Team USA olympialaisissa 2010

  • 44 537
  • 98
Tila
Viestiketju on suljettu.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jos Burke haluaa sitä kovuutta puolustukseen, niin Tim Gleason lyö jonkun Komisarekin 100-0. Lisäksi Gleason on pelannut tällä kaudella aika pirun hyvin muutoin heikossa Carolinan puolustuksessa.

Gleason voisi kyllä olla yksi täydentävistä peruspakeista USA:n pakistoon, Periaattessa mies on ihan sitä mitä Orpik. Saa nyt nähdä miten suuri voima kiekollisilla kavereilla on. Itse ottaisin Gleasonin ennen Burken valitsemaa Komisarekia.
 

TML

Jäsen
Komiasti esitteli USA oman joukkueensa pienten penskojen avulla.

Komisarek pääsi joukkueeseen joten siinä varmaan suurin "poru" mitä syntyy. Alkukauden näytöillä ei asiaa joukkueeseen, mutta parantanut peliään kauden edetessä ja mielestäni ei mikään suuri vääryys ottaa häntä mukaan. Vaikka Burken "oma poika" onkin.

edit. Ei tainnut olla konkareita mukana kauheasti. Ei Modanoa eikä Tkachukkia.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Komisarek pääsi joukkueeseen joten siinä varmaan suurin "poru" mitä syntyy. Alkukauden näytöillä ei asiaa joukkueeseen, mutta parantanut peliään kauden edetessä ja mielestäni ei mikään suuri vääryys ottaa häntä mukaan. Vaikka Burken "oma poika" onkin.

Itseä Jack Johnson ja Chris Drury hieman ihmetyttivät. Aika hyvältä sekoitukselta kokemusta ja nuoruutta tuo joukkue kumminkin näytti. Pakisto on omasta mielestä se joukkueen heikoin lenkki, mutta vastaavasti loistavat moket tasapainottavat sitä.
 

lefa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Rangers, Real Madrid Cf ja Liverpool Fc
Ketkä siis pääsivät joukkueeseen?
 

ShitBreak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, NHL
Meni aika nopeesti ohi toi joukkue. En saanut nimiä, mutta poissa oli ainakin Gleason, Bufyglien, Connolly, Umberger, Whitney, Okposo, Anderson, Bogosian, Dubinsky
 

lefa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Rangers, Real Madrid Cf ja Liverpool Fc
Oho! Itseä ainakin hämmästyttää, kun Dubisky ja Bogosian eivät päässeet mukaan.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
MV: Miller, Quick, Thomas
P: E.Johnson, J.Johnson, Komisarek, Martin, Orpik, Rafalski, Suter
H: Backes, Brown, Callahan, Drury, Kane, Kesler, Kessel, Langenbrunner, Malone, Parise, Pavelski, Ryan, Stastny
 

Chello

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Glasgow Celtic
Maalivahdit: Miller, Quick, Thomas

Puolustajat: E.Johnson, J.Johnson, Komisarek, Martin, Orpik, Rafalski, Suter

Hyökkääjät: Backes, Brown, Callahan, Drury, Kane, Kesler, Kessel, Langenbrunner, Malone, Parise, Pavelski, Ryan, Stastny
 

M10

Jäsen
On muuten valtava määrä rightin hyökkääjiä joukkueessa (9kpl). Harvinaista tuollainen.

Voisiko ketjut olla jotenkin näin

Kane - Parise - Malone
Ryan - Stastny - Kessel
Brown - Kesler - Langenbrunner
Backes - Drury - Pavelski
Callahan

Rafalski - J. Johnson
E. Johnson - Martin
Orpik - Suter
Komisarek

Miller
(Thomas, Quick)

Ei aiheuta tuo pakisto kyllä riemunkiljahduksia. Jopa yhtä keskinkertainen kun Suomella.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Itseä Jack Johnson ja Chris Drury hieman ihmetyttivät.
Alkukauden esitysten perusteella JMFJ:lla ei olisi ollut mitään asiaa joukkueeseen, mutta liekö vahvat esitykset joulukuussa nostaneet kaverin lopulliseen olympiaryhmään. Johnsonin saldo joulukuun matseissa: 13 ottelua, tehot 2+8 ja plusmiinustilastoon +1, kun ennen tuota mies oli vetänyt 27 ottelussa tehot 2+4 plusmiinustilaston näyttäessä karua lukemaa -12. Tosin myös viime kevään MM-kisojen vahvoilla otteilla on saattanut olla vaikutusta Johnsonin valitsemiseen. Druryn valintaa ei sen sijaan pysty käsittämään oikein millään asteella - vanhat meriitit ja kokemus ilmeisesti painavat vaakakupissa.

M10:n ketjulottoihin on tartuttava sen verran, että hyökkäysketjut tuskin tulevat olemaan aivan noissa muodoissa. Tämä lienee asteen lähempänä totuutta (Kanen ja Kesselin paikat mahdollisesti toisinpäin):

Parise - Stastny - Kane
Ryan - Pavelski - Kessel
Brown - Kesler - Backes
Malone - Drury - Langenbrunner
(Callahan)

HFBoardsilla hehkuttavat oikein urakalla Brown, Kesler, Backes kolmikkoa mahdollisena shutdown-ketjuna, joten kai se on luotettava siihen, että kaverit pelaavat yhdessä. Ja mitä tarkemmin asiaa miettii, niin olisihan tuollaista ketjua vastaan suht. vittumainen pelata. Ykkösketju taas kestää vertailun minkä tahansa muun maan ykkösketjun kanssa, eikä kolmen oikea käsi alhaalla ampuvan kaverin muodostama kakkosvitjakaan ole sieltä heikoimmasta päästä. Nelosessa puolestaan kokemusta ja tunnollista kahden suunnan peliä.

Kaiken kaikkiaan jenkit saivat kasaan erittäin vahvan ja potentiaalisen porukan, vaikka muutama yllättävä kaveri joukkueesta tippuikin. Millerin, E. Johnsonin, Parisen ja Kanen johdolla ainekset mennä vaikka päätyyn asti.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kuten odotettua, on jenkeilläkin sukupolvenvaihdos viimeistään nyt tapahtunut. Vähän nuorempana tuli seurattua suuria amerikkalaispelaajia, kuten Mike Modanoa ja Bill Guerinia suurella ihailulla, mutta he eivät enää mahtuneet joukkueeseen. Ja ehkä hyväkin niin.

Hyökkäyksessä on hyvä tasapaino. Noista nimistä saa kasattua tehokkaat ja ennenkaikkea tasapainoiset kentät.

Puolustus on kuitenkin keskinkertainen ja tällä osa-alueella antaa USA kahdelle suurelle (Kanada, Venäjä) eniten tasoitusta. Maalivahtiosasto on sitä vastoin kunnossa.

Aika odotettu ryhmä, vaikka itse olisin mukaan ottanut Bufyglienin.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Jos sinne tosiaan joku pitää kokemuksen ja johtamisen puolesta ottaa, niin sehän se on ollut nimenomaan Druryn valinnan perustamisena. Mieluummin Drury joka tapauksessa kuin Chelios, ja laiturinpaikoilla vielä kovempi kisa kuin senttereissä.

Itse yllätyin lähinnä siitä, että molemmat Johnsonit pääsivät. Pettyinein olen Okposon ja Dubinskyn puolesta.
 

GameDay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chiefs
Itselleni oli kyllä suurin yllätys että Ryan Whitney ei joukkueeseen mahtunut. Ei tuossa pakistossa ole kyllä yhtään liikaa käsiä. Komisarek hiuksista vittuun ja Whitney tilalle. Goligoski olisi myös ollut hyvä vaihtoehto. Hyökkäyksestä Drury ja Callahan pois, Okposo ja sitten vaikka joku Booth tai Gionta tilalle. Andersson olisi näytöillä mahtunut kolmoseksi, mutta varmaan ihan hyvä noinkin että Quick otettiin opintomatkalle.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Itselleni oli kyllä suurin yllätys että Ryan Whitney ei joukkueeseen mahtunut.

Olisi sopinut jo pelkän etunimensä vuoksi. Johan tämä jo kunnon Ryan Air -joukkue onkin. Viidellä näyttää olevan etunimenä ja yhdellä sukunimenä.

Itse en juurikaan ihmetellyt vanhojen patujen poisjättämistä, mutta silti vähän herättää kysymyksiä. Vauhtia ja käsiä löytyy (siis niitä rightin käsiäkin), mutta enemmänkin hyökkäyspäästä. Juuri Whitneyn ainakin olisin ottanut mieluummin kuin Komisarekin tai J.Johnsonin.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Druryn valintaa ei sen sijaan pysty käsittämään oikein millään asteella - vanhat meriitit ja kokemus ilmeisesti painavat vaakakupissa.

Näin on. Pelilliset näytöt ei Druryn valintaa puolusta. Ottaisin Dubinskyn omaa joukkueeseni koska tahansa ennen kuin järkyttävän yliarvostetun Druryn.

USA:n vasen laita - Parise, Malone, Backes, Ryan - on hemmetin kova satsi. On kokoa, kovuutta ja riittävästi taitoa. Oikea puoli - Kane, Kessel, Brown, Langenbrunner - ei ole samaa tasoa. Kahdella ekalla on kyllä taitoa, mutta ei kovuutta ja Brownilla on putkinäkö ja heikko veto. Langenbrunner on mies paikallaan. Itse olisin ottanut Byfuglienin Brownin sijaan, mutta ilmeisesti Burke halusi kolmosketjuun taklaavan täsmäohjuksen.

En minä tuota puolustusta niin kehnona pidä. Kanadan pakisto on ylivoimainen muihin verrattuna, mutta ihan yhtä hyvä tai huono jenkkien puolustus on kuin muillakin "suurmailla". Onneksi Whitneytä ei valittu, sillä jätkä on yksi onneton "big pussy".
 

Cube

Jäsen
Näin on. Pelilliset näytöt ei Druryn valintaa puolusta. Ottaisin Dubinskyn omaa joukkueeseni koska tahansa ennen kuin järkyttävän yliarvostetun Druryn.
Rooli tulee kuitenkin kaiken järjen mukaan olemaan hyvin pieni ja pitihän hyökkäykseen edes vähän kokemusta saada.

Kun ensin joukkuetta katsoin, niin tuli mieleen useampikin nimi, joka olisi mielestäni pitänyt mahduttaa mukaan, mutta nyt asiaa sulateltuani olen joukkueeseen oikein tyytyväinen. Ei tuo pakistokaan tosiaan mikään huono ole ja täysin kädettömiä siellä ovat vain Orpik ja Komisarek, joista jälkimmäinen on hyvin mahdollisesti 7. puolustaja. En tiedä millä mittarilla pakisto olisi Suomen kanssa samaa tasoa.
 

settingsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Harmi ettei Gleason kuitenkaan pääsyt olympiamiehistöön. Ja suurimman suosikkini Druryn taso on laskenut Buffalo aikojen jälkeen huimaa vauhtia, joten hänenkin rooli lienee pienee. Onneksi joukkueessa on Kane, jota seurata mielenkiinnolla. Statsnynkin kehitys on ollut mielenkiintoista seurattavaa viime vuosina. Niin ja Ryan Malone, joka on aina ollut mielestäni änärin aliarvostetuimpia pelaajia.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
En tiedä millä mittarilla pakisto olisi Suomen kanssa samaa tasoa.

Molemmissa NHL-tasolla erittäin luotettavia kavereita, muttei häikäise mitenkään erikoisesti? Kyllä tuo sellainen laatuharmaa on.

Suomella Timosen ja Pitkäsen taitotaso parhaimmillaan jopa kovempi kuin USA:n parhailla, USA:lla "bottom" parempi. Johnsonit eivät ihan vielä missään tähtiluokassa ole. Lepistö/Kukkonen-Suter-vertailu on jo USA:n hyväksi sellainen "puh-leez!"
 

Fakap

Jäsen
En tiedä millä mittarilla pakisto olisi Suomen kanssa samaa tasoa.

Jaa. No yritän kuitenkin.

Rafalski vs. Timonen: Tasan.

Suter vs. Pitkänen: Aikalailla tasan, jos Pitkänen pelaa parhaalla tasollaan. Muuten ehdottomasti Suterille.

Martin vs. Salo: Martin. Salo on jo parhaat päivänsä nähnyt. Silloinkin olisi ollut vaikea pistää Martinin kanssa samalle viivalle. Tämä tietenkin sillä oletuksella, että Martin kuntoutuu kisoihin.

Orpik vs. Lydman: Aika samaa luokkaa, mutta Orpik on fyysisempi, omaa enemmän kokemusta tosipeleistä ja pystyy pelaamaan enemmän. Vaikuttaisi omaavan myös aika paljon enemmän johtajaominaisuuksia kuin Lydman.

E. Johnson, J. Johnson ja Komisarek vs. Kukkonen, Lepistö ja Niskala: Tarvitseeko edes perustella? Moni tuntuu muistavan JJ:ltä ja Komilta ainoastaa heikot alkukaudet ja EJ:ltä idiootin valmentajan penkityksen. Eihän EJ parhaimmillaan ole puolustuspäässä ollut tuolla St. Louisin sukeltavassa joukkueessa, mutta puhutaan kuitenkin aika helvetin kovasta nuoresta puolustajasta. JJ pelasi puolestaan todella vahvan joulukuun. Komikin on parantanut huomattavasti alkukaudesta. Ja on Orpikin lailla johtaja. Itse olisin ottanut mieluummin Gleasonin joukkueeseen, mutta kai ne Toronton miehet tietävät mitä tekevät. Ainakin luulisi tietävän mitä saavat.

Täällä on moni ehdotellut Suteria kolmospariin ja muutenkin vähätellyt jannun taitoja. Suter pelaa kuitenkin Nashvillessä enemmän kuin Weber, omaa paremman +/- -tilaston, menettää vähemmän kiekkoja, riistää enemmän kiekkoja, blokkaa enemmän laukauksia ja pelaa mielestäni muutenkin varmempaa peliä. Jos Suterilla olisi parempi laukaus ja pelaisi fyysisemmin, olisi hän mielestäni varma Norris-kandidaatti.

Eihän tuosta sitä YV:n siniviiva-pommittajaa oikein löydy, mutta ei sitä löydy Suomeltakaan. Paitsi jos laskee Salon plekseihin paukkuvat lämärit.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Laitetaas tännekin. YLE kertoo suomeksi, että joukkueeseen valittu Paul Martin ei ehdi kuntoutua ja jättäytyy pois Olumppialaisista. Uutinen täällä.
 
Laitetaas tännekin. YLE kertoo suomeksi, että joukkueeseen valittu Paul Martin ei ehdi kuntoutua ja jättäytyy pois Olumppialaisista. Uutinen täällä.

Ja samalla teemalla jatketaan, eli myös Mike Komisarek jää hyvin suurella todennäköisyydellä loukkaantumisen vuoksi pois skaboista. http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=515683

Brian Burken mukaan korvaavat pelaajat nimetään tämän viikon aikana. Ainakaan Komisarekin poisjäämisen ei pitäisi heikentää jenkkien iskukykyä juurikaan. Eikä Paul Martinkaan ole moneen kuukauteen pelannut, joten ihan hyvä varmaankin lopulta näin. Ehdokkaita korvaajiksi on tietysti monia, mutta Tim Gleason voisi olla ihan pätevä nimi tähän. Tai miksei nuori Zach Bogosian tai ei-niin-nuori Ryan Whitney. Yksi parin viime kuukauden aikana hienosti esiin noussut on Phoenixin Keith Yandle, joka taitaa olla jenkkien tehokkain pakki tällä hetkellä. En silti hänen valintaan usko.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös