Onko palstalla muita tapaksen ystäviä kuin allekirjoittanut? Olen jo 20 vuotta perehtynyt tähän Välimerelliseen ruokakulttuuriin ja tuntuu, että asia syvenee entisestään kun vuosia tulee lisää. On myös palkitsevaa soveltaa tätä meidän omaan ruokakulttuuriin.
Omia suosikkejani ovat:
- marinoidut sipulit ja kirsikkatomaatit
- Serranonkinkku ja vesimeloni
- kylmäsavulohi, marinoidut katkaravut ja valkosipuliaijoli
- friteeratut mustekalarenkaat ja katkaravut sitruunamajoneesilla
- salamia oliivi/kapris pedillä ja yrttiöljy
- simpukat paprika/valkosipuli silpulla ja tillimajolla
- aurinkokuivatut tomaatit parmesaanilastuilla ja oliiviöljyllä
- kylmää tomaattikeittoa paahdetulla patongilla
- savulohta paahdetun kylmän suolaperunan kanssa ja kurkkumajoa
- kylmäsavuporoa paahdetulla paprikalla ja vuohenjuustodippi
- silliä rapukastikkeessa ja sardiinimajoa
- marinoidut valkosipulin kynnet ja vaalea leipä yrttiöljyllä
- pekonia ja herkkusieniä pippuridipillä
Näitä tulee itse tehtyä usein ja tuollainen 4-6 tapaksen setti on omiaan kattamaan leffanautinnon lauantai-iltana. Periaatteessa kylmiä ja lämpimiä tapas-annoksia voi kehitellä loputtomiin. Tarkoitus on saada mahdollisimman paljon erilaisia voimakkaita makuja pikkuannoksin ja vielä niin, että ne pienillä lautasilla hivelevät silmää.
Onko muilla palstalaisilla samankaltaisia kulinaristisia perversioita ja millaisia kun kyseessä on tämän kaltainen pikkuherkuttelu...?
Omia suosikkejani ovat:
- marinoidut sipulit ja kirsikkatomaatit
- Serranonkinkku ja vesimeloni
- kylmäsavulohi, marinoidut katkaravut ja valkosipuliaijoli
- friteeratut mustekalarenkaat ja katkaravut sitruunamajoneesilla
- salamia oliivi/kapris pedillä ja yrttiöljy
- simpukat paprika/valkosipuli silpulla ja tillimajolla
- aurinkokuivatut tomaatit parmesaanilastuilla ja oliiviöljyllä
- kylmää tomaattikeittoa paahdetulla patongilla
- savulohta paahdetun kylmän suolaperunan kanssa ja kurkkumajoa
- kylmäsavuporoa paahdetulla paprikalla ja vuohenjuustodippi
- silliä rapukastikkeessa ja sardiinimajoa
- marinoidut valkosipulin kynnet ja vaalea leipä yrttiöljyllä
- pekonia ja herkkusieniä pippuridipillä
Näitä tulee itse tehtyä usein ja tuollainen 4-6 tapaksen setti on omiaan kattamaan leffanautinnon lauantai-iltana. Periaatteessa kylmiä ja lämpimiä tapas-annoksia voi kehitellä loputtomiin. Tarkoitus on saada mahdollisimman paljon erilaisia voimakkaita makuja pikkuannoksin ja vielä niin, että ne pienillä lautasilla hivelevät silmää.
Onko muilla palstalaisilla samankaltaisia kulinaristisia perversioita ja millaisia kun kyseessä on tämän kaltainen pikkuherkuttelu...?