Tila
Viestiketju on suljettu.

Telia

Jäsen
Telia on Liigan uusi koti tästä kaudesta lähtien. Pitkä kuuden vuoden sopimus antaa meille mahdollisuuden nostaa Liiga-tuote kokonaan uudelle tasolle, niin tekniikan kuin sisältöjenkin suhteen.

Muutos herättää luonnollisesti kysymyksiä ja täältä löydät vastauksia niistä yleisimpiin. Listaus ei ole missään nimessä täydellinen ja täydennämme sitä aina tarvittaessa. Kysykää ja kommentoikaa, jos jokin oleellinen tieto täältä puuttuu.

Liigapassit eli kanavapaketit

Voinko vaihtaa Joukkuepassin kesken kauden Liigapassiin tai toisen joukkueen Joukkuepassiin?
- Onnistuu kyllä eli paketit eivät ole sitovia. Mieli voi muuttua kauden aikana ja siksi haluamme olla joustavia eri pakettivaihtoehtojen kanssa.

Pitääkö Liiga- tai Joukkuepassista tehdä määräaikainen sopimus vai voinko irtisanoa paketin milloin haluan?
- Passit eivät ole määräaikaisia eli voit halutessasi lopettaa tai vaihtaa passin toiseen milloin vain.

Paketin voi tilata siis jo vaikka ensi viikolla ja maksu lähtee pyörimään vasta kun kausi alkaa. Preseason-pelit näkyy siis tänä vuonna maksutta. Varmistuksena kysynkin, että lähteekö maksut pyörimään varmasti ja absoluuttisesti vasta sinä päivänä kun kausi alkaa, ettei siihen tule päivääkään ilmaa?
- Meillä on kuukausikohtainen laskutus. Eli syyskuu laskutetaan kokonaisuudessaan. Samoin siellä toisessa päässä koko kuukausi. Mikäli tilaat paketin vasta syyskuun puolivälissä, niin silloin veloitetaan vain puolet syyskuulta, mutta siinä tapauksessa et pääse näkemään harkkapelejä ennen kauden alkua.

Miten laskutus toimii kausien välissä ja vaatiiko tämä minulta jotain toimenpiteitä?
- Ei vaadi. Passeista veloitetaan vain silloin, kun kausi on käynnissä eli laskutus päättyy sen kuukauden loppuun kun kausikin päättyy. Joukkuepasseissa laskutus päättyy sen kuukauden loppuun, kun joukkue pelaa viimeisen pelinsä. Voit siis jättää passin huoletta kesäksi päälle ja kanavat käynnistyvät taas syksyllä automaattisesti.

Minulla on luottotiedoissa merkintä ja järjestelmänne ei anna minun tilata tv-palveluita verkkokaupastanne. Miten saan Liigan näkyviin?
- Liigan osalta luottopäätösprosessiin on tehty nyt muutoksia: jatkossa kaikki maksuhäiriöisetkin asiakkaat saavat Liigan joko ennakko- tai vakuusmaksulla. Maksuhäiriö ei siis automaattisesti johda kielteiseen luottopäätökseen Liigan osalta. Tämä koskee myös Liiga-asiakkaan TV-tuotteita. Ennakko- ja vakuusmaksuprosessissa menee noin viikko.

Näytetäänkö Telia TV:ssä pelejä myös ilmaiseksi?
- Valittuja otteluita ja koosteohjelmia näytetään maksutta TV5 kanavalla kauden aikana. Näytämme mahdollisesti myös muita otteluita Telia TV:ssä veloituksetta, mutta tästä ei ole vielä tarkempaa kerrottavaa.

Saako Liigapassista tai Joukkuepassista opiskelija-alennusta?
Tällaista alennusta ei ole tarjolla, mutta liittymiin toki löytyy opiskelija-alennuksia.

Miltä kanavapaikoilta Liiga näkyy?
Liiga TV –kanava löytyy paikalta 400. Joukkuekanavat avataan kauden alkuun mennessä ja kanavapaikat ovat 401-415.

Kanavapaikka Kanava
400 Liiga TV
401 HIFK
402 HPK
403 Ilves
404 Jukurit
405 JYP
406 KalPa
407 KooKoo
408 Kärpät
409 Lukko
410 Pelicans
411 SaiPa
412 Sport
413 Tappara
414 TPS
415 Ässät

Telia TV -palvelu

Voinko tilata Liigan toisen operaattorin kaapeli-TV:seen tai viihdepakettiin?
- Liigan saa ainoastaan Telialta yksinoikeudella seuraavan kuuden vuoden ajan. Myös muiden operaattoreiden asiakkailla on kuitenkin mahdollisuus saada pelit näkyviin. Voit hankkia esimerkiksi Telia TV -digiboksin (toimii kaikkien operaattorien nettiliittymillä) tai Telia TV -sovelluksen, jonka kuvan voit siirtää isolle ruudulle esimerkiksi Chromecastin (medialaitteiden/televisioiden sisäisiä cast -ominaisuuksia ei tueta) tai Apple TV:n avulla.

Näkyykö Liiga antenni- tai satelliittiverkon kautta?
- Liiga näkyy myös Canal Digitalin satelliittiverkon kautta. Lue lisää täältä: Canal Digitalilta katsot jatkossa kaikki jääkiekon Liigan matsit – Canal Digital

Antenniverkon kanavapaketteja meiltä ei löydy, mutta saat pelit näkyviin netin kautta hankkimalla Telia TV -digiboksin tai Telia TV -sovelluksen. Sillä ei ole merkitystä mikä tai minkä operaattorin nettiyhteys sinulla on käytössä.

Minulla on jo Telialta netti ja digiboksi. Joudunko hommaamaan uusia laitteita vai saanko kanavat tähän?
- Kyllä saat eli mitään uusia laitehankintoja ei tarvitse tehdä.

Voinko katsella pelejä tietokoneella, kuten ennenkin?
- Kyllä onnistuu. Mikäli sinulla on käytössä Windows 10 versio, voit ladata Windowsin sovelluskaupasta Telia TV -sovelluksen, jolla saat pelit näkyviin.

Selaimella matsit näkyvät Internet Explorer tai Chrome -selaimilla osoitteessa tv.telia.fi. Huom! Chrome-selaimen käyttö vaatii tietokoneelta paljon tehoa joten sen käyttöä vanhoille laitteille ei suositella. Uudemmilla tehokkailla tietokoneilla voimme edelleen suositella Chromen käyttöä Telia TV -laajennuksen kanssa.

Kaikki soveltuvat laitteet ja käyttöjärjestelmät Telia TV -sovellukselle on listattu täällä

Tuleeko Telialta Smart TV, Android TV tai PS4 sovelluksia?
- Tutkimme eri vaihtoehtoja, mutta tässä vaiheessa emme pysty lupaamaan mitään. TV-sovelluksissa haasteena ovat yhteensopivuusongelmat ja eri TV-mallien ja järjestelmäversioiden määrä, joka kasvaa vuosi vuodelta.

Suosittelemme Telia TV -sovellusta, jonka kuvan voi siirtää television ruudulle Chromecastin tai Apple TV:n avulla.

Jos otan Liigapassin Telia TV:n kaapelikortille tai digiboksille, niin saanko kanavat lisäksi Telia TV -sovellukseen?
- Saat saman kanavapaketin maksutta myös Telia TV -sovellukseen. Käytännössä maksat normaalihinnan kaapelikortin tai digiboksin paketista, jolloin saat sen maksutta myös sovellukseen yhdelle käyttäjätunnukselle. Näin voit katsella samoja kanavia esimerkiksi matkoilla.

Voinko aloittaa katsomisen alusta, vaikka ottelu olisi jo käynnissä?
- Tämä onnistuu, jos sinulla on Telia TV -digiboksi tai sovellus. Voit valita toistetaanko ottelu suoraan livetilassa vai aloitetaanko alusta.

Voinko kelata ottelua, jos aloitin katsomisen alusta tai katselen sitä ohjelmakirjastosta jälkikäteen?
- Kyllä onnistuu. Telia TV -digiboksissa on perinteinen kelaustoiminto kaukosäätimellä. Telia TV -sovelluksessa on puolestaan 10 sekunnin kelausnapit eteen ja taakse. Mikäli painat kelausnappia useamman kerran, niin kelauksen pituus kertautuu painallusten määrän mukaan.

Voinko katsoa ottelut myös jälkikäteen?
- Kaikki matsit lisätään Telia TV:n ohjelmakirjastoon katsottavaksi myös jälkikäteen. Sarjaotteluissa tallenteet säilyvät kirjastossa 13 kuukautta.

Mikä on Liigan lähetysten kuvataajuus, eli framerate (fps)?
- Lähetyksissä käytetään 50fps kuvataajuutta, joka on täysin pätevä jääkiekkopeleihin.

Montaa peliä voin katsoa samaan aikaan?
- Jos sinulla on käytössä digiboksi tai kaapelikortti, voit katsoa digiboksilta tai kaapelikortilta yhtä matsia ja lisäksi Telia TV -sovelluksella kahdella laitteella yhtä aikaa. Jos käytössä on pelkkä Telia TV -sovellus, voit katsoa kahdella laitteella yhtä aikaa. Tästä aiheesta on paljon toiveita esitetty ja siksi haluttu toteuttaa näin, että tarjotaan joustavia mahdollisuuksia.

Huom! Jos käytät Chromecastia, laita ensin cast-toiminto päälle ja valitse haluamasi kanava vasta sen jälkeen. Muussa tapauksessa mobiililaite ja Chromecast rekisteröityvät kahdeksi eri laitteeksi, eikä katselu onnistu enää toisella mobiililaitteella.

Toimiiko Telia TV ulkomailla?
- Telia TV sovellus toimii myös kaikissa EU-maissa.

Voinko katsella maksuttomia koosteita ja klippejä EU:n ulkopuolella?
- Ilmaisia klippejä ja koosteita voi katsoa myös EU:n ulkopuolisilla alueilla.

Voinko tilata Liigapassin tai Joukkuepassin, jos asun ulkomailla?
- Tällä hetkellä tilaus on mahdollista ainoastaan silloin, kun virallinen osoite on Suomessa. Pyrimme löytämään ratkaisun siihen, että ulkomailla asuvat voisivat myös tilauksen tehdä.

Mikä on lähetyksen viive nettipalvelussa?
- Viive on sovelluksella katsoessa noin 45-55 sekuntia, joka on vertailukelpoinen muiden vastaavien palveluiden kanssa. Meidän tavoitteena on päästä myöhemmässä vaiheessa lähemmäksi 20-30 sekunnin viivettä, mutta kauden alkaessa viive on tuo 45-55 sekuntia. Kaapeli TV:ssä ja Telia TV digiboksi laajakaistalla -palveluissa viive on lyhyempi kuin sovelluksessa.

Sisällöt ja lähetykset

Ketkä selostavat jatkossa Liiga-pelejä ja milloin näistä tiedotetaan?
Telian Liiga-tiimi on julkistettu. Tiimin esittelyn löydät osoitteesta https://www.telia.fi/liiga/kysymyksia-ja-vastauksia#liiga-tiimi

Olette kertoneet, että haluatte tehdä entistä viihteellisempää sisältöä. Tuleeko tästä jokin sketsiohjelma jatkossa?
- Mitään kummelia emme missään nimessä ole tekemässä. Haemme urheilullisesti uskottavaa kokonaisuutta aiempaa rohkeammalla ja raikkaammalla otteella. Tuotamme jatkossa paljon extramateriaalia eli erilaisia videoita, tilastoja ja tarinoita. Liiga on siis paljon muutakin kuin vain itse pelitapahtuma, vaikkakin peli on luonnollisesti kaiken keskiössä.

Kerroitte, että Liigan tekniikka viedään uudelle tasolle. Mitä se konkreettisesti tarkoittaa äänien tai kuvanlaadun suhteen?
- Hallit mikitetään aivan uudella tavalla ja jatkossa käytössämme on 12 kertaa enemmän ääniraitoja kuin aiemmin. Tämä takaa sen, että äänet ja tunnelma välittyvät kotikatsomoihinkin huomattavasti entistä paremmin. Myös kamerakalusto uusitaan kokonaisuudessaan ja ensi kaudella päästäänkin jo pleijareiden aikaan testaamaan UHD-kuvanlaadun lähetyksiä.
 
Viimeksi muokattu:
Mikä on Telia Partio? Lue lisää ja anna meille palautetta > https://bit.ly/2RSiwtP

Telia

Jäsen
Telian Liigatuotteet

ALL STARS -PASSI
Passi sisältää kaikkien Liigan pelien lisäksi myös NHL:n ja KHL:n tärkeimmät ottelut eli Viasat Jääkiekko HD –kanavan. Hinta on 34,90 e/kk toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella, tai 29,90 e/kk määräaikaisella vuoden sopimuksella. Joukkueilla on tarjolla tästä myös etu kausikortin omistajille.

LIIGA-PASSI
Näet kaikkien joukkueiden kaikki pelit hintaan 24,90 e/kk. Kaikki pelit kuvataan ja kaikki näytetään. Sinulla on siis vapaa pääsy peräti 15 joukkuekanavalle, joista voit vapaasti valita kiinnostavimman matsin.

JOUKKUEPASSI
Näet kaikki oman joukkueen pelit hintaan 19,90 e/kk. Jokaisella joukkueella on täysin oma kanava, jossa näytetään joukkueen joka ikinen Liiga-peli kauden aikana.

PELIPASSI
Tällä vaihtoehdolla voit katsella yhden yksittäisen ottelun. Tulossa tarjolle myöhemmin.

YHDISTELMÄPAKETIT
Tarjolla on myös lukuisia yhdistelmäpaketteja (Liiga + CMore, Viasat, HBO yms), jotka löydät osoitteesta https://www.telia.fi/kauppa/tv-ja-viihde/kanavapaketit


Näin tilaat Liigan

Katso tarkemmat tilausohjeet osoitteesta https://yhteiso.telia.fi/t5/Telia-on-Liigan-uusi-koti/Nain-tilaat-Liigan/m-p/169015

Tekniikat

TELIA KAAPELIKORTTI
Saatavilla Telian kaapeli-TV-talouksiin.
Lue lisää > https://yhteiso.telia.fi/t5/Telia-on-Liigan-uusi-koti/Liiga-Telia-Kaapeli-TV-ssa/m-p/169755

TELIA TV DIGIBOKSI
Saatavilla kaikkiin nettiyhteyksiin operaattorista riippumatta.
Lue lisää > https://yhteiso.telia.fi/t5/Telia-on-Liigan-uusi-koti/Liiga-Telia-TV-digiboksilla/m-p/169981

TELIA TV -SOVELLUS

Saataville eri puhelinmalleille ja tableteille (Android / iOS)
Lue lisää > https://yhteiso.telia.fi/t5/Telia-on-Liigan-uusi-koti/Liiga-Telia-TV-sovelluksella/m-p/169988

APPLE TV
Telia TV –sovellus ladattavissa uusimpaan versioon
Lue lisää > https://yhteiso.telia.fi/t5/Telia-on-Liigan-uusi-koti/Liiga-Apple-TV-lla/m-p/170879

CHROMECAST
TV-kuva siirrettävissä kännykästä / tabletista Chromecastin avulla isolle ruudulle.
Lue lisää > https://yhteiso.telia.fi/t5/Telia-o...castilla-ja-Telia-TV-sovelluksella/m-p/170947

TIETOKONEELLA
Toimii Telia TV –sovelluksella tai Chrome tai Safari –selaimella osoitteessa tv.telia.fi

Apua ja tukea tarjolla
Ohjeista huolimatta voi tulla tilanteita, että kaipaat tarkempaa opastusta uuden tekniikan käyttöönotossa tai törmäät muutoin haasteisiin. Meillä on tarjolla erilaisia tukikanavia, joiden kautta kaikki mahdolliset haasteet ja ongelmatilanteet saadaan kyllä ratkaistua. Olemme apunasi!

Telia Helppi: Etusivu - Telia Helppi
Teknistä neuvontaa kaikissa mahdollisissa laiteongelmissa. Mahdollisuus saada apua puhelimitse, etäyhteydellä tai kutsua asentaja paikan päälle.

Telia Asiakaspalvelu: https://www.telia.fi/asiakastuki/yhteystiedot
Meillä on tarjolla chat-palvelu 24/7, puhelinpalvelua, soittoajanvaraus, yhteydenottolomake ja helpot onlinepalvelut asioiden hoitamiseksi.

Lue lisää osoitteesta https://www.telia.fi/liiga
 
Mikä on Telia Partio? Lue lisää ja anna meille palautetta > https://bit.ly/2RSiwtP

Telia

Jäsen
Preseasonin ottelut, jotka näkyvät Telia TV:stä

Päivä Aika Paikkakunta Peli
9.8. 18.30 Turku TPS - Lukko
10.8. 18.30 Oulu Kärpät - KalPa
11.8. 14.00 Tampere HIFK/Pelicans - Ilves
11.8. 18.00 Tampere Tappara - HIFK/Pelicans
15.8. 18.30 Jyväskylä JYP - HPK
17.8. 18.30 Rauma Liiga alumni - Länsirannikon alumni
22.8. 18.30 Lahti Pelicans - JYP
23.8. 18.30 Lappeenranta SaiPa - KalPa
24.8. 18.30 Mikkeli Jukurit - HIFK
28.8. 18.30 Hämeenlinna HPK - Jukurit
30.8. 18.30 Vaasa Sport - KalPa
1.9. 18.30 Pori Ässät - Lukko
6.9. 18.30 Kouvola KooKoo - Jukurit
7.9. 18.30 Kuopio KalPa - SaiPa
 
Mikä on Telia Partio? Lue lisää ja anna meille palautetta > https://bit.ly/2RSiwtP

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat Huuhkajat JYP
Kerroitte, että Liigan tekniikka viedään uudelle tasolle. Mitä se konkreettisesti tarkoittaa äänien tai kuvanlaadun suhteen?
- Hallit mikitetään aivan uudella tavalla ja jatkossa käytössämme on 12 kertaa enemmän ääniraitoja kuin aiemmin. Tämä takaa sen, että äänet ja tunnelma välittyvät kotikatsomoihinkin huomattavasti entistä paremmin.
Missä ne äänet on? Voisiko joku tulla kertomaan.
 
Aleksander Barkov FLA - Mikko Rantanen COL - Sebastian Aho CAR - Teuvo Teravainen CAR - Patrik Laine WPG - Kaapo Kakko NYR - Roope Hintz DAL - Mikael Grandlund NSH - Jesperi Kotkaniemi MTL - Kasperi Kapanen TOR - Eeli Tolvanen NSH

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Sikäli hassua, että kaiken piti olla kunnossa näiden mullistavien uudistuksien osalta kun kausi alkaa, mutta vieläkin kokeillaan ja säädellään, vaikka kausi on jo alkanut. Laskutus toki juoksee täydellä volyymilla. Äänimaailmat piti olla tolppien kilinää ja luistimien potkujen suhinaa. Mitään tuollaista ei ole vielä havaittu. On se kumma ettei pre-season riittänyt näille "ammattilaisille" homman kuntoon saattamiseen.
 
"Se riittää, että valmentaja vittuilee silloin tällöin. Siinä on mulle tarpeeksi mentaalivalmennusta" - Jarkko Kinnunen -
Suosikkijoukkue
Entisen pääkaupunkiseudun oma joukkue
Koska telia ei näköjään välitä ihmisistä jotka käyttävät OSX käyttöjärjestelmää.... Noh turha pyytää muutakaan.
 
Life is pleasant. Death is peaceful. It's the transition that's troublesome. -Isaac Asimov

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
snow mocking team
Jaa niin. Kotona tulee tosiaan katottua Liigaa kännykkä+Chromecast -kombolla, ja hyvin toimii, ei sikäli valittamista.

Mutta nyt mökillä, mukana myös työläppäri (jossa pyörii Linux, ei ole edes Windows-virtuaalikonetta tässä). Osin päivystämistä varten jos jollain asiakkaalla tulee paniikki, mutta myös ajattelin että saisi tämän kautta pelin tänään katsottua.

Enpä saa, kerta näemmä vieläkään HTML5-tukea ei ole saatu aikaiseksi, Silverlight rullaa edelleen. Milloinkohan Telia ajatteli siirtyä tälle vuosituhannelle? Ei siinä, tihrustetaan kännykkää sit.
 
Volvot ulvoo kuun savuun / ihmislapset hullaantuu / auuuuuu

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Mistäköhän mahtaa johtua Telia Tv tällainen virhekoodi: "Toistoa ei voitu aloittaa (Virhekoodi Vo13:73050)?

Olisi mukavaa nähdä Jukurit pelin 3. eräkin...
 
" HIFK ei ole ymmärtänyt tai halunnut ymmärtää toimintansa vahingollista merkitystä koko Suomen jääkiekolle." Tamhockey 28.11.2009

Bulvaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Aika monelta lienee lähetys katkennut.
 
"Oikein tuomio ei mennyt, mutta kiitokset tuomarille oikeudenmukaisuudesta."
Erään palstallekirjoittajan käsitys tuomaritoiminnasta.

TheSirPena

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Telia voisitteko jotain kautta ilmoitella, että mikä siellä nyt mättää ja milloinkohan tuo TeliaTV rupeaisi pelittämään? Ei toimi millään Apple-laitteella. (AppleTV, iMac, iPhone)
 
Vittu sä koulutat niitä!

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Mites hei tuo wlanin 2,4 GHz taajuus kotiverkossa? Jos tukari on kiinteästi jollain kanavalla, joka ruuhkautuu, miten se näkyy vastaanotossa? Tai jos se on auto-asetuksella, silloin käsittääkseni tukari valitsee parhaan ja liitetyt laitteet yrittävät seurata perässä. Miten tämä näkyy vastaanotossa? Mikä on best practise 2,4 GHz kohdalla? Kaverin puolesta kyselen, ite pidän striimaavat laitteet 5 GHz SSID:ssä.
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Mites hei tuo wlanin 2,4 GHz taajuus kotiverkossa? Jos tukari on kiinteästi jollain kanavalla, joka ruuhkautuu, miten se näkyy vastaanotossa? Tai jos se on auto-asetuksella, silloin käsittääkseni tukari valitsee parhaan ja liitetyt laitteet yrittävät seurata perässä. Miten tämä näkyy vastaanotossa? Mikä on best practise 2,4 GHz kohdalla? Kaverin puolesta kyselen, ite pidän striimaavat laitteet 5 GHz SSID:ssä.
Check the best WiFi analyzer apps for Android

ja noista tämä on itselläni käytössä: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.analyzer&hl=en

Tuolla kun katsoo onko mitkä kanavat tukossa jne
 
"Avaruus, tuo käymättömistä korpimaista viho viimeinen"

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Check the best WiFi analyzer apps for Android

ja noista tämä on itselläni käytössä: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.analyzer&hl=en

Tuolla kun katsoo onko mitkä kanavat tukossa jne
Mä en oikeastaan kysynyt tätä. Noita olen käyttänyt ja verkko on viritetty huippuunsa. Oikeasti en ole tehnyt muuta kuin hommannut dual band -reitittimen ja käytän 5:sta, koska se ei juuri kuulu seinien läpi naapurista. Mua kiinnostaa, miten erottaa oma kädettömyys jostain muusta syystä, jos lähetys pätkii tai palikoi.
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.

Sniper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Timo Suden kääntölämäri
Mites hei tuo wlanin 2,4 GHz taajuus kotiverkossa? Jos tukari on kiinteästi jollain kanavalla, joka ruuhkautuu, miten se näkyy vastaanotossa? Tai jos se on auto-asetuksella, silloin käsittääkseni tukari valitsee parhaan ja liitetyt laitteet yrittävät seurata perässä. Miten tämä näkyy vastaanotossa? Mikä on best practise 2,4 GHz kohdalla? Kaverin puolesta kyselen, ite pidän striimaavat laitteet 5 GHz SSID:ssä.
Ensinnäkin, monessa laitteessa AUTO-asetus tarkoittaa sitä, että laite etsii kanavan vain käynnistettäessä se. Eli se ei aktiivisesti sitä käytössä vaihtele.

Päällekkäisissä kanavissa signaalin laatu romahtaa, vaikka kentän voimakkuus olisi hyvä. Aiheuttanut tuntemissani tapauksissa pingien voimakasta vaihtelua ja pakettien katoamisia. Livekuvan kanssa kun käytetään UDP:ta, niin silloin siitä katoilee kuvaframeja -> lähetys hyppii.

Itse ehkä valitsisin tasaisen ruuhkaisessa käsin kanavan 13 ja varmistaisin, että omat päätelaitteet tukevat eurooppalaisia asetuksia. Jenkkilaitteissa voi olla edelleen joissain 11 maksimi. 1,6 ja 11 ovat alan standardit non-overlapping kanavat, eli noitahan yleisimmin käytetään.

Nämäkin on sitten ihan turhia, jos jollakin on naapurissa esim. 2,4GHz taajuudella operoiva analoginen kamerasysteemi, joka useammalla kameralla saattaa puhaltaa helposti kaikki lähistön WLANit käyttökelvottomiksi. Muutenkin tuossa langattomassa verkossa on niin monta ihmeellistä muuttujaa, että joskus vain tarkka mittaus voi paljastaa kaikki oudot syyt. Esimerkiksi millä kanavalla talouden puhelimet mahdollisesti jakavat nettiä ja olivatko ne päällä silloin, kun laite AUTO-asetuksessa etsi vapaata kanavaa...
 
Standardinmukainen allekirjoitus
(1)
  • Tykkää
Reactions: Leon

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
@Sniper Tattis. Viimeksi ennen reitittimen päivitystä katsoin ruuhkatilanteen 2,4 G:ssä, ja oli kyllä niin täyttä, että en viitsinyt erikseen alkaa säätämään. Mulla oli aluksi ko. huoneen chromecast tuolla taajuudella ja Viaplayn kanssa oli kyllä silloin ongelmia, Eurosportista puhumattakaan. Nyt taitaa olla kaikki laitteet 5 G:ssä, paitsi ne pari, jotka eivät puhu sitä. Mutta ainahan voi syyttää Teliaa, kun kuvassa on häiriöitä. Vaikka katsoisi Viaplaytä Elisan yhteyden takaa.

Jos minä tekisin "näin katsot lähetyksiä" -sivut, keräisin kyllä tuollaisen antamasi tietopaketin FAQ:iin ja hyvin näkyvälle paikalle. Oisko se tv:n siirtyminen nettiin kuitenkin langallisen verkon heiniä?
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.

Petr Vousky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tähän saakka kaikissa TeliaTV:n kautta katsomissani peleissä pelaajien luistelu on näyttänyt katkonaiselta eli esimerkiksi liuku on nykivää. Vuoden vaihteen tienoilla tähän tuli lisäksi vielä seuraavat mausteet: liike hidastuu ja hidastuu, kunnes pysähtyy hetkeksi, sitten liike siirtyy ikään kuin pikakelauksella ajankohtaiseen pelitilanteeseen, kaava toistuu ja toistuu, rasittavaa...

Samoin on rasittavaa tämän Tampereen selostajan tapa lisätä konsonattiin päättyvien sanojen jälkeen vielä vokaali: Kärppien-ee maalin-ee tekee LIndsten-ee... pahimmillaan sellaista nene-nana-nunu-meininkiä. Länsirannikon peleissäkin oli joskus samasta vaivasta kärsinyt selostaja, häiritsee otteluun keskittymistä tämäkin-ää...
 
If you can't stand the cold, stay the hell out of Raksila!
Jope 1964-2020
" Jos tulokset eivät parane, on väärä mies puikoissa" Mikko Manner 14.11.2020

agee81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivan Raipen Palloseura
ONGELMA:

Chromecastilla katsoessa kuvanlaatu on 80% pelistä ihan puuroa. On muutettu 50hz katselutilaan ja takaisin ilman apuja.
Missä vika voisi olla?
 
"...tuu hymyilee, asiallista kieltä.."
- Geeliä tukkaan ja 60min paine -

Telia

Jäsen
ONGELMA:

Chromecastilla katsoessa kuvanlaatu on 80% pelistä ihan puuroa. On muutettu 50hz katselutilaan ja takaisin ilman apuja.
Missä vika voisi olla?
Kuulostaisi olevan nettiyhteydestä kiinni. Jos mittaisit nopeuden, niin päästäisiin jäljille. Nopeustestin jälkeen jos yhdistäisit langattomassa verkossa 5ghz-taajuuteen, jos sellainen omassa modeemissasi on, ja tämän jälkeen mittaisit uudelleen nopeuden.

// Tanja
 
Mikä on Telia Partio? Lue lisää ja anna meille palautetta > https://bit.ly/2RSiwtP

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Mistä johtuu, että tyypillisesti striimissä on aluksi älytön viive, mutta kun käynnistää sen kerran-pari uudelleen, viive putoaa about siedettäviin lukemiin? Voi olla parin minuutinkin heitto. Sama homma IOS äpissä ja win10:ssä.
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.

palli gunnar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Liiga joutunee palauttamaan Telialle vissiin jonkin verran rahaa kun liiga loppui kesken ja Telia ei pysty laskuttamaan katsojia
Playoff peleistä, ei liity Playoffeihin mutta viimeinen Pelicans peli oli 12.3 ja kuitenkin koko maaliskuulta laskutetaan. Edellinen laskutusjakso päättyi 10.3
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.