Redrose

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Laitetaanpa tänne uusi hauska sanaleikki, jonka ideana on, että annetun sanan viimeisestä tavusta muodostetaan uusi sana, jossa on vähintään kaksi (2) tavua.

Hyväksyttävät sanat saavat olla missä tahansa sijamuodossa yksikössä tai monikossa. Sanoiksi kelpaavat substantiivit, adjektiivit, verbit, murre- / slangisanat, maantieteelliset nimet, Suomessa käytössä olevat etu- ja sukunimet, firmojen ja tuotteiden nimet eli mikä tahansa sana, kun se sisältää vähintään 2 tavua. Vastaukseksi kelpaa vain 1 sana, joka voi olla myös yhdyssana.

Esimerkkejä tavuketjuista:

tavu -> vuvuzela -> lama

lumen -> mennä -> näkö -> Köpis

Jokinen -> nenä (eli nen-päätteen saa jakaa seuraavaan tavuun ja tätä voi käyttää aina, kun viimeisestä tavusta ei saa järkevää sanaa)

kaltoin -> inho (tavun voi myös katkaista, jos sen viimeisistä kirjaimista muodostuu uusi tavu)

nuotio -> ovi

Sen sijaan et voi rakentaa tällaista yhdistelmää: tavu -> avuton, koska toinen sana tavutetaan a-vu-ton.

Nyt vaan pelailemaan ja aloitetaan sanasta: siemen

Edit. Kirjoitusvirheitä korjattu ja sääntöjä täsmennetty.
 
Viimeksi muokattu:
* Syntymästä kuolemaan IFK * En gång IFK - alltid IFK *

Käppyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Laitetaanpa tänne uusi hauska sanaleikki, jonka ideana on, että annetun sanan viimeisestä tavusta muodostetaan uusi sana, jossa on vähintään kaksi (2) tavua.

Hyväksyttävät sanat saavat olla missä tahansa sijamuodossa yksikössä tai monikossa. Sanoiksi kelpaavat substantiivit, adjektiivit, verbit, murre- / slangisanat, maantieteelliset nimet, Suomessa käytössä olevat etu- ja sukunimet, firmojen ja tuotteiden nimet eli mikä tahansa sana, kun se sisätää 2 tavua.

...

Nyt vaan pelailemaan ja aloitetaan sanasta: siemen
siemen -> menstruaatio

(Meniköhän tämä nyt oikein?)
 
"Ja vuodet - ne käy yhä vaikeammiks..."

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
varasija
 
No mistään kauneuskilpailustahan täs ei ole kyse, mutta elämässä on niin että saa helpommin uuden muijan kun kunnon kaverin! - Simo "Sörsselssön" Salminen kiteyttää elämän tosiasiat Uuno Turhapuro Muuttaa Maalle - elokuvassa
CAN - FIN 55:54 1-3 Pesonen (Tyrväinen, Hakanpää)

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rive Kanerva
jakoavain
 
“Think of me like Yoda, but instead of being little and green I wear suits and I’m awesome. I’m your bro — I’m Broda!”

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
"Kotimaisista jääkiekkokatsomoista on vaikea löytää minkäänlaista arvokkuutta tai kunniakkuutta. Siellä suositaan moukkamaisuutta, typeryyttä ja ymmärtämättömyyttä. Siellä suositaan rantapalloja, kusipäisyyden metaforaa" Tuomas Kyrö-Urheilukirja

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
”Niin paljon kuin internetiä halveksinkin, mun on myönnettävä, että internet pelastaa meidät uudelta vapaussodalta. Kuka viitsisi lähteä kaupungille osoittamaan mieltään tai edes kirjoittaa jotain vakavasti odotettavaa, kun voi sen saman työajan ja vapaa-ajan viettää vaikka pornografisilla sivustoilla? "
(Teemu Keskisarja)
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy