Kausi tosiaan paketissa ja ajattelin vähän raapustella omia arvioita pelaajien ja taustahenkilöiden osalta arviointiasteikolla 4-10.
GM ja valmennus
Julien BriseBois, arvosana 7.
Kesällä JBB toi joukkueeseen konkaripuolustaja Ian Colen, sekä vanhan tutun Vlad Namestnikovin. Colen osalta hankinta meni nappiin ja mies oli joka dollarin arvoinen. Namestnikov hankittiin mielestäni vähän ylihintaan, eikä mies pystynyt missään vaiheessa esittämään oikeastaan yhtään mitään. Kesällä jouduttiin luopumaan mm. Palatista, Ruttasta ja McDonaghista, jotka kaikki olisi ihan mielellään pitänyt, mutta eihän noita kavereita tosiasiassa ollut mahdollisuuksia capin puolesta pitää rosterissa.
Deadlinella tuli sisään Eyssimont, joka oli mielestäni ihan hyvä energiapelaaja, jolle kyllä soisi jatkoa. Se isoin pommi oli kuitenkin Tanner Jeannot, josta pulitettiin Cal Foote, 2023 2nd, 2023 3rd, 2023 4th, 2024 2nd ja 2025 1st. Mielestäni nyt jo voidaan sanoa, että tämän treidin JBB hävisi todella pahasti ja tuo hinta vaikuttaa tällä hetkellä aivan järkyttävältä, kun otetaan huomioon, että Michael Eyssimont syrjäytti tämän deadlinen ykköshankinnan poppareille Leafs sarjan lopussa. Mielestäni ensimmäinen todellinen hutihankinta JBB:n aikakaudella.
Kesällä tulee riittämään hommia ainakin Killornin ja Hagelin tilanteiden kanssa, minkä lisäksi pitäisi saada lisää jalkoja ja juonikkuutta alaketjuihin. Koska rahaa ei liikaa ole, niin kannattaisikohan kääntää katseita Eurooppaan?
Jon Cooper, arvosana 9.
Runkosarjassa mies sai mielestäni siivitettyä tuon raihnaisen ja kaiken voittaneen konkariryhmän aika lailla siihen tulokseen, joka oli otettavissa. Pleijareissa Cooper sai joukkueen jälleen viritettyä niin kovaan iskuun, kuin tuolla rosterilla mielestäni on mahdollista, jonka lisäksi mies pesi selkeästi Keefen peluutuksessa ja taktisessa puolessa. Oikeastaan näin jälkikäteen ainut miinus, jonka keksin on se, että Vasya olisi pitänyt lepuuttaa selkeästi enemmän kauden pahimman peliruuhkan aikana. Tätä toki hankaloitti se, että kakkosveskarina pelannut Elliot ei saanut edes ovea perässään kiinni.
Maalivahdit
Andrei Vasilevsky, ottelut runkosarjassa 60, 34-22-4, 91,5%, 2,65, po-ottelut 6, 2-4, 87,5%, 3,56. Arvosana 7 1/2.
Vasyn kausi oli runkosarjassa melko ailahteleva, eikä oikein missään vaiheessa tullut tasaisempaa jaksoa, jossa mies olisi pystynyt torjumaan joukkueelle yksin voittoja. Vasyn esityksistä ja olemuksesta mielestäni huomasi selkeän väsymyksen ja hänelle, jos jollekin tämä pidempi kesä tekee eetvarttia ja eiköhän ensi syksynä nähdä taas vanha tuttu Vasy maalilla. Pleijareissa ei pystynyt alkusarjassa parhaimpaansa, minkä vuoksi noinkin alhainen arvosana.
Brian Elliot, ottelut runkosarjassa 12, 12-8-2, 89,1%, 3,4. Arvosana 6 1/2.
Elliotilla ei kohtalaisen hyvän edellisen kauden vaan enää riittänyt millään, eikä pystynyt auttamaan joukkuetta ja tuomaan Vasylle suurempaa lepoa. Kiitos ja näkemiin.
Puolustus
Haydn Fleury, ottelut runkosarjassa 29, 0+1=1, +/- =-10, 10 PIM, pleijareissa 1 ottelu tehoilla 0+0. Arvosana 6+.
Fleury pelasi koko kauden ylimääräisen pakin roolissa. Hyökkäyspäähän mies ei tuo oikein mitään, minkä lisäksi oli melko hasardi omissa, eikä kiekollinen taito riitä pärjäämään kovaa prässipeliä vastaan. Sopimus jatkuu vielä ensi kauden, mutta luultavasti tulee jatkossakin pyörimään mukana ylimääräisenä pakkina.
Zach Bogosian, ottelut runkosarjassa 46, 1+4=5, +/- =-4, 42 PIM, pleijareissa 5 ottelua tehoilla 0+1. Arvosana 8.
Bogo tasapainotteli koko kauden kolmosparin ja poppariosaston välillä. Mies pystyy mielestäni pelaamaan NHL-tasolla, kunhan vieressä pelaa luisteluvoimaisempi ja kiekollisempi kaveri. Bogolta saa aina takuuvarmasti fyysitä ja jämäkkää peruspeliä. Hintaansa nähden ihan kelpo pelaaja ja rooli tulee luultavasti ensi kaudellakin pysymään melko samana.
Ian Cole, ottelut runkosarjassa 78, 3+14=17, +/- =13, 61 PIM, pleijareissa 6 ottelua tehoilla 1+2. Arvosana 9+.
Loistava hankinta, joka istui alkukankeuden jälkeen loistavasti takalinjoille ja muodosti Cernakin kanssa solidin pakkiparin. Pelasi varmaa peruspeliä, minkä lisäksi on ihan kohtalainen hyökkäysten tukemisessa. Plussaa myös roolista alivoimalla. Sopimus loppuu tähän kauteen ja toivoisin, että jatkaa joukkueessa, mikäli palkkapyyntö maksimissaan 3,5M kaudessa.
Darren Raddysh, ottelut runkosarjassa 17, 1+2=3, +/- = -4, 4 PIM, pleijareissa 6 ottelua tehoilla 1+1. Arvosana 9-.
Runkosarjassa Raddyshin otteet rupesivat selkeästi paranemaan loppua kohden, kun mies sai itseluottamusta kiekolliseen tekemiseen. Pleijareissa oli ajoittain loistava ja pystyi hyvän liikkeen ja kiekollisen pelin avulla tukemaan hyökkäyksiä. Oman maalin edustan puolustamisessa, sekä vääntövoimassa vielä kehitettävää. Sopimus jatkuu vielä ensi kauden ja tässä voi olla todellinen musta hevonen, etenkin hyökkäyspäähän. Kaiken mennessä nappiin Raddyshista saadaan hyvä kiekollinen yleispakki rosteriin tuleville kausille.
Nick Perbix, ottelut runkosarjassa 69, 5+15=20, +/- = 11, 22 PIM, pleijareissa 6 ottelua tehoilla 0+3. Arvosana 9 1/2.
Mies sai kauden alussa raivattua tiensä kokoonpanoon ja käytti mahdollisuutensa täydellisesti, josta palkittiin 2 vuoden jatkosopimuksella. Kuten Raddyshissa, niin tässä meille saattaa ollaa seuraaville kausille hyvä kiekollinen pakki, joka pystyy pelaamaan myös luotettavaa oman pään peliä. Kehityskohtina oman maalinedustan puolustaminen, sekä räjähtävyyden lisääminen luisteluun.
Victor Hedman, ottelut runkosarjassa 76, 9+40=49, +/- = 10, 42 PIM, pleijareissa 5 ottelua tehoilla 0+3. Arvosana 7 +.
Hedmanin kausi oli melko vaikea alusta loppuun. En sitten tiedä, oliko miehellä jotain vaivaa lähes koko kauden, mutta luistelu oli ajoittain vaikean näköistä, minkä lisäksi oman pään kiekollinen pelaaminen ei ollut sitä tuttua ja turvallista. Boltsin alakerrassa on käymässä sukupolvenvaihdos, kun Hedman joutui väistymään ykkösylivoimasta Sergan tieltä. Kuten Vasylle, niin myös Hedmanille tämä pidempi kesä tulee enemmän kuin tarpeeseen, sillä niin suuria minuutteja ja vastuuta seiskaseiska on viime kausilla nauttinut. Luulen, että syksyllä nähdään taas freshimpi alakerran isäntä kaukalossa.
Erik Cernak, ottelut runkosarjassa 70, 2+14=16, +/- = 8, 53 PIM, pleijareissa 1 ottelu tehoilla 0+0. Arvosana 8-.
Cernakin kausi oli hyvin pitkälti sitä, mistä mies tunnetaan, eli oman pään peruspelaamista, alivoimien tappoa ja kiekon päätyyn heittämistä punaisen jälkeen. Tuo puolustuspeli nyt on aika hyvin uomissaan, enkä siinä nyt hirveästi kehitettävää näe, mutta kiekollisessa pelaamisessa olisi mukava nähdä kehittymistä, etenkin kun miehen palkkapussi lihoaa ensi kaudesta alkaen 5,25M kaudessa. Myös loukkaantumisista kärsineelle Cernakille pidempi lepo tulee hyvään paikkaan.
Mikhail Sergachev, ottelut runkosarjassa 79, 10+54=64, +/- = 13, 53 PIM, pleijareissa 6 ottelua tehoilla 1+2. Arvosana 9 1/2.
Tämä oli se Sergan lopullinen läpimurtokausi, jolloin mies otti viimein sen tarvittavan harppauksen kiekolliseksi huippupuolustajaksi. Syrjäytti myös Hedmanin ykkösylivoimasta, minkä lisäksi raatoi myös alivoimalla. Viime kesänä kauhistelin tuota 8,5M kaudessa takaavaa jatkosopparia, mutta eipä tarvitse kauhistella enää. Tässä on meillä todella hieno puolustaja kiinnitettynä seuraavalle 8 vuodelle. Vaikka tuntuu, että mies olisi ollut joukkueessa iäisyyden, niin on syytä huomioida, että Sergalla tosiaan on ikää vasta se 24 vuotta. Saattaa olla parin kauden sisällä mukana Norris -keskusteluissa.
Hyökkäys
Corey Perry, ottelut runkosarjassa 81, 12+13=25, +/- = -28, 95 PIM, pleijareissa 6 ottelua tehoilla 2+3. Arvosana 8-.
Perryn pelaaminen näytti runkosarjassa jo ajoittain siltä, että kilometrit ovat nyt viimein tulleet täyteen. Liike on hidasta, kuin mikä, eikä mies ehdi karvaamaan, mutta maalinedustalla ja kulmapeleissä edelleen ihan käyttökelpoinen pelaaja. Vaatii vierelleen nopeampia pelaajia, jolloin pääsee hyödyntämään vahvuuksiaan. Pleijareissa oli todella hyvä ja sen takia arvosanakin kipusi noinkin ylös. Erityismaininta sysimustasta +/- tilastosta. Sopimus loppuu tähän kauteen, mutta en nyt ala pelihousujani repimään, vaikka jatkaisi vielä yhden kauden minimisopparilla.
Pat Maroon, ottelut runkosarjassa 80, 5+9=14, +/- = -5, 150 PIM, pleijareissa 6 ottelua tehoilla 0+1. Arvosana 5 1/2.
Ensimmäisenä tulee mieleen, että miksi helvetissä tätä kivirekeä pitää katsella vielä ensi kausi rosterissa. Liike aivan karmeaa, eikä oikein kerkeä taklaamaan ja karvaamaankaan. Joskus aikoinaan oli vielä kohtalainen nyrkkisankari, mutta nykyään roolina tuntuu olevan turpaan ottaminen nuoremmilta enforcereilta. Toivottavasti ensi kaudella joku nuorempi ja vikkelämpi kaveri syrjäyttää Big Rigin rosterista.
Alex Killorn, ottelut runkosarjassa 82, 27+37=64, +/- = 18, 45 PIM, pleijareissa 6 ottelua tehoilla 3+2. Arvosana 9 +.
Killorn takoi hieman verkkaisen alkukauden jälkeen tauluun uuden henkilökohtaisen piste-ennätyksensä. Loppukaudella teki runkosarjassa tärkeitä osumia ja oli joukkueen paras hyökkääjä. Pleijareissa oli aivan ilmiömäisen hyvä. Taisteluilme on aina kohdallaan ja Killerin kohdalla Cooper kyllä tietää takuuvarmasti, mitä saa kun miehen laittaa kaukaloon. Kyllähän sitä toivoisi miehen jatkavan Boltsissa, mutta se luultavasti vaatisi selkeää palkanpudotusta ja tällaisen kauden jälkeen uskon miehen ottavan vielä viimeisen kerran urallaan rahat pois kuljeksimasta ja signaavan jonnekin Devilsiin sellaisen 4x5M lapun. Toivottavasti olen väärässä.
Nick Paul, ottelut runkosarjassa 80, 17+15=32, +/- = 11, 33 PIM, pleijareissa 6 ottelua tehoilla 1+0. Arvosana 7.
Paul pelasi loka-joulukuun 35 ottelua tehoin 13+8 ja siinä vaiheessa näytti, että mies on matkalla todella hienoon kauteen. Sitten tapahtui taantuminen ja runkosarjan loput 45 peliä tuottivat enää 4+7. Alkukaudesta Paul pelasi paljon Killornin ja Stamkosin kanssa samassa ketjussa ja peli kulki hyvin, mutta mies kadotti pelinsä täysin sen jälkeen, kun Cirelli tervehtyi ja mies tippui 3. ketjuun pienemmälle vastuulle. Pleijarit olivat myöskin melko mitäänsanomattomat ja Paulin ketju oli selvästi Boltsin heikoin. Ensi kaudella on lupa odottaa parempaa, kunhan Paulin ympärille saadaan kasattua sopivat ketjukaverit.
Brayden Point, ottelut runkosarjassa 82, 51+44=95, +/- = 2, 7 PIM, pleijareissa 6 ottelua tehoilla 2+2. Arvosana 9-.
Pointin kausi oli runkosarjan osalta todellinen onnistuminen ja tuo 50 maalin rajapyykin rikkominen on todella kova juttu. Mies sai taas pitkästä aikaa pelata kauden terveenä ja liike oli sen mukaista. Kuchin kanssa herrat muodostavat sellaisen parivaljakon, että ylivoimalla tulee jatkossakin verkko pölisemään. Leafsia vastaan Point, kuten koko ykkösketju jäivät Matthewsin ja kumppaneiden varjoon ja se vähän himmentää muuten niin loistavaa kautta.
Michael Eyssimont, ottelut runkosarjassa 15, 1+1=2, +/- = -3, 22 PIM, pleijareissa 3 ottelua tehoilla 1+1. Arvosana 8+.
Kaveri tuli deadlinella joukkueeseen vaihdossa Namestnikoviin ja toi mielestäni heti pienen piristysruiskeen alaketjuihin hyvän luistelunsa ansiosta. Mies repii ja raastaa menemään hyvällä työmoraalilla ja syrjäytti pleijareissa ansaitusti Jeannotin. Sopimus loppuu tähän kauteen ja mielelläni tekisin sellaisen 2x1M jatkon.
Brandon Hagel, ottelut runkosarjassa 81, 30+35=65, +/- = 23, 54 PIM, pleijareissa 6 ottelua tehoilla 1+4. Arvosana 10-.
Todellinen läpimurtokausi Hagelilta. Pääsi osan kaudesta pelaamaan ansaitusti Kuchin ja Pointin ketjussa ja tulosta syntyi heti. Pleijareissa oli timanttinen ja muodosti Boltsin parhaan ketjun yhdessä Killornin ja Cirellin kanssa. Liike on loistavaa, jonka ansiosta mies pääsee hyvin maalipaikoille ja kiekonriistoihin. Tuon luistelun ansiosta myös todella hyvä pelaaja alivoimalle. Tässä on tulevaisuuden timantti ja mielestäni JBB:n selkeästi tärkein tehtävä tälle kesälle olisi saada sorvattua jatko Hagelille. Saattaa hyvin olla ensi kaudella hinta- laatusuhteeltaan liigan paras pelaaja.
PE-Bellemare, ottelut runkosarjassa 73, 4+9=13, +/- = -9, 34 PIM, pleijareissa 6 ottelua tehoilla 1+1. Arvosana 7+.
Bellemareen pätee samat sanat, kuin Perryyn, eli kilometrit rupeaa olemaan täynnä. Mies on todellinen soturi, mutta enää ei vaan liike ja muutkaan ominaisuudet riitä, joten kiitos kaikesta ja näkemiin. Leafsia vastaan suoriutui ihan hyvin, mutta kyllä nyt on nuorempien aika.
Ross Colton, ottelut runkosarjassa 81, 16+16=32, +/- = -8, 50 PIM, pleijareissa 6 ottelua tehoilla 1+3. Arvosana 7 1/2.
Coltonilta nähtiin sellainen tasapaksu kausi, jossa ei ollut mitään suuria alamäkiä tai epäonnistumisia, mutta ei mies myöskään loistanut. Liike ja taisteluilme miehellä on kunnossa, mutta kiekollinen pelaaminen on melko kädetöntä. Sopimus loppuu tähän kauteen ja veikkaan, että mies tulee saamaan jotain 3M/kausi -tarjouksia, joihin Boltsin ei ole mitään järkeä tässä cap tilanteessa yrittää vastata. Colton on kelpo alaketjujen pelaaja, mutta ei omaa mitään sellaista ominaisuutta, miksi mies pitäisi väkisin yrittää pitää joukkueessa.
Anthony Cirelli, ottelut runkosarjassa 59, 11+18=29, +/- = 13, 33 PIM, pleijareissa 6 ottelua tehoilla 3+3. Arvosana 8.
Cirelli missasi koko alkukauden loukkaantumisen takia ja miehellä tuntui olevan aika suuria vaikeuksia päästä rytmiin mukaan runkosarjassa. Cirellin mukaan tulo sotki mielestäni hyvin toimineita ketjukoostumuksia. Pleijareissa puolestaan mies oli joukkueen paras pelaaja ja Cirelli ja Hagel olivat Boltsin vaarallisin tutkapari. Ensi kaudesta alkaen Cirellin palkkapussi on kautta kohden 6,25M, joka tarkoittaa kyllä sitä, että tehopinnoja olisi hyvä olla taulussa se +50. Kahdensuunnan pelaaminen Cirellillä on huippuluokkaa. Saattaa hyvin olla tulevaisuuden Selke voittaja.
Tanner Jeannot, ottelut runkosarjassa 20, 1+3=4, +/- = -6, 22 PIM, pleijareissa 6 ottelua tehoilla 0+0. Arvosana 5-.
Jeannot tuli deadlinella sisään suuren kohun saattelemana, johtuen tuosta hinnasta, jonka JBB miehestä maksoi. Mies ei esittänyt kertakaikkiaan yhtään mitään ja ainut, mikä estää arvosanan olevan 4 on se, että mies muokkasi pari kertaa vastustajan naamaa hyvin nyrkeillään. Liike oli aivan kammottavaa, eikä pelikäsityskään kovin kummoiselta vaikuta. Joutui aivan ansaitusti poppareille Leafsia vastaan ja se kertoo jo mielestäni tarpeeksi. Koska JBB maksoi noin karmean hinnan, niin eiköhän sieltä jotain jatkoa koiteta hieroa, mutta mielestäni kaikki yli 2M kaudessa on näillä näytöillä pois luettua.
Nikita Kucherov, ottelut runkosarjassa 82, 30+83=113, +/- = -2, 36 PIM, pleijareissa 6 ottelua tehoilla 1+5. Arvosana 8 1/2.
Runkosarja oli perus Kuchia. Välillä mies hiihteli aivan varjoissa ja näytti, ettei pelaaminen oikein nappaa, mutta silti mies vaan jotenkin aina onnistuu olemaan pisteillä. Parhaimmillaan maailman top-5 jääkiekkoilija. Pleijareissa vähän hyytyi, kuten koko Boltsin ykkösketju.
Steven Stamkos, ottelut runkosarjassa 81, 34+50=84, +/- = -5, 46 PIM, pleijareissa 6 ottelua tehoilla 2+2. Arvosana 8 1/2.
Stammer on edelleen pelottava ase ylivoimalla, mutta eihän mies muuten enää ole mikään käänteentekevä pelaaja. Pelasi parhaat pelinsä alkukaudesta Killornin ja Paulin kanssa. Toivoisin kapteenin pelaavan koko uransa Boltsin paidassa, mutta jatkossa rooli luultavasti tulee pienentymään pikkuhiljaa, enemmän kohti luotettavaa 2-suunnan pelaajaa ja ylivoimaspesialistia.