karotenoidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Canucks, PYRY
Oma osio, vihdoin! Julkaisenpa sen kunniaksi ennakot Tapparan E-lohkon muista joukkueista. Trinecin ja Storhamarin ennakot on olleet jo toisaalla, mutta Djurgården-ennakko on ennenjulkaisematon.

# Djurgården

### Kotikaupunki:
Tukholmassa on enemmistö palstalaisista käynytkin, kaikki tietää. Se on ruotsalainen kylä siinä vastarannalla turun satamasta katsoen, sipsitehdassaaresta vähän matkaa eteenpäin. Seuran nimi tulee Östermalmin kaupunginosassa sijaitsevasta alueesta, jossa seura on perustettu vuonna 1891. Siellä on suosittuja turistinähtävyyksiä kuten huvipuisto ja museoita.

### Areena:
Djurgården vissiin pelaa tätä nykyä vallan vanhassa Hovetissa, joka vetää reilun 8 000 katsojaa. Hovetin välittömässä läheisyydessä sijaitsevaan Globeniin on tarkoitus palata sitten, kun se on remontoitu lattiasta kattoon, mutta kaupunginvaltuusto ei oo vielä antanut edes fyrkkia remonttiin.

### Historia:
Seura on perustettu vuonna 1891 ja jääkiekkoa se on pelannut vuodesta 1922. Sillä on kaikista seuroista eniten Ruotsin mestaruuksia, 16 kappaletta. Suurimmat menestysjaksot ajoittuvat 20-, 50-, 60-, 80- ja 90-luvuille. Viimeisin mestaruus on vuodelta 2001; vuonna 2010 seura pistäytyi finaaleissa. Pari vuotta myöhemmin seura tippui Allsvenskaniin, missä vietti pari kautta ja nousi sitten takaisin kaudeksi 14-15.

### Värit:
Kotipaita on hyin tummansininen, jossa punainen on kakkosväri ja kolmosväri on keltainen. Vieraspaita on sinisen sijaan valkoinen. Housut ovat tummansiniset.

### Viime kausi:
Djurgården ei ollut mukana CHL:ssä, sillä viime kausi oli ensimmäinen vahva kausi uuden tulemisen jälkeen. SHL:n runkosarjassa se selviytyi täpärästi toiseksi keräten noin 1,83 pistettä per ottelu. Sitä kautta tuli myös paikka CHL:ään. Puolivälierissä kaatui Linköping 4-1, mutta välierissä Skellefteå oli vahvempi voitoin 2-4. Pronssihöntsää ei Ruotsissa pelata, mutta lopputuloksissa Djurgården oli paremman runkosarjan pelanneena semifinalistina ainakin epävirallisesti kolmas.

### Pelaajaliikenne ulos:

Ykkösmokke on viety toiseen SHL-seuraan. Nuoremmat saavat vastuuta. Puolustuksesta on viety yksi mies NHL:ään ja yksi SHL:ään. Hyökkäyksestä on lähtenyt kaksi miestä NHL:ään, ykköspistelinko Kiinaan ja pari muuta runkopelaajaa muihin SHL-joukkueisiin. Erityisesti senttereitä on viety monta. Vaihtuvuutta on erittäin paljon.

### Pelaajaliikenne sisään:

Sentteriksi on saapunut paluumuuttaja suoraan NHL:stä [Jacob Josefson](Jacob Josefson at eliteprospects.com). Färjestadista on tullut maajoukkuehyökkääjä [Dick Axelsson](Dick Axelsson at eliteprospects.com). Lisäksi muutama SHL-jyrä pienemmistä seuroista ja täytettä alemmista sarjoista ja junioreista. Parista nimivärväyksestä huolimatta nimilista on jonkin verran keventynyt. Mikä kai on ihan normaalia.

### Ennuste:

Euroopan vahvimman liigan edustajana Djurgårdenia kaikki kunnioittaa. Kuolemanlohkossa on kuitenkin pakko pelata tosissaan, jos jatkoon mielii.

# HC Ocelaři Třinec

### Kotikaupunki:

Rauman kokoinen pikkukaupunki aivan Tsekin itäisimmässä osassa lähellä Puolan rajaa. Slovakiaankaan ei ole pitkälti. Rakentunut terästeollisuuden varaan. Siitä tulee myös seuran nimi, "Trinecin terästyöläiset" tjsp.

### Areena:

Vuonna 2014 avattu 5200-paikkainen kiekkohalli, jossa Tappara vieraili jo sinä vuonna kun se valmistui. (Oli se peli, missä "äkillisen sairastumisaallon" vuoksi kokeneimmat parantelivat itseään koto-Suomessa. Tappara voitti silti.) Trinecissä on puitteet viimeisen päälle ja tunnelma katossa, jos sinne joku eksyy.

### Historia:
Trinecissä on pelattu kiekkoa vuodesta 1929 lähtien, mutta nykyinen seura pitää perustamisvuotenaan vuotta 1995. Käänteitä on vähän kuin Lahden Reippaalla konsanaan, joten rajanveto on vaikeaa. Nykyinen nimi on ollut käytössä vuodesta 1999. Seuralla on yksi mestaruus vuodelta 2011. Muutenkin se on tällä vuosikymmenellä ollut hyvin kärkikahinoissa mukana Tsekissä.

### Värit:

Trinecin värit ovat punainen ja valkoinen. Kotiasu on kokopunainen, jossa on valkoista kakkos- ja tehostevärinä. Vierasasussa paita ja sukat ovat valkoiset.

## Viime kausi:
Trinecin viime kausi muistetaan palstalla heidän CHL-menestyksestään. Alkulohkossa Trinec voitti neljä peliä ja hävisi kaksi, keräten 13 pistettä. Sillä se sijoittui toiseksi alkulohkossaan. Pudotuspeleissä kaatui Malmö yhteismaalein 4-2 ja sitten Brynäs yhteismaalein 8-4. Välierissä aiemmalla kierroksella Tapparan pudottanut tuleva mestari JYP oli vahvempi rankkarikisassa, joka tarvittiin otteluparin ratkaisemiseksi.

Extraligan runkosarjassa Trinec oli kolmas keräten 1,77 pistettä ottelua kohden. Pudotuspeleissä kaatui Pardubice voitoin 4-3 ja Mountfield Hradec Kralove voitoin 4-2. Kometa Brno vei kuitenkin mestaruuden voitoin 1-4, mutta hopeakin riitti CHL-paikkaan tietenkin.

### Pelaajaliikenne ulos:

Tätä nykyä 33-vuotias entinen Lukko-hyökkääjä [Jakub Petruzalek](Jakub Petruzalek at eliteprospects.com) siirtyy HC Litvinoviin. 31-vuotias hyökkääjä [Daniel Rakos](Daniel Rakos at eliteprospects.com) siirtyy puolestaan Hradec Kraloveen. Puolustuksesta Hradec Kralovessa jatkaa 34-vuotias veteraani [Tomas Linhart](Tomas Linhart at eliteprospects.com).

### Pelaajaliikenne sisään:

Hyökkäykseen on tullut kaksi suomalaiselle yleisölle tuttua nimeä. 28-vuotias sentteri [Marek Viedensky](Marek Viedenský at eliteprospects.com) pelasi muutama kausi sitten yhden kauden Hämeenlinnassa kohtalaisella menestyksellä. Samanikäinen laitahyökkääjä [Roberts Bukarts](Roberts Bukarts at eliteprospects.com) on ollut Latvian maajoukkueen jokakeväistä vakiokalustoa jo vuosikaudet. Bukarts pelasi KHL:ää pitkään, mutta on pari viime kautta pelannut Tsekin liigaa HC Zlinissä.

### Ennuste:

Tasapäinen haastaja Tapparalle ja Djurgårdenille. Näytti jo viime vuonna, että ottaa nämä pelit tosissaan. Jos kuitenkin joku pitää ennalta pudottaa jatkosta niin se on Trinec.

# Storhamar Ishockey

### Kotikaupunki

Hamar on keskikokoinen reilun 30 000 asukkaan kaupunki kaakkois-Norjassa noin 100 kilometriä Oslosta pohjoiseen. Lähettyvillä on myös Lillehammerin talviurheilukeskus. Hamar sijaitsee Mjøsan eli Norjan suurimman järven itärannalla. Muinaisnorjan sana "hamarr" tarkoittaa Wikipedian mukaan kivikkoista kukkulaa, minkä olen näkevinäni seuran logossa.

### Areena:

Joukkue pelaa vuonna 1992 rakennetussa CC Amfissa, jossa CC tulee hallin nimisponsorilta. Se tunnetaan myös nimellä Nordlyshallen eli "revontulihallina". Halli rakennettiin Lillehammerin olympialaisten taitoluistelua ja kaukalopikaluistelua varten. Hallissa pelattiin myös jääkiekon MM-kisoja vuonna 1999. Yleisöä mahtuu sisään 7 000.

### Historia:

Seura on osa Storhamar Idrettslag -seuraa, mistä tulee kirjaimet SIL joukkueen logoon. Jääkiekkoseura on perustettu vuonna 1957. Pääsarjassa se on pelannut 1990-luvun alusta lähtien ja se on voittanut seitsemän maan mestaruutta vuosina 1995, 1996, 1997, 2000, 2004, 2008 ja 2018. Vuosina 1998-2015 se pelasi eri väreissä ja tunnuksissa ja oli nimeltään Storhamar Dragons, mutta on nyt kolmen vuoden ajan pelannut taas perinteisellä nimellä. Takaisinvaihdokseen taisi johtaa jonkin sortin konkurssintapainen.

### Värit:

Kotiasu on kokonaan tummansininen, jossa on tehostevärinä etenkin olkapäissä keltaista. Vieraissa joukkue pelaa keltaisissa paidoissa, sinisissä housuissa ja keltaisissa sukissa.

### Viime kausi:

Storhamar oli Norjassa aivan omaa luokkaansa. Runkosarjassa se keräsi 2,40 pistettä peliä kohden ja pudotuspeleissä se voitti 12 peliä 14:sta. CHL:ssä se ei ollut mukana.

### Pelaajaliikenne ulos:

Hyökkäyksestä marraskuussa Patrik Thoresenin korvaajaksi Tsekistä hankittu 26-vuotias kanadalainen [Josh Nicholls](Josh Nicholls at eliteprospects.com) siirtyy ulkomaalaisvahvistukseksi Kunluniin. Mestaruuden takuumies, siirtotakarajalla hankittu [Jacob Berglund](Jacob Berglund at eliteprospects.com) palasi Saksaan. 27-vuotias ruotsalainen [Hampus Gustavsson](Hampus Gustafsson at eliteprospects.com) siirtyy Stjerneniin.

Kiekollinen 28-vuotias kanadalaispuolustaja [Kodie Curran](Kodie Curran at eliteprospects.com) siirtyy Rögleen. 26-vuotias kesken kauden tullut kanadalainen [Kenney Morrison](Kenney Morrison at eliteprospects.com) jatkaa Nitraan, Slovakiaan.

### Pelaajaliikenne sisään:

Nimekkäin paluumuuttaja on seuran oma kasvatti. Pietarista saapuu 34-vuotias laitahyökkääjä [Patrik Thoresen](Patrick Thoresen at eliteprospects.com). Jo viime kauden hän aloitti Storhamarissa, mutta siirtyi marraskuussa Norjan liigasta SKA:han, jossa on pelannut ennenkin. Sentteriksi tulee Stavangerista 24-vuotias maajoukkuesentteri [Eirik Salsten](https://www.eliteprospects.com/player/73463/eirik-salsten) ja laidalle Allsvenskanin AIK:sta kokenut 33-vuotias [Jens Jakobs](https://www.eliteprospects.com/player/73463/eirik-salsten). Sentteriksi tulee Färjestadista viimeiset kuusi kautta SHL:ää pelannut 36-vuotias veteraani [Niklas Fogström](https://www.eliteprospects.com/player/5878/niklas-fogstrom). Fogström on todellinen late-bloomer ja varmasti neverheardein suomalainen SHL-konkari aikoihin. Jopa niin never heard, että ulkomuistista sijoitin hänet puolustajaksi. Täytyi nyt korjata.

Puolustukseen on värvätty rightin kiekolliseksi pakiksi ECHL:stä 22-vuotias [Aaron Irving](https://www.eliteprospects.com/player/84245/aaron-irving).

### Ennuste:

Joukkue on luultavasti kaikkein vahvin pienempien liigojen joukkueista, mutta joutui epäonnekseen kuolemanlohkoon. Yllätysvalmis nippu ja kunnioitettava vastus joka tapauksessa ja todennäköisemmin voittaa ainakin jonkun pelin jos ei parikin. Norjan liiga on ollut jo pidempään nosteessa ja ammattimaistuu vuosi vuodelta.
 
Triple deke, glove side.

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ikävä varman voiton menetys norjalaisille heti alkuun, mutta sittenhän nuo 2 seuraavaa peliä on mennyt "ihan hyvin". Tänään kotiottelussa jos uudestaan pystyisi kaatamaan Trinecin, niin loisi uskoa että kyllä lohkosta jatkoon mennään.

Kuulemma peli alkaa klo 19. Kaikki jotka mahtuu änkee halliin, osa onkin jo siellä. Tappara-päivä nääs.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Tänään kotiottelussa jos uudestaan pystyisi kaatamaan Trinecin, niin loisi uskoa että kyllä lohkosta jatkoon mennään.
Ei kovin kovaa luottoa löydy jos vain uskoa loisi tämän illan voitto. :)

Sehän veisi Tapparan lähes käytännössä varmasti jatkoon, varsinkin jos samaan Djurgården voittaa kotonaan Storhamarin, niin jatko selvä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Surkealla esityksellä pari pinnaa Trineciltä. Onneksi on rutiinia. Oli kyllä keskittyminen äijillä pahasti hukassa, mutta annetaan anteeksi, kun ei se ole helppoa vetää tuo Tappara-päivä ja siihen sitten normaali suoritus päälle. Aivan kaameaa kuraa ekat 30min.

Standings

Näköjään ollaan lohkon kärjessä 9 pisteellä.

Tappara 9p
Djurpark 8p
Trinec 4p
Storhamar 3p
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sasha
Lohkosta rutiinilla jatkoon lohkovoittajana. Vaikka alkuun kävi pieni työtapaturma norjalaisten kanssa, kun viimeistelytehokkuus ei riittänyt otettavissa olleisiin kolmeen pisteeseen. Vaikka yksi peli on vielä alkulohkoa jäljellä.

Eilisestä pelistä ei taas suuria johtopäätöksiä voi vetää. Positiivisena lähinnä vahva kakkoserä. Kun jotenkin joukkue kykenisi pelaamaan niitä ehjiä 60 minuuttisia... Vahvoja aihioita näkyy noin erän otannalla aina. Kuuselan heräilyn merkit myös vahvasti posia.

Edelleen nämä CHL-pelit ovat mukavaa katseltavaa. Sääli, että yleisö ei näihin löydä. Sääli, että eivät saa medialtakaan täysin ansaitsemaansa huomiota.

Noh. Jatkopaikan ja lohkovoiton varmistuttua alkaa tuttu aika vuodesta. Joko tänä vuonna Tappara selviäisi CHL:n pudotuspeleissäkin vähän pidemmälle? Suomalaisseurat (pl. Kärpät) tuntuvat laajalla rintamalla konttaavan CHL:ssä tänä vuonna, joten ehkä pudotuspeleihinkin saataisiin ei-Liigajoukkue vastaan. Toivottavasti ainakin.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Mielenkiintoinen nelosketju tänään Djurgårdenia vastaan, Kasper Simontaival 16-v, Patrik Puistola 17-v ja Kristian Tanus 18-v. Nuoruuden intoa ainakin riittää.
 
Patrik Laine - Mario-esque
Aleksander Barkov jr. - Selke-good
Teppo Numminen - valurautapakki

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Minen kyllä yhtään ymmärrä. Miten se voittaminen voi olla noin helppoa Djurgårdenia vastaan jonka piti olla paha vastus. Ja vastaavasti liigassa niin vaikeaa. Onhan liigassakin nyt muutama voitettu mutta hikisesti maalin erolla.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Tappara siis voitti lohkonsa, mikä tarkoittaa sitä että seuraavalla kierroksella vastaan tulee jonkun muun lohkon kakkonen. G-lohko on vielä avoin, SC Bern ja Red Bull Saltzburg pelaavat tänään keskinäisen matsinsa joka määrittää kumpi jää lohkossa kakkoseksi. Muut lohkokakkoset ovat ZSC Lions Zürich, Red Bull München, HC Bolzano, Kometa Brno, Rouen Dragons ja HC Lugano.

Eipähän ainakaan tule kotimaista joukkuetta vastaan tällä kertaa. Lohkonsa voittanut Kärpät on Tapparan ohella ainoa jatkoon päässyt suomalaisjoukkue ja lohkovoittajat eivät ensimmäisellä kierroksella toisiaan kohtaa.

Playoffparit arvotaan perjantaina, ensimmäisen kierroksen matsit pelataan 6. ja 20./21. marraskuuta.
 
Aika multaa puistot.

Tollanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Huhhuh, että tuli kauden toustaiseksi tärkeimpään paikkaan täydellinen sukellus. Omissa jatkuvia karmeita mokia ja vastustaja uunotteli töitä pahemmin tekemättä 5 kassia, enemmänkin tarjottiin. Tapparan ukot ei puolestaan saaneet taaskaan kiekkoa edes tyhjään maaliin. Jotenkin näytti maalipaikan avautuessa kuin selkä olisi jo etukäteen suoristunut lannistumisen merkiksi ja seurauksena oli joku puolivillainen tuuppaisu, kuin keuhkotautisen lehmän henkäys. Yv aivan täyttä käkköä, joka on parhaimmillaan Erkinjuntin päämäärätöntä leipomista ja hupaisimmillaan niitä vekkuleita syöttöjä joilla paine puretaan itse heittämällä kiekko omaan päähän. Ei kyllä ole tuosta kerrassaan mitään hyvää sanottavaa.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
https://www.iltalehti.fi/jaakiekko/a/3d5b2840-72a9-4046-a38b-daa689c1f764 "
Missä yleisö? Hakametsässä on lähes tyhjää, kun Tappara hakee CHL:n jatkopaikkaa – katso kuvat lehtereiltä " IL

Hyvin taas taitaa kertoa suomalaisesta lehtikulttuurista kun jonkun toimittajan pitää lähteä ihan varta vasten otteluun että pääsee kesken matsin kirjoittamaan että yleisöä ei ole. Tiedä sitten paljonko oikeasti oli, CHL sivujen mukaan yli 4000, mutta omiin silmin näytti noissa kuvissakin olevan ainakin toimittajan puolella hallia ihan kohtalaisesti porukkaa jos noita kulmia ei laske. Yläkanttiin varmaan mutta oliko tosiaan tuhat ihmistä? Vähän toki vaikka olisi joku 3000 katsojaa, mutta hyvin saa hämmästellä tätä suomalaisten varsinkin toimittajien asenetta. Nykyisellään ihmettele vaikka jatkoaikakin tuottaisi tämmöisiä uutisia jatkossa.
 
Hockeyarena.net
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy