Tapparafanien käytös

  • 1 371
  • 45

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Mitä huusi ja kuka huusi...

Viestin lähetti AnHaKo
YKSITTÄISÄ, YKSITTÄISIÄ!!! Eilisessä pelissä Markon jäällä maatessa huusi KOKO JOKERIFANIKATSOMO!!

Joojoo, niin huusi tietysti joo. Idiootteja mahtuu kaikkiin ihmisryhmiin ja jääkiekkofaneihin valitettavasti useita muita enemmän. Näiden idioottien teot kannattaa tilanteesta riippuen joko jättää omaan arvoonsa, tai lopettaa ne.

Suurin osa sen "jokerikatsomosta" (D2 taisi olla nimi) huusi kyllä kovaan ääneen mm. "Ei saa taklata" ja muutakin (minäkin), mutta koko katsomo ei todellakaan huutanut mitään Marko Ojasta vastaan suunnattua. Paljon kohuttua "let him die"-laulua yritti muutama valopää aloittaa, mutta se kyllä loppui lyhyeen ja hukkui aika nopeasti muun metelin alle.

Tosin nolotti aika paljon kun samalla rivillä mm. laulettiin "Janne Ojanen är homosexual" (kielivirhe huutajien, eikä tuo ollut hauskaa edes silloin joskus kun kohteena oli Mats Sundin) ja haukuttiin tuomareita huoriksi. (Paljon hauskempaa oli seurata takanani istuneiden kahden varhaisteini-ikäisen tappara-tytön syvällisiä ja purevia analyysejä pelistä, sekä pakollista, hyvin tosissaan esitettyä "häviää"-välilisäystä rytmikkääseen "jokerit"-huutoon.)

Minusta muuten vaikutti siltä, että tämä Jokereitten faniryhmän "johto" osasi aika hyvin keskeyttää ne typerimmät huutelut aloittamalla jonkun myönteisemmän, omaa joukkuetta kannattavan huudon, johon huomattavasti useampi aina yhtyi.

Ja käsitykseni itse tapahtumasta olen ilmaissut muualla.
 

Vaahtera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Yhden nuijan tai pienen nuijalauman perusteella ei voi tuomita koko fani-joukkoa.Tällä perusteellahan kaikki FC Jokerit-fanit olisivat ikkunoita rikkovia kriminaaleja,jotka esittelevät peleissä persettään.
Tosin niistä viime syksyisistä,HIFK-fanien tekemistä Ville bin Peltonen julisteista jäi vähän paha maku suuhun.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pelin jälkeen kuitenkin Jokerifanien tallustellessa linja-autoilleen raikasi iloinen "Tuomo Ruutu" -laulu. Ehkä kaikki eivät kuitenkaan ymmärtäneet ja huomanneet, että Ojanen todella loukkaantui. Ehkäpä Ruudun nimeä vielä pelin jälkeen laulaneet luulivat tosissaan Ojasen filmanneen? Tai ehkä he vain olivat äärimmäisen typeriä. He eivät olleet lapsia. Myöskään en tiedä kuuluivatko he Jokereiden fan-clubiin tai millä seuramatkalla olivat, mutta linja-autolla he matkustivat. Ehkäpä olivat hankkineet linja-auton ja eivät olleet fanimatkalaisia, mutta en ainakaan huomannut, että heitä olisi kukaan muu kuin Tapparan kannattaja yrittänyt hiljentää.? Todellinen mysteeri.
 

Jokkerityttö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja taas pannaan halvalla!!!

Olettekos koskaan ajatelleet sellaista pientä seikkaa että yleistäminen on aika typerää!!! Meistä ei todellakaan kaikki huuda ikäviä vaikka muut niin tekisikin ja todellisia faneja löytyy myös fanikatsomon ulkopuolelta juuri ehkäpä mm. näiden törkeyksien vuoksi... Toisaalta taas harvemmin Jokereiden fanikatsomossa huudetaan mitään ihan karmeaa... Joskus hurmos vaan vie mukanaan ja silloin saattaa koko lauma olla kerrassaan apinoita. Kaikilla joukkueilla on omat faninsa, joilla on omat ristinsä... sitä ei käy kenenkään kieltäminen!
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Myönnän että olen haukkunut vastustajan faneja, mm. silloin kun Ilves-katsomo huusi neitiä Ojasen saatua mailan naamaansa. Ja sen verran puolueellinen olen että en pysty muistamaan että Tappara-katsomo olisi oikein porukalla koskaan jonkun loukkaantumisesta ilakoinut.

Mutta seistyäni eilen Pasilan asemalla junaa odottamassa - samalla laiturilla Tappara-junan matkustajat, viereisellä laiturilla jengi Jokeri-pikkupoikia, niin en voi kyllä todeta muuta kuin että juustopäitä löytyy joka leiristä. Kyllä hävetti jotkut huudot, voi huh huh. Ja varmasti koko laji sai hienoa julkisuutta kun ohi meni täysin "tavallisia" ihmisiä jotka eivät edes tienneet tapahtumasta ennen kuin näkivät tämän mielenkiintoisen näytelmän.

No, siihen sopii harvinaisen hyvin tämä "meitä on moneen junaan" -lausahdus.
 

Tuomas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vain yksi jengi Stadista
Kyllä minäkin Tampereella aluksi Ojasen loukkaannuttua yhdyin hetkeksi "Oijoijoi" -lauluun mutta kun huomasin että kaveri jäi jäähän pidemmäksi aikaa makaamaan niin lopetin sen heti. Näin teki myös lähes kaikki muutkin Jokerikannattajat. Tottakai aina löytyy muutama kenen pitää huudella jotain huutoja väliin, näin myös Tapparalta.

Kun Ojanen vietiin pois jäältä niin me Jokerifanit olimme mukana Tappara-fanien kanssa taputtamassa. Tätähän ei taas kukaan varmaankaan huomannut.
 

Tritiac

Jäsen
Viestin lähetti Tuomas
Kun Ojanen vietiin pois jäältä niin me Jokerifanit olimme mukana Tappara-fanien kanssa taputtamassa. Tätähän ei taas kukaan varmaankaan huomannut.
Minkä takia huomattaisiin tai jos huomattiin siitä mainittaisiin, eihän positiivisuus herätä tunteita.
 

#12

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ainakin mulla on ihan positiivisia kokemuksia Tapparafaneista. Kova tietotaso, keskustelunhaluisia ja -kykyisiä, sopivasti fanaattisia ja oluttakin menee ihan mukavasti. Ainakin ne jotka Nordenskiöldinkadulla ovat käyneet näyttäytymässä. Ehkä Jaffalan juomavedessä on raskasmetalleja tai jotain mikä saa muuten niin sivistyneet ihmiset käyttäytymään alkukantaisesti? Siellähän tunnetusti ovat aina tunteet pinnassa ja olo kuin hornankattilassa....
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Vähän kissanhännän nostoa: HIFKin fanikatsomo, joka huusi Mäkiahon nuijiessa Susikoiraa: "Tapa, tapa!" ja myös "Niskalaukaus!" osaa joskus myös hommaa toisinkinpäin. Kun vastustaja saakin normaalia pahemman niitin eikä pääse omin avuin jäältä, saa hänkin lähes poikkeuksetta punapaitojen aplodit. Näin tapahtuu useamman kerran kaudessa ja se kuuluu hyviin tapoihin, kenenkään loukkaantuminen ei ole positiivinen asia.

Paras oli kuitenkin silloin mestaruuskaudella, kun Jypin maalivahti Satosaari yritti yksin pitää Jypiä pystyssä ja torjui upeasti, vaikka HIFK johtikin jo 4-5 maalilla. Erityisen hienon hanskaliimauksen jälkeen C-katsomo huusi rytmikkäästi: "Satosaari...Satosaari!" Kyseinen mv pyöritteli päätään ihmeissään.

Tuleeko muille mieleen tällaista ns. ristiinkannustusta, mikä on NHL:ssä aika yleistä. Arvatkaa jättivätkö Ottawan fanit juhlimatta Koivua viime yönä..? Jääkiekkokulttuuria se on tällainenkin. Eikä se poissulje kuumia Niskalaukaus ym. huutojakaan.

Tämän olen sanonut ennenkin: pelaajat eivät paljon välitä huudoista. Haastattelin Marek Zidlickyä viime talvena nimenomaan Jokerit-HIFK matsin jälkeen,jossa taas kuultiin "Ugh Ughia". Kysyin Marekilta, että missä on hänen mielestään mukavinta pelata Suomessa oman kotihallin lisäksi. Vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä: Hartwall Areenalla, paljon ihmisiä paikallismatseissa ja kuuma tunnelma. Samoin HPK:n halli sikakatsomoineen sai kehuja...
 

Iiro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liperin Taimi
Menee ehkä vähän väärän otsikon alle, mutta olkoon. Piti jo aiemmin esittää kehuja Jokeri-kannattajille D-päädyssä tiistain 1. finaalin jälkeen, jotka tulivat rehdisti kättelemään pelin jälkeen minua, vähäistä katsojapoloa seisomakatsomossa, onnitellen ja muistuttaen, että perjantaina nähdään. Tämä jos joku oli reilua meininkiä, vaikka sisällä myllersi ties kuinka. Häviön tunnustaminen ei ole helppoa, mutta nämä minulle tuntemattomat kaverit ansaitsevat hatunnoston.

Kuten tässä ketjussa on muistutettu, jokaiseen faniryhmään eksyy valitettavia puupäitä, jotka eivät ole oppineet katsomokäyttäytymisen alkeita, vaan mikä tahansa kielenkäyttö tuntuu olevan sallitun rajoissa ja muka huvittavaakin. Ihailemani kielenkäyttö kiekkokatsomossa on kovaa, mutta ei sisällä pätkääkään homottelua eikä alatyylin ilmaisuja. Harjoitelkaa kotona peilin edessä, niin homman voi toivoa onnistuvan aidossakin ympäristössä.

Kaverini Pohjois-Satakunnasta on innokas Ässien kannattaja ja kovin äänekäs Isomäen seisomakatsomossa ja hänen ohjenuoransa on huutaa äärimmäisen kovaa, yksilöönkin kohdistuen, mutta ilman alatyylin ilmauksia. "Puupää"-tyyppinen hiillostus P. Nielikäistä kohtaan tuntui ainakin marraskuussa tuottavan tulosta, vaikka saman pelurin siirtyminen patapaitaan kirvoitti jo toisenlaisia kielenkäytön sävyjä.
 

HABS #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pelicans, Antikale Lahko
Viestin lähetti JHag


Tuleeko muille mieleen tällaista ns. ristiinkannustusta, mikä on NHL:ssä aika yleistä. Arvatkaa jättivätkö Ottawan fanit juhlimatta Koivua viime yönä..? Jääkiekkokulttuuria se on tällainenkin. Eikä se poissulje kuumia Niskalaukaus ym. huutojakaan.


Eikös änärissä näytetty ennen Rangers-sharks ottelua videotaululta Adam Gravesin huippu hetkiä Rangers paidassa. Varmaan pelaajallekin mukava tulla entiseen kotihalliin, kun "ei muisteta pahalla"...
Tulee vaan mieleen että olisko IFK fanit sulattaneet jos kauden ekassa IFK-Jokerit pelissä olisi näytetty Peltosen huippu hetkiä videotaululta (joo joo tiedän ettei DDR-hallissa ole jumboa). Nyt vastaan otto oli pikkuisen erilainen...
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Asiaa mielenkiinnolla näin keskusteluryhmässä seuraten - kun paikalle en pääse:

Olen ollut sekä fani, valmentaja, pelaaja että tuomari, useassakin lajissa.
Fanina sitä mylvi helposti mitä sylki suuhun tuo ja tunnelman aikaansaama adrenaliintason nousu valitettavasti käänsi kontrollin pois päältä.
Pelaajanakaan en aina miettinyt sanojani, ennen kuin oli liian myöhäistä.
Valmentajana ollessa huomasin, kuinka tärkeää asennekasvatus on, varsinkin kun kohteena ovat 10-12 vuotiaat. Hyvin äkkiä otin ohjenuorakseni: hauskaa pitää olla, mutta ei vastustajan kustannuksella. Ei niitä tarvitse sen enempää nolata kuin itse sen tekevät.
Tuomaroidessa huomasin usein saman kun pelaajana koin: pelkkänä penkinlämmittäjänä ei ole hauskaa, sen siirsin myös valmennusohjeisiini: kaikki pääsevät mukaan. Samoin reilun pelin merkitys nousi esille, tuomarointi on silloin paljon helpompaa.

Mutta asiaan: vanhan viisauden mukaan joukossa tyhmyys tiivistyy.

Näinhän se on, minkä tahansa suuremman joukon äo asettuu alimmalle tasolle mikä siitä joukosta löytyy.

Ratkaisuehdotus:

Ala-arvoisia huutavalta ääliöltä fanipaita pois ja ulos häpeämään, välittömästi.

Totally off topic, kun huomasin nuo hymiöt: suuremmat lasit ja eri värejä?
 

Pete#35

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,Detroit
The ex Jokeri :)

Puhut asiaa!

Ehdotus nro:2

Jalkapuihin seuraamaan ottelua 1´5" musta/valkosesta matkateeveestä ilman ääntä,tulpanhatuton Raisu pörräämässä ympärillä.
 

HABS #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pelicans, Antikale Lahko
Palkintoja???

Tamperelais yleisö palkitsi eilen Jokeripelaajia pelin jälkeen!
Radio haastattelussa tänään kari lehtonen kertoi että pelin jälkeen kentälle lensi tavaraa.
Kari Lehtonen sai melkein osuman kännykästä (Ericsson) ja Rami Alanko keräsi kentältä about 7 euroa kolikoina!

Lähde: Pieterinkadun Oilers Go Go
 

Janecky #91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eilen matsin jälkeen muutama liikuttuneessa tilassa ollut porkkanapöksy pyrki provosoimaan tappelua bussimme nurkilla. Millään eivät meinanneet uskoa, että meillä helsinkiläisillä ei moinen kuulu tapoihin. Aikansa nämä siinä meitä hauskuttivat ja sitten tuli poliisi ja rauhoitti tilanteen.

Ikävää huomata että Tampereelle on näköjään pesiytynyt näitä huligaaniporukoita joilla tuskin on mitään muuta tarkoitusta kun katsomoväkivalta. Nämäkin häiriköt istuvat vielä ihan siellä Tapparan fanikatsomossa erään ko. porukassa olleen rauhallisemman yksilön mukaan, joten Tappara-leirissä sallitaan näköjään ihan seuran puolestakin tuommoinen.
Saa nähdä milloin joku kuolee siellä, aikamoista menoa...

Edit. Näitä riehujia oli siis kuitenkin sen verran paljon, että selvästi järjestöstä oli kysymys. Etenkin kun olivat porukassa jossa kaikilla muillakin näytti olevan semmoiset Tappara-paidat päällä.
 

Anikos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Käväisin eilen pelin jälkeen siellä bussiparkkialueella ja takaisin päin kävellessäni meinasin saada lipusta silmääni eräältä narriteinityttöseltä. Fiksua... Mutta muuten siellä sai kävellä ihan rauhassa. Toista oli tiistaina ku olivat narrit häviäjiä...
Well, minä toivon ja jaksan vielä uskoa että tiistaina nähdään Hakametsässä!
 

manu 17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Canadiens, K-Vantaa, Arsenal
Kadonnut fani?

Onkohan tapparafanien vessaan lukitsema jokerifani päässy tsadiin?Heput takana naureskelivat jekulle että olipa hauskaa"ei se taira päästä nääs pyhänäkään hesaan".Ei kai,kuka hallissa kesälomalla kävis.
 

Vaahtera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti Janecky #91
Ikävää huomata että Tampereelle on näköjään pesiytynyt näitä huligaaniporukoita joilla tuskin on mitään muuta tarkoitusta kun katsomoväkivalta.
Kyllä noita porukoita sieltä Helsingistäkin löytyy:o
 

JokeriJätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ylösnoussut
Re: Palkintoja???

Viestin lähetti HABS #11
Tamperelais yleisö palkitsi eilen Jokeripelaajia pelin jälkeen!
Radio haastattelussa tänään kari lehtonen kertoi että pelin jälkeen kentälle lensi tavaraa.
Kari Lehtonen sai melkein osuman kännykästä (Ericsson) ja Rami Alanko keräsi kentältä about 7 euroa kolikoina!

Lähde: Pieterinkadun Oilers Go Go

Kuulin täsmälleen saman tänä aamuna kärsiessäni päänkivusta (syytä siihen en ymmärrä:confused: ) mutta eilisessä HockeyNightissa Saukkonen sanoi ottelun päätyttyä että katsomosta lentää jäälle kolikoita ja pullo.
 

Janecky #91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Yhtä törkeään käytökseen en ole yhdessäkään vierashallissa koskaan törmännyt. Jatkuvaa riidanhaastamista juhlivien jokerifanien kanssa matsin jälkeen ja lopussa myöskin esineiden heittelyä jäälle.

Melkein olisi ilkeänä suonut että Tapparan oma mies luistelee kolikkoon ja loukkaantuu. Oppivaisivatpa olemaan. Onneksi ei kuitenkaan näinkään käynyt

Paljon on puhuttu 'sikakatsomoista' ym. mutta nämä heput olivat kyllä pohjanoteeraus. Törkeää, todella törkeää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös