ktmike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
Kaksi harjoituspeliä pelattu. Muukalaislegioona on poistunut rahastamaan muita seuroja ja jäljellä on 2 viime kauden runkopelaajaa eli Elomaa ja Ilvessuo.

Lauri Huhdanpää on selkeästi Mestis-tason pelaaja ja hyvä vahvistus Kooveelle. Muut uudet sopimuspelaajat eivät ole erottuneet juniorimassasta, Anton Herpiniä lukuunottamatta.

Eilen väläytteli myös Eppu Varjamo, mutta eiköhän hän ja edellisessä pelissä hyvin pelannut Karri Aho jatka ilveksen A:n riveissä Kooveen viime kauden valmentajan Miikka Kuuselan alaisuudessa.

Eilisessä pelissä oli huomionarvoista myös Juuso Hahlin aktiivinen ote penkillä, ohjeita tuli koko ajan kentällä oleville pelaajille. Aikamoinen ero Kuuselan ja Selinin tyyliin verrattuna.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
CCCP, ILVES
Ohuelle näyttää rosteri. Ilveksestä varmasti jossain välissä löytyy apuja ja P-Amerikan pelaajatkin liittyvät mukaan.
 

ktmike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
Jos totta puhutaan niin jatkajina on viime kauden 3 ja 4 ketjun miehet 3 kpl. Yksi kentällinen löytyy mestistason pelaajia, ei enempää. Ymmärrän kyllä, että rahat on loppu isojen tappioiden jälkeen ja tämä kausi voidaan rämpiä miten vaan, mutta se kyllä verottaa katsojia peleistä aika lailla.
 

ktmike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
Koovee voitti sitten viimeisen harkkapelin Keuruulla 3-5-lukemin. Mielenkiinto kohdistui kuitenkin pelin aikana ilmestyneisiin pelaajakuviin, joissa Eppu Varjamo, Karri Aho ja Eemeli Mäki poseeraavat Kooveen pelipaita päällä. Joona Korhosella paitaa ei ollut. Nämä kaikki ovat siis Ilveksen U20-miehiä.

Myös Oskari Halmella ja Aleksi Tialalalla oli Kooveen asut. Näille kahdelle viimeiselle varmaan tulee sitten soppari. Ilveksen miehet olisi iso yllätys, lähinnä sen takia kun Ilves on vuosikausia rämpinyt A-junioreissa ja nyt tähän kauteen on satsattu, kun Kuusela & Selin ovat siirtyneet elvistelemään Ilveksen penkin päähän.
 

ktmike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
 

kilpuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KOOVEE
Kaikin puolin kelpo startti kauteen KOOVEElta. Kaikki A-lohkon joukkueet on tullut nähtyä. Pelien perusteella FPS on heikoin, muuten on tasaisempaa. Vantaa ja Espoo arvostettu turhan koviksi, molemmat ovat Dynamon voitettavissa normisuorituksella.

Monta hyvää äijää on rosterissa. Rautiainen on ollut hyvä maalilla. Puolustus on ollut heikoin lenkki, mutta sinnekin tulee Haaranen vahvistamaan. Aho ja Viinikainen olleet tähän asti parhaasta päästä. Hyökkäyksessä on monta hyvää pelaajaa, Finlay tietysti etunenässä.

Ja katsomoon näyttää, että tämän kauden valmennus on aktiivisempi pelaajien suuntaan ja kykenee tekemään muutoksia kesken pelin.

Toivottavasti kausi saadaan vietyä loppuun, sillä KOOVEE kyllä pärjää tänäkin vuonna.
 

Probert24

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Montreal Canadiens (jo ennen Sakua)
Kyllä tänään näytti teidän pelinne tosi hyvältä, joukkue pelasi hyvällä moraalilla ja joukkuepeli näytti kulkevan. Pakko myöntää että olen vähän kateellinen teidän valmennuksesta.
 

kilpuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KOOVEE
Paha mitään kovin syvää analyysia tehdä valmennuksesta, kun katselee vai pelit katsomosta. Mutta vaikuttaa paljon viime kautta paremmalta.

Kerfoot lähti kotiin, mikä on hyvä juttu molemmille. Ei ollut sarjan tasoa. Savilahti tilalle, toivottavasti on nyt sitoutunut menemään loppuun asti Dynamon mukana. On pelimies Mestikseen.

Tänään FPS kotona, pitäisi olla selvä voitto kairattavissa. Toivoisi, että yleisömääräkin saataisiin alkamaan edes kolmosella.
 

kilpuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KOOVEE
Voitto vorssalaisista tuli, mutta pelissä ei paljon hurraamista ollut. Melkoista sähläämistä, paljon ei viisikot yhdessä puuhastelleet. Onneksi vastus oli heikko. Kuten yleisömääräkin.

Tänään Espoossa tason noston paikka. Kotipelin perusteella Espoo on aivan voitettavissa, tosin mitään koomailua omassa päässä peli ei kestä. En osaa nähdyn perusteella pitää Espoota ja/tai Vantaata mitenkään merkittävästi Dynamoa parempina joukkueina, vaikka Veikkaus näköjään pitääkin.

Koppanen pelaa tasaisen varmasti hyvällä tasolla, ainakin nyt. Haaranen oli oikein hyvä lisä kiekolliseen peliin. Ja Savilahti laittoi paikoista sisään eilen.
 

kilpuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KOOVEE
Taas hienot pisteet vieraskentältä. Vajaa kymppi ensin pesukoneessa, sitten kuskin paikalle ja Espoo kumoon 6-2.

Alkaa näyttää siltä, että lohkon kovin joukkue löytyy Tampereelta. Haarasen ja Savilahden tulo ovat merkittävä lisä joukkueeseen.

Tän vuoden joukkue sytyttää enemmän kuin viime vuoden. Nyt on enemmän taistelua, uhraudutaan kiekkojen eteen ja parempaa viisikkopeliä. Ainakin tällä otannalla.
 

kilpuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KOOVEE
Männä viikolla pelattiin pari peliä. Ensin kotona tutusti alakanttiin ja käkeen TuTolta, sitten vieraista pisteet suurinumeroisesta pelistä Vantaalta.

Kotona ei ota oikein peli kulkeakseen. Ehkä tunnelma hallissa ei oikein sytytä, kun katsojia ei juuri enempää ole kuin reeneissäkään. Luvattoman helposti sai TuTo pinnat mukaan Hakametsästä, puolustaminen ei onnistunut tällä(kään) kertaa kotona. TuTo tosin puolusti varsin hyvin ja piti KOOVEEn melko hyvin poissa vaarallisimmalta sektorilta. Silti paikkoja oli Dynamollakin, mutta TuToa vastaan ei tehot riittäneet alkuunkaan. Viisikkopeli ei ottanut tuulta alleen oikein missään vaiheessa, ja päällimmäisenä jäi pelistä mieleen monet - välillä sinänsä näyttävät - sooloilut. Pakeista Haaranen ja Aho kuskailivat useamman kerran kiekkoa aivan liikaa. Viime mainittu pelasi muutenkin heikon pelin. Varjamosta tykkään myös, on taitava ja pystyy yllättäviin ratkaisuihin, mutta turkulaisia vastaan peli oli melkein pelkkää kuskaamista. No joo, takkiin tuli ja TuTokin oli ihan ok.

Perjantaina KOOVEE jatkoi hyviä vieraspelejä. KiVa meni lopulta nurin 7-5, joten tapahtumia riitti. Hyökkäyspeli toimi mukavasti, mikä riitti pisteisiin. Hovinen oli alakerrasta pois, se hiukan näkyi. Kolmannen erän alkuun saatu rankkari tuli tärkeään saumaan ja sen Haaranen laittoi taidolla verkkoon. Vaikka KOOVEE kolmannessa erässä niukasti kuskin paikan otti, oli KiVallakin omat saumansa viedä pisteet. Lopulta Elomaa pääsi ihmeen helposti nousemaan laidasta maalille ja pisti omat karat sisään maalin edestä.

Kotipelit pitäisi saada kuosiin, niin tulos olisi vielä parempi. Seuraavaksi on keskiviikkona FPS Hakametsässä, viimeksi vastaava peli meni jännäksi kun Dynamon keskittyminen ei selvästi ollut 100%. FPS kyllä yrittää ja taistelee, jos KOOVEE lähtee takki auki, niin Vorssalaisilla on saumansa. Lähtökohtaisesti kuitenkin pisteet pitäisi ottaa. Espoossa sitten odotteleekin luultavasti revanssinhaluinen kotijoukkue. Ihan mielenkiintoinen viikko tulossa, vaikka pikku hiljaa sitä jo odottelee muidenkin porukoiden kohtaamista.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR
Koppanen siis siirtyy naapuriin. Kymmenessä ottelussa hurjat teho 6+11 = 17, tarkoittaa, että Koppanen oli mukana yli 41%:ssa joukkueen tekemistä maaleista. Peliaikaa on tullut keskimäärin hyökkääjälle isot 21:05 minuutta, laukaisu-% 15,8 ja aloitukset on voitettu lähes 60%:n todennäköisyydellä. Miten täällä nähdään pelillisen johtajan poistumisen vaikutus? Miten iso jäävä aukko on?

Harmillista, että näin kävi. Mestis tarvitsee Koppasen profiilin pelaajia pelillisistä-, mutta myös imagosyistä.
 
"Me vihreät olemme valo, josta usein sokaistun itsekin, ja kun en enää näe ympärilleni, ymmärrän näkeväni itseni tarkemmin, ja siitähän politiikassa on kyse."
Ilta-Sanomien kolumnisti Jyrki Lehtola 14.8.2020

kilpuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KOOVEE
Semmoinen peli tänään. KOOVEE oli liikenteessä heikolla jalalla ja tahdolla, mutta tässä pelissä riitti tämäkin. Mitään kurinalaista viisikkopeliä ei paljon nähty. Pelin alussa oli neljä hyökkäystä, joissa kiekottomana ylimpänä viipotti pakki. Milloin Haarala, milloin Aho ja milloin Ilvessuo. Syöttöjä sinne tänne, tuntui ettei jätkät löydä toisiaan millään. Ja kaveri jalalla paljon edellä. Siinä se onneksi olikin.

Taitotasoltaan FPS - KOOVEEn onneksi - oli mitä oli. Ihan kiekonkäsittelystä lähtien näkee, että joukkue on koottu Suomi-sarjan pelaajista. Positiivista FPS:llä on tuo tsemppi, liike ja yritys, joka on ollut hyvää jatkuvasti.

Ei siis hurraahuutoja, mutta pinnat plakkariin kumminkin. Rautiainen ja Lahtinen saa mielestäni puhtaat paperit. Muut ei.

Koppaselle KOOVEE tarvitsisi korvaajan, tällä hetkellä ei noista ukoista saa kolmea hyvää hyökkäysketjua kasaan oikein millään. Kohtuullisen hyvää mestistasoista hyökkääjää homma huutaa. Menetys oli iso, mutta lähtö ymmärrettävä.
 

kilpuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KOOVEE
Pari tiukkaa peliä tauon jälkeen. Niistä kun saatiin naarattua 5 pinnaa mukaan, niin voi olla tyytyväinen.

Viikolla avauserä oli hyvä, mutta toinen aivan karmea. Kolmannessa peli hiukan parani, mutta voittomaalin teko jäi jatkoajalle. Puolustuspeli ei ollut mitään timanttia Vantaata vastaan, pakit tekivät monta hasardia, joista ei kuitenkaan kovalla prosentilla rankaistu. Kolppanen oli ok. Alivoimapeli kaipaisi parannusta ylipäänsä.

Tänään tulivat kaikki pinnat mukaan Forssasta. Kolppanen piti nollan, mutta joutui vain pari kertaa tekemään vaativamman torjunnan. Muuten maalille asti tulleet vedot pitikin ottaa. Torjuntoja tulee vihreitä vastaan paljon, koska FPS pyrkii pelaamaan kiekkoa maalille kutakuinkin joka hyökkäyksessä.

Dynamo olisi voinut viedä isommallakin marginaalilla, mutta paikoista ei oikein maistunut - ja FPS myös puolusti vetopaikat pois kohtuullisesti. Ensimmäistä kertaa oltiin selvästi kuskin paikalla FoPSia vastaan, jalka liikkui varsinkin parissa ekassa erässä hyvin. Pientä pikkunättiä neppailua ja etenkin pakeilta turhaa kuljettelua oli, mutta ei turmioksi asti.

Tiistaina jatkuu, varmaan Tuominen on jo rosterissa tuolloin. Jos nyt pelikunnossa on, niin on juuri niitä miehiä joita mukaan tarvitaankin. Koko ajan kiinnostaa enemmän ja enemmän pelit muiden lohkojen joukkueita vastaan. Niitä en ole nähnyt, mutta jostain syystä tuntuu että sarjan kaikkein kovimmat joukkueet ovat muissa lohkoissa.
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Liam Finlay siirtyy Slovakian pääsarjaseura HK Nitran riveihin. Harmi homma.
 
Kaarina on koti ja Paimio synnyinpaikka, mutta sydän sykkii ainoastaan Stadin Kingeille <3

—> "Ainakin Morley oli täysin näkymätön tänään Kunykin verrattuna." - Käyttäjä Jääkaappi perustelee, miksi Kunyk on parempi kuin Morley. Morely ollut viestin kirjoitushetkellä jo useamman viikon loukkaantuneena, eikä pelannut ottelussa...

kilpuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KOOVEE
Kanadan ihmeet ovat tulleet ja menneet. Pakki Canade olisi ollut pelimies, mutta aikaa sitten poistuivat vahvuudesta.

Tauon jälkeen on ollut kehissä todella kesy KOOVEE. Eilinen läpsyttely Forssaa vastaan oli jo niin huono esitys, että kausi alkaa kääntyä todelliseen mahalaskuun. Järjetön määrä harhasyöttöjä, liike vielä riitti koska FPS oli myös heikko. Suoraan sanottuna huonoin mestispeli sitten KOOVEEn avauskauden (2018-2019) Mestiksessä.

Puolustuspeli on todella aneemista, alivoima passiivista. Ilmeisesti pakisto ei vaan riitä. Hovinen on tauon jälkeen ollut aivan yössä, jos ei kovin kummoisia tehnyt ennenkään. Ilvessuo on viime kauteen verrattuna kuin eri mies, mutta ei positiiviseen suuntaan. Karri Aho ottaa kiekollista roolia, mutta syöttelee yhtä paljon vastustajille kuin omille.

Tosin kovin mairittelevaa ei ole hyökkäyksenkään tilanne. Parhaiten peliä vie eteenpäin ja tekee pakki Haaranen (joka sitten alaspäin nukkuu säännöllisesti). Uudet äijät eivät ole olleet odotusten mukaisia vahvistuksia, heikoiten on esiintynyt Iso-Mustajärvi, jolla taulussa -5. Aallolla -4. Tuominen pelaa sentään ihan hyvin, mutta tehoja (ja sopivia / pysyviä ketjukavereita) ei ole löytynyt. Paljon kyllä elää kokoonpanokin ja viisikot vaihtuvat.

Melkoista tajunnanvirtaa tuli. Tänään Turussa pitäisi katkoa tappioputkea, mutta eilinen ei kyllä paljon toiveita siihen anna. Mutta koska pelit jatkuvat niin toivokin elää.
 

kilpuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KOOVEE
Se kausi oli sitten siinä, ihan ansaitusti. Tuolla Ketterää vastaan pelanneella nipulla jos olisi koko kausi pitänyt pelata, niin paikka pleijareissa olisi ollut tiukassa. Olihan tuo tauon jälkeinen aika totaalista rämpimistä. Pari voittoa myös taapertaneesta TuTosta ja yksi heikosta FPS:stä kertoi jo missä mennään.

Tauon aikana mukaan liittyneistä pelaajista ei ollut kannattelemaan joukkuetta. Erityisesti Santeri Aalto oli todella iso pettymys, mutta ei noista muistakaan voi kovin mairittelevasti kirjoittaa. Pelissä suurimmat ongelmat olivat yksinkertaisesti hitaus ja iso määrä virheitä kiekon kanssa. Lisäksi joukkue oli pehmeä.

Ketterää vastaan ei etukäteen pitänyt palaa olla, mutta eivät Imatran tukkajumalatkaan vakuuttaneet. Silti jatkoon ei ollut asiaa.

Ens kaudesta tiedetään toistaiseksi vain valmentaja. Ja jos vanhat merkit paikkansa pitävät, niin aika kuhina pelaajistossa käy. Jäämme odottelemaan ja toivottavasti ensi kausi olisi jo kunnon kausi ja pelistä tykkäävät pääsisivät halliin.

Muuten olen sitä mieltä, että Liiga on avattava.
 

ktmike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
Yhdellä ketjulla ei tämän pitemmälle ollut mahiksia se on selvä. Harmi tietysti esim. Lahtisen ja Sillanpään puolesta, joilla oli intohimoa näyttää osaamista ja pelata. Samaa intohimoa olisi toivonut Iso-Mustajärveltä ja Aallolta.
Kattelin huvikseni syksyn kokoonpanoa ja silloiset nelosketjun miehet sekä villttimiehet ovat koronatauon jälkeen olleet ketjut 2,3 ja 4. Kaikki kunnia heille, mutta taso tippui rajusti, ei siitä mihinkään pääse. Suurin osa näistä kavereista on Ilveksen A:n viimekauden ylijäämä pelaajia tai tämän kauden A:n pelaajia. Kuten tiedetään Ilveksen A on pelannut häntäpään pelejä viimeset pari vuotta, samoja pelejä kuin Kooveen A muuten. Tänä vuonna LiigaIlveksestä ei oikeita vahvistuksia tullut, ilmeisesti koronan takia ketjullinen miehiä istui viltissä aina siihen asti kun änärimiehet lähti. Olisiko ensi kaudeksi järkevämpi tehdä farmisoppari Tapparan kanssa? Tällä kaudella Tutossa olleet pelaajat olisivat olleet vahvistuksia myös Kooveelle
 

Keskirivi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sapko
Kun oma joukkue jätti sarjan kesken, niin täältä Itä-Suomesta katsoen seuraillut mm. Ketterän pelejä mielenkiinnolla. Kyllähän Ketterä vei KooVeeta neljällä ketjulla, eikä ihme. Ketterällä takana ehjä kausi, treenattu kovimmin, valmennus ja taustat huippuluokkaa tälle tasolle. KooVeella näissä varmasti puutteita enemmän tai vähemmän. Ketterällä monta KooVeen huippu Lahtisen tasoista peluria, monella liigakokemustakin. KooVeen ylivoima tökki ainakin eilisessä pelissä pahasti, eikä oman pään peli ja vajaalla pelaaminen vakuuttanut verrattuna Ketterään, pakiston tason riittävyys? ja Kun edellä mainittuja Isomustajärveä ja Aaltoa lynkataan, niin varmasti Isomustajärvellä vaikea kausi Saipasta lähtien ja Aalto veti alkukauden Sapkossa ok ekaksi kaudeksi miesten sarjoissa, suoraan A-junnuista Mestikseen.Pisteitä/peli tekivät pistepörssin mukaan paremmalla keskiarvolla kuin valtaosa KooVeen pelaajista. Joku täällä luultavasti tietää, olisiko KooVeella ollut pelimerkkejä parempiin ja arvokkaampiin hankintoihin? Varmaan tuo yllä ollut toteamus A-junnupohjaisuudesta pitää paikkansa. Ei voi ihmeitä odottaa parikymppisiltä miesten sarjoissa heti ekalla kaudella, jos eivät ole liigaringeissä vetäviä liigatason pelaajia. Sitä en tiedä moniko KooVeelaisista veti liigaringeissä.
 

kilpuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KOOVEE
En usko, että pelimerkkejä ainakaan tällä kaudella kummempiin ukkoihin olisi ollut.

Pelaajien tasoero Ketterää vastaan oli etukäteenkin toki nähtävissä. Kun vielä saivat Haarasen muutamalla taklauksessa ulos pelistä, niin se oli siinä. Enkä ole lynkkaamassa ketään. Totesin vain, ettei tauon aikana hankituista ollut kannattelemaan joukkuetta siinä määrin kuin itse oletin.

Ja totuus on kyllä se, että max kaksi kohtuullista kenttää noista äijistä sai aikaiseksi. Alivoima oli todella seisovaa ja ylivoima yhden kentällisen varassa. Siitäkin kun osasi pelata Haaranen-Wehmas-Lahtinen kolmikon pois, niin päädyn kautta ei ihmeitä tapahtunut.

Mutta olihan kaudessa valonpilkahduksiakin, eikä kausi varmasti ollut helppo taloudellisestikaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy