Tappara vai TPS

  • 4 281
  • 73

Kumpi voittaa mestaruuden

  • Tappara

    Ääniä: 53 57,0%
  • TPS

    Ääniä: 40 43,0%

  • Äänestäjiä
    93
  • Poll closed .

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tapparammiäs

Positiivista tepsin poff peleissä on ollut tasainen onnistuminen jokaisen kentän miehistöllä. Jos näin jatketaan on tapparalla melkoinen työ saada vauhti pois. Tepsikin kuitenkin hallitsee fyysisen pelin vaikkakin tapparaa heikommin...hermostumisia voi tulla myös manselaisille. Tämän päiväinen peli tulee suurelta osin ratkaisemaan tulevan tuomarilinjan. Loukkaantumiset tänään saavat varmasti aikaan polemiikin ja lätkän väkivaltaisuus aiheuttaa jälleen keskustelua. Onhan kiekko nyt kaikkien silmien alla tärkeiden finaaleiden vuoksi. Rautakorpi lupasi tapparalta entistä fyysisempää peliä finaaleihin ja katsotaan nyt sitten mitä tämä saa aikaan. Kaikki kuitenkin tietävät joukkueiden vahvuudet ja heikkoudet. Toivottavasti luut pysyvät ehjinä ja miehet muutenkin kunnossa. Siitä voi olla varma, että tunteet kuohuvat jo tänään.
 

power play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Taitokiekolla voittoon....?

Uskon Tepsin vievän mestaruuden taitokiekkoa pelaamalla, en sano etteikö Tapparankin leiristä löydy taitoa, mutta se nyt on vaan niin että Turgulaiset on taitavempia kokonaisuutena ja joukkueena.
Joka tapauksessa oikeat joukkueet ovat loppuotteluun selviytyneet, molemmat ovat koko kauden osittaneet oivaa jääkiekkoa ja näin ollen pääsevät pelaamaan himoitusta Kanada maljasta.

Hyvä TPS................ HUNAJATA...... HUNAJATA...!
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kun L-Mies jo ehti todeta olennaisimman, eli vaihtelun virkistävyyden myös finaalivastustajien suhteen, esitän siihen vain oman lisäykseni:

Olisikohan nyt, kun finaalivastustaja ei ole nykyisestä pääkaupungistamme, mahdollista nähdä vastustajan faniporukan saapuvan Turkuun ilman "Jortikka imee Virtaa" tai "Turku imee Jortikkaa" -tyylisiä lakanoita? Nerokkaita sanaleikkejä sinänsä, mutta katseltuani niitä jo kahtena edellisenä keväänä en varmaan enää purskahtaisi nauruun jonkin uuden version nähdessäni. Sitä paitsi ensi kauden päävalmentajamme Kari Jalosen helvetin iso nenä on mielestäni paljon hauskempi juttu kuin nykyisen päävalmentajamme sukunimi.


Myös itse ottelusarjaa jännityksellä odottaen,
Power
 

L-Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tapparammiäs:

En ole pätkääkään huolestunut puhtaasta kovasta fyysisestä pelistä. en oikeastaan ole huolestunut epäpuhtaastakaan fyysisestä pelistä lue. rumista taklauksista, vaikka niistäkin on ollut puhetta Tapparaan liittyen. Loukkaantumiset olisivat pahoja, mutta muuta merkittävää ongelmaa aiheessa ei ole. Ongelma sen sijaan on mailan käyttäminen muuhun kuin kiekon pelaamiseen. Tappara pystyy estämään Tepsin liikkuvan pelin sananmukaisesti estämällä liikkumisen - mailalla. Jos ronkkiminen ja kahvaaminen sallitaan, tulee tästä pelisarjasta harvinaisen rasittava ja väsyttävä. Sen salliminen ei voi olla perusteltua muusta kuin Tapparan hyödyn näkökulmasta. Älkääs nyt Tapparan muut miehet hermostuko! Tavoitteenani ei ole mustamaalata vastustajaa jo nyt vaan tarkensin vain Tapparanmiähelle käsitystäni ja pelkojani.

"Jos pelataan kovaa, pitää myös tietty määrä sääntöjen rajamailla olevia otteita sallia."

ok.

"Jos tämä Turkulaisia hirvittää, niin sitten hirvittää."

Kova peli ei hirvitä. Mailahäirintä hirvittää.

"Kyllä ne tuomarit hommansa osaavat, samaten pelaajat."

Toivotaan.

"Tietty alkaa syömään miestä, jos pakkeja ei pääse kiertämään, vaan aina ohjataan hyökkäykset laitaan. Mutta se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pelattaisiin sääntöjen vastaisesti."

Ei tarkoita, mutta jos kiekottomilla miehillä on kaikilla tai edes osalla maila kainalossa hyökkäysalueella saatta sääntörikkomusta olla mukana.

L-Mies
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
L-mies

JOs Lehtinen on fyysinen pelaaja niin sana fyysinen on saanut täysin uuden merkityksen.Neitikiekon ylipappi Hannu Jortikka on siis saanut sinutkin sekaisin.Ehkä olisi hyvä että Tepsissäkin pelaisi joku mielenkiintoinen pelaaja kuten Nielikäine tai Mäkiaho niin saisitte vähän yleisöäkin Finaaliin.
 

veikkolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KJT Järvenpää, Jokerit, Toronto Maple Leafs
Mikäli tuomarit olisivat täysin rehellisiä, Tepsi olisi mailahäirintäjäähytilaston kärjessä, väkivaltaisuudesta turkulaiset eivät ole paljoa penkillä istuneet. Tuomareiden on varmasti paljon helpompi antaa jäähyjä ei-puhtaista taklauksista kuin koukkimisesta tai esim. huitomisesta. Mailahäirintätilanteet on tottakai yleensä vaikeampi huomata, mutta pilli on silti soinut niistä aivan liian vähän. Kun Tepsillä ei kerta kaikkiaan ole tarpeeksi fyysisyyttä, mailahäirinnällä se pyritään korvaamaan. Muita ns. hippakiekkojengejäkin löytyy, mutta Tepsiin niitä ei voi verrata. Itse arvostan kovia, sääntöjen mukaisia taklauksia, mutta vihaan mailahäirintää! Mailalla pelataan kiekkoa eikä vastustajia! Fyysinen peli kunniaan ja ämmäpelaajat ringeten pariin.
 

yzerfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Red Wings
Lippu on korkealla Tepsin puolesta. Vaikka ensi kertaa näissä pleijareissa Tepsi tulee saamaan jotain vastustakin, uskon homman hoituvan tyylikkäästi.
Käytänpä taas joitakin ärsyyttääkseni kulunutta sanontaa taitokiekko. Vaikka täälläkin on paljon esim Mäkiahon, Nielokäisen ja Gagnonin esittämän "jääkiekon?" kannattajia, niin tulen nauttimaan, kun Tepsi pistää loistavan kolmen hyökkääjän klap, klap-hyökkäykseen jälkeen kiekön pömpeliin.
Vai pitääkö sanoa yläbörsään, kun siellä on Jutin miehet vastassa.
 

Tapparammiäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
L-mies:

Tarkennuksesi on rekisteröity...;)

Kohta nähdään kuinka käy, ketä koukataan ja kuka vetää nokkaan.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
mixu

Vai nielikäinen tai mäkiaho vetoaisi turkulaiseen yleisöön niin että halli täyttyisi nykyistä enemmän...taisit vitsailla. No, kuitenkin olet sitä mieltä ettei tepsiltä löydy fyysisyyttä. Näin voi paljolti ollakkin ja kaiken järjen mukaan tappara ottaa tepsiltä vauhdin tyystiin pois. Näin on yleinen mielipide antanut minun ymmärtää, niin ja rautakorpi. Tepsillä ei kansan mukaan ole fyysisiä pelaajia eikä näin ollen jakoa tapparalle kovassa pelissä. Katsotaan mitä tuleman pitää...löytyykö tepsiltä fyysisyyttä ja agressiivisuutta? Tapparalla tätä kaiketi on erittäin paljon.
 

L-Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mixu:
Yleensä melko turhaa yrittää keskustella kanssasi asiallisesti. Kysyit fyysisiä pelaajia, muttet määritellyt mitä tarkoitat fyysisyydellä: kokoa, voimaa, taklaustaitoa, jäähyminuuttien määrää, agressiivisisuutta. Lehtinen on käsittääkseni Tepsin parhaimpia avojään taklaajia. Se on taito, jota moni muukin pelaaja voisi opetella. Ei Lehtinen esim. maalinedustassa kovinkaan vaarallinen ole tai muutenkaan koolla pilattu, mutta taklata hän osaa. Tämä siis erotuksena helsinkiläisestä käsityksestä, että taklaus on se, että iso mies ottaa puolen kentän vauhdin ja yrittää saada jonkun itsensä ja laidan väliin. (karrikoiden)

Power:
Jortikka virtaa ja kuvitus päälle oli oma suosikkilakanani. Täytyyhän sitä osoittaa älykkyytensä kun kerran televisioon asti pääsee.

Veikkolainen:
"Mikäli tuomarit olisivat täysin rehellisiä, Tepsi olisi mailahäirintäjäähytilaston kärjessä, väkivaltaisuudesta turkulaiset eivät ole paljoa penkillä istuneet."
Ja sitten mä heräsin...
 

Dexu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva Suomen Mestari 2021
Toivonpa TPS:n voittavan mestaruuden!

Perustelu: Tyttöystäväni on mustavalkoinen henkeen ja vereen ja näin ollen ihan vaan kotirauhan säilymisen vuoksi tepsi vois voittaa. :):):)
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Vastaavia eriä on tepsiltä nähty pitkin runkosarjaa, mutta ei kovinkaan montaa ensimmäistä erää. Tappara pääsi nopeasti peliin kiinni ja sitten erä käytiinkin tepsin päädyssä. Tuo kapasen kömmädys oli kyllä paha, mutta kuitenkin tahaton kömmähdys. Tuloksena maali tapparalle. Tuokko käy erittäin korkeilla kierroksilla, mutta eikö saukkonen voisi pitää suutaan kiinni tuosta "tämä on tepsille aivan uusi tilanne"-jauhannasta.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Tappara pelas ekan erän kovalla sykkeellä.
Oikeaoppinen sokkoheitto maalille sekä Kapasen hasardi ja Norrenan väärinpelaaminen autto Tapparan johtoon.
Tokan erän alkupuolisko olikin sitten Tepsin hallintaa, Rintasen "hallitun" kavennuksen tuodessa Tepsin peliin mukaan.Ajattelin jo että Tapparan isot miehet ei jaksa tota vauhtia.Tokassa erässä etenki oikeeseen laitaan tuli paljon "juoksukiekkoja" ja äijiä oli vapaana maalin edessä.
Pysähtyneissä kulmatilanteessa Tapparan isot miehet hoiteli kyllä syöttösektorit ja vapaat miehet pois.
Tepsin sykkeen hieman tippuessa Tapparan Mäkinen todellisena playoff-vääntäjänä vei Virran,Sahlstedin ja Rajamäen iiihanasti kehveelle ja taas Norrena vähän akrobatioi ja reppu heilu!
Tepsin yv pyöriny mutta vedot menee viivalta ohi.
Kattotaan ratkaseeko Tappara kolmannen alkuun yv:lla.
Tapparan pelityyli on kyllä ihanteellinen, vääntöä ja vauhtia riittää ja laidat ryskyy.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Tappara sitten kipsasi lopussa, voivoi... noh TPS pelasi lopun hyvin. Tuosta Liuksen tempusta, kumma että saa vain 2minuuttia siitä hyvästä että vetää aivan täysiä poikittaisella mailalla kiekotonta pelaajaa päähän. Paljon enempää ei voisi yrittää vahingoittaa vastustajaa.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vähintäänkin 2+2 olisi pitänyt Liukselle antaa. Ehkäpä tuomarit olivat kuunnelleet liikaa jortsu.wav:ia, eivätkä uskaltaneet antaa enempää... Eipä olisi uskonut, että Lius tuollaiseen temppuun alentuu, vieläpä noin tärkeässä paikassa.

Aika pitkälti Tappara saa kuitenkin syyttää tappiosta itseään, ainakaan TPS:n toista ja neljättä maalia ei olisi saanut päästää syntymään. Aika käsittämätön oli myös tilanne, jossa Rautee sai kaikessa rauhassa leipoa maalin edessä, eikä pakeilla tuntunut olevan hajuakaan siitä, missä kiekko on.

Harmillista, mutta tuohan oli kuitenkin vasta ensimmäinen finaali, eli mitä tahansa voi vielä tapahtua.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Liuksen rangaistus

Ensinnäkin onnittelut tepsille voitosta. Kun liuksen kädet nousivat niin sanoin oitis vaimolle, että tätä tullaan taas puimaan ja rangaistuksen pituudesta käydään asiantuntevia spekulaatioita. Oliko herrasmiehenä tunnetulla liuksella todellakin tarkoitus vahingoittaa vastustajaa? Pelin jälkeen mies suorastaan häpesi temppuaan...joka tuon haastattelun näki on varmasti samaa mieltä. En nyt sitten tiedä jäikö palloseura kovuudessa näkyvästi tapparaa jälkeen, pääasia oli, että peli oli jännittävä ja todella puhdas. Mielestäni tuomarit sallivat pieniä koiruuksia, eikä voida sanoa että peli ratkesi jäähyihin. Tapparan peli vain huononi kolmanessa erässä totaalisesti vai paraniko tepsin. Norrenalla oli hieman hapuilua, mutta kuitenkin palasi tasolleen...en tiedä tuliko edes pahoja paikkoja enää norrelle. Tapparan pelaajat näyttivät uupuneilta kolmannen erän puolivälissä ja juti vahvasti kritisoikin tuota pakkien paluuttamista. Tiistaina sitten jatkuu ja katsotaan mitä tampereella tapahtuu.
 

L-Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eagle:

Olet aivan oikeassa! Liushan on kuuluisa vastustajan vahingoittamisyrityksistä. Jokin aikaa sitten hän yritti saada Varikselle Otevrelin kohtaloa ja onhan noita. Törkeä kaveri kaikin puolin. Tilanteessa tuskin oli kysymys siitä, että Joni olisi koittanut päästä Tapparan miehestä ohi, joka ansiokkaasti kiekotonta miestä esti. Tiedä häntä.

Varmaa on se, että historiatietojen mukaan Haajanen tuskin on puolueellinen Tepsille. Yleensä Haajasen tuomitsemien pelien jälkeen voi .waw-nauhaa imuroida Tapparan kotisivuilta. Oliko siellä edes toista tuomaria?

Mika Saukkonen:
Saukkosen voisi hyvin korvata kasettinauhurilla. Kun kuviin tulee Niko Kapanen, niin nauhuri kertoo, jok'ikisessä pelissä, kuinka Niko tuli suurin odotuksin Turkuun, mutta ei ole aivan onnistunut.

Tom Koiviston ollessa kuvissa, nauhuri kertoo, kuinka Tom ei mahtunut Jursin joukkueeseen, kertomatta kuitenkaan todellisia syitä.

Joni Liuksesta voisi kertoa, että kaverin pään paikalla on tietokone ja hän jakaa tietokoneen tarkkoja syöttöjä.

Barkovista voisi sanoa, että hän on isokynä ja jakaa tarkkoja syöttöjä. Ai niin, hän on myös kova työntekijä.

Vaikein osio on muistaa kertoa johdossa olevan joukkueen selkeästi hallinneen koko peliä. Johdossa oleva joukkue pelaa kaikilla osa-alueilla paremmin ja tappiolla olevalta joukkueelta ei mikään onnistu, kunnes pääsee johtoon...

Miltä radiokanavalta Espoossa saa matsiselostuksen?

L-Mies
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Mitäs väliä maineesta...

Mitäs se liittyy millainen maine pelaajalla on, suhteessa tekoon? Siis tietenkään tilanne ei peliä ratkaissut. Kyse nyt oli vain siitä että Lius ei pelkästään nostanut käsiä, vaan piti mailaa kummassakin kiinni. Aivan eri asia tönäistä pelaajaa käsillä vähän olkapäihin(tai muuta), kuin pistää poikittaista mailaa päin kypärää. Minusta ei ole mitenkään oleellista millainen pelaajan maine tai jälkikäteen katuuko vai ei. Tottakai se on hyvä asia, jos teko tapahtuu vain kerran kaudessa ja jos sitä katuu. Mutta tuomareitten tehtävä on antaa jäähy suhteessa tekoon, ei siihen paljonko peli on, kuka tekee tempun, tai mikä on seuraus...

Tilanne ei siis vaikuttanut lopputulokseen tai en vaadi lisärangaistuksia tai mitään muuta. Tuollaiset temput vaan pitäisi jättää pois, ei vähääkään puhtautta tuossa tempussa, eikä kovin vahinkoa jos kädet ylhäällä ja maila edellä mennään tilanteeseen.
 

Habby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Canadiens de Montréal, John Ferguson Sr
Viestin lähettänyt käyttäjä L-Mies

Mika Saukkonen:
Saukkosen voisi hyvin korvata kasettinauhurilla. Kun kuviin tulee Niko Kapanen, niin nauhuri kertoo, jok'ikisessä pelissä, kuinka Niko tuli suurin odotuksin Turkuun, mutta ei ole aivan onnistunut.

Muista vielä, että Kalle Sahlstedt on luokanopettaja ja Kimmo Rintanen on kiekkotaiteilija. Mikko Rautee on toisen polven kiekkoilija ja Mika Lehtinen ties kuinka monen polven palloilija (Linkku hoki samaa Lehtisestä).

Onneksi tämän vuotisista finaaleista Saukkonen on unohtanut sen lausahduksen, mitä hoki viime vuoden finaaleissa aina kun TPS teki maalin: "Ja TPS kaataa hunajaa housunkauluksesta sisään..."

Sitä Saukkonen ei sentään ole unohtanut, että kun TPS tekee maalin niin pitää kuulostaa pettyneeltä. Sitä hän teki sekä tänään, että viime vuoden finaaleissä sekä välierissä.
 

Jet-Ace

Jäsen
Lius ja ottelu

Joni Lius; Kun kyseessä on Joni Lius, niin hänet pelaaja tuntevat tietävät, että hän ei kyllä koskaan pelaa kovaa ja jäähyjäkin ottaa tosi vähän.
Lisäksi tosiaan ottelun jälkeen katui koko tilannetta.

Toivottavasti tilannetta ei jahnata tällä palstalla taas seuraavat päivät, vaan analyyseissä puhuttaisiin pelaamisesta.

TPS:n kotisivuilla on jo joku nero ehtinyt syyttää kenttäkuuluttajaakin eli Aulis Virtasta....

Mitä tulee 3. erän ratkaisuihin, niin Tapparan pelaajilla aivan selvästi alkoi luistin painaa. Eivät ehtineet kiekkoihin ja eivät saaneet TPS:n pelaajia kiinni. Väsymys taisi ratkaista pelin.

1. erässä Tappara pelasi erinomaisesti, mutta 2. erässä oli jo väsymys nähtävissä puhumattakaan 3. erästä.

Vielä merkittävä asia oli molempien maalivahtien vaatimaton panos tänään. Ei voi parhaalla tahdollakaan antaa kummallekaan puhtaita papereita.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viimeinen viestini Liuksesta.

Mietin vain, jos esim. Kangasniemen Miska olisi tehnyt vastaavan sikailun, vaikkapa Rintasta täysiä poikittaisella päähän, kun Rintanen olisi luistellut rauhassa omalla alueella. Nythän varmaankin palstan kirjoittajista olisi 90% huutamassa Kangasniemelle 5-ottelun pelikieltoa, mutta kun kyseessä oli "hyvän maineen" omaava pelajaa, joka sikaili, niin sitten vaan laitetaan "kaikki tietävät Liuksen maineen ja hänhän ei ikinä ketään voisi satuttaa. Homma on vaan siinä että teki jo tempun, törkeä teko, josta pääsi hyvin helpolla. Syö kyllä yleisesti, kun vain nimen ja seurauksen perusteella saadaan jäähyjä/rangaistuksia.

Mutta se aiheesta osaltani, TPS oli parempi, taisto jatkuu.
 

Jip Pii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Re: Liuksen rangaistus

Viestin lähettänyt käyttäjä Vanha Len
Kun liuksen kädet nousivat niin sanoin oitis vaimolle, että tätä tullaan taas puimaan ja rangaistuksen pituudesta käydään asiantuntevia spekulaatioita. Oliko herrasmiehenä tunnetulla liuksella todellakin tarkoitus vahingoittaa vastustajaa? Pelin jälkeen mies suorastaan häpesi temppuaan...

Niinpä! Kun oma joukkue on jo lomilla, tässä on mielenkiintoista katsella peliä mahdollisimman neutraalisti. Nyt onkin hauska nähdä, miten (ehkä?) eri tavalla tapparalaiset näkivät Liuksen tilanteen varrattuna vaikkapa tepsiläisiin.

Tuskinpa Lius yritti vastustajaa vahingoittaa. Minun silmiini tilanne näytti siltä, että Lius hieman yllättyi, kun Uhlbäck kääntyikin suoraan kohti luistelevaa Liusta, eikä Lius oikein tiennyt kummalta puolelta olisi kiertänyt ja mitä olisi tehnyt. Niinpä hän jyräsi päälle kädet ylhäällä. Tapparan ja Ilveksen välieräottelussa no 2 Janne Ojaselle kävi vähän samalla tavalla: kun jättimäinen Majesky näyttikin tulevan suoraan kohti, Ojanen nosti poikittaisen mailan suoraan päähän. Noita (valitettavasti) sattuu, mutta onneksi ei käynyt pahemmin. Eiköhän kakkonen, mutta pelkkä kakkonen, ollut oikea tuomio.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös