Tappara-JYP To 20.1.2005

  • 7 761
  • 42

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Viestin lähetti eagle

- - -
Sitten Raycroft. Ensinnäkin torjui paljon kiekkoja eteensä, voisi paremmin torjua niitä kulmiin. Tarkoituksellahan noista suurin osa(tottunut siihen että kiekot siivotaan ja ei tahdo antaa vastustajalle tilanteita omaan päähän sulkemalla kiekkoa), mutta kyllä enemmän saisi kulmiin ja Tapparan puolustuksen pitäisi tottua tuohon tyyliin. Pientä sekoilua pakkien kanssa ja muutaman maalin olisi voinut ottaa.
- - -

Tässäpä osut asian ytimeen. Suomalainen pelityyli ja NHL- pelityyli ovat aivan eri planeetoilta maalivahdin kannalta. Ameriikoissa kiekot torjutaan nimenomaan siten, ettei niitä suljeta vaan pakit siivoavat pois. Suomessa pakit eivät sitä osaa. Ja kun kaukalo on isompi, kiekkoa ei heti tajua torjua kulman suuntaan kauemmas vaan se jää pelattavaksi.

Vokounin ekat pelit Suomessa olivat myös IFKoon pakeille opettelua sikäläiseen tyyliin. Nyt alkaa jo sujua paremmin, kun pelaajat tietävät että Voko pistää kiekon heti peliin vaikka räpsällä ottaisikin. Tosin tänäänkin esim. Hirso ei ollut valmiina kun Voko syötti välittömästi torjunnan jälkeen.

Omat vaikeutensa Raycroftilla varmasti on juuri nyt aikaeron kanssa. Vaikka se vaikuttaa eri ihmisiin eri tavalla, niin juuri nyt on normaalisti hankalimmat päivät sen suhteen.

Varmasti Raycroft ei itsekään ollut peliin tyytyväinen ja tulee parantamaan varmasti. Kaikki valmentajat ovat tähdentäneet sitä, että noinkin pitkän pelaamattomuuden jälkeen tarvitaan vähintään 10 ottelua ennenkuin pääsee kuntoon. Elkää huoliko, parin viikon päästä on tahti jo toinen.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Yläkulma oli kova sana Raycroftia vastaan. Jypin laukaukset olivat tarkkoja, mutta ainakin ensimmäisen ja varsinkin kolmas maali olisi pitänyt ottaa kiinni. JYP ei tosin näyttänyt joukkueelta, joka on juuri ottanut haltuunsa maalittomuusennätyksen ja pelannut aivan luokatonta ylivoimaa. Nyt ylivoima pyöri hyvin, miehet ajoivat aina maalille ja lauottiin paljon.

Raycroftin torjuessa paljon kiekkoja eteensä voi jo tässä vaiheessa sanoa, että pakistoon on pakko saada työsulun jatkuessa ainakin yksi kunnon kaappi, joka siivoaa maalinedustan. Nykyisestä pakistosta Kantorin pelihalut ovat kadonneet aivan täysin ja nykyisillä esityksillä miestä on aivan turha pitää joukkueessa viemässä ulkomaalaispaikkaa. Mäntymaa ja varsinkin Salmela ovat vieläkin kevyttä tavaraa vastustajan myllyissä. Jäljelle jääneistä Gusse, Saravo sekä Puistola selviytyvät edes jotenkin. Myllykoskeakin oli jo ikävä. Menestyskausien pakistoa voi vain kaiholla muistella. Kun Saarismainen Mikki-puolustuslinja ei pärjää edes Jypille väännössä, kuinka se voi pärjätä parempia joukkueita vastaan. Jonkinlainen ultradefensiivinen puolustustaktiikka ja molarin onnistuminen voisi tuoda vielä edes hieman menestystä. Kuka olisi se valmentaja , joka toisi muutoksen loppukaudeksi....
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti Tenho
Martinsin olisin halunnut nähdä ottavan vähän matsia sen jonkun Tappara-pellen kanssa. En kyllä edes tiedä mitä tilanteessa tapahtui, mutta kovin väärältä se Martinsin mielestä näytti ja minähän uskon Maraa.

Martins jäi hautomaan kiekkoa alleen kulmassa, jolloin Tapparan äijä kaivoi sen kunnolla pois sieltä. Tästähän tällä Alaskan farmiliigan kaverilla meni hermot. Piti ensin Tapparapelaajan mailasta kiinni ja otti jäähyn, sen jälkeen lähti ajamaan takaa Tapparan pelaajaa ilman mailaa ja riehui vielä pitkään vihellyksen jälkeenkin.
 

Rapukäsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kuvakoostetta katsellessa en voi taas kuin ihmetellä. Virtasen 3-2 maalissa, kuka Tapparan pelaajista on maalin takana juttelemassa JYPpiläisen kanssa mukavia? Ei oman maalin edustaa voi jättää tollalailla tyhjäksi. Seurataan sitä peliä, eikä kiekotonta vastustajaa oman maalin takana. Pitäisi nyt sen verran pystyä peliä seuraamaan, että tietää onko pakkipari(mikäli kyseinen pelaaja oli pakki) maalilla, vai jossain muualla toikkaroimassa ja jättää se kiekoton vastustaja ihmettelemään sinne maalin taakse. Harvemmin sieltä maalin takaa kuitenkaan kiekkoa reppuun laitetaan, varsinkaan jos kiekko on jossain aivan muualla. Perkele.

Tämän kaiken siis päättelin vain kuvakoosteesta. Oli kuitenkin pakko avautua, sillä tilannehan näyttää todella absurdilta.

edit.typo
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti Rapukäsi
Kuvakoostetta katsellessa en voi taas kuin ihmetellä. Virtasen 3-2 maalissa, kuka Tapparan pelaajista on maalin takana juttelemassa JYPpiläisen kanssa mukavia? Ei oman maalin edustaa voi jättää tollalailla tyhjäksi. Seurataan sitä peliä, eikä kiekotonta vastustajaa oman maalin takana. Pitäisi nyt sen verran pystyä peliä seuraamaan, että tietää onko pakkipari(mikäli kyseinen pelaaja oli pakki) maalilla, vai jossain muualla toikkaroimassa ja jättää se kiekoton vastustaja ihmettelemään sinne maalin taakse. Harvemmin sieltä maalin takaa kuitenkaan kiekkoa reppuun laitetaan, varsinkaan jos kiekko on jossain aivan puolella. Perkele.

Tämän kaiken siis päättelin vain kuvakoosteesta. Oli kuitenkin pakko avautua, sillä tilannehan näyttää todella absurdilta.

Noh kaksi viimeistä erää Tapparan peli oli omissa juuri sitä että juostiin kaikkien perässä, eikä kunnon merkkausta ollut olemassakaan.
 

Kemulator

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Tulihan se peli tälläkin kaudella, missä Tampereella on JYP-kannattajalla kivaa. Kannattihan tuolla käydä, tuossa Tapparan miehet ovatkin jo peliä ansiokkaasti omasta vinkkelistä kommentoineet, joten itse tyydyn käsittelemään lähinnä oman joukkueen esitystä.

Ensimmäisessä erässä hölmöiltiin oikein urakalla. Kolme aivan idioottimaista jäähyä alkaen heti ensimmäisestä päätytilanteesta. Idiotian kirkkaimpana kruununjalokivenä tuo väärä vaihto, jossa Grünn koki äkillisesti pakottavan tarpeen ruveta räpeltämään kiekon kanssa, vaikka oli ollut pitkän aikaa jo menossa vaihtoon. Näihin jäähyihin kun yhdistetään uskomattoman huonot purkukiekot ja typerä neppailu oman maalin takana, niin kyllähän siitä kaksi kertaa saadaan omiin kolisemaan. Tapparan kolmannen maalin haluaisin nähdä nauhalta uudestaan, kertanäkemältä nimittäin vaikutti se siniviivan ylitys paitsiolta. Saattoi kyllä olla toiveajatteluakin tuossa tilanteessa.

Kahdessa viimeisessä erässä ei sitten enää hölmöilty, ja kun 1. erän murheenkryyninä ollut purkukiekotkin saatiin hieman parempaan kuosiin (kyllä niissä työmaata silti vielä riittää), alkoi pelin hallinta tuottaa jo osumia JYP:llekin. Raycroftilla poltteli kiekot aika paljon, ja mukana oli melko paljon epävarmuuspomppuja näiden pelityyliin kuuluvien lisäksi. JYP:n otteet hyökkäyspäässä saivat viimeinkin kaivattua laatua ja tilanteet saatiin väännettyä kulmista maalillekin, missä oli ongelmia mm. tuon nollaputken aikana.

Ykköskenttä on kokonaisuudessaan melko tulessa, mutta Jaakko Uhlbäck on tällä hetkellä The Man tuossa ketjussa. Taidossa häviää ketjukavereilleen, mutta viime peleissä on löytynyt työntekoon sellainen asenne, ettei kahdessa ottelussa tehdyt neljä maalia ole yhtään liikaa. Hieman yllättäen ykkösen heikoin lenkki on Korhonen, jolla on pakottava tarve heittää kaksi kierrosta akselin ympäri, kärrynpyörä ja puolivoltti ennen kuin kiekosta voi edes harkita luopumista. Jossain vaiheessa noiden kiemuroiden kanssa käy vielä huonosti. Pakkipari Virolainen pelasi muuten yhden kauden parhaista peleistä. Näköjään jääajan vähentyessä vaihtojen laatu kasvaa.

Nyt sitten kaikki sormet ja varpaat ristiin, että hyvä ote jatkuu lauantainakin. Tosin taidan olla yksin tämän toiveen kanssa, kaikki muut tuohon otteluun saapuvat taitavat toivoa lähinnä verta kentälle.
 

tsei_tsei

Jäsen
Viestin lähetti Sasha
Tom Draper... Alfie Michaud... Andrew Raycroft? No joo. Ei nyt tuomita vielä.

Draper oli Tapparassa hyvä, Michaud ei saanut oikeastaan edes kunnon mahdollisuutta. Raycroftin piikkiin meni tänään ilmeisesti yksi maali. Melkoista ilotulistusta näytti oleva ainakin telkkarin perusteella. Ei tuollaisiin paljon ole saumaa.
 

tsei_tsei

Jäsen
Viestin lähetti eagle
edit:Unohtui, Vertala kyllä kummasti oppinut maailmalla tuota turhien jäähyjen ottamista, typeriä jäähyjä. Ainiin ja tärkeimpänä, saisiko sen konepisteen mainoksen johonkin helvettiin, ei tuolla tauoilla kestä selväjärkisenä jos on kuulo.

Vertala on kyllä käyttänyt mielestäni aina mailaa varsin rumasti. Jo heti Tapparaan tullessaan. Tosin liike oli niin loistavaa, että mailaa ei tarvinnut niin paljoa käyttää. Muistelisin kuitenkin, että Vertalalla on paljon kakkosia kaikilta kausiltaan.

Konepisteen mainoksesta samaa mieltä. Pakko lähteä kiertämään hallia, muuten hajoaa pää.

Ja Raycroftista ajattelen samalla tavalla. Peliä en nähnyt, mutta toivoin hyvää mailapeliä ja sen tuomaa varmuutta. Kyllä kaverilla ominaisuudet pitää olla kunnossa, kun on tuolle tasolle päässyt, mutta pelityyliin tottuminen vie aikaa.
 

axe

Jäsen
Viestin lähetti Rapukäsi
Kuvakoostetta katsellessa en voi taas kuin ihmetellä. Virtasen 3-2 maalissa, kuka Tapparan pelaajista on maalin takana juttelemassa JYPpiläisen kanssa mukavia? Ei oman maalin edustaa voi jättää tollalailla tyhjäksi. Seurataan sitä peliä, eikä kiekotonta vastustajaa oman maalin takana. Pitäisi nyt sen verran pystyä peliä seuraamaan, että tietää onko pakkipari(mikäli kyseinen pelaaja oli pakki) maalilla, vai jossain muualla toikkaroimassa ja jättää se kiekoton vastustaja ihmettelemään sinne maalin taakse. Harvemmin sieltä maalin takaa kuitenkaan kiekkoa reppuun laitetaan, varsinkaan jos kiekko on jossain aivan muualla. Perkele.

Kuvakooste ei kerro kuitenkaan totuutta tuosta tilanteesta. Salmela siellä maalin takana luumuilee, mutta hän oli ihan oikealla asialla, koska hetkeä aiemmin syöttö on tullut sieltä takaa Uhlbäckiltä Virtaselle. Salmela kiersi Uhlbäckin kanssa maalia ja siitä Anssia voi syyttää, ettei pärjännyt Jaakolle alkuunkaan. Yritti tuuppia vähän mutta ei päässyt yhtään edes häiritsemään menoa ja lopulta päästi Uhlbäckin vielä antamaan helpon syötön siihen kulmalle.

Se nukkuja on Kantor, joka jäi haahuilemaan ties minne vartioimatta ketään. Aika vähän yllättäen se täysin vapaa mies löysi tiensä siihen maalin eteen. Ja sai kiekon.

Salmelalla oli huonoon esitykseensä sentään jonain selityksenä kolmas peli kolmeen päivään (tiistaina Espoo, keskiviikkona A-junnujen kanssa Kuopiossa keräämässä ottelumäärää täyteen mahdollista playoff-edustusta varten), mutta Kantorilla ei pitäisi olla tekosyytä.

Vielä niistä Vertalan jäähyistäkin. Siinä avauserässä Korhonen veti pitkän kiekon ja hetkeä myöhemmin Vertala nosti Korhosen laidalle. Estäminen?
 

Defense

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti Alex
Martins jäi hautomaan kiekkoa alleen kulmassa, jolloin Tapparan äijä kaivoi sen kunnolla pois sieltä. Tästähän tällä Alaskan farmiliigan kaverilla meni hermot.

Vain parhaat scoutit löytävät helmiä Alaskan farmiliigasta. Eikös tämä teidän uusi maalivahtinne löytynyt samasta liigasta!
 

Overtime

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti Henkka
Enpä olisi uskonut että Mikko Myllykoskea on joskus näin ikävä.

Niin huonosti ei asiat saa olla että tulee Myllykoskea ikävä, laitetaan sitten kentälle vaikka meripoiju tai jotain mutta sitä sekoilijaa en toivoisi näkeväni enää koskaan Tapparan kokoonpanossa.
 

zet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Ritari
Pari hajahuomiota pelistä MTV3:n rahastusvideoiden tarkastelun jälkeen:
* Eikö J-P Hytönen ohjaa Kovasen vetoa maaliin tilanteessa missä JYP tasoittaa 1-1:een ja maali merkitään Kovaselle?
* Ennen Tapparan 3-1 -maalia Jypin kiekollinen mies (Louhivaara) kampataan hyökkäyspäässä Rantalan edessä nurin ja Tappara pääsee ylivoimahyökkäykseen. Tilanteesta olisi voinut hyvin viheltää jäähyn.
* Virtasen Antilta nätti maali 3-2:een ja mahtava syöttö Westcotin 4-5 - maaliin. Tälläista Virtasta on odotettu tammikuun alku.
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti zet
Pari hajahuomiota pelistä MTV3:n rahastusvideoiden tarkastelun jälkeen:
* Eikö J-P Hytönen ohjaa Kovasen vetoa maaliin tilanteessa missä JYP tasoittaa 1-1:een ja maali merkitään Kovaselle?

Niin minäkin paikan päällä luulin. Näin vedon sieltä Kovasen takaa hyvältä hollilta kiekon suunnan kannalta. Aivan varmasti se muutti suuntaa siinä Hytösen kohdalla, enkä pistäisi veskan piikkiin. Hytönen tuulettikin sitä osumaa vähän sellaiseen "kai kaikki näki miten vitun hieno ohjaus oli" -tyyliin.

Mutta ilmeisesti se nyt sitten ei ainakaan mailalla sitä nätisti napauttanut sisään, koska olisihan tekijä vaihdettu myöhemmin tilastoihin. Pomppasi jostain.
 

Rapukäsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
viestin lähetti axe
Kuvakooste ei kerro kuitenkaan totuutta tuosta tilanteesta.

Joo, harvoinpa se koko totuus kuvasarjasta paljastuu, vaikka väittävät että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. No poitti oli kuitenkin se, että kumman usein se Tapparan maalin edusta on tyhjänä omista miehistä tälläkin kaudella ollut. Pakit ovat harhailleet "omien" miestensä perässä ties missä, eivätkä hyökkääjät ole tajunneet/viitsineet paikata. Kun tässä nyt on puolitoista kautta tuota katseltu, niin on vaikea ymmärtää miksi näin käy pelistä toiseen. Eikö perkele voisi palata siihen ohjesääntöön, että siellä maalinedustalla on aina oltava oman päivystämässä, no matter what?

Vai Kantor se siellä etsi omaa paikkaansa, taisi olla mieheltä jäätävä esitys eilen.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Näiden kahden matsin aikana JYP on näyttänyt ainakin sen että asenne on saatu kohdalleen. Koko matsin ajan taistellaan ja vaikka oltaisiin tappioasemassa niin ei luovuteta. Radiosta kuunneltuna ainakin huikeaa taistelua. Tynikin oli vireessä.

Uhlbäck se sitten jatkoi siihen mihin edellisessä matsissa jäi, mutta Kovasen loistavat esitykset oli pienoinen yllätys. Korhonen se jatkaa hieman varjojen mailla. Taitaa ne sopimusneuvottelut mietityttää sen verran ettei voi kunnolla peliin keskittyä. Raycroft oli oikeastaan sellainen mitä ennen matsia mietinkin. Ei ole vielä sellaisessa vireessä mitä tulee olemaan muutaman pelatun matsin jälkeen.

Jep, simmottis. Huomenna taistelemaan pisteistä Ässien kanssa.
 

goal

Jäsen
Viestin lähetti Henkka
Enpä olisi uskonut että Mikko Myllykoskea on joskus näin ikävä.
Niin, Myllykoski on joutunut siinä huonoon saumaan, että kun Kantor tekee aikamoisia hasardeja pelistä toiseen, Myllykoski joutuu paikkaamaan niitä. Ja siinä samalla saa Tappara-faneilta aikamoista kuraa niskaansa, kun useimmat fanit eivät tunnu näkevän muuta kun sen kiekon ja lähiympäristön. Ja usein se on ollut Myllykoski, joka on taistellut omalla maalilla 2 tai 3 vastustajaa vastaan.
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Viestin lähetti Pakkipari
Radiosta kuunneltuna ainakin huikeaa taistelua. Tynikin oli vireessä.

Heh joo todellakin oli. Hyvä ettei itse pitänyt ottaa rauhoittavia kuunnellessa, kun ei ollut kauheasti hengähdystaukoja Tynillä. Pitkästä aikaa sitä perinteistä Karia, huomaa että JYPin taisteluilme tarttui myös häneen. Loistava selostus ja aivan mieletöntä hehkuttamista koko ajan :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös