Ilmoitukset

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Tapparan peliesitykset 2015–2016

Viestiketju osiossa 'Tappara' , aloittajana Sekera, 18.09.2015 klo 12.23.

 1. Sekera Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, prosessit ja yrittäminen
  Tapparan peliesitykset kauden kolmessa ensimmäisessä pelissä ovat olleet osaltaan hyvinkin tyypillisiä viime kausien alkukausiin peilaten, mutta väitän että isossa kuvassa ollaan hieman edellä jos pistetään kausia vertailuun.

  Pelissä näkyy selvä pyrkimys sekä kalpamaiseen kiekotteluun että nopeisiin vastaiskuihin. Räknäsin Tapparan tasakentällispelin rytmittämistä keskiviikkoisessa Lukko-kamppailussa ja hitaiden/nopeiden lähtöjen suhde oli hyvin samankaltainen kuin viime kauden lopulla, eli 67 % nopeita lähtöjä ja keskimäärin viisi viivelähtöä per erä. Palautuksia myös 5-6 per erä, ylös ei lähdetty puskemaan väkisin jos ei paikkaa ollut. Avaussyöttöjä haettiin pääasiassa laitaan, mutta myös sentteriavaus oli valikoimassa. Avauspelaamisen rakenne on vielä hakusessa monipuolisten syöttölinjojen osalta, mutta sekin vahvistuu ajan myötä kun etäisyydet ja se, että lähdetäänkö 3-2-muodossa vai 4-1-muodossa ylös, selkiytyvät. Nopeista hyökkäyksistä saatiin maistiainen Lukko-pelin 3-1-maalissa, jossa Laine rynnisti ylöspäin, laukoi ja Peltola laittoi riparin sisään.

  Iso linja tälle kaudelle on puheiden mukaan ollut aktiivisuuden lisääntyminen ja sitähän on ollut näkyvissä. Puolustusasemassa träppi ei ole enää ”ainoa vaihtoehto” vaan hyökkäyspäässä kiekkoa koitetaan karvata jopa kahdella miehellä ja taklauksien kautta pois, pelitilanteen mukaan. Näistä on ihan hyviä aihioita jo saatu aikaiseksi, mutta paineistamisen oikea-aikaisuudessa ja kiekottomien antamassa tuessa on vielä harjoittelemista, että laitojen ryminä saadaan muutettua kiekonriistoksi.

  Hyökkäysalueelle pyrittäessä syöttely on osoittautunut vielä haastavaksi syöttötarkkuuden osalta ja on vaikuttanut siltä, että vaikka jääkään ei tietysti tähän vuodenaikaan parhaimmassa kunnossa ole, on mukana ihan rakenteellisia epätarkkuuksia sijoittumisessa / syöttäjän pelinluvussa. Hyökkäysalueella on nähty hyvin riskialttiita syöttöjä, jotka tietysti onnistuessaan ovat näyttäviä ja tuloksekkaitakin, mutta joskus yksinkertainen on kauniimpaa. Verraten esimerkiksi Kärppien Pelicans-pelissä 17.9 nähtyyn hyökkäysalueen tehokkaaseen kulmapelin pyörittämiseen ja pieniin jättöihin, joihin yhdistyi hienosti pelaajien luisteluradat maksimoiden pelinopeuden, Tapparassa ollaan vielä jäljessä.
   
 2. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Mielenkiintoista tilastoa. Jos jaksat jatkossakin näitä tutkia, niin erottele johtoasema, tasatilanne ja tappiotilanne tulostaululta. Ja kotikenttä/vieraskenttä. Veikkaan että pelitavassa on hämmästyttävän isoja eroja. Nyt kotikentällä ollaan nähty kaksi peliä, joita molempia johdettiin ~55 minuuttia, eli 90% peliajasta. Tämä ei varmasti kerro koko totuutta miten on tarkoitus pelata.
   
 3. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Pisteitä 2/9 kun edellisenä päivänä on ollut peli. Kaikissa vastustaja tullut viime hetkillä tasoihin ja/tai ohi. 11/15 kun on ollut vähintään yksi toipumispäivä välissä. Aikamoista myrkkyä ovat taas peräkkäiset pelipäivät tässä vaiheessa kautta.
   
 4. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Eiköhän samaa efektiä löydy muiltakin, mutta pirullista kyllä, meillä on näitä peräkkäisiä kaikkia muita enemmän.

  Sinänsä ihan sama, pleijareihin mennään kuitenkin ja siellä otteluohjelmat ovat sitten yhtenevät. Ei pääse osakekuplaa muodostumaan suuntaan eikä toiseen ja lopullinen veri punnitaan.
   
 5. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Peräkkäiset pelit levännyttä vastustajaa vastaan. Ties kuinka mones kausi putkeen, kun Tapparalla on niitä selvästi eniten liigassa. Ei ne voi olla sattumia enää, joten eiköhän tämä ole Tapparan toimiston ihan oma tahto.
   
 6. Kiakonsyöjä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara
  Loppujen lopuksi myös ihan hyvä asia, että on paljon perättäisiä. Pleijarit ovat kuitenkin kova rypistys pieneen aikaan (turhan pieneen). Hyvä tottua jo näin runkkarissa kovaan pelitahtiin. Huono puoli on sitten tietenkin nämä pistemenetykset.
   
 7. Luke72 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuomaristo, Kaavin Kaiku
  Tappara pelasi huippupelin Luulajaa vastaan Hakametsässä. Tykkäsin että paras peli tällä kaudella noin sykkeeltään. Oletin ettei olis Tapparalla jakoa, mutta toisessa erässä Tappara otti ottelun itelleen näyttävästi ja Karhusen rebound virheen jälkeen tullut Luulajan maali oli vain tahra, josta Tappara sisuuntui lopullisesti. Tapparan voittomaalia edelsi huikea myllytys ja siitä komea maali swedujen verkkoon. Todella kypsä esitys. Ei löydy heikkoa lenkkiä joukkueesta, uskomaton tilanne.
   
 8. vdx mua zorbas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
  Saa nähdä saako Tappara muutettua tuota johtoaseman passiivista pelityyliään. Sehän on toiminut sinällään tuloksellisesti hyvin ja äijät ovat tehneet uskomattomasti hommia.

  Lukkoa vastaan tuo voi toimia, mutta taidokkaampia joukkueita vastaan todennäköisyydet puoltavat väkisinkin maalia, jos ollaan paineen alla kilpikonnassa puoli peliä. Olisi mukava tietää, onko tuo ihan taktiikkaa, vai jääkö se puolustusmoodi vaan päälle. Jos se on vain taktiikkaa, näkisin silti esim. seuraavassa pelissä mieluusti myös kontrolloivampaa pelitapaa harjoituksen sekä oman pumpun kestävyyden kannalta.