Tepsin nuoret ja heihin kohdistuvat odotukset

  • 2 977
  • 12

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Hannu Jortikka palasi täksi kaudeksi TPS:n päävalmentajaksi ja sanoi yhden tavoitteen olevan nuorten TPS-pelaajien esiinmarssin. Viime vuosina kovia odotuksia on ollut, mutta oikeastaan kukaan ei ole noussut sen kummemmin parrasvaloihin. Tällä kaudella on tapahtunut selkeä parannus ja vanhojen sotaratsujen välillä löysäillessä ovat nuoret herrat näyttäneet pelaamisen mallia. Löytyy armotonta taisteluilmettä, nopeutta ja myös taitoa. Jortikka on selvästi saanut tietyistä pelaajista irti sen seuraavan pykälän, jota on odotettu. Seuraavassa hieman statseja, joissa näkyy onko kehitystä tullut vai ei. Tietenkään pelkät pistetilastot eivät kaikkea kerro, mutta antaa osviittaa, etenkin kun suurin osa nuoriso-osastosta on hyökkäyspelaajia.

Tomi Sykkö: Viime Kausi: 42 3+0 = 3 | Tällä kaudella: 25 2+5 = 7

Pisteitä on siis jo tähän mennessä tullut enemmän kuin viime kaudella ja erityisesti kauden alussa Tomissa oli aistittavissa tutun vauhdikkuuden ja pörräämisen ohella myös järkeviä ratkaisuja, jota toivat myös tulosta. Suoritustaso ei kuitenkaan ole pitänyt samalla tasolla vaan edelleen tulee enemmän huonoja kuin hyviä pelejä.

Jussi Makkonen: Viime kausi: 10 0+0 = 0 | Tällä kaudella: 24 4+6 = 10

Jussi pääsi viime kaudella kymmenen pelin verran haistelemaan miesten pelejä eikä avannut vielä pistetiliään. Tämä kausi on ollut Makkoselle oiva osoitus siitä, että hän pystyy pelaamaan myös miesten sarjassa ja hyvin pystyykin. Mukavat tehot jo tässä vaiheessa ja on ollut monessa pelissä TPS:n parhaimmistoa. Tämä kookas ja ulottuva hyökkääjä on todellinen positiivinen ilmestys nykyisessä Palloseuran rosterissa ja jos kehityskulku jatkuu samansuuntaisena on hänestä vielä paljon iloa Tepsille.

Lauri Korpikoski: Viime kausi: 41 0+6 = 6 | Tällä kaudella: 25 2+2 = 4

Mies, jolta on odotettu ehkä kaikkein eniten Tepsin nuoriso-osastosta. Potentiaalia on nousta suureen rooliin ja napata tähden status Tepsissä. Vielä ei ole kuitenkaan noussut aivan odotetulle tasolle. Maalitili kuitenkin on auennut ja lisää voi odottaa. Lauri on kuitenkin vasta 19-vuotias, joten aikaa on kehittyä ja se, että miesten pelejä kertyy jo tässä vaiheessa vyölle on ainoastaan positiivista. Minä en usko, että Lauri jää ikuiseksi lupaukseksi vaan nostaa tasoaan varmasti kun kokemusta karttuu hieman lisää. Tästä miehestä Tepsin täytyy pitää kiinni.

Arttu Virtanen: Viime kausi: 41 0+2 = 2, Play-offs: 6 0+1 = 1 | Tällä kaudella: 24 4+1 = 5

Artulla on myös paljon potentiaalia, jota mies valitettavasti liian usein vielä peittelee. Saanut tällä kaudella enemmän vastuuta kuin Koivun aikana ja onkin tehnyt maaleja sekä esiintynyt muutenkin edukseen. Artun ongelma on vielä pelien ailahtelevuus. Kokemusta myös hieman lisää niin entistäkin parempaa on luvassa.

Tuukka Pulliainen: Tällä kaudella: 25 4+3 = 7

Tuukka pääsi jo kaudella 2003-2004 ihmettelemään SM-liiga pelejä parin ottelun verran. Tuolloin ei nuori poika vielä ollut valmis. On pelannut paljon TuTossa ja täksi kaudeksi sai uuden mahdollisuuden Tepsin edustusjoukkueessa. Moni pitää Tuukkaa laiskana ja vaatii mieheltä enemmän asennetta kaukaloon. Välillä kyllä on aistittavissa lievää flegmaattisuutta, mutta mielestäni asennepuolikin on Jortikan valvovien silmien alla parantunut. Positiivinen ilmestys joka tapauksessa, joka on kirjauttanut kivat tehot jo tässä vaiheessa kautta.

Tuollaisia mietteitä ovat herättäneet nämä pelimiehet minussa. Kommentoin nyt vain näitä hemmoja, mutta joukkueessa on toki muitakin nuoria pelaajia, kuten Simon Backman, Henri Palmroth ja Matti Aho. Nuoria miehiä siis rosterissa on paljon ja toivon mukaan TPS saa koulittua herroista sen luokan pelimiehiä, että tulevaisuudessa saadaan nauttia miesten otteista hymyssä suin.
 
Viimeksi muokattu:

Hulda

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tällä kaudella olen käynyt vain vieraspeleissä, mutta mainitsemasi herrat ovat ainakin niissä esiintyneet edukseen, etenkin niissä matseissa, joissa kokeneempi kaarti on laiskuuttaan lepsuillut ja tulos ehkä jäänyt köyhemmänpuoleiseksi..

Etenkin Sykkö, Aho, Makkonen ja Virtanen ovat olleet piristävä lisä Tepsin rosterissa. Sykkö ja Aho vetävät kovalla asenteella vaihdosta toiseen. Väliin Sykölle tulee sitten ylilyöntejäkin, mutta ainakin jotain tapahtuu.. Joka tapauksessa ilahduttavaa nähdä, että joku jaksaa viilettää..

Eilisessä Jyppi-pelissäkin nuoret pääsivät hyvin esille. Hyvä, ettei turhaan tarvinnut Jyväskylään lähteä, kun pisteet saatiin mukaan.. Ja se teki tietenkin tilanteesta herkullisemman, kun vieressä kaveri kiroili että kolmas JYP-peli tällä kaudella mitä katsoo ja noin hyvästä kaudesta on kahteen häviöpeliin osunu.. =)
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Hulda kirjoitti:
Etenkin Sykkö, Aho, Makkonen ja Virtanen ovat olleet piristävä lisä Tepsin rosterissa. Sykkö ja Aho vetävät kovalla asenteella vaihdosta toiseen. Väliin Sykölle tulee sitten ylilyöntejäkin, mutta ainakin jotain tapahtuu.. Joka tapauksessa ilahduttavaa nähdä, että joku jaksaa viilettää..

Syköllä varjopuolena on, että toiminta jäällä menee turhan usein koohottamiseksi ilman mitään päämäärää. Jääkiekkohan ei ole luistelunäytös. Alkukaudesta jälki oli hetken aikaa jo parempaa mutta nyt ukko on taas juuttunut nelosketjuun ja ihan syystäkin. Jalat käy ja maisema vaihtuu mutta mitään tuottavaa ei niinkään tapahdu.

Makkonen noista on kova pelimies tulevaisuudelle. Jos kehitys jatkuu tätä vauhtia, on se NHL-varauskin tiedossa. Hyvä kiekollisena ja tulossa miehen mittaan myös fyysisesti. Hyvä luistelu, sähäkät liikkeet, hyvä suojaus, hyvä tekniikka, kaikkea tekemistä leimaa vakava halu nousta lajissa korkeimmalle huipulle - mitä muuta tarvitaan?
 

Iceberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC ja FC TPS
Nuorten pelaajien vastaaminen huutoon on ilman muuta ollut tämän kauden positiivisempia asioita.

Korpikoski on pelaaja, jolta itse odotin sellaista parinkymmenen pinnan kautta. Vielä on aikaa parantaa, mutta pettymys on kaveri ollut tähän mennessä. Sen sijaan olen erittäin tyytyväinen Makkosen otteisiin. Ensimmäinen kunnollinen kausi edustuksessa ja heti tulee kohtuullista jälkeä, vaikka armeija painaa. Makkosessa on aineksia seuraavaksi TPS:stä NHL:ään lähteväksi ja siellä pärjääväksi pelaajaksi. Plussana vielä iso koko ja röyhkeä pelitapa.

Virtanenkin on naputtanut jo neljä maalia, vaikka peliaika on ollut aika pientä. Henkilökohtaisesti olen ennen kauden alkua laskenut Sykön jo menetetyksi lupaukseksi, mutta hänkin on yllättänyt positiivisesti.

Tasaisuutta kaikki vielä tarvitsevat, mutta sitä tulee vastuun myötä.
 
Iceberg kirjoitti:
Makkosessa on aineksia seuraavaksi TPS:stä NHL:ään lähteväksi ja siellä pärjääväksi pelaajaksi. Plussana vielä iso koko ja röyhkeä pelitapa.

Mies muistuttaa nuorta Mikko Koivua, ei kuitenkaan pelaa niin tunteet pinnassa kuin Mikko. Makkonen pelaa tyylillä.

Mitä tekee TPS ku Makkonen lähtee NHL ja Pulliainen vastuullisempaa roolia kuin Tepsin 3-4 kenttä muualta sekä Jämtin että Widing pelaavat ensikaudella muualla? Aallon ura ehkä ohi, Jortsu ei tykkää Vahalahdesta eikä Nurmisesta, Ketä lähtee?

Eli pahimmassa tapauksessa joudumme ensikaudeksi _hankkimaan_ paikkaajia jo junnuillekkin eli tollaset pari kenttää kokonaisuudessaan. Mahtaako Jokke onnistua? Niin sitähän minäkin, penkin alle meni ensikausikin.
 

Birchman

Jäsen
Niinno ensinnäkin Makkosella ei ole edes NHL-varausta ja toiseksi tuskin on lähdössä yhtään minnekkään. Widingin ja Jämtinin sopimukset loppuvat tähän kauteen, mutta kerro ihmeessä millä näytöillä Widing lähtisi esim. NHL:ään? Jämtin on pelannut hyvin mielestäni, mutta en laskisi häntäkään varmoihin lähtijöihin. Nurminen ja Vahalahti ovat oma lukunsa, mutta silti uskon, että molemmat pukevat TPS:n paidan ensi kaudella päälleen. Aallon paikkaajaa nyt ollaan etsitty ja toivottavasti sellainen löytyy ainakin loppukaudeksi. Toivotaan, että Antti pystyisi jatkamaan vielä uraansa.
 
Rallar kirjoitti:
Niinno ensinnäkin Makkosella ei ole edes NHL-varausta ja toiseksi tuskin on lähdössä yhtään minnekkään. Widingin ja Jämtinin sopimukset loppuvat tähän kauteen, mutta kerro ihmeessä millä näytöillä Widing lähtisi esim. NHL:ään? Jämtin on pelannut hyvin mielestäni, mutta en laskisi häntäkään varmoihin lähtijöihin. Nurminen ja Vahalahti ovat oma lukunsa, mutta silti uskon, että molemmat pukevat TPS:n paidan ensi kaudella päälleen. Aallon paikkaajaa nyt ollaan etsitty ja toivottavasti sellainen löytyy ainakin loppukaudeksi. Toivotaan, että Antti pystyisi jatkamaan vielä uraansa.


Kai se Makkonenkin voidaan varata ens kesänä niinkuin muutkin pelaajat?

Widingiä oltiin jo ulostamassa muutenkin ja vaihtamassa Miettiseen. Muutenkin pelannut alle odotusten. Mahtaako koti-ikävä tai suurempi rooli olla miehellä mielessä kun ei Tepsissä peli luonnistu... Jämtin oltaisiin haluttu Detroittiin jo täksi kaudeksi mutta jätettiin Tepsiin kehittymään. Niin miksei häntä haluttaisi sinne ensi kesänä?`

Aallon paikkaaja, hmm mahtaako tulla ku mehän etsitään varmaan vieläkin sitä Elorannan korvaajaa myös.
 

snumi

Jäsen
Nuorten näyttömahdollisuus

Nyt on nimenomaan nuorilla kyvyillä tilaisuus näyttää mitä osaavat. Sitä on kaivattu, monta vuotta TPS pelasi ostokyvyillä (=mestaruudet ostojoukkueilla) ja silloin ei omilla junnuilla ollut tilaa nousta pelaavaan joukkueeseen. Esim. Mikko Eloranta ei mahtunut alunperin Tepsin miehistöön, vaan pääsi pelaamaan vasta Ilveksessä (joka oli silloinkin rupusakki). Petteri Nummelinin paikka oli korkeintaan nelosketjussa aikanaan.

Huippumiehet eivät nuorena mahtuneet TPS-valmennuksen mielestä kokoonpanoon. Kun sitten muualla maksetaan X-kertaa enemmän, niin tottakai kaikki parhaat kyvyt lähtivät.

Nyt jos koskaan on se tilanne, että nuorilla on mahdollisuus päästä esiin. Pitkälti tämä on ollut sponsorien toive: "antakaa mahis nuorille".

Kyse ei siis ole Jokke-munauksesta: kun yli puolet rahasta tulee firmoista, kerrankin kuunneltu maksajaa. Valituksesta päätellen jatkoajan väki ei arvosta sitä että nuoret ovat saaneet näyttöpaikan. Olisiko parempi voittaa nyt ostoporukalla heti, ja nuoret kyvyt lähtisivät divariin?
 

Jussitku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Montreal
snumi kirjoitti:
Nyt on nimenomaan nuorilla kyvyillä tilaisuus näyttää mitä osaavat. Sitä on kaivattu, monta vuotta TPS pelasi ostokyvyillä (=mestaruudet ostojoukkueilla) ja silloin ei omilla junnuilla ollut tilaa nousta pelaavaan joukkueeseen. Esim. Mikko Eloranta ei mahtunut alunperin Tepsin miehistöön, vaan pääsi pelaamaan vasta Ilveksessä (joka oli silloinkin rupusakki). Petteri Nummelinin paikka oli korkeintaan nelosketjussa aikanaan.

Huippumiehet eivät nuorena mahtuneet TPS-valmennuksen mielestä kokoonpanoon. Kun sitten muualla maksetaan X-kertaa enemmän, niin tottakai kaikki parhaat kyvyt lähtivät.

Nyt jos koskaan on se tilanne, että nuorilla on mahdollisuus päästä esiin. Pitkälti tämä on ollut sponsorien toive: "antakaa mahis nuorille".

Kyse ei siis ole Jokke-munauksesta: kun yli puolet rahasta tulee firmoista, kerrankin kuunneltu maksajaa. Valituksesta päätellen jatkoajan väki ei arvosta sitä että nuoret ovat saaneet näyttöpaikan. Olisiko parempi voittaa nyt ostoporukalla heti, ja nuoret kyvyt lähtisivät divariin?


Sinähän olet oikein Joken fanaattinen kannattaja.. Sun mielestä se siis on hyvä juttu, että rosteri on vajaa, ei edes neljää täyttä kenttää saada kasaan? Nuorille pitää antaa mahdollisuus niinkuin ennenkin on annettu, heitä on ollut sopivassa suhteessa muuhun miehistöön ja peliaika on pitänyt ansaita lähtemällä neloskentästä vrt.Mikko Koivu jne.. Nyt pääsee lähes suoraan kakkoskenttään, välillä ykköseenkin.

No tulevina vuosina TPS pelaa kyllä junioreilla, ei riitä rahat pelaajien hankintaan, katsojat ovat nyt jo äänestäneet jaloillaan.

Vielä TPS junnuista, Jortikan sanoin mistä otat kun A-junnut ovat sarjan viimeisenä... Snumi; eiköhän TPS:n touhuissa ole pelkästään kiinni rahasta keitä siellä pelaa, ei siitä, että nyt haluttaisiin panostaa normaalia enemmän junioreihin, ja tämä perustuu fakta tietoon..
 

dreamy83

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
snumi kirjoitti:
Nyt on nimenomaan nuorilla kyvyillä tilaisuus näyttää mitä osaavat. Sitä on kaivattu, monta vuotta TPS pelasi ostokyvyillä (=mestaruudet ostojoukkueilla) ja silloin ei omilla junnuilla ollut tilaa nousta pelaavaan joukkueeseen. Esim. Mikko Eloranta ei mahtunut alunperin Tepsin miehistöön, vaan pääsi pelaamaan vasta Ilveksessä (joka oli silloinkin rupusakki). Petteri Nummelinin paikka oli korkeintaan nelosketjussa aikanaan.

Huippumiehet eivät nuorena mahtuneet TPS-valmennuksen mielestä kokoonpanoon. Kun sitten muualla maksetaan X-kertaa enemmän, niin tottakai kaikki parhaat kyvyt lähtivät.

Nyt jos koskaan on se tilanne, että nuorilla on mahdollisuus päästä esiin. Pitkälti tämä on ollut sponsorien toive: "antakaa mahis nuorille".

Kyse ei siis ole Jokke-munauksesta: kun yli puolet rahasta tulee firmoista, kerrankin kuunneltu maksajaa. Valituksesta päätellen jatkoajan väki ei arvosta sitä että nuoret ovat saaneet näyttöpaikan. Olisiko parempi voittaa nyt ostoporukalla heti, ja nuoret kyvyt lähtisivät divariin?


Mistä ihmeestä johtuu, että viestisi tulevat myöhään illalla tai yöllä? Oletko kenties Narva itse tulossa / menossa baarista? Kerrohan se yhteistyökumppani, joka on vaatinut vajaaseen rosteriin ja vaatinut selittelemään ettei muita pelaajia ole saatavilla. Kerro myös samalla, kuka yhteistyökumppani on vaatinut pitämään sellaista rosteria, jossa kokeneiden konkareiden ja kokemattomien junioreiden välinen kuilu ei ole edes kuilu, vaan kanjoni? Totta kai yhteistyökumppanit haluavat nähdä nuoria kehittymässä, mutta he haluavat sellaisia, jotka ovat onnistuessaan lähtökuopissaan lähestulkoon hetimiten. Ketä TPS:stä on tällainen Jämtinin lisäksi tällä kaudella näillä näkymin?

Ja mitä yhteistyökumppaneihin tulee, niin voin todeta olettavani, että he haluavat kontakteja mainospanostuksilleen (en ole markkinoinnin asiantuntija joten en tietysti sano tämän olevan absoluuttinen totuus). Onko niitä kontakteja tänä vuonna tullut enemmän kuin milloinkaan? Tai milloinkaan edes tällä vuosi tuhannella...?
 

snumi

Jäsen
Asian vierestä

Jos nyt kuitenkin keskusteltaisiin aiheesta eikä siitä mitä kello on tai että jonkun viestin kirjoittaja ei ole paras kaverinne. Jatkoajan serverin aika oli ainakin hetki sitten vielä kesäajassa (olen siitä huomauttanut) ja olen eri aikavyöhykkeessä, niistä tulee aikaero.

Mutta pliis faktoja tiskiin. Mitä mieltä nuorista pelaajista? Mitä mieltä siitä että TPS on antanut mahdollisuuden kotimaisille nuorille pelaajille?

Pitäisikö ennemmin ottaa remmiin 3-4 ulkomaalaista, jotka vievät pelipaikan omilta nuorilta lupauksilta? Yksi ulkomaanihme maksaa saman kuin ketju junnuja ja enemmänkin.

Firmat (=maksajat) nimenomaan ovat toivoneet sitä että kotimaiset nuoret pääsisivät pelaamaan. Se ei tarkoita että pitäisi olla ikäkuiluja tai kanjoneita, mutta keskustelun aihe on silti nuoret pelaajat.

Eli vähemmän kiihkoilua kenenkään nimimerkkiä kohtaan ja enemmän keskustelua aiheesta. Nyt Tepsissä on enemmän nuoria kykyjä kuin on ollut viimeiseen 15 vuoteen. Rahasta varmasti on myös kyse. Jotenkin vaan tuntuu että kyvyt huomataan vasta kun he saavat sopimuksen ulkomaille.
 
Viimeksi muokattu:

MOHJMTS

Jäsen
TPS:n nuoret siis...

Makkonen ollut positiivinen yllätys, pisteitä tasaseen tahtiin, ja muutenkin hyvää peliä.

Aho ollut peleissä joita olen nähnyt energinen ja TPS:n taklaavin pelaaja, joten hyviä otteita esittäny..,

Ja toisaalta Korpikoski ollut pienoinen pettymys odotuksiini nähden, ei paljoa pisteitä, ja muutenkin ollut suht. näkymätön matseissa jotka olen nähnyt...
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
snumi kirjoitti:
Mutta pliis faktoja tiskiin. Mitä mieltä nuorista pelaajista? Mitä mieltä siitä että TPS on antanut mahdollisuuden kotimaisille nuorille pelaajille?
Kokonaisuutena ajatellen nuo kaikki avausviestissä luetellut pelaajat ovat menneet eteenpäin tällä kaudella. Toiset enemmän, toiset vähemmän. Se, että nuorille annetaan vastuuta on tietysti hyvä asia, mutta se ei saa mennä liiallisuuksiin. SM-liiga ei ole mikään juniorisarja enkä ainakaan minä voi kuvitella menestyvää joukkuetta liigassa, jossa kaksi kenttää neljästä on pelkkiä junioreita tai nuoria pelaajia ylipäätään. Juniorityön kehittäminen on jatkossa tärkeää, sillä sieltä niitä pelaajia saadaan. Niinkuin se on moneen otteeseen tällä kaudella nähty, ulkomaanapuja on vaikea saada ja muutenkin pelaajamarkkinat vaikuttavat vuosi vuodelta tyhjemmiltä. Omista junioreista on siis kasvatettava joukkueelle pohjaa.

Makkonen on ollut ilman muuta positiivisin yllätys joukkueessa. Hän liikkuu hyvin isokokoiseksi pelaajaksi, omaa pelisilmää ja omistaa verrattain taitavat ja nopeat kädet. Kokoa voisi käyttää enemmänkin hyväksi, mutta siihenkin on luvassa parannusta jatkossa. Jälkiviisaana on helppo sanoa, että Makkoselle olisi Koivun ehkä kannattanut antaa enemmältikin näyttöpaikkaa jo viime kaudella.

Korpikoskelta on odotettu enemmän kuin mitä ollaan toistaiseksi saatu. Kiekollisesti taitavana hän uppoutuu vielä aika ajoin liialliseen näpertelyyn. Suoraviivaisuutta pitäisi saada enemmän. Onko hän myös jossain määrin ns. mielialapelaaja? Esitykset puhuvat aina silloin tällöin sen puolesta. Hänellä on kuitenkin kykyjä niin paljon, että uskoisin sen olevan vain ajan kysymys, milloin tulosta on odotettavissa enemmänkin.

Virtanen ja Aho ovat oikeastaan saman kategorian miehiä. Kummankin vahvuudet ovat kiekottomassa pelaamisessa. Aho pelaa energisesti vaihdosta toiseen ja aiheuttaa hämmennystä vastustajan riveissä, mutta tehoja pitäisi saada lisää. Ehkä Ahonkin peli ja energia menee vielä liikaa kulmissa pyörimiseen sen sijaan, että hän yrittäisi pelata suoremmin kohti maalia.

Pulliainen on nostanut tasoaan paljon siitä, mitä se oli viime kaudella. Hänelle sattuu kuitenkin vielä liikaa lipsahduksia ja hänen pelistään paistaa - ehkäpä nuorista selkemmin - läpi kokemattomuus. Hänestä on hiljalleen kehkeytymässä liigapelaaja, vaikka vuosi tai pari sitten olinkin jyrkästi eri mieltä.

Syköstä en ole edelleenkään kovin vakuuttunut. Vahingokseen hän on joutunut pelaamaan tällä kaudella paljon itselleen vieraalla sentterin tontilla eikä ole siihen liittyvien puolustusvelvoitteiden takia saanut käytettyä hyväkseen parasta aseettaan eli vahvaa liikettään. Sykkö on parhaimmillaan nopeana laiturina, mutta köykäisyys kaksinkamppailutilanteissa koituu liian usein hänen tappiokseen. Tällä hetkellä kaikkien hyökkääjien - Aaltoa lukuun ottamatta - ollessa terve Sykkö on ehdottomasti joukkueen 13:s hyökkääjä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös