Tappara kaudella 2020–2021

  • 232 018
  • 671

Tapsuttelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Miten tulkitsette Heljangon kommentin Aamulehdessä KalPa-nollapelin jälkeen:
"Muutama vuosi sitten Tapparan maalilla oli vielä helppoja iltoja, mutta ne ajat ovat ohi. Joka pelissä saa taistella niin h-vetisti"
Heljanko hoiteli kakkosena ne "helpot" pelit ja vastustajat, mutta nykyään ykkösenä tulee niitä pahempiakin matseja ja vetoja, niin kyllä se varmaan noita fiiliksiä tuo.
 

Tapsuttelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mikäs sillä Penalla on, kun ei mahdu edes kokoonpanoon enää? Itellä mennyt ainakin ohi, jos on pipi tullut. Onhan se nyt hidas ja kankea, mutta mieluummin nyt silti Beni kentälle tuomaan vähän ryhtiä oman maalin edustalle, kuin ne pari muuta säheltäjää.
 

Pantteli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mikäs sillä Penalla on, kun ei mahdu edes kokoonpanoon enää?
Tappara.co huhuilisi selkävaivoista. Olisi palaamassa tällä viikolla kentälle.

Heh, nämä otteluthan vastaavat lähes 90-luvun paikallisia. Voiton jälkeen ei jäädä omien kanssa juhlimaan, sen sijaan rynnätään kilpaa kaverin puolelle lällättelemään. :D No mikäs siinä, tuntuuhan tämä kausi jo lähes mestaruudesta TPS:n lähimenneisyydessä. On hienoa nähdä yhden takavuosien superseuroista palaavan rymisten liigakartalle!
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Raskaita pelejä katsella nämä missä joukkue ei pysty haastamaan vastustajaa oikein millään lailla. Aina voidaan toki mennä poissaolojen taakse, mutta tämä piti olla koronakautena tiedossa ja Tappara kuvitteli varautuneensa hyvin, kun oli varaa pistää Spacekkikin takaisin isiensä maille. Virran lisäksi ei tällä hetkellä senttereitä käytännössä ole, kun Malinen pelaa 0-0:aa ja Rauhala ei saa kiekon kanssa mitään järkevää aikaiseksi. Kuvaava oli eilen kolmannen erän takaa-ajotilanteessa ylivoimahyökkäys jossa Moravcik luisteli parhaaseen vetosektoriin lapa ylhäällä, ja Rauhala antoi metrin syötön kaksi metriä ohi. Mutta ei tämä pelkästään yksilöiden huonoutta ole, vaan osittain myös tuon taitavia yksilöitä tukevan pelitavan, jossa taitotasoltaan heikommat pelaajat näyttävät joinakin iltoina paljon huonommilta mitä oikeasti ovat.

Eiköhän tänään nähdä ainakin luistelevampi ja kamppailevampi Tappara Porissa. Saattaa riittää voittoon tai sitten ei, kolikonheittoa nämä pelit tuntuvat tällä hetkellä olevan.
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ässien edellinen voitto 17. helmikuuta Tapparaa vastaan 2-0 Porissa. Sen jälkeen 10 ottelun tappioputki. Tapparalla realistinen mahdollisuus laittaa putki poikki. Eilen ylivoimainen TPS ei näytä kovin ylivoimaiselta Kärppiä vastaan. Tapparan joukkueessa ja pelissä on paljon muutakin vikaa, kuin muutama poissaolija.
 

Tapsuttelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparan joukkueessa ja pelissä on paljon muutakin vikaa, kuin muutama poissaolija.
Näinpä. Pelit käy sen verran vähiin, että kyllä sitä poissaolijoiden paluun lisäksi saa aika paljon muutakin loksahtaa paikoilleen, jotta jonkinlaista toivoa olisi edes finaaliin kammeta, saatikka voittajana sieltä ulos astua. Se virheiden ja menetettyjen kiekkojen määrä on niin uskomaton, varsinkin omassa päässä. Yhtä lailla kuin plekseihin tai maalivahdin logoon viskottujen laukausten toisessa päässä. Tai sitten siellä pyöritään kehää ilman ratkaisuyritystä tasan niin kauan, että johonkin se kiekko lopulta hukataan. Tai muuten vaan vedellään pölyjä kiekon päältä silloin kun pitäisi kiekkoa reppuun laittaa.

Jokunen bueno peli tulee kyllä silloin tällöin, mutta enimmäkseen tätä edellisten tepsi- ja ässät-pelien tapaista säheltämistä. Voi voi, sanon mä. Sitaatti Aamulehdestä on kyllä niin osuva: "Tappara muistuttaa turhan usein naapurin koiraa. Se nylkyttää vastustajan jalkaa, mutta luovuttaa sitten ja lähtee häntä koipien välissä kotiin."
 

Sassa Barkov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ohan toi nimekäs nippu ja ei siitä niin kauaa oo kun kaikki tuntu toimivan ja saatiin vaarallisia paikkoja ja niistä maaleja aikaan. Oliko jopa yli 10 voittoo putkeen. Meinaan vaan, että ei tässä nyt luovuttaa kannata, ei välttämättä oo ees isosta jutusta kiinni.

Tän viikon pelit ollut ihan hirveetä kiekkoo, just nyt ei näytä kovin lupaavalta. Onko kyse nyt siitä kuuluisasta itseluottamuksen puutteesta vai jostain isommasta, mene ja tiedä.
 

Tapsuttelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Oliko jopa yli 10 voittoo putkeen. Meinaan vaan, että ei tässä nyt luovuttaa kannata, ei välttämättä oo ees isosta jutusta kiinni.
Ei tuo voittoputkikaan nyt isommassa kuvassa niin loistokasta kiekkoa jokaisessa pelissä ollut ja monta peliä niistä olisi pienellä marginaalilla voitu yhtä hyvin myös hävitä. Ongelma tällä kaudella on ollut, että yhtään pitempää jaksoa ei ole ydinporukalla saatu eteenpäin, aina ollut jotain pitkiä pelitaukoja, höntsäturnauksia, loukkaantumisia. Sitten kaverit vaihtaa yhtenään paikkaa ja ketjuja, eikä sellaista kunnollista hitsautumista ole päässyt tapahtumaan oikein missään vaiheessa.

Se tässä eniten ainakin meikäläistä huolestuttaa, että heikkoa tekemistä tulee ajoittain niin monella osa-alueella ja kärkijätkiä on edelleen pois, että noinkohan tässä aika enää riittää tuota porukkaa saamaan sellaiseen lentoon, mitä loppukausi vaatisi. Junioritkin saa hyvin vastuuta ja peliaikaa, mutta kovasta yrittämisestä huolimatta ei oikein tuloksentekoon paukut riitä ja puolustuspäässäkin menee välilä vähän seisoskeluksi ja vierestä katsomiseksi, kun vastapuolen kaveri vieressä räppää kiekon verkkoon.

Luovuteta ei, tietenkään, ennen kuin kausi on paketissa. Toivotaan nyt, että poissaolijat palaa ruotuun lähiaikoina ja pahaan päin kallistunut karma poistuu muille maille. On tämä kuitenkin sen verran herkkä laji, että peli voi toisinaan hukkua hetkessä ja vastaavasti lähteä rullaamaan lähes omalla painollaan. Uskotaan nyt vielä, että runkosarjan pelit vielä riittää korjaamaan niitä vikakohtia, kun niitä kuitenkin useampia on. Sekin kuitenkin tällä kaudella muutamassa yksittäisessä pelissä on nähty, että peli kun kulkee, niin se myös kulkee, ja mahdollisuudet on vaikka mihin. Toivo siis elää, edelleen.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pannaan reenijumin piikkiin.

Herkuttelen tässä ajatuksella, että Moravcik olisi saanut 2 peliä kakkua "polvitaklauksestaan" ja Parlett pelin eilisestään. Niin huomenna voisi kokoonpano näyttää aika sirkukselta etenkin puolustuspään osalta jos poissaolijoina olisivat olleet Kemiläinen, Matushkin, Blood, Moravcik ja Parlett. No, onneksi setä on täti ja lehmä maitoauto.

Levtchillä oli eilen sentään orastavia viitteitä siitä lennosta, jota esitti ennen loukkaantumistaan. Hyytyi tosin lopulta massaan, mutta kyllä se sieltä tulossa on. Taunus sen sijaan on menettänyt itseluottamuksensa, kiekkokontrollin ja jalat. Laitetaan reenijumin piikkiin.

Olen tyytyväinen, että siirtorajalla ei riehuttu Nättistä enempää. Kausi on niin veitsenterällä, että parempi laittaa kaikki dollarit taskuun, kun pelit voivat loppua puolivälieriin ennen yhtäkään pudotuspeliä.
 

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tänään oli peli hallussa 80 % koko ottelusta. Pelillisesti oltiin parempia, mutta kiekko on tuloksen teko peliä.

Tänään antaisin jopa joukkueen johdolle puhtaat paperit. Taktiikka oli oikea miten Ilvestä vastaan pitääkin pelata. Tänään antaisin isoimmat risut pelaajille. Tunne taso oli lepsu, laukaukset pääsääntöisesti ohi ja kaksinkamppailut hävittiin poikkeuksetta.
 

Tapsuttelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tänään oli peli hallussa 80 % koko ottelusta. Pelillisesti oltiin parempia, mutta kiekko on tuloksen teko peliä.
Pelkkää näennäistä hallintaa, ilman että peli olisi ollut lainkaan hallussa. Omassa päässä päästetään kaveri liian usein vapaille tekopaikoille, kun hyökkääjilläkin tuntuu olevan se puolustusaktiivisuus aika heikkoa. Ja puolustajat on muuten vaan heikkoja. Ja hyökkäyspäässä sitten pyöritään tai väännetään aikansa kulmissa, sen jälkeen heitellään siniviivalla kiekkoa kaverilta toiselle tasan niin kauan, että kiekko menetetään, pyyhitään pelkät pölyt kiekon päältä tai sitten jos satutaan siihen osumaan, niin sitten viskotaan sieltä viivalta blokkiin tai seinille.

Tai sitten yksi pörrää siellä kehää ympäri ja neljä muuta seisoo paikoillaan katsoen, että mitäs tässä nyt tapahtuu, että pitäisköhän mun nyt hakea vaikka joku vapaa paikka täältä vai jatkanko seisomista tässä vihulaisen vieressä. Ja välillä sitten vaihdetaan pörrääjää, kun edellinen väsyy. Ja sitten kun sekin väsyy, niin kiekko syötetään sinne pahimpaan ruuhkaan, toivoen että jos sen nyt vaikka joku oma kaveri sieltä saisi. Että en nyt oikein sanoisi, että oltiin pelillisesti parempia. Ja valitettavasti se on ollut enemmän ja vähemmän se pelin kuva jo pitempään.

Noh, eipä tässä muuta kuin kohti Jyväskylää nyhjäämään tasuri ja ottamaan se jatkoaika/VL-tappio. Saatana. Ai niin, oliskohan tää pitänyt laittaa tonne vitutusketjuun.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eilisessä pressissä päävalmentaja veti hihastaan Kokematon joukkue -kortin, kun haastattelija kysyi miten neljän pelin viikko näkyy joukkueen suorittamisessa. Pelin tilastoja kun vilkaisee, niin saattaisi olla aiheellista pohtia myös kokeneempien pelimiehien suorittamista. Patrik Virta -3, Bertrand -3, Levtchi -3. Peliaikakuninkaana häärii Teemu Suhonen, jonka parhaiden ominaisuuksien pitäisi olla hyökkäys- ja ylivoimapelaamisessa. Mutta tällä hetkellä hän ei luo mitään uhkaa siniviivalta, ei lauo ikinä suoraan syötöstä, syötöt ovat hitaita ja ennalta arvattavia.

Tapparan lentokeli alkuvuodesta ajoittui aikaan jolloin Anton Levtchi loisti ykkössentterinä. On myös ainoa pelaaja tämän kauden Tapparasta joka on pystynyt tuota isoa roolia kantamaan sen vaatimalla tavalla. Loukkaantumisen jälkeen mies on pelannut enimmäkseen laidassa, eikä tuo ketju ole tasaviisikoin onnistunut. Koska valmennus herää päiväuniltaan ja ymmärtää laittaa Levtchin takaisin keskelle, jolloin olisi edes teoriassa mahdollisuus saada kasaan mitat täyttävä ykkösketju? Virran ympärille sellainen saadaan vain kun toisessa laidassa peliä tekee Kuusela, ketjunjohtajan oma liike ja luovuus ei tämän kauden formissa siihen riitä. Tässä ei nyt olisi kovin paljon aikaa odotella Kuuselan vapautumista koronakaranteenista, jos halutaan taistella paikka kuuden joukosta.

Sentterinelikon pitäisi nykyisten suoritusten perusteella olla Levtchi-Virta-Malinen-Rauhala, tällä nelikolla olisi paljon paremmat mahdollisuudet kasata tasapainoisemmat ketjut 5-5-pelaamiseen. Tämä vapauttaisi myös hyvin liikkuvan Sami Moilasen nelosketjusta ylempiin ketjuihin tuomaan kaivattua vauhtia peliin, tällä hetkellä kentällä häärii liikaa raskasjalkaisia peltoloita, smejkaleita ja vanhataloja samaan aikaan hidastamassa peliä.

Tapolan joukkueilla on kahdesta ikimuistoisesta mestaruudesta huolimatta ollut taipumusta epätasaisuuteen ja suoranaisiin kuoppaan putoamisiin, joista toki aiemmin on hyvällä prosentilla kaivauduttu ylös. Uskon että nousu onnistuu myös tänä keväänä, mutta nyt olisi viimeistään aika lopettaa selittelyt poissaoloilla ja kokemattomalla joukkueella. On vaan alettava pelata ja peluuttaa paremmin niillä korteilla mitä on. Helpoin olisi aloittaa vaihtamalla ykkössentteriksi Levtchi ja nelossentteriksi Rauhala.

Vaikkapa näin:

Tanus - Levtchi - Bertrand
Moilanen - Virta - Peltola
Smejkal - Malinen - Puhakka
Henriksson - Rauhala - Vanhatalo
Nättinen

Moravcik - Kinnunen
Suhonen - Parlett
Utunen - Rouhiainen

Heljanko - Hrachovina
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Apa

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Domi on varmaan jossain koirankopissa kun peliaikaa ei vaan irtoa. Kunmallista
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Vieraisiin pöytiin huutelua, mutta kuitenkin... Sen verran tuosta nykyisestä sarjatilanteesta, että olisipa se aika kamala ottaaa Kärpät-Tappara -matsi heti kärkeen. Nyt kuitenkin näyttäisi siltä, että kolmikko TPS, HIFK ja Lukko ovat liian kaukana, mutta onneksi (?) siellä on takana nälkäisiä joukkueita muuttamassa pudotuspeliasetelmia.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei luista kulisseissa, ei luista kaukalossa. Jääräpäisesti pusketaan samoilla hyökkäysketjuilla illasta toiseen kuin Otto Rauhala konsanaan puolustusmuuriin. Mielenkiinnolla odotan mitä selityksiä Tapola keksii tämän illan lehdistötilaisuuteen, ehkä nuorten miesten väsymyksen voi nostaa esille kun voittomaali meni nelosketjulle? Toisaalta voi pohtia miksi sinänsä pirteästi pörräävät, mutta pahasti miinuksella olevat nuoret heitetään lopussa kehiin vieraspelissä sarjakärkeä vastaan?

Vähän sellainen tuntuma loppukaudesta että oleellisesti tämä ei tästä oikene. Ensi kaudeksi vaihdetaan puoli joukkuetta, vain huomataksemme että kun pelitapa on puutteellinen tai joukkue ei sitä osaa noudattaa, niin uudetkin miehet alisuorittavat illasta toiseen. Toki toivon että valmennus saa laivan vielä käännettyä, mutta viime kierroksilla ei ole ollut havaittavissa mitään pyrkimystä muutokseen. Sen sijaan usko vaikuttaa olevan horjumaton omaan tekemiseen ja ketjukoostumuksiin (Levtchi-Virta-kaksikkoon ja Rauhalaan kärkisentterinä) vaikka tulokset eivät tätä puolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös