Tappara-Pelicans La 15.1.2005

  • 8 692
  • 47

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Tappara Pelicans lauantaina

Laitetaas ajoissa keskustelu tuosta ottelusta pystyyn. Niin huomenna jos jumala sen suo kohtaavat Tampereella Tappara ja Pelicans.

Ottelusta on odotettavissa varsin mielenkiintoinen. Kuten kaikki tiedämme ei kyseiset joukkueet ole loistaneet tällä kaudella kovinkaan hyvin. Joulun jälkeiset pelit joukkueilla ovat vaihdelleet huomattavasti. Voisi miltei sanoa, että pelit ovat menneet näillä joukkuiella väärin päin:

Tappara
Moni varsinkin Tappara leirissä odottivat, että tauon jälkeen peli lähtisi vihdoin ja viimein kulkemaan. No niin ei todellakaan käynyt ja saldona on vain yksi voitto kuudesta pelatusta ottelusta. Näissä kuudessa pelatussa pelissä Tappara on tehnyt 11 maalia ja laskenut omiin 22 maalia. Tyhmempikin tajuaa jo, että jos kuudessa pelissä tekee keskimäärin 1,83 maalia / ottelu, ei tänä päivänä voi SM-liigassa voittaa. Varsinkin kun reppu soi 3,67 kertaa / peli. Joukkueen peliesitykset ovat olleet erittäin surkeita mikä on kaikkien tiedossa. Syitä ollaan etsitty kissojen ja koirien kanssa ja me fanit olemme suureen ääneen vaatineet valmentajan erottamista. Sitä ei kuitenkaan ole tapahtunut ja tuskin kesken kauden tapahtuukaan. Uusia pelaajia ollaan vaadittu jo muutama kuukausi, mutta silläkään saralla ei ole kummempia tapahtunut. Seurajohto vain vetoaa, että odotetaan nyt mitä case NHL:n kanssa tapahtuu. Eiköhän se nyt ole jo tullut aika selväksi etteivät pääse sopuun kauden aloituksesta. Nyt ei voida enään vedota tähän asiaan. Olisi tartuttava härkää sarvista ja alettava tekemään jotain. Ei voida enään vain istua ja odottaa Ville Niemisen paluuta!

Pelicans
Käytännössä katsoen konkurssissa oleva joukkue on joulun jälkeen suorastaan yllättänyt. Joukkueen peli on ollut aivan jotain muuta kuin ennen joulua. Sensaationa voidaan pitää Jokerien kukistamista, mutta se ei ole ainoa asia. Joukkue on tehnyt miltei jokaisessa pelaamassaa ottelussa avausmaalin ja laittanut vastustajansa todella tiukoille. Vaikka 6 peliä 8:sta ovat päättyneet tappioon, pojat ovat osoittaneet todellisen suomalaisen taistelutahdon. Noihin peleihin kuuluu kylläkin 2 rökäle tappiota, mutta on sielä hyviäkin pelejä. Kahdekssa pelissä on tehty vain 16 maalia ja omiin on mennyt peräti 37 ka. 4.625. Joukkue kuitenkin sai maalilleen Dave Stathosin, jonka eilinen peli ei ollut paras mahdollinen. Ajan saatossa uskoisin kuitenkin Statosin pelin paranevan ja hänen olevan vaikea ohittaa.

Eli palataan vielä itse huomiseen peliin. Veikkaan että Pelicans tekee illan koitoksesta tiukan ja tasaisen väännön. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa ja Tappara on korjannut pisteet 4-2, 3-0 ja 2-1 voitoilla. Vaikka tulokset ovatkin Tapparan puolella, ei se sitä tarkoita, että ottelu olisi selvästi Tapparan heiniä. Varsinkin kun viime aikaiset esitykset ovat olleet luokattomia. Illan ottelua voidaankin pitää todellisena koitoksena Tapparalle. Jos joukkue ei pysty kukistamaan vastutajaansa selvästi, ei siltä voida odottaa jatkossakaan mitään positiivistä.
Mielenkiintoista on se, että Lauantai löylyissä lavalle nousevat Mikko Leinonen ja Ville Nieminen. Toivottavasti juontaja laittaa Leinosen pojan koville ja saataisiin jotain positiivistä kuultavaa. Veikkaan kuitenkin että sitä samaa höpön höpöä sieltä tulee kuten on tullut aiemmin. NHL vahvistuksista ei ole muuta sanottavaa kun niitä ei tule.
Myös Niemisen haastattelu on varmasti mielenkiintoinen. Fanit odottavat vesikielellä miehen paluuta kaukaloon ja huomenna varmaankin kuullan jotain. Niemistä Tappara todellakin tarvitsee.
Mukava olisi kyllä kanssa tietää miksi herrat Noronen ja Numminen eivät Tapparalle kelvanneet. Tuskin pojat itseään hinnoittelivat ulos. Mikä olisi pelaajalle mukavampaa kuin pukea rakkaan kasvattaja seuransa paita usean vuoden tauon jälkeen päälleen ja edustaa seuraansa. Näin ei käynyt ja vain luoja tietää, jos sekään missä Tappara nyt olisi jos näin olisi käynyt...

Kultakypärät:

Tappara: Stefan Öhman 37. 12+16=28
Pelicans: Sami Salonen 36. 6+16=22

Seuraa heitä:

Mika Lehto Mitä ilmeisemmin aloittava maalivahti. Viimeaikoina vaihtelevaa peliä. Välillä hyvä, välillä huono ja välillä aivan paska. Mestaruusvuoden tapainen loisto on muisto vain. Silloin mies oli hyvä ja kuten jotkut ovat sanoneet hyvä siksi että joutui tiukoille peliajasta Kuivalaisen kanssa. Nyt mies on selvässä ykkösmolarin asemassa se ja samojen mielestä syy ailahteluun on juuri tämä. Huominen näyttää missä kunnossa on

Dave Stathos Uusi mies Pelikaanien paidassa ja aivan varmasti tolppien välissä huomenna. Eilinen peli oli ensimmäinen pitkään aikaan ja se varmasti näkyi lopputuloksessa. Eilinen on jo taakse jäänyttä elämää ja mies on varmasti huomenna iskussa. Vaikea ohitettava ja voi hyvällä pelillään tuoda jopa voiton Pelikaaneille.

Ottelun lopputulosta on vaikea lähteä arvioimaan. Syitä ovat mm. Tapparan ailahtelevaisuus jota kukaan ei osaa ennustaa. Ottelusta voi tulla hyvä tai sitten huono. Pelicans varmasti taistelee ja sitä ei voi yhtään aliarvoida. Uskon kuitenkin että Tappara on sen verran rutinoitunut että kukistaa Pelicanssin.
Maalit Tappara 2-5 ja Pelicans 2-3 ?
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Kyllä tässä voisi olla Tapparan mahdollisuus jopa voittoon, vaikka en siihen uskokkaan. Ratkeaa siihen pelaako Stathos, jos Dave on maalissa uskon Tapparan pystyvän tasapaiseen taisteluun, jopa voittoon. Jos maalissa on taas Rämö, niin Tappara joutuu ahtaammalle.
 

Fester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aina Tappara. Myös Hifk.
Nyt siellä pelissä on jotain katsottavaakin kun Vertsi tekee paluun! Sentäs jotain positiivista tähän synkkään jaksoon!
 
Viestin lähetti Fester
Nyt siellä pelissä on jotain katsottavaakin kun Vertsi tekee paluun! Sentäs jotain positiivista tähän synkkään jaksoon!

Kuka on Vertsi?:D
No joo mutta....varmasti tasainen peli luvassa.
Jos pelsut laittaa Karrin maalin suulle niin Tapparalla saattaapi tulla vaikeuksia maalinteossa.Riippuu tietenkin paljon Karrin vireestä.
 

Vili Vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, suosikkipelaaja Hannes Hyvönen
Kun täällä näyttää toi juttu näin räikeesti luistavan niin kysyisin mahd. paikalla olevilta Ilves-faneilta että onko mitään tsäänssejä että Alen pelais jo huomenna, kun Ilveksen kotisivuilla Blues pelin ennakoissa annetaan ymmärtää että vois pelata.

Ymmärrän kyllä että ei liity aiheeseen!
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllähän asia näin on, että jos Stathos pelaa Kaanien maalissa on Tapparalla paremmat saumat voittoon. Ihan näin perstuntumalla. Saatan ehkä itse perua lupauksen, että en tammikuussa peliä mene katsomaan, kun Vertakin on palannut kokoonpanoon. Ainahan poika pitää "kotiin" toivottaa tervetulleeksi.
 

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pelicans, illan kokooonpano (lähde: sm-liiga.fi)

31 Karri Rämö, Maalivahti AK
50 Dave Stathos, Maalivahti

1. kenttä

6Olli Korkeavuori, Vasen puolustaja AK
92 Erik Kakko, Oikea puolustaja AK

19 Jussi Saarinen, Vasen laitahyökkääjä AK
94 Toni Koivunen, Keskushyökkääjä AK
40Toni Saarinen, Oikea laitahyökkääjä AK

2. kenttä

16Antti-Pekka Lamberg, Vasen puolustaja
52Topi Lehtonen, Oikea puolustaja

10 Tommi Hannus, Vasen laitahyökkääjä
24 Sami Salonen, Keskushyökkääjä
14Daniel Widing, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä

27Mikko Mäenpää, Vasen puolustaja
62 Jani Honkanen, Oikea puolustaja

9 Petri Koskinen, Vasen laitahyökkääjä
34 Ville Hirvonen, Keskushyökkääjä
44 Ville-Matti Koponen, Oikea laitahyökkääjä


4. kenttä

26 Henri Heino, Hyökkääjä
28 Kari Sihvonen, Vasen laitahyökkääjä
91 Jesse Welling, Keskushyökkääjä
8 Mikko Niinikoski, Oikea laitahyökkääjä

Rämö alottaa maalilla. Jos otteet jatkuvat yhtä varmoina kuin tähän asti, kreikkalaisella voi loppukausi olla hyvinkin enimmäkseen luukun availua.
 

Kaivanto

Jäsen
Tappara


1 Sasu Hovi, Maalivahti AK
34 Mika Lehto, Maalivahti

1. kenttä
33 Robert Kantor, Vasen puolustaja AK
50 Mikko Myllykoski, Oikea puolustaja AK

19 Mika Viinanen, Vasen laitahyökkääjä AK
27 Petri Kontiola, Keskushyökkääjä AK
28 Marko Mäkinen, Oikea laitahyökkääjä AK

2. kenttä
6 Pekka Saravo, Vasen puolustaja
21 Pasi Puistola, Oikea puolustaja

24 Marko Ojanen, Vasen laitahyökkääjä
41 Stefan Öhman, Keskushyökkääjä
20 Robert Tomik, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä
12 Juha Gustafsson, Vasen puolustaja
5 Anssi Salmela, Oikea puolustaja

10 Johannes Alanen, Vasen laitahyökkääjä
8 Janne Ojanen, Keskushyökkääjä
29 Timo Vertala, Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä
9 Ville Mäntymaa, Vasen puolustaja
92 Teemu Laine, Hyökkääjä

11 Kimmo Koskenkorva, Vasen laitahyökkääjä
22 Jarkko Pyymäki, Keskushyökkääjä
38 Sami Venäläinen, Oikea laitahyökkääjä



- Hovi maalissa
- Vertalan tulo on pudottanut Laineen vilttihyökkääjäksi
- Niinimäen koesopparin piti kattaa tämä ottelu, vaan eipä miestä kokoonpanossa näy
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Re: Tappara Pelicans lauantaina

Viestin lähetti Niilo
Mika Lehto Mitä ilmeisemmin aloittava maalivahti.

Dave Stathos Uusi mies Pelikaanien paidassa ja aivan varmasti tolppien välissä huomenna.

Jälkiviisaus se paras viisaus... :)
 

ELaine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pili Vilperille tiedoksi, että Markku on jo vanha ja niin raihnainen ettei voi päivän pelikunnosta tietää... Eiköhän taas joudu suotta kartuttamaan Tapparan kirstua opiskelijalipun verran vaikka taas todennäköisesti kannattamani lintupolo ottaa siipeensä niin tutulla tavalla...................,jos siipielukka maalin tekee, niin juon hallin baarissa oluen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 6-0
 

Fester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aina Tappara. Myös Hifk.
Siis mitä miettii Mika Saarinen? Laine 13. hyökkääjä?! Ei saatana...

Alanen tai venäläinen siellä pitäisi olla eikä joukkueen ahkerin taklaaja ja nopein luistelija!
 

Tomppa#74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Viestin lähetti Fester
Siis mitä miettii Mika Saarinen? Laine 13. hyökkääjä?! Ei saatana...

Alanen tai venäläinen siellä pitäisi olla eikä joukkueen ahkerin taklaaja ja nopein luistelija!

Tuttuja kommentteja Jokerien ajaltakin. Fanit olivat tätä mieltä, mutta... ja Teemu tuli Tapparaan nimenomaan hakemaan parempaa pelipaikkaa ja mahdollisuutta onnistumisiin. Kyllä #92 ansaitsee parempaa.
 

KARHU III

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jaahas.. Pelicans otti sitten rutiinivoiton Tapparasta. Todella hyvä näin!!
Onnea Lahteen kolmesta hienosta pisteestä!
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Loistavaa Pelicans! Kyllä taas kannatti radion äärellä jännittää.

Aivan huikeaa peliä Karri Rämöltä! Vaikka en ottelussa ollutkaan, voin näin väittää. Uran ensimmäinen nollapeli ja 42 torjuntaa! Upeaa. Ei tänne mitään Stathoseja kaivata virettä pilaamaan. Vaikka lepoakin tietysti nuori mies tarvitsee.

Selostajamme mukaan Tappara oli pelillisesti täysin ylivoimainen, mutta Pelicans raatoi likaista peliä ja Tappara kaatui lähinnä omaan tehottomuuteensa. Ei siis ihan kaikkea Rämön kunniaksi, kyllä Tapparan ratkaisijoissakin jotain vikaa täytyy olla.

6 pistettä SaiPaan eroa, SaiPalla yksi ottelu enemmän pelattuna. Pieniä mahdollisuuksia vielä siis on, vaikken uskokaan vireen säilyvän kevääseen asti. Nautitaan nyt kuitenkin kun vielä voidaan, kuka tietää millä sarjatasolla ensi kaudella sitten pelataan.
 

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Uskomatonta! Karri Rämö 42 torjuntaa ja nollapeli. Tässä todennäköisesti uusi suomalainen huippuveska.

Salosen ketju näköjään jatkaa hyviä esityksiä. Ja Petri Koskisen onnistumienen on hieno juttu.

Kiva olisi kuulla raportintynkää paikalta.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kyllä, jälleen pisteet Lahteen. Nyt joukkue ilmeisesti jälleen taisteli urhollisesti, torstaisen lepsuttelun jälkeen. Nyt kun vielä kotikaukalossa nähtäisiin parasta Pelicansia, niin mikäs olisi ollessa.

Ja Karri Rämö! Nollapeli ja 42 torjuntaa. Nyt ei pitäisi Stathosilla olla enään mitään asiaa sinne maalille konttaamaan. Nyt Rämölle peliaikaa niin kauan kuin pisteitä tulee.
 

Steele

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Florida Panthers
Meikäläisen villi arvaus on että Mika Saarisen potkuista saadaan lukea lähipäivinä tai kenties jo tänään illalla.

Pelicanssihan jyrää tässä vielä säälipleijareihin asti tätä menoa...
Onnea Pelicans.
 
Viestin lähetti Tomppa#74
Kyllä #92 ansaitsee parempaa.

Ollut monessa pelissä Tapparan parhaimmistoa - jos sitä nyt minään meriittinä voidaan pitää. Sikäli on vain loogista ja kokonaistilannetta oivallisesti kuvaavaa pitää Lainetta viltin alla. Annetaan nyt vaikka sen Koskenkorvan vielä kerran yrittää.

Hyvä Pelicans, jossakin on vielä työmoraali kohdallaan.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti eagle
Kyllä tässä voisi olla Tapparan mahdollisuus jopa voittoon, vaikka en siihen uskokkaan. Ratkeaa siihen pelaako Stathos, jos Dave on maalissa uskon Tapparan pystyvän tasapaiseen taisteluun, jopa voittoon. Jos maalissa on taas Rämö, niin Tappara joutuu ahtaammalle.

Itse itseäni lainaten, mitä minä sanoin. Niin ja "omakoira" vielä ratkaisi maalinkin muodossa. Nega-Mika pois, kiitän.

Ainiin ja Rämö on pelannut sen verran huikeasti kyllä liigassa, että miksi ei nähty 20-vuotiaiden kisoissa? Olisi vienyt ainakin Hallikaista kuin pässiä narussa...
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
No, niin. Nyt se valmentajan ulospeluupeli sitten tuli. Taisi vaan sekottaa herra Leinonen kuka sieltä joukkueesta piti erottaa. Ei se eräs pelaaja vaan ihan vaan päävalmentaja.
 

Teufel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Voehan rähämä!
Ei voi kuin ihmetellä tätä touhua. Tuntuu, että joka toinen ottelu vedetään vitosella ja joka toinen pakki silmässä. Varmastikkaan ei joulun jälkeisten otteiden jälkeen kukaan lähde täysin takki auki kaaneja vastaan, mutta tuntuu, että se kipsi on olemassa silti kun jumboa vastaan pelataan.. eihän lahtelaisille voi missään tapauksessa hävitä. Tappara sai kokea sen tuskan tänään ja ihan jees sarjataulukon tasoittumisen kannalta. Rämölle iso käsi ja toivon ettei kerho kaappaa ens kaudella.

Onnea vielä kerran pojille. Mahdollisuudet Saipan ohittamiseen ovat aivan realistiset.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
En ole hyvä raportoimaan, mutta laitan haja-ajatuksia pelin tohinan päätyttyä. Ottelusta sain sen, mitä olin lähtenyt hakemaankin, Pelicansin voiton. Aina vain vähemmän ahdistaa, että Padatkin heille hävisivät...

Ottelun ehdoton vakuuttaja löytyi helposti, väärin, se ei ollut Vertala, vaan TomTom Laaksonen. Sanoisin, että vaikka hetkittäin ei vihelletty yhtään mistään, mopo pysyi kuitenkin hallussa. Arvosanaksi Tompalle annetaan ehkä 8-. Linja, vaikkakin salliva, pysyi lähes koko ottelun samanlaisena.

Pelicans pelasi järkevää vieraspeliä, ja hyödynsi säälimättä kotijoukkueen kipsin. Rikkovaa peliä se kyllä yli isolla R-kirjaimella.

Koko näytelmän sankari, TomTomiakin suurempi stara oli Karri Rämö. Näkisin tämän veijarin Ässissä vaikkapa heti tänä ehtoona. Ei mielestäni joutunut todellisiin haamupelastuksiin venymään, mutta oli todellakin mies paikallaan. Hienoa, että on kehittymässä uusi nuori tähti veskariosastollekin.

Saarista voidaan minun puolesta syyttää ihan mistä vain, vaihto voisi tehdäkin terää, mutta se ei auta, ellei Tapparan perusongelmaan löydy ratkaisua. Jos "Patu" Tuominen aikanaan oli Tapparan tuhlaajapoika, joutuisi hän nykyjoukkueessa todella taistelemaan tittelistään, niin hyviä haastajia tänäänkin esiintyi. Oli maalipaikkoja muutamaankiin maaliin. Tosin, oli vähän ennen 2-0-maalia joku pelsu läpiajossa, että hassattin toisellakin puolella.

Apina Tapparan harteilla näkyi B-katsomoon saakka. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita oli hetkittäin sen verran, että jännitys pysyi yllä aika hyvinkin, mutta järki puuttui.

Enemmän maalipaikkojaan hyväksi käyttävä joukkue voittaa ottelun nykyjääkiekossa. Jälkiviisaus on aika tyhmää, mutta ennakkoon enemmän odotin Pelsujen voittoa, ihan vain sympatiasyistä.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Hieno meininki. Tampereelta on liian usein palattu pieni tappio niskassa.
Rämö on kultakimpale. Luultavasti Stathokselle on luvattu tietty määrä pelejä vuokra-aikanaan. Eiköhän me kuitenkin anneta Peloponnesoksen pygmin vaan aukoa luukkua.

Ike
 

Stranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Voitto!

Vuoristorataa on Pelicansin peli. Parempi sekin kuin ennen joulua nähty tasaisen harmaa meno. Kahdessa rökäletappiossa (Kärpät, Blues) on kuitenkin se yhteinen tekijä, ettei kummassakaan Rämö aloittanut maalilla.

Rämön varaan olisi hyvä rakentaa seuran tulevaisuutta, jos sellainen olisi...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös