Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Tehomiehet 2018–2019 – Mestiksen ennätykset vaarassa?

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Everton, 29.10.2018 klo 20.31.

 1. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Aika mielenkiintoinen tilanne: pistepörssin kärkimiehet ovat aloittaneet ihan huimalla tahdilla. Kärkimies Miro-Pekka Saarelainen on iskenyt keskimäärin 2 pinnaa / peli. Aika pienet todennäköisyydet antaisin sille, että tulee pelaamaan sadan pisteen kauden, mutta ainakin uuteen Mestiksen piste-ennätykseen on mahdollisuudet. Ja mahdollisuudet vain paranevat, kun katsotaan muitakin pörssin top-pelaajia. Vaikka ohipelejä ja loukkaantumisia tulee varmasti, niin ehkä ei kaikille kuitenkaan?

  Mestis-ajan piste-huiput:
  1. Oula Palve 2015-2016 Jukurit 43. 32+39=71 (1.65 PPG)
  2. Tero Forsell 2006-2007 TuTo 45. 24+47=71 (1.58)
  3. Jonatan Tanus 2016-2017 SaPKo 49. 40+28=68 (1.39)
  4. Teemu Virtala 2013-2014 Hokki 49. 23+44=67 (1.37)
  5. Mikael Ruohomaa 2013-2014 Jokipojat 56. 22+43=65 (1.16)
  6. Tero Forsell 2007-2008 TuTo 43. 15+50=65 (1.51)

  Tämä kauden parhaiden tahti:
  Miro Pekka-Saarelainen 2,00 PPG = 50 ottelussa 100 pinnaa
  Kristian Tanus 1,54 = 77p.
  Nicklas Lucenius 1,54 = 77p.
  Joona Monto 1,64 = 82p.
  Samu Markkula 1,38 = 69p.
  Matias Lehtonen 1,33 = 67p.
  Joel Sund 1,45 = 73p.
  Joonas NIemelä 1,27 = 64p.

  Maalipörssin kaikkien Mestis-kausien yli 30 maalin miehet:
  1. Jonatan Tanus 2016-2017 SaPKo 40
  2. Samuli Kivimäki 2013-2014 Sport 38
  3. Kalle Konsti 2009-2010 SaPKo 37
  4. Teemu Kuusisto 2003-2004 Sport 35
  5. Oula Palve 2015-2016 Jukurit 32
  6. Tomi Pekkala 2012-2013 Sport 31

  Nykytahdilla ennätys olisi paperia ja kolmenkympin kerhoon tulisi useampikin uusi peluri:
  Miro-Pekka Saarelainen 55
  Kristian Tanus 42
  Matias Lehtonen 38
  Joonas Niemelä 36
  Anton Ollikainen 27
  Aku Kestilä 29
  Joona Monto 27
  Ville Saloranta 27
   
 2. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Se piti vielä lisätä, että kärkimiehien kovaa pistetehtailua ei selitä ainakaan sarjan maalimäärät.

  Esimerkiksi viime kaudella Mestiksen peleissä tehtiin keskimäärin 6,27 maalia per peli. Tänä syksynä lukema on ollut pienempi: 6,07.

  Mutta jakauma on ollut osalla joukkueista aika yksipuoleinen. Esimerkiksi Sund-Monto-Saarelainen ovat tehneet yhteensä 23 maalia, eli yli kaksi kolmasosaa kaikista K-Vantaan maaleista (34).
   
 3. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  En usko Saarelaisen pelaavan koko kautta Mestiksessä. Eiköhän hän pääse liigaan viimeistään siinä vaiheessa, kun sen paskimmat joukkueet aloittavat parhaitten pelaajiensa myymisen. Tällöin luulisi Saarelaiselle löytyvän käyttöä.
   
 4. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Niin nämä on mielenkiintoisia ratkaisuja. Melkein sanoisin että Saarelaisen olisi parempi vetäistä nyt kunnon kanuunakausi Mestiksessä, kuin lähteä loppukaudeksi pelaamaan johonkin flopanneeseen liigajengiin jämärooliin. Jos vaikka tuommoinen +65 pisteen kauden onnistuisi nyt leipomaan, niin luulisi kesällä olevan jonkinlaisia mukavia tarjouksia pöydällä. Ainakin ulkomailta, koska ymmärrykseni mukaan Mestis nauttii ulkomailla suurta arvostusta sarjana.
   
 5. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Saarelainen on nyt taikonut jo 19 maalia kun Kiekko-Vantaa on pelannut 25 ottelua. En ole varma onko Saarelainen pelannut jokaisessa pelissä.
  Se on 0,76maali/peli jos on kaikki pelannut, 50 ottelua samalla tahdilla on siis 38 maalia, eli J.Tanus on ihan haarukassa.
  Muillakin on maalitahti hiipunut ja K.Tanus olisi seuraavana ja alkukauden rytmillä lopputulema olisi "vain" 27 maalia. Lehtonen lähti jo Liigan ja uskon edellä kirjoitetun tapaan että Saarelainenkaan ei koko kautta pelaa Mestiksessä.
  Aika näyttää, mutta maaliennätykseen on vielä hyvin saumoja.

  Markkulan pistetahti riittäisi hyvin ennätysten rikkomiseen sillä on yhä menossa kohti 80 pinnaa jos pystyy pelaamaan koko kauden ja jatkamaan pistetehtailua samaan tahtiin.
  Muiden pitää tiukata tahtia jos mielii piste-ennätyksen haltijaksi.
   
  Viimeksi muokattu: 15.01.2019 klo 19.05
 6. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Joo Saarelainen pelannut kaikki pelit. Yleensä keväällä maalimäärät pienenee ja puolustukset tiukkenee jne. Tosin Saarelaisella lienee ihan hyvä mahdollisuus, kun peränpitäjiä vastaan se ei ole tainnut vielä edes hirveästi pelata? IPK:ta vastaan ainakin vielä 3 peliä, joka nyt ei ole mikään itseisarvo, mutta helpottaa ehkä.
   
 7. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Ei ole ainakaan vielä kaikkien tehotykkien tahti hiipunut.

  Samu Markkula on jopa parantanut pistetahtiaan sitten alkuperäisen viestini. Pistekeskiarvo tällä hetkellä 1,57 - eli jos pitäisi tahdin yllä ja pelaa kaikki loput pelit samaan malliin, niin paukuttaisi ennätykselliset 78 pinnaa. Vanha ennätyshän on siis 71, eli vähän on varaa hyytyäkin.

  Saarelaisen pistekeskiarvo enää "vain" 1,39. Tämä tahti riittäisi tosin edelleenkin ainakin hyvin lähelle ennätyslukemia, eli tasaisen tahdin mukaan kasaan tulisi 69 pinnaa.

  Muilla sen sijaan alkaa jo olla matkaa kovimpiin lukemiin nykytahdilla:
  Joona Monto 1,33 = 65p.
  Kristian Tanus 1,25 = 59p.

  Maalipörssissä tilanne oli se, että yli 30 maalin miehiä oli koko Mestis-ajalta olemassa ennen tätä kautta vain kuusi. Muitten alkukausien tykkien meno on rauhoittunut siihen malliin, että yltänevät korkeintaan 25 maaliin, mutta Saarelaisella on hyvät saumat päästä klubiin.

  Saarelaisen maalikeskiarvo on edelleenkin huikea 0,74. Tällä tahdilla 30 menisi siis helposti rikki ja tähtäin peräti 37 maalissa. Jonatan Tanuksen maaliennätys (40) ei siis ihan täyttä utopiaa. Tosin Saarelainen lienee yksi sellaisista pelaajista, joiden kohdalla on riski siitä, että joku liigaseura vielä virvelöi loppukaudeksi riveihinsä.
   
 8. OCE Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ketterä
  Lainaus:
  OK kaveri tekee Mestiksessä kyllä hyvin pisteitä. Mutta oma mielipiteeni on että kaikki muu tekeminen kentällä ei kyllä edellytä menestymistä Liigassa.
   
 9. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Toivottavasti Markkula ei ole kauan poissa, tosin pistetahtiin saattaa vaikuttaa myös Nättisen loukkaantuminen, mutta ainakaan ei tee piste-ennätyksiä jos ei itse pelaa.
  Kyllä Saarelainen pelaa viimeistä kauttaan Mestiksessä, jos ei Liigaan niin joku muu rahakkaampi sarja vie tuon tason maalitussarin.
   
 10. saiman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes, Ilves
  Lainaus:
  Markkulan pitäs olla takas keskiviikkona, Keskipohjanmaa lehti ilmotti tuosta samalla ku ilmotettiin Korhosen kauden olevan ohi. Tuo Nättisen poissaolo ei ainakaan alkukaudesta häirinnyt kun pelas Niemelä Uomala ketjussa. Sillon se kenttä oli tehokkain yllätysyllätys. Uskon että Markkula, Huhtala, Kangas kenttä tulee olemaan hyvä eikä pistetahti paljoa heikkene Nättisen lähdön jälkeen. Isoin lovi tulee joukkueen leveyteen.

  Tässä vielä linkki keskipohjanmaa lehden uutiseen:
  Juho Korhosen kausi ohi – Hermeksen puolustajaa taklanneelle Lassi Raitaselle kahdeksan ottelun pelikielto