Tappara kaudella 2013–2014

  • 445 041
  • 847

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Harjoituspelit ovat menneet melko mukavasti eikä uusia hankintoja ole tarvetta haukkua vai mistä johtuu hiljaiselo tässä osiossa?

Seuraavaa harjoituspeliä odotellessa voisi heitellä arvioita, miten uudet pelaajat ovat esiintyneet ja sopeutuneet joukkueeseen.

Puolustus on kokonaisuutena vahvalla mallillla. Viisikkopuolustus toimii eikä pelaavasta kuusikosta löydy heikkoja lenkkejä. Paljon parjattu Saravo ei ole kesän aikana vanhentunut, joten alivoimapeli on hänen ja Kankaanperän ansioista turvattu. Tabacek on toistaiseksi näyttänyt juuri siltä miten häntä kuvailtiin joukkueeseen liittyessä. Liike on hyvää, kiekko pysyy tarpeeksi hyvin lavassa ja peliälyä näyttäisi löytyvän. Pelitavan opettelu aiheuttaa vielä silloin tällöin virheitä, mutta en näe hänen kohdallaan suuria kysymysmerkkejä. Kolmosparin laatupuolustaja, joka tarvittaessa tuuraa ylivoimalla, jos joku kärkikolmikosta joutuu hetkeksi sivuun.

Aalto-Puistola-Bailen muodostaa viivamieskolmikon, joka ei kalpene muiden joukkueiden vastaavien seurassa. Tulivoimaa, kiekonkäsittelyä ja pelisilmää löytyy jopa niin paljon, että kaiken osuessa nappiin yhteispisteet voivat yltää jopa kauden -08 ABS-kolmikon tasolle.

Aallon ja Puistolan tietävät kaikki ja jälkimmäisestä voisi mennä huutelemaan "kovimmat siirrot"-ketjuun, mutta siellä on jo niin kova vääntö käynnissä, että turha mennä sotkemaan hyvää nokittelua. Nick Bailen on ylittänyt odotukset viivamiehenä. Laukaus lähtee kovaa ja tarkasti sekä ranteella että lämärillä. Kiekko liikkuu tarvittaessa nopeasti yhdellä kosketuksella lavasta lapaan. Omassa päässä kiekollisena tulee vielä ajoittain vääriä ratkaisuja, mutta uskon vakaavasti niiden olevan vain kasvukipuja uuden peliympäristön ja -tavan kanssa.

Atte Mäkinen on saanut selvästi lisää liikettä kesän aikana ja pystyy paikkaamaan lyhyitä poissaoloja. Nuoren miehen suoritustaso heittelee vielä rajusti pelien sisällä, joten pitkien loukkaantumisten ajaksi pitää ehkä kuitenkin lähteä pakkikaupoille. Mäkisen aika tulee vielä ja tällä hetkellä selvästi Westermarckia edellä.

Hyökkäyksessä Kuusela ja Jormakka ovat näyttäneet olevansa juuri niin hienoja hankintoja kuin sopi odottaakin. Koska viimeksi Tappara on napannut markkinoilta kaksi toisen seuran kultakypärää?

McRae on taitavampi kuin osasin odottaa. Liike ei ole Koskirannan tasolla, mutta toisaalta kädet ovat selvästi paremmat. Yhteispeli Connollyn ja Erkinjuntin kanssa näyttää toimivan heti alusta lähtien, joten uskon hänen täyttävän ykkössentterin saappaat.

Plihal ei ole raketti luistimilla, mutta ei hänen liikkeensä näytä yhtään niin tuskaiselta, kun etukäteen annettiin ymmärtää. Totta kai 95% liigasenttereistä näyttäisi hitaalta, kun laidalla viilettää Jormakan ja Järvisen kaltaisia kiitureita. Plihal on erinomainen aloittaja ja siten käyttökelpoinen erikoismies alivoimalla ja ottelun loppuhetkillä. Plihal täyttää kolmossentterin rooliin enkä pistäisi pahitteeksi, jos hänet nähtäisiin välillä Malisen paikalla kakkosylivoimassa.

Täytyy vielä erikseen hehkuttaa ylivoimaviisikoita. Aalto-Puistola-Jormakka-McRae-Connolly ja Kuusela-Bailen-Nieminen-Malinen-Erkinjuntti ovat kumpikin niin hienosti rakennettuja kokonaisuuksia, että tulosta on yksinkertaisesti pakko syntyä. Jo harjoituspeleissä kiekko on liikkunut siihen malliin, että iloisia hetkiä on luvassa, kun vastustaja pistetään jäähylle. Tämä joukkue ei kaadu ainakaan erikoistilanteiden epäonnistumiseen.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Borrehan tossa hienosti kiteytti kaiken oleellisen ja mistään ei voi olla eri mieltä.
Positiivista on tietysti ollu uudet hankinnat, mutta just esimerkiks semmonen pointti että Saravon Peksi on saanu liikkeeseensä uutta ilmettä ja tulee olemaan todella tärkee lenkki puolustuksessa pitkän kauden aikana. Täytyy vaan toivoo että viime vuosina reistaillu kroppa pysyy kondiksessa.
Ja täytyy myös toivoo että Puistola ottaa Mäntylän paikan puolustuksen todellisena johtajana, ja tukena ja turvana. Oikeestaan täysin erityypin jätkiä mutta liideri tosta kovasta kuusikosta kuitenkin olis hyvä löytyä.

Se mikä myös hykerryttää näin kauden alla niin vois kuvitella että esim. herrat McRae, Kuusela ja Jormakka tuovat mukanaan semmosta räiskyvyyttä ja tunnetta jota joukkueesta kuitenkin ehkä hieman viime kaudella puuttui varsinkin ihan ratkasuhetkillä. Pelitapaan tää jengi ei kaadu mutta ehkä ripaus semmosta tervettä raivoo tarvitaan vielä mukaan
 
Sen verran Borren ansiokkaaseen listaan kommentoin, että Tabacek menisi heittämällä kakkosparissa ja tuurailisi komeasti ykkösparissakin. Pelimies, joka varmasti vielä parantaa. Juuri sellainen kaveri, joka voi keväällä pelata vaikka puoli tuntia pelissä tekemättä virhettäkään.

Bailen on sitten vähän toista maata. Tulee takomaan kovat pisteet, etenkin ylivoimilla. Mutta vastapainoksi miinuksiakin varmasti kertynee, syksyllä varsinkin.

Mäkinen on vielä junnu, tasaisuus puuttuu. Ei vielä liigatasoa. Siksi ehkä huhuilua pakkimarkkinoiden tarkkailusta on ollutkin?

McRae. Jos verrataan Koskirantaan, niin häviää liikkeessä ja urheilullisuudessa. Mutta kädet, pelinäkemys ja laukaus ovat kertaluokkaa paremmat. Nyt vain Erkinjuntinkin olisi alettava laittamaan paremmalla prosentilla paikoista sisään, Ej:n veto vain on niin heikko, etenkin suoraan syötöstä.

Kuusela ja Jormakka, huippumiehiä. Jormakalle vain isompaa tonttia. Jos Erkinjuntin tuhlailu jatkuu, laittaisin Jormakan ykköseen ja Erkinjuntin kolmoseen tai Niemisen paikalle.

Plihalista on vaikea vielä sanoa. Hyvä aloittamaan, mutta siinä vielä toistaiseksi kaikki mitä olen nähnyt. Ei sinänsä "tee" kentällä mitään. En ole nähnyt mitään kiekollisia oivalluksia, en virheitäkään.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Bailen on sitten vähän toista maata. Tulee takomaan kovat pisteet, etenkin ylivoimilla. Mutta vastapainoksi miinuksiakin varmasti kertynee, syksyllä varsinkin.
---
Nyt vain Erkinjuntinkin olisi alettava laittamaan paremmalla prosentilla paikoista sisään, Ej:n veto vain on niin heikko, etenkin suoraan syötöstä.

Jotenkin on tullut kuva Bailenista fiksuna pelaajana, jolta löytyy Connollyn tapaan järkeä päästä ja oikeanlaista nöyryyttä. Ihan täyttä mutua, mutta luotan siihen, että nyt nähdyt helpot virheet ja sohlaukset jäävät pois nopeassakin tahdissa kun peli niin sanotusti loksahtaa uomiinsa.

Erkinjuntti tuhlasi avopaikan Bernia vastaan, mutta toisaalta napautti komean onetimerin Fribourgia vastaan ylivoimalla. Esimerkiksi Jormakka taisi kolme kertaa kolisuttaa plekseja kun pääsi laukomaan b-pisteiden välistä. Erkijuntin rooli tuossa ketjussa ei ole ensisijaisesti maalintekijä, vaan hyökkäysten päättäminen jää McRaen ja Connollyn harteille. Toki viime kaudesta pitää parantaa ja maalimäärä hilata lähemmäs 15 osumaa.
 
Jotenkin on tullut kuva Bailenista fiksuna pelaajana, jolta löytyy Connollyn tapaan järkeä päästä ja oikeanlaista nöyryyttä. Ihan täyttä mutua, mutta luotan siihen, että nyt nähdyt helpot virheet ja sohlaukset jäävät pois nopeassakin tahdissa kun peli niin sanotusti loksahtaa uomiinsa.

Erkinjuntti tuhlasi avopaikan Bernia vastaan, mutta toisaalta napautti komean onetimerin Fribourgia vastaan ylivoimalla. Esimerkiksi Jormakka taisi kolme kertaa kolisuttaa plekseja kun pääsi laukomaan b-pisteiden välistä. Erkijuntin rooli tuossa ketjussa ei ole ensisijaisesti maalintekijä, vaan hyökkäysten päättäminen jää McRaen ja Connollyn harteille. Toki viime kaudesta pitää parantaa ja maalimäärä hilata lähemmäs 15 osumaa.
Bailenilla on tällä hetkellä hakemista vielä joukkueen pelitavan kanssa ja omien taitojen suhteuttamisessa vastustajiin. Parikymmentä peliä alle, niin jamppa tietää jo paljon paremmin mitä ehtii tekemään missäkin tilanteissa, mihin ne omat taidot riittävät. Tämä hakeminen yhdistettynä luontaiseen pelirohkeuteen tullee tuottamaan alkukierroksilla virheitä, näin uskon. Mutta aivan takuulla kokonaissaldo tulee jäämään reilusti plussalle.

Joo, sekään onetimer ei nyt mikään priimaveto ollut. Ja aiemmin hassasi paikkoja nimenomaan siihen, kun otti haltuun ja veskari ehtikin jo eteen. Eihän se nyt sattumaa ole tai pelkkää apinaa niskassa, että Erkinjuntilla niitä maaleja ei sarakkeessa ole paljoa. Eikä se toki ole hänen roolinsa, mutta ei nyt mikään Umicevic voi olla, ettei lauo kun paikan saa. Eikä voi aina niitä paikkoja kärkiketjuissa hukatakaan. Ne paikathan tuossakin ykkösvitjassa siunaantuu vähän jokaiselle - siksi jokaisen niitä pitää pystyä päättämäänkin. 10 maalia olisi ihan ok suoritus, Connollyn pitäisi päästä lähelle 20 ja McRaen yli, niin hyvä veto hänellä on.
 

LeonJ#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
Jaa-a hiljaiseloa kenties selittänee se, että siirtoja ei ole todella tullut ja pelejä ei ole päässyt omalta puolelta katsomaan (Onkohan Tapparan faneilla muutenkaan harkkapeleistä paljoa tietoa, eikös tyypillinen Tapparan fani ole se, joka ei tiedä reittiä Hakametsän hallille saati Tampereen kaupungin talollekkaan;)*pilke silmäkulmassa* ). Saravo - Tabacek kuulostaa jo varsin toimivammalta kuin esimerkiksi viime kauden vastaava Saravo - Leimu kaksikko, josta nyt voisi sanoa, että oli ehdottomasti suurimmissa vaikeuksissa etenkin liikkeen takia; kummallakaan kun ei ole aivan optimaalisin liikelaajuus ja kahvausta heiltä ''muka löytyi eniten'' erään vihaisen jokerifanin mukaan.

ABS-kolmikon (Aalto, Benoit, Salmela) tapaiseen tehoiluun en ota kantaa sen enempää, kuitenkin taisi pelastaa kyseisellä kaudella pakkitehoilullaan jo lähemmäs 3 piste per peli ennen poistumistaan. Mutta kun nyt näen vasta ensimmäistä kertaa nuo yv-koostumukset niin herranjestas, että alkaa verkko paukkua todenteolla. Aalto - Puistola ykköseen kiekollista osaamista ja Aallon painavaa kutia varmasti haetaan ja on aktiivinen neliö vastassa tämänkin suhteen. Jormakka - McRae - Conolly tuo näkemystä ja viimeistelyä (McRaesta ei vielä kommenttejä, koska ei visuaalista todistetta omalle silmälle) Jormakka etenkin pystyy viimeistelemään ja hakemaan hyvällekin tontille, ei epäröi ajaa sota-alueelle ja käyttää laukaustaan. Conolly muistuttaa omaan silmään Mattias Tedenbyä ainakin sillä viissiin miten osaa kiemurrella pienenä kirppuna, mutta peliäly on kovaa luokkaa. Sen kertoo jo 41 pistettä, mihin kaverilla on tälläkin kaudella kaikki edellytykset jos pysyy kuivana (:lue terveenä). Kakkonen ei pekkaa pahemmaksi jää missään nimessä. Neljän höökin rottissa Kuuselan ja Bailenin ilmeisen kovat kudit ovat niitä mitkä aiheuttaa ongelmia, samalla kun kolmikko Nieminen - Malinen - Erkinjuntti tekee tilaa lähempää maalista. Kolmikolla edellytykset koviin tehoihin ylivoimallakin. Ainakin harkkapelien tehopörssin perusteella juuri Aalto - Puistola - Bailen on potentiaalinen seuraava ABS, eli todennäköisimmin APB.

Plihal ihan hyvin pystyy pelaamaan vauhtipyörienkin keskellä, hänelle kuitenkin lankeaa se sentterin roolin hoitaminen, joten tämä ei liene mikään ongelma, jos kuitenkin ongelmia esiintyy ja miehestä sattuu kuoriutumaan se floppi esille kauden alkaessa, niin Ilomäkeä voisin ihan hyvin peluuttaa heidän välissään. Omaa pelinäkemystä ja käsiä ihan tarpeeksi korvatakseen Plihalin kolmosessa. Plihalille ehdottomasti puolustavampaa roolia tarjolla tosin.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Saravo on todellakin saanut itsensä liikkeelle, mikä oli todella hieno huomata. Tabacek on todella hyvä ilmeisesti kaikessa mitä tekee ja alkoi parissa viimeisessä pelissä muuten ampumaan hyvinkin hanakasti.

Tajusin kesken viimeksi olleen pelin, että ihailin yv viivapeliä ja huomasin että viivasta lähtee komeita pommeja ja sielä on Aalto-Puistola vielä vaihtopenkillä! Kuusela-Bailen on mahtava pari viivassa, nimenomaan Kuusela on se, joka antaa yhdenkosketuksen passeja joilla Bailenilla on yhtäkkiä iso tila keskellä viivaa. Bailen älyää ampua tosiaan myös ranteella.
Kuuselallahan on mieletön laukaus myös ja haluaa sitä käyttää hänkin, mutta syöttäjänä vielä parempi kuin Bailen. (mielipide)
Erittäin maukkaita koostumuksia, etenkin juuri yv llä.
Maalintekijöitä siis on tullut lisää useita ja mikäli Erkinjuntille jää vielä tekemättömiä maaleja paljonkin, ollaan todella hienolla mallilla maalipaikkojen suhteen. Onkohan koskaan ollut näin hyökkäysvoittoista ryhmää Tapparalla? Todella mielenkiintoista nähdä miten kausi menee, voiko se edes mennä huonosti?
Voi tietysti, aika vähänhän noita maaleja on toistaiseksi tehty, muta eiköhän se siitä aukea, kun niin monta ukkoa on jotka sitä maalintekoa himoitsee.
 

Apheu

Jäsen
Jarkko Malinen, korjatkaa jos olen väärässä, 8 peliä tehoilla 6+4=10. Paitsi että on saanut järkyttäviä tehoja aikaan, on myös näyttänyt pelaavan aivan eri tasolla kuin viime vuonna. Nimenomaan itseluottamus ja hyökkäyspäänpeli ovat kehittyneet hurjasti.

Harjoituspelejähän nämä ovat, mutta pakko mainita, että Malinen voi hyvinkin olla loistavasti meidän Koskirannan korvaaja. Tasan vuosi sitten Koskiranta oli kentällä jotenkin hyvin samanoloinen mitä Malinen nyt on. Kumpikaan ei ole käsistään mikään pelinrakentaja, mutta ovat puolustuspäähän hyviä ja vahvoja luistelijoita. Ja joka osa-alueella myös hyökkäyspäässä ihan kelvollisia. Koskirannallahan alkoi kulkea kevätkaudella sitten huikeasti ja äijästä tuli selkeä johtava ykköspelaaja, mihin Malista on vaikea vielä kuvitella, vaikka kuinka hyviä otteita onkin nyt esittänyt.

Mutta jos jatkaa tätä rataa, kakkossentterinä äijä menee mainiosti. Oli tänään "nostettu" ykkössentteriksi oikein, McRaen ketju merkattu vasta kakkosena. Toivottavasti liigakin alkaisi hyvin.

Mitä Jormakkaa on EHT:llä seurannut niin vähintäänkin outoa sanoa että Suomen yksi parhaimmista hyökkääjistä onkin meidän kolmoskentän laituri. :D Mikäli jenkkipari Connolly ja McRae halutaan pitää yhdessä sekä Malinen ja Kuusela, jolla näyttää menevan aika hyvin yhteen, joko Erkinjuntti tai Nieminen pitäisi tipauttaa kolmoskenttään Plihalin seuraksi. Ykköskenttää en vielä haluaisi jokseenkaa rikkoa, mutta toimisiko Jormakka-Malinen-Kuusela? Vai onko näin, että sekä Kuusela että Jormakka pelaavat paikkaa RW, jolloin eivät oikein sovi samaan ketjuun?

Leveyttähän tuossa on kyllä vaikka muille jakaa, ykkönen on parhaimmillaan ollut aivan loistava ja Malisen ollessa näin tulikuuma, on kakkonen todella vaarallinen ja kolmosesta Jormakka liukkaana pelaajana on vaarallinen miltein koko ajan. Neloseen toivoisi paremmin aloittavaa sentteriä kuin Peltola. Peltola on muutenkin laiturina parempi, koska äijä on hyvä tekemään röyhkeitä nousuja laidalta maalille - sentterinä näitä tulee vähemmän, Jukka ei pääse käyttämään parhaita puoliaan.

Puolustuksen potentiaali on myöskin ihan järkyttävä. Bailen voi aivan hyvin olla loppuvuodesta liigan paras hyökkäävä pakki - ellei ole yksi parhaista jo alkukaudesta. Tabacek olisi heittämällä monen jengin ykköspakkiparissa. Loistava puolustaja. Liikkuva, syötöt napsuu lapaan ja osallistuu sopivasti myös hyökkäyksiin, ei ole mikään puukäsi. Sopii mielestäni täydellisesti Tapparan pelitapaan. Harmi, ettei saa YV-aikaa, koska hoitaisi varmasti myös sen homman kunnialla. Ja joo, onhan se Puistolakin uutena tulijana suht. hyviä näyttöjä esittänyt. Liigan eliittiä ja kärkipuolustajia. Tuohon vielä loppukolmikkona viime kauden parhampia plusmiinuskaveri Kankaanperä, joka tuo myös kovuutta hommaan, Aalto tuo lämärinsä YV.lle ja Saravo kokemuksensa.

Eli en todellakaan masennu näistä ET-pelien heikosta menestyksestä. Päinvastoin, yksilöinä moni on ollut loistava, joukkue ei ole vain vielä hitsautunut yhteen ja pelitapa ei ole kaikilla selviö, vielä on hakemista. Mutta positiivisin mielin kyllä kauteen lähdetään, oli pakko tulla vähän hehkuttamaan kuinka joukkue vaikuttaa jälleen mitalikandidaatilta. :D
 

Keyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC
Harjoituspelejähän nämä ovat, mutta pakko mainita, että Malinen voi hyvinkin olla loistavasti meidän Koskirannan korvaaja.

Kirjoitin näin 8. elokuuta: Malinen on saanut paljon voimaa jalkoihinsa. Kaksi ensimmäistä erää erinomainen. Tuli mieleen viime syksyn Koskiranta.

Ja tässä sitä mennään kolme viikkoa myöhemmin.

Okei, harjoitusmatsit vasta kyseessä, mutta olen melko vakuuttunut, että Malinen pystyy 30+ pisteeseen, joka on riittävä saldo kakkossentterille. Puolutuspelaamisen Malinen on hoitanut aina kiitettävästi.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Tuloksilla ei näissä harjoituspeleissä ole niinkään väliä, mutta minua on hieman huolettanut Tapparan kiekoton pelaaminen. Maaleja on mennyt omiin yllättävän paljon ja eilenkin Metsolalla 51 torjuntaa. Viime kaudellakin kenties suurin ongelma oli oman alueen kiekoton pelaaminen, toki alkukaudesta kiekollinen pelaaminen oli melkoista hakemista, mutta se parantui kauden aikana selvästi enemmän. Harjoituspeleissä Tappara on tuntunut antavan vastustajan taas pyörittää aivan rauhassa peliä ja pyrkii estämään pääsyn vaarallisille maalipaikoille, mutta helposti sinne on kuitenkin vastustaja päässyt, kun pojilta puuttuu liike. Lisäksi, kun Kankaanperä ja varauksin Saravo ovat ainoita, joilta voi odottaa fyysisiä otteita, on maalin edessä saanut taas juhlia vastustajat. Tämän on tosipelien alkaessa muututtava.

Luotto on silti joukkueeseen kova, kunhan toin vain (mielestäni) yhden epäkohdan ilmi. Hienointa on harjoituspeleissä nähdä Malisen loistavia otteita. Taitaa olla jo ainakin yksi tutkapari (Malinen-Kuusela) valmiina kauteen. Kun Jormakan loistavia otteita on leijonapaidassa katsonut, niin tulee väkisinkin mieleen, että eikö hän mene hieman hukkaan Plihalin ja Järvisen/Palolan kanssa? Ykköskentässä on pääosin sama ongelma kuin viime kauden alussa. Peli pyörii nätisti, mutta kukaan ei tee maaleja. McRae on pelannut hyvin, mutta ei välttämättä ole Jormakan tasoinen maalipyssy, vaikka hyvän kudin omaakin. Erkinjuntti olisi tietysti helpoin sysätä tuosta ketjusta kolmoseen, mutta toisaalta onko Connolly-Jormakka -kaksikko kuitenkin turhan heppoinen laituripari. Juntti on kuitenkin todella vahva vääntäjä ja kiekon suojaaja. Jäljellä olevissa TPS-peleissä, voisi kuitenkin kokeilla Jormakkaa McRaen rinnalla.
 

LeonJ#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
Tuloksilla ei näissä harjoituspeleissä ole niinkään väliä, mutta minua on hieman huolettanut Tapparan kiekoton pelaaminen. Maaleja on mennyt omiin yllättävän paljon ja eilenkin Metsolalla 51 torjuntaa. Viime kaudellakin kenties suurin ongelma oli oman alueen kiekoton pelaaminen, toki alkukaudesta kiekollinen pelaaminen oli melkoista hakemista, mutta se parantui kauden aikana selvästi enemmän.

Tähän myös osaltaan liitetyksi se, mikä varmasti (uskoisin) tulee osaltaan olemaan yksi heikko lenkki on alivoimapelaaminen, jossa Tappara oli pitkään liigan heikoin joukkue viime kaudella. No nyt sinne Plihal tuo ainakin sitä osaamista ja tullee saamaan vastuuta, kuten myös luultavasti uusista hankinnoista Tabacek, joka näyttäisi postausten perusteella lähinnä olevan hyvä roolissa kuin roolissa. Mutta saa nyt sitten nähdä, että millä tavalla oman alueen kiekoton pelaaminen lähtee toimimaan, koska kaikista ei ole aivan fyysisimmiksi vääntäjiksi, se ei niin tue Tapparan pelifilosofiaa, että niitä kovin useita olisi. Mäntylän menetys omalla laillaan kirpaisee kyllä tämän kaksinkamppailupelaamisenkin suhteen. Noh toivottavasti tämäkin asia saadaan paremmalle tolalle jossain vaiheessa kun kausi pyörähtää käyntiin.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tämmöinen pelimies vapautui velvoitteistaan. Kelpaisi minulle mutta ei taida olla enää budjetissa varaa ja puolustus on muutenkin kunnossa, mutta silti..

Toivottavasti ei mene muuhunkaan liigaporukkaan vaan jatkaa ulkomaankiertuetta.

KHL: Anssi Salmela sai lpassit - KHL - Ilta-Sanomat
 

SiniOranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aika mitäänsanomaton huhu, mutta Tapparalla on jälleen keskusteluyhteys Ulkomaalaissentterin kanssa. Tämähän ei mitään vielä tarkoita. Paitsi sitä että rosteri saattaa elää vielä ennen kauden alkua.
 
Tänään onkin valmennus sitten reagoinut. McRae poissa ja samalla Ej-CC hajoitettu. Kuitenkin erikoisesti, tai sitten ei: Erkinjuntti, ilmeisesti McRaeta paikkaava Ilomäki ja Jormakka ykkösvitjana. Ehkä se ajatus on, että laitetaan kaksi kovaa maalintekijää Ej:n rinnalle (kun McRae siis palaa). Kakkonen ennallaan, mutta Connolly nyt kolmosessa Plihalin ja Palolan kanssa. CC on kuitenkin Erkinjunttia kokonaisvaltaisempi = parempi maalintekijä, joten ehkä siksi perusteltua miksi hän on se liikkuva pala.

Haapala mukana tänään myös, 13. hyökkääjänä.
Eikös tuolla ole Otto Rauhala 13. hyökkääjä ja Haapala on nelosessa.
...
Kyllä, juuri noin. Väistin muurin.
 
Viimeksi muokattu:

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Hienoa kun ilomäki saa kokeilla kunnon tontilla. Kyllä siinä jannussa eväitä on vaikka mihin. Samoin Haapala. Urholta vitosella näkyy kuinka kulkee.
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eikös tuolla ole Otto Rauhala 13. hyökkääjä ja Haapala on nelosessa.

Kakkoskenttä rupeaa olemaan ilmeisesti sementoitu, mutta ykkönen ja kolmonen hakee muotoaan. Toisaalta ihan hyvä kokeilla EJ:tä ja JOrmakkaa samassa kentässä, koska Jormakka on laitureista kaikkein suoraviivaisin, kun taas EJ ja Connolly molemmat kuitenkin enemmän rakentelevia pelaajia.
Nyt EJ pääse jakelemaan puhtaalle viimeistelijälle.

McRae taas sivussa. Onko edelleen keskenkuntoinen vai jotain vammaa taustalla.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Pitkään tässä on toivonut, että ihan sama miten nuo vasemmat laidat ja sentterit ovat, niin oikeat laiturit pitää olla nuo kolme rightia seuraavassa järjestyksessä:

1. Jormakka
2. Kuusela
3. Palola

Jospa tuo harjoituspelien ainoa kiikaritehoilla porskuttanut TOP9-hyökkäjä Plihal nyt Connollyn avulla heräisi. Sen jälkeen olisi aika mukavan leveät kolme maalintekokykyistä vitjaa.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jospa tuo harjoituspelien ainoa kiikaritehoilla porskuttanut TOP9-hyökkäjä Plihal nyt Connollyn avulla heräisi. Sen jälkeen olisi aika mukavan leveät kolme maalintekokykyistä vitjaa.

Plihal avasi viime pelissä pistetilinsä syötöllä Palolan maaliin.

Voittoja ei ole tullut toivottuun tahtiin, joten kokeiluja oli odotettavissa. Nyt kaksikon CC-EJ hajoittamiseen oli otollinen tilaisuus, kun McRae on sivussa. Eipä nuo huonoilta näytä, vaikka Ilomäki ei valitettavasti vieläkään ole kehittynyt kärkiketjujen sentteriksi.

Jokohan huomenna olisi vaihteeksi Hetenyin vuoro vai onko Metsolan 50 ottelun peluutusputki jo alkanut?
 

Kaivanto

Jäsen
Bailenilla on tällä hetkellä hakemista vielä joukkueen pelitavan kanssa ja omien taitojen suhteuttamisessa vastustajiin. Parikymmentä peliä alle, niin jamppa tietää jo paljon paremmin mitä ehtii tekemään missäkin tilanteissa, mihin ne omat taidot riittävät. Tämä hakeminen yhdistettynä luontaiseen pelirohkeuteen tullee tuottamaan alkukierroksilla virheitä, näin uskon. Mutta aivan takuulla kokonaissaldo tulee jäämään reilusti plussalle.

Uskon, että Bailenista saattaa kehkeytyä jopa pienimuotoinen sensaatio mediassa, joka ei harjoituspelejä yleensä ihmeemmin seuraa. Hyvällä ja huonolla päivällä on ollut harjoitusmatseissa iso ero, mutta näissä otteluissa panosta ja sitä myötä latausta puuttuu ja pelatessahan se rutiini paranee. Hyvänä päivänä mies on pelannut viivaa mahtavalla itseluottamuksella, pitänyt kiekkoa rohkeasti ja syöttänyt oikea-aikaisesti, luovasti ja laadukkaasti. Laukauskin on mahtava, sekä lyöntilaukaus että varsinkin ranne – niin kova kuin tarkkakin.
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tässäpä muutama ajatus ennen Liigan alkua.

Uudet pelaajat

- Hetenyi: Varmasti mitat täyttävä kakkosvahti. Toivottavasti Rautakorpi antaa hänelle pelejä kauden mittaan, jotta tuntuma pysyy yllä.

- Bailen: Odotukseni olivat ennakkoon jopa epärealistisen korkealla (uusi Lee Sweatt), mutta Bailen on harjoituspelien perusteella lunastamassa ne. Hyvä syöttelijä, sulava liike ja napakka laukaus. Todellinen viivapelote ylivoimalla. Vielä hieman ongelmia puolustuspäässä, mutta parantaa sitäkin puolta varmasti kauden mittaan. Potentiaalinen pakkien pistepörssin kärkinimi.

- Tabacek: Varsin hyvä liike ja antaa avaussyötön nopeasti. Ei ole näkemissäni peleissä näkynyt mitenkään erityisesti hyvässä tai pahassa. Jokunen hyvä avaus, jokunen harhasyöttö. Hyökkäysorientoitunut, miten pärjää omassa päässä? Entä olisiko annettavaa myös ylivoimalle?

- Puistola: Huippuhankinta liigaan. Ei taida kuitenkaan vielä ihan olla parhaassa mahdollisessa terässä. Parantanee koko ajan kauden mittaan.

- McRae: Tuli Tapparaan keskenkuntoisena, eikä pystynyt ensimmäisen rankan harjoitteluviikon jälkeen oikein edes kävelemään. Eteenpäin on varmasti menty, mutta mies oli sivussa molemmista TPS-kenraaliharjoituksista. Onko pelikuntoinen liiga-avauksessa? Kärsinyt myös selkävaivoista viime kaudella. En ole nähnyt vielä yhdessäkään pelissä, mutta kovasti on miestä kehuttu.

- Jormakka: Todellinen kaappaus. Raketti luistimilla, röyhkeä ja hyvä laukaus. Tappara-fanien kannalta suurin uhka on, että mies vaihtaa kesken kauden KHL:ään, niin hyvä hän on.

- Kuusela: Profiilihankinta kärkiketjuihin. Ollut aiemmin selkeästi maalintekijä, mutta on harjoituspeleissä välillä hakenut vielä hieman turhaankin syöttöä, vaikka olisi itsekin voinut ratkaista. Hyviä tehoja kuitenkin ja vaikuttaisi olevan kunnossa.

- Plihal: Paljon kritisoitu hankinta, josta Leinonen totesi, että sopii nyt Tapparan tämän hetkiseen kuvioon ja annetaan miehelle näytönpaikka. Ensimmäisessä Blues-harjoituspelissä liike näytti vielä aika verkkaiselta, mutta vaikuttaisi saaneen lisää vauhtia. Hyvä aloittaja ja pistää itsensä likoon joukkueen puolesta. On kuitenkin hyvin loukkaantumisherkkä. Jokerikortti, joka tuskin jatkaa joulutauon jälkeen, ellei tulosta synny.

- Ilomäki: Lähtökohtaisesti alempien ketjujen sentteri, mutta saanut näytönpaikkoja McRaen poissa ollessa myös tulosvastuullisemmista ketjuista. Ei ole mitenkään säihkynyt näkemissäni peleissä, mutta esittänyt ihan hyvää peruspelaamista.


Ketjut

Ketjukoostumuksia vielä hieman haetaan. Pääsääntöisesti Connolly - McRae - Erkinjuntti ja Nieminen - Malinen - Kuusela ovat olleet käytössä, jos McRae on ollut pelikuntoinen. Positiivisen ongelman luo Jormakka, jonka otteet suorastaan huutavat lisää peliaikaa. Myös Malinen on pelannut odotettua selvästi paremmin hyökkäyssuuntaan. Ns. kolmosketjun keskellä on yleensä pelannut Plihal, jonka laidoilla on nähty ainakin Connolly, Kallela, Palola, Järvinen ja Jormakka. Nelosessa ovat pelanneet vaihtelevasti Kaksonen, Peltola, Haapala, Ilomäki, Palola, Kallela ja Järvinen. Pakkiparit ovat jo vakiituneet muotoon Puistola - Aalto, Kankaanperä - Bailen ja Saravo - Tabacek. Maalissa aloittaa Metsola.

Tappara neuvottelee SiniOranssin mukaan sentterin kanssa. Myös pakille olisi kyllä tilausta, sillä kaksi loukkaantumista sille osastolle olisi jo aika katastrofaalista, vaikka Mäkinen harjoituspelien perusteella ihan hyvin vauhdissa pysyykin.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Siitä on niin vähän aikaa, että huonomuistinenkin muistaa hyvin. Siitä, kun Tappara oli valmentajiensa näköinen lammaslauma. Oli saarista ja hirvosta, peli oli karmeeta katsottavaa kaikilla mittareilla, mutta kaikista hirveintä oli se taistelun puute. Tappara ei räiskynyt eikä ryskynyt, oli alistunut ja mieleen on jäänyt yksittäisiä hetkiä, kuten sellainen, missä Tapparan kapteeni Saravo kipataan rumasti oman maalin edessä vihellyksen jälkeen. Kukaan ei tee mitään. Kapteeni nousee kumarassa ylös ja menee vaihtoon. Joukkueessa oli sentään Toporowskia ynnämuuta. Valmentaja painottaa jäähyjen välttämistä. Joukkue pelaa sukkasillaan ja yleisö haukottelee.

Tälläistä ei nähdä enään. Viime kausi oli hyvää kiekkoa ja tulos oli upea. Tappara kuitenkin hävisi kauden viimeisen pelinsä ja ei ollut niin kova ja tyly kuin olisi pitänyt. Tällä kaudella kovuutta on, harjoituspeli Ilvestä vastaan ja kolme spontaania tappelua. Mitä sanoo valmentaja?
-Me emme ota taka-askelia näissäkään.
Aivan loistava kommentti! Harjoituspelit jatkuivat ja Tappara ei todellakaan ottanut taka-askelia, jopa Erkinjuntti äityi käsikähmään asti kun oli "pakko".
En minä tappeluita ihannoi, mutta joukkue on kuin päävallmentajansa, eikä kumartele ketään ja tietää kuinka tyly on oltava pärjätäkseen. Muutama peli ja kaikki tietää kuinka Tappara pelaa. Tämä menee yleisöön, tästä tulee mahtava kausi. Tyly, kova ja tehokas. Toivon näitä Tapparalta tällä kaudella.

Mitä rosteriin tulee, niin kertakaikkiaan hienoja ukkoja. Nelosketjussa käytännössä Keuruun Kovalchukkia ja äärettömän taitavaa Peltolaa. Bailenit ja nämä tiedetään, mutta kyllä Atte Mäkinen on ollut erittäin hyvä mun mielestä, tuolla kokemuksella. Siitä miehestä tulee pelimies. Sivukaneettina, tämä Junnu kippasi satojen nhl pelien Morrisonin jäähän. Rapakon takana tästä olis jauhettu aika tovi.
Tervetuloa liiga-pelit.
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tappara on todenteolla aloittanut nyt markkinnoinin Tampereen katukuvassa. Joka puolella tuntuu olevan tolppamainoksissa Tapparan logo ilman mitään tekstejä.
Mielestäni erittäin tyylikkäästi toteutettu markkinointitempaus, jolla tuodaan Tapparan väri Tampereen katukuvaan. Ei mitään turhia tekstejä, vaan pelkkä logo. Itse ainakin pidän ja kiinnittää kyllä huomiota mukavasti.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Huomasin myös heti eilen noita mainoksia ja myhäilin tyytyväisenä, että Tappara toteuttaa tyylikästä mainontaa ammattimaisen seuran tavoin eikä lähtenyt naapuriseuran koulupoikamainosteluun mukaan. Juuri näin pitää toimia eikä millään tavalla puuttua toisen seuran logoihin yms. Korostetaan omaa logoa, seuraa ja toiminnan tyylikkyyttä.
 

JPL

Jäsen
Onkos Jormakka mahdollisesti nyt lähdössä Venäjän maalle?

Nieminen viittasi tuolla Liigan tilaisuudessa tähän, ainakin jossain lehtijutussa mainittuun huhuun mahdollisesta myynnistä jopa ennen kauden alkua.


edit: Ei ollut Jatkoajan juttu - ei muista missä jutussa tuosta luin ensimmäisen kerran - saa valaista.
edit2: Aa se oli sitten Jatkiksen juttu... en vain enää sitä bongannut, kun pikaisesti katselin.
 
Viimeksi muokattu:

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mistäpä tuota kukaan varmaksi sanomaan. Lähtee jos lähtee, ei noille tänä päivänä paljon mitään taida mahtaa.

Tapparan omalla keskustelupalstalla tämän huhun liikkeelle laittaja on postannut sinne yhteensä 9 viestiä. Tuo on ainoa paikka mistä minä olen sitä lukenut ja lisäksi nyt tuo tänään ilmestynyt Jatkoajan artikkeli.

Sääli toki, jos Jormakka lähtee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös