Tappara kaudella 2022–2023

  • 213 714
  • 799

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
@Hatchetman Tykkään susta.... Olihan Jokerit kova tuolloin 2002 ja Machulda valitettavan hyvä. Nyt kun ite on jo näin vanha niin täytyy papereista katsoo jo nimi ja sitten muistaa taas että toikin oli hyvä silloin.

Harmi että Frank Banham ei ikinä pelannut Tapparassa.

Vastaavasti muistin 2003 täsmähankinnan Bissetin Tompan eläkepäivillään joka edesauttoi mestaruuteen.

Mutta papereiden kautta löytyi myös eräs Jiri Marusak joka oli oiva lisä puolustukseen kun muistelin.

Mutta ne ajat eivät enää palaa missä Herrat Jutila ja Mayer pistivät seuraennätykset uusiksi. Silloin pelit olivat mulle ikimuistoisia vaikka mestaruudet meni muualle.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
...ja tähän yhtälöön et ikinä saa sellaista kaikkia tyydyttävää ratkaisua. Ihmiset haluavat erilaisia asioita ottelulta. "Junnuja kokoonpanoon" ei ole vastaus. "Viihdyttävä ottelu" tarkoittaa eri asioita eri ihmisille.

Niitä loka-marraskuun tuskaisia iltoja osataan antaa anteeksi, kun tiedetään tähtäimen olevan keväässä. Voittava joukkue kiinnostaa keskimäärin häviävää enemmän. Yleisömäärän kasvattaminen vaatii satunnaiskävijöiden houkuttelua. Seuran ympärille pesiytyneet lajiniilot tulevat paikalle joka tapauksessa, jos aikataulu sallii.

Joku kentällinen omia junnuja ei ratkaisisi ongelmaa yleisömäärien osalta. Joku saattaisi lipun ostaakin sen vuoksi, mutta ei se suuri satunnaiskävijöiden massa. Junnun pitäisi olla tasoa "Laine", jotta kiinnostus lajiniilojen ulkopuolella olisi merkittävää. Eivät Liigatason rajamailla liikkuvat junnut suuria yleisömassoja liikuta, lajista enemmän kiinnostuneita ehkä. Mielenkiintoiset, riittävän kovatasoiset pelaajat auttavat joukkuetta voittamaan ja sivutuotteena auttavat seuraa keräämään yleisöjä halliin.

Ottelutapahtuma ja itse ottelu kaukalossa pitäisi saada sille tasolle, että halliin saapuminen voittaa kotisohvan vetovoiman. Voittava joukkue liikuttaa ihmisiä, pitää siitä tai ei. Toki jossain kohdassa pelkkä voittaminen ei riitä, kun ihmiset jäävät odottamaan välierien tai finaalien alkua... Mutta se lienee varsinaisesti eri ketjun asiaa.

Juuri tämä, jos otetaan vertailuun esim tämän kauden Ilves niin siellä tehtiin moni asia paremmin ottelun viihdearvon osalta sekä mielenkiintoisempia pelaajia. Lancaster, Babtiste, Johansson esimerkkinä. Nämä ovat lottoarpoja joissa Ilves onnistui, mikä ei aina ole itsestäänselvyys.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki

Cappe71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Thorengruppen IBK, CHL, Salibandy, Leki
Mitä minä luen? Tuulolahan pelasi erinomaisen kauden.
Tuulola pelas omaan silmään aivan uskomattoman kauden. Todella rohkea kiekollisena ja näen hänessä paljon samaa kuin Kinnusessa. Odotan kovasti Tuulolalta myös ensi kaudelta. Ennen kautta en tiennyt herrasta mitään mutta nyt silmä nauttii kun herra pelaa.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ottelutapahtuma ja itse ottelu kaukalossa pitäisi saada sille tasolle, että halliin saapuminen voittaa kotisohvan vetovoiman. Voittava joukkue liikuttaa ihmisiä, pitää siitä tai ei. Toki jossain kohdassa pelkkä voittaminen ei riitä, kun ihmiset jäävät odottamaan välierien tai finaalien alkua... Mutta se lienee varsinaisesti eri ketjun asiaa.

Jääkiekkoon pätee ihan sama odotusarvoteoria kuin melko lailla kaikkeen muuhunkin markkinoilla liikkuvaan palveluun tai tavaraan: mitä laadukkaampaa tuotetta/palvelua asiakas saa, sitä korkeammaksi hänen odotuksensa myös tulevaisuuden palvelusta nousevat. Jääkiekossa mukaan tulee vielä tunneskaalojen sekamelska, mutta pääsääntöisesti odotukset kasvavat menestyksen mukana. Suomessa esimerkkejä siitä, kuinka tämä odotustaso on alkanut nousta hallitsemattomaksi on esimerkiksi Kärpät: Suikkanen palkattiin, jotta päästäisiin eroon Marjamäen voittavasta, muttei fanien mielestä viihdyttävästä jääkiekosta. Kyllä se voittaminen on merkittävää ja nostaa kaikista eniten myös muita odotuksia. Tapparan kohdalla enää ei riitä pelkästään voittaminen.

Asioita on tutkittava, jotta niihin voisi antaa oikeita vastauksia. Jääkiekossa ollaan jatkuvasti tekemisissä kompromissien kanssa - pitää löytää ne asiakassegmentit, joissa on eniten hyötyä panostukseen ja sillä on suhteellisesti eniten hyötyä myös halliin. Urheilusta on tullut myös yhä enemmän televisioviihdettä, joka on pysyvä trendi: jalkapallon puolella tiedetään jo, että tämä on kasvava trendi - fanit, jotka eivät koskaan ole käyneet ottelussa paikan päällä. Vastaavaa fanitusta löytyy ja kasvaa NHL:n puolella, jolloin kulutus kohdistuu melkein kokonaan siihen itse tuotteeseen. Silloin kysymys on juuri näistä lajiniiloista, jotka välittävät lajista enemmän kuin tunnelmasta.

Minultakin löytyy lähipiiristä useampia, jotka eivät yksinkertaisesti koe mitään lisäarvoa hallista. Yksi kaveri on sellainen, että pitää kaksin käsin raahata halliin, koska peli on parempaa televisiosta. Samainen tyyppi myös tuijottaa kaikki mestaruusjuhlista alkaen televisiosta - paikan päälle ei ole kiinnostunut menemään ollenkaan. Mikä sitten saisi nämä tyypit liikkumaan? Todennäköisesti ei mikään. Kannattaisi siis hyvinkin laajalti selvittää, mitkä ovat ne isot ryhmät, jotka todennäköisimmin liikkuvat halliin, jos liikkuvat ja ennen kaikkea, miksi liikkuvat. Ilveksen vertailu tässä suhteessa on mielestäni typerää, koska vertailupohja ontuu: Ilves on ollut niin surkea, että kontrasti tuo paljon ihmisiä piiloistaan näkyviin. Ilveksen yleisömäärien takana on mielestäni enemmän tuo kontrasti ja pitkä aika menestymisestä kuin se, että siellä olisi yksittäisiä pelaajia, jotka toisivat halliin väkeä.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Mitä minä luen? Tuulolahan pelasi erinomaisen kauden.

Luit ihan oikein. Sanoin että Jurgens ja Tuulola olivat erikoisia hankintoja. Tuulolan kohdalla tarkoitin että oltaisiin tarvittu toisenlainen pelaaja. Näytöt aiemmilta sesongeilta eivät olleet puoltavia -> eteenpäin menty

Jurgens onnistui pelikaaneissa mutta on saikkukone ja sikäli erikoinen -> ei käyttöä. Rantakarin soppari myöskin kyseenalainen.

Kyllä Tapparan tasoisessa jengissä pitäisi olla 10+30 tehot tekevä ylivoimaspecialistipakki. Nyt oli vähän toivotaan toivotaan hakuja. Austin kaikinpuolin hyvä mutta ei sovellu tuohon kriteeriin.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
No mutta olihan lopussa Otto Leskinen, joka täyttää kirkkaasti tuon "10+30" vaatimuksen. Ja toisaalta Rantakarista oli ihan aiheellista viime kesänä odottaa sellaista, vaikka jälkikäteen ajatellen ei sitten ehtinyt kuntoutua huippuvireeseen. Tuulola oli omassa roolissaan vitospakkina erittäin hyvä, ja Jürgens seiskapakkina täytti myös paikkansa. Puolustuksessa oli mukavasti särkymävaraa, jota ei keväällä onneksi tarvinnut testata. Molemmat olisivat varmasti isommastakin ruudusta selvinneet kuivin jaloin, mutta kun ei tarvinnut niin hoitivat pienemmät roolit mallikkaasti.

Austin oli playoffeissa jopa parempi mitä odotin, lopussa runkosarjasta ja pleijareiden ekoilta kierroksiltakin tutut kiekolliset hassit loistivat poissaolollaan, eikä miehestä menty ohi tai maalille, ei sitten millään. Toki mietin sitäkin mikä oli aivan loistavan puolustavan pakin Seppälän vaikutus, mutta uskon että kumpikin hyötyi toisesta, noin vahvaa pakkiparia harvoin Tapparassakaan näkee.

Puolustus oli melkein täydellinen paketti, pikku miinus tulee siitä että oli vain yksi rightin mies (Kinnunen), jolloin avauspelaaminen vähän vaikeutuu. Ensi kaudeksi tuokin ollaan laittamassa kuntoon.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Heponiemeä ei kannata sijoitella sentteriksi, koska on käytännössä ollut laituri aikuisten sarjoissa ja WHL:ssakin.

En tiedä tarviiko näihin ajatusmalleihin niin lukittua, että jos joku on ollut joskus jotain, niin ei voisi tulevaisuudessa olla. Tapparassa on tehty kaikenlaista kokeilua ja puhuttu pelipaikattomuudesta. Niin on Tanuskin entinen sentteri, joka nyt laidassa, mutta aina välillä keskellä. Levtchikin kokeili keskellä. Patrik Virta taas tunnettiin aiemmin ehkä laiturina, nykyään umpisentteri. Savinaista kokeiltiin keskellä. Joku Mäenalanen vaihtaa Kärpissä jatkuvasti laidan ja sentterin välillä jne. Jos Heponiemi ei pärjää yhtään aloituksissa, niin sitten ei varmaan keskelle mene. Mutta aiempina vuosina on kärsinyt fysiikan puutteesta ja sitä on kehittänyt ajanmyötä varmasti lisää eikä ole nähty edes urahuippua vielä.

Kyllä Tapparassa nuori aikaa saa kehittyä jos hän itse on kärsivällinen. Kaikille se ei ehkä ole mukavaa alkaa grindaamaan sitä tietä rosteriin, koska sen saa jostain muualta helpommalla ja nykyään tuo ei ole mukavinta hommaa.

Tapparassa se vaan menee niin että vaikka olet nuori ja lupaava, niin jotain pitää pystyä kaukaloon tuomaan eikä ilmaisia paikkoja ole. Puhakka tästä hyvä esimerkki.

Näinpä juuri. Mitään ilmaisia paikkoja ei anneta. Hyvät nuoret kyllä tulee ja ottaa sen paikan omilla ansioillaan, kuten Puhakka teki.

Tuosta peksan visiosta, jossa "kolmoskenttä pitäisi olla junnukenttä", niin se on varma pudotus keskikastiin, valitettava tosiasia. Miehet voittaa pojat, kuten tämän kauden finaalissakin.

Enemmän näkisin niin, että yksittäinen junnu ripotellaan pitkin rosteria, jotta oppivat vieressä pelaavalta veteraanilta.

Luit ihan oikein. Sanoin että Jurgens ja Tuulola olivat erikoisia hankintoja. Rantakarin soppari myöskin kyseenalainen.

Kyllä Tapparan tasoisessa jengissä pitäisi olla 10+30 tehot tekevä ylivoimaspecialistipakki. Nyt oli vähän toivotaan toivotaan hakuja. Austin kaikinpuolin hyvä mutta ei sovellu tuohon kriteeriin.

Lopeta jo. Aivan järjetöntä hölinää vailla mitään totuuspohjaa.

Leskinen pelasi 25 ottelua ja teki niissä 8+10=18 tehopistettä. Täydellä kaudella olisi päätynyt 60 ottelussa 43 pisteeseen. Siinä oli sinulle 40 pinnan pakki, mutta et varmaan huomanut, koska Rautakorven hankinta. Ens kaudelle tilalle tulee varmaankin se Kemiläinen.

Agendasi on tullut selväksi, olet sen itse ilmoittanut ja se on olla Jukka Rautakorven vastainen. Nyt mestaruuden jälkeenkö nämä viime kesän hankinnat tuomitaan vääriksi? :D Uskomatonta paskaa. Runkosarjan voitto + CHL-finaalipaikka + Mestaruus häviämällä vain 3 pudotuspeliä.

Tämä oli kaikkien aikojen Tappara, jonka rakentamisessa onnistuttiin äärimmäisen hyvin joka tontilla.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
@Henkka Lue sä kaikki mun teksti jos ymmärrät. Mulla on 35v aktiviista seuraamista jääkiekon suunnalta niin tiedän mistä puhun. Leskinen oli hyvä hankinta kauden loppun ja olisi tuollainen 10+30 pakki ensi kaudeksi mitä tarkoitin.

Mestaruus häviämällä kolme peliä on hyvä saavutus mutta edelleen se on pitkälti kesken kauden tulleiden hankintojen ansiota + hyvää tuuria keitä vastaan pelit oli (+rosterit ketkä pelas). Jos sä ottaisit värilasit pois päästäs niin ymmärtäisit koko kuvan. Mutta tämä osoittaa sen ettet ymmärrä asiasta hevon kukkua. Viime kesän hankinnoissa mentiin suhteessa 70-30% onnistumisten puolelle.

Tappara pelas liiga+playoffit yhteensä 75 matsia niin noin 25 peliä oli uskomatonta paskaa sekä muutama sinnepäin. Tällaisella pelillä ihme että voitetaan mitään.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
No nythän tulee jo omiltakin ilmaisia mestaruuksia ja vapaalippuja runkosarjan sekä ottelusarjojen voittoon. Tuuri on tuuria, mutta jälkikäteen nähtynä aika robottilauma olisi saanut olla, joka tämän kevään Tapparan olisi kaatanut. Voittanut fyysisyydellä tai luistellut jalat alta. Ja sen kanssa ei ollut tuurilla mitään tekemistä. Vastustajien kokoonpanot olivat mitä olivat, puuttuihan meiltäkin pari top6-pakkia eikä se otteissa näkynyt. Tuurilla sen IFK:n rosteristakin joka vuosi on 1-2 kentällistä sivussa ja tuurilla Tappara vältti Haapalan, joka pystyi pelaamaan 50 % pudotuspeleistä.

Et sää tuurilla vie 12/15
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
No nythän tulee jo omiltakin ilmaisia mestaruuksia ja vapaalippuja runkosarjan sekä ottelusarjojen voittoon. Tuuri on tuuria, mutta jälkikäteen nähtynä aika robottilauma olisi saanut olla, joka tämän kevään Tapparan olisi kaatanut. Voittanut fyysisyydellä tai luistellut jalat alta. Ja sen kanssa ei ollut tuurilla mitään tekemistä. Vastustajien kokoonpanot olivat mitä olivat, puuttuihan meiltäkin pari top6-pakkia eikä se otteissa näkynyt. Tuurilla sen IFK:n rosteristakin joka vuosi on 1-2 kentällistä sivussa ja tuurilla Tappara vältti Haapalan, joka pystyi pelaamaan 50 % pudotuspeleistä.

Et sää tuurilla vie 12/15

Näin saivarteluna. Mikä olisi ollut helpompi kaavio mestaruuteen kuin nykyinen Lukko -> KooKoo -> TPS?
Ajatusleikkiä jos Lukko olisi pudonnut sääleissä niin vastassa Pelicans/KooKoo. Näistä jälkimmäinen tuli väsyneenä välierissä vastaan sekä sitten menetti parhaan pakkinsa.

Väitän että KooKoo olisi ollut puolivälierissä vaikeampi vastus kuin Lukko oli. No nyt kun KooKoo sitten pudotti Jukurit joka oli sinänsä yllätys niin toisinpäin käydessä välierissä vastaan olisi tullut HIFK/TPS/Kärpät joista jokainen olisi ollut vaikeampi vastus kuin KooKoo. Jos nyt siitä finaaliin niin mahdollisista top-5 joukkueista jotka kaavion mukaan jäi mahdollisiks eli TPS/HIFK/Jukurit/Ilves niin vältettiin pahin eli Ilves.

Nyt oli ensin kokoonpano ja muista ongelmista kärsinyt Lukko sitten otteluruuhkassa paininut KooKoo niin onhan nyt herranjestas selvääkin että finaalissa ollaan suosikki. No nyt oli tällä kertaa onnettaret Tapparan puolella tämän asian suhteen kuin esim Ilveksellä joka jäi muutaman pisteen runkosarjassa taakse ja vastustajana heti helppo Kärpät.

Onni pitää ansaita ja tässä tapauksessa runkosarjan voitto ja sopivasti ristiinpelaaminen toivat helpomman kaavion. Joten pulinat sen suhteen pois.

Mitä ensi kauteen tulee niin Heljangolla hyvä jatkaa. Pakistoon ei tarvinne suuria muutoksia jos Leskinen jatkaa. Hyökkäys sen sijaan tarvii jotain uutta. Siinä on viisaammilla pohdittavaa räätälöidä niille sopiva pelikaveri jotka jatkavat joukkueessa. Toivon Lehterää koska on tarpeeksi taitava, silloin on takuulla hyvä ykköskenttä.
 

Janezky84

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Argentiina, AC Milan, RiKi
@peksa, mulla olis kirjottaa kyllä vasta-argumentteja noihin sun ylläolevan viestin väittämiin, mutta mä nyt en ala jankkaamaan. Sen sijaan esitän muutaman kysymyksen. Säännöt: kysymyksiin tulee vastata ainoastaan laittamalla joukkueen nimi tai kyllä/ei. Ei mitään muuta. Kokeillaan. Ja nämä kysymykset ovat sun henk.koht mielipiteitä, sun ei tarvitse siis vastata kuten

1. Mikä joukkue mielestäsi oli kauden 2021-2022 runkosarjan paras?

2. Mikä joukkue oli mielestäsi playoff-kevään 2022 paras?

3. Mikä suomalaisjoukkue pelasi mielestäsi parasta kiekkoa kauden 2021-2022 CHL:ssä?

4. Mikä joukkue näytti mielestäsi vahvimmalta mestarisuosikilta ennen kauden alkua?

5. Mikä joukkue onnistui mielestäsi parhaiten kaudenaikaisissa hankinnoissaan?

6. Nimeä se joukkue, mitä vastaan Tappara olisi todennäköisemmin mielestäsi hävinnyt kuin voittanut tänä keväänä playoff-sarjan? Oletuksena tässä että lepoetu olisi tasan ja loukkaantumisia ei olisi kummallakaan.

7. Jos "lepoetu" olisi Tapparalla ja TPS:llä ollut tasan finaalisarjan alkaessa, kumpi olisi ollut mielestäsi todennäköisemmin mestari?

8. Olisiko Tappara ollut mielestäsi todennäköisin mestari siinä tapauksessa, että mikään joukkue ei olisi vahvistanut itseään kaudenaikaisilla pelaajahankinnoilla?

9. Olisiko mielestäsi heikentänyt Tapparan mestaruusmahdollisuuksia edes 1% verran jos joku vakiokokoonpanossa ollut olisi vaihdettu johonkin "omaan junnuun"?

Vastaukset tosiaan joko joukkueen nimellä tai kyllä/ei, jos sellainen kysymys tulee. Ei mitään muuta.
 

Kukko

Jäsen
Näin saivarteluna. Mikä olisi ollut helpompi kaavio mestaruuteen kuin nykyinen Lukko -> KooKoo -> TPS?
Ajatusleikkiä jos Lukko olisi pudonnut sääleissä niin vastassa Pelicans/KooKoo. Näistä jälkimmäinen tuli väsyneenä välierissä vastaan sekä sitten menetti parhaan pakkinsa.

Väitän että KooKoo olisi ollut puolivälierissä vaikeampi vastus kuin Lukko oli. No nyt kun KooKoo sitten pudotti Jukurit joka oli sinänsä yllätys niin toisinpäin käydessä välierissä vastaan olisi tullut HIFK/TPS/Kärpät joista jokainen olisi ollut vaikeampi vastus kuin KooKoo. Jos nyt siitä finaaliin niin mahdollisista top-5 joukkueista jotka kaavion mukaan jäi mahdollisiks eli TPS/HIFK/Jukurit/Ilves niin vältettiin pahin eli Ilves.

Nyt oli ensin kokoonpano ja muista ongelmista kärsinyt Lukko sitten otteluruuhkassa paininut KooKoo niin onhan nyt herranjestas selvääkin että finaalissa ollaan suosikki. No nyt oli tällä kertaa onnettaret Tapparan puolella tämän asian suhteen kuin esim Ilveksellä joka jäi muutaman pisteen runkosarjassa taakse ja vastustajana heti helppo Kärpät.

Onni pitää ansaita ja tässä tapauksessa runkosarjan voitto ja sopivasti ristiinpelaaminen toivat helpomman kaavion. Joten pulinat sen suhteen pois.

Mitä ensi kauteen tulee niin Heljangolla hyvä jatkaa. Pakistoon ei tarvinne suuria muutoksia jos Leskinen jatkaa. Hyökkäys sen sijaan tarvii jotain uutta. Siinä on viisaammilla pohdittavaa räätälöidä niille sopiva pelikaveri jotka jatkavat joukkueessa. Toivon Lehterää koska on tarpeeksi taitava, silloin on takuulla hyvä ykköskenttä.

Hauskahan näitä on ajatusleikeissä laittaa vaikeus järjestykseen. Kärpät ei kyllä omissa listoissani olisi ollut kärkipaikalla. Ilveksen vahvistuminen siirtorajalla jäi piippuunsa, koska Anttila ei kovin erityinen hyökkäyspään vahvistus ole. Lisäksi Haapala pelasi jälleen noin puolet otteluista. Tappara meni selkeästi vahvistuksilla Ilveksestä ohi, sekä täytyy muistaa, että Tappara pelasi runkosarjan pitkälti vajaamiehisenä. Oma lista Tapparan pahimmista, alkaisi ehkä jotenkin:

1 HIFK
2 Lukko
3 TPS
4 Ilves
5 Jukurit

Omissa papereissa kohdattiin kuitenkin kärjestä Lukko ja TPS. Runkosarja voittaja usein saa jonkun etukäteen helpommankin vastuksen, joten ei tuo väärin mennyt. Lisäksi tuloksista päätellen yliarvioin HIFK:n.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
@peksa, mulla olis kirjottaa kyllä vasta-argumentteja noihin sun ylläolevan viestin väittämiin, mutta mä nyt en ala jankkaamaan. Sen sijaan esitän muutaman kysymyksen. Säännöt: kysymyksiin tulee vastata ainoastaan laittamalla joukkueen nimi tai kyllä/ei. Ei mitään muuta. Kokeillaan. Ja nämä kysymykset ovat sun henk.koht mielipiteitä, sun ei tarvitse siis vastata kuten

1. Mikä joukkue mielestäsi oli kauden 2021-2022 runkosarjan paras?

2. Mikä joukkue oli mielestäsi playoff-kevään 2022 paras?

3. Mikä suomalaisjoukkue pelasi mielestäsi parasta kiekkoa kauden 2021-2022 CHL:ssä?

4. Mikä joukkue näytti mielestäsi vahvimmalta mestarisuosikilta ennen kauden alkua?

5. Mikä joukkue onnistui mielestäsi parhaiten kaudenaikaisissa hankinnoissaan?

6. Nimeä se joukkue, mitä vastaan Tappara olisi todennäköisemmin mielestäsi hävinnyt kuin voittanut tänä keväänä playoff-sarjan? Oletuksena tässä että lepoetu olisi tasan ja loukkaantumisia ei olisi kummallakaan.

7. Jos "lepoetu" olisi Tapparalla ja TPS:llä ollut tasan finaalisarjan alkaessa, kumpi olisi ollut mielestäsi todennäköisemmin mestari?

8. Olisiko Tappara ollut mielestäsi todennäköisin mestari siinä tapauksessa, että mikään joukkue ei olisi vahvistanut itseään kaudenaikaisilla pelaajahankinnoilla?

9. Olisiko mielestäsi heikentänyt Tapparan mestaruusmahdollisuuksia edes 1% verran jos joku vakiokokoonpanossa ollut olisi vaihdettu johonkin "omaan junnuun"?

Vastaukset tosiaan joko joukkueen nimellä tai kyllä/ei, jos sellainen kysymys tulee. Ei mitään muuta.

Mielelläni, tämä on hyvä.

1. Makuasia, Ilves olisi voittanut runkosarjan jos olisivat Anttilan sijaan hankkineet jonkun muun. Paras joukkue Jukurit.

2. Tappara oli paras tietty kun puhtaasti tuloksia katsoo. Suhteutettuna materiaaliin niin KooKoo

3. Johdateltu kysymys. En seurannut CHL:ää juurikaan mutta hyvin Tappara siellä tuloksellisesti pärjäsi.

4. HIFK

5. Ennen kautta tehdyissä hankinnoissa menisi Ilvekseen. Kauden aikana Tappara teki 100% oikeat valinnat. Rantakari ja Salonen ulos (muitakin olisi voinut laittaa) kaikki kolme tulijaa olivat täysin 100% onnistuneita täsmähankintoja! Kalnins jäi luukkuvahdiksi mutta ei pahaa sanottavaa.

6. Täähän oli helppo. Sport joka tosin ei päässy playoffeihin. Sitten playoffeissa pelanneista Ilves koska silloin olisi ollut arpapeliä.

7. Tähän vastaan Tappara. Kotiedun merkitys vaihtoedulla jolla saadaan Tepsin tehokas ykkösketju aisoihin peluutuksella.

8. Kaikki on aina mahdollista. Nyt ratkaisijoina oli ne jotka hankittiin. Sanoisin että ei olisi mestari.

9. Nykyisellä rosterilla voitettiin mestaruus mutta jos esim Platzerin tilalla olis ollut Rönni ja Jurgensin tilalla Hamara niin ero ei välttämättä olisi ollut merkittävä. Olisi siis ollut yli 1% heikompi mutta silti todennäköisesti mestareita.

10. Nämä ovat pitkälle makuasioita ja aina ei voi onnistua. Muuan Tomas Chlubna paukutti Jypissä kausilla 2001-2003 niin 110 peliin tehot 59+17 ja kaudelle 2003-2004 Tapparaan 18 peliin 1+1 ja lähtöpassit.

Ja bonuksena: Ihan aina ei voi katsella peliä hallissa loppuun asti. Mulle riitti aikoinaan Tappara-HIFK pelissä tilanteen ollessa 0-10 niin joutui poistumaan ennen loppusummeria hyvissä ajoin
 
Viimeksi muokattu:

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Hauskahan näitä on ajatusleikeissä laittaa vaikeus järjestykseen. Kärpät ei kyllä omissa listoissani olisi ollut kärkipaikalla. Ilveksen vahvistuminen siirtorajalla jäi piippuunsa, koska Anttila ei kovin erityinen hyökkäyspään vahvistus ole. Lisäksi Haapala pelasi jälleen noin puolet otteluista. Tappara meni selkeästi vahvistuksilla Ilveksestä ohi, sekä täytyy muistaa, että Tappara pelasi runkosarjan pitkälti vajaamiehisenä. Oma lista Tapparan pahimmista, alkaisi ehkä jotenkin:

1 HIFK
2 Lukko
3 TPS
4 Ilves
5 Jukurit

Omissa papereissa kohdattiin kuitenkin kärjestä Lukko ja TPS. Runkosarja voittaja usein saa jonkun etukäteen helpommankin vastuksen, joten ei tuo väärin mennyt. Lisäksi tuloksista päätellen yliarvioin HIFK:n.

Lukolla oli koronaongelmaa joten se heikensi kyllä merkittävästi iskukykyä. Ilvestä vastaan olen nähnyt noin 100 peliä paikan päällä niin siihen ei päde mitkään ennakot. Vaikka toisella olisi merkittävästi parempi rosteri niin lopputulos voi olla mitä vaan. Hauskaa sinänsä että HIFK:n rankkasit ykköseksi (hymiö). Toistaseksi vain Lukolla on huonompi saldo playoff-sarjoissa(vähintään 8) Tapparaa vastaan kuin HIFK:lla. Sen sijaan Kärpät ja TPS ovat aikojen saatossa olleet hyvinkin vaikeita.
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Itselleni on jo pidemmän aikaa ollut selvää, ettei nimimerkki @peksa kannata oikeastaan mitään seuraa. Viimeaikaisten juttujensa perusteella lähinnä inhoaa Tapparaa. Vaikeaa - ja ennenkaikkea täysin turhaa - tuollaista henkilöä on urheilullista ja taloudellista menestystä tavoittelevan seuran huomioida.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Itselleni on jo pidemmän aikaa ollut selvää, ettei nimimerkki @peksa kannata oikeastaan mitään seuraa. Viimeaikaisten juttujensa perusteella lähinnä inhoaa Tapparaa. Vaikeaa - ja ennenkaikkea täysin turhaa - tuollaista henkilöä on urheilullista ja taloudellista menestystä tavoittelevan seuran huomioida.

Hahah, olen seurannut lätkää vuodesta 1986 asti ja kannattanut Tapparaa. Mun tietämys historiasta sijoittuu lähinnä 1986-1992 välille jolloin käytännössä asuin hallilla. Ei mun kannatusinto Tapparaa kohtaan ole laantunut. Ainoastaan se että menen halliin katsoon peliä niin kiinnostus on noin 2%. Syy siihen on että kun kävi noin 20v katsomassa joka kotipelin paikanpäällä niin nykyinen yksittäinen peli ei anna mulle riittävästi kiksejä. Kävin tässä katsoon yhden kauden ajan Kisa Eaglesin kaikki kotipelit 2 divaria niin siellä viihdearvo pelissä on moninkerroin parempi.

Kun ikää tulee niin haluaa eri asioita pelistä. Kannatan Tapparaa edelleen ja ikuisesti mutta ei mua halliin saa enää katsoon jos puolet pelistä on 0-0 lätkää
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kannatan Tapparaa edelleen ja ikuisesti mutta ei mua halliin saa enää katsoon jos puolet pelistä on 0-0 lätkää

No jos Lehterä tulee Ipaan niin allekirjoittanut käy ensi kaudella vain Ilveksen peleissä koska fanitan kumpaakin, sekä Konnaa että Lehterää.
Olet määritellyt sanan "kannattaminen" melko epätavallisesti.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Olet määritellyt sanan "kannattaminen" melko epätavallisesti.

Tämä pitää paikkansa. Haluan mennä halliin katsomaan viihdyttävää lätkää. On se sitten HPK-Jukurit tai Ilves-Ässät. Pointti mulla on että mua ei kiinnosta Tapparan esittämä 0-0 kiekko vaikka kannatankin seuraa. Käyn siis viihdearvoltaan kiinnostavassa tapahtumassa mieluummin missä kaverin kanssa voi analysoida peliä jossa tapahtuu jotain.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Haluan mennä halliin katsomaan viihdyttävää lätkää. On se sitten HPK-Jukurit tai Ilves-Ässät. Pointti mulla on että mua ei kiinnosta Tapparan esittämä 0-0 kiekko vaikka kannatankin seuraa. Käyn siis viihdearvoltaan kiinnostavassa tapahtumassa mieluummin missä kaverin kanssa voi analysoida peliä jossa tapahtuu jotain.

Ja Tappara edelleen teki runkosarjassa toisiks eniten maaleja ja pleijareissa eniten. Ei todellakaan ollut nolla-nollaa. Nyt ne laput vaan rohkeasti pois silmiltä. Veikkaanpa että Tappara rakensi myös eniten maalipaikkojakin kaikista joukkeista. En tarkkaan tiedä mutta Veikkauksen maaliodottama väitti tämän suuntaista. Olet vaan luonut omaan päähäsi illuusion siitä, että pelissä ei mukamas tapahdu mitään. Viime kaudella oli toki vaikeampaa ja toissa kaudella myös. Tällä kaudella ei todellakaan. Jos Tapparan pelissä ei sinun mielestäsi tapahdu mitään, niin valitettavasti muissa peleissä tapahtuu vielä vähemmän. Olihan Ilves-Kärpät pahinta sontaa tänä keväänä esim.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Ja Tappara edelleen teki runkosarjassa toisiks eniten maaleja ja pleijareissa eniten. Ei todellakaan ollut nolla-nollaa. Nyt ne laput vaan rohkeasti pois silmiltä. Veikkaanpa että Tappara rakensi myös eniten maalipaikkojakin kaikista joukkeista. En tarkkaan tiedä mutta Veikkauksen maaliodottama väitti tämän suuntaista. Olet vaan luonut omaan päähäsi illuusion siitä, että pelissä ei mukamas tapahdu mitään. Viime kaudella oli toki vaikeampaa ja toissa kaudella myös. Tällä kaudella ei todellakaan. Jos Tapparan pelissä ei sinun mielestäsi tapahdu mitään, niin valitettavasti muissa peleissä tapahtuu vielä vähemmän. Olihan Ilves-Kärpät pahinta sontaa tänä keväänä esim.

Koska viimeksi Tapparan kotipelissä on ollut ulosajoon johtanut tappelu?

A: Se että tulee maaleja paljon ei merkitse sitä että peli on viihdyttävää.

B: Kun maalit tehdään ylivoimalla niin se ei tuo pelin viihdearvoon mitään lisää paitsi ehkä muutaman hienon maalin.

C: Jos pitkän kulmissa painamisen hyökkäyksen jälkeen tulee maali niin onko se viihdyttävää? Ei..

Ja D: Parempaan päin on menty niistä viimeseen 30minuuttiin 1 maali ajoista mutta siihen on syynsä että omissa myös on soinut.
 

Kukko

Jäsen
Tämä pitää paikkansa. Haluan mennä halliin katsomaan viihdyttävää lätkää. On se sitten HPK-Jukurit tai Ilves-Ässät. Pointti mulla on että mua ei kiinnosta Tapparan esittämä 0-0 kiekko vaikka kannatankin seuraa. Käyn siis viihdearvoltaan kiinnostavassa tapahtumassa mieluummin missä kaverin kanssa voi analysoida peliä jossa tapahtuu jotain.
Enemmän näen tämän itse niin, että jos ei kiinnosta, niin turhaan täällä keskustelupalstalla on omaa pahaaoloaan purkaa.

Hyvin pitkälti 95% vierasjoukkueista lähtee tukkimaan keskialuetta ja omaa maaliaan. On hyvin vähän mitä Tappara voi siihen tehdä, mikäli siis haluaa voittaa. Toki voi ylihyökätä, mutta se on nähty mihin se johtaa.

Paras tapa vaikuttaa mielestäni kuvailemiisi asioihin on kabinettipeli, jossa pyrittäisiin muuttamaan tuomarilinjaa hyökkäävän joukkueen eduksi. Esimerkiksi mailalla estämisien ja muun estopelin tarkempi linja.

Yleensä ne vierasottelut ovat sitten olleet runsas maalisempia. Toivottavasti joskus vielä kiekonhallinta pelistä tehdään edullisempaa. Epäilen kuitenkin tätä, koska erot kasvavat kärjen ja pohjan välillä.
 
Viimeksi muokattu:

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Fiksuja sanoja toveri @Kukko
Toisaalta keskustelupalstalla on hyvä myös tuoda vaihtoehtoisia näkökulmia.

Itse tosiaan pidän lätkästä missä tunteet kuumenee välillä (nykytappara ei ole sellainen). Meillä oli Bloodin Bena ja se joutui pelaamaan kiekkoa kun vahvuudet toisaalla.

Esim kun kakkosdivarin lätkää oon kattonu niin siellä jätkien taitotaso on mitä on mutta sitä enemmän tunnetta pelissä ja siellä myös hässäköitä ja kokouksia. Myöskin hienoja maaleja ja päästä päähän menoa. Nykylätkä pääsarjatasolla on mennyt siihen että peleissä harvoin tapahtuu 'mitään'
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Alkaa selviämään, toiset puhuu aidoista ja toiset seipäistä. Kukin pitäkööt mistä haluaa ja kannattakoot mitä ja miten haluaa.

Harrastematseissa muuten tapahtuu ihan huolella, ovat vain vittumaiseen aikaan primetimen ulkopuolella. Yleensä mitä suuremmat tasoerot, sitä enemmän "viihdettä".
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Harrastematseissa muuten tapahtuu ihan huolella, ovat vain vittumaiseen aikaan primetimen ulkopuolella. Yleensä mitä suuremmat tasoerot, sitä enemmän "viihdettä".
Myös pikkujunnuissa tapahtuu eikä pelata nollanollaa. Saattaa olla jopa joku lehterä mukana tähtenä tuikkimassa, vaikka ei sitä tietysti etukäteen tiedä.

Eiköhän ole tosiaan aika jo lopettaa myrkyllisten juttujen ruokkiminen ja keskittyä juhlaan, joka taas meitä tapparalaisia on kohdannut. Tappara on ollut jo vuosia liigan ykkösorganisaatio. Kaikille menestyjien mukana oleminen ja heihin samaistuminen ei kuitenkaan suju, vaan olisi helpompaa olla samassa veneessä epäonnistujien kanssa. Tätä pyrkimystä tarvittaessa yritetään tukea paskapuheella, joka ei kestä tarkastelua. Täytyy vain hyväksyä, ettei kaikista ole myötäelämään menestystarinoissa. Jotkut haluavat synkistää ja myrkyttää muut ympärillään tasolleen. Ignore on onneksi keksitty juuri trolleja ja/tai edellämainittuja varten. Käyttäkää muutkin sitä rennolla otteella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös