Tampere – mainettaan parempi kaupunki

  • 328 301
  • 1 764

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Lounasaikaan keskustassa voi suositella LaFondaa puutarhakadulla. Ei halvin, mutta perustarjontaan verrattuna piristävä poikkeus, sillä (aidot latinalaisamerikkalaiset) maut ja palvelu ovat kohdallaan. Arkinen kotilounaspaikka noin muuten.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Terassi-istuskelijoille Tampereella on todella mainiosti tarjontaa. Laukontorin ja Ratinanniemen rannoilla kelluu useita terassilaivoja ja -lauttoja, ja tottakai mainiot Telakan ja Paapan terassit pitää aina muistaa. Lisäksi tuntuu, että Hämeenkadulla on terassi vähintään 50 metrin välein.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
No niin. Tampereen rundi takana ja hiton hyvä fiilis päällä. Mentiin ilman suunnitelmia ja pyörittiin muutama tunti keskustan kupeessa ja käytiin olusilla Plevnan terassilla. Sitten eri putiikeissa ja viimeiseksi syömässä Coussican uumenissa. Pöydän varasin edellisenä päivänä. Paikasta tuli mieleen ensimmäisenä jokin 70-luvun baari ilman tupakan savua sekä siistillä miljööllä. Palvelu oli iloisen erinomaista vaikka pöytämme tarjoilija unohti tuoda vesimaljan ja laskua pyydettäessä toi naapuripöydän laskun:) Oli oikeasti nolo ja pyysi monia kertoja anteeksi vaikka nämä asiat eivät meitä häirinneet.

Ruoka Coussicassa oli ihan ok. Söin alkuun etanat Gorgonzola ja naiseni lohta Balsamicolla talon tapaan. Ihan hyvää ja tummaa patonkia leipänä. Pääruokana mulle maksaa mediumina ja frendille nautaa pariloituna bearnais soosilla. Maksa hyvää mutta se pekoni puuttui ja naiseni bearnais maistui jotenkin oudolta eli jäi syömättä. Ei todellakaan mikään fine dining paikka mutta konstailematonta isoa mättöä huokein hinnoin.

Tampereesta jäi sellainen kutina, että lähdemme muutaman viikon sisällä toistaamiseen ja silloin lisäksi tuo vakoilumuseo ja jokin keskustan ruokapaikka. Jack The Rooster pitää kokea chilin ja oluen muodossa. Kunnolla syömään sitten jonnekin muualle. Pirun viihtyisä kaupunki...ehkä paras Turun jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Helsinkiläisenä sanon, että Laukontorilla on kivempi haukata mustaa. Tammelantori taas on tosi mukava aamukahvipaikka.

Vain turistit syövät mustaamakkaraa Laukontorilla. Laukontori ei itse asiassa edes ole tori vaan jonkinlainen tehdas- ja laiturialueen välimuoto. Itse sallisin siellä vain kalastusluvan myynnin.

Jos ei ole osaketta mustamakkaratoimipisteen välittömässä läheisyydessä ja joutuu rahvaanomaiseseti murkinoimaan ulkotiloissa, ainoa paikka tällöin on Tammelantori, ei kuitenkaan crocsit jalassa tai jokeripavemaisesti nahkahanskat kädessä.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Tässä kohtaa komppaan, mustamakkara ja yleensäkin torielämä on parhaimmillaan Tammelantorilla. Se kun on TORI, Laukontori on nimestään huolimatta jäänyt vuosien varrella pieneksi palaksi keskelle kaupunkia jossa on kahvinmyyntiä, mustaa ja grillitavaraa.

Legendaarinen Unskin grilliauto oli jotain, mutta sekin on jo historiaa.

Tammelantorilla myydän kaikki se mikä torilla kuuluukin olla ja musta maistuu sielä Tapolan kärryn edessä stanan hyvältä kylmän maidon kanssa. Ei sinappia tai puolukkaa...
 

kovalev

Jäsen
Itse pidän kyllä Laukontoria ihan Tammelantorin veroisena paikkana, vaikka se pieni onkin. Molempiin toreihin sisältyy paljon rakkaita muistoja sekä lapsuudesta että nuoruudesta. Ja pääseehän Laukontorilta paatilla vaikka Hämeenlinnaan. Kerran on tullut tuokin reissu tehtyä.

Muutenkin suosittelen sekä paikkakuntalaisille että turisteille risteilyjä Nässyllä ja Pyhäjärvellä. Esim. höyrylaiva Tarjanteella Runoilijan tielle, mars mars.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Minkälainen tuo terrakottanäyttely on, onko joku jo käynyt? Yleensä olen Vapriikin isommissa näyttelyissä pyrkinyt käymään, varsinkin jos/kun ainakin kerran kesässä Tampereella poikkean, mutta tunnelmia ja näkemyksiä olisi hyvä lukea.

Jos jotain Tampereelta Turkuun kaipaisin, niin se olisi Vapriikki. Hieno kokonaisuus näyttävässä miljöössä, ja näyttelyt yleensä aina priimaluokkaa. On ollut samurai/Japani-näyttelyä, Star Trek -näyttelyä, terrakottanäyttely yms. yms. Tähän päälle omat perusnäyttelyt, 1918-näyttely ja tietysti Jääkiekkomuseo. Ei ole meillä vain tämän tason näyttely- ja museokeskusta. Eipä kyllä ole juuri muuallakaan.

Vakoojamuseokin on mielenkiintoinen. Lenin-museossa kävin kerran katsomassa ihan vain tutustumismielessä, mutta kammottava paikkahan se oli. Ummehtuneen yltiöaatteellinen kommunistien pesäpaikka, joka oli kuin uhrialttari Leninille.

Pitänee lähteä kesäloman aikana Tampereen reissulle, kesällä kaupunki on parhaimmillaan. Vapriikin lisäksi Lukulaari-antikkaan pistokeikka, kenties jonnekin muuallekin.
 

koo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos jotain Tampereelta Turkuun kaipaisin, niin se olisi Vapriikki.
Tampereella on tietysti kaikki hienompaa kuin Turussa mutta teillä on kuitenkin Aboa Vetus & Ars Nova. Se on paikka jota turkulaisilta kadehdin, enkä tiedä onko Aboa Vetuksen kaltaista paikkaa missään.

Mutta kaikille Tampereenmatkaajille suosittelen Kuuma kesä -85 näytöstä Pyynikin kesäteatterissa ja tietenkin Viikinsaarta.
Ja jos haluaa syödä mustanmakkaran niinkuin se pitää syödä niin se syödään todellakin Tammelen torilla.

Terveisin koo
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Vielä muutama sana toreista.

Tampereen kantakaupungin alueella taitaa olla 4 varsinaista tai perinteistä toria: Keskustori, Pyynikintori, Tammelantori ja Laukontori. Näistä ehdottomasti kaunein on Pyynikintori. Okei, kauneus on hieman kiistanalainen käsite, joten sanotaan että Pyynikintori on ainakin yhtenäisin; rakennuskanta taitaa olla suunnilleen 20-luvulta. Tori on tavallaan pilattu autoilla ja erityisesti linja-autoilla, mutta itse tykkään siitä silti kovasti. Onnikoiden jatkuva lähtö- ja tulorumba tuo tilalle dynaamisen luonteen.

Lisättäköön, että Ilves on tietyllä tapaa kotoisin Pyynikintorin liepeiltä. Ennen sotia Ipan massiiviset mestaruuspippalot pidettiin aina Pyynikintorilla. Sen jälkeen pippaloita ei siellä olekaan pidetty.
 

kovalev

Jäsen
Vielä muutama sana toreista.

Tampereen kantakaupungin alueella taitaa olla 4 varsinaista tai perinteistä toria: Keskustori, Pyynikintori, Tammelantori ja Laukontori. Näistä ehdottomasti kaunein on Pyynikintori. Okei, kauneus on hieman kiistanalainen käsite, joten sanotaan että Pyynikintori on ainakin yhtenäisin; rakennuskanta taitaa olla suunnilleen 20-luvulta. Tori on tavallaan pilattu autoilla ja erityisesti linja-autoilla...

Tähän asti viestiäsi olen täsmälleen samaa mieltä, ja olin itse asiassa aikeissa kirjoittaakin tästä aiheesta edellisen viestini yhteydessä. Pyynikintori sitä ympäröivine taloineen on todella kaunis. Nysset helvettiin torilta.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Nyt tuli kaveriltani niin mahtava lentävä lause, että se on pakko taltioida tähän ketjuun.

"Tampere-päivä. Onneksi on krapula jo valmiina!"

Tää kaveri on sitten sellainen armoton supliikkimies, jolta näitä spontaaneja lausahduksia tulee päivittäin aivan tolkuttomia määriä. Nyt vaan tää Tampere-aiheinen letkautus upposi turkulaiseen kuin kuuma veitsi voihin.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos kunnon pihvin haluaa, The Grill Frenckelinaukiolla on kokeilemisen arvoinen. Kaikki viimeisen päälle, hyvä palvelu ja aivan keskustassa. Pidän.

Tampereella on yksi paikka ylitse muiden - usko minua, olen käynyt kaikissa keskustan ravintoloissa (huom, vihaan purilaispaikkoja) - ja se on Ohranjyvä. Kuuluisa hinta-laatu-suhde on kohdallaan ja sieltä saa hyvää suomalaishenkistä ruokaa tuoreista raaka-aineista.
Meillä on kaveriporukassa aika hyvin muodostunut tässä vuosien varrella perinne heittää yhden tai kahden päivän reissuja Tampereelle. Lähtenyt siitä, että porukassa on Tapparan mies ja sitten me pari-kolme IFK:laista ja vuosittain on tullut järjestettyä megamatka Tampereelle tällä porukalla kiekkopeleihin ja oheisrientoihin.

Pari viikkoa sitten viimeksi mökkiviikonlopun ohessa tehtiin lauantain mittainen reissu kesäisen Tampereen ytimeen, ja kiva oli lauantaina mökillä jo ensimmäiset korkattuamme kierrellä loppupäivä helvetin hyvällä fiiliksellä kavereiden kanssa tuttuja ja jotain uusiakin paikkoja ja jauhaa skeidaa. Pyörähdettiin mm. Oluthuoneella, Tillikan kellarissa kosken varrella terassilla, mainitussa Ohranjyvässä huurteisella ja kas kummaa syömässä käytiin The Grillissä. Siitä torille siihen teatterin terassille jne.

Aivan loistokaupunki jossa viihtyy aina yhtä hyvin, tiedä sitten johtuuko tuo omanlainen Tamperefiilis siitä, että ainahan noihin retkiin sisältyy se vapaallaolo ja hauskanpito baarikierroksineen. Tänä vuonna ollaan keväällä käyty jo pari keikkaa kiekkomatsien ohessa, ja kerran duuniporukalla ensin töiden ja sitten vapaan merkeissä yön yli. Kesälläkin kävin vielä vaimoni kanssa ja silloin tulikin pitkästä aikaa oltua Tampereella ihan perhelinjalla ilman tissutteluja, ja tosiaan viimeksi kavereiden kanssa nyt elokuussa.

Seuraava reissukin on jo tiedossa, eli 19.10 Tappara-IFK ja pari päivää liikkeellä. Ensin pe-la mökillä ja siirtyminen Tampereelle, jossa la-su todennäköisesti tutussa Ilveksessä. Syömään pitää tietenkin pelin jälkeen mennä, ja kun mainio The Grill kuitenkin tuli juuri käytyä niin olisiko nyt sitten tuon panimoravintola Plevnan vuoro. Toisaalta, minun makuuni tuolla Grillissä on ollut aivan loistava palvelu ja ruoka näillä parilla kerralla kun siellä on syöty, että mikä ettei taas voisi sinne mennä lokakuussakin pihville. Siirryttiin vielä siihen terassille naatiskelemaan auringosta ja juomaan jälkiruokakahvit ja konjakit, ja siitä matka jatkui seuraavaan paikkaan.

Oikeastaan ainoa kaupunki jonne voisin ihan yhtä mielelläni muuttaa asumaan kuin Helsinki tai Vantaa, on Tampere. Vaikka vakituisessa käytössä siellä tulisi varmaan oltua välillä jopa kuivin suin.
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Kenties ainoa paikka, jossa voi Tampereella kuvitella olevansa Nykissä on Otavalankatu. Kun katsoo itään ja sitten länteen, voi etäisesti kuvitella olevansa nykimäisessä kanjonissa. Kun katson länteen, mieleeni tulee aina lentokoneen äänet. Vai onko se vain toivekuva vai kenties näystä ja asioiden (kroonisesta) tilasta tuleva assosiaatioharha.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sanokaas joku edullinen hotelli Tampereelta, olisi joulukuussa käyntiä siellä päin.

Hotelli Ville Hatanpäällä (linkki vie hotellin kotisivuille):

Etusivu

En ole itse yöpynyt tuolla, kun ei ole ollut tarvetta kotikulmilla turvautua hotellimajoitukseen. Kaveri joskus testasi tuon, eikä valittamista löytynyt. Samanlainen konsepti pitkälti kuin Omenahotelleissa. Sijainti vähän kauempana, mutta kuitenkin ainakin melkein kävelymatkan päässä keskustasta... kävelymatka kun on suhteellinen käsite.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lätkä Lentää Oy
Sanokaas joku edullinen hotelli Tampereelta, olisi joulukuussa käyntiä siellä päin.

Hotelli Homeland Tammelan kaupunginosassa. Kerran siellä punkannut, eikä ollut mitään valittamista. Isohko huone, jossa oma keittiö ja wc/kylpyhuone. Aamupalakin oli muistaaksi ihan ok.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jälleen ollaan täältäkin päin tulossa la-su -akselille Tampereelle pyörimään.

Perjantaina parin kaverin kanssa Kangasalle mökille saunomaan, siirtyminen lauantaina Tampereelle, siellä iltapäivän mittaan kirjautuminen hotelliin ja jotain luultavasti taas jotain oluthuonehommia maltilliseen tyyliin ennen illan Tappara-IFK -matsia.

Pelin jälkeen syömään, tuli nyt sitten paria vaihtoehtoa pyöritellessä varattua pöytä taas The Grillistä, viimeksi oli palvelu ja safka niin erinomaista että eiköhän tuo tälläkin kertaa kyllästymättä vielä mene.
 

Vode

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hotelli Ville Hatanpäällä (linkki vie hotellin kotisivuille):

Etusivu

En ole itse yöpynyt tuolla, kun ei ole ollut tarvetta kotikulmilla turvautua hotellimajoitukseen. Kaveri joskus testasi tuon, eikä valittamista löytynyt. Samanlainen konsepti pitkälti kuin Omenahotelleissa. Sijainti vähän kauempana, mutta kuitenkin ainakin melkein kävelymatkan päässä keskustasta... kävelymatka kun on suhteellinen käsite.

Hatanpäässä käytännössä saman kadun varrella kuin Villekin löytyy myös Mangohotelli. Konsepti samanlainen siis Ompussa ja Villessä sillä erotuksella, että tuolta saa sellaisen perusaamupalan. Hinta taas Villeä hieman korkeampi.

Itse olen parikin kertaa tuolla käynyt ja eipä ole mitään isompaa valittamista ollut. TV:n paikka oli tosi korkealla, mutta ei kai tuonne telkkaria olla menossa katselemaan. Ohessa linkki ko. hotellin nettisivuille: Mangohotel.

Kävelymatka on tuolta 15 minuuttia Koskikeskukseen. Itse muutaman kerran tullut siis testattua
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Kiitoksia kaikille, eiköhän noista joku valikoidu meikälle. :)

Vielä jos osaatte noista intialaisista ravintoloista suositella jotakin erityisesti, niin homma hanskassa.
 
Kiitoksia kaikille, eiköhän noista joku valikoidu meikälle. :)

Vielä jos osaatte noista intialaisista ravintoloista suositella jotakin erityisesti, niin homma hanskassa.

Star and Moonlight oli kovaa valuuttaa ainakin vielä Koskikeskuksella sijaitessaan. Nykyiselllään Tammelan Puistokadulla, mutta tuskinpa laatu on muutossa mihinkään hävinnyt, eiköhän siellä sama äijä edelleen samaa "kotiruokaansa" kokkaile. (?) Nanda Devi taitaa olla suosituin, muttei mielestäni erotu mitenkään massasta vaikka lounaspaikkana toimiikin hyvin.

Ja heitetään hotellinippuunkin vielä yksi jokeri pakkaa sekoittamaan: Mangohotel.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Vielä jos osaatte noista intialaisista ravintoloista suositella jotakin erityisesti, niin homma hanskassa.

Star & Moonlight oli vielä vanhassa kioskimuodossaan oma ja kai usean muunkin ykkönen, mutta isompiin tiloihin muuton jälkeen on vissin heikentynyt jostain syystä. Omat kokemukset loppuvat tuohon muuttoon, mutta muiden tuntemieni kanta-asiakkaiden palaute on ollut enimmäkseen negatiivista (verrattuna aiempaan tasoon). Nanda Devi ja Katmandu (nepalilainen) ovat varmaan aika lähellä kärkeä vaikka a la carte-kokemukset ovat viime ajoilta vähissä, sillä tuon sortin viikkokiintiö täyttyy jo työlounailla.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Mango taisi tarjoilla vielä jokunen vuosi sitten myös ns. nigerialaista. Tiedä sitten ovatko jo muuttaneet tapansa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vielä jos osaatte noista intialaisista ravintoloista suositella jotakin erityisesti, niin homma hanskassa.

Nanda Devi on oma suosikkini, vaikka tuossa jokunen soraääni toisilta käyttäjiltä tulikin. Ruokalista on minusta mukavan monipuolinen, ja nan-leivät mahtavia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös