Mainos

Tennis - US Open 2006

  • 5 668
  • 52

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
rama kirjoitti:
Ainoa mikä hieman harmittaa on kotiyleisön käytös, joka rikkoo välillä pahasti kaikkia tenniksen etikettiin kuuluvia asioita. Toki kotietu on aina kotietu, mutta silti ne apinat, jotka huutavat Out-huutoja katsomosta voisi joku ampua.

Tennis on aivan liian hieno laji pelattavaksi Amerikassa. Siinä missä Winbledonin katsomoissa ihmiset todella arvostavat lajia, molempia pelaajia, käyttätyvät hyvin ym, niin meadowsissa voi tuoda vaikka oman pallogrillin katsomoon, tanssia pisteiden aikana, huudella "vastustajalle" kesken pisteiden ym.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Seti kirjoitti:
Tästä Benjamin Beckeristä tuskin on AA:lle vastusta.

Saksalainen karsija Benjamin Becker päätti Andre Agassin uran erin 3-1. Hiljentykäämme, viimeinen mohikaani on jättänyt ATP-tourin.
 

Speedye

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, CR7, AO, Härski
Kyllä on tunteellinen hetki kun Andre Agassin ura päättyi juuri! Ei voi muuta sanoa kuin, että elävä legenda on poistunut ja jättänyt perintönsä nuoremmilleen. Hieno pelaaja, hieno ihminen, yksi suurista Andre Agassi. Kiitos.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Tekisi mieli avata suurelle legendalle oma ketju, mutta tunteet ovat niin pinnassa, että ei pysty. Sillä...

On outo ja tyhjä olo, ei enää Agassin pelejä tv:stä. Tähän se päättyi. Agassin ja Roddickin ottelu piti olla se tämän turnauksen "big game", mutta alaselkä jumissa on vaikea taistella, varsinkin kun on ikää 36 vuotta. Agassi pelasi tennistä 21 vuotta, minä seurasin Agassia ja hänen uraansa 14 vuotta. Nyt se on ohi, on aika ansaittujen eläkepäivien. Kaikkea hyvää Andreille jatkossa, toivottavasti saamme nähdä ja kuulla sinusta vielä, ehkä näytösotteluissa.

Kiitos Andre Agassi.
Kaikkien aikojen paras pelaaja.
 

Seti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Speedye kirjoitti:
Hieno pelaaja, hieno ihminen, yksi suurista Andre Agassi. Kiitos.

Eipä tuota paljoa paremmin voi laittaa.

Oli muuten ensimmäinen kerta kuin selostajakin kuin murtui. Minikiitos Heikki Hedmanille. Lisäsi tapahtumaan aidon aspektin kun hänenkin (?) suosikin ura päättyi.
 

bizkit78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Vancouver Canucks
Yksi aikakausi on saatu päätökseen, sääli ettei Agassi enää ollut kunnossa viimeisillään. Roddick-Agassi olisi ollut huikea taistelu. Samprakselle järjestettiin muistaakseni juuri US Openissa seremonia kun hän siirtyi sivuun. Toivottavasti Agassia muistetaan myös jotenkin. 21 vuotta huipulla on huikea saavutus, thank you Andre!
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Täytyy vähän kritisoida Eurosportin otteluvalintoja. Jossain vaiheessa hypittiin ihmeellisesti koko ajan kentältä toiselle, ja lopulta näytettiin jotain Amelie Mauresmon peliä. OK, naisten listaykkönen, mutta miksi hänen otteitaan sitten pitää nähdä jo avauskierroksilla kun on aika selvää että pelit jatkuvat vielä toisellakin viikolla ranskalaisen osalta. Muutenkin naisten ottelut ovat selvästi tylsempää katseltavaa kuin miesten, vasta puolivälieristä eteenpäin siellä on mielenkiintoa.

Ymmärrän kyllä senkin että Agassilta piti näyttää jokainen ottelu koska ura oli päättymässä, mutta miesten puolellakin oli eilen paljon parempiakin matseja tiedossa. En tiedä nähtiinkö Nalbandian-Safin-pelistä loppua, mutta sen todella olisin halunnut nähdä. No, nyt kun vanhan legendan ura päättyi, päästään onneksi katselemaan muidenkin pelejä.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
bizkit78 kirjoitti:
Samprakselle järjestettiin muistaakseni juuri US Openissa seremonia kun hän siirtyi sivuun. Toivottavasti Agassia muistetaan myös jotenkin. 21 vuotta huipulla on huikea saavutus, thank you Andre!

Agassille pidettiin seremonia ennen turnausta, siitä oli juttua ATP:n sivuilla ja pitäisi löytyä sieltä vieläkin.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos nyt hetken muistelisi..

Mr. Agassi tuli tutuksi kun naperona tähän upeaan lajiin juutuin. Farkkushortseissa ja blondatussa heviletissään pelannut jenkki kiinnitti nopeasti koko tennismaailman huomion. Harva varmaan jaksoi uskoa, että silloinen vihan kohde muuttuisi legendatasolle. Henk. koht. voin sanoa että Agassi paljolti vitutti enkä välittänyt kyllä äijästä yhtään, tätä kesti paljolti sinne 90-luvun loppuun, jolloin hienon comebackin myötä miehelle oli annettava tunnustus.

80-l lopulla Andre raivostutti vanhat tennispiirit, nuorukaisella ei ollut mitään kunnioitusta ja tapoja. Jenkkitenniksen vanhat legendat McEnroe ja Connors ilmaisivat avoimesti suuttumuksensa. Johnnu Macista ja Agassista tuli hyvät kaverit, mutta Connorsilta en ole kuullut tai lukenut mitään positiivista Agassista tähän päivään asti, luulisi tosin että niitäkin löytyy.

1988 US Openissa Agassi myllytti Connorsin kvartseissa. Matsin jälkeiset kommentit tyyliin "en odottanutkaan lievempiä lukemia, nuo kuvaavat hyvin tasoeroa" saivat Jimbon näkemään punaista, "kun puhuu tuollaista niin kannattaa muistaa myöhemmin mitä tuli sanottua". 89 US Openissa oli uusinnan vuoro, kohta 4-kymppiä kolkutellut Connors pakotti Agassin viiteen erään ja nousi vielä viidennessä 1-5 tappioasemasta melkein rinnalle. Silloin 19-v Agassi tunsi olonsa varmasti yksinäiseksi Nykin yleisön riehuessa täysillä Connorsin puolesta. Tuo voitto oli muuten Agassin ensimmäinen 5-erän voitto. US Openissa Agassilla kesti saada yleisön tuki, v. 90 finaalissa vuotta nuorempi Sampras oli selkeästi enemmän yleisön makuun.

V. 89 Agassin suuri suu aiheutti muitakin noloja hetkiä. Key Biscaynen huipputurnauksessa Agassi kohtasi sitkeän saksalaisen Charly Steebin, ennen matsia Agassi ihmetteli kuka helvetti on kyseessä, ei ole kuullutkaan. Ottaen huomioon, että kyseessä oli peluri, joka oli top-50 ja ratkaissut Davis Cupin Saksalle vuotta aikaisemmin olivat Agassin kommentit naurettavia. Steeb murjoi Agassin 3-0 ja totesi "ehkä hän nyt tietää kuka olen". 4kk myöhemmin Steeb ja Agassi iskivät palloa Münchenin olympiahallissa Davis-Cupin sunnuntaina. Saksa johti 2-1, ja Andre oli pakkovoiton edessä, hän vei Steebiltä avauserän ja kuulutti kovaan ääneen joukkuetovereilleen, "katsokaa miten pistän hänet palasiksi", Steeb voitti loput kolme...

Edellämainitut episodit tekivät Agassista inhokin. Mies ei itsekään ole ylpeä menneen ajan asenteistaan, mutta ne varmasti osittain tekivät hänestä sen mikä hän on.

90-luvun alussa Agassilla oli maine pelaajana, joka ei voita majoreita, finaaleissa peli usein katosi. V.92 Wimbledon muutti paljon, US Openin Agassi voitti '94. Epätasaisuus kuitenkin kiusasi pitkätukkaa. Vuosi '95 muutti paljon, kaljuuntuva uudistunut Agassi näytti todelliselta omistautuneelta urheilijalta, paljolti Brad Gilbertin ansioista. Maailman ykköseksi noussut Agassi oli voittamaton läpi kesän, mutta...Wimbledonin semeissä Agassi koki jälleen muistutuksen, johdettuaan Boris Beckeriä, 6-2, 4-1, mies oli matkalla liian helppoon voittoon. Muutama ylimielinen piste ja Boris otti ensimmäisen breikin takaisin, muistan vieläkin miten Becker seisoi kuin patsas ja katsoi julmasti eteenpäin "nyt tapahtuu". Becker vei matsin 3-1. Pahempaa oli kuitenkin US Open-finaali 95, Wimbledonin ja US Openin välissä voittamaton Agassi hävisi hienon 4-eräisen finaalin Samprasille. Agassi myönsi viitisen vuotta myöhemmiin, että tuo tappio tuhosi hänet kahdeksi vuodeksi.

V. '96 oli outo, Agassi voitti olympiakultaa ja pysyi toki top-kympissä, mutta oli helppo huomata että paljon oli pielessä. Australian ja US Openin semeissä koetut 0-3 tappiot Changille olivat karmeita otteluita, ei hajuakaan asenteesta tai voitontahdosta. Mies kiukutteli ja tiuski kentällä, ilmestyi Wimbledoniin ylipainoisena, ammattilainen oli kateissa.

V.97 romahdus ja sitä seurannut challengereiden pelaaminen sitten osoitti että löytyyhän sitä tahtoa. 1998 Agassi palasi kympin sakkiin mutta Slameissa vähän yski. Ja mustakin puoli näyttäytyi US Openin neljännellä rundilla Karol Kuceraa vastaan. Viidennessä erässä Agassi johti 3-0, ja kovassa tuulessa pelatussa ottelussa Kuceralla oli vaikeuksia pallon ylösheiton kanssa. Agassi katsoi asiakseen matkia ja pilkata Kuceraa 23 000 ihmisen tukemana. Kun Kucera käänsi tuon matsin, niin harvoin olen ollut yhtä tyytyväinen tuloksesta.

Liekö vasta vuoden '99 tapahtumat tehneet Agassista nöyrän ja fiksun pelaajan? Pariisin ja Nykin mestaruudet + Wimpelin finaali, kauden päätös maailman ykkösenä. Ja se Samprasin peikko voitti sekä Wimbledonin että Masters-finaalin 3-0 Agassia vastaan.

2000-luvulla Agassi on ollut pidetty, elävä legenda. Kaikki lajin kauhukakarat saavat anteeksi vanhoina päivinään, näin kävi Connorsille, Nastaselle ja Johnny Macille. Robottien kuningas Ivan Lendlkin sai kuulla kannustusta olleessaan rampa veteraani.

On ollut vaikea mieltää 2000-luvun Agassia siihen mikä vielä 90-luvulla oli kentällä. Työmoraali ja asenne ovat kuin eri planeetalta. Hyvä häviäjä Andre ei kyllä koskaan ole ollut, 2001 Pariisissa takkiin tuli kvartseissa Sebastian Grosjeanilta, joka viljeli korkeita löysiä palloja, joihin Agassile ei ollut vastausta. Samalla tavalla Andre kompastui vuotta aikaisemmin muuten taas eräälle Karol Kuceralle. Silloin Agassi ei tullut pressitilaisuuteen, tällä kertaa hän sentään vaivautui paikalle, tosin vastaten vain yhden sanan vastauksia. Hän myös teeskenteli, ettei muistaisi koko ottelua, joka oli juuri päättynyt Grosjeania vastaan. 2000 ja 2001 hän hävisi kaksi klassikkoa Wimbledonin semeissä Pat Rafteria vastaan, molempien matsien jälkeen Agassin kommentit olivat tyyliin "matsi oli perseestä".

US Open-kvartsi 2001 Agassi-Sampras oli jälleen klassikko. Ei yhtään syötönmurtoa, pelkkiä tie-breikkejä ja Pete voittajana 3-1. Yleisö eli tietysti täysillä ja kyllä yhä Sampras oli New Yorkin sydämessä. V. 2002 Pete sitten päätti uransa voittamalla Andren US Openin finaalissa.

Nyt neljä vuotta myöhemmin Andre Agassi on lopettanut ja kuten monta kertaa on tullut esille, yksi aikakausi on lopullisesti ohi ja viimeinen mohikaani on poistunut.


MACK
 

scholl

Jäsen
Mack kirjoitti:
Jos nyt hetken muistelisi..

Mr. Agassi tuli tutuksi kun naperona tähän upeaan lajiin juutuin. Farkkushortseissa ja blondatussa heviletissään pelannut jenkki kiinnitti nopeasti koko tennismaailman huomion. Harva varmaan jaksoi uskoa, että silloinen vihan kohde muuttuisi legendatasolle. Henk. koht. voin sanoa että Agassi paljolti vitutti enkä välittänyt kyllä äijästä yhtään, tätä kesti paljolti sinne 90-luvun loppuun, jolloin hienon comebackin myötä miehelle oli annettava tunnustus.

Aivan samat mielikuvat itsellänikin Agassista. Hyvän uran mies tekikin, vaikkei viimeisten vuosien vanhemman valtiomiehen -statusaikaa lukuunottamatta ollut sympaattinen pelaaja.

Mies nai aika monta grand slam voittoa, joten Steffin pokaaminen lienee se uran kohokohta, mistä Nevadan mies muistetaan.

Väriä Agassi kentille toki toi ja se oli hyvä asia. Nyt on kuitenkin aika jättää kentät. Kun miehen kropan kestävyyttä katsoo niin pelasi ehkä liian kauan.

Hyviä eläkepäiviä. Äläkä tuhlaa Steffin rahoja. Grafin perheeseen riittää yksi mies, joka on roisto.
 

kovalev

Jäsen
Itse muistan Agassista aina parhaiten tuon huikean Wimbledon-92 vuoden ja varsinkin jännittävän finaalin syöttökone Ivanisevic;ia vastaan. Symppasin pitkätukkaa aivan täysillä varmaan vain sen pitkän tukan takia. Hieman ristiriitaisia tunteita omaan fanitukseeni aiheutti se, että nuori Agassi tuntui olevan nimenomaan naisten suosikki, varsinkin Englannissa. "Andree..." kiljahduksia kuului jokaisen pelatun pallon välissä.

Mutta täytyy sanoa, että niinä aikoina tennis oli muutenkin paljon viihdyttävämpää...vai onko se vain nostalgiaa ?
 

Nahkaparturi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiseeraan TuToa
kovalev kirjoitti:
Mutta täytyy sanoa, että niinä aikoina tennis oli muutenkin paljon viihdyttävämpää...vai onko se vain nostalgiaa ?

Ehkä se on nostalgiaa. Mielestäni peli on tullut viihdyttävämmäksi myös Wimbledonissa, kun peli on hidastunut - tulee enemmän peliä...

No, pistetään muutama rivi Agassi-muisteloa täältäkin. Ensimmäisen kerran törmäsin häneen katsoessani vuoden-88 Ranskan semejä, jossa nuori amerikkalainen kohtasi Mats Wilanderin häviten ottelun viidessä erässä. Katselin, että mikäs tuommoinen farkkushortsi pitkäletti oikein on. Agassin pelityyli, pallot noususta ja lujaa takaisin, teki jo silloin vaikutuksen ja siitä asti olen aina ollut Agassin puolella. Nauhalla on vieläkin tuo Pariisin semi ja vuoden ’92 Wimbledonin finaali.

Tukholman avoimissa, olisikohan ollut ’94 näin Agassin livenä ja tuo peli on ehkä paras paikan päällä nähty matsi (niitä olen nähnyt vain ehkä jokusen kymmenen ja kaikki Tukholmassa pl. Tampereen Challengerit). Niin, tuossa avauskierroksen matsissa Agassi kohtasi Ruotsin Nicklas Kultin. Kulti voitti ensimmäisen erän 6-0 takoen palloa aivan hillittömällä tempolla, niin että Agassi joutui pelaamaan muutaman metrin takarajan takana. Toista erää Kulti johti 4-1, 40–15 ja pelasi Agassin ”ulos”, mutta tappolyönti linjaan osui kuitenkin verkon kanttiin, josta se hidastui sen verran Agassi pääsikin tappamaan sen. Tästä pallosta peli kääntyi ja Agassi vei toisen erän 7-5 ja kolmannen erän 6-3. Puolivälierässä Ivanisevic pudotti amerikkalaisen kolmannen erän tie-breakissa.

Eilisessä ottelussa kävi ilmi miten vaikea on voittaa puolittain loukkaantunut pelaaja. Becker veti täysin kipsiin. En ole usein nähnyt tuollaista pokalyöntien määrää helpoissa paikoissa, tosin tähän vaikutti varmasti ottelun asetelma – Becker pelasi ensimmäistä kertaa GS-kisan pääkentällä yli 25000 silmäparin edessä ja tehtävänä oli lopettaa Suuren Legendan ura. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä miten olisi käynyt, jos Agassi olisi voittanut neljännen erän eräpallonsa. Sen jälkeen hän ei tainnut saada enää pistettäkään.

Tästedes ATP-tourilta on yksi piristävä mauste pois, joten hyviä eläkepäiviä vaan sinulle Andre, kun kuitenkin Jatkoaikaa lueskelet!

Mackilta hyvää kirjoitusta!
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Agassi ei koskaan kuulunut henkilökohtaisiin suosikkeihini, mutta yksi suurista, ilman muuta. Tennismaailma on taas hiukan köyhempi.

Mack kirjoitti:
Ja se Samprasin peikko voitti sekä Wimbledonin että Masters-finaalin 3-0 Agassia vastaan.

Kun oli puhetta huonon häviäjän maineesta, mainittakoon esimerkkinä myös päinvastaisesta myöhemmiltä ajoilta: Hävittyään Wimbledonin finaalissa Samprasille muistelisin Agassin todenneen jotain sen suuntaista, että "pelasin elämäni parasta tennistä Wimbledonissa, enkä mahtanut mitään; Pete on nurmella kaikkien aikojen paras".



Ranger
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vaikka menee itsensä toistamiseksi, niin on aivan tajutonta miten huono selostaja Heikki Hedman on. Papparainen on niin pahasti pudonnut kyydistä että hirvittää. Nykyään on yllättävää, jos virhetiedon sekaan osuu jopa joskus oikeaa infoa. Jos tennis olisi lätkän tasolla Suomessa, ja meillä olisi Jatkoajan tyylinen saitti nimeltä Tie-break, niin veikkaan että Hessulla olisi Lindegrenin tasoinen dissaus-ketju.

Eilinen Haas-Davydenko selostus paini sitten taas siellä roskalistan kärjessä. Jos ei olisi kuvaa nähnyt olisi voinut luulla että Davy vei 6-1, 6-1, 6-1.

Ainoa minkään tason tennisselostaja tässä maassa on Veli Paloheimo, harmi että kaverilla on myös oikea duuni niin ei saada eetteriin.

Finaaliksi muuten veikataan Federer-Roddick, mutta Youzhny on ollut junioreista asti todellinen pelkovastus Andylle, katsotaan miten käy varsinkin kun venäläinen on erinomaisessa iskussa.


MACK
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Katselin matsin lähes kokonaan, mutta miten se siis ilmeni selostuksesta että tuntui kuin Davydenko olisi vienyt puhtaasti? Kyllähän H.Hedman kehui kovasti Haasia ainakin pari ensimmäistä erää, ja mainitsi kerran että pelaajien välillä on valtava ero syöttötyöskentelyssä (Haasin eduksi).

Lähinnä ihmetytti kun Hedman alkoi antaa selityksiä sille miksei Davydenkolla ole sponsorin asusteita yms. Mieshän väitti etteivät yritykset ole kiinnostuneita venäläispelaajasta, koska tällä ei ole karismaa. Luulen kuitenkin ettei maailman TOP-10-pelaajalle ole niin ylivoimaisen vaikeata hankkia sponsoreita, mitä Hessu antoi ymmärtää.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Kun Agassin lopettamista niin kovasti hehkutettu, niin kyllähän vielä suurempi tennislegenda lopetti nyt ammattilaisuransa. 59 slamia, aika hiljaiseksi vetää. Ja kuka vaan voi sitten dissailla näitä "noh ne on vain mixistä, dubbelista" tms. mutta voisin lyödä pääni melkein pantiksi että tuota ennätystä ei tulla ihan hetkeen lyömään. Uralla yli 1400 voittoa singleissä, silti vähemmän tappioita(213) uralla kuin esim. Sampraksella. 167 turnausvoittoa kaksinpelissä, 177 turnausvoittoa nelinpelissä, yhteensä siis 344 turnausvoittoa! Ei ole koskaan ollut suosikkini, mutta itsestäni lähellä kaikkien aikojen naisurheilija titteliä. Olisi listani ensimmäinen tällä hetkellä.

Hattu päästä. Legenda on poistunut kentiltä.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Onnittelut Siperian tytölle Maria Sharapovalla turnausvoitosta.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Mängimies kirjoitti:
Eikös Sharapova asu Floridassa? Itse asiassa asunut viimeiset 10 vuotta eli valtaosan elämästään.

Kyllä, muutti sinne 10-vuotiaana. Mutta hän on kotoisin Siperiasta.
 

Afan

Jäsen
The Original Jags kirjoitti:
Kyllä, muutti sinne 10-vuotiaana. Mutta hän on kotoisin Siperiasta.

Tai ainakin kävi syntymässä Siperiassa. Sharapovan vanhemmat muuttivat Siperiaan Tsernobyliä karkuun vähän ennen Marian syntymää, mutta jo pari vuotta myöhemmin tie vei Sotsiin, Mustanmeren rannalle.

Ja Floridaan Maria lensi isänsä kanssa vähän ennen 8-vuotissynttäreitään.
 
Viimeksi muokattu:

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Siperian tytsy riutuu ikävässä!

The Original Jags kirjoitti:
Kyllä, muutti sinne 10-vuotiaana. Mutta hän on kotoisin Siperiasta.
Olen kuullut sellaisia huhuja, että Marialla olisi ollut jo pidempään raju koti-ikävä ja siksi pelikään ei aina ota onnistuakseen. Hienoa että nyt kuitenkin tuntuu kulkevan.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pakko ihailla venäläistä tennisosaamista. Maria Sharapova vei 19-vuotiaana nyt toisen Slaminsa, ja muutenkin venakot ovat kerta toisensa jälkeen suurella joukolla naisten turnausten loppukahinoissa.

Miesten puolella välierissä 2/4 venäläisiä, upeasti Nadalin pudottanut Jutshni on todellinen taistelija. Harmi että väsyi Roddickia vastaan, mutta hieno turnaus kuitenkin. Davydenko taas on monipuolinen ja liikkeeltään aivan parhaita miespelaajia, pysyy TOP 10:ssä vielä pitkään. Myös Marat Safin olisi ollut mielenkiintoista nähdä aivan loppuun asti mukana, hän on Nadalin ohella sellainen pelaaja joka pystyy voittamaan Roger Federerin. Siinä missä espanjalainen on kuitenkin kovilla kentillä selkeästi sveitsiläistä jäljessä, pystyy Safin huippuiskussa ollessaan lyömään Federerin näillä alustoilla. Australian avointen välierä 2004 oli tästä loistava esimerkki.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Federer otti sen mikä Federerille kuuluu. Kolmas slami tänä vuonna, yksi finaalitappio Ranskassa. Ihan ok vuosi voisi sanoa. Täällähän jo julistettiin miten Nadal vie tällä kaudella miten tahtoo Federeriä ja on ykkönen jo tämän kauden lopussa. Missäs nämä kirjoittajat ovat...
 

rama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Habs, FC Jazz-j, Newcastle United
Kyllähän Federer Expressin peli oli finaalissa niin uskomatonta, että eipä kukaan olisi häntä voittanut. Roddick pelasi taitojensa ylärajoilla toisen ja osan kolmatta erää, mutta lopulta virheitä alkoi tulla liikaa. Syöttökään ei toiminut riittävän hyvin, jotta Roddick olisi pelissä mukana pysynyt. Federerillä kolmannessa erässä 23 läpilyöntiä ja 2! helppoa virhettä.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Mazza kirjoitti:
Pakko ihailla venäläistä tennisosaamista. Maria Sharapova vei 19-vuotiaana nyt toisen Slaminsa, ja muutenkin venakot ovat kerta toisensa jälkeen suurella joukolla naisten turnausten loppukahinoissa.

Miesten puolella välierissä 2/4 venäläisiä

Venäjän tenniksen keskuspaikkana voidaan pitää Pietaria, jossa kaikki venäläistenniksen naishuippupelaajat Sharapovaa lukuunottamatta ja suuri osa mieshuipuista asuu ja harjoittelee. Pietarissa on eräs maailman parhaimmista tenniskouluista, jonka työ tuottaa tulosta uusien huippupelaajien muodossa.

Tenniksestä on tullut Venäjällä erityisesti rikkaiden suosikkilaji. Rikkaat perheet luovuttavat jälkikasvunsa pietarilaisten huippuvalmentajien hoiviin toiveenaan, että nämä kehittyvät joskus uudeksi Sharapovaksi tai Marat Safiniksi. Köyhillä ei tähän ole varaa, sillä näiden huippuvalmentajien taksat eivät ole sieltä vaatimattomimmasta päästä.

Toki Venäjällä on käytössä myös stipendijärjestelmä, joka mahdollistaa vähemmän varakkaan perheen lapsen pääsyn huippuvalmennukseen, jos tämä on riittävän lahjakas.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös