Tampereelle

  • 7 743
  • 65
Suosikkijoukkue
JYP
34 vuotta olen viettänyt Jyväskylässä ja sen lähiympäristössä ja nyt syksyllä on edessä muutto Tampereelle töiden myötä. Hemmetti soikoon, alan kärsiä jo valmiiksi vierotusoireista vaikken Tapparaa ja Ilvestä tahdokkaan väheksyä. Onneksi sentään Jyppi vierailee Nääsvillessä tuplaten verrattuna esim. Ouluun tahi Turkuun.

No joo, lätkä on kuitenkin vain osa elämää. Kertokaas tietäväiset tamperelaiset niitä hyviä puolia joiden vuoksi kannattaa elää ja asua Tampereen lähiympäristössä.

terveisin Penkkiurheilija jonka tupakkalakkoa ei tärvellyt edes pakollinen muutto :)
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Viestin lähetti Penkkiurheilija
Onneksi sentään Jyppi vierailee Nääsvillessä tuplaten verrattuna esim. Ouluun tahi Turkuun.

Mekin olemme siitä onnellisia. ;)

Leikki sikseen, mutta omalta kotipaikkakunnalta lähteminen on aina vaikea asia. Lycka till vaan.
 
Suosikkijoukkue
JYP
heh :)

... sattuneesta syystä Turku ja Oulu olivat vakavasti otettavia vaihtoehtoja uusien työtehtävien suhteen, tästä syystä kai tuli valittua kohteeksi juuri mainitut paikkakunnat tässäkin mailissa. Tarkoituksena ei siis ollut väheksyä paikkakuntia sinänsä.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Palvelut löytyvät, julkiset pelaavat, ihmiset ovat mukavia, ajanviettomahdollisuuksia riittää, kesäinen kaupunki ja toisaalta ei huono muinakaan vuodenaikoina. Tervetuloa vain :)
 
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti eagle
Palvelut löytyvät, julkiset pelaavat, ihmiset ovat mukavia, ajanviettomahdollisuuksia riittää, kesäinen kaupunki ja toisaalta ei huono muinakaan vuodenaikoina. Tervetuloa vain :)
Ainakin mun kokemuksella ihmiset tosiaan ovat mukavia, eivät ollenkaan samanlaisia jurnottajia kuin me keskisuomalaiset. Tamperelaisten kanssa uskaltaa jopa vitsailla lätkästä vaikka erinäiset oppaat siitä varoittavatkin :). No, jokatapauksessa ensitalvena poitsu ja minä istua jäpitetään Hakametsässä Jypin vierasmatseissa jännäten ja huutaen Jypin puolesta. Vielä kun työpaikalta löytäisi muutaman väittelykumppanin niin asiat olisivat reilassa.....
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Re: heh :)

Viestin lähetti Penkkiurheilija
Tarkoituksena ei siis ollut väheksyä paikkakuntia sinänsä.

Äh ja pöh. Tampere on pahuksen mukava paikka ja ainakin meikäläistä vastaan siellä on tallustellut mukavia ihmisiä - kuten Jyväskylässäkin.

Kunhan nyt annoit liian hyvän vastapallon, johon vetäistä. Minä ja suuri suuni. Kuten sanottu, onnea matkaan!
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikken tamperelainen olekaan, niin kehun kuitenkin valitaasi. Tampere on hieno kaupunki (ainoastaan 12 km Stadia huonompi).
Minä voisin hyvinkin asua siellä - jos vain töitä sieltä saisin.

Jos haluat jotain spesifistä kehua, niin Salud on mainio pihvipaikka.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Onhan tämä Tampere hyvä paikka asua.Mä itse ajattelisin että
keski-suomalaiset ovat vähän puheliaampia ja eläväisempiä kuin rauhalliset tamperelaiset,jotka ovat kyllä ystävällisiä ja auttavai-
sia.
Tampere on aika vähän eriarvoistunut kaupunki,josta kertovat
rikostilastot joiden mukaan täällä tehdään merkittävästi vähem-
män vakavia väkivaltarikoksia kuin muissa suurissa kaupungeis-
sa.Tätä on yritetty selittää mm. sillä että täällä on vielä jäljellä entisen teollisuuskaupungin yhteisöllisyyttä,joka estäisi väkivallatekoja.
 
Viimeksi muokattu:

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Viestin lähetti seeyou@jäähalli
Jos haluat jotain spesifistä kehua, niin Salud on mainio pihvipaikka.

Vahvistan tuon kehun. Esimerkiksi Turusta puuttuu vastaavan tasoinen pihviravintola. Kannattaa käydä siellä rautatieaseman nurkalla.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Tampere on Helsingin jälkeen Suomen suurin KAUPUNKI, Espoo ym. ovat vain Helsingin kylkiäislähiöitä.

Tampereella on vettä (kaksi suurta järveä ja kaupunkia halkova koski), hienoja vanhoja tehdasmaisemia, keskustassakin puistoja ja vehreyttä (kuinka monessa näin suuressa kaupungissa on luonnonsuojelualue muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta?).

Täällä on melko vilkas kulttuurielämä (kaksi laitosteatteria ja lukematon määrä muita teattereita), paljon eri mahdollisuuksia seurata huippu-urheilua, mm. tänä kesänä alle 17-vuotiaiden EM-yleisurheilukisat ja alle 17-vuotaiden futiksen MM-kisat (Tampereen lohkossa mm. Brasilia!) sekä todella monta kansallisen pääsarjan huippujoukkuetta eri lajeissa. Myös oma urheilun harrastaminen onnistuu. Paljon puulaaki-porukoita, jossa voi tamperelaisittan käydä höntsäämässä tai tosissaan pelaamassa, melko hyvin harrastuspaikkoja ja hiihtäjille ja muille lenkkeilijöille Kaupin maailmancup-tasoiset hiihtoladut ja lenkkipolut. Jos haluaa tutustua suomalaisen jääkiekkoilun oletettuun maailman huipulle nousemisen perimmäisiin syihin, kannatta vierailla Pyynikin portaissa.. Täällä on myös paljon museoita, mm. Sara Hildenin taidemuseo, Tampereen taidemuseo, museokeskus Vapriikki (jossa vaihtuvien näyttelyiden lisäksi Suomen jääkiekkomuseo, vakoilumuseo ja mediamuseo) sekä tietysti Euroopan ainoa Lenin-museo.

Yöelämäkin on suht vilkasta ja täällä on mielestäni paljon etnisiä ravintoloita, ainakin jos suhteutetaan asukaslukuun. Kauppojakin on melko hyvin, mm. tokmanni jne. Kauppahallista kannattaa käydä ostamassa tuoretta kalaa ja lihaa. Erityisesti Nygrenin kalaliike on suosittu alkuasukkaiden keskuudessa.

Kun nyt muutat tänne, niin kannattaa oppia pari perusasiaa millä selviää pitkälle:

- se villainen hattu, jota talvella pidetään päässä, on 'PIPA', eikä mikään 'myssy' tai 'pipo'

- ne sinivalkoiset pitkät autot, jotka kuljettavat ihmisiä eivät ole mitään 'dösiä' tai syrjäisten rannikkokaupunkien asukkien keksimiä 'nyssejä', vaan 'ONNIKOITA'.

- mustan makkaran, eli yleisesti vain mustan, kanssa syödään vain ja ainoastaan puolukkahilloa ja kylmää maitoa. Amatöörit tekevät sooseja. Parhaiten mustamakkara-kulttuuriin pääsee tutustumaan vierailemalla näin kesäaikaan Tammelan torilla. Siellä voi myös osallistua ikuisuustaisteluun, osaako Savupojat tehdä mustaa. Tosi tamperelainen syö vain Tapolaa ja saman merkin nimeen vannoo myös sivullekirjoittanut. Mustamakkara on muuten maailman paras krapulalääke.

- tamperelaiset eivät koskaan mene katsomaan 'lätkää' tai 'futista'. Täällä mennään Hakamettään kattoon 'KIAKKOO' ja Tammelaan kattoon 'JALISTA' tai 'JALITSUA'.

- nääs-sanaa on ihan turha yrittää viljellä. Sitä ei voi osata, jos ei sitä taitoa ole verenperintönä saanut.

- jos et tiedä keskustelukumppanisi etnistä taustaa ja tämä alkuasukas kysyy: "Kumpaas sää kannatat?" kannattaa diplomaattisesti vastata: "Kooveeta". Tamperelaiset harvoin suuttuvat, jos satut tunnustamaan eri seuran värejä. Todennäköisesti alkaa vain hirveä väittely. Katastrofi olisi ilmoittaa kannattavansa jotain Tampereelta pelitaitonsa plagioineita rannikkokaupunkien tai maakuntien pussihousujoukkueita, sillä tosi tamperelainen löytää varmasti jonkun vanhan legendan, joka on levittänyt tamperelaisen kiekkoilun riemusanaa myös sinne syrjäseuduille joskus 50-70-luvuilla.

- Tampere on Tampere, eikä mikään manse tai mansesteri. Mansesteri on kaupunki Englannissa. Sen sijaan Teisko, vaikka virallisesti kuuluukin Tampereeseen, ei kansan kielessä kuulu Tampereeseen. Siksi sanotaan: "menen ulkomaille Teiskoon." Tästä seikasta johtuen monet entiset ja nykyisetkin paikkakunnan kiakkotähret ovat rakentaneet kesämökkinsä Teiskoon.

- mie ja sie eivät ole hyväksyttäviä kutsumanimiä Tampereella. Kuuluu sanoa mää ja sää. Samaten tervehdittäessä 'moi' tai joku rantaruotsalaisten 'moido', ovat pannassa. Tamperelainen sanoo moro tai korostain sommoro. Sana 'terve' taas kuvastaa sitä, että joku ihminen ei ole minkään niin vakavan sairauden vaikutuksen alla, että tarttisi viärä Keskussairaalaan.

- Tamperlaiset eivät turhaa viljele rannikkoseuduilla yleisiä g ja d-kirjaimia. Ne yleensä nahkaiset läpystimet mitkä pistetään jalkojen suojiksi ovat siis kenkät.

Tampereen kiäleen on parasta tutustua Radio 957:ltä tulevissa Tampereenkiälisissä uutisissa.

- Syrjäkyliltä muuttaneiden on myös hyvä tutustua ennalta paikalliseen paikkanimistöön. Jos mennään 'Siilinkariin kahveelle' ei mennä sinne Näsijärvellä sijaitsevalle majakalle, vaan Hämeenkadun varressa olevaan Siilinkari-nimiseen kahvilaan. On myös hyvä opetella erinäisten talojen nimet, sillä Tampereella talot ovat nimetty rakennuttajien, edellisten omistajien tai käyttäjien mukaan. Mm. Palanderin, Commercen ja Otran talo. Unohtamatta esim. Centrumia ja Tuulensuuta. Koivistonkylä tunnetaan yleisesti vain nimellä Koikkari, Tesoma taas tunnistaa nimen Tessu.

- Syrjäkyliltä muuttaneiden on myös syytä tutustua paikkakunnan legendoihin. Oka on tietysti Oksasen Lasse, marja ei ole mansikka, vaan Pekka Marjamäki, tsiko ei ole mikään braisilialainen jalkapalloilija vaan Ari Hjelm ja Niinimäestä yleisesti puhuttaessa ei tarkoiteta Jesseä, vaan tietysti Jari "Niisku" Niinimäkeä. Lauantaisin ja alkuviikosta kuulee kahveen ääressä puhuttavan pitkosta. Silloin ei puhuta emännän paistamasta pullasta, vaan Valkeakosken Hakan lahjasta tamperelaiselle lehdistölle, AL:n pakinoitsijasta Matti Pitkosta, joka seuraa tapahtumia nykyään Hämeenkyrön huoltoaseman kahvilasta. Pitkohan on tunnetusti Hämeenkyrön se kirjoittava jalkapalloilija, joka on parempi joka lajissa. Kakkosena tulee rohvessori ja Katri Helenan aviomies Panu Rajala. Täällä ei myöskään tilata 'pitkää kolmosta', koska Pitkä on Matti Kaario, Ilveksen entinen puolustaja ja nykyinen kaupungin liikuntatoimen isännöitsijä. Ja sitäapaitsi Pitkän pelinumero oli viitonen, eikä mikään kolmonen.

- Kauppahallin kahvion edessä ei kannata kumartua nostamaan sitä kolikkoa joka on käytävällä. Saa osakseen naurun remakan, sillä sormivoimilla ei tavallinen ihminen sitä liimattua kolikkoa irti saa.

Että näillä eväillä alkuun..
 
Viimeksi muokattu:

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Viestin lähetti dude
Täällä on melko vilkas kulttuurielämä (kaksi laitosteatteria ja lukematon määrä muita teattereita),...

Jep. Noiden "laitosteatterien" tarjonnasta olemme me muutkin saaneet nauttia. Keskimäärin menestys lienee ollut keskinkertaista, sillä sikäläinen "laitosteatteri" löytyy tämän vuoden rangkinglistan molemmista päistä. Työväenteatteri voitti ja kaupunginteatteri oli sitten se toisen pään valvoja. Kai se KooVeekin on vielä olemassa?! ;)

Siitä Euroopan ainoasta Lenin -museosta en hiiskuisi sanallakaan...
 
Viimeksi muokattu:

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Viestin lähetti HN
NL on taas in ja cool - ei tosin poliittisesti ja ideologisesti niin kuin 70-luvulla, vaan nostalgiatrippinä ja mustana huumorina.

Jos kurjuudesta saa kicksinsä, niin nostalgiatrippi Neukkulaan on paikallaan. Muutoin yhdyn ajatukseesi mustasta huumorista. Sitähän tuo koko museo on - toivottavasti.

Edit: typo
 
Viimeksi muokattu:

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Niin.. Tampere jos joku on peruspunikkikaupunki ja sotien jälkeen täällä on kunnallispolitiikassakin vallinnut demareiden ja Kokoomuksen pyhä liittymä. Vihreät saavat piipertää Helsingissä.

Lenin-museon paikkahan nimenomaan on Tampereella. Täällä Lenin ja Stalin tapasivat kun olivat paossa Pietarista. Paikkanakin tuo museo on hieno.

Tampereen kaupungin varastoista löytyy muuten uskomattoman hieno veistos (puuta tai kiveä, en nyt muista), missä keskellä on Urkin ja laidoilla Brezhnevin ja Fordin kuvat. Suomi on siis maailman napa.

Ja Tampere tunnetusti Suomen napa. Mitä tämä valtio tekisikään ilman tamperelaisia?

Ja Oloneuvokselle tiedoksi, että toisin kuin siellä Don Hannun valtakunnassa, meillä suomalaisen demokratian kehdossa, eli Tampereella, saavat kukkia kaikki urheiluseurat, rinta rinnan.. Ja jos siellä Aurajoen rannalla yritetään heittää jotain huumoria tamperelaisten jääkiekkojoukkueiden menestymisestä, niin kannattaa pitää nokkaa soukemmalla. Santalan Jyrkikin, joka sinne niitä pokaaleja alkoi kantamaan, tuli Turkuun nimenomaan Tampereelta.

Tamperelaisten suuresta viisaudesta kertoo sekin, että me emme laita joidenkin mitättömien hiippakuntaa vaihtaneiden sotapäälliköiden patsaita keskelle kaupunkia, kuten siellä syrjäisillä Suomenlahden rannoilla. Täällä sotapäällikköjen patsaat ovat siellä, missä on sodittu. Kaikkihan ratsastajapatsaan ovat nähneet, mutta kuinka moni on juonut pussikaljaa ihastellen samalla Mannerheimin patsasta Mannerheimin kalliolla?

Tammerkosken sillalla, näin heilin ensi kerran...

EDIT: Oloneuvokselle vielä tiedoksi, että jos se teatteri-sana jäi epäselväksi, niin se on sellainen talo, mihin mennään katsomaan, kun näyttelijät esittävät kuuluisia tai vähemmän kuuluisiä näytelmiä. Ymmärrän kyllä, että se on Turussa vähän vieras käsite. Tampereella teattereita johtaa teatteri-ihmiset, Turussa Alpo..
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Viestin lähetti dude
Ja Oloneuvokselle tiedoksi, että toisin kuin siellä Don Hannun valtakunnassa, meillä suomalaisen demokratian kehdossa, eli Tampereella, saavat kukkia kaikki urheiluseurat, rinta rinnan.. Ja jos siellä Aurajoen rannalla yritetään heittää jotain huumoria tamperelaisten jääkiekkojoukkueiden menestymisestä, niin kannattaa pitää nokkaa soukemmalla. Santalan Jyrkikin, joka sinne niitä pokaaleja alkoi kantamaan, tuli Turkuun nimenomaan Tampereelta.

Tamperelaisten suuresta viisaudesta kertoo sekin, että me emme laita joidenkin mitättömien hiippakuntaa vaihtaneiden sotapäälliköiden patsaita keskelle kaupunkia, kuten siellä syrjäisillä Suomenlahden rannoilla. Täällä sotapäällikköjen patsaat ovat siellä, missä on sodittu. Kaikkihan ratsastajapatsaan ovat nähneet, mutta kuinka moni on juonut pussikaljaa ihastellen samalla Mannerheimin patsasta Mannerheimin kalliolla?

Teillä siellä suomalaisen demokratian kehdossa (heh, heh) voitaisi hyvin pystyttää vaikka Pekka Paavolan ryhtipysti. Me teemme sitten ratsastajapatsaan Ike Kanervalle. Ratsastajana Paula Koivuniemi. Ratsuna Ike.

Santalan Jykke oli tosiaan Sallasta tultuaan käymässä Tampereella ja totesi, että Turussa on mukavampaa. Nykyään mies vaikuttaa tunnetuista syistä Raumalla, koska otti Tampereelta lähtiessään kauhuissaan liian kovan vauhdin, eikä saanut sitä pysähtymään Turussa. Liikaa nopeita soluja nääs.

Kuten kunnioitettu veli dude jo aiemmin totesi, ei Tampereelle ole juuri noita sotapäälliköiden patsaita pystytelty. Hävinneille niitä harvemmin pystytelläänkään. Sen sijaan suomalaisen demokratian kehdossa on tietysti "lastenhoitajalle" omistettu museo. Onnittelut siitä. ;)
 

koo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti Oloneuvos
Työväenteatteri voitti ja kaupunginteatteri oli sitten se toisen pään valvoja. Kai se KooVeekin on vielä olemassa?! ;)

Tuo työväenteatteri ei pidä paikkaansa. Tästä asiasta on väännetty kättä jo ammoin pesässä ja sen jälkeen tälläkin palstalla, joten en jaksa alkaa jauhaa enään. En vaan ymmärrä miten sitkeässä tämä väärä tieto ihmisissä istuu.

Tervemenoa Tampereelle Penkkiurheilija, veikkaanpa, että tulet viihtymään uudessa kotikaupungissasi.

Terveisin koo

Lisään: duden mainioon tekstiin tekisin sellaisen korjauksen, että Koo-Vee oli ennen Kilpa-Veljet, ei Kisa-Veikot.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ilves
Dude kirjoitti todella mahtavasti tästä meirän Tampereesta. Mutta viä pari asiaa:

Täällä Tampereella on hyvää leipää, mutta jos haluat sitä oikeeta niin mene Kauppahalliin. Siellä myydään aitoa riävää. Ei mitään hiivaleipää sun muuta .

Muutenkin Kauppahalli on mahtava paikka kulkea ja haistella ja maistella elämää. Kun menet Duden mainitsemaan Kauppahallin kahvilaan siinä keskikonkilla ( siis ei keskikäytävällä), niin siellä kuulet vanhojen partojen mukavia juttuja.

Yksi tutustumisen arvoinen paikka on Amurin Helmi. Kyseessä on museokahvila, joka sijaitsee Satakunnankadulla Amurin puolella . Kahvila on sisustettu vanhan tyylin mukaan ja ne leivät ja pullat on hyviä. Uuni on kuumana joka päivä paitsi maanantaisin, jolloin kahvila on kiinni. Kyseessä kun on museokahvila.

Toinen hyvä kahvila on Pyynikin näkötornissa sijaitseva munkkikahvila. Kuppi kahveeta ja munkki , muuta ei tartte!

Tervetuloa tänne Pohjoismaiden suurimpaan sisämaaKAUPUNKIIN!
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Niin.. En muista noita pesän vääntöjä, mutta Tapparahan ei ole työläisjoukkue. Tappara on ruotsinsuomalaisten joukkue, eli porvarijoukkue siinä missä Ilveskin, joka siis on perustettu Tampereen porvarillisimmassa koulussa, eli Rellussa. Tampereen Kisa-Veikot, eli myöhemmin pelkkä Koovee sensijaan on se ns. työläisjoukkue.

Että ei tulla sieltä Aurajoen paskarannoilta huutelemaan, ennen kuin otetaan asioista selvää..

Kun täällä nyt on noita Sherwoodin Hartsoja ja Hervannan Näkijöitä, niin en malta olla mainitsematta Hervantaa harvinaislaatuisena suomalaisena lähiönä. Tuossa reilun Hämeenlinnan kokoisessa lähiössä asuu sulassa sovussa yli 50 kansalaisuutta, joista todistettavasti suomalaisten lisäksi kukaan ei maksa veroja. Jos jotain eripuria syntyy, niin ne ratkotaan perjantai-iltaisin puukon kanssa.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Viestin lähetti SherwoodinHartsa
Täällä Tampereella on hyvää leipää, mutta jos haluat sitä oikeeta niin mene Kauppahalliin. Siellä myydään aitoa riävää. Ei mitään hiivaleipää sun muuta .
Kun nyt tämä ketju on mennyt ihan Turku vs. Tampere taisteluksi niin ajattelin kysäistä (kun näin leivästä oli puhe) että saako kummastakaan kaupungista kakkoa?
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Viestin lähetti korkki
Kun nyt tämä ketju on mennyt ihan Turku vs. Tampere taisteluksi niin ajattelin kysäistä (kun näin leivästä oli puhe) että saako kummastakaan kaupungista kakkoa?

Täällä ei mitään porilaisten pullamössöjä syödä.

Tampereella syödään ruisleipää.

Junnu Vainiokin sen tiesi, kun lauloi mustan makkaran ja ruisrievän vaikutuksesta rannelaukauksiin.. Siitäkö se johtuukin, ettei Porissa hallin katto notku mestaruusviirien painosta?
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Viestin lähetti dude
Että ei tulla sieltä Aurajoen paskarannoilta huutelemaan, ennen kuin otetaan asioista selvää..

Kun täällä nyt on noita Sherwoodin Hartsoja ja Hervannan Näkijöitä, niin en malta olla mainitsematta Hervantaa harvinaislaatuisena suomalaisena lähiönä. Tuossa reilun Hämeenlinnan kokoisessa lähiössä asuu sulassa sovussa yli 50 kansalaisuutta, joista todistettavasti suomalaisten lisäksi kukaan ei maksa veroja. Jos jotain eripuria syntyy, niin ne ratkotaan perjantai-iltaisin puukon kanssa.

Suomen Monaco siis tuo Hervanta. Yli 50 kansallisuutta, eikä kukaan maksa veroja. Puukolla tapahtuva sopiminen antaa tietysti oman pikantin säväyksensä sulaan sopuun. Täällä paskarannoilla vastaava jet-setin asuinalue on Varissuo.

Olen ollut siinä luulossa, että Tappara olisi TUL:n seura. Pyydän väärää luuloani nöyrimmästi anteeksi.

Edit: Ei tämä ole mikään Tampere - Turku -vääntö. Hyväntahtoista veistelyä vaan tylsän kesäpäivän ratoksi. Ainakaan minulla ei ole tosissaan pahaa sanaa sanottavana Tampereesta eikä tamperelaisista.
 
Viimeksi muokattu:

bisnesman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hervannasta

Itse olen majaillut Hervannassa ja täytyy sanoa, että empä siellä olisi 10kk viihtyny jos nuo legendat pitäisivät paikkansa. Erittäin suurin epäluuloin muutin, asenteella "2kk ja helvettiin". En kuitenkaan lähtenyt koska ei ollut syytä.

- Asunnon vuokra oli edullinen. Yksiö 31.5 neliötä 260e/kk.
Naapureista ei mitään harmia, ei meteliä eikä valittamista. Enkä varmasti itse ollut kaikkein hiljaisin asukas :)
- Rikollisuus. Sellaiseen en törmännyt. Hiljaista, todella hiljaista. Keskustassa enemmän riidanhaastajia.
- Palvelut. Kaikki tarvittava lähellä. Bussitkin kulkevat sujuvasti. Ei ole kertaakaan tarvinut tyytyä apostolinkyytiin :)

Ainut miinuspuoli Hervannassa (minun kokemuksieni mukaan) oli se, että keskustaan oli liian pitkä matka kävellen. Vuokrassa kuitenkin säästää about 100 euroa/kk, eli se bussikortti maksaa itsensä kahdessa kuukaudessa. Neljä kuukautta mennään sitten maineen ansiosta ilmaiseksi ;)

Toisaalta, jos Tampereelta asuntoa olisin ostamassa, en sitä Hervannasta ostaisi. Sen verran tuo maine näyttää pinttyneen...


Muuten Tampere on kyllä kiva paikka, ja sinne olisin mielelläni jäänyt jos työ tai opiskelu olisi siellä pitänyt :)
 
Viimeksi muokattu:

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Viestin lähetti HN
Se on Kilpa-Veljet, eikä mikään Kisa-Veikot.

Tappara on porvariseura, KooVee on sosialistiseura ja Ilves on urheiluseura.


Älä unohda Teknillistä yliopistoa, poliisikoulua, Nokia Mobile Phonesin lasitorneja, teknologiakeskus Hermiaa, ym, ym...


Joo.. Kilpa-Veljet. Mietinkin miten typerältä tuo Kisa-Veikot kuulosti.

Onhan Hervannassa toki paljon kaikkea hienoa, kuten juuri poliisikoulu jne. Oli vain pakko kuitata.

Oksa: Tästä linkistä varmasti huomaat, että tietosi ovat virheellisiä. Espoo toki on toiseksi suurin kunta, mutta sehän on vain Helsingin sivukylä. Ai että Turku suurempi kuin Tampere? Hah..
 
Muutama huomio/viilaus/pointti/tarkennus:

1. Mustan makkaran ostamisesta. Mustaa ostetaan aina rahasummalla: esimerkiksi näin "Mustaa kahdella eurolla, kiitos". Tiskillä ei siis aleta sössöttämään mitään pituusmitoista tai aleta kuvailemaan sopivan pötkylän pituutta. Oikeaan settiin kuuluu makkaran lisäksi kahden desin tölkki maitoa.

2. Jääkiekkojoukkueiden syntypaikoista. Onko Rellu tosiaan Tampereen porvarillisin koulu? No ei TBK:n kehto, Svenska Samskolan, ainakaan kovin kauaksi voi jäädä...Oloneuvoksen Tapparaan liittyvät TUL-kytkennät otetaan ainakin täällä PAHIMMAN LUOKAN solvauksena.

Muuttajalle tervemenoa vaan synnyinkaupunkiini. Todennäköisesti viihdyt.

Edit. Kirjoitusvirheitä
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös