Teemu Selänne – yli 700 maalia?

  • 1 271 341
  • 2 165
No nyt voidaan unohtaa Jagrin ohitus, koska Jags tulee takomaan varmasti ensi kaudella taas kerran hirveää jälkeä Flyerssien kanssa. Toivottavasti virtaa riittää vielä Teemulla!

Kyllähän Tepi tulee jatkaessaan jättämään Jagrin varjoonsa näiden kahden välisessä vertailussa. Ohituksesta en kyllä sano yhtään mitään.
 

MiksuMan

Jäsen
Minun mielestä on päivän selvää, että Nynny-Jagr palaa siksi NHL:lään ettei Teemu riko hänen maaliennätystään. Mutta samapa tuo... Teemu on silti parempi pelaaja kuin Jagr ja on aina ollut.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Minun mielestä on päivän selvää, että Nynny-Jagr palaa siksi NHL:lään ettei Teemu riko hänen maaliennätystään. Mutta samapa tuo... Teemu on silti parempi pelaaja kuin Jagr ja on aina ollut.
Heh heh, hauska mielipide ja kotiinpäinveto. Makuasioistahan ei sopisi kiisteleminen, mutta uskoisin nyt kuitenkin, että jos ns. asiantuntijaraadin (olkoon vaikka kokonaan suomalaisia asiantuntijoita) päätettäväksi jätettäisiin Jagr vs. Selänne paremmuus, niin Jaggerman olisi varmaan aika selvästi Teemua edellä. Voisi olla taistelemassa jopa kaikkien aikojen parhaan NHL:ssä pelanneen eurooppalaisen tittelistä Lidströmin, Hasekin ja Stan Mikitan kanssa. Mutta tuo on jonkun toisen ketjun tavaraa sitten.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Heh... Mutta vakavasti, Teemun ura olis tod.näk. jo taputeltu aikaa sitten ilman sitä lock out-kautta => kun tieto tuli oli Teukka lääkärin pöydällä vissiin seuraavana päivänä! Piti tehdä tähystysleikkaukset, mutta ainakin toiseen polveen tehtiin ns. avoleikkaus. Niitä kaveri sit kuntoutteli jokusen kuukauden and the rest is history!


Muistan Teemun maininneen noiden polviongelmiensa tiimoilta, että juuri tuo vasen polvi oli tähystetty neljänä (?) keäsän peräkkäin ennen tuota lock out-kautta edeltävää kesätaukoa. Silloin sitten tosiaan repäistiin ja tehtiin isompi operaatio avoleikkauksen muodossa. Sitä en tiedä, operoitiinko toistakin polvea tuolloin.

Nythän juhannuksen alla oli iltapäivälehdissä juttua Teemusta ja hän kertoi tuon vasemman polven olevan siinä kunnossa, että keinonivelen asennus saattaa olla ajankohtaista. Vedetäänkö sellaisella nykyään NHL-kiekkoa? Tämä taannoinen operaatio ei toki liittynyt tuohon millään tavalla.

Toivottavasti Selänne saa itsensä vielä kuntoon ja pelaa sen "ainakin yhden kauden".
 

Prinsiippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Heipä hei. Muistelin tuossa menneitä ja kaipailisin palstaveljiltä tarkennusta erääseen Teemu-anekdoottiin. 19.10.1989 Teemu loukkaantui vakavasti ottelussa JyP HT:ta vastaan, kun hänen sääri- ja pohjeluunsa(?) murtuivat. Muistaako kukaan loukkaantumiseen johtanutta tilannetta? Tämä asia nousi hiljattain esille, enkä osannut vastata siihen itse lainkaan. Kiitos jo etukäteen!
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Heipä hei. Muistelin tuossa menneitä ja kaipailisin palstaveljiltä tarkennusta erääseen Teemu-anekdoottiin. 19.10.1989 Teemu loukkaantui vakavasti ottelussa JyP HT:ta vastaan, kun hänen sääri- ja pohjeluunsa(?) murtuivat. Muistaako kukaan loukkaantumiseen johtanutta tilannetta?
Henkilökohtaisiakin muistikuvia on, mutta laitetaanpa nyt lyhyt lainaus elämäkertateoksesta (Ilmari Selänne: Teemu)
Ilmari Selänne kirjoitti:
Torstaina, lokakuun 19. päivänä 1989 oli JyPHT:n vuoro tulla Jokereiden vieraaksi. Jyväskyläläiset olivat silloin sarjan johdossa Jokereiden majaillessa liigan puolivälin tienoilla, joten odotettavissa oli kotijoukkueen kannalta tiukka ottelu.

Peli oli odotettuakin tiukempi, sillä varsinaisen peliajan päätyttyä tilanne oli tasan 3–3. Jokerit lähti jo jatkoajan alusssa metsästämään voittomaalia, ja peli ailahteli tasaisesti päädystä päätyyn. Teemu oli ollut jäällä jatkoajan alusta lähtien ja oli tietenkin JyPHT:n puolustuksen tarkassa vartioinnissa. Kun noin 50 sekuntia jatkoaikaa oli pelattu, antoi väsynyt Teemu jyväskyläläisten päädyssä harhasyötön suoraan vastustajan lapaan, mistä käynnistyi JyPHT:n nopea vastahyökkäys. Teemun yrittäessä lähteä perään hoitamaan puolustustehtäviään jyväskyläläisten pakki Vesa Kuha takertui häneen kiinni ja kaatoi hänet sitomalla jalkansa hänen jalkojensa ympärille. Peliä pelattiin jo kentän toisessa päässä, kun Kuha nousi jatkamaan peliään mutta Teemu jäi tuskaisesti vääntelehtimään jäälle. Tuomaritkin havahtuivat vasta yleisön metelöintiin, ja päätuomari Pekka Rindell katkaisi pelin, kun jatkoaikaa oli pelattu 56 sekuntia.

Teemu kannettiin paareilta kentältä. Ambulanssikyytiä odotellessaan hän vielä ehti kuulla yleisön riemuitsevan Anssi Melametsän voittomaalista. Jokeri-leirissä riemu muuttui kuitenkin suureksi suruksi, kun Töölön ensiapuasemalta kantautui tieto, että Teemun sääri- ja pohjaluut olivat katkenneet.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
On se Teme vaan kova! :) On tässä kesälomalla kerinnyt kattelemaan viimekauden pelejä ja hyvin tuntui Temen luistin ja kädet liikkuvan. Harmi jos päättää lopettaa, ikä on vain numeroita! Milloinhan se päätös tulee?
 

riknor

Jäsen
On tullut tässä taas lueskeltua iltapäivälehtien jokakesäistä ja melkein jokapäiväistä Selänne-uutisointia. Jos jutut pitävät paikkansa, alkaa kuulostaa siltä että peliuran jatkuminen on vain siunausta vaille varmaa.

"Haluaisin pelata, mutta kuitenkin nimenomaan niin, että pystyn nauttimaan siitä yhtä paljon kuin viime kaudella. Jos pääsen harjoitusleirille nykyisessä kunnossa, peliurani jatkuu hyvin todennäköisesti, Selänne paljastaa."

Linkki Ilta-Sanomien uutiseen: NHL: Teemu Sel kiehtovat kotikisat - Ilta-Sanomat

Henkilökohtaisesti ainakin olisin aika yllättynyt, jos ura ei jatkuisikaan. Toki tuon polven kanssa voi tapahtua mitä vaan, mutta jos tämänhetkinen kunto on sellainen jolla jatkopäätös voidaan tehdä, niin ei tuo ollenkaan huonommalta näytä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Saisi nyt kestää ainakin tuon kauden avauksen ylitse kasassa, niin ehtisi nähdä kaverin jäälle edes kerran. Toki miehen itsensä kannalta olisi tietysti toivottavaa, että hän osaa tehdä oikean päätöksen kroppaansa kuunnellen, jotta pystyy nauttimaan vielä loppuelämästään terveenä. Hienoa toki olisi sekin, että Selänne nähtäisiin vielä Leijona-paidassa kotikisoissa tai SC-finaaleissa Sakun kanssa.
 

Roimo

Jäsen
Sami Lepistö päivitti eilen twitteriinsä että Teemu näyttää hyvältä jäätreeneissä ja 41-vuotiaan ei pitäisi luistella noin lujaa. Eli ihan hyvältä kuulostaa! Toivotaan että Teemu pelaisi vielä vähintään yhden kauden ja lokakuussa pääsisi näkemään Helsingissä miehen ihan oikeassa NHL-matsissa.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Teemulle jälleen ylistystä. NHL.com listata 16 parhaan pelaajan rosterin kautta aikojen, jos otetaan huippukausi mukaan.

No niin. Tarkennetaan vielä sen verran, että tässä tarkoitetaan nimenomaan Fantasy-peleissä toimivia huippurostereita. Nippuun on siis kasattu sellaisia kausia pelaajilta, jotka tuottaisivat Fantasy-peleissä mahdollisimman mukavasti pisteitä. (16 pelaajan kokoonpanon malli oli otettu Yahoon pelistä.)
 

Fowler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Selailin youtubesta jotain vanhoja nostalgiavideoita ja tällainen sattui silmään.

Päivämäärä on 28.3.1993 ja vastakkain Selänteen Jets ja vieraissa Gretzkyn Kings. Pätkässä on siis lähes koko ottelu ilman taukoja. Katsomisen arvoista on koko kolmas erä joka alkaa 26. minuutin kohdalla. Kolmanteen erään mennään Kings -johdossa, kunnes Teemu päättää että nyt saa riittää, tekee ensin itse kaksi maalia ja lopussa syöttää tasoitusmaalin 5 sekuntia ennen loppua. Huikean näköistä tuo parikymppisen Selänteen lento, joka kerta kun mies saa kiekon alkaa tapahtua, ja millä vauhdilla!

Ihan mielenkiintoista katsella erän verran NHL-kiekkoa tuolta ajalta, ja vielä tällaisesta ns. keskiverto-ottelusta. Ja silti Teemu 2+1!


ps. Videossa on sitten originaaliselostuksen päällä aivan helvetin rasittava venäjänkielinen selostus. Onneksi välillä kuuluu englantikin ihan hyvin.
 

Roimo

Jäsen
Selailin youtubesta jotain vanhoja nostalgiavideoita ja tällainen sattui silmään.

Kiitos linkkivinkistä! Hauskan näköstä peliä, keppiä sai käyttää tuohon aikaan pikkusen enemmän kuin nykyisin. Ja eipä ole kyllä Teemun vauhti kovin paljoa pudonnut tässä vuosien varrella.

Btw, pitääpäs etsiä löytyykö tuolta youtubesta lisää tuollaisia kokonaisia vanhoja NHL-pelejä.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Btw, pitääpäs etsiä löytyykö tuolta youtubesta lisää tuollaisia kokonaisia vanhoja NHL-pelejä.

Löytyyhän niitä. Ajattelin jossain kohtaa katsella finaaleja '94. Hienoja pelejä!

Teemu Selänteen näen toivottavasti jäällä kirmaamassa kuin nuori bambi lokakuussa Helsingissä.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Teemu Selänteen näen toivottavasti jäällä kirmaamassa kuin nuori bambi lokakuussa Helsingissä.

Näkisin että "nuorella bambilla lokakuussa Helsingissä" ei löydy ihan sitä samaa räjähtävää lähtöä mitä Teemulta yleensä on totuttu näkemään. *rimshot*

Muuten Selänteestä sen verran että noin viikon sisään odottaisin ilmoitusta jatkosta. Valistunut arvaus.
 

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
Selailin youtubesta jotain vanhoja nostalgiavideoita ja tällainen sattui silmään.

Hyvä pätkä, olipas siellä kovia nimiä kehissä! Suomalaisväriäkin mukavasti, Alpokin päässy kuviin.. :D Teemu oli kyl kolmannessa erässä aika liekeissä. Eipäs Kurri mahtunut Gretzkyn kanssa samaan yv:hen, liekkö oli haettu laajuutta. Tosin eipä tuo Robitaille ja Sandström olleet huonoja hekään.. :) Numminen pisti Teemun hienosti läpi pelin loppupuolella..
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Hyvä pätkä, olipas siellä kovia nimiä kehissä! Suomalaisväriäkin mukavasti

Toihan on se peli mikä näytettiin Suomessa suorana lähetyksenä Maikkarilla. Tai siis "suorana". Iltapäivälehdet kun kirjoitti seuraavana päivänä isoin otsikoin, että MTV3 huijasi katsojia tjs. Piti olla kaikkien aikojen ensimmäinen Suomeen suorana lähetetty NHL-ottelu, mutta tuli parin tunnin viiveellä. Itse asiassa tuon arvasi jo lähetyksen aikana, kun Teemu antoi puhelinhaastattelussa kommentteja erätauoilla. Noh tuskinpa Teemu kuitenkaan puhelimessa oli erätauoilla, pelin jälkeen tehdyt haastattelut jotka ajettiin sitten erätauoilla ikään kuin "suorina".

Pelin alussa muuten laulettiin Kanadan ja USA:n kansallislaulujen lisäksi myös Maamme-laulu. Eikä laulaja ollut suinkaan suomalainen, vaan ihan paikallinen jamppa väänti aina niin helppoa kotimaamme kieltä. Muutenkin lähetyksessä hehkutettiin kanukkien toimesta, että peli lähetetään suorana Suomeen. Teemu hype oli huikea, tuntui että kaikki Suomessa puhuivat yhtäkkiä NHL:stä, Winnipegistä ja Teemusta. Katsomoon oli jaettu iso määrä pahvisia n. A3-kokoisia Suomen lippuja joissa kääntöpuolella Teemun ja Tepon kuvat. Koko peli löytyy kaikkine mahdollisine ekstroineen DVD:ltä. VHS:ltä siirretty hyvällä kuvan- ja äänenlaadulla. Kiekko-DVD kokoelman yksi helmistä ehdottomasti.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Näkisin että "nuorella bambilla lokakuussa Helsingissä" ei löydy ihan sitä samaa räjähtävää lähtöä mitä Teemulta yleensä on totuttu näkemään. *rimshot*

Niin, kuten DGB Selännettä kuvailee
"The bad: Has clearly lost a step, occasionally looking a little winded while skating circles around some defenceman who's 20 years younger than him.
"

No, eihän tuo voi loputtomiin jatkua mutta silti...
 

Vilijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Koko peli löytyy kaikkine mahdollisine ekstroineen DVD:ltä. VHS:ltä siirretty hyvällä kuvan- ja äänenlaadulla. Kiekko-DVD kokoelman yksi helmistä ehdottomasti.

Mikähän on tämä DVD mistä matsi löytyy? Kiinnostaa.

EDIT: No niin tietysti. Kaveri itse siirtänyt sen VHS-kasetiltaan DVD:lle. Jep jep. Ajattelin jotain virallista julkaisua.
 
Viimeksi muokattu:

Kuusumu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelitilanteesta johtuvat käden kohotukset
Ura jatkuu ilmoittaa Teukka maikkarin sivuilla.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Done deal, 1y 4M$
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Juuri tulosruutua tässä katselen, mahtavaa Teemu! Toivottavasti polvi kestää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös