Tampa Bay Lightning 2021–2022 – ei kahta ilman kolmatta?

  • 74 946
  • 353

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Tänään yöllä vastassa Yanni Gourde. Tulee varmasti hieno vastaanottoseremonia ja toivottavasti Yanni ei ylly ihan hirmuvireeseen, yhden maalin se todennäköisesti ainakin iskee.

Cernak tekee toivottavasti paluun, jonka jälkeen alakerta on kaikkien odotuksien vastaisesti jopa kokonaan terve. Todennäköisesti tämä ei kauan kestä, mutta eiköhän se tiedä sitä että Foote/Bogo/Rutta vetävät rotaatiossa sitten siihen saakka kun joku tippuu pois.
 

Learn2Play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Tänään yöllä vastassa Yanni Gourde. Tulee varmasti hieno vastaanottoseremonia ja toivottavasti Yanni ei ylly ihan hirmuvireeseen, yhden maalin se todennäköisesti ainakin iskee.

Cernak tekee toivottavasti paluun, jonka jälkeen alakerta on kaikkien odotuksien vastaisesti jopa kokonaan terve. Todennäköisesti tämä ei kauan kestä, mutta eiköhän se tiedä sitä että Foote/Bogo/Rutta vetävät rotaatiossa sitten siihen saakka kun joku tippuu pois.
Mahtava ilta tulee kyllä, katsoin aikasemmin tällä viikolla että Coleman ja Flames ja Goodrow ja Rangers tulee tammikuussa Tampan vieraaksi. Eiköhän Cernak pelaa kun Claesson aikasemmin tällä viikolla lähetettiin farmiin, toki ei tiedä jos tänään kutsutaan takas.
 

Learn2Play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Yltyin muistelemaan parin viime vuoden jengejä ja siinä sitten aloin pohtimaan oisko tällä jengillä oikeesti mahdollisuudet ottaa 3 putkeen. Kohta 20 peliä takana niin voi jo vähän arvioida nähtyä..

Uskoisin että tää jengi kaipaa ehkä yhtä middle 9 hyökkääjää deadlinella ja mahdollisesti rightin pakkia mutta muuten näyttää todella hyvältä. Josephista on kehittynyt vähintään loistava middle 9 hyökkääjä, mahdollisesti jopa top 6. Colton on viime aikoina parantanut tosi paljon, ihme on jos kohta ei myös ala näkymään tehoissa. 4 ketjuun on lyödä tosi vahva Maroon-Bellemare-Perry, tuo ketju oikeestaan pääsee varmasti vasta playoffeissa arvoonsa. Palat-Point-Kucherov, Killorn-Cirelli-Stamkos samaa kuin viime vuosina sillä erolla että kapteeni parhaassa kunnossa vuosiin (ainakin viellä).

Pakisto on lähes sama kun viime vuonna, ainoa ero Savard <-> Bogosian joka ei omaan silmään tuo isoa eroa, Bogosian on ollut tosi hyvä nyt kun on paikannut Cernakia 2 parissa.

Ennen kauden alkua isoin kysymysmerkki oli miten saadaan paikattua 3 ketjun lähtemistä, omasta mielestä Joseph ja Colton on näyttänyt siltä että ovat valmiita tuohon rooliin. Sen lisäksi Katchouk ja Raddysh (myös ABB jossain määrin) on parantanut kokoajan ja ovat vähintään kelpo NHL pelaajia tällä kaudella. Hyökkäys toki on heikentynyt mutta edelleen löytyy liigan paras pakisto ja veskari, uskon että tällä jengillä todellakin on mahdollisuus kasvaa mestariksi.

Palat-Point-Kucherov
Killorn-Cirelli-Stamkos
Joseph-Colton-X
Maroon-Bellemare-Perry
Katchouk/Raddysh/ABB

Hedman-Rutta
McDonagh-Cernak
Sergachev-Bogosian

Vasy
Elliott

Tuo X voisi olla Goodrow/Coleman tyylinen halvalla lapulla pelaava jolla on 2v soppari tai sitten mahdollisesti kalliimpi rental joka vaatii vähän palkkakikkailua kuten Savardin kanssa.

Toki aikaista viellä mutta oli aikaa hölistä niin siinä vähän ajatuksia..
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Aika hyvin kulkee tällä hetkellä Boltsin peli. Tuo puolustuspeli on saatu viime matseissa jälleen tiivistettyä ja kun tolppien välissä on ylivoimaisesti maailman paras kassari, niin riittää että tehdään se pari häkkiä matsiin ilman Kuchia ja Pointia.

Omaankin silmään vaikuttaa siltä, että joukkue on yhtä 2-3 ketjun "Colemania" vaille mestaruuskaliiberia. Puolustus riittää omasta mielestä hyvin, mikäli Zach "Makar" Bogosian pystyy pitämään edes lähelle tuon tason. Tuo junnuketju vaikuttaa myös siltä, että saattavat yltyä aika kovaankin lentoon, kunhan saavat vielä vähän onnistumisia alle.

Jälleen koittaa iso testi joukkueelle kun seuraavat 7/8 peliä on vieraissa ja ilman kovimpia syömähampaita.
 

Learn2Play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Eilinen peli oli taas Coltonin ketjulta aivan loistava, vähän kärjistetysti jokainen vaihto meni hyökkäypäässä. Nyt kun viellä Katchouk ja Raddysh sais ekat maalit alta pois, röyhkeesti ajaa molemmat maalille niin siitä ei ainakaan jää kiinni.
 

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Ei tullut voittoa Minnesotasta taaskaan, taisi olla 2 voittoa tuolta jääkiekon pyhätöstä koko seuran historian ajalta kasassa joten jostain syystä tuo paikka on aina ollut hankala. Tässä pelissä kyllä huomasi että hyökkäyksestä puuttuivat ne isoimmat syömähampaat, yv:llä oli paikkoja mutta kun Palat koittaa pyörittää yv:tä Kucherovin paikalla niin ei siitä oikein mitään tule. Stamkos voidaan pelata tuossa niin paljon paremmin pois että aika harvoin pääsi kunnolla hakemaan one timeria. Wild rankaisi Lightningin puolustuspään virheistä myös aika tehokkaasti, Hedman tuntuu tekevän paljon enemmän virheitä kuin on totuttu tai sitten hän vaan ottaa liikaa riskejä, kuten esim. Wildin kolmannessa maalissa.

Joseph meni myös loukkaantumaan ja Gabriel Fortier nostettiin ylös AHL puolelta. Harjoituksissa ollut ketju Killorn-Cirelli-Fortier kasassa, joten eiköhän debyyttiä ole tiedossa Bluessia vastaan.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Olipahan erikoinen matsi. Bolts livahti kuin varkain 0-3 johtoon, kun kotijoukkue Binningtonia myöten ei ollut kerennyt huomaamaan, että matsi oli alkanut. Tuon kenttämestarin erikoisen jälkeen ote siirtyi aika vahvasti kotijoukkueelle ja sitten mentiinkin Bluesin komennossa oikeastaan toisen erän loppuun asti.

Kolmannessa Bolts sitten ryhdistäytyi ja olihan siinä paikat vaikka voittoon asti. Jatkoilla olisi pitänyt kyllä osua tuolla ylivoimalla, mutta ABB:n ruuti oli märkää huippupaikoista. Rankuilla sitten jouduttiin taipumaan.

Pelaajista jos nostaa muutaman huomion, niin ei tuo Elliot vaan oikeen vakuuta. Oli siellä joukossa hyviäkin koppeja, mutta onhan tuo miehen suorien vetojen torjuminen ja rebound kiekkojen kontrolli ihan karmea katseltavaa. Perry, Maroon ja Bellemare pelasivat todella vahvan matsin ja alistivat ajoittain Bluesin pakistoa oikein kunnolla hyökkäyspäässä. Perry on selvästi saanut itseluottamuksen takaisin, kun alkoi vihdoin osumaan tolppien väliin.

Junnut jatkoivat todella energistä peliä. Raddyshin ja Katchoukin avausmaali on vaan ajan kysymys, jos herrat pystyvät jatkamaan tuolla intensiteetillä. Fortierista jäi myös todella hyvä kuva ja mielellään näkisin miehen otteita enemmänkin, senkin jälkeen kun saadaan Stammer ja Joseph takaisin.

Kuukauden päivät kun vielä sinnitellään jotenkin, niin saadaan Kuch ja Point takaisin, jonka jälkeen tarvitsee tuskin pleijaripaikan puolesta pelätä.
 

Learn2Play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Ensi yönä hakemaan revanssia Bluesista Amaliella. Stamkos mukana aamujäillä, Joseph ei. Iloinen huhu liikkuu myös että Kucherov olisi tänään luistellut omatoimisesti aamulla!

Semmonen pieni huomio mihin kiinnittänyt huomiota tällä kaudella: tosi mukavaa katsoa näitä pelejä missä vastaan tulee jengejä mitä ei oo kohdattu pariin vuoteen! Viime kauden divarivastustajat puuduttavat viellä tälläkin kaudella (jopa Florida välillä)
 

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
U20-kisojen leirityksiin valittiin Tampa prospecteista Jack Thompson ja Jack Finley Kanadan leiritykseen, sekä Declan McDonnell USA:n leiritykseen. Ainakin Thompsonilla on hyvät mahdollisuudet päästä pelaamaan U20 kisoihin. Finley ja McDonnell ovat sitten varmaan niitä jotka pudotellaan joukkueesta jossain vaiheessa elleivät sitten ole tulessa campilla.

Yön ottelussa saatiin revanssi Bluesista ja kapellimestarina toimi itse Norris jumala, joka oli kolmannessa erässä esillä niin hyvässä kuin pahassa. Seuraavaksi alkaakin viikonloppuna sitten erittäin tärkeä vierasreissu, back-to-back peleissä luulisi Vasyn pelaavan Bostonissa ja Elliott sitten Phillyssä.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
4 pelin härkäviikko saatiin päätökseen ja tuloksena oli loistavat 7/8 pistettä Bluesia 2x, Bruinsia ja Flyersia vastaan. Ajoittain oltiin etenkin Bluesia ja Bruinsia vastaan vieraspeleissä melko pahassa purjeessa, mutta maalinteon tehokkuuden ansiosta saatiin raavittua hyvä tulos kasaan.

Kid line on ollut loistava viime peleissä ja kylläpä vaan lämmitti mieltä viime yön matsin Raddyshin upea maali, sekä Katchoukin avausnyytti. Tuo jälkimmäinen ei tosin tuuletuksen perusteella lämmittänyt kauheasti miestä itseään :D

Homma on tosiaan alkanut rokkaamaan aika hyvin, kun onnistumisia on alkanut tulemaan laajemmalta rintamalta. Esimerkiksi Perry, Maroon ja junnut ovat alkaneet vastaamaan huutoon. Puolustuspää on myös saatu tiivistettyä aika hyvin, mitä nyt vielä esimerkiksi Hedmanilta tulee vähän liian rohkeita nousuja hyökkäysien tueksi. Toki kai sen voi pakkien pistepörssin ykköselle, sekä maailman parhaalla pakille suoda. Tuo ylivoima on oikeastaan ainut sellainen asia, mikä vielä tökkii, mutta itsellä on aika vahva tunne, että tuokin hoituu kuin itsestään, kunhan saadaan Kuch takaisin ruotuun.
 

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Perry ollut todella hyvä sen jälkeen kun sai ensimmäisen maalin, tänään olikin sitten hyvä paikka keräillä ilmaisia pisteitä sysipaskalta Flyersilta. Siellä kokeiltiin hieman eri yv-koostumuksia pelin edetessä, joka on ihan järkevää kun tuo ns. ykkös-yv:n tekeminen on aika tuskaista tällä hetkellä.

Katchouk taisi olla enemmän helpottunut kuin iloinen tuosta ensimmäisestä maalista, hyvä että molemmat Raddysh & Katchouk ovat saaneet tuon nyt pois alta, tuo "Kid line" on ollut monta peliä ehkä paras ketju 5vs5 pelissä, vaikka tulosta ei alkuun tullutkaan. Kaikista parasta on tietty että herrat pelaavat halvoilla lapuilla vielä useamman vuoden, joten toivotaan että kehitys jatkuu samankaltaisena. Sen sijaan ABB tuntuu kyllä jäävän ylimääräiseksi taas kun Joseph palasi kaukaloon, ja Fortierkin on näyttänyt ihan hyvältä vaikka tulosta ei ole vielä syntynyt.

Harmin paikka että Cernak loukkasi taas itsensä blokkauksesta, huonoa tuuria ja toivottavasti ei tule taas heti perään monen viikon taukoa.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Maroon tuntuu lentävän tällä hetkellä, muista milloin olisi luistin noin hyvin kulkenut. Perry ei ole kyllä nopeutunut, mutta silti tuo ketju pelaa kyllä todella kovalla tasolla, Perryn isoin miinus ollut tuo huono kiekkotuuri ja nyt alkanut sitten kiekko löytämään maalin. Saas nähdä mimmoisen kauden vielä pelaa, yhtään ihmettelisi vaikka joku 40 pistettä olisi kauden päätyttyä. Bellemare vielä säestää tuota kolmikkoa pirun hyvin, varmaan yksi liigan parhaimpia 4. ketjun shutdown senttereitä? On kyllä ilo katsoa tuon ketjun peliä.

Mut joo niinkuiin sanottu, niin aika kova suoritus tuo 7/8p. Varsinkin tämä edellinen peli Bruinsia vastaan oltiin aika mankelissa, mutta Stamkosin hieno old school lämäri kruunasi sitten voiton. Ei näistä välttämättä olisi ansaittukkaan kuin joku 3 pistettä matkaan,
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts
Aika kova juttu että ilman kahta parasta hyökkääjää voittoja napsuu silti. Junnutkin on paukoneet maaleja kivaan tahtiin. Nelonen ilmeisesti kanssa ollut todella vahva? Mites Cal Footella on mennyt? Saatana kun ei ehdi katsomaan pelejä.
 

Learn2Play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Maroon tuntuu lentävän tällä hetkellä, muista milloin olisi luistin noin hyvin kulkenut.
Muistaakseni tiputti aika paljon painoa kesällä, siltä on myös näyttänyt!

Mites Cal Footella on mennyt? Saatana kun ei ehdi katsomaan pelejä.
Mun mielestä Foote on vaan todella kaukana hyvästä puolustajasta ihan vaan tuon surkean luistelun takia, jos joskus meinaa nousta muuksi kun jämäpakiksi tuon täytyy kehittyä. Joka pelissä tuo hitaus tulee ongelmaksi vähintään kerran, toki NHL pelejä ei vielläkään ole paljoa alla niin ei nyt kuitenkaan luovuteta.. Tällä hetkellä kuitenkin päivänselvä 7 pakki kun kaikki on kunnossa, itse laittaisin jopa Sustrin ennen Footea jäälle jos vain tämän hetken tasoa katsotaan.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Mun mielestä Foote on vaan todella kaukana hyvästä puolustajasta ihan vaan tuon surkean luistelun takia, jos joskus meinaa nousta muuksi kun jämäpakiksi tuon täytyy kehittyä. Joka pelissä tuo hitaus tulee ongelmaksi vähintään kerran, toki NHL pelejä ei vielläkään ole paljoa alla niin ei nyt kuitenkaan luovuteta.. Tällä hetkellä kuitenkin päivänselvä 7 pakki kun kaikki on kunnossa, itse laittaisin jopa Sustrin ennen Footea jäälle jos vain tämän hetken tasoa katsotaan.
Tähän pakko kompata. Fotella ei vaan tuo luistelu riitä mihinkään, minkä lisäksi mies ei vaikuta olevan peliälyltään mikään kauhean hyvä. Muistuu esimerkiksi tuosta Philly pelistä mieleen tilanne, jossa Bolts oli pyörinyt mankelissa omassa päässä yli minuutin ja lopulta paine päästiin purkamaan ja vaihtoehtona olisi ollut tiputtaa kiekko oman maalin taakse toiselle pakille ja vaihtaa koko kenttä, mutta Foote otti muutaman potkun ylöspäin ja yritti antaa ihan mahdottoman (2 metriä lavan ohi) syötön hyökkääjälle ja pitkähän siitä tuli. Plussat siitä, että oli menossa puolustamaan omaa veskaria 3 erässä. Helvetisti on kuitenkin hommia edessä, jos mies haluaa joskus olla edes vakiokaveri huippujoukkueen top-6 roolissa.
 

Learn2Play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Cirelli tänään gametime decision Leafsia vs, tuota loukkia ei edes tämä porukka enään kestäisi...

Eilen napattiin Riley Nash waivereista, vähän ihmettelin tuota mutta johto ilmeisesti jo jonkin aikaa etsinyt syvyys sentteriä loukkien takia joten tuo sopii siihen hyvin. Pelaajana Nash on ainakin advanced statsien perusteella oikeastaan täysin samaa kun Bellemare: hyökkäyksessä ei tapahtu mitään kun Nash on kentällä mutta myöskään vastustajan hyökkäyksessä ei tapahtu sillon mitään. 
(1)
  • Tykkää
Reactions: S.T.

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Huikea voitto erittäin vajaalla rosterilla, Cirelli ei sitten pystynyt pelaamaan myöskään, mutta eipä se haitannut.

Kyllä pienemmän roolin pelaajat ovat ottaneet roolia nyt isosti ja Raddysh, ai että tämä saatto olla paras peli häneltä ja tuo Palat-Stamkos-Raddysh ketju oli ihan liekeissä koko illan.

Pisteitä ei kannata hirveästi vielä tuijotella, mutta tällä voitolla päästiin jo tasoihin Leafsin ja Panthersin kanssa.
 

gamlagubbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tampa Bay Lightning
Mestaruusjuna puksuttaa jälleen aikataulussa. Recordilla 8-1-1 viimeiset 10 matsia ilman Kucherovia ja Pointia.
Vieläköhän joku asiantuntija on sitä mieltä ettei Stamkosilla riitä olympialaisiin? Jos on, niin kalsarit vaihtoon.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Olipahan vaan hieno esitys, kun miettii mitä kavereita oli pois hyökkäyksestä!

Raddysh pelaa kyllä kovaa vauhtia tietään allekirjoittaneen sydämmeen. Jälleen kerran upea ylänurkkamaali ja muutenkin todella laadukasta kahden suunnan peliä. Tuo ketju olisi mukava nähdä myös tulevissa peleissä askissa. Se alkupelien höntyily on nyt jäänyt pois ja mies pelaa mielestäni todella järkevästi ja näyttää, kun olisi ollut liigassa jo pidempään. Se missä Raddysh myös erottuu muista junnuista on fyysisyys tuon ison kroppansa ansiosta.

Sensiä vastaan haisee kyllä klassinen ohipeli, mutta jos Vasy on luukulla, niin mahdollisuudet täydelliseen mahalaskuun pienenevät. Joka tapauksessa Bolts pelaa tällä hetkellä hienoa, ja ennen kaikkea voittavaa lätkää. Todella hieno kausi siis jälleen käsillä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: S.T.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös