Tappara-Ilves 3.4.01

  • 3 310
  • 46

YSI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
JIPPII!!!

Ei ole enää ääntä jäljellä.

Kyllä tuntuu mahtavalta. Ilves taisteli hyvin, mutta paremmalleen hävisi. Vaikka Veskun jäähy tulikin ihan perusteetta jäi niin paljon tuomareilta viheltämättä ja Tapparan pyöritys kolmannessa erässä olisi tuonut ne maalit ilmen sitäkin.

Loppuun saakka taistellaan!!!!
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pullot piiloon - mitään ei ole vielä voitettu

Että sai Viitakoski aiheettomasti jäähyn? Lahjakkaasti jäi taas huomaamatta se Ojasen saama jäähy hetkeä aiemmin. Tukio laittoi niin kovat filmaattiset päälle, että tuomariakin hävetti retkahtaminen moiseen kavaluuteen. Se Viitakosken jäähy oli selkeä kuittaus aiheettomalle Ojasen jäähylle.

Sitä paitsi, olisi niitä jäähyjä voinut antaa Ilvekselle vimeisen kolmen minuutin aikana ainakin neljästä tilanteesta, vaan ei annettu. Tasatilanteesta lähdettiin jatkoajalle ja toinen voitti. Kummallakin oli mahdollisuus tehdä maali.
 

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kaiken oleellisen kertoo seuraava tilasto välieräsarjasta:

Maalit 1. ja 2. erässä:
Tappara: 4
Ilves: 4

Maalit: 3.erässä ja jatkoajalla:
Tappara: 8
Ilves: 0

Tapparan laajempi materiaali vei kaikissa peleissä voiton, kun Ilves oli puhki pelin lopussa.
Mahtavasti Ilves tänäänkin taisteli eikä voi muuta kuin ihaille esim. Majeskyn asennetta.
Parempi joukkue meni finaaliin, mutta olisi kyllä suonut käännekohdan tapahtuvan muulla tavalla
kuin tuomareiden karmaisevalla virheellä. Olisihan Tappara toki ilman tuotakin saattanut pelin
vääntää edukseen, mutta pirun paha maku jäi kuitenkin tosta hommasta suuhun. Eihän Ilves kyllä
millään olis tuolla loukkaantumissumalla ja väsymyksellä kahta seuraavaa peliä voittanut, joten eihän tuossa
finaalipaikka tietenkään ratkennut. Olisi se kuitenkin ollut mukava nähdä vielä yksi peli, jossa Tapparalla olisi paineet olleet jo aika kovat.

Onnitteluni tapparaisille! Kaupungin jääkiekkovaltikka oli kiistatta tänä vuonna Tapparan hallussa. Hieman kadehdin teidän kokemianne fiiliksiä, mutta eiköhän tässä muutaman vuoden sisään ole taas meidän vuoro. Finaaleissa en millään pysty Tapparaa kannattamaan vaikka kuinka yrittäisin. 20 vuoden viha-rakkaus suhdetta ei niin vaan muuteta. Tasaiset finaalit on kyllä varmasti tulossa. Ei pääse TPS todellakaan helpolla ja tuskinpa sarja ratkeaa kolmessa ottelussa kumpaankaan suuntaan.
 

#69

Jäsen
polvipetteri

Olen kyllä hieman eri mieltä Ojasen jäähystä. Kyllä siinä helposti varmaan kaatuu kun toinen on mailan mitan verran edellä ja jostain tulee äkkiä maila olkapään korkeudella hieman jarrutetaan ja maila jää siihen niin kyllä ollaan pyllyllään ja mikä on sen jälkeen tuomarin tehtävä ? Viheltää jäähy. Jos tuollaiset virheet jätettäisiin viheltämättä niin kentällähän sais koukkia miten tahansa.
 

axe

Jäsen
Jäähyn sai ja ehkä pitikin Ojaselle viheltää siitä koukusta, mutta jos Jannen kohdalla sunnuntaina valitettiin filmaamisesta, niin sama päti nyt vähintään kaksinverroin Koistiseen.

Viitakoski meni muuten todella kiltisti jäähylle istumaan eikä purnannut muutenkaan omasta jäähystään, vaan siitä ettei Markkanen saanut huitaisustaan jäähyä. Hallissa olin toisessa päässä enkä tilannetta todellakaan nähnyt, tv-kuvassa taas tilanne näyttäisi tulevan kameran linssin eteen liian myöhään. Ehdottomasti playoff-hengen ja muutenkin pelin hengen vastainen jäähy, mutta taisi Vesku sittenkin vähän näpeille osua, ettei se nyt ihan ilmasta ollut vedetty.

Mitäs mieltä muuten siitä tilanteesta jossa Majesky taklasi kiekottoman Hassisen päin omaa maaliaan ja sitten vielä Pietilä otti syyttömästä Janista vapaapainiotteen? No penalties, aloituskin vielä keskialueelle...

Sitten ihan <I>oikea</I> kysymys ilman pohdiskelua ja huonoa voittamista: Jos Koistinen olisi Ojasen koukkaamista avustettuaan saanut 10-minuuttisen, niin montako jalkeille kykenevää pakkia Ilvekselle olisi enää jäänyt? Majeskyn saa laskea kahtena.
 

Rikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hyvä taistelu

Ihan hyvin taisteltu Ilvekseltä siihen nähden mitä rallia ne oli Hifkin kanssa pelannut. Lopussa alko huomata että paukut on lopussa
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jukka Rautakorpi

Rautakorpi ainakin osoitti taktiset kykynsä. Vai vieläkö joku kyseenalaistaa hänen taitonsa? Ketjumuutokset ja tiivistäminen kolmeen ketjuun toi ratkaisun, joka oli suurelta osin valmentajan (sekä Ilveksen väsymyksen) ansiota.

Jatka Jukka samaa rataa ja kukista "Kuningas Midas". Hannu Jortikka on ollut viidessä finaalissa valmentajauransa aikana ja poistunut joka kerta voittajana. Nyt on aika laittaa tälle tarinalle piste. :)
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Ilves taisteli todella hyvin, siitä kaikki kunnia heille. On melkoinen ihme, jos Helmistä ja Viitakoskea ei nähdä kevään MM-kisoissa.
Tapparan peli ei ollut eilen täysin uomissaan, mutta finaaleihin on vielä sopivasti aikaa. Onneksi kaikki paineet tulevat olemaan TPS:llä.
Ilves-Kärpät pronssipelihän on siirretty perjantaille. Mahtaakohan kyseinen ottelu näky tv:stä? Ainakin ohjelmatiedoissa lukee perjantain kohdalla sm-liigan pudotuspeliottelu. Harvoin on pronssipeli tv:ssä nähty, mutta nyt siihen on pieni mahdollisuus...??
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
erno

ööh...tuota mitkä paineet?
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Kovinpa se siltä tuntuu, kun näitä juttuja lukee ja yleistä ilmapiiriä tunnustelee, että Tepsille häviö finaaleissa olisi paljon katkerampi pala kuin Tapparalle. Ja eikös pakkovoitot tuo yleensä paineita....
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Älä sekoita asioita keskenään erno

Luuletko todellakin, että tps on jokin amatöörijoukkue, jolla on paineita finaalipeleissä? Kyllä ne paineet taitavat olla ennemminkin fanien keskuudessa. Tepsiä ei pidä sekoittaa tps-faneihin. Joukkueilla voi olla ylilatautumista, mutta ei todellakaan paineita. Joukkueet ovat suhteellisen tasaväkisiä eli ennakkosuosikin asemaankaan ei kumpikaan joudu...tämäkään ei varmasti joukkueita suuremmin rasittaisi. Kummatkin lähtevät pelaamaan omaa peliään ja sitten katsotaan millainen soppa saadaan keitetyksi.
 

tsei_tsei

Jäsen
Paineista

Mielestäni on naurattavaa väittää, että TPS:llä ei olisi paineita. Paineita on varmasti molempien joukkueiden pelaajilla ja valmentajilla. Mika Häkkinen on tunnustanut paineet, niin ovat monet muutkin. Turha niiden olemassaoloa on kieltää.

Kyse onkin siinä, miten pystyy käsittelemään nuo paineet. Paineet on kyettävä jättämään osittain taustalle, mutta osa olisi vielä kyettävä suuntaamaan oikeisiin asioihin. Paineista tulee se viimeinen tsemppi. Jos menestyspaineita ei ole, tulee ottelusta vain höntsäilyä. Tämän tietää kaikki jotain urheilua kilpatasolla harrastanut.

TPS on rutinoitunut ja kokenut joukkue. Se pystyy todennäköisesti käsittelemään paineet oikein. Jos peli ei kuitenkaan ala kulkemaan alkujaan, niin ongelmia saattaa tulla. Tappara on pudotuspeleissä kokemattomampi niin valmennukseltaan kuin joukkueeltaankin. Ainoastaan Janne Ojanen on voittanut jotain aikuisten sarjoissa. Toisaalta Tappara on sarjoissa Lukkoa ja Ilvestä vastaan näyttänyt voittajan elkeitä. Kyky kääntää tasainen ottelu tappioasemasta voittoon on suuren joukkueen merkki.

Monesti puhutaan, että TPS, ManU tai joku muu vastaava joukkue ryöstää pisteitä. Monesti tuntuu, että vastustaja oli parempi. Suuret joukkueet vaan yleensä voittavatkin myös huonolla pelillä. Rutiini ja usko omiin kykyihin on niin korkea. TPS on tällä saralla jo vanha tekijä, Tappara on vasta kasvanut/kasvamassa suureksi.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Viestin lähettänyt käyttäjä Moto
Vaikka tämän päivän ottelussa hieman enemmän Ilvestä kannatinkin, kävi silti pieni vanhingonilo mielessäni, kun se ratkaisumaali tuli. Saittepas maistaa oikein kunnolla sitä katkeraa kalkkia, jota pariin kertaan Hifkille juotitte

Kausi 1997-98 3.finaali HIFK-Ilves 2-1ja., Ilveksen mestaruusmahdollisuudet katosivat.

Kausi 1998-99 4.puolivälierä Ilves-HPK 4-5ja., Ilveksen mestaruusmahdollisuudet katosivat. (aiemmin Ilves hävisi myös 2.puolivälierän jatkoajalla)

Kausi 1999-2000 3.puolivälierä TPS-Ilves 4-3ja2., Ilveksen mestaruusmahdollisuudet katosivat.

Kausi 2000-2001 3.välierä Tappara-Ilves 3-2ja., Ilveksen mestaruusmahdollisuudet katosivat.



Ilveksen Kanada-maljan hakureissu on siis tyssännyt neljänä kautena peräkkäin jatkoaikatappioon. Pari jatkoaikatappiota kokeneen HIFK-fanin vahingonilo hetkellä kun Ilvekselle käy taas, niinkuin aina, näin on vähän käsittämätöntä. Et sinä tiedä vielä mistään mitään.

Toinen mielenkiintoinen putki:

1997-1998 2.finaali Ilves-HIFK 1-7
1998-1999 2.puolivälierä Ilves-HPK 4-5ja.
1998-1999 4.puolivälierä Ilves-HPK 4-5ja.
1999-2000 2.puolivälierä Ilves-TPS 1-7
2000-2001 2.puolivälierä Ilves-HIFK 2-4
2000-2001 4.puolivälierä Ilves-HIFK 0-3
2000-2001 1.välierä Tappara-Ilves 5-1
2000-2001 2.välierä Ilves-Tappara 1-4
2000-2001 3.välierä Tappara-Ilves 3-2ja.

Ilves on siis hävinnyt 9 playoff-ottelua Tampereella peräkkäin, tosin edellinen voitto, kaudella 1997-1998 3.välierässä Jokereista 3-2, varmisti Ilveksen <b>edellisen</b> SM-mitalin, joten ympyrä sulkeutunee perjantaina.

Ja vielä yksi:

1989-90 Ilves putosi TPS:lle, Ilves 2., mestari TPS
1990-91 Ilves ulkona pudotuspeleistä (10.)
1991-92 Ilves ulkona pudotuspeleistä (9.)
1992-93 Ilves putosi TPS:lle, Ilves 8., mestari TPS
1993-94 Ilves putosi Jokereille, Ilves 7., mestari Jokerit
1994-95 Ilves ulkona pudotuspeleistä (12.)
1995-96 Ilves putosi Jokereille, Ilves 8., mestari Jokerit
1996-97 Ilves putosi Jokereille, Ilves 4., mestari Jokerit
1997-98 Ilves putosi HIFK:lle, Ilves 2., mestari HIFK
1998-99 Ilves putosi HPK:lle, Ilves 6., mestari TPS
1999-00 Ilves putosi TPS:lle, Ilves 8., mestari TPS


Eli kaudesta 1989-90 lähtien, yhtä säännön vahvistavaa poikkeusta lukuunottamatta, Ilveksen playoffsissa kaatanut joukkue on ollut myös Suomen mestari.
 
Viimeksi muokattu:

Prosessori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähettänyt käyttäjä axe
Sitten ihan <I>oikea</I> kysymys ilman pohdiskelua ja huonoa voittamista: Jos Koistinen olisi Ojasen koukkaamista avustettuaan saanut 10-minuuttisen, niin montako jalkeille kykenevää pakkia Ilvekselle olisi enää jäänyt? Majeskyn saa laskea kahtena.

Smith, Pettinen, Bruun, Sammalkangas ja tupla-Majesky. Että kaippa noilla ihan mukavasti ois pärjätty, tosin Bruun oli pihalla kuin Jutila lintulaudallaan.
 

ippe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähettänyt käyttäjä Mane
1989-90 Ilves putosi TPS:lle, Ilves 2., mestari TPS
1990-91 Ilves ulkona pudotuspeleistä (10.)
1991-92 Ilves ulkona pudotuspeleistä (9.)
1992-93 Ilves putosi TPS:lle, Ilves 8., mestari TPS
1993-94 Ilves putosi Jokereille, Ilves 7., mestari Jokerit
1994-95 Ilves ulkona pudotuspeleistä (12.)
1995-96 Ilves putosi Jokereille, Ilves 8., mestari Jokerit
1996-97 Ilves putosi Jokereille, Ilves 4., mestari Jokerit
1997-98 Ilves putosi HIFK:lle, Ilves 2., mestari HIFK
1998-99 Ilves putosi HPK:lle, Ilves 6., mestari TPS
1999-00 Ilves putosi TPS:lle, Ilves 8., mestari TPS


Eli kaudesta 1989-90 lähtien, yhtä säännön vahvistavaa poikkeusta lukuunottamatta, Ilveksen playoffsissa kaatanut joukkue on ollut myös Suomen mestari.

Aaaaah, lupailee hyvää!
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Niin, paineita on varmasti kaikilla, mutta pianhan se nähdään kenet ne lopulta kipsaavat....
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähettänyt käyttäjä tsei_tsei
Ainoastaan Janne Ojanen on voittanut jotain aikuisten sarjoissa.

Nyt tsei_tsei on lukenut liikaa Hesaria, jossa tämä sama harha vähän aikaa sitten julkituotiin. Tärkeäksi osoittautunut playoff-pelaaja Tero Lehterä on kai myös joskus voittanut jotain?
 

tsei_tsei

Jäsen
Viestin lähettänyt käyttäjä Gagarin


Nyt tsei_tsei on lukenut liikaa Hesaria, jossa tämä sama harha vähän aikaa sitten julkituotiin. Tärkeäksi osoittautunut playoff-pelaaja Tero Lehterä on kai myös joskus voittanut jotain?

Katos perskule. Itse kun tuosta puhuttiin (olikos Hockey Nightissa), niin kotisohvalla tokaisin, että kyllähän Lehterä on urallaan voittanut jotain. Nyt sitten kun itse kirjoitan asiasta, niin sorrun samaan virheeseen. Lehterähän on pelannut vielä loistavat pudotuspelit tähän asti.
 

Tapparammiäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
...lasketaanko näihin voittamisiin myös junioreitten mm-kisat? Vähän voittokanta miehistössä siitä laajenisi.
 

Tapparammiäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Joo, sorry. huomasinkin jo, että kyse oli aikuisten sarjoista..:)

Sitä se hurmos teettää..;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös