Ilmoitukset

Nimimerkki bebeto on siirretty kahdeksi viikoksi katsomon puolelle väkivallantekoja käsittelevään ketjuun kirjoitetun mauttoman viestin vuoksi.

Nimimerkki Roger Moore selaa seuraavan kuukauden ajan palstaa ilman kirjoitusoikeuksia. Hänen tuotantonsa otteluseurantaketjuihin on ollut jopa otteluseurannan mittapuulla aivan turhaa ja aiheeseen kuulumatonta spämmiä.

Kummassakin tapauksessa aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Näiden lisäksi nimimerkki puuntakaa on passitettu viikon pelikieltoon mauttoman ja turhan viestin takia, jossa puhuttiin lahtaamisesta ja reiden leikkaamisesta poikki.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Johnny B. Goode palkittiin viikon huililla hänen hyvän maun vastaisesta viestistään "Ärsyttävin mainos?"-ketjussa.

Nimimerkin Hiihtofani hiihtokausi päättyi nyt lopullisesti. Tuomaristo ei kokenut hänen hämmentävillä hiihtoaiheisilla viesteillään ja puhtailla provosoinneillaan olevan mitään annettavaa jääkiekkoaiheiselle palstalle.

Nimimerkki heavylutaa18 passitettiin kahdeksi viikoksi katsomon puolelle jatkuvien provosointien ja henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Micol keskittyi perjantain kierroksen jälkilöylyissä jatkuvasti itsemoderointiin ja henkilökohtaisuuksiin. Tämän vuoksi hän ei kirjoita palstalle kahteen viikkoon.

Sulje ilmoitus

Kuuma pudotuspelikierros vei muutaman kirjoittajan ylikierroksille. Kurinpito on päättänyt antaa seuraavat pelikiellot:

Nimimerkki lake79 on passitettu kuukauden pelikieltoon toivottuaan toisen pelaajan loukkaamista. Samainen nimimerkki on kunnostautunut samassa asiassa aiemminkin, joten rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki Ultraorthdoxjew pääsee viikon tauolle kirjoitettuaan useamman turhan lestadiolaisiin liittyvän provosoinnin Ilves-Kärpät-ottelun otteluketjuun.

Nimimerkki Crueman kirjoitti useamman hyvän maun vastaisen viestin kyseenalaisia taklauksia käsittelevään ketjuun. Hän kuittasi viestittelyllään viikon pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Tarinaa ja muistoja Sisu Teamista

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Thusberg, 11.07.2014 klo 21.00.

 1. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1995 Team Karjalan pelaamiin otteluihin tulee pientä päivitystä.

  Yksi uusi ottelu löytyi ja tämän uuden ottelulöydön myötä Izvestijan Esiottelu 1995 muuttuu muotoon Izvestijan Esiottelut 1995 sitten kunhan seuraavan kerran teen jossakin välissä suuren ottelupäivityksen.

  Tämä uusi Team Karjalan pelaama ottelu pelattiin Kanadan B-maajoukkuetta Salon Jäähallissa ja laitan siitä tulokset seuraavaan viestiin ja tämän ottelun myötä Team Karjala pelasi vuonna 1995 vähintään jo 23 ottelua ja määrä voi vielä hyvinkin nousta ainakin kolmella, mutta ehkä myös vielä useammallakin ottelulla tulevaisuudessa.
   
 2. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Tässä tulevat siis päivitettynä Izvestijan Esiottelut 1995 Team Karjalan osalta joista toinen oli jo tuttu juttu aiemmin, mutta ensimmäinen ei suinkaan koska se on täysin uusi tieto joka jäi minulta aikaisemmin harmittavasti huomaamatta ja joka itse asiassa muutenkin erikoisesti paljastui ruotsinkielisen alueen lehtiä lukiessa:

  Izvestijan 1995 Esiottelut

  Team Karjala-Kanada B 3-3 (Tämä ottelu pelattiin 13.12.1995 Salon Jäähallissa.)

  Team Karjala-Kanada B 4-6 (Tämä ottelu pelattiin 14.12.1995 Forssan Jäähallissa.)
   
 3. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1983 Sisu Teamin Päävalmentajan eli Jorma Thusbergin toisen valmennusvuoden ajalta 35 vuoden takaa on löytynyt kaksi ottelua lisää.

  Nämä löytyneet uudet ottelut olivat Sisu Teamin syyskauden avausottelut sinä vuonna ja ne tietenkin pelattiin Mikkelissä ja Lappeenrannassa Yhdysvaltojen B-maajoukkuetta vastaan ja nämä ottelumäärät nostavat vuoden 1983 Sisu Teamin ottelumäärät jo 17 otteluun sinä vuonna.

  Ne eivät ainakaan näillä näkymin vielä ole viimeiset siltä vuodelta koska tietääkseni tuona vuonna Sisu Team pelasi vielä ainakin kolme ottelua lisää ellei sitten peräti enemmänkin. Tosin ei varmaankaan paljoa enempää kuin aiemminkaan.

  Laitan niistä tulokset seuraavaan viestiin.
   
 4. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Sisu Team kohtasi siis vuoden 1983 syyskuussa Yhdysvaltain B-maajoukkueen kaksi kertaa ja seuraavanlaisin tuloksin:

  Sisu Team-Yhdysvallat B 5-2 (Ottelu pelattiin 4.9.1983 Mikkelin Jäähallissa.)

  Sisu Team-Yhdysvallat B 3-3 (Ottelu pelattiin 5.9.1983 Lappeenrannan Jäähallissa.)
   
 5. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1984 aikaan Sisu Teamin Päävalmentajaksi tuli tietenkin jo kerran aiemmin Päävalmentajana Sisu Teamissa vuonna 1981 toiminut Kaj Matalamäki. Matalamäellä tosiaan oli mielenkiintoinen tilanne keskittyä erikoisesti kokoamaan sinä vuonna SIsu Teamin nk. Perusmiehistö vain yhdestä SM-Liigan joukkueesta ja milloin SM-Liigan pelaajat eivät olleet käytössä milloin minkäkin eri syyn johdosta niin silloin Sisu Teamin nk. Perusmiehistön Sijaisina nähtiin tai olisi nähty kyseisen SM-Liigan Junioreja tai Veteraaneja.

  Lopulta tämä seura tosiaan oli Tampereen Ilves sinä vuonna vaikka välillä tämä nk. Perusmiehistön hallitseva ainoa seura olisi voinut olla myös HIFK, Jokerit, TPS ja Tappara sillä muut seurat eivät päässeet alkuunkaan sopuun Sisu Teamin muodostamisesta ja lopulta HIFK:n, Jokereiden, TPS:n ja Tapparan osalta ongelmaksi muodostuivat niiden osalta jääviys juurikin vaihtelevasti eri lehdissä milloin SM-Liigan pelaajista ja milloin SM-Liigan Junioreista ja he olisivat enemmän halunneet antaa pelejä vain seuraveteraaneille tai jopa jo uraansa lopettamassa olleille pelaajille siinä mitä ei ainakaan yksipuolisesti sanottuna Kaj Matalamäki voinut hyväksyä.

  Pitkien etsintöjen jälkeen olen löytänyt näillä näkymin viisi uutta ottelua Sisu Teamin osalle vuodelle 1984 ja nämä ottelut pelattiin näillä näkymin tammikuussa 1984. Näistä kaksi ottelua ovat varmempia ja kolme muuta ottelua eivät ihan niin varmoja tai oikeammin sanottuna ne kolme ottelua ovat voineet sekoittua myös Leijonien eli Suomen A-maajoukkueen otteluihin kun ne pelattiin melkein samaan aikaan.

  Lisäksi 23.1.1984 oli ainakin vielä vuoden 1984 aivan alussa määritelty alkavaksi Sisu Teamillekin sen vuoden Maajoukkuetauko jonka aikana se ei olisi pelannut otteluja. Maajoukkuetauon oli ainakin alustavasti määrä kestää aina Leningradin Turnaukseen 1984 saakka ja se koskeekin juuri sitä kolmen ottelun sarjaa näistä viidestä uudesta ottelusta.

  Laitan näillä näkymin 1-2 uutta viestiä tämän uuden asian johdosta.

  PS. Koneeni on pitkän aikaa ja myös jo ennen Jatkoajan yleisongelmia jostain syystä herjaillut tuota sanojen merkkimäärää pitkissä viesteissä ja joskus todella lyhyissä viesteissä. Ilmeisesti nykyään merkkiraja taitaa olla 10 000 merkkiä joten se on hyvä tietää kun välillä vanhan Virhe 503:n tai Virhe 504:n aikaan ei tuota merkkirajaa kerrottu ja mikäli nuo ilmoitukset ilmentävät merkkirajan tuloa vastaan.
   
 6. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Sisu Team tosiaan näillä näkymin pelasi kaksi ottelua Tsekkoslovakian B-maajoukkuetta vastaan tammikuussa 1984 seuraavanlaisin tuloksin ja nämä ottelut ovat ainakin varmempia olemaan juurikin Sisu Teamin pelaamia otteluja kuin esimerkiksi Leijonien pelaamia otteluja myöskin tuohon aikaan kun aikataulusyistä tuolloin ottelut tuntuivat jälleen kerran Suomen Jääkiekkoliitoilla kasaantuvan.

  Tosin niin Sisu Team kuin Leijonat olivat tosin tuohon aikaan Tsekkoslovakiassa joskin eri paikkakunnilla joten en voi tätäkään aivan täysin varmasti mennä vielä sanomaan joskin varmemmin nämä tulokset täsmäävät Sisu Teamiin kuin Leijoniin toisin kuin esimerkiksi kohta laitettavaan kolmeen muuhun otteluun. Lisäksi nämä ovat varmempia siksi, että nämä ottelut pelattiin ennen 23.1.1984 julistettavaksi aiottua Maaottelutaukoa sinä vuonna.

  Tässä joka tapauksessa vahvan alustavasti ottelutulokset Sisu Teamilta Tsekkoslovakian B-maajoukkuetta vastaan ja aivan varma en ole tästä, mutta olisivatkohan nämä Tsekkoslovakian B-maajoukkuetta vastaan käydyt ottelut ylipäänsä ensimmäiset Kaj Matalamäen Sisu Teamin Päävalmentajaksi palaamisen jälkeen vuonna 1984 kun otteluja ei muutenkaan hirveästi sinä vuonna pelattu?

  Sisu Team Tsekkoslovakiassa Tammikuussa 1984

  Sisu Team-Tsekkoslovakia B 1-7 (Tämä ottelu pelattiin 16.1.1984 Ceske Budejovicen Jäähallissa.)

  Sisu Team-Tsekkoslovakia B 4-10 (Tämä ottelu pelattiin 17.1.1984 Jihlavan Jäähallissa.)
   
 7. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Tammikuussa 1984 Sisu Team aikoi myös Kaj Matalamäen johdolla toteuttaa B-Maajoukkueleirillä yleisen B-Maaottelusarjan jossa sen olisi ollut määrä kohdata useita eri joukkueita. Yhdysvaltain B-maajoukkue, Kanadan B-maajoukkue, Vikingarna, Tsekkoslovakian B-maajoukkue, Neuvostoliiton B-maajoukkue ja lopulta myös Italia sen päätteeksi aiottiin kohdata.

  Ikävä kyllä eri syystä tammikuussa B-maajoukkueleiri otteluineen peruuntui kun haluttiin julistaakin yllättäen 23.1.1984 eteenpäin Maaottelutauko ja siten tilanteesta tuli melkoinen kädenvääntö. Sitten vielä useat eri joukkueet kieltäytyivät tulemasta B-maaottelusarjan otteluihin vaikka Maaottelutauon lykkäämisessä onnistuttaisiinkin.

  Lopulta ainoa joukkue Suomeen olisi ollut Neuvostoliiton B-maajoukkue joka sitten tulikin, mutta sen ehtona oli vain kolmen ottelun sarja jota se vielä olisi tarvittaessa ollut lyhentämään vain kahteen B-maaotteluun. Lopulta tuon vuoden Neuvostoliiton B-maajoukkueen Päävalmentaja kuitenkin halusi pelata kolme ottelua kun aikataulut täsmäsivätkin hyvin myös Neuvostoliiton A-maajoukkueen kanssa käytyjen neuvottelujen jälkeen. Punakone kun oli myös Suomessa tuohon aikaan ja nämä pian tulevat ottelut tuloksiltaan ovat voineet sekoittua niihinkin jota sitten tarpeen mukaan pahoittelen ja korjaan, mutta jatkan vielä hiukan Punakoneen B-miehistön osalta tarinaa:

  Tuohon aikaan eli tammikuussa 1984 osasyy B-maaottelusarjan lyhentämiselle Suomessa oli melkoisen pitkälti se syy, että se oli jo pelannut raskaat Itä-Saksan ja Länsi-Saksan ottelukiertueet eikä siten ollut enää kovinkaan halukas pelaamaan Suomessa ja kun oli niin ei enää ainakaan kovin pitkää ottelusarjaa. Lisäksi Leningradin Turnaus 1984 oli ovella ainakin melkein, Neuvostoliiton A-maajoukkueeseen oli melkein kaikilta B-Punakoneen nimimiehiltä paikat kiinni ja kaiken kaikkiaan se tuntui tekevän tulonsa Suomeen lopulta pitkälti isäntien mieliksi kun sillä ei enää olisi ollut ennen vuoden 1984 Maaottelutaukoa mitään todella järkevää tekemistäkään.

  Neuvostoliiton B-maajoukkuetta vastaan pelattavat ottelut alustavasti piti pelata ennen 23.1.1984 ollutta Maaotteluaukoa Suomessa päivämäärinä 20.1.1984-22.1.1984 tai sitten 18.1.1984-19.1.1984 ja sitten vielä 21.1.1984 yksi ottelu yhdellä välipäivällä, mutta joidenkin lehtien mukaan vuoden 1984 Maaottelutauko lykkääntyi tai saattoi lykkääntyä aina jopa 31.1.1984 saakka tai jopa sitäkin pidemmälle aina helmikuun alkuun 1984, muistaakseni Leningradin Turnauksen 1984 loppuun ja sen jälkeiselle ajalle saakka noin päivä tai pari sen jälkeen kun siihen olisi haettu melkoisen kovasti muutosta eri maiden Jääkiekkoliitoissa.

  Mikäli Maaottelutauko vuonna 1984 lykkääntyi niin siinä tapauksessa Neuvostoliiton B-maajoukkue olisi kohdannut Sisu Teamin 26.1.1984, 28.1.1984 ja 29.1.1984 kolme kertaa.

  Joka tapauksessa laitan tähän nämä ottelut tuloksineen jonka varmaankin suureen päivitykseen ennen pitkää merkitsen ne Leningradin Turnauksen 1984 Esiotteluina, mutta toistaiseksi ne ovat melkoisen epävarmoja ja ovat voineet myös sekoittua Leijonien pelaamiin otteluihin sinä vuonna joten pahoittelut mahdollisista virheellisistä tiedoista jo etukäteen:

  Leningradin Turnauksen 1984 Esiottelut Suomessa

  Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-7 (Tämä ottelu pelattiin joko 18.1.1984, 20.1.1984 tai 26.1.1984 viimeistään Helsingin Jäähallissa.)

  Sisu Team-Neuvostoliitto B 0-10 (Tämä ottelu pelattiin joko 19.1.1984, 21.1.1984 tai 28.1.1984 viimeistään Oulun Jäähallissa.)

  Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-6 (Tämä ottelu pelattiin joko 21.1.1984, 22.1.1984 tai 29.1.1984 viimeistään Tampereen Jäähallissa.)

  Mikäli näistä otteluista joku muistaa jotain tai tietää ne riittävän varmasti Leijonien A-maajoukkueotteluiksi niin olen valmis korjaamaan nämä ottelut.

  Siihen asti tai kunnes muuta riittävän vahvistavaa tietoa ilmenee niin Sisu Team näyttää pelanneen tässä vaiheessa varmuudella ainakin 11 ottelua ja suurimmillaan ehkä jopa 14 ottelua vuonna 1984 ja otteluja ei varmaan enää paljoa pelattu ja jos pelattiin niin niitä pelattiin vielä 6-9 ottelua vuonna 1984 ainakin ilmeisesti tuosta määrästä riippuen. Muutoin tämän hetken täysin varman 9 ottelun perusteella Sisu Team pelasi vielä 1-11 ottelua niidenkin jälkeen vuonna 1984.

  Noiden erittäin huonojen ottelutulosten takia tammikuussa 1984 Kaj Matalamäki haluttiin pahimmillaan jopa ulos Sisu Teamin Päävalmentajan paikalta tai mikäli Matalamäki olisi halunnut jatkaa erikoista vain pelkästä yhdestä joukkueesta koottavaa Sisu Teamin nk. Perusmiehistöä niin Matalamäen olisi pitänyt koota Sisu Teamin nk. Perusmiehistö uudelleen mieluummin jostakin toisesta SM-Liigan joukkueesta. Näin ainakin kovasti arvosteltiin eri lehdissä etenkin ruotsinkielisellä alueella.
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2018 klo 02.58
 8. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Ja mitä vielä tosiaan Sisu Teamin vuoden 1984 tämän hetken toistaiseksi muihin vielä erittäin epävarmoihin muihin otteluihin tulee niin Sisu Team on saattanut ehkä kohdata vuonna 1984 ainakin kertaalleen myös Itävallan, mutta varmaa tämä ei vielä ole ja mikäli se olisi sen kohdannut niin kyse olisi ollut juurikin sellaisesta ottelusta mikä olisi pelattu Maajoukkuetauon ja Leningradin Turnauksen 1984 jälkeen kuitenkin ennen Talviolympialaisia 1984 ja minkä Sisu Team olisi saanut mahdollisesti pelattavakseen kun Leijonat olisivat siitä kunniasta kieltäytyneet.

  Se olisi pelattu helmikuussa 1984, mutta varmaa se ei vielä tässä vaiheessa ole ja toisin kuin äsken luetut ottelut niin olen saattanut sen sotkea myös mahdollisesti Jorma Thusbergin toisen valmennusvuoden eli vuoden 1983 otteluihin jolloin Sisu Team ehkä myös olisi kohdannut yksittäisottelun muodossa Itävallan tai sitten sen muutoin mikäli Sisu Team olisi vielä pelannut vuoden 1983 Fribourgin Turnauksessa Sveitsissä jolloin sekin toisi lisää ottelutietoja siltäkin vuodelta ja jossa ainakin tietääkseni Itävalta muutoin oli mukana vaikka Sisu Team ei olisikaan ollut.
   
 9. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Viime aikoina olen saanut paljon uusia tietoja en vain Team Karjalan loppuvaiheista vaan myös sille perinteisestä Pietarin Turnauksesta tai tätä aikaisemmasta ja selvästi tunnetummasta keskimääräisen Sisu Team-aikakauden Leningradin Turnauksesta.

  Tuota Pietarin Turnausta itse asiassa järjestettiin tynkämuotoisenakin yhtäjaksoisesti aina vuoden 2007 loppuun asti jonka jälkeen se lopetettiin. Tosin se palasi vielä kaksi kertaa yhden vuoden turnauksina vuosina 2009 ja 2012, mutta se ei saanut tuulta alleen eikä se ollut kovin hyvä muutenkaan maineeltaan.

  Käytännössä Pietarin Turnauksen järkevyyden voisi kai sanoa päättyneen jo 2000-luvun alkuun eli noin vuosille 2001 ja 2002.

  Tsekin B-maajoukkue nimittäin suurin piirtein pääsäännöllisenä lopetettiin noihin aikoihin, mutta se jäi Slovakian B-maajoukkueen tapaan elämään kutsumuotoisesti aina tuohon Pietarin Turnaukseen 2007 asti joskin kuten todettua niin se ilmeisesti koottiin vuodesta 2001 tai 2002 eteenpäin aina Slovakian B-maajoukkueen tapaan vain tarpeen mukaan ja ne pelasivat 2000-luvun aikana vain enää hyvin vähän. Vuonna 2007 Tsekin ja Slovakian Jääkiekkoliitot lopettivat ne myös kutsumuotoisenakin samanaikaisesti ja lopullisesti.

  Samalla mitalla olen saant tietoja myös Vikingarnan vaiheista tietoja sen loppuvuosilta eli vuosilta 1998-2000 jolloin se vielä oli mukana Pietarin Turnauksessa ja vuoden 2000 Pietarin Turnauksen jälkeen Vikingarnan toiminta päättyi Ruotsissa tai sitten se pelasi vielä yhden, lopullisen viimeisen jäähyväispelinsä sen 50-vuotispäivänsä kunniaksi vuonna 2000 ennen lopullista lakkauttamistaan. Tosin Pietarin Turnaus 2000 oli varmasti viimeinen Vikingarnan turnaus jonka se pelasi ja jo tuolloin joukkueen pelimäärät kauteen olivat pienet.

  Varmaankin tulee täydennettyä ja korjattua Vikingarnan osuutta vuodesta 1996 ja Pietarin Turnauksesta puhuttaessa ja lisättyä myös Pietarin Turnaukset 1999 ja 2000 Vikingarnan omaan topikkiin. Pietarin Turnaukseen 2000 Kokeilumaajoukkue Suomesta sai kutsun, mutta ei pelannut siinä.

  Mestis All-Starsin osalta puhuttaessa tiettävästi se ei koskaan mennyt Pietarin Turnaukseen vuosina 2001-2007, mutta tämän saa toki korjata vapaasti mikäli se sinne meni. Mestis All-Starsin pääturnaus tuntui noina vuosina enemmänkin olevan Mont-Blancin Turnaus Ranskassa.

  Vuoden 1998 Pietarin Turnaus Team Karjalan viimeisenä sellaisena on epäselvä ja nähtäväksi jää, että julkaisenko vielä 1998 Pietarin Turnauksen tietoja vaikka Vikingarnan osalta senkin turnauksen tiedot ovat nyt löydetty.

  Harmittavasti Vikingarnan viimeisiä eli vuosien 1998-2000 nk. Perusmiehistöjä Peter Wallinin alaisuudessa ei löytynyt joten se jää vielä hämärän peittoon.

  Pietarin Turnauksesta 1997 olen löytänyt nyt pari ottelua ja ottelijoiden loppusijoitukset, mutta en juuri itse ottelutuloksia jolloin laitan ne ehkä erikoisesti vain loppusijoitustaulukoltaan pisteineen ja maaleineen kunnes varsinaiset tulokset löytyvät kaikkien joukkueiden osalta.

  Myös vuoden 1991 Sisu Teamin otteluja on löytynyt ja Pekka 'Rocky' Rautakallio alkaa yhä todennäköisemmin, mutta ei vieläkään harmittavasti täysin vedenpitävän varmasti vaikuttaa tuon vuoden Sisu Teamin Päävalmentajalta.

  Kunpa vain löytyisi tuo vuoden 1991 Sisu Teamin Päävalmentaja edes joskus...
   
 10. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Pietarin Turnauksen 1996 osalta laitan poikkeuksellisesti nyt tähän topikkiin kokonaisen turnauksen kaikki löytyneet ottelutiedot jotka näillä näkymin julkaisen Vikingarnan omassa topikissa sitten vain pelkästään Vikingarnan pelaamien ottelujen osalta.

  Kaikkiaan ottelut pelattiin seuraavanlaisesti Team Karjalan, Vikingarnan, Venäjän B-maajoukkueen, Tsekin B-maajoukkueen ja Sveitsin B-maajoukkueen kesken:

  Pietarin Turnaus 1996

  Team Karjala-Tsekki B 2-6

  Venäjä B-Sveitsi B 4-1

  Team Karjala-Sveitsi B 1-2

  Venäjä B-Vikingarna 1-3

  Tsekki B-Sveitsi B 6-0

  Team Karjala-Vikingarna 2-7

  Vikingarna-Tsekki B 5-1

  Team Karjala-Venäjä B 1-0

  Sveitsi B-Vikingarna 3-5

  Venäjä B-Tsekki B 1-2

  Vikingarna voitti Pietarin Turnauksen 1996, Tsekin B-maajoukkue oli toinen, Venäjän B-maajoukkue oli kolmas ja jaetuilla viimeisillä sijoilla eli neljännellä ja toiseksi viimeisellä sijalla oli Team Karjala joka joissakin lähteissä ja ainakin Keski-Euroopan eri maiden lähteissä tuppaa jostakin syystä olemaan usein viimeinen oli neljäs ilmeisesti maalierojen erotuksella vaikka keskinäisen hävisikin tai jonkin muun syyn takia joista varmin lienee ollut maalierojen erotuksen ollessa kyseessä päästetyt maalit ja Sveitsin B-maajoukkue oli viides ja viimeinen vaikkakin joskus eri lähteissä se on ollut myös neljäskin ja toiseksi viimeinen.

  Joka tapauksessa Team Karjalalla ei mennyt Pietarin Turnaus 1996 todellakaan putkeen.
   
 11. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Pietarin Turnauksen 1997 tilanteesta en paljoakaan ole saanut uutta lisätietoa joskin loppusijoitukset sain ja maalierot tietooni.

  Siksi merkitsen tämän viestin tilaston hieman eri tavalla kuin tavallisesti tähän alle ja jonka korjaan tai liitän erilliseen viestiin sitten kun Pietarin Turnauksen 1997 aivan kiistattoman tarkat ottelutulokset päivämääriltään selviävät koska tällä hetkellähän vain Venäjän B-maajoukkueen ottelutulostiedot ovat selvinneet jo kauan sitten, mutta eivät muut ottelutulostiedot muista peleistä kuin Venäjän B-maajoukkuetta vastaan:

  Pietarin Turnaus 1997

  Venäjän B-maajoukkue 6 pistettä, 2 voittoa, 2 tasapeliä, ei tappioita, 14 tehtyä maalia ja 6 päästettyä maalia tarkoitti Pietarin Turnauksen 1997 voittoa

  Sveitsin B-maajoukkue 5 pistettä, 2 voittoa, 1 tasapeli, 1 tappio, 10 tehtyä maalia ja 8 päästettyä maalia tarkoitti jaettua toista sijaa Pietarin Turnauksessa 1997 Team Karjalan kanssa, mutta ilmeisesti maalieron tai keskinäisen pelin vuoksi se sijoittui Team Karjalan edelle pelattuaan hienon turnauksen

  Team Karjala 5 pistettä, 1 voitto, 3 tasapeliä, ei tappioita, 9 tehtyä maalia ja 7 päästettyä maalia tarkoitti jaettua toista sijaa Pietarin Turnauksessa 1997 Sveitsin B-maajoukkueen kanssa, mutta ilmeisesti maalieron tai keskinäisen pelin vuoksi se sijottui Sveitsin B-maajoukkueen taakse kolmanneksi turnauksessa ja turnaus oli siten ainakin edes parempi sinänsä kuin vuotta aiemmin kun kyse ainakin tällä hetkellä on Team Karjalan viimeisestä täysin varmasta Pietarin Turnauksesta koskaan vaikkakin vuoden 1998 Pietarin Turnauksessa se saattoi vielä pelatakin toistaiseksi epävarmasti kerrottuna

  Vikingarna 4 pistettä 1 voitto, 2 tasapeliä, 1 tappio, 8 tehtyä maalia ja 6 päästettyä maalia tarkoitti neljättä ja toiseksi viimeistä sijaa Pietarin Turnauksessa 1997

  Tsekin B-maajoukkue ei pisteitä, ei voittoja, ei tasapelejä, neljä tappiota, 5 tehtyä maalia ja 14 päästettyä maalia tarkoitti viidettä ja selvää viimeistä sijaa Pietarin Turnauksessa 1997 mikä oli katastofi Tsekin B-maajoukueelle kaikin puolin

  Toivottavasti vielä joskus kaikki ottelutiedot jotenkin selviäisivät.
   
 12. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1991 Sisu Teamin ottelutuloksiin on löytynyt vahvistuksia ja tässä viestissä ja seuraavassa viestissä käsittelen niitä enemmän.

  Neuvosto-Ukrainassa pelattiin kun pelattiinkin syyskuussa 1991 turnaus jossa Sisu Team oli mukana ja vaikka harmittavasti vieläkään en saanut tarkkoja päivämääriä vieläkään selville niin tulokset otteluista kuitenkin sain ja nämä saa tietenkin aina korjata mikäli ne ovat joiltakin osin väärin tai mikäli ne osoittautuvat jonkun muun joukkueen kuin itse Sisu Teamin pelaamiksi otteluiksi. Oletettavimmin nämä ottelut pelattiin 4.9.1991-7.9.1991 ainakin tällä hetkellä, mutta ne ovat voitu pelata aikaiseminkin tai myöhemminkin. Liitän tämän turnauksen ennen pitkää myös Vikingarnan topikkiinkin.

  Aivan varma en ole siitä, että valmensiko Vikingarnaa Timo 'Timppa' Lahtinen tällä reissulla vai oliko Conny Evensson Vikingarnan Päävalmentajan penkin takana Kiertävänä Päävalmentajana Vikingarna sen vuoden tapaan kun Lahtinen tosiaan saattoi ola estynyt hoitamasta tehtäviään seurajoukkueen hommiensa takia.

  Tässä tulokset jokaisen joukkueen osalta turnauksesta johon osallistui Sisu Team, Neuvostoliiton B-maajoukkue, Tsekkoslovakian B-maajoukkue ja Vikingarna:

  Kiovan Turnaus Neuvosto-Ukrainassa 1991

  Tsekkoslovakia B-Vikingarna 2-1

  Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-8

  Neuvostoliitto B-Vikingarna 6-6

  Sisu Team-Tsekkoslovakia B 2-5

  Sisu Team-Vikingarna 5-3

  Neuvostoliitto B-Tsekkoslovakia B 2-5

  Tsekkoslovakian B-maajoukkue voitti Kiovan Turnauksen 1991, Neuvostoliiton B-maajoukkue oli jaetulla toisella sijalla Sisu Teamin kanssa turnauksessa, mutta kuitenkin keskinäisellä voitolla sitä edellä, Sisu Team oli jaetulla toisella sijalla Neuvostoliiton B-maajoukkueen kanssa turnauksessa ja silti kuitenkin keskinäisen tappion takia sitä taaempana kolmannella ja toiseksi viimeisellä sijalla ja Vikingarna oli neljäs ja viimeinen.
   
 13. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Sisu Teamin vuoden 1991 otteluihin olen löytänyt myös kaksi uutta yksittäistä B-maaottelua jotka se pelasi sinä vuonna Neuvostoliiton B-maajoukkuetta vastaan näillä näkymin marraskuussa sinä vuonna, luultavimmin 12.11.1991 ja 13.11.1991, mutta ne on voinut pelata ne muutoinkin marraskuussa sinä vuonna. Pelipaikkakunnatkaan eivät ole vielä ihan varmoja, mutta nämä pelattiin kuitenkin Suomessa ja mitä todennäköisimmin ilman ihmeitä Lappeenrannassa ja Kouvolassa.

  Tässä niistä tulokset:

  Sisu Team-Neuvostoliitto B 0-1

  Sisu Team-Neuvostoliitto B 2-7

  Päivitän pelipaikkakunnat ja päivämäärät heti kun ne vain tarkasti selviävät Kiovan Turnauksen 1991 tapaan.
   
 14. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Team Karjalan oletetusta viimeisestä pelikaudesta eli sarjakaudesta 1997-1998 20 vuoden takaa on tihkunut melko paljon uutta tietoa, mutta se ei kuitenkaan toistaiseksi ole valitettavasti vielä kovin varmaa.

  Jääkiekkoliitto teki kuitenkin Team Karjalaa varten vielä viimeisen kausiohjelmansa sitä varten vuoden 1997 kesäkaudella ja tältä se olisi näyttänyt:

  Lake Placidin Turnaus Yhdysvalloissa elokuussa 1997 (Turnaus olisi pelattu todennäköisimmin päivämäärinä 12.8.1997-15.8.1997, mutta myöhemminkin se olisi saatettu pelata ennen peruuttamista tietenkin.)

  Tässä turnauksessa Team Karjala olisi kohdannut Yhdysvaltojen B-maajoukkueen, Yhdysvaltojen C-maajoukkueen ja Sveitsin B-maajoukkueen ja tämän turnauksen piti aloittaa Team Karjalan vuoden ottelut

  Järvenpään Turnaus Suomessa elokuussa 1997 (Turnaus olisi pelattu todennäköisimmin päivämäärinä 29.8.1997-31.8.1997, mutta aikaisemminkin se olisi saatettu pelata ennen peruuttamista tietenkin.)

  Tässä turnauksessa Team Karjala olisi kohdannut Tsekin B-maajoukkueen, Venäjän B-maajoukkueen ja Vikingarnan eli Ruotsin B-maajoukkueen

  Jaroslavin Turnaus Venäjällä marraskuussa 1997 (Turnaus olisi pelattu todennäköisimmin päivämäärinä 7.11.1997-9.11.1997, mutta myöhemminkin tai sitä aikaisemminkin se olisi saatettu pelata ennen peruuttamista tietenkin.)

  Tässä turnauksessa Team Karjala olisi kohdannut Venäjän B-maajoukkueen, Vikingarnan eli Ruotsin B-maajoukkueen ja Tsekin B-maajoukkueen

  Team Karjalan Ottelusarja Slovakiassa marraskuussa 1997 (Ottelusarja olisi pelattu todennäköisimmin päivämäärinä 7.11.1997-9.11.1997, mutta Jaroslavin Turnauksen mahdollisesti osuessa niille päiville se olisi pelattu sitä aikaisemmin tai sitä myöhemmin ennen peruuttamista tietenkin.)

  Team Karjala olisi pelannut kolme ottelua Slovakian B-maajoukkuetta vastaan

  Pisekin Turnaus Tsekissä tammikuussa 1998 tai helmikuussa 1998 (Turnaus olisi pelattu todennäköisimmin päivämäärinä 11.1.1998-15.1.1998, mutta aikaisemminkin tai sitä myöhemminkin tammikuussa 1998 se olisi saatettu pelata ennen peruuttamista tietenkin. Tämä turnaus oli alun perin sovittu päivämäärille 11.2.1998-15.2.1998, mutta se siirtyi Naganon Talviolympialaisten 1998 takia tammikuulle 1998 vaikka se olisi olut sitten tietenkin mahdollista tuolloin vielä pitää helmikuussa 1998 heti Naganon Talviolympialaisten 1998 jälkeen 23.2.1998-28.2.1998 tai juuri niitä ennen 1.2.1998-6.2.1998 välisenä aikana.)

  Tässä turnauksessa Team Karjala olisi kohdannut Tsekin B-maajoukkueen, Vikingarnan eli Ruotsin B-maajoukkueen, Sveitsin B-maajoukkueen ja Saksan B-maajoukkueen

  Pohjola Cup maaliskuussa 1998 tai Team Karjalan toiminnan loppuessa jo vuonna 1997 tietenkin joulukuussa 1997 (Turnauksen päivämäärät kuten myös tarkka turnauksen pitomaa ovat vielä toistaiseksi epäselviä, mutta tätä turnausta ei välttämättä peruttu toisin kuin muita turnauksia sitä aiemmin ja tämä oli Team Karjalan historian toiseksi viimeinen tai viimeinen tunnettu turnaus sen historiassa.)

  Tässä turnauksessa Team Karjala olisi kohdannut Vikingarnan eli Ruotsin B-maajoukkueen, Norjan A-maajoukkueen tai Norjan B-maajoukkueen eli Jääkarhujen A-maajoukkueen tai Jääkarhujen B-maajoukkueen ja Tanskan A-maajoukkueen tai Tanskan B-maajoukkueen

  Pietarin Turnaus 1998 kahdella eri päivämäärällä huhtikuussa 1998 tämän hetken avoimen tilanteen mukaan, mutta tämän osalta Team Karjala ei välttämättä enää osallistunut siihen mikäli sen toiminta olisi lakkautettu jo vuoden 1997 puolella tai jos se olisi valinnut pelata kääpiömäisen, mahdollisesti sittenkin toteutuneen sarjaohjelmansa mukaisesti korkeintaan 4 kappaletta muita yksittäisiä maaotteluja vuoden 1998 puolella mitä todennäköisimmin Pohjola Cupissa 1998 tai erikseen.

  Muussa tapauksessa Team Karjala pelasi vielä 4 kappaletta muita yksittäisiä maaotteluja vuoden 1997 puolella mitkä jälkikäteen muodostettiin tietenkin edellisen pelikauden ohjelmaa jolloin vuonna 1997 Team Karjala olisi pelannut täysin varman 15 ottelun sijaan lopulta 19 ottelua ainakin ja mahdollisesti sen kaikkien muiden ottelujen tai turnausten peruunnuttua tai myös Pohjola Cupin peruunnuttua.

  Pietarin Turnaus 1998 saattoi olla viimeinen mahdollinen turnaus korkeintaan Team Karjalalle ja Suomen alkuperäiselle Jääkiekon B-maajoukkueelle ja ainakin vielä kesäkaudella 1997 Team Karjala oli menossa kaikkien muiden turnausten peruuntuessakin ainakin edes sentään vuodeksi 1998 vielä kerran pelaamaan Pietarin Turnaukseen, mutta tämä ei ole vielä valitettavasti varmaa.

  Pietarin Turnauksessa 1998 se olisi kohdannut tietenkin Venäjän B-maajoukkueen, Vikingarnan eli Ruotsin B-maajoukkueen, Tsekin B-maajoukkueen ja Slovakian B-maajoukkueen.

  Kaikista näistä turnauksista mikä tahansa lisätieto olisi erittäin tervetullutta.

  Kun mielestäni joko Pietarin Turnaus 1998 tai yksittäinen jäähyväisottelu Team Karjalalta Jääkarhuja eli Norjaa vastaan olisi ollut vuonna 1997 tai 1998 sen lopullinen viimeinen ottelu koskaan. Siinä uskossa olen ainakin ollut noin viimeiset hieman yli 20 vuotta kun muistini mukaan joskus 1997 vuoden lopulla ilotulitteiden lentäessä tai vuonna 1998 viimeistään Jalkapallon MM-Kisojen aikaan kesällä kuulin jotain juttua siitä, että Team Karjalan toiminta lopetetaan lopullisesti kun edellinen vuosi oli käytetty muka kokonaan toiminnan alasajoon.
   
  Viimeksi muokattu: 12.04.2018 klo 04.51
 15. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1983 Sisu Teamin pelaamiin ottelumääriin tulee seuraavaksi lisäystä parin ottelun verran. Nämä ottelut se pelasi Tsekkoslovakian B-maajoukkuetta vastaan näillä näkymin joulukuussa 1983 vaikka samaan aikaan myös Leijonat eli Suomen A-maajoukkue tosiaan pelasi myös otteluja ja voi olla, että ne ovat saattaneet sekoittua myös niiden pelaamiin otteluihin.

  Toisaalta se ei ole liian todennäköistä, mutta mahdollisuus siihen on. Etenkin kun Leijonat taisivat tuohon aikaan tai milloin nuo B-maaottelut on näillä näkymin pelattu niin viimeistellä turnauskuntoaan Izvestijaa varten.

  Laitan nuo tulokset pelipaikkoineen ja pelipäivämäärineen seuraavaan viestiin ja mikäli ne paikkansa pitävät niin ne nostavat Sisu Teamin ottelumäärät vuodelta 1983 puhuttaessa jo 19 otteluun ja Sisu Team pelasi näillä näkymin sinä vuonna vielä varmasti ainakin yhden ottelun ja mahdollisesti vielä ehkä vähän enemmänkin, mutta ei varmaankaan paljoa enempää edes Hiljaisen Ukonilman eli Jorma Thusbergin toisena Päävalmentajan vuotenakaan.

  Nähtäväksi tosiaan jää vielä aivan täysi varmuus näistä kahdesta nytkin tulevasta ottelusta.
   
 16. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1983 Sisu Teamin ottelutulokset kahden uuden ottelun osalta Tsekkoslovakian B-maajoukkuetta vastaan tulevat seuraavaksi tässä ja nämä tulokset, päivämäärät ja paikkakunnatkin saa ilman muuta paremmin tietävät tai muistavat korjata tarpeen mukaan tai huomauttaa niin minä sitten korjaan ne heti kun voin:

  Sisu Team-Tsekkoslovakia B 4-5 (Tämä ottelu pelattiin 12.12.1983 Kouvolan Jäähallissa.)

  Sisu Team-Tsekkoslovakia B 4-1 (Tämä ottelu pelattiin 13.12.1983 Helsingin Jäähallissa.)
   
 17. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Viime aikoina olen yrittänyt etsiä vuoden 1988 lopun Sisu Teamin otteluja ja näillä näkymin vaikuttaa siltä, että ilman ihmeitä joulukuun 1988 ainoat sen pelaamat ottelut olisivat olleet tappioihin 1-6 ja 1-8 päättyneet ottelut Neuvostoliiton B-maajoukkuetta vastaan. Ne saattoivat olla myös vuoden 1988 Sisu Teamin viimeiset ottelut yleensäkin sinä vuonna ilman ihmeitä.

  Vuoden 1979 Sisu Teamin pelaamiin otteluihin olen myöskin yrittänyt löytää viime aikoina lisäystä joskin vain epäilyksenalaisia otteluja on ehkä löytynyt.

  En ole aivan varma, että olisiko Sisu Teamin ohjelmaan kuulunut Rude Pravo-turnaus Tsekkoslovakiassa?

  Tuohon turnaukseen tosin alustavasti taisi olla sinä vuonna menossa vain Leijonat eli A-maajoukkue tai sitten Sisu-Leijonat eli Suomen A-B-maajoukkue.

  Epävarmasta Kanadan tai Yhdysvaltojen Kiertueesta 1979 en myöskään ole saanut mitään uutta tietoa mikä on kyllä melko harmin paikka.
   
 18. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1987 Japanin jääkiekkomaajoukkueen Suomen Kiertueen ottelutietoja etsiessäni löysin japanilaisista lehdistä kuin myös suomalaisista lehdistä mielenkiintoisen pienen maininnan Sisu Teamin tuon vuoden eli vuoden 1987 todellisesta avausottelusta.

  Se pelattiin elokuussa 1987 edelleen, mutta ei suinkaan Yhdysvaltojen B-maajoukkuetta vastaan vaan Leijonia eli Suomen A-maajoukkuetta vastaan Vierumäellä.

  Tällainen oli lopputulos tiukan ja niukan taistelun jälkeen:

  Sisu Team-Leijonat 4-3 (Voittoisa ottelu pelattiin Vierumäen Jäähallissa 12.8.1987.)

  Sisu Teamin voitto Leijonista herätti uteliaisuutta ja pelkoa japanilaisessa kiekkolehdistössä ja Suomen A-maajoukkueen tuolloin pian aloittaneessa tai tavallaan jo ainakin kulissien takaa ja hieman varsinaista Valmennuksen penkkiä sivummalla olleessa Tarkkailijoiden penkissä istuneessa ja aloittaneessa uudessa Päävalmentajassa eli Pentti Matikaisessa pahaa harmittelua koska tuollaisella peliasenteella kuin mitä Leijonat esitti melkein läpi ottelun Sisu Teamia vastaan niin ei tultaisi Kanada Cupissa menestymään.

  Päin vastoin jatkettaisiin vain häviämisen perinnettä ellei asenne muuttuisi kun Leijonista isoin osa tuntui olevan kesälomalla siinä missä Kaj Matalamäen luotsaamilla Sisulaisilla näyttöhalut tuntuivat olevan läpi ottelun valtavat ja näkyvät koko täydet 60 minuuttia jäällä. Vain Leijonien luottomaalivahdit kykenivät pitämään tappioluvut siedettävinä koska alkuminuutteja huomioimatta Sisu Teamilla tuntui olevan aloite läpi kyseisen ottelun.

  Japanin ottelujen etsintä tuon vuoden kuten myös vuoden 1988 Suomen Kiertueen osalta jatkuu edelleen, mutta koska Sisu Teamin voitto Leijonista oli melkoinen sensaatio ja kaiketi ensimmäinen tuolloin kahteen vuoteen eli vuoden 1985 niin ajattelin sen mainita jo tässä vaiheessa lisäyksenä vuoden 1987 Sisu Teamin kausipeleihin.
   
 19. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Ja laitetaan vielä pikaisesti lisäys siihen vuoden 1987 ensimmäisiin Sisu Teamin kausiotteluihin, että se kohtasi Vierumäellä 14.8.1987 Leijonat vielä kerran uudelleen ja tällä kertaa tulos oli seuraava:

  Sisu Team-Leijonat 1-4 (Ottelu pelattiin Vierumäen Jäähallissa 14.8.1987.)

  Tässä ottelussa Leijonat olivat ainakin toistaiseksi vielä siirtymäkauden ajan valmentaneen Päävalmentaja Rauno Korven, Leijonien Päävalmentajaehdokkaan ja Turnausvalmentajan ja Leijonien Varapäävalmentajan eli Juhani Tammisen ja Maajoukkuetarkkailijan ja Leijonien Päävalmentajaksi mahdollisesti siirtymäkauden jälkeen astuvan, tuolloisen Leijonien Päävalmentajaehdokkaan eli Pentti Matikaisen mielestä selvästi terävämpiä ja edes jotakin heräämistä oli tapahtunut pari päivää aiemmin tapahtuneen tappion jälkeen.

  Sisu Team olisi voinut tämänkin ottelun voittaa, mutta menetti etunsa pariin-kolmeen helppoon syöttövirheeseen ja ehkä ihan hieman vielä Leijoniin kelpaamattomaan ja taitamattomaan maalivahtipeliin joka sekin toki hienoa oli tavallaan.

  Ja missään tapauksessa sitä ei voinut surkeaksi nimittää. Se vain oli useimpien tarkkailijoiden mielestä vielä hieman harjaantumatonta ja luotti hurjan vahvasti omiin rajallisiin vahvuuksiinsa.

  Kaiken kaikkiaan siinä missä Korven raukeus ja ajoittainen päättämättömyys ja Tammisen höyryäminen eivät auttaneet Leijonia ja olivat aiheuttaa sille pelaajalaadukkuudesta huolimatta jopa katastrofin voitto-ottelussakin niin Kaj Matalamäen ja Varapäävalmentaja Erkka Westerlundin rauhalliset, jämäkän tietävät peliotteet ohjeineen ja kehoituksineen jäällä tuntuivat tehoavan Sisu Teamiin niin voiton kuin tappionkin hetkillä.

  Leijonilla oli silti kiivasta kilpailua odotettavissa niin Päävalmentajapaikasta kisailevien Tammisen ja Matikaisen kesken kuin myös itse pelaajienkin kesken lähitulevaisuudessa tuolloin kun Kanada Cup oli ovella.

  Koko tuo tilanne Vierumäellä elokuussa 1987 oli osa pari viikkoa kestänyttä Leijonien ja Sisu Teamin vuoden ensimmäistä maajoukkueleiriä joka päätettiin kustannuksia säästäen myös pitää yhteisenä jotta kaikki hyöty saataisiin maajoukkueista irti puolin ja toisin.
   
 20. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Japanin A-maajoukkueen vuoden 1987 osalta nimenomaan Suomen Kiertueesta puhuttaessa olen saanut kerätyksi hieman uutta tietoa.

  Kaikki lähti aikanaan liikkeelle 3.3.1987 Japanin Jääkiekkoliiton Suomen Jääkiekkoliitolle osoittamasta sähkeestä jonka mukaan Japanin A-maajoukkue jääkiekossa tulisi näillä näkymin joko yksin tai J-Liigan joukkueen Kokudo Keikakun kanssa Suomeen ennen pitkää saman vuoden aikana. Suomen Jääkiekkoliitto myöntyi ajatukseen siitä, että Japanin A-maajoukkue näillä näkymin halusi todella joskin erikoisesti aloittaa oman pelikautensa Suomessa.

  Kaikkiaan näillä näkymin ilman ihmeitä Japanin A-maajoukkue ja ehkä myös Kokudo Keikaku oli Suomessa kaikkiaan jääkiekkoyleisön nähtävillä 10.8.1987-7.9.1987 välisenä aikana silloin mikäli vain japanilainen jääkiekko kiinnosti ihmisiä edes jotenkin ja mikäli ei niin Japanin A-maajoukkueen ja ehkä myös Kokudo Keikakun majoittuminen tilapäisesti asumaan Suomessa heidän kiertueensa ajan Turussa kiinnosti koska tuohon aikaan jossakin välin tuota ajanjaksoa pelattiin Turussa seurajoukkueiden kauden viimeisiä harjoitusotteluja ennen kauden alkua ja ensimmäinen jonkinlainen vakavampi turnaus seurajoukkueiden kesken ja se taisi olla viimeinen isompi turnaus ennen SM-Liigaa tai Divaria eli Säästöpankki-turnausta.

  Välillä toki Japanin A-maajoukkue ja ehkä myös Kokudo Keikaku kiertelivät myös muuallakin Suomessa kuin vain Turussa.

  Suomalaisissa lehdissä ei paljoakaan ollut tietoja eikä paljon niitä ollut japanilaisissakaan lehdissä toistaiseksi luettuna. Lähinnä Japanin A-maajoukkueen ja ehkä myös Kokudo Keikakun kerrottiin pelanneen Suomessa kaikkiaan 10 ottelua kiertueensa aikana. Mahdollisesti molempien ollessa Suomessa ne olisivat ehkä itse erikseenkin pelanneet tuon 10 ottelua jolloin otteluja tulisi yhteensä jo 20 kappaletta.

  Mene ja tiedä.

  Etenkin kun kaikkia sen kohtaamia joukkueita ei kerrottu.

  Sisu Teamin mahdollista kohtaamista pidän erittäin epävarmana ainakin vielä tässä vaiheessa, mutta Suomen Kehitysjoukkueen eli C-maajoukkueen ne on voinut hyvinkin kohdata ja tietenkin useita kotimaisia seurajoukkueita.

  Varmuudella Japanin A-maajoukkue ja ehkä myös Kokudo Keikaku kohtasi kuitenkin seuraavat seurajoukkueet Suomen Kiertueellaan 1987:

  TPS

  TuTo

  Karhu-Kissat

  TuusKi

  Tämän enempää en harmittavasti löytänyt toistaiseksi ottelijoista tietoja enkä vielä sitäkin harmittavammin itse ottelutuloksia. Noin 5 tai 6 seuraa Japanin A-maajoukkue ja ehkä myös Kokudo Keikaku vielä kuitenkin kohtasivat ja näillä näkymin Kiekko-Espoo kohtasi Japanin A-maajoukkueen tai Kokudo Keikakun vasta vuonna 1988 eikä vuonna 1987 kun ne tekivät Suomen Kiertueen oman pelikautensa alkajaisiksi vielä uudemman kerran.

  Suomen Kiertueen jälkeen Japanin A-maajoukkue ja mahdollisesti myös Kokudo Keikaku lähtivät pikaisesti syyskuussa 1987 vielä Ruotsiin pelaamaan kaksi ottelua Ruotsin alempien sarjojen seurajoukkueita vastaan ja myös kaksi ottelua Team Sverigeä eli Ruotsin C-maajoukkuetta vastaan.

  Tarkemmat päivämäärätiedot noista varmoista seurajoukkuepeleistä tulevat myöhemmin, mutta kuitenkin lähiaikoina.

  Mikä tahansa lisätieto on Japanin A-maajoukkueen ja ehkä myös Kokudo Keikakun Suomen Kiertueista 1987 tai 1988 aina tervetullutta mikäli vain joku muistaa siitä jotakin tai tietää!
   
 21. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Sisu Teamin vuoden 1987 osalta sen pelaamiin otteluihin tulee nyt täydennystä jälleen.

  Näillä näkymin ilman erillisiä ihmeitä ainakin toistaiseksi maaliskuussa 1987 ja tuolloin siis päivämäärinä 14.3.1987-17.3.1987 pelatut ottelut olivat melkein varmasti nk. Sisu-Leijonien eli Yhdistelmämaajoukkueen tai Suomen A-B-maajoukkueen pelaamia otteluja Ruotsin Yhdistelmämaajoukkuetta eli Kronorvikingarnaa tai Vikingkronornaa vastaan.

  Joulukuun 1987 ja tuolloin siis päivämäärinä 27.12.1987 ja 30.12.1987 pelatut ottelut olivat melkein varmasti nk. Sisu-Leijonien eli Yhdistelmämaajoukkueen tai Suomen A-B-maajoukkueen pelaamia otteluja Sveitsin A-maajoukkuetta vastaan.

  Sveitsiä vastaan käydyissä otteluissa tosin vastassa saattoi olla myös pelkästään Suomen A-maajoukkuekin, mutta laitoin myös ne nk. Sisu-Leijonien otteluiksi kun mitään täysin tyhjentävää vastausta siihen en ole vielä saanut.

  Varsinaiset pelitäydennykset ovat siis puhtaasti Sisu Teamin osalta puhuttaessa vuodelta 1987 seuraavat ottelut marraskuun 1987 ja joulukuun 1987 osalta:

  Marraskuu 1987

  Sisu Team-Kanada B 3-2 (Ottelu pelattiin 10.11.1987 Oulun Jäähallissa.)

  Sisu Team-Kanada B 2-3 (Ottelu pelattiin 12.11.1987 Helsingin Jäähallissa.)

  Joulukuu 1987

  Sisu Team-Vikingarna 3-2 (Ottelu pelattiin 13.12.1987 Västeråsin Jäähallissa.)

  Sisu Team-Vikingarna 4-3 (Ottelu pelattiin 14.12.1987 Tukholman Jäähallissa.)

  Vaikka parhaimmillaan Sisu Teamilla olisi voinut olla jopa 23 ottelua vuonna 1987 pelattuna niin tällä hetkellä ottelujen kokonaismäärä Sisu Teamilla vuotta 1987 koskien on 18 ottelua. Määrä voi lisääntyä ehkä tulevaisuudessa tai jopa jäädä siihen koska vuonna 1987 ei välttämättä pelattu ihan niin hirveän paljon otteluja kuin mitä vielä ehkä vuotta aiemmin vuonna 1986, mutta selvästi enemmän toki pelattiin kuin vuonna 1988 ainakin näillä näkymin ellei sitten jotakin uutta ja mullistavaa tietoa asiaan muutoin tule.
   
 22. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Vuoden 1988 Sisu Teamin sinä vuonna pelaamien ottelujen osalta edelleen epäselvää ovat Neuvostoliiton B-maajoukkuetta ja myös Länsi-Saksan mahdollista A-maajoukkuetta tai B-maajoukkuetta koskevat ottelut sen vuoden helmikuussa, mutta tammikuun 1988 ottelut ovat selvinneet sillä Tsekkoslovakian B-maajoukkuetta vastaan pelatut ottelut ehdittiin vielä pelata ennen Leningradin Turnausta 1988 ja myös ennen kuin Leijonien ottelut menivät kerta kaikkiaan sen pelaamien ottelujen kanssa päällekäin.

  Sisu Team pelasi siis Tsekkoslovakian B-maajoukkuetta vastaan ottelunsa tammikuussa 1988 seuraavina päivinä kuten sen pitikin pelata alkuperäisen suunnitelman mukaan:

  Sisu Team-Tsekkoslovakia B 2-4 (Ottelu pelattiin 27.1.1988 Litvinovin Jäähallissa.)

  Sisu Team-Tsekkoslovakia B 3-1 (Ottelu pelattiin 28.1.1988 Prahan Jäähallissa.)

  Vuoden 1988 tämän hetken muista otteluista en vielä toistaiseksi ole saanut tietoa, mutta alkuperäisen 8 ottelunsa sijaan vuonna 1988 Sisu Team näyttää todellisuudessa pelanneen ainakin 11 ottelua ja siihen vielä kun päälle varmistuvat Moravia Cupin 1988 ottelut niin siitä tulisi sitten 14 ottelua ainakin ellei peräti enemmän paljastu sitten muutoin jatkossa.

  Moravia Cupin 1988 tarkat tiedot ovat edelleen erittäin ikävästi hämärän peitossa ja täytynee vielä kerran etsiä huhtikuulta 1988 tietoja sen varalta uudelleen, että Moravia Cup 1988 todella pelattiin niinkin myöhään sittenkin vaikka toistaiseksi olen pitänyt sitä pelattuna tammikuun, helmikuun ja maaliskuun 1988 välisenä aikana vaihtelevasti kun missään lehdessä noita pelipäivämääriä ei ole turhauttavasti sanottuna kerrottu nimenomaan tarkkojen sellaisten osalta. On vain kerrottu, että Sisu Team pelaa, pelasi tai on pelannut Moravia Cupissa 1988 vailla mitään muuta taustatietoa.

  Muiden ottelujen löytymisen puutteessa vaikuttaa siltä, että nuo Sisu Teamin ottelut Tsekkoslovakian B-maajoukkuetta vastaan jotka äsken merkitsin niin tarkoittivat Sisu Teamin jääkiekkovuoden 1988 avausotteluja muutenkin koska vaikka usein Sisu Team aloitti kiekkovuotensa yleensä aika varhaisessa vaiheessa kuten myös päätti niin toisinaan vuosittaiset poikkeuksetkin olivat mahdollisia.
   
 23. A.P.Järvi Jäsen

  Muutama tarkennus:

  Lainaus:
  Nämä kolme ottelua olivat tosiaan B-maaotteluita:
  14.3.1987 Ruotsi B - Sisu Team 0-4 (Nyköping)
  15.3.1987 Ruotsi B - Sisu Team 3-3 (Lindesberg)
  17.3.1987 Ruotsi B - Sisu Team 6-4 (Skövde)
  Lainaus:
  Mainitut Kanada-, Sveitsi-, Ruotsi ja Tshekkoslovakia-ottelut olivat Calgaryn olympialaisiin valmistavia A-maajoukkueen otteluja. Eivät siis Sisu Teamin pelejä.
   
 24. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Lainaus:
  Okei, kiitoksia paljon!

  Tosin nuo Kanada-, Sveitsi-, Ruotsi ja Tsekkoslovakia-ottelut olivat erikoisesti kaikki ilmaistu tuolla hyvin huonomaineisella ja erittäin sekoittavalla Olympiajoukkueen nimellä useissa lehdissä ja koska vain parissa lehdessä mainittiin Sisu Teamina ne ottelut ja ei harmittavasti kerrottu mitään kokoonpanoista niin laitoin ne tosiaan vain Sisu Teamin otteluiksi.

  Tulee varmaankin sitten vuoden 1987 osalle uutta etsittävää myöhemmin tai sitten Sisu Team ei vain sinä vuonna pelannut kovinkaan paljon erilaisia otteluja. Ainakaan ei ihan niin paljoa kuin aiemmin olen luullut kun nyt näyttäisi otteluja tulevan 15 ottelun verran sille vuodelle ja ehkä ihan vain korkeintaan ilman onnea koska aiemmin nuo mainitut ottelut esiintyivät Sisu Teamin alustavassa sen vuoden kausiohjelmassa, mutta mitä ilmeisimmin toisin näyttää käyneen.
   
 25. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Lainaus:
  Kurri oli mukana myös Sisu-Teamin Pohjois-Amerikan kiertueella Edmontonissa. Quebecissa ja Winnipegissa maaliskuussa 1979.

  The Complete Historical and Statistical Reference to the World Hockey ... - Scott Surgent - Google-kirjat
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2018 klo 23.20