Tappara - kylmää kyytiä

  • 6 499
  • 43

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Olenko minä ainoa täällä, joka on sitä mieltä, että Tappara jatkaa pleijareissa toiselle kierrokselle? Syyskaudella aneemisia otteita esittänyt ja tämän jälkeen kummalliseen tappio- ja voittoputkien vuorotteluun ajautunut joukkue on kevään koittaessa ollut sitä tuttua terästä. Jos olisin Bluesin tai Kärppien kannattaja, niin Tapparan kohtaaminen heti alkuunsa pelottaisi enemmän kuin tarpeeksi.

Tapparan vahvuutena pidän tasaisuutta sekä kokenutta puolustusta. Runkosarjan alussa tämä kokemus taisi olla pienoinen taakka joukkueelle, mutta vanhat vertyvät tosipelien alkaessa. Viime kauteen verrattaessa suurin ero on tolppien välissä. Jos jompi kumpi maalivahdeista edes kohtuullisesti onnistuu, niin tuolla osastolla on tapahtunut huomattava parannus. Tapparan heikkous saattaa olla myöskin tämä vahvuutena mainittu tasaisuus. Tapparalta ei ehkä löydy niitä tarvittavia yksilöitä, jotka henkilökohtaisella panoksellaan pystyvät kääntämään tiukat ja vähämaaliset väännöt edukseen. Juuri tällä osastolla Jokerit oli viime vuonna parempi(Machulda, Lehtonen, Banham). Kerhon kannattajana minulla on myös oma lehmä ojassa sillä tapaa, että Tappara saattaa olla se toisen kierroksen vastustaja. Ikävä kyllä asiassa on kaksikin muttaa, sillä esim. TPS on myöskin nostanut tasoaan huimasti. Elämme mielenkiintoisia aikoja (yksi todellinen latteus piti mahduttaa mukaan).
 

holvius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,Red Wings
Kovasti tälläiseen ihmeeseen haluasin myös uskoa, mutta totuus on se, että peli ailahtelee liian paljon koko ajan. Viime vuonna Tappara oli kivikova kone jonka muurista ei aukkoja löynyt muuta kuin finaalissa. Mutta nyt peli on ajoittain mielikuvituksetonta, ylivoima joka oli viime kaudella ehdotonta eliittiä on nyt yksi liigan huonoimmista ja ylipäänsä hyökkäys on menettänyt minusta hieman teräänsä.

Paljon tarvitsee vielä parantaa jotta Tappara pystyisi yhden pelisarjan voittamaan, mutta mahdollisuuksia siihen toki on.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
jäätävää kyytiä

Et ole Sopuli yksin ajatuksinesi !
Minä uskallan väittää että Tappara menee toiselle kierrokselle eikä sekään vielä välttämättä riitä.
Playoffsien tuomarilinja suosii Tapparan isoja pelaajia jotka on viritetty juuri näitä pelejä varten. Puolustuspeli rupeaa olemaan jo uomissaan ja Kärppien ja Bluesin joukkueiden nopeus saadaan kitkettyä pois, pienellä(?) kahvalla ja kulmapainilla. Lisäksi joukkue omaa playoffs-kokemusta viime vuosilta selvästi enemmän kuin edellämainitut vastustajat. Tapparan Länsi-Auto Areena-kammo on voitettu kanta, edellisestä tappiollisesta Espoon vierailusta on jo aikaa , edelliset 3 peliä Espoosta on tuonut saman verran voittoja.
Raksilassa tulee olemaan tiukempaa...
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Jos Tappara saa vastaansa Kärpät, se jyrää helpohkosti jatkoon otteluvoitoin 4-0 tai 4-1. Kärpillä ei ole mitään jakoa.

Aikamoinen provo joka ei varmaankaan oo provo:).. no näinkin voi ihan hyvin käydä ei siinä mitään.. voihan se jyppiki jyrätä kärpät eikä siinäkään mitään.. Uskon kuitenki että jos tappara kärpät kohtaa niin ne mitään jyrää.. tasainen pari josta kumpikin voi mennä jatkoon. Kärpillä on kotietu enkä usko että tappara täällä kauheesti juhlii pleijareissa. Toivon tietenki jyppiä vastaan, koska kärpät ei niille hävinnyt kertaakaan runkosarjassa. Toisaalta jyppi pelottaa ihan yhtäpaljon kuin tappara, koska kärpillä on ollu sitä yhtä peliä lukuunottamatta tosi vaikeaa jyppiä vastaan ja ennenkaikkea jyppi tuntee kärpät. Tämmöisten viestien jälkeen alkaa toivomaan tapparaa vastustajaksi:)
 

Tumba

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK
Tämähän ei ole yllätys

Koko ajan on ollut selvää, että Tappara tulee keväällä. Blues on ainoa joukkue, joka voi estää Tapparan mestaruuden. Niissä karkeloissa, ei ole sympaattisilla pikkuseuroilla (kuten Jokerit ja Hpk) mitään asiaa.
 

Keyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC
Spekulointi on tietenkin kivaa, mutta todella vaikea on veikata millä joukkueella pleijareissa kulkee ja millä ei. Paras seitsemästä systeemi antaa enemmän pelivaraa taktiikoissa ja pelitavoissa. Altavastaajana oleva joukkue voi parin tappion jälkeen kokeilla erilaisia juttuja, kuten tähtipelaajien varjostamista tms. Silloin kelkka voi vielä hyvinkin kääntyä, ja paineet siirtyä vastustajalle.

Bluesia pelkään enemmän, sillä Myllys voi yksin kääntää pelejä. Kärppien veskarikaksikko ei ole ainakaan minua vakuuttanut, ja kun pleijareissa paineet ovat vielä tuplasti kovemmat kuin runkosarjassa, voi tapahtua ikäviä lipsahduksia.

Tapparan veskareita auttaa kivikova puolustus, joka on pikkuhiljaa hitsautunut tasolleen. Väitän, että Tapparan maaliin ei tehdä kolmea maalia enempää yhdessäkään ottelussa, jos sitten tyhjiin ei isketä neljättä. Kysymysmerkki onkin siinä, kuka tekee kirvesrintojen maalit.

Pleijareissa on kaksi suosikkia yli muiden: HPK ja Jokerit.

Sen jälkeen tulee joukkueet, jotka voivat nappiin pelatessaan viedä jopa pytyn: Kärpät, Blues, Tappara ja TPS.

Jymy-yllätys olisi ainakin minulle, jos JYP tai HIFK menisivät ekalta kiepiltä jatkoon.

(huomasitte varmaan, että pleijarijoukkueet ovat selvillä...No voihan se Lukkokin sinne yltää, mutta ei toiselle kiepille)
 

Ole Fart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämä on ollut kaikille asioita ymmärtäville selvää koko kauden ajan, sillä eihän Rautakorpi mikään jästi ole. Seurattuaan hampaita kiristellen Summasen loistavaa kunnonajoitusta viime keväänä, valmentajanero Rautakorpi päätti panna paremmaksi. Ei mitään turhia kuntohuippuja ja -laskuja, vaan koko kausi yhtä tönkköharjoittelua pleijareita varten. Siispä Tapparan pelaajat ovat koko kauden treenanneet hullun lailla ja liikkuneet jäällä kuin lumiukot pakkasella.

Mutta nyt on aika korjata satoa. Rautakorpi sytyttää tuom.. Tapparan liekkeihin ja joukkue menee pitkälle!
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Kylmääpä hyvinnii

Nyt näyttää melko mukavalta.
Viimeiset ottelut kärkijoukkueita vastaan ovat menneet hyvin, ja ns. heikommiltakin on huonommalla pelillä pisteitä tullut.

Toivottavasti Tare löytää tehonsa pleijareissa. Hieman se on kyllä epätodennäköistä koska tilaa ja aikaa on entistä vähemmän.

Kunhan Pomo Ojanen saadaan sairastuvalta mukaan niin paketti alkaa olla kasassa.

Espoossa ja Oulussa ynnätään pisteitä oikein urakalla ja yritetään välttää Teräksinen Tappara ensimmäisellä kierroksella.

Voisi todeta legendaarisen Martti Servon sanoin: "Tää tosi hyvältä näyttää..."
 

Anikos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Koko kausi on Tapparalta mennyt vähän mitenkä sattuu. Kunnon fani ei kuitenkaan luovuta, toivoo parasta ja pelkää pahinta. Vaikka usko loppuisi niin toivoa on vielä! =)
 

Unbreakable

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mikäli Tappara tulee Kärppiä vastaan, niin kyllä Tapparan pojilla tulee olemaan kova paikka matkustellessaan pohjoiseen Raksilan isoon kaukaloon, jossa nopeus ja liike on valttia. Itse toivon Tapparaa vastaan, sillä silloin ainakin Kärppien asenne on varmasti kohdallaan, ja luistin liikkuu ja maisena vaihtuu Raksilan isossa kaukalossa. Saattaa Tapparan kookkailla pelaajilla tulla pikkuisen apea olo, kun Kärppien liukkaat hyökkääjät lyövät painetta vastustajan päätyyn.

Itse vaan vielä uskon, jotta Tappara ottaa JYP:n kiinni, sillä tasapisteissäkin he sijoittuvat paremmin sarjataulukossa, koska heillä on parempi maaliero JYP:iin verrattuna. Jos Tappara voittaa Sunnuntaina TPS:n, niin silloin Tappara on vahvoilla JYP:n kiinniottamisessa.
 

Mr.Big

Jäsen
Mikäli Kärpät - Tappara on ensimmäisen kierroksen matsi , pitää ilmeisesti sanoa: Nynne tulee. Vai mikä se on nyssen monikkomuoto?

Kärpät-Blues-JyP-Tappara on viivalla tapahtuvan taistelun lisäksi ainoa jäljellä oleva sijoitustapahtuma. Kärppien kotietu ja Tapparan 99%-varma vierasaloitus ovat jo varmoja tapahtumia.

Henkilökohtaisesti en haluaisi Kärpät-Tappara ottelua ensimmäisellä kierroksella.

Kärpät - JyP

Bues - Tappara

Siinäpä matsit minun makuuni.

Sen jälkeen alkaisivatkin suhinat.......Yeah!

Mitään sitä vastaan, että nämä joukkueet tulisivat myöhemmin vastakkain, ei minullla ole.....
 

Kapo

Jäsen
Henkilökohtaisesti en ymmärrä, miksi Tapparaa niin pelätään. Jos se olisi niin todella kova joukkue ja mestarisuosikki, ei se olisi sarjassa kuudentena. Viime aikojen hyvät otteet lasken playoffpaikan varmistamisen piikkiin.

Tosipelien alkaessa Tappara tulee saaman Kärpiltä todella kylmää kyytiä.
 

Roman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Tappara
Viestin lähetti Kapo
Tosipelien alkaessa Tappara tulee saaman Kärpiltä todella kylmää kyytiä.
Henkilökohtaisesti en usko kyseisten joukkueiden kohtaavan ainakaan kahden ensimmäisen kierroksen aikana.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
En nyt voisi väittää, että pelkäisin Tapparaa. Joukkueen pelityyli on edelleen kuitenkin liikaa vastustajan (ja tätä en haluaisi sanoa, mutta menee nyt... tuomarinkin) varassa. Eli siis Tappara on täysin voitettavissa omalla pelillä ilman vastustajan parhaimpien eliminoimista. Tällä hetkellä pelillisesti sekä Blues että Kärpät on Tapparaa edellä, Kärpät ehkä fyysisesti kevyempänä joukkueena Tapparalla helpommin kaadettavissa, kyllä kuitenkin Kärpätkin lähtisi siihen sarjaan suosikkina. Kuitenkin vaihtoehdoista Tappara-JYP näkisin mieluummin JYPin Bluesia vastaan kahdesta eri syystä.

Ensimmäinen, mutta ei välttämättä tärkeämpi, on se, että JYP lienee helpommin kaadettavissa kuin Tappara. Mitenkään JYPiä aliarvioimatta, joukkue on kuitenkin erittäin yllätysvalmis, jos takki auki lähdetään.

Toinen syy on, että uskoakseni JYPiä vastaan nähdään kivempaa kiekkoa kuin Tapparaa. JYP on myös kahvajoukkueen maineessa, mutta Tappara osaa sen lisäksi myös painimisen, johon JYPin pelaajat eivät ole - en tiedä johtuuko fyysisyyden puutteesta - vielä tällä kaudella pahasti sortunut. Ainakin itse näkemäni JYP on ollut pirteä, vauhdikas ja iloinen joukkue - toisin kuin Tappara.

Tapparalla on mahdollisuutensa, mutta eilistä Bluesia (vs Jokerit) vastaan silläkään ei ole mitään saumaa. Ja kalavelat olisi kiva maksaa takaisin...

Ihan näin Blues-faneille kysymys. Mikä olisi hienompaa kuin toivottaa ensi sunnuntaina hyvää kesälomaa HIFK:lle ja ekalla kierroksella Tapparalle? Okei joo, mestaruus, mutta pysytään sentään realisteina vielä tässä vaiheessa =)
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Ilmanmuuta seurat sijoilla 3&4(Kärpät&Blues) ovat ennakkosuosikkeja, mutta kovasti lähdetään haastamaan. Katsotaan sitten pelien jälkeen kuka oli oikeassa ja kuka väärässä. Kovasti aion kannattaa ainakin meitä.
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tämänpäivän peli oli sitä samaa Tapparaa kuin viime keväänä, joten olen melko varma, että jos samalla tavalla jatketaan, niin vähintään finaaliin mennään tälläkin kaudella. Puolustus toimii loistavasti, joten omiin menee keskimäärin yksi per peli ja aina joku tekee Tapparalle ne tarvittavat maalit.

Bluessia toivon vastustajaksi, sillä Espooseen on lyhyempi matka, mutta pelillisesti ei ole oikeastaan väliä, sillä pidän Tapparaa suosikkina molempia joukkueita vastaan ja uskon jatkopaikkaan.
 

Fireblade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Baby Beast
Ehdottomasti haluan Tapparan ensimmäisellä kierroksella Kärppiä vastaan! Olisi mielenkiintoista nähdä miten makkaramiehet löytää raksilasta takaisin kotiinsa, kun petopaidat on niiden kanssa ensin vähän leikkinyt. :D
 
Suosikkijoukkue
Haukat
Tilannehan on Bluesille lähestulkoon ensimmäistä kertaa sellainen, että playoff-paikka ja todennäköisesti kotietukin ovat varmistuneet tässä vaiheessa runkosarjaa. Siinä mielessä pudotuspeleihin lähdetään tavallista kovemmin odotuksin. Henkilökohtaisesti en todellakaan toivo Tapparaa vastustajaksi. Tokihan edellinen peli Espoossa oli viihdyttävähkö (kuitenkin melko sekava), mutta siitä ei paljoa hyödy, kun pitäisi voittaa. Jos Blues ja Tappara sattuisivat kohtaamaan puolivälierissä - mikä tänään nähdyn tv-pelin ja sarjataulukon perusteella vaikuttaa todennäköiseltä - on vaikea sanoa, kumpi on suosikki. Yleensähän tilanne on se, että kotiedun saavuttaneella joukkueella on paineet niskassaan. Kuitenkin on hyvä muistaa, että ero sarjataulukossa neljäntenä ja viidentenä olevien joukkueiden välillä on tuloksellisesti varsin marginaalinen. Sitä paitsi minusta tuntuu muutenkin vieraalta pitää Espoota ennakkosuosikkina pudotuspeleissä, sillä niin asia ei ole koskaan ollut. Voisi sanoa, että kumpikaan joukkue ei yllättäisi, jos jatkaisi välieriin.

Mikäli sattuisi käymään niin, että JYP tulee vastaan, Bluesin mahdollisuudet toiselle kierrokselle pääsemiseksi kohenisivat huomattavasti. (Tässäkin piilee mm. selkeä ylimielisyyden riski.)

En kuitenkaan usko, että joukkueella on varaa laskelmointiin tässä vaiheessa kautta. Mikä tahansa joukkue on voitettava - mestaruutta havittelevalle ryhmälle se on tosiasia, jota ei voi kiertää.
 

The Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti Kolmas Johannes


Mikäli sattuisi käymään niin, että JYP tulee vastaan, Bluesin mahdollisuudet toiselle kierrokselle pääsemiseksi kohenisivat huomattavasti. (Tässäkin piilee mm. selkeä ylimielisyyden riski.)

En kuitenkaan usko, että joukkueella on varaa laskelmointiin tässä vaiheessa kautta. Mikä tahansa joukkue on voitettava - mestaruutta havittelevalle ryhmälle se on tosiasia, jota ei voi kiertää.

Totta puhut Kolmas Johannes. Ehkä Jyp olisi sinisille `vastustajana` parempi vaihtoehto kuin Tappara. Todettakoon kuitenkin tähän väliin, että kummatkin joukkueet ovat kovassa kunnossa. Nyt ei siis kannattais funtsii tulevaa vastustajaa eikä pleijareita. Aluks vedetään tää Sm-sarja ja pleijareissa on kehissä uudet kujeet. Yleensä niin sanottu taktikointi on vain pilannut joukkueen me-henkeä. Aina vedetään täysillä ja muistakaamme: hyvän joukkueen on aina pakko voittaa hyvä vastustaja :D
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minusta Tapparan pitäisi napata lopuista peleistä vaadittavt pinnat, jotta päästään Jypin kanssa tasapinnoihin. Jos notkahduksia tulee niin kyllä melkoinen surffi meininkin pitää olla pystyssä. Siinä tapauksessa epäilen löytryykö rytmiä Ouluun ensimmäisiin playoff peliinkään. Mutta kiekkoyön perusteella Tappara jyrää voitosta voittoon loppu runkosarjan. Se riittää parhaimmassa tapauksessa jopa kotietuun. Jyppi ohitetaan todenäköisesti yhdellä kompuroinnilakin. Luulempa, että matka Espooseen miellyttää Hämeen miehiä enemmän kuin Raksilan jäätikölle.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Vaikka Tappara on nostanut hurjasti tasoaan, niin silti sen taso ei ole sitä mitä sen tulisi olla mestaruuteen pyrkivällä joukkueella. Ketä nyt sitten ikinä Tapparalle tuleekaan vastaan, niin yhteenkään sarjaan ei siitä ennakkosuosikkia saa. Toisaalta joukkueen kokemus on sitä luokkaa, että sillä voidaan mennä pitkälle, mutta toisaalta hyviäkin otteita on leimannut ailahtelevuus.

Vaikka käyrä on nouseva kauden loppua kohti, on silti Tapparan paikka taulukossa siinä missä sen näillä esityksillä tulee ollakkin. Tappara on tämän kertaisissa pleijareissa haastaja.
 

Peter Gabriel

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Perinteisesti on mennyt niin että yksi kotiedun omaava joukkue on kapsahtanut haastajaansa 1. kierroksella. Jotenkin tuntuisi että nimenomaan Tappiksella olisi parhaimmat eväät tähän. Joukkueessa tuntuisi olevan ryhtiä ja voittamisen kulttuuria, jota taas puuttuu kaikilta sen odotettavilta vastustajilta. Oli miten oli, mutta Blues on tiukoilla, tuli vastaan sitten JYP tai nääsvillen miehet.
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti TBK
Vaikka Tappara on nostanut hurjasti tasoaan, niin silti sen taso ei ole sitä mitä sen tulisi olla mestaruuteen pyrkivällä joukkueella. Ketä nyt sitten ikinä Tapparalle tuleekaan vastaan, niin yhteenkään sarjaan ei siitä ennakkosuosikkia saa. Toisaalta joukkueen kokemus on sitä luokkaa, että sillä voidaan mennä pitkälle, mutta toisaalta hyviäkin otteita on leimannut ailahtelevuus.


Taisit missata viime viikon pelit, sillä tasaisuus näyttäisi löytyneen ja omiin menee erittäin vähän maaleja, joten alku- ja keskikauden otteet voidaan pikkuhiljaa unohtaa. Potentiaalia on mestaruuteen kevyesti.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Viestin lähetti Alex
Taisit missata viime viikon pelit, sillä tasaisuus näyttäisi löytyneen ja omiin menee erittäin vähän maaleja, joten alku- ja keskikauden otteet voidaan pikkuhiljaa unohtaa. Potentiaalia on mestaruuteen kevyesti.

Minä tosiaan missasin Ilves ja Jyp pelit, koska olin Lapissa viettämässä lomaa ja peleistä sain tietoon lähinnä lopputuloksen. Tosin olen noista peleistä joitakin raportteja lukenut, mutta siinä kaikki, en edes otteluketjuja ole lukenut.

On mielestäni aikaista sanoa Tapparan tasaisuudesta mitään. No onhan tasonheilahtelut pelin sisällä mennyt parempaan suuntaan ja ei taida löytyä tällä kaudella jaksoa, jossa olisi pystytty pitämään samanlainen taso kuin nyt nämä kolme. Eli parempaan suuntaan on menty, mutta hyvä jakso on kuitenkin vain kolmen pelin mittainen, joten on mielestäni aikaista paukutella henskeleitä. Mitä tulee päästettyjen maalien keskiarvoon, niin pienihän se on ollut jo pitemmän aikaa, tosin siinäkin ollaan menty eteenpäin, se mistä eniten iloitsen on huomattavasti parantunut keskialueen peli ja liike.

Medioissa hekutellaan Tapparan hyvää peliä ja täälä jatkoajassakin puhutaan kovista tulemisista yms. Onhan se hyvä tapa siirtää paineita ja ennakkosuosikin viittaa toiselle joukkueelle. Mediapeliksi tälläistä taidetaan kutsua.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vakuuttavaa on Tapparan meno, tuloksia
Tappara-Ilves 2-1 ja
Ässät-Tappara 1-0
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös