Tarkkana nyt siellä Lahdessa!

  • 2 540
  • 18

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
1,8 miljoonan tappiot tältä kaudelta ja muutenkin vanhoja velkoja... Ässäläisenä ei paljon kannattaisi talouden hoidosta huudella, mutta älkää nyt herran tähden siellä Business Cityssä hoidelko Pelicanssia samalla tyylillä kuin Kiekko-reipasta, Lahden Reipasta ja Kuusysiä!

Pelicans voi todentotta olla tyytyväinen kauteensa. Pleijaripaikka ja kaikki, mutta mutta...väkisin tunkee mieleen seikka, että koska Pelicanssit pääsivät liigakiekkoiluun mukaan tälle kaudelle takaoven kautta, haluttiin muille näyttää Lahden olevan liiga-paikkansa arvoinen. Eikä siinä mitään, niin varmaan muutkin olisivat tehneet samassa asemassa. Mutta nyt kun kolmen vuoden turva-ajasta on kolmasosa käytetty, olisi syytä ottaa talouden hoito vakavasti. Tappiota ei voi enää tehdä ja vanhatkin velat ollisi syytä hoitaa mahdollisimman nopeasti. Muuten voi meno olla hyvinkin Reipasta parin vuoden kuluttua.

Ja jottei totuus unohtuisi, jotakuinkin samat sanat Ässille.
 

Ranttali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat
Mikä on pointtisi?

Oletko herännyt talviunilta vai mikä nyt oikein on? Kerrottakoon pari faktaa, jotka ovat tainneet mennä ohi ollessasi unten mailla.
1. Vuoden vaihteessa Pelicans sai uuden, oikean omistajan. Oikealla omistajalla tarkoitan, että nyt omistajalla on kasvot, ja kaiken lisäksi hänellä on omat rahat liossa.

2. Viime kauden budjetti oli "höpöhöpö -miesten" tekemä "höpöhöpö -budjetti", sen tekivät sellaiset ihmiset, joilla ei ollut omat rahat kyseessä.

Tällaisa asioita on tapahtunut.
 

Reipas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Fc Kuusysi
Opitaan opitaan

Olen samaa mieltä kanssasi. Tappio on raskas. Syitä on tietty monia niinkuin aina. Nykyinen aika alkoi meillä vasta tämän vuoden alussa kun Jorma Kosonen tuli ja osti koko joukkueen. Sen jälkeen tapahtuneesta ajasta en vielä osaa sanoa mitään.

Mikä meni pieleen? Yleisötavoite 3800?? En jotenkin osaa kuvitella, että Lahdessa saataisiin noin paljon katsojia lätkäpeliin, siis keskiarvona. Toki joissain peleissä on yli 4000 katsojaa... (ei naureskella siellä Helsingissä tälle). Käsittääkseni alhaiseksi jäänyt yleisötavoite vaikuttaa myös oheismyyntiin yms. Eikä se menestyskään autuutta tee yleisömääriin täällä. Etsikääpä vaikka jostain FC69:n vanhat tilastot ja katsokaa kuin paljon yleisöä oli jatkuvassa mestaruusbuumissa. Jos nyt jalkapalloa voi verrata lätkään Suomessa.

Jotkut pelaajasopimukset. Mielessäni on ainakin Mika Asikainen joka on yksi kallispalkkaisimmista pelaajistamme. Ei tosin mahtunut kertaakaan pelaavaan kokoonpanoon kauden aikana. Pelaili ainakin KooKoossa talven mittaan. Käsittääkseni hänestä saatiin korkeintaan vuokra joka on summaa xx?? Sopimuksen mukaisen palkan maksaa silloin Pelicans. Jos jollain on tietoa niin oikaiskaa.

Ensi kausi näyttää sikäli valoisammalta, että joukkueen asiat on tiukasti yhden miehen hallussa. Tämän vuoden urheilullinen menestys on tuonut uusia halukkaita yhteistyökumppaneita. Joukkueen "arvo" kaupungin sisällä paranee jatkuvasti kun asiat on hoidettu ajallaan. Tarkoitan vain, että joka vuosi on yksi vuosi enemmän siitä kun Hockey-Reipas otti ja kaatui... Eli historian rasitteet imagossa hellittää.

Pudotuspelit olisi voinut pelata ärhäkkäämmin mutta minkäs teet jos potkua ei riittänyt. Turusen Tommi sanoi suoraan pelien jälkeen, että ei meillä ollut mitään mahdollisuuksia. Itseäni hämäsi ennen ottelusarjaa Kari Elorannan puheet. "Olemme kiusaajia, yritämme yhtä voittoa". Tuo voi olla realismia mutta eikö kaikkia ottelusarjoja pitäisi lähteä hampaat irvessä voittamaan. Noin ajatuksena, tinapaperia rystysiin ja puukko taskuun ja sitten suuren kimppuun. Kärpät näytti mallia kuin se voidaan tehdä. Älkää ymmärtäkö väärin, en aliarvio Tepsiä, jotenkin vain odotin kovempaa hanttiinpanoa. Ehkä Tepsi ei antanut siihen mahdollisuutta.

Ensi kaudella sit tulemme ja näytämme kaikille... Mitäkö, näette sitten! (emme uutta konkurssia). Ja sinne Poriin oikein hyvää kesää ja parempaa ensi kautta. Muistakaa, että tämän päivän vaikeudet on huomisen voimavara.

Tähän loppuun voisin laittaa tämän hetken tilanteen ensi kauden sopimuspelaajista.

Mikko Peltola
Tommi Turunen
Toni Saarinen

Jarkko Ollikainen
Mikko Juutilainen
Mika Asikainen (miksi edelleen?)

Veli-Pekka Laitinen
Mika Niskanen
Henri Laurila
Garry Toor
 

Ranttali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat
Yleisömääristä sen verran, että ne kulkee vuoden perässä menestyksestä. Eli tämän kauden alhainen katsojakeskiarvo johtui pitkälti edellisen kauden rämpimisestä. Alhainen katsojakeskiarvo taas johtuu kausikorttien määrästä. Ekalle liigakaudelle kausareita meni aika mukavasti, mistä johtui aika hyvä katsojakeskiarvo. Nyt menneelle kaudelle ei enää mennyt kausareita niin paljoa, johtuen edellisen kauden rämpimisestä, niin katsojakeskiarvo oli melko alhainen. Nyt taas ensikaudella katsojakeskiarvon veikkaan olevan menestyksestä riippumatta n. 3650.

Olikohan tarpeeksi vaikeasti selitetty.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ranttali

Tiimari-mies on puikoissa, hallelujaa! Myönnetään, että parempi varmaan näin, kuin että ei olisi. Mutta ei se vielä mitään ratkaise!

Haastetta Jormalle silti riittää, sillä ei ole helppoa saada osakeantia onnistumaan jos firma on pahasti veloissa. Eikä kannettu vesi kauan kaivossa pysy, eli rahoja pitää osata käyttää oikein ja oikeiden henkilöiden avustamana. Kapitaalin käytön Kosonen varmaan osaa ainakin krääsä-kaupan osalta, mutta liiga-seuran pyörittäminen voi olla toinen juttu. Tämä jää nähtäväksi, eihän sitä tiedä vaikka äijä olisi koko peto niissäkin hommissa.

Jos Pelicans aikoo kuiville, rahaa ei voi laittaa huippuhankintoihin silmät kiinni -periaatteella. Mutta kuitenkin hankinnat pitäisi olla niin kovia, että varsinkin kotivoittoja tulee suht usein. Ihmiset pitää saada hallille, eritoten myös sellaisia katsojia, jotka eivät ole fanaattisia seuran kannattajia. Siksi lippujen hinnat on oltava kohdallaan, ei liian halpoja eikä liian kalliita. Hallin on oltava viihtyisä jne. Nämä seikat ovat itsestään selviä ja niiden parissa Jormakin varmaan painii usein.

En siis missään tapauksessa sano, että Pelicans olisi tuhoontuomittu seura ja että sitä huonosti tällä hetkellä hoidettaisiin. Enkä varsinkaan toivo sellaista tilannetta seurallenne. Pointti on siis siinä, että Pelicansin pitkän aikavälin menestyminen vaatii onnistumisia toisensa perään että hommasta lopultakin jotain tulisi. Blues-tyyppistä alisuorittamista ei Pelicans todennäköisesti kestä likikään niin kauan kuin espoolaiset.
 

Reipas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Fc Kuusysi
Tykki

Pitää toivoa, että Kosonen hyvänä rihkamakauppiaana osaisi täyttää kassan, vaikka tekemällä Tiimariopein fanimyynnistä miljoonabisneksen. Ajatteles, kohta sinullakin saattaa olla vaimosi ostama rihkama kotona jonka myyntikate livahti Pelicansin kassaan. Ole siis tarkkana kun ostat jotain!

Selviö muuten, että hankinnat on osuttava kohdalleen. Tapaus Asikaisiin ei ole varaa enään. Toisaalta herrat Turunen, Peltola, Jämsen, Koskinen, Latvala ja Kuivalainen ovat juuri sellaisia kahden vuoden aikana hankittuja kotimaisia todellisia osumia kaltaisellemme pienseuralle! Niitä lisää niin homma sujuu!

Eihän sitä koskaan tiedä.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Re: Tykki

Viestin lähettänyt käyttäjä Reipas
Ajatteles, kohta sinullakin saattaa olla vaimosi ostama rihkama kotona jonka myyntikate livahti Pelicansin kassaan. Ole siis tarkkana kun ostat jotain!


Eiköhän ole Kososen parempi olla sotkematta Tiimaria ja Pelicansseja millään tavoin toisiinsa. Mutta varoitanpa vaimoa tästä mahdollisuudesta...

Mitenköhän muuten mahtaa olla; Liikemies-omistajilla on oma potentiaalinsa saada joukkue kukoistukseen, mutta jos hommaan ei paneudu täysillä, mahdollisuudet päinvastaiseen tulokseen ovat aika hyvät. Taroitan siis sitä, että pystyykö Kosonen heittäytymään Pelicansien hoitoon täysillä, vai viekö Tiimari-ketjun hoitaminen liikaa aikaa ja sydäntä tältä jalommalta tarkoitukselta? Se, jos mikä, ratkaisee tulevaisuuden aika pitkälle!
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
"TIIMARI-Hockey"

Espoo Bluesia pari vuotta mutustelleena näin jo silmissäni lahtelaisen joukkueen uuden nimen....

Loppuisi puhe Bluesista tyhmimpänä liigajoukkuen nimenä...

Tosikoille tiedoksi yllä olevaa tekstiä ei pidä ottaa vakavasti...
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ulkopuolisen huomio

Noista yleisömääristä sen verran että yksi asia millä Pelicans saisi taatusti enemmän porukkaa on lippujen hinnat. Teillä maksaa seisomapaikka 20mk enemmän kuin esim. Kisapuistossa. Ja uskallan väittää ettei lipun hintoja alentamalla tarvitse tinkiä katteesta. Lahdessahan lipun myynnin hoitaa lippupalvelu tai lippupiste en nyt muista kumpi. Eli jos toimisto ja jotkut yhteistyökumppanit myisivät ennakoliput ja seura hoitaisi saman homman ovella saisi Pelicans yhdestä lipusta saman rahan kun tähänkin asti. Esimerkki: jos ihminen on budjetoinut 1000mk talven otteluihin pääsee hän 70mk:n hintaisilla lipuilla 14 kertaa otteluun kun taas viiden kympin hintaisilla lipuilla otteluita kertyy 20. Simppeliä matikkaa eikö totta. Ja taatusti nostaa ylkeisömääriä.
 

Rikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Niin paljon teillä maksaa esim lasten lippu? Meillä maksaa 30 mk ja teillä 20 mk vähemmän eli 10 mk :eek:
 

Reipas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Fc Kuusysi
Kokeiltu on.

Viestin lähettänyt käyttäjä Birkku
Noista yleisömääristä sen verran että yksi asia millä Pelicans saisi taatusti enemmän porukkaa on lippujen hinnat. Teillä maksaa seisomapaikka 20mk enemmän kuin esim. Kisapuistossa. Ja uskallan väittää ettei lipun hintoja alentamalla tarvitse tinkiä katteesta. Lahdessahan lipun myynnin hoitaa lippupalvelu tai lippupiste en nyt muista kumpi. Eli jos toimisto ja jotkut yhteistyökumppanit myisivät ennakoliput ja seura hoitaisi saman homman ovella saisi Pelicans yhdestä lipusta saman rahan kun tähänkin asti. Esimerkki: jos ihminen on budjetoinut 1000mk talven otteluihin pääsee hän 70mk:n hintaisilla lipuilla 14 kertaa otteluun kun taas viiden kympin hintaisilla lipuilla otteluita kertyy 20. Simppeliä matikkaa eikö totta. Ja taatusti nostaa ylkeisömääriä.
________________________________________________________

Tuota lippujen hinnan alennusta kokeiltiin aikanaan muutamassa pelissä. Oltiin tosin divarissa ja ei se nostanut yhtään yleisömäärää.

Ongelmana on se, että Lahdessa väki on oman "asian" takana aika voimakkaasti. Korisväki seuraa Namika Lahden pelejä paikanpäällä, FC Lahden kannattajat ei käy lätkää katsomassa. Hiihtoniilot on stadionilla katsomassa sivakoijia ja hyppymiehet viereisellä torninjuurella katselemassa loikkia. Tietty on kansaa jotka käy nämä kaikki läpi. Vertailusi Lappeenrantaan on huono koska onko Saipalla oikeaa kilpailijaa urheilun saralla? Vai onko kaupunki yksimielisesti Saipan takana siellä.

Muistaisiko kukaan, kuin lasketaan talousalueen "potentiaalinen" katsojamäärä lätkäjoukkueelle? Muistelen aikanaan joitain lukuja, että 4% asukkaista kävisi pelissä?? Lahdessa se olisi vajaa 4000 katsojaa. Tuo laskenta tuli muistaakseni NHL:stä. Esko Nokelainen aikanaan ehdotti, että Hockey Reippaan pitäisi muuttaa pois Lahdesta niin tilanne korjaantuisi... Mene ja tiedä mikä on oikein!
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Reipas

Kyllä täälläkin hiukan "kilpailua" SaiPalla on mutta kiekkoilu onneksi on se ykköslaji ihmisten silmissä joten yleisökeskiarvo on pysynyt talousalueeseen nähden varsin hyvänä eli tällä kaudella oli noin 3700 katsojaa/ottelu. Mitä tulee tuohon lippujen hintojen alenetamiseen väitän edelleen että se nostaa yleisömääriä koska ne ihmiset jotka nyt käy esim 14 kertaa kaudessa hallissa pääsee samalla rahalla 20 kertaa katsomaan Pelikaanien taisteua. Tietenkin onhan teillä sekin mahdollisuus että pidätte lippujen hinnat nykyisellään ja annatte sille Lippupalvelulle monoa ja näin saatte jokaisesta lipusta 10-20mk lisää katetta seuralle. Täällä nimittäin on kokemusta siitä että 3500-5200 katsojan liput voidaan myydä erittäin toimivasti ilman Lippupalvelun apuakin.
 

Miguel

Jäsen
Viestin lähettänyt käyttäjä Ranttali
Yleisömääristä sen verran, että ne kulkee vuoden perässä menestyksestä. Eli tämän kauden alhainen katsojakeskiarvo johtui pitkälti edellisen kauden rämpimisestä. Alhainen katsojakeskiarvo taas johtuu kausikorttien määrästä. Ekalle liigakaudelle kausareita meni aika mukavasti, mistä johtui aika hyvä katsojakeskiarvo. Nyt menneelle kaudelle ei enää mennyt kausareita niin paljoa, johtuen edellisen kauden rämpimisestä, niin katsojakeskiarvo oli melko alhainen. Nyt taas ensikaudella katsojakeskiarvon veikkaan olevan menestyksestä riippumatta n. 3650.

Olikohan tarpeeksi vaikeasti selitetty.

Oli hyvin selitetty ja olen kanssasi hyvin pitkälle samoilla linjoilla. Nythän on kampanja, että jos ostaa Pelicansin kausikortin ennen 30.4., saa siitä alennusta. Ja vielä melko hyvänkin alennuksen; halvimmasta kortistakin (lasten seisomakortti) saa 140mk alennusta, mikä on mielestäni melko paljon 840mk:n kortista. Ajatelkaapa, jos vaikkapa ottaa kaksi istumakorttia pitkäsivun katsomosta, on alennus jo noin 400-500mk! Viime viikolla kerrottiin, että kausikortteja on myyty noin 300.

Jorma Kosonen ei tietääkseni enää omista yhtään Tiimaria, joten se niistä vitseistä. Ja minun silmiini hän on erinomainen toimitusjohtaja: miehen tulon jälkeen alkoi mennä peli aina vaan paremmin. Lisäksi Kosonen on solminut ison sponsorisopimuksen Danske Capitalin kanssa, ja hallin nimikin myydään todennäköisesti, mistä tulee Pelikaaneillekin penni poikineen.

Onhan täällä ihmiset kuulleet, että Pelicansin värit vaihtunevat, todennäköisesti sinisiksi.
 

Sid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Maple Leafs, Liverpool F.C.
Kososesta

Ei pidä ainakaan tuomita heppua taustansa perusteella. Eipä nimittäin olisi uskonut, että ajelehtimalla jollassa telluksen ympäri Harry H. jalostuisi Euroopan laajuisen jääkiekkoimperiumin keisariksi! :D
 

jerry

Jäsen
Re: Kokeiltu on.

Viestin lähettänyt käyttäjä Reipas

________________________________________________________

Muistaisiko kukaan, kuin lasketaan talousalueen "potentiaalinen" katsojamäärä lätkäjoukkueelle? Muistelen aikanaan joitain lukuja, että 4% asukkaista kävisi pelissä?? Lahdessa se olisi vajaa 4000 katsojaa. Tuo laskenta tuli muistaakseni NHL:stä. Esko Nokelainen aikanaan ehdotti, että Hockey Reippaan pitäisi muuttaa pois Lahdesta niin tilanne korjaantuisi... Mene ja tiedä mikä on oikein!

Jos Lahden talousalueen asukkaista 4% kävisi seuraamassa jääkiekkoa paikanpäällä, siis jokaisen ottelun, pitäisi Lahteen rakentaa uusi halli.
Tuo mainitsemasi vajaa 4000 katsojaa viittaa mielestäni lähinnä Lahden väkilukuun, mutta myös naapurikunnat ovat talousaluetta.
Jos taas nuo 4% Lahtelaisista kävisivät kukin vain kerran kaudessa, voitaisiin pelit pelata vaikka kerillä.
 

kopsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelicans
onneksi

lahdessa ensi kaudella vähennetään yleisön osuutta budjetista ja rahat hommataan uusilta sponsoreilta esim. danske bank capitalilta
tällä kaudella muistaakseni oli 3600 ja ensikaudella 3300 yleisökeskiarvot
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kosonen...

muistaakseni etlarin haastattelussa mies sanoi ettei aio laittaa penniäkään omia rahojaan peliin (korjatkaa jos olen väärässä). Lisäsi vielä että jääkiekkobisnes ei ole suomessa kannattavaa eikä hän tuoton takia tullutkaan peräsimeen. tappiot pitäisi kuitenkin poistua...

rahaa ei varmasti ole ensi kaudeksikaan kovin paljoa mutta yleisötavoite kuulostaa realistiselta. pakko lahdesta sen verran on löytyä jääkiekkoihmisiä. vahvistuksiakin on tulossa muutama, vahvat huhut tuovat kakkoa lahteen, myös koivunen on ollut vahvana ehdokkaana. paluumuutta(ja)/jia on kuitenkin tulossa, joten eiköhän miehistö vahvistu jonkin verran. yksi ulkomamaalaienkin on kiikarissa, tiedä häntä...

tappio oli toki raskas tällä kaudella mutta mistään konkurssiuhkasta ei voi puhua. talous on melko hyvässä kunnossa verrattuna aikaisempiin vuosiin. ensi vuonna yleisöä vaan hallille keskimäärin 4000 niin seuraavan kauden budjetti laajenee... ;)
 

Reipas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Fc Kuusysi
Aivan

Viestin lähettänyt käyttäjä jerry


Jos Lahden talousalueen asukkaista 4% kävisi seuraamassa jääkiekkoa paikanpäällä, siis jokaisen ottelun, pitäisi Lahteen rakentaa uusi halli.
Tuo mainitsemasi vajaa 4000 katsojaa viittaa mielestäni lähinnä Lahden väkilukuun, mutta myös naapurikunnat ovat talousaluetta.
Jos taas nuo 4% Lahtelaisista kävisivät kukin vain kerran kaudessa, voitaisiin pelit pelata vaikka kerillä.

Olet oikeassa. Sekoitin asiat keskenään. En vain muista tuota "oikeaa" prosenttilukua. Tarkoitin tuolla neljällä prosentilla nimenomaan Lahden asukkaita. Silloin joskus kun asia oli esillä niin katsojia oli noin 3500-4000 ja sitä pidettiin tuon edellä arvaillun laskuopin mukaan hyvänä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös