Tampa Bay Lightning (3.) – Montréal Canadiens (4.), Stanley Cup-finaalit 2021

  • 52 913
  • 327

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Täyttä haihattelua. Suomalaisten stanley cup-voitto on aivan täyttä utopiaa.

Mistä kumpuaa tuollainen nega kotimaisia pelimiehiä kohtaan? Viestihistoriaasi kun katsoo niin hävityn MM-finaalin jälkeen yksikään viestisi ei ole sisältänyt muuta kuin suomalaisten dissaamista. Jos yhden finaalin häviäminen ottaa niin koville niin suosittelen ottamaan Karjalalippiksen kouraan ja suuntaamaan puhumaan ammattiauttajan kanssa.

Tsemppiä!
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Tämä on helppo. Montrealissa pelattiin jääkiekkoa jo, kun Tampassa seminolet asuivat vielä puussa.

Kyllähän näissä tuhkimotarinoissa valitettavan usein on lopussa se paskainen loppu. Niin pelkään käyvän nytkin, Islanders olisi ollut voitettavissa, mutta pahoin pelkään Tampan taitokiekon olevan myrkkyä Canadiensin sangen kädettömälle joukkueelle.

Toivottavasti olen väärässä, mutta inhorealisti takaraivossa sanoo, että kylmät käy. Kings 2012 -hengessä pojat!
 

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, LHF
Tällaisena glory huntteeraajana, joka poffien alkuun mahdollisti itselleen pelien näkemisen, niin täytyy todeta, että jos Isles noin koville otti niin voi olla aikas kultainen vääntö luvassa, sillä en Habsia ainakaan helpompana Tampan tiellä näe millään.
Hienoa kun viimein kohtaavat.
Ja klassikko "alkais jo".
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Sanotaanko näin, että en olisi välttämättä ihan tätä finaaliparia ennustanut pari kuukautta sitten. Jos tässä nyt käy Boltsille huonosti, niin paljon mielummin pytyn syo legendaariselle kanukkijengille, josta löytyy vielä mukavasti sinivalkoista väriä, kun esim Vegasille.

Vastakkain on nyt hyvin todennäköisesti kaksi maailman parasta maalivahtia ja tuokin on aika harvinaista finaalivaiheessa, joten täsaäkin suhteessa on lupa odottaa eeppistä taistelua. Näkisin että kaikkein ratkaisevin tekijä tulee olemaan Candiensin alivoima, versus Boltsin ylivoima. Canadiensi av on tähän asti ollut timanttisen kovaa, mutta jos Kuch on edes 80% kunnossa, niin Bolts tulee sillä osastolla lyömään eteen sellaisen sirkuksen, josta Leafs, Jets ja Vegas voivat vain haaveilla.

Bolts on viime kausina pelannut aika hyvällä menestyksellä näitä tiiviiseen kollektiiviin nojaavia joukkueita vastaan, mutta kertaakaan ei ole vihulta löytynyt tuon tason kassaria ja tässähän se Canadiensin suurin sauma tulee olemaan. Voisin kuvitella, että tuo joukkue on aika vaikea voitettava, jos pääsevät pelin alkupuolella parin maalin johtoon, jonka jälkeen jokainen pelaaja polkee kieli vyön alla karvaamaan ja vähintään yhtä kovaa alas, Kari Hinnan poimiessa marjat samalla.

Mielestäni tässä ovat siis ne 3 pääpointtia, joihin homma ratkeaa:

1. Vasy vastaan Price
2. Bolts yv vastaan Canadiens av
3. Boltsin voittamisen rutiini ja kylmänviileä suorittaminen ratkaisuhetkillä vs Canadiensin hurmoshenki ja ratkaisupelaajien kokemattomuus

Koitin tuossa myös nopeasti googlailla ja en oikeen löytänyt luotettavaa tietoa, niin kysytään tätä kautta asiaa: eli onko tuosta Canadiensin otteluiden mahdollisesta yleisömäärästä tullut mitään tietoa vielä julki?
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Harvoin minulle sen kummemmin Stanley Cupin voittaja merkitsee, mutta nyt Montrealia toivon isosti.

Perinteikäs seura, erittäin intohimoiset fanit ja altavastaajana ollut 1. kierroksesta lähtien. Myös kanadalaisuudesta ja Suomi-pelaajista plussaa.
 

Haidekkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat, Corey Perry
Mistä kumpuaa tuollainen nega kotimaisia pelimiehiä kohtaan? Viestihistoriaasi kun katsoo niin hävityn MM-finaalin jälkeen yksikään viestisi ei ole sisältänyt muuta kuin suomalaisten dissaamista. Jos yhden finaalin häviäminen ottaa niin koville niin suosittelen ottamaan Karjalalippiksen kouraan ja suuntaamaan puhumaan ammattiauttajan kanssa.

Tsemppiä!

Ei sinun tarvitse alkaa epäasialliseksi käymään. Tuo nega kumpuaa siitä että suomalaiset on finaaleissa hyvin usein häviävänä osapuolena. Kiitokset kuitenkin tsempeistä ja mulla ei mitään helvetin karjalalippistä ole edelleenkään joten tuo heitto on aika väsynyt.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Montrealin voittoa toivon. Vaihtelu on mukavaa ja samoin Daavidin voitto Goljatista. Ekstrabonuksena olisi se, että kanadalaista joukkueista voittaja olisi Toronton sijaan Montreal.

Finaalien aikaan siirtomarkkinoilla ei tapahdu mitään, joten toinen toivomus on, että voittaja ratkeaa mahdollisimman nopeasti. Mestaruuden ratkeamisen jälkeen nähtäisiin millaisiin hämmästyttäviin suorituksiin toimitusjohtajat Buffalossa, Seattlessa, Columbuksessa ja Los Angelesissa pystyvätkään.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Montrealin voittoa toivon. Vaihtelu on mukavaa ja samoin Daavidin voitto Goljatista. Ekstrabonuksena olisi se, että kanadalaista joukkueista voittaja olisi Toronton sijaan Montreal.

Voi vaan kuvitella miten käärmeissään olisivat Torontossa jos Habs veisi mestaruuden.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Aika helppo päätös itselle. Altavastaaja, jonka ei pitänyt mennä ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon vs. 100 miljoonan dollarin joukkue. Montreal kaikkina viikonpäivinä ja kahdesti sunnuntaisin.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Jaahas, no annetaan nyt alkuun vähän tasoitusta materiaalin suhteen... Armia siis ulkona ykköspelistä.

Canadiens' Armia in COVID-19 protocol, won't travel to Tampa - the Score

Edit. Linkki korjattu.
Toivottavasti finaalit saadaan pelattua alta pois, ilman että Canadiensin koronakaranteenit ja -tartunnat häiritsevät niitä. Pahimmillaan niistä tulee koko kaudelle vielä aikamoinen antikliimaksi.

Armialla on aikamoisen huonoa tuuria, kun joukkue pääsee Stanley Cup -finaaliin ja itse joutuu koronakaranteeniin tai sairastuvalle. Montrealin valmentajalla ei tainnut olla koronatartunnan takia asiaa peleihin 12 vai 14 vuorokauteen. Toivottavasti Armian kohdalla on kyse vain varotoimenpiteestä, eivätkä finaalit jää kokonaan väliin.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Viimeksi muokattu:

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Eli mahdollinen korona-altistuma syynä Armian karanteenille. Missaa kaksi ensimmäistä peliä. Näin kertoo SK.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Huomioitavaa tässä finaaliparissa on se, että normaalisti nämä joukkueet eivät voi mitenkään kohdata Stanley Cup -finaalissa, koska ovat molemmat itäisen konferenssin joukkueita.

Koska kuulemma vain Stanley Cupin voitto merkitsee, niin voisivat luopua muutenkin pudotuspelivaiheessa noista konferensseista ja divisioonista ja jakaa parit alusta lähtien suoraan runkosarjan perusteella. Jos konferensseista on pakko jakaa pytyt ja viirit (vaikka Amerikassa vain voitto merkitsee), niin jakaisivat ne runkosarjan perusteella. Tällöin kaikki Stanley Cup -finaaliparit olisivat aina mahdollisia.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Koska kuulemma vain Stanley Cupin voitto merkitsee, niin voisivat luopua muutenkin pudotuspelivaiheessa noista konferensseista ja divisioonista ja jakaa parit alusta lähtien suoraan runkosarjan perusteella.
Tuota taitavat joukkueet vastustaa kun ensimmäisellä kierroksella jos joutuu esimerkiksi New Yorkista lentämään Los Angelesiin ja takaisin niin väsymys ja rasitus iskevät hieman enemmän kuin sellaisella otteluparilla, jotka pelaavat samalla aikavyöhykkeellä. Ihan hauska idea, mutta sitä tuskin enää otetaan käyttöön. Varmaan televisioinnitkin vaikuttavat siihen. Jos oman joukkueen ottelu alkaa neljä tuntia myöhemmin kuin normaalisti niin vähän korkeampi kynnys katsoa koko ottelua kuin normaalisti kun se alkaakin kello 23.00 eikä 19.00. Sama toisinpäin kun ihmiset ovat vielä töissä erittäin todennäköisesti toisella alueella. Toki Läntisessä konferensissa tämä on edelleen tietynlainen ongelma kun wild card paikkojen perusteella voi olla jo ensimmäisellä kierroksella kolmen tunnin aikaeroja.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Läntisessä konferensissa tämä on edelleen tietynlainen ongelma kun wild card paikkojen perusteella voi olla jo ensimmäisellä kierroksella kolmen tunnin aikaeroja.

Eihän näitä enää ole ollut sen jälkeen, kun DET ja CBJ siirtyi itään. Parin tunnin eroja vain.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
En muista koska 16 joukkueen pudotuspelit tulivat, mutta kuitenkin jossain vaiheessa tyyliin 24 joukkueesta 16 pääsi pudotuspeleihin. Ensi kaudella sarjassa on 32 jengiä eli "vain" puolet pääsee pudotuspeleihin. Epäilen, että omistajat kokevat tuon määrän liian pieneksi eli pudotuspeleihin on liian vaikeaa päästä. Pudotuspeleistä kun se raha tehdään. Lisäksi pelaajatkin saattavat kokea, että pudotuspeleihin pääsy vain joka toiselle pelaajalle on liian vähäinen "palkinto" pitkästä sarjasta. Vegas, Blues, Dallas ja nyt Montreal ovat kuitenkin osoittaneet viime vuosina, että kun peli alkaa kulkea ja pomput osuvat kohdilleen, niin mitä vain voi käydä.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Kaikki alkaa olla valmista ensimmäiselle matsille.

Ennakoidut kokoonpanot:

Lightning:

Ondrej Palat -- Brayden Point -- Nikita Kucherov
Alex Killorn -- Anthony Cirelli -- Steven Stamkos
Barclay Goodrow -- Yanni Gourde -- Blake Coleman
Ross Colton -- Tyler Johnson -- Pat Maroon

Victor Hedman -- Jan Rutta
Ryan McDonagh - Erik Cernak
Mikhail Sergachev - David Savard

Andrei Vasilevskiy
Curtis McElhinney

Canadiens:

Artturi Lehkonen -- Phillip Danault -- Brendan Gallagher
Tyler Toffoli -- Nick Suzuki -- Cole Caufield
Paul Byron -- Jesperi Kotkaniemi -- Josh Anderson
Jake Evans -- Eric Staal -- Corey Perry

Ben Chiarot -- Shea Weber
Joel Edmundson -- Jeff Petry
Jon Merrill -- Erik Gustafsson

Carey Price
Jake Allen


Harmi tosiaan että Armia jäi sivuun mutta toivotaan Evansin olevan kunnossa ja tuovan tuohon neloskenttään ainakin lisää vauhtia sen mitä kaksinkamppailuvoimassa menetetään. Tämän pidemmälle syvyys ei kunnolla riitä joten Armia saisi palata kolmospeliin Ducharmen ohella.

Montreal on ennakkokaavailuissa n. 75-70 / 30-25 underdog. Tämä toki edelleen sopii asetelmana täydellisesti. Jengi tuntuu saavan sitä enemmän irti mitä pahemmin alakynnessä ollaan.

Sen voi taata että kolmospeli täydellä ladolla tulee olemaan jotain todella eeppistä. :) Lähdetään siitä että kahden ekan tavoite on yksi ryöstö ja fyysisen pelin haltuunotto. Varsinkin herroille Kucherov ja Hedman pitää antaa erikoishuomiota illasta toiseen. Tuomarilinjan sallimissa puitteissa.

Ratkaisun avaimet kulminoituu jälleen perinteisiin. Kumpi molari vie taiston. Erikoistilanteista erityisesti Lightning yv vs Canadiens av onnistuminen. Ja kolmantena pystyykö Danaultin kenttä jatkamaan vastustajan ykkösen nollaamista. Kaksi näistä kolmesta Montrealin suuntaan ja mahdollisuudet kasvaa huomattavasti.

Kisakatsomo on viritelty mökin terassin riippukeinuun. Siinä on mukava sitten aamuyön tunteina olla ötökänruokana. :)

Go Habs Go!
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Ratkaisun avaimet kulminoituu jälleen perinteisiin. Kumpi molari vie taiston. Erikoistilanteista erityisesti Lightning yv vs Canadiens av onnistuminen. Ja kolmantena pystyykö Danaultin kenttä jatkamaan vastustajan ykkösen nollaamista. Kaksi näistä kolmesta Montrealin suuntaan ja mahdollisuudet kasvaa huomattavasti.
Tässä varmasti kiteytettynä ne oleellisimmat. Lisäisin vielä, että Tampan ketju Goodrow - Gourde - Coleman pyrkinee tekemään Suzukin ketjun olon mahdollisimman epämukavaksi. Muut Habsin ketjut vetävät oletuksena nollanolla-moodissa ja pyrkivät iskemään vain jos siihen siunaantuu turvallinen mahdollisuus.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Islanders on kyllä hemmetin aliarvostettu joukkue ja nimenomaan joukkue. Viime vuonna pistivät Tampan pahimpaan koetukseen ja nyt taas erittäin lähellä viedä sarjaa. Islanders puolustaa ihan varmasti vähintään yhtä tiiviisti kuin Canadiens ja samalla tavalla Tampan viisikkopelaamista vähän aliarvioidaan, siellä kuitenki Tampa käytännössä jokaisessa voitossa nollasi Islandersin ihan täysin sen omilla aseilla.

Samalla kun myös puhutaan siitä, että ei Canadiensikaan ole vastaavaa hyökkäystä vastaan pelannut niin onhan nimenomaan se Toronton hyökkäyosaaminen ihan huikaisevaa ja ylivoima myös varmasti liigan parhaimmistoa. Niin vain tässäkin sarjassa kykenivät lopulta nollamaan nuo Toronton tähdet ihan täysin. Vegasin ongelmat ovat aina liittyneet tuohon maalintekoon, niin sikäli ei oikein yllätä, että juuri tuommoista sumppua vastaan tulivat olemaan ongelmissa, vaikka voittoon ei kyllä varmaan kovin moni uskonut.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Islanders on kyllä hemmetin aliarvostettu joukkue ja nimenomaan joukkue. Viime vuonna pistivät Tampan pahimpaan koetukseen ja nyt taas erittäin lähellä viedä sarjaa. Islanders puolustaa ihan varmasti vähintään yhtä tiiviisti kuin Canadiens ja samalla tavalla Tampan viisikkopelaamista vähän aliarvioidaan, siellä kuitenki Tampa käytännössä jokaisessa voitossa nollasi Islandersin ihan täysin sen omilla aseilla.

Samalla kun myös puhutaan siitä, että ei Canadiensikaan ole vastaavaa hyökkäystä vastaan pelannut niin onhan nimenomaan se Toronton hyökkäyosaaminen ihan huikaisevaa ja ylivoima myös varmasti liigan parhaimmistoa. Niin vain tässäkin sarjassa kykenivät lopulta nollamaan nuo Toronton tähdet ihan täysin. Vegasin ongelmat ovat aina liittyneet tuohon maalintekoon, niin sikäli ei oikein yllätä, että juuri tuommoista sumppua vastaan tulivat olemaan ongelmissa, vaikka voittoon ei kyllä varmaan kovin moni uskonut.

Tämä nyt on jossittelua, mutta harmi Islandersin kannalta, että Anders Lee oli loukkaantunut ja Komarovin piti pelata ykkösketjussa. Lee on juuri sitä mitä pudotuspeleissä tarvitaan: iso pelaaja, joka pystyy runnomaan kiekkoa maaliin ja pelaa hyvällä motivaatiolla pelistä toiseen. Kaikki kunnia Komaroville, mutta Lee nyt olisi voinut pari maalia runnoa ja ehkä kääntää kelkan Islandersille tiukoissa peleissä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tämä nyt on jossittelua, mutta harmi Islandersin kannalta, että Anders Lee oli loukkaantunut ja Komarovin piti pelata ykkösketjussa. Lee on juuri sitä mitä pudotuspeleissä tarvitaan: iso pelaaja, joka pystyy runnomaan kiekkoa maaliin ja pelaa hyvällä motivaatiolla pelistä toiseen. Kaikki kunnia Komaroville, mutta Lee nyt olisi voinut pari maalia runnoa ja ehkä kääntää kelkan Islandersille tiukoissa peleissä.

Lee on huikea pelaaja, mutta ilman tuota Leen loukkaantumista ei Islanders olisi voinut hankkia Palmieria ja Zajacia. Toki Lee > Palmieri ja Zajac. Mutta silti.
 
Noinkohan tässä kammetaan jälleen ottelu toisensa jälkeen jatkoajalle arpomaan voittajaa. Väliin sitten jokunen ohipeli, jossa maaliero repsahtaa, suuntaan tai toiseen.

Montrealin kotirintama kyllä repeää massiivisesti jos seura sattuisi raivaamaan viimeisenkin esteen kannun tieltä. Siellä on sentään kasvanut kokonainen sukupolvi joka ei ole koskaan nähnyt joukkueen voittavan mestaruutta.
 

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Montrealin kannalta iskun paikka tämä ensimmäinen peli, Tampalla ollut vaikeuksia sarjan avausotteluissa kotona. Onko se sitten ollut pientä kyttäilyä että mitä vastustaja tekee vai pelkkää paskuutta, mutta nyt toivoisi että Game 7 boosti saadaan tuotua suoraan tähän sarjaan.

2014 & 2015 sarjoista on useampi pelaaja vielä jäljellä molemmissa jengeissä. Stamkos, Palat, Johnson, Killorn, Kucherov, Vasilevsky ja Hedman ainakin Tampan puolelta olivat mukana, ei siinä etteikö sitä oltaisi Atlanticissa ihan tarpeeksi nähty toisiaan vuosien saatossa että tuttuja pelaajia on vastassa.

Montrealin puolelta kiinnostaa nähdä mitä Suzuki ja Caufield saa aikaan, ensimmäinen matsi minkä Canadiensilta näin tällä kaudella oli Vegas sarjan viides peli eli otanta on ihan minimaalinen. Mitä muuten Tomas Tatarille ja Jonathan Drouinille kuuluu, onko healthy scratcheja vai loukkaantuneita? Molemmilla suht vaisut kaudet takana niin onko mitään saumaa että kaverit tekevät paluun vielä finaaleihin?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös