Tappara kaudella 2014–2015

  • 321 965
  • 735

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ajattelin vähän lyödä kasaan pelaajia joita ensi kaudeksi on huhuiltu Tapparaan. Pitää kuitenkin muistaa, että runko tulee säilymään ensi kaudelle melko hyvin.

Tapparan omalla keskustelupalstalla on ollut puheita seuraavista kavereista: Borna Rendulic, Antti Tyrväinen, Severi Silanpää sekä Mathias Porseland (tämän kohdalla huhu on, että olisi palaamassa Suomeen ja Tappara olisi tehnyt sopimukset kahden HPK:ssa vaikuttaneen pelaajan kanssa).

Näiden lisäksi täällä Lukon palstalla puhuttiin sentteristä Eliteprospects.com - Kelly Zajac

Tähän huhun voi lisätietoja anoa nimimerkki Kourujärven ponnistukselta. Jotenkin vaikeaa nähdä tuon kokoista sentteriä Rautakorven joukkueessa. Ja varsinkin kun käsittääkseni Järvinen, Green sekä Malinen jatkaa ja uutena on huhuttu siis Sillanpäätä.

Itse olen huhuissa kuullut nimet Rendulic, Tyrväinen ja Sillanpää. Nämä siis välikäsien kautta, mutta katsotaan miten osuu. Sinänsä nimethän suoraan paikkaasi kokoonpanosta seuraavia kavereita: Plihal, Sawada (huhujen mukaan JR haluaisi pitää) sekä Nieminen (jos ei enää jatka).

Kaiken kaikkiaan aika hyvällä mallihan ensi kausikin on, kun miettii sitä KHL uhkaa. Ainoastaan sopimuksen alaisista pelaajista Palola ja Jormakka on vaaravyöhykkeellä. Kuuselan en usko lähtevän.
 

NiksuP

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJ Devils, Travis Zajac, Jukka Peltola
Kaiken kaikkiaan aika hyvällä mallihan ensi kausikin on, kun miettii sitä KHL uhkaa. Ainoastaan sopimuksen alaisista pelaajista Palola ja Jormakka on vaaravyöhykkeellä. Kuuselan en usko lähtevän.

Olisin sen kannalla riippumatta mitä loppukaudesta tapahtuu, että Metso lähtee ennemmin kuin Opa tai Bailen. On se nimittäin todella kummallista, kun kolmen viimeisen kauden torjuntaprosentit ovat 92,5%, 93,0% ja 92,6% ja kahdella viimeisimmällä kaudella hurjat määrät pelejä. Onko se tuo pieni koko, viime kevään pleijari"sulaminen" vai eikö Juha halua Venäjälle?
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olisin sen kannalla riippumatta mitä loppukaudesta tapahtuu, että Metso lähtee ennemmin kuin Opa tai Bailen. On se nimittäin todella kummallista, kun kolmen viimeisen kauden torjuntaprosentit ovat 92,5%, 93,0% ja 92,6% ja kahdella viimeisimmällä kaudella hurjat määrät pelejä. Onko se tuo pieni koko, viime kevään pleijari"sulaminen" vai eikö Juha halua Venäjälle?

Bailenillahan ei sopimusta ole tietääkseni Tapparan kanssa? Taisin jutustella sopimuksen alaisista pelaajista.
Metsola ei lähde.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Eli nyt pitää koittaa jättää tää pettymys mahdollisimman nopeasti taakse, hulluksi tässä muuten tulee. Kysymys: Ketä meillä sitten ensi vuonna on?
Tässä omia hatariin muistikuviin perustuvia.
Maalivahdit:

Jatkaako Metsola? Kuukausi sitten on oltu sitä mieltä, että jatkaa. Hyvä molari, ei siinä mitään, mutta jotenkin Säteri olisi vaan aika kova sana. Hrachovina varmaan sitten kakkosena? Vai aiemmin mainittu Aaro Peltonen?

Puolustus:

Mäntylä jatkaa Venäjällä, jos saa tarjouksen seuralta, jolla on mahdollisuudet menestyä. Larssonille huhutaan tehdyn jatkosopparin, Kauppinen lähtee ilmeisesti ja Bailen todennäköisesti. Peksi, Puistola, Aalto ja Kanki jatkavat ilmeisesti, jos ei joku konkari lopeta. Mäkinen nostettaneen mukaan porukkaan. Näin toimisi kätisyydet, mutta kiekollisuudesta ei tämän kauden näytöillä ole tietoakaan. Joku uusi nickbailen sinne varmaan pitää hankkia.

Hyökkäys:

Sentterit ensi kaudella Green, Järvinen, Malinen, Plihal. Näillähän on ilmeisesti sopimus(Plihalille huhuttu jatkoa). JA:n huhuketjussa puhuivat Wärnin etsivän kämppää Tampereelta. Ei varmaan olisi mikään huono haku tuohon?

Hyökkääjistä ylipäätään aiempi sopimus loppuu Niemisellä(optio), Plihalilla(huhu-jatko) ja Sawadalla(ei jatkoon). Jos sinne siis halutaan väkeä hankkia, niin jonkun pitää lähteä. Loppukauden näytöillä eivät Jormakka ja Palola enää tunnu kovin todennäköisiltä KHL-miehiltä. Kaksonen on ilmeisesti sopimuksesta huolimatta palaamassa SaiPaan. Sitten toisaalta Rendulicin tilanne on käsittääkseni vielä avoin, ja villeimmät huhut tuovat Kerästäkin(puolihuumoria). Sitten toisaalta junnupuoleltakin voisi välillä nostaa porukkaa liigarinkiin.

Eli kaiken kaikkiaan pirun vähän on liikkuvia palasia ensi kauden kannalta, hyökkäyspää saattaa hieman vahvistua, mutta puolustuskalusto heikkenee(elleivät Puistola, Aalto ja Larsson pääse parhaalle tasolleen). Itse en panisi pahitteeksi, vaikka Larsson pantaisiin kiertoon, mutta saapa nähdä. Jospa vaikka Benoit ja Salmela haluaisivat palata verestämään vanhoja muistoja...
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Benoit'sta nyt lienee turha haaveilla, sillä mies saa peliaikaa Coloradossakin - mutta vitsillä tuo taidettiinkin heittää.

En tiedä, en jaksa miettiä sen kummempia nyt tämän pettymyksen keskeltä. Toivottavasti saadaan Tapparan näköinen joukkue - siis joukkue, jonka ydin koostuu todellisista Tapparan miehistä (vrt. Ojanen, Nieminen, Mäntylä, Saravo, Peltola...). Kyllähän Tapparalla noita nyt on, mutta jos Nemo ei jatka, jää tähän puoleen hirvittävä aukko.

Saas nähdä, kuinka paljon vaihtuvuutta ensi kauteen tulee. Mutta ei sitä nyt jaksa sen enempää pohtia, tokkopa jaksaa miettiä Liigaa moneen kuukauteen. Saas nähdä, jaksaako edes NHL:n playoffeja seurata...
 

Mapo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pool, Blackhawks
Yön pohtimisen jälkeen löysin tappion syyksi Jukan Larsson-kompleksin. En tiedä vetelikö poskeen vai mikä tuo juttu oli kun Tabacek vaihdettiin tuohon pujottelukeppiin.

Nyt tuo kätisyysfiksaatio ei oikein palvellut tarkoitusta, toivottavasti ei enää koskaan, koskaan vaihdeta pelimiähiä pelkästään kätisyyksien takia.
 

Jämäpakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flyers
Kaikille kenkää fiiliksissäni laittaisin Larssonin kanssa ulos Aallon Teemunkin. Ei Teemulla ole muuta kuin lämäri ja jos sitä ei saa käyttää, niin eipä muuta jää jäljelle. Hintalappukin lienee aivan kohtuullinen. En tosin tiedä, kumman optio on. Kankaanperän pitäisin, vaikka runkosarjassa tulisikin boksia.

Hyökkäyksestä sitten Sawada lähtee todennäköisesti, eikä varmaan monikaan kaipaa. Plihalin jättäisin myös pois suunnitelmista, jos vaikka nopeampaa kahdensuunnan hyvää aloittajaa löydettäisiin. Järviselle ja Niemiselle jatkot. Jälkimmäiselle lähinnä tapparalaisuuden vuoksi. Kaksonen ja Malinen muualle heidän itsensä takia. Etenkin Malinen kävisi varmasti jonkun muun jengin kakkossentteriksi, mutta Tapparassa ei pystynyt lyömään läpi. Erkinjuntti on näppärä pelaaja, mutta ei osu tolppien väliin ja tämän hetken ajatuksissani voisin hänet laittaa kiertoon, mutta en osaa sanoa, kuinka fiksua se olisi. Osaa Antti kuskata kiekon alueelle ja hienoja passeja heittää kuitenkin.
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tästähän lähdetään sitten rakentamaan taas ja ilmeisesti 5.5 tulisi tietoa uusista. Huhuja ei paljoa liiku, mutta toisaalta aika vähän tuossa tilaa on jos kukaan ei lähde.
Kankaanperän sopimuksesta on huhuja ollut ja samoin Plihalin.

Maalivahdit:

Juha Metsola (2016)

Puolustajat:

Jesse Jyrkkiö (2015)
Pekka Saravo (2015)
Pasi Puistola (2017)
Teemu Aalto (2015)
Atte Mäkinen (2015+1)
Tuukka Mäntylä (2019, edelleen mahdollisuus pelata ulkomailla 1 vuosi)

Hyökkääjät:

Antti Erkinjuntti (2015)
Josh Green (2015)
Henrik Haapala (2015+1)
Pekka Jormakka (2015)
Jan-Mikael Järvinen (2017)
Elmeri Kaksonen (2015)
Toni Kallela (2015+1)
Kristian Kuusela (2016)
Jarkko Malinen (2015)
Olli Palola (2015)
Jukka Peltola (2017)
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Hyvältä näyttää ensi kauden runko. KHL voi toki ottaa vielä muutaman palasen pois, mutta en tähän jotenkaan usko.

Muutama huolenaihe kuitenkin on. Bailen nyt valitettavasti lähtee ja Mäntylä jatkanee miehen omien sanojen mukaan Venäjällä, joten ykköspakin ruutu on täyttämättä. Puolustus on tällä hetkellä todella kokenut, mutta samalla ikääntynyt, hitaahko ja kallis. Etenkin Aallon ja Puistolan tämän kauden taso, ei varmasti ollut balanssissa palkkapussin kanssa. Puistola oli kokonaisuutena tarkisteltuna pahin pettymys ja sopimus jatkuu seuraavat kolme kautta. Aina voi toivoa, että hän tekisi "saravot" ja ottaisi muutaman vaikeamman kauden jälkeen joukkueen reppuselkään, mutta pahaa pelkään. Larssonin jatkoa on huhuttu, mikä on suurelle osalla varmasti pettymys.

Hyökkäys on tällä hetkellä täynnä pieniä vipeltäjiä, mutta yli 180 senttiset, luisteluvoimaiset pelaajat ovat vähissä. Huhuttu Wärn kelpaisi itselle varsin hyvin. Voutilaisen jatko taitaa olla turhaa toivetta, mutta toivon, että samantyylinen sentteri saadaan hankittua. Koskirannan paluu Venäjältä taitaa olla turhaa haaveilua? Sitten oma fiksaatio olisi nähdä Järvinen laitahyökkääjän roolissa. Jukan joukkueissa sentterit ovat lähes aina isokokoisia ja hyviä aloituksissa, mitä Järvinen ei ole. Joka tapauksessa runko on kasassa, mutta laajuutta tarvitaan mm. CHL:ää varten.

Metsola on täysin oma asiansa. Jakaa mielipiteet aika kärkkäästi. Mielestäni loistava maalivahti ja pitänyt usein Tapparaa pystyssä, mutta joku tuossa koossa vain epäilyttää. Jokainen joukkue tietää miehen heikkoudet ja vaikka ei näissä playoffeissa sulanutkaan, niin paineet ovat varmasti kovat. Tulee paljon vastaan, torjuu kohtuu paljon eteensä ja välillä menee helppoja taakse. Vastapainoksi gamesaverien määrä on uskomattoman kova. Kakkosvahti hankitaan varmasti jostain oli se sitten andychiodo tai aaropeltonen, niin Metsola pelaa ensi kaudellakin yli 70 ottelua. Sanotaan näin, että en jää erityisesti kaipaamaan, jos Metso esim. KHL:ään lähtisi onneaan koittamaan, mutta tuskin samantasoista maalivahtia helpolla löydetään.

Loppuun nopea kyhäelmä:

Kuusela - X1/Järvinen - Palola
Jormakka - Green - Järvinen/X1
Erkinjuntti - Malinen - Peltola
X2 - Plihal/X3 - Haapala
Kaksonen, Kallela, syvyyspelaajat

X4 - Kankaanperä
Puistola - Aalto
Saravo - Larsson/X5
Mäkinen - Jyrkkiö(?)

Metsola
X6

X1= Kärkihankinta. Jarno Koskiranta, Jukka Voutilainen, Max Wärn, Michael Keränen...
X2= Kilpailua alempiin ketjuihin. Janos Hari, Juuso Rajala, Teemu Rinkinen, Ville Korhonen...
X3= Puolustava sentteri. Tomas Plihal, Markku Flinck...
X4= Kiekollinen ykköspakki. Nick Bailen, Teemu Eronen, Ville Lajunen, Kurtis Foster, Amerikan apu...
X5= Kolmosparin puolustaja. Johan Larsson, Marko Kauppinen, Amerikan apu...
X6= Kakkosvahti. Aaro Peltonen, Ville Hostikka, Miika Wiikman...
 

lego

Jäsen
Nyt kun tämän kevään raskaan finaalitappion aiheuttama pettymys on alkanut hiljalleen helpottamaan, eikä ratkaisevan pelin katsominen digiboksilta enää itketä, niin käännänpä itsekin katseen ohuesti tulevaan… Jaan Tapparan ensi kauden sopimuspelaajat kolmeen eri kategoriaan, jotta saadaan vähän perspektiiviä ensi kauden rungosta.

Avainpelaajat:

Juha Metsola, Pasi Puistola, Pekka Jormakka, Olli Palola, Kristian Kuusela, Jan-Mikael Järvinen, Antti Erkinjuntti

Kuten jo nimistä huomaa, niin kahden ensimmäisen hyökkäyskolmikon pelaajat ovat jo pitkälti kasassa, mikäli KHL ei tule kovin pahasti rokottamaan. Puistolan kulunut kausi oli ennakko-odotuksiin nähden aikamoinen pettymys, sillä runkosarjassa tuli ainoastaan 11 tehopistettä, mutta laitetaan tämä kuitenkin Liigaan uudelleensopeutumisen piikkiin ja odotetaan vahvempaa toista kautta. Metsola jatkanee maalilla ensikin kaudella, joka on mielestäni vain hyvä asia. Pelasi taas kerran loistavan runkosarjan ja playoffeissa piti ajoittain joukkuetta pystyssä huikeilla esityksillään. Pari helppoa saattoi toki upota, mutta tämä ei poista sitä, että Metsola oli finaalisarjassakin pääosin huikea.

Runkopelaajat:

Pekka Saravo, Teemu Aalto, Jarkko Malinen, Jukka Peltola, Josh Green

Saravo, Malinen, Peltola ja Green ovat mielestäni kaikki luotettavia ja palkkansa arvoisia pelaajia kakkos- tai kolmospakkipariin sekä kolmos- tai neloshyökkäysketjuihin. Aallosta sen sijaan en pidä yhtään – pelasi jo toisena keväänä putkeen surkean finaalisarjan ja oli kokonaisuutena Tapparan heikoimpia puolustajia. Epävarma kiekollisena ja ylivoima-apukin on ollut viimeisen parin kauden aikana olematonta, ainakin hehkutukseen nähden.

Rotaatiopelaajat:

Atte Mäkinen, Jesse Jyrkkiö, Toni Kallela, Henrik Haapala ja Elmeri Kaksonen

Mäkinen, Jyrkkiö ja Kallela eivät saaneet tällä kaudella oikein vastuuta tai pelasivat jossain muussa seurassa ja on vaikea uskoa, että tämä mihinkään ensi kaudeksi muuttuisi. Haapala ja Kaksonen molemmat saivat pudotuspeleissä jonkin verran peliaikaa ja he ovat varmasti hyödyllisiä palasia alimpiin kenttiin myös ensi kaudella.

Kokoonpano:

Kuusela – Järvinen – Palola
Erkinjuntti – X1 – Jormakka
X2 – Green – Peltola
X3 – Malinen – Haapala
Kaksonen, Kallela, lisää rotaatiohankintoja/junnuja

X4 – X5
Puistola – Saravo
Aalto – X6
Mäkinen – Jyrkkiö

Metsola
X7

X1:n toivottavasti täyttäisi joku noista Sabatonin mainitsemista pelaajista, ehkä todennäköisimmän Wärn, josta olen kuullut huhuja sekä Jatkoajasta että omista lähteistäni. X2:n toivon yli kaiken olevan Ville Nieminen. Ne jotka katsovat vain pistesaraketta ja sen muutosta edelliskaudesta väittäen samalla ettei Villelle ole käyttöä liigatasolla ovat täysin vailla minkäänlaista perspektiiviä. Ville hyväksyi roolinsa muutoksen mutinoitta ja pelasi omassa roolissaan varsin hyvän viime kauden. Toivotaan että mestaruuden tavoitteleminen Tapparan kapteenina sytyttää Nemon jatkamaan vielä yhden ja samalla uran viimeisen kauden! X3 on toivottavasti Tomas Plihal tai joku elmerikaksosmainen haku alempiin kenttiin.

X4:ksi en pyydä, vaan vaadin Nick Bailenin jatkosopimusta. Jos ei kuitenkaan tärppää, niin Mikko Kousa tai Teemu Eronen kuulostaisi hyvältä. X5 on Kankaanperän ilmeisesti jo lähes varma jatkosopimus ja X6:ksi joko Johan Larssonin jatkolappu tai joku muu ulkomaalainen. X7 on joku statisti kakkosveskari, jonka paskuuteen havahdutaan joulukuussa ja päätetään sitten hankkia luotettavampi kassari kakkoseksi.

Näillä mennään, ei muuta kuin ensi viikon maanantaita ja tiedotustilaisuutta odotellessa…
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Maalivahdit:

Juha Metsola (2016)

Puolustajat:

Jesse Jyrkkiö (2015)
Pekka Saravo (2015)
Pasi Puistola (2017)
Teemu Aalto (2015)
Atte Mäkinen (2015+1)
Tuukka Mäntylä (2019, edelleen mahdollisuus pelata ulkomailla 1 vuosi)

Hyökkääjät:

Antti Erkinjuntti (2015)
Josh Green (2015)
Henrik Haapala (2015+1)
Pekka Jormakka (2015)
Jan-Mikael Järvinen (2017)
Elmeri Kaksonen (2015)
Toni Kallela (2015+1)
Kristian Kuusela (2016)
Jarkko Malinen (2015)
Olli Palola (2015)
Jukka Peltola (2017)

Kankaanperä muistaakseni kommentoi jossain vaiheessa kautta, että jatkaa Tapparassa ensi kaudellakin, joten pidän häntä varmana jatkajana. Sen sijaan Nieminen ei ilmeisesti mahdu Rautakorven joukkueeseen ja vaihtaa ikävä kyllä maisemaa. Lisäksi Bailenia pidän lähes varmana KHL:ään lähtijänä ja uhan alla ovat myös Jormakka, Palola ja miksei Järvinenkin. Pleijarit menivät kuitenkin etenkin Palolalta (2 maalia 20 pelissä) alle odotusten ja maajoukkuekutsukin jäi saamatta eli todennäköisesti ainakin Opa jää. Jormakan jatkon saattavat ratkaista hänen otteensa Leijonissa, KHL:ään kun usein haalitaan jo maajoukkueessakin edukseen esiintyneitä pelaajia.

Plihal oli kuluneella kaudella vielä kallis mies, joskin Kärpät maksoi puolet hänen palkastaan. Varmaan jatko on paljolti kiinni miehen palkkapyynnöstä ja ehkä myös Malisen jatkamisesta, sillä molemmat ovat profiloituneet nelosketjun jyriksi. Malisen tilanne onkin mielenkiintoinen, sillä hän vajosi kauden aikana ykkössentterin paikalta neloseen, eikä varmasti ole tyytyväinen kauteensa. Toista mahdollisuutta kärkiketjujen sentterinä tuskin heruu yksittäisiä pelejä lukuun ottamatta, joten vaihtoehtoina ovat maiseman vaihto tai tyytyminen pieneen rooliin Tapparassa. Myös Kaksonen ja Haapala saattavat lähteä hakemaan peliaikaa muualta.

Pakiston puolella totisesti toivon, ettei Larsson jatka. Hänet hankittiin kiekolliseksi pakiksi, eikä hän todellakaan vakuuttanut siinä roolissa (28 peliä, 0+2=2, +0). Puolustuspäässä hän on todella heppoinen ja tekee näkyviä pahoja henkilökohtaisia virheitä lähes joka pelissä. "Kölli" Kortelaisen kuvaus "Larsson luulee olevansa kiekollisempi pakki kuin onkaan" osuu mielestäni naulan kantaan. Aalto (50 peliä, 6+10=16, +13) ja Puistola (58 peliä, 2+9=11, +17) pelasivat niin ikään todella heikot kaudet, ainakin jos pisteitä katsoo. En edes muista, milloin olisin viimeksi nähnyt lämärimaalin Aallolta ja nimenomaan siitä hänelle maksetaan maltaita. Aallon sopimuksen purusta on jo huhuiltukin. Saravo (56 peliä, 4+4=8, -1) sen sijaan pelasi kelpo kauden ja oli alkukaudella Tapparan paras pakki. Myös Kankaanperä (58 peliä, 5+4=9, 0) täytti ruutunsa, vaikka ei ihan edelliskauden lukuihin (58 peliä, 4+12=16, +21) yltänytkään. Kuten edellä on todettu, niin Bailenia ja Mäntylää tuskin Tapparassa ensi kaudella nähdään, joten johtavalle pakille olisi tilausta.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Ainakin yksi sentterihankinta tulee varmasti, Plihal palaa Tšekkiin, kuten Jatkoaika uutisoi.
 

Rantsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers, KalPa
Näillä mennään, ei muuta kuin ensi viikon maanantaita ja tiedotustilaisuutta odotellessa…

Siis onko ensi maanantaina tulossa tiedotustilaisuutta?
En löytänyt netistä minkäänlaista uutista tähän viitaten.
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Siis onko ensi maanantaina tulossa tiedotustilaisuutta?
En löytänyt netistä minkäänlaista uutista tähän viitaten.

Jos nyt 5. toukokuuta olisi joku isompi tilaisuus, niin luulisi, että siitä olisi jo tietoa tullut, kuten 2.5.2012-tilaisuudesta tiedotettiin jo pari viikkoa etukäteen 16.4.2012, kun silloinen harjoituskausi käynnistyi (Uutinen 16.4.2012).

Viime vuonna kausi päättyi samoihin aikoihin kuin nytten ja päättyneeltä kaudelta jatkavien jatkosopimuksista tiedotettiin 29.4.2013 (Uutinen 29.4.2013). Viime vuoden "massiivisesta" 20.5.2013 kerrottiin pari viikkoa etukäteen Koskirannan KHL-siirron yhteydessä 3.5.2013 (Uutinen 3.5.2013).

Eli tätä kaavaa noudattaen kuulemme jatkosopimuksista suurin piirtein ensi maanantaina ja sitten kun joukkueen harjoituskausi käynnistyy lakisääteisen loman jälkeen 19. toukokuuta, olisi tiedossa se "massiivinen", jossa kerrotaan uusista tulijoista.
 

SiniOranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kaikennäköistä on tullut luettua ja kuultua viimeisten parin vuorokauden aikana. Kärkisentteri tul(l)ee, hyvältä näyttää sen suhteen. Odotellaan kiltisti.

Niin ja Kanki tosiaan jatkaa.
 

Rantsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers, KalPa
Eli tätä kaavaa noudattaen kuulemme jatkosopimuksista suurin piirtein ensi maanantaina ja sitten kun joukkueen harjoituskausi käynnistyy lakisääteisen loman jälkeen 19. toukokuuta, olisi tiedossa se "massiivinen", jossa kerrotaan uusista tulijoista.

Kiitos tarkasta analyysista, tiekkaria odotellessa!

Kaikennäköistä on tullut luettua ja kuultua viimeisten parin vuorokauden aikana. Kärkisentteri tul(l)ee, hyvältä näyttää sen suhteen. Odotellaan kiltisti.

Niin ja Kanki tosiaan jatkaa.

Kerro nyt kuka sieltä on tulossa?
Twitterissä puhuttiin "todellisesta pommista" joka olisi tekeillä, en tiedä mistä pelipaikasta puhuttiin?

Anyways, Eliteprospectsin mukaan Tapparalla on tällä hetkellä sopimus neljän puolustajan, yhden maalivahdin ja yhdentoista hyökkääjän kanssa sopparit.

Puolustajiin lisäyksenä siis Kankaanperä, mutta Aallon lähtemisestä on ollut puhetta, joten edelleen puolustajia on vain neljä, joista yksi on Atte Mäkinen. Sinne rintamalle siis odotettavista vahvistuksia, ellei Larssonille ja Bailenille molemille ole isketty jatkosopparit käteen. Jälkimmäistä toivon syvästi!

Kakkosmaalivahdille on myös tilausta. Jossain päin on huudeltu Säterin nimeä paluumuuttajaksi. Itse en usko, että Säteri lähtisi taistelemaan tänne peliajasta Rautakorven suosion alla olevaa Metsolaa vastaan. Enkä myöskään usko, että tänne hankitaan ketään kunnollista kirittäjää Metsolalle. Ykkösmaalivahdin paikka on selvä. Kakkoseksi siis tulossa jotain mallia Chiodo edelleen(?)

Hyökkääjistö näyttäisi omissa papereissani kutakuinkin tältä:

Palola-X1-Kuusela
Jormakka-Järvinen-EJ
Peltola-Green-Kallela/X2
Haapala-Malinen-Kaksonen

Tilauksessa ei siis kovin montaa hyökkääjää edes ole, sillä uskon Kallelan ja Haapalan molempien vakiinnuttavan Liiga-paikan ensi kaudella. Kallelalla on loistava potentiaali, mutta voi olla että pelaa edelleen LeKissä ja kasvaa pikkuhiljaa sinne hyökkäävien ketjujen (1-2 -ketjut) pelaajaksi.
Toki tästä setistä voi vielä isopaha KHL viedä miehiä pois ja pelaajia vaaditaan rotaatioonkin, eli muutama hyökkääjä tullee lisäksi.

Toivotaan, että tämä X1 on se todellinen pommi, joku TOP5 hyökkääjä koko Liigaan. Sentteristön puolesta meillä ei silloin olisi ainakaan mitään hätää.


ps. toivottavasti EP on ajantasalla, enkä ajaudu nyt ihan vääriin päätelmiin väärän sopimustilanteen takia. Tapparan omaa sivustoa en kännykälläni saa tällä hetkellä auki.
 
Viimeksi muokattu:

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Veikkaisin vahvasti, että se sentteri jonka kanssa neuvotellaan, on J. Koskiranta. Koskirantaan sopisivat termit "pommi", "Aallon sukunimisukulainen" ja "EHT-tason pelaaja".

Tässä huhumyllyn käydessä kuumana on muuten unohdettu yksi tärkeä seikka eli se, että Tappara on jo useamman vuoden ajan pyrkinyt hankkimaan ex-tapparalaisia paluumuuttajia takaisin joukkueeseen. Tämäkin puoltaisi Koskirannan paluuta. Toki hänellä on vuosi sopparia jäljellä Sibirin kanssa, mutta ulkomaalainen saa KHL:stä lähtöpassit helposti, eikä Koskirannan saldo 54 peliä, 7+6=13, -5 vakuuta.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Tässä huhumyllyn käydessä kuumana on muuten unohdettu yksi tärkeä seikka eli se, että Tappara on jo useamman vuoden ajan pyrkinyt hankkimaan ex-tapparalaisia paluumuuttajia takaisin joukkueeseen. Tämäkin puoltaisi Koskirannan paluuta. Toki hänellä on vuosi sopparia jäljellä Sibirin kanssa, mutta ulkomaalainen saa KHL:stä lähtöpassit helposti, eikä Koskirannan saldo 54 peliä, 7+6=13, -5 vakuuta.

Kontiola mielummin kuin Koskiranta vaikka molemmille +
 

Rantsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers, KalPa
Kontiola mielummin kuin Koskiranta vaikka molemmille +

Tottakai Kontiola> Koskiranta, mutta Konnalle on aivan varmasti kysyntää KHL:ssä. Ei Tapparalla riitä rahkeet Kontiolan hankkimiseen.

Tähän samaan vielä: Niemisen optiota ei käytetty. Nyt tarvitaan hyökkäykseen tosiaan sitä jämäkkää 3-4 ketjun materiaalia lisää.
Plihal+Nieminen on korvattavissa, mutta ei helpolla.
 

anonima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
...Tähän samaan vielä: Niemisen optiota ei käytetty.

Ei käytetty ei. Vaikka Niemisen pelillinen anti oli menneellä kaudella vähän sitä sun tätä, niin kyllä tästä jotenkin paska maku jää, oikeastaan todella paska. Juuri kun alkaa selviämään viime lauantain tappiosta, niin päälle vielä aidon Tappara-legendan potkiminen joukkueesta.

Vai onko sitten ollut Villen oma tahto, kyllähän niitä huhuja kuultiin jo aiemminkin, ettei jatkaisi Rautakorven alaisuudessa. Ei hyvä. Tsemppiä Villelle, missä sitten jatkatkin!
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Ymärrettävä, joskin harmittava päätös. Tappara ei voi ottaa riskiä jatkaa isopalkkaisen ja puolikuntoisen pelaajan sopimusta, olkoonkin joukkueen kapteeni. Harmi, ettei Niemisen hieno tarina saanut tälläkään kaudella arvoistaan päätöstä, mutta pelillinen anti on korvattavissa. Tsemppiä jatkoon, toivottavasti se on tosiaan Saksa, mikä kutsuu eikä mikään kotimaan seura. Vaikka samahan se on missä Ville pelaa, kun sydän on silti kirveenmuotoinen.
 

Sakari78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Urheiluromantikkona sitä aina tuntuu, että Niemisen kaltaisten seuraikonien uran kuuluisi päättyä siellä omassa seurassa. Ihan kuten esimerkiksi Peltosen, Kapasen ja Tuulolan ura päättyi tällä kaudella ja Nummelinin todennäköisesti lähivuosina. Mutta samaan aikaan realismia tietenkin on, ettei näin aina käy.
Se on vain harmi jos tämä tarina päättyi vain sen takia, että sukset valmentajan kanssa olivat ristissä.

Joka tapauksessa näin Tapparan ulkopuoleltakin on sanottava, että todella hieno mies ja hieno pelaaja kyseessä. Respect.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Ymärrettävä, joskin harmittava päätös. Tappara ei voi ottaa riskiä jatkaa isopalkkaisen ja puolikuntoisen pelaajan sopimusta, olkoonkin joukkueen kapteeni. Harmi, ettei Niemisen hieno tarina saanut tälläkään kaudella arvoistaan päätöstä..

Raakaa on elämä ja tarinat sankareineen jäävät joskus ilman häpi endingiä. Niemisen tapauksessa tuntuu älyttömän raadolliselta jopa epäreilulta ettei Tapparassa sitä mestaruutta tullut. Toki se sormus lämmittää kiikkustuolissa "ihan kivasti", mutta kuitenkin kaksi vuotta perätysten häviö finaalisarjassa ja viimeinen vieläpä historiallisesti game 7 jatkoajalla. Ja siinä viimeisessä aloituksessa oli jo saada irtokiekon haltuunsa, mutta puhdas tuuri kuljettikin kiekon Aaltoselle.. loppu on historiaa. Nyt sitten koko ura kenties katkolla?
 
..
Se on vain harmi jos tämä tarina päättyi vain sen takia, että sukset valmentajan kanssa olivat ristissä.
...
Tässä tapauksessa ei onneksi näin ole. Kuten Nieminen on itsekin useampaan otteeseen sanonut. Varmaan suurin erimielisyys on siitä, mahtuuko Nieminen ensi kauden joukkueeseen. Ei mahdu. Se pistää omanlaiset odotukset ensi kauden joukkueen tasolle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös