulta
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Niin, palstalla olevia sotureita on muistutettava, että kaupoissa on nyt erikoispainos "Vaadimme Metallia"-levystä. CD:llä on kaksi uutta biisiä+Pyhä Maa, joka on TLT-sinkun b-puoli.

DVD-levyltä löytyy paria biisiä lukuunottamatta koko viime kesän Ruisrock-keikka+haastiksia+videoiden making-offia ym.ym.

Katsottavaa löytyy kosolti, joten hintansa arvoinen tuo lätty on.
 
Viimeksi muokattu:

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Myrskyntuoja

Pari päivää olen levyä pyöritellyt, ja pakkohan se on myöntää, että timanttinen lätty on kyseessä! Avausraita Voiman Vartijat on tarttuva ralli, eikä hirveästi huonommaksi jää kakkosraitakaan, joka kulkee nimellä Painajainen. Euroviisukarsinnassa pankin räjäyttänyt Missä Miehet Ratsastaa on alkanut kuulostaa enemmän kuunneltuna vähintäänkin asialliselta kipaleelta, kyllä tämä paikkansa levyllä täyttää.

Nelosraita Ukkoshevonen kepittää edellämainitun kolmikon varmoin ottein, loistokas biisi! Toisaalta ihmekös tuo, hevosihminen kun on, niin ainahan kyseiseen eläimeen liittyvät biisit maistuu. Kauaa ei Ukkoshevonenkaan paikkaansa kärjessä pidä, kun vitosraita Orjakaleeri uppoaa kuin sotakirves vihollisen takaraivoon. Vaikea sanoa, miten hyvin kestää kulutusta, mutta muutaman kuuntelun jälkeen tämä on helppo nostaa korkealle koko Teräsbetonin tuotantoa listatessa.

Paha Sanoo on ihan mukava biisi, selkeästi keskitason yläpuolelle nostaisin, vaikka aivan kärjestä paikkaa ei irtoakaan. Teräksen Taakka edustaakin rauhallisempaa osastoa, ja sopii omalle paikalleen mainiosti, pieni rauhallinen hetki ennen loppulevyn ilotulitusta. Hieno biisi. Metallin Voima jyrähtää käyntiin lähes Hammerfall -henkisissä tunnelmissa. Biisi etenee sulavasti kuin lämminverinen sotaratsu maastossa, ja on äärimmäisen tarttuva. Kuumilla Porteilla ei jotenkin sytytä, biisi ei ole huono, mutta vähän hajuton ja väritön.

Vihollisille! Klassikko on syntynyt :) "Me nauramme teitä ja säälimmekin, ette milloinkaan vastusta anna. On uhonne kaatunut kulissi vain, ei huutonne kauaksi kanna!" Loistavaa lyriikkaa. Jos edellinen ei sytyttänyt, niin tämä lämmittää kuin hehkuva kamiina. Yksi levyn parhaista biiseistä. Huominen Tulla Jo Saa on hieman keskinkertainen tekele. Levyn päätösraita Seiso Suorassa on asiallinen viisu, mutta ei nouse levyn parhaimmiston joukkoon.

Kokonaisuudessaan albumi on laadukas, eikä varmasti jätä bändin faneja kylmäksi.
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
^Samoilla linjoilla. Levy on raskainta TB:tä ikinä ja biiseissä on paljon monipuolisuutta. Paha sanoo ja Vihollisille muodostuivat heti omiksi suosikeikseni. Tällä levyllä on rumpali Kuokkanen saanut isompaa roolia, mies tulittaa loistavasti. Yleisilmeeltään kiukkuinen ja rankka levy, kyllä kelpaa!
 

Aurora

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Huomenna TB:n keikalle Klubille isolla porukalla. Bändiä en ole aikaisemmin nähnytkään livenä, mutta musiikissa on niin paljon uhoa, että se uppoaa. Bändi on ollut ekasta levystä asti projektiporukan tunnusmusiikkia ja onpa meillä osasta biisejä omat versiomme, joita esitetään karonkassa, kunhan "Suuri Johtajamme" saa väikkärinsä valmiiksi.
Mahtavaa päästä huomenna metallitotuutta julistamaan! :-)
 

Aurora

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pari päivää olen levyä pyöritellyt, ja pakkohan se on myöntää, että timanttinen lätty on kyseessä!

Kokonaisuudessaan albumi on laadukas, eikä varmasti jätä bändin faneja kylmäksi.

Allekirjoitan! Tänään olen ehtinyt kuunnella pari kertaa läpi ja todella paljon kovempaa tavaraa kuin kakkonen.
Nyt meikit naamaan, tukka hyvin ja baariin odottelemaan keikan alkua.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Pakko päivittää levyn analyysiä sen verran, että Kuumilla Porteilla on alkanut potkia kiukulla. Näin ne mielipiteet muuttuu :) Erityisesti A. Järvisen vokaaliosuudet tuovat tarvittavaa lisämaustetta soppaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös