Tampa Bay Lightning 2013–2014

  • 238 435
  • 615

Tammi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tampa Bay Lightning
Olisi suorastaan hullunkurinen tilanne jos annat pois St.Louisin jonka palkka 5,625 ja otat tilalle Callahanin jolle annat sen 6 miljoonaa kaudessa. Tai vähintään saman kuin St. Louisin palkka.
Sama jos sinulla olisi Koenigsegg, kaverilla Dacia Duster, ja vaihtaisitte autot päikseen.

Nykymarkkinoilla Marty saisi vähintään 3 miljoonaa kaudessa enemmän kuin hänen nykyinen sopimuksensa antaa. Ja enpä usko hänen lopettavan keväällä 2015.

Eihän täällä ketään ole Martya antamassa pois, mutta jos hän kerran nyt siirron itse haluaa ennen deadlinea rangersiin on melkeinpä mahdotonta saada kauhean tasapainoista kauppaa tehtyä. Jos hänet nyt on pakko tuonne siirtää niin silloin Callahan + pickit olisivat varmasti todennäköisin vaihtoehto ei suinkaan paras mahdollinen vaihtoehto.
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Ainut skenaario, jossa minä hyväksyn St.Louisin lähdön, on seuraavanlainen:

Girardi vaihtaa maisemaa Anaheimiin, josta tilalle Rangersiin saapuu, muun muassa Sami Vatanen. (Tätä on huhuiltu jonkin verran, ainakin Twitterissä.)

Marty treidataan sinne Rangersiin, josta tilalle tulee kyseinen Callahan ja pelinappulan osaan jäänyt Vatanen. Tämän jälkeen Callahan lunastaa sen 30 kaapin potentiaalin ja Vatanen nappaa tässä lähivuosina Norrisin.

Osimoilleen noin, tuo minulle kävisi.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Kaiken tämän St. Louis huhuilun keskellä, onko Vallen tilanteesta tullut uutta tietoa, milloin olisi mahdollisesti askissa?
 

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Kaiken tämän St. Louis huhuilun keskellä, onko Vallen tilanteesta tullut uutta tietoa, milloin olisi mahdollisesti askissa?

Vieraskiertueella pitäisi palata askiin.

Valtteri Filppula (ankle) won't return Thursday.
"I wish it was better," Filppula said. "It's getting better, but not good enough to play with. It's frustrating, but hopefully it starts moving a little faster going forward." He's listed as day-to-day and he should be able to play during Tampa Bay's four-game road trip. Feb 27 - 5:59 PM
Source: St. Petersburg Times
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Tässäpä päivitettyjä pelaaja-arvioita kun noin 2/3 osaa kaudesta on pelattu. Stamkosia, Namestnikovia, Taorminaa, Labrieta ja Connollya ei ole arvioitu vähäisen pelimäärän takia.

Nimen perässä oleva arvosana kuvaa onnistumista suhteessa rooliin, statukseen ja kehitykseen.

Tarkoituksena oli kuvata vähän enemmän näitä suurelle yleisölle tuntemattomampia nimiä ja joidenkin kohdalla arvio ja kuvaus saattaa olla vaisu. Jokainen kuitenkin tietää millainen pelaaja esimerkiksi Martin St.Louis on, hänen suoritteensa näkee highlighteista.


Maalivahdit

#30 Ben Bishop 10
Tampan MVP. Bishop antaa joukkueelle joka ilta mahdollisuuden voittaa. Olen odottanut Bishopilta ailahtelua mutta sitä ei vaan ole ollut eikä tullut. Bishopilla on ollut pientä vaivaa koko ajan päällä mutta se ei ole haitannut menoa ollenkaan. Rebound control ja ns. puck tracking ovat aivan huikaisevalla tasolla. Todennäköisesti Vezina-ehdokas ja hurjimmissa ajatuksissa jopa Hart ehdokas?

#39 Anders Lindbäck 8
Bishop on ykkönen ja Lindbäck kakkonen. Lindbäck on ollut parempi kuin mita surkeat tilastot antavat ymmärtää ja mielenkiintoinen kysymys onkin miksi muu joukkue on pelannut ne surkeimmat ottelunsa juuri Lindbäck maalilla? Joukkueen voittoprosentti on 0.636 Bishop maalilla ja vaivaiset 0.277 Lindbäck maalilla. Aivan karmea ero. Lindy on tällä hetkellä loukkaantuneena ja toivotaan että saa kauden kunnialla pakettiin.

Puolustus

#2 Eric Brewer 8 ½
Kokeneelle peruspakille on joukkueessa aina sijaa mutta en ole täysin tyytyväinen Brewerin otteisiin. Jalka on todella raskas ja pelaa itsensä liian usein tilanteista ulos ja joutuu rikkomaan. Salo on hitaampi luistelija mutta pelaa vertailun vuoksi paljon järkevämmin. Brewerin avut ovat kuitenkin alivoimalla ja oman maalin edessä. Brewer on ainoita Tampan pakkeja joka antaa vähän rankemminkin mailaa ja hanskaa tilanteiden jälkeen ja muistuttaa vastustajia veskarin turvana.

#3 Keith Aulie 7
Aulien Tampa-aikaa ovat varjostaneet useat loukkaantumiset ja alkukausi meni taas pilalle kahden loukkaantumisen takia. Roolina tulee olemaan kokoonpanon seiskapakki noin kymmenen minuutin peliajalla. Huomattavasti sulavaliikkeisempi kuin Cote ja ei myöskään epäröi käyttää laukaustaan hyökkäyspäässä. Potentiaalia on olla pelaavan kuusikon vakiopakki jos pysyy edes vähän pidempään terveenä.

#6 Sami Salo 8 ½
Salo on ollut todella tasainen suorittaja. Pelaa todella järkevästi kiekottomana omalla alueella eikä ota nimeksikään jäähyjä. Onnistuu aina jotenkin ronkkimaan kiekon pois vaikka ei ole kovuudella pilattu. Kiekollisena ratkaisu on aina riskittömin mahdollinen ja siksi pisteet ovat jääneet vähäisiksi. Laukaus on ollut tällä kaudella aivan liian epätarkka.

#7 Radko Gudas 9
Pienimuotoinen rottailu ja kovuus ovat jatkuneet, mutta Radko ottaa nyt huomattavasti enemmän itse tyhmiä jäähyjä kuin saa vastustajia ottamaan. Ainoa kunnollinen maalinedustan siivoaja runkopakeista Brewerin lisäksi. Pelaa rookiena Shutdown-parissa Carlen kanssa ja on onnistunut siinä loistavasti.

#8 Mark Barberio 9-
Alkukaudesta vähän vastuuta saanut epävarma Barberio on parantanut huikeasti ja saanut luottoa Cooperilta. Maaleja on putoillut viime aikoina mukavasti ja osaa hyökkäävälle pakille ominaiseen tapaan hiipiä hyvin tekopaikoille. Barberion ase on nopeus , kiekonkäsittely ja pelikäsitys. Tampan pakeista toisiksi paras +- lukema vaikka osallistuu Hedmanin jälkeen eniten hyökkäyspeliin. Miinuksena on selkeästi kamppailuvoima, mutta miehen voi jo heittää jäälle jo viimeisillä minuuteilla johtoasemassakin.

#22 J-P Cote 8-
Oman alueen puolustaminen ja taklaaminen huippua, mutta liike ja kiekollinen peli eivät ole lähelläkään NHL-tasoa. Pystyy stunttaamaan kolmosparin pakkeja, mutta pelipaikka löytynee pääasiassa Crunchista. Aulie ja Kostka menevät tässä juoksussa edelle.

#25 Matt Carle 10-
Antanut ykköspakin viitan nyt Hedmanille mutta on jatkanut loistavia otteita pelistä toiseen. Virheitä tulee aniharvoin ja jäähymäärä 18 minuuttia on todella pieni täydet 58 ottelua pelanneelle pakille. Koko liigan blokkitilaston 12. Tampan aliarvostetuin pakki. Pelaa vastustajan parhaita vastaan.

#62 Andrej Sustr 8+
Kylmähermoinen tsekkikolossi pelasi suunnitelman mukaisesti puoli kautta ylhäällä ja lähetettiin alas kevyempään ottelutahtiin sopeutumaan fyysisesti ammattilaiskiekkoilijan elämään. Varmaa peruspuolustajan peliä vailla kummempia hienouksia. Käytti loistavasti hyväkseen pitkää mailaansa puolustuspäässä. Tulevaisuuden runkopakkeja.

#77 Victor Hedman 10
Hedman otti tällä kaudella sen viimeisen askeleen ylöspäin koko liigan eliittiin ja on Tampan selkeä ykköspakki. Aivan loistava pelin jokaisella osa-alueella ja nyt itseluottamus on kohdallaan myös hyökkäyspäässä ja Victor haluaa olla ratkaisija siellä. Luistelu on maagista noin isoksi mieheksi ja laukaus on hirmuinen. Ottanut mallia Karlssonilta miten hyökkäyksiä tuetaan ja miten niitä moottoroidaan myös itse.

Hyökkääjät:

#9 Tyler Johnson 10-
Se mikä minut on Johnsonissa yllätänyt on hänen käsittämätön tasaisuutensa. Yleensä tulokkaiden otteet ovat melkoista vuoristorataa mutta Tylerin käyrä on koko ajan enemmän tanassa. Voisi sanoa että Tampa olisi ollut aika hädässä jos Johnson ei olisi pystynyt paikkaamaan Stamkosia vastaavalla tasolla. Johnson on todellinen voittajatyyppi, jolta ei heikkouksia löydy.

#11 Tommy Pyatt 8
Monipuolinen bottom-6 laituri-sentteri mursi kauden avausottelussa solisluunsa ja palasi kehiin vasta joulun tienoilla. Seilannut kokoonpanon ja healthy scratchin väliä ja paikkaillut lähinnä loukkaantumisia. Pyatt on kuitenkin ollut kentällä hyvä, mutta luottoa ei ole tullut. Olisi ehdottomasti järkevämpi valinta kokoonpanoon kuin Malone tai Crombeen. Nopea luistelija ja röyhkeä ajamaan kiekon kanssa vastustajan maalille.

#12 Ryan Malone 6
NHL on Malonen kohdalla nähty ja kaiken järjen mukaan Tampa käyttää toisen compliance buyouttinsa häneen kesällä. Asenne ei ole ollut lähelläkään 100 % koko kaudella tai sitten Ryanilla on ollut koko ajan jotain vaivaa. Jalka ei liiku nimeksikään ja siitä johtuen ei kerkeä taklaamaan tai tekemään kiekon kanssa mitään. Anti on ollut tällä kaudella joukkueelle ihan pyöreä nolla.

#16 Teddy Purcell 8-
Purcellin kausi on ollut ihan kelpo pisteistä huolimatta vaisu. Profiili on muuttunut enemmän kahden suunnan hyökkääjäksi ja puolustuspeli on ollut Teddyn kohdalla parasta antia. Purcell on mielestäni kärsinyt jonkun verran Filppulan kanssa pelaamisesta koska molemmat tykkäävät pitää kiekkoa ja järjestää paikkoja. Homma toimisi paremman suoraviivaisemman sentterin kuten Thompsonin tai Stamkosin kanssa.

#17 Alex Killorn 9+
Ottanut vakipaikan hyökkäävistä ketjuista ja pitänee sen myös Stamkosin palatessa. Iso ja nopea suoraviivainen ratkaisija on sopinut hyvin Filppulan laidalle. Kokemattomuus näkyy vielä ailahtelevaisuutena hyökkäyspelissä. Pelannut sentterinä huonoimmat pelinsä NHL:ssä ja vasen laita on vakiintunut paikka, vaikka on pelannut yliopistosarjassa sentterinä.

#18 Ondrej Palat 10
Palatin draftaus vuonna 2011 seitsemännellä kierroksella alkaa osoittautua todelliseksi ryöstöksi. Todella monipuolinen hyökkääjä joka on aloittanut hurjan pisteiden takomisen. Käsi ylös se joka näki Palatissa kauden alla 50 pisteen miehen ja joukkueen +- tilaston johtajan? Tekee kaikki pienet asiat oikein ja Palat-Johnson-St.Louisista on muodostunut todellinen uhka vastustajalle.

#19 B.J Crombeen 8
Joukkueen tappelija ja nelosketjun energialaituri on lunastanut koskemattomuuden pelaavassa kokoonpanossa. Täyttää pienen roolinsa pilkulleen eikä ota riskejä kiekon kanssa. Omaa yllättävän kovan ja tarkan rannelaukauksen jota voisi käyttää enemmänkin.

#23 J.T Brown 9
Brown on ryövännyt hieman varkain pelipaikan ylhäältä enkä usko että hän enää pelaa peliäkää AHL:ssä. Loistava kolmosketjun laituri. Taklaa, takakarvaa raivolla ja blokkaa laukauksia. Nopeus ja laukaus ovat uhka hyökkäyspäässä. Pidän Brownin mentaliteetista ampua joka paikasta. Pistesaldo olisi muuta kuin 4+9 jos Brown itse ei olisi aivan kirotun huono viimeistelijä tai jos Kucherov olisi laittanut paikoistaan edes kohtalaisella prosentilla sisään.

#26 Martin St.Louis 10
Marty on joutunut ottamaan hänelle vieraampaa viimeistelijän roolia ja onnistunut siinä loistavasti Stamkosin poissa ollessa. Muutama tuttu aivan käsittämätön puolustuksen repivä syöttö takatolpallekin on jo nähty. Löytänyt huikean kemian Johnsonin ja Palatin kanssa.

#44 Nate Thompson 9-
Tampan tärkein roolipelaaja ja alivoimapelaaja. Noussut nöyrällä työnteolla kapteenistoon saakka. Tapana tehdä tärkeitä maaleja silloin kun koko muu joukkue on jäässä. Thompsonin poissaolo näkyy joukkueen pelissä aina.

#51 Valtteri Filppula 9 ½
Tampa on saanut Filppulasta juuri sitä suoritusvarmaa kahden suunnan sentteriä jota haettiinkin.. Filppulan kiekollinen maltti ja pelirohkeus ovat huikaisevaa katsottavaa. Kiekon pitäminen ja haastaminen aiheuttavat vastustajalle karmean määrän jäähyjä. Filppula ei ota Lecavalierin tapaan vapaailtoja silloin tällöin ja on melkein aina kentän näkyvin pelaaja. Itselleni on tullut yllätyksenä miehen härkämäisyys. Juuri kukaan ei saa Filppulaa nurin tai edes horjutettua irti kiekosta. Pieni miinus tulee sen ainaisen extramuuvin hakemisesta avopaikassa.
 
Viimeksi muokattu:

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
#71 Richard Panik 7 ½
Odotin Panikilta samanlaista riemukulkua kuin Johnsonilta ja Palatilta mutta toisin kävi ainakin toistaiseksi. Onneksi joukkueen tilanne sallii Panikin ja Connollyn kaltaisten prospektien pelaamisen farmissa ja saavat siellä isoja minuutteja. Panik sai aikansa näyttää Filppulan ja Purcellin kanssa ja sai paljon ylivoima-aikaakin mutta löysi itsensä sitten jämäminuuteilta Thompsonin ja Malonen kanssa. Maalinteon tuska alkoi näkyä puristamisena ja väkinäisyytenä eikä mistään tullut sitten enää mitään. Väläytteli kuitenkin muutaman huikeaa mailankäsittelyä. Ensi kaudella uusi yritys.

#86 Nikita Kucherov 9
Tyypillinen venäläistalentti ja maalintekijä jumalan armosta. Taitoa ja pelirohkeutta on aivan käsittämätön määrä, mutta järkeä käyttää sitä oikeissa paikoissa on melko harvoin. Uskaltaa haastaa vastustajaa arvaamattomissa paikoissa ja laukaus lähtee salamannopeasti mistä tahansa asennosta ja lujaa. Kucherovilla on myös maaginen kyky hakeutua pakkien taakse sinisellä ja päästä läpiajoon. On pieneksi mieheksi myös yllättävän vahva suojaamaan kiekkoa ja löytää toisen aallon usein maagisella syötöllä pienen odottelun jälkeen. Viimeistelyprosentti on vaan vielä ollut todella huono ja Kucherov on hukannut kamalan määrän avopaikkoja. Oikeilla ketjukavereilla ja vähän yksinkertaistetulla pelillä Kucherov on tulevaisuudessa täysin pitelemätön.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
#39 Anders Lindbäck 8
Bishop on ykkönen ja Lindbäck kakkonen. Lindbäck on ollut parempi kuin mita surkeat tilastot antavat ymmärtää ja mielenkiintoinen kysymys onkin miksi muu joukkue on pelannut ne surkeimmat ottelunsa juuri Lindbäck maalilla? Joukkueen voittoprosentti on 0.636 Bishop maalilla ja vaivaiset 0.277 Lindbäck maalilla. Aivan karmea ero. Lindy on tällä hetkellä loukkaantuneena ja toivotaan että saa kauden kunnialla pakettiin.

Aika antelias olet ollut tämän arvosanan kanssa. Lindbäck lähti kauteen lähestulkoon samalta viivalta Bishopin kanssa, ja saikin aloittaa kauden avausottelussa. Kuitenkin Bishop tarttui heti alusta saakka tuohon ykkösmaalivahdin viittaan, eikä Lindbäck ole pystynyt missään vaiheessa haastamaan tätä. En ole kovin montaa Lindbäckin ottelua nähnyt, mutta vaikea nähdä tilastojen paljoa valehtelevan (.880 SV% ja 3.23 GAA; 18 ottelusta vain neljä kertaa torjuntaprosentti yli .910 ja vain viisi voittoa tilillä). Lindbäck on ollut yksi liigan heikoimmista ja epäluotettavimmista kakkosmaalivahdeista tällä kaudella mielestäni.

Ennakkoon tuli odotettua tästä Bishop/Lindbäck-parivaljakosta tasaista kaksikkoa Tampalle, ja pelien menevän suurin piirtein tasan. Mutta ykkösmaalivahdista ei ole ollut mitään selvyyttä, ja Lindbäckin on tosiaan aika vaikea sanoa mielestäni olleen edes luotettava kakkosmaalivahti tällä kaudella. Lindbäck on ollut suuren luokan pettymys ennakko-odotuksiin nähden, ja kun vielä loukkaantumiset ovat vaivanneet tällä kaudella, niin näkisin oikean arvosanan olevan kuutosen paikkeilla korkeintaan.

Vaikea nähdä Tampan tarjoavan Lindbäckille jatkoa kauden päätteeksi, kun takaa tulee Vasilevski ja Gudlevskis ja siihen voi ensi kaudeksi tuoda kakkosmaalivahdiksi hyvin myös jonkun siihen rooliin kokeneen, edullisemman ja luotettavan maalivahdin Bishopin taakse. Saa nähdä saako Lindbäck jostain muualta sen uuden mahdollisuuden sitten, vai kutsuuko Eurooppa takaisin.

Mutta näitä arvosteluja on aina mielenkiintoista lukea, joten kiitos siitä. Yleisesti aika korkeat arvosanat kaikille, mutta sellaista se on kun joukkue on konferenssinsa kärjen tuntumassa ilman ykköstähteään ja ylittänyt selkeästi ennakko-odotukset.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Aika antelias olet ollut tämän arvosanan kanssa. Lindbäck lähti kauteen lähestulkoon samalta viivalta Bishopin kanssa, ja saikin aloittaa kauden avausottelussa. Kuitenkin Bishop tarttui heti alusta saakka tuohon ykkösmaalivahdin viittaan, eikä Lindbäck ole pystynyt missään vaiheessa haastamaan tätä. En ole kovin montaa Lindbäckin ottelua nähnyt, mutta vaikea nähdä tilastojen paljoa valehtelevan (.880 SV% ja 3.23 GAA; 18 ottelusta vain neljä kertaa torjuntaprosentti yli .910 ja vain viisi voittoa tilillä). Lindbäck on ollut yksi liigan heikoimmista ja epäluotettavimmista kakkosmaalivahdeista tällä kaudella mielestäni.

Oikeassa olet, Lindbäck on kyllä flopannut ennakko-odotuksiin nähden, jos häntä kohtaan kenelläkään koskaan edes on ollut mitään odotuksia. Puolustan kuitenkin Lindbäckiä koska Tampa on ollut liian usein aivan eri joukkue Lindbäck maalilla ja vastustaja on saanut maaleja räikeistä kenttäpelaajien virheistä. Lisäksi Tampa on tehnyt 126 maalia 42 pelissä keskiarvolla 3,00 joissa Bish on ollut maalissa ja 48 maalia 18:ssa keskiarvolla 2,666 Lindbäckin ollessa maalilla. Tilasto kaunistaa ainakin hiukan tuota rumaa voitto- tai sanotaanko tappioprosenttia. Tampan kannalta kuitenkin on tärkeää että selkeä ykkösveskari löytyi ja Bishop ei ole oikein jättänyt edes Lindbäckille kunnollista saumaa.

Lindback in Syracuse interview: "It's been a frustrating season for me,'' he said after practice. "Ben (Bishop) has been playing unbelievable. I don't think I've played as good as I can. But I think I've played better than my numbers are. Every time I got the chance, each five or six games, I almost overdo things. I try too hard.''


Vaikea nähdä Tampan tarjoavan Lindbäckille jatkoa kauden päätteeksi, kun takaa tulee Vasilevski ja Gudlevskis ja siihen voi ensi kaudeksi tuoda kakkosmaalivahdiksi hyvin myös jonkun siihen rooliin kokeneen, edullisemman ja luotettavan maalivahdin Bishopin taakse. Saa nähdä saako Lindbäck jostain muualta sen uuden mahdollisuuden sitten, vai kutsuuko Eurooppa takaisin.

Viimeistään olympialaisten Kanada-Latvia ottelu osoitti Gudlevskisin jäätävän tason ja tällä hetkellä Lindbäckin saumat jatkon suhteen näyttävät heikoilta. Ensi kauden pari on todennäköisesti Bishop-Gudlevskis ja Crunch menee todennäköisesti Vasilevski-Wilcox kaksikolla.Myös Desjardinsin jatkosignaaminen on todennäköistä. Lindbäck saa kuitenkin varmasti näytön paikkoja kevään aikana ja loppukausi määrittää jatkon seurassa. Lindbäck on muuten tällä hetkellä kuntoutuslomalla Syracusessa ja piti nollapelin 30 torjunnalla toistaiseksi ainoassa ottelussaan.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Joukkue palasi olympiatauolta torstaina Nashvillessa saldonaan kirpeä 3-2 tappio varsinaisella peliajalla. Siirtohuhujen kohteena ollut St.Louis napautti kahdella maalillaan Boltsin 2-0 johtoon ensimmäisessä erässä ja peli oli hyvin hallussa mutta loput 40 minuuttia olikin sitten todella hampaatonta peliä. Nashville kuittasi tylysti kolme ylivoimamaalia ja vei pistepotin. Tampalla oli ottelussa vain 16 laukausta maalia kohta, joista vaivaiset seitsemän kahdessa viimeisessä erässä. Noilla lukemilla häviää aivan varmasti yhdeksän jääkiekkopeliä kymmenestä.

Viime yönä tuli sitten kuitenkin elintärkeä voitto tulikuumasta Dallasista. Tampa sai peliin loistavan startin ja Stars ei tainnut koskea kertaakaan kiekkoon ensimmäisen kolmen minuutin aikana. Tampa sai ekaan kymppiin kaksi hiukan onnekasta kimmokemaalia ja valmennusjohto oli selkeästi tähdentänyt laukomista joka paikasta. Tampan aktiivinen peli hyytyi selkeästi toisessa erässä ja Stars otti kuskin paikan, mutta Bishop piti Tampaa pystyssä jälleen kerran. St.Louis pisti sitten oikeastaan erän ainoasta maalipaikasta kiekon reppuun puolittaisesta läpiajosta ja peli tuntui pelatulta lukemien ollessa 0-3 35 minuutin kohdalla. Stars sai kuitenkin erän loppuun omat onnen hetkensä, kun Antoine Rousselin poikittaissyöttö meni ensimmäistä Tampa-peliään pelanneen Michael Kostkan luistimesta sisään ja hetkeä myöhemmin Vernon Fiddler kokeili pienestä kulmasta Bishopin etukulman pitävyyttä ja kiekko valahti kiekon mitan verran maalin sisäpuolelle. Viimeisellä minuutilla homma meinasi hajota vielä Malonen kampitusjäähyyn, mutta Bolts taisteli tärkeät pisteet kotiin. Sami Salo kuittasi kuitenkin kahden maalin johdon takaisin lämärillään 47 minuutin kohdilla. Sami kuittasi selkeästi nuo olympialaisten hukatut maalipaikat heti pois :).

Marty on ollut huikaisevassa iskussa huhumyllystä huolimatta. Mies olisi aivan karmaiseva menetys kevään playoff-racen kannalta.Huhutulla Rangersilla ei ole kyllä mitään kauppatavaraa millä mätsätä Martya ja hänen loistavaa soppariaan varsinkaan Girardin signauksen jälkeen. Joku tuollainen yli viiden vuoden ja lähes 40 miljoonan pahvi on aivan liikaa Ryan Callahanista. Kreider tai Hagelin olisivat varmasti kiinnostavia nimiä, mutta eivät varmaankaan kaupan.

Tänään vastassa on sitten Colorado. Kauden aiemman kohtaamisen vei Tampa kotiluolassaan lukemin 5-2. Otteluista lännen joukkuetta vastaan voi tulla oikeastaan mitä vaan kun joukkueet eivät oikein tunne toisiaan. Pisteitä tarvittaisiin ehdottomasti, jotta tuo divisioonan top-3 paikka saataisiin pidettyä. Filppulan kohdalla lienee pieni mahdollisuus että herra luistelee tänään askissa ja Stamkos "tähtää" torstain kotiotteluun Sabresia vastaan. Pyatt on kyllä paikannut loistavasti Filppulaa, mutta Namestnikov on ollut suorastaan heiveröinen sentterinä ja homma ei oikein ole toiminut.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Päivitystä sen verran että Filppula ei pelaa tänään koska "nilkka tuntuu vielä välillä heikolta luistellessa".
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Taas yksi niistä peleistä mitä ei olisi missään tapauksessa saanut hävitä... Peli Avalenchea vastaan oli parasta Lightningia pitkään aikaan. Omalta alueelta tultiin lyhyellä syötöllä ja kiekkoa uskallettiin pitää hyökkäysalueellakin. Bolts sai mukavasti pitkiä pyörityksiä, mitä ei olla viime aikoina paljoa nähty. Duunariosasto(Pyatt, Thompson x2) teki hienot kolme maalia mutta kolmannen erän kolmen jäähyn putki ja Bishopin iso hörppy tasatilanteessa 3-3 neljä minuuttia ennen loppua ratkaisivat sitten pelin. Bishop otti kuitenkin pitkin ottelua isoja torjuntoja, joten hänen piikkiinsä pisteiden menetystä ei voi laittaa.

Ottelun parhaita olivat ehdottomasti Pyatt, Thompson, Brewer ja Barberio. Pakkipari on ollut ylivoimaisesti Tampan paras olympiatauon jälkeen. Myös Namestnikov oli erinomaisella pelipäällä ja sai muutaman oivan maalipaikankin. Tässä vaiheessa näyttäisi siltä että Kucherov ja Namestnikov matkaavat vielä farmiin tällä kaudella kun Stamkos ja Filppula tulevat takaisin. Pyatt on niin monipuolinen pelaaja ja pelannut niin hyvin viime pelit että on ihme jos Cooper pistää hänet katsomoon. Kolmosen tai nelosen keskelle vaan. Suurin kysymys kuuluu hajotetaanko hyvin toiminut Palat-Johnson-MSL. Palat ja Johnson pärjäilevät varmasti hyvin myös esimerkiksi nopean Brownin kanssa. Mitä muut olette mieltä kentällisistä?
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Tässä vaiheessa näyttäisi siltä että Kucherov ja Namestnikov matkaavat vielä farmiin tällä kaudella kun Stamkos ja Filppula tulevat takaisin.

Tavallaan en haluaisi, että Kucherov pistetään takaisin farmiin. Tuo sellaista arvaamattomuutta kokoonpanoon. Muutaman pelin taisi pelata Thompsonin ja Malonen kanssa ja mielestäni tuo kenttä oli niissä peleissä Tampan parhaimmistoa. Etenkin jos Kuchin puolustustyöskentely palautuu sille tasolle, jossa se oli kun kautensa pääsi ylhäällä aloittamaan.
 

Tammi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tampa Bay Lightning
Kucherovia olisi hienoa nähdä Filppulan vierellä. Hyvän laukauksen kumminkin omaa ja voisi alkaa osua useamminkin Vallen tarjoiluista. Kaikki tietävät myös kuinka hyvä Kucherov on löytämään tyhjää tilaa kentältä niin Filppulan on sitten helppoa vaan pistää passit lapaan. Eli ketjut menisi jotenkin näin.

Killorn - Stamkos - St.Louis
Purcell - Filppula - Kucherov
Palat - Johnson - Brown
Malone - Thompson - (Pyatt)

Pyatt jää ulos jos jatkettaisiin vanhalla tyylillä. Mieluummin jättäisin ulos Malonen, mutta en usko tuon tapahtuvan.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Tavallaan en haluaisi, että Kucherov pistetään takaisin farmiin. Tuo sellaista arvaamattomuutta kokoonpanoon. Muutaman pelin taisi pelata Thompsonin ja Malonen kanssa ja mielestäni tuo kenttä oli niissä peleissä Tampan parhaimmistoa. Etenkin jos Kuchin puolustustyöskentely palautuu sille tasolle, jossa se oli kun kautensa pääsi ylhäällä aloittamaan.

Kucherov tuo arvaamattomuutta kentälle mutta hänen pitää ehdottomasti yksinkertaistaa ja johdonmukaistaa hyökkäyspeliään. Kiekollisena Kucherov ei nimittäin paljoa katso onko pelin alla tarpeeksi omia kun kurvailee hyökkäysalueella tai hakee pitkää poikittaissyöttöä. Vähän tämmöinen High risk high reward tyyppinen pelaaja hän on, mutta viime aikoina tehoja ei ole juurikaan tullut.

Omassa pelaaja-arviossani heitin että kaikki on hänen kohdallaan kuitenkin kiinni ketjukavereista ja tuo Tammen Purcell-Filppula-Kucherov kuulostaa kyllä hyvältä ja olisi ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Tuosta Kucherovin puolustustyöskentelystä vielä sen verran että kaverihan on aivan loistava takakarvaaja, mutta omalla alueella on selkeitä puutteita. Fyysisyys ei riitä pitämään omaa äijää laidassa ja on haluton menemään vetolinjoille blokkaamaan, eikä anna kiekolliselle tarpeeksi aggressiivisesti painetta. Pelaajan itsensä kannalta voisi olla kuitenkin parempi mennä tahkoamaan isoja minuutteja farmissa, hiukan epäilen että Kucherov tulee tällä kaudella pelaamaan kakkosketjun 15-17 minuutin peliaikoja ylhäällä.

Huomenna on myös iso päivä Boltsin lähitulevaisuuden kannalta, Stamkosilla on lekuriaika ja jalan kunto tsekataan uudelleen. Jos katkenneen luun kunto ei valkotakkeja miellytä, paluu siirtynee taas varmasti muutamalla viikolla eteenpäin.

Tänään Bolts kohtaa vieraskiertueen viimeisessä pelissä pelottavan vahvan Bluesin. Pisteitä pitäisi kipeästi raapia kun Montreal ja Toronto hävisivät omat ottelunsa viime yönä, mutta jo yksikin piste on mielestäni ryöstö. Gudas on poissa, Johnson gametime decision, Filppula ja ilmeisesti Auliekin pelaavat. Kentät menevät näin:

Palat-Pyatt//Johnson-St.Louis
Purcell-Filppula-Killorn
Kucherov-Namestnikov-Brown
Malone-Thompson

Salo-Heds
Carle-Kostka
Brewer-Barberio
Aulie

Bish
Lindy
 
Viimeksi muokattu:

tokuinho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Bolts
Steven Stamkos ‏@RealStamkos91 2 min
Just left the doctors office. Got the green light. See you tomorrow Bolts fans. Excited to be back !!

Noniin, eli Stamkos läpäissyt tuon lääkärintarkastuksen ja pitäisi pelata Buffaloa vastaan. Hieno homma!
 
Viimeksi muokattu:

Asukki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts, Tappara
Aiai Steven tosiaan huomenna takasin kehissä! Päästään takasin kotio samalla ja pitäs niitä voittoja ruveta taasen napsimaan jotta ei ala poff paikka karkaamaan, todella muikeaan väliin sattuu nyt tämä Stevenin paluu. Mielenkiinnolla kyllä odotellaan mihin suuntaan kentät ruuvaillaan. Kucherovia itsekin kokeilisin Filppulan laidalla, se voisi olla ihan toimiva ratkaisu ja sitten melkeinpä joko Killorn tai Purcell on lyötävä siihen toiselle laidalle.

Nyt odotellaan jännityksellä tapahtuuko Boltsin osalta mitään takarajalla. Rangers ilmeisesti oli jonkinnäköisen tarjouksen Martysta tehnyt, mutta aikas sama mitä sieltä on tarjottu niin ei sitä mielellään näkisi tapahtuvan.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Kiitoksia seuralegendalle ja kapteenille kaikista hienoista vuosista. Kyllähän tämä aika sanattomaksi vetää. Tuntuu selvästi pahemmalta kuin Lecavalierin lähtö viime kesänä.

[TB/NYR] St. Louis <-> Callahan, 1st round 2015, 2nd round 2014

EDIT: Varausvuorot riippuvat siitä, mikä on menestys ja tekeekö Callahan jatkopahvia. 'Näin olen ymmärtävinäni.
 
Viimeksi muokattu:

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Tapahtui se mitä osa odotti ja osa pelkäsi. Nyt kaksi pelaaja, jotka ovat olleet allekirjoittaneelle Tampa Bay Lightningin sielu ja sydän ovat vaihtaneet maisemaa. Kukahan sieltä muuten nimetään kapteeniksi? Stamkos lienee vahvin ehdokas. Mukavasti varausvuoroja tuli Callahanin kyljessä, että eivät ihan päikseen menneet. Meinaakohan Yzerman sorvata jatkoa vain onko vain kevään rental player?
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kukahan sieltä muuten nimetään kapteeniksi? Stamkos lienee vahvin ehdokas.

Ei pitäisi olla edes mitään muuta vaihtoehtoa. Vinny ja Marty ovat lähteneet nyt vuoden sisään Tampasta, joten Stamkos on nyt yksistään 'face of the franchise'. Tampa on nyt Stamkosin joukkue. C rintaan osoituksena siitä pitäisi olla itsestäänselvyys.

St.Louis teki Tampan riveissä 953 pistettä, eli ei kauas jäänyt harvinaisesta 1000 pistettä yhdessä organisaatiossa tehneestä joukosta. Peleissä jäi 972 eli tonni jäi sielläkin lähelle.
 

Tammi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tampa Bay Lightning
St.Louisin siirrosta kuultuani meinasi lähteä pari tavaraa lentoon kämpässä. Aivan uskomaton pelaaja enkä olisi tätä päivää tosiaan halunnut nähdä. Pienen sulattelun ja rauhoittumisen jälkeen kumminkin tajusin, että eihän tässä siirrossa nyt mitenkään tappiolle jääty. Cally on kyllä hyvä top-6 laituri ja tuo sitä räväkkyyttä lisää joukkueeseen. Toivotaan vielä, että Yzerman saisi sorvattua jonkun järkevän jatkosopparin kaverin kanssa. Tuohon vielä lisäksi nuo pickit (vai oliko joku ehto noissa pickeissä vai ei?) niin saadaan jo nyt lahjakkaaseen joukkueeseen lisää tulevaisuuden palasia.

On muuten tuo top-6 laituriosasto nyt St.Louisin lähdön jälkeen aika nuorekas ja lupaava. Killorn, Palat, Kucherov, Purcell, Callahan (Drouin, Connolly). Kyllä noilla palasilla pitäisi olla valoisa tulevaisuus. Sentteritkin samaan tapaan kaikki alle 30 (Filppula vielä hetken) niin ei ole iällä pilattu kokoonpano. Tuohon vielä sitä Top-4 pakkia ensi kaudella joko treidillä tai vapaista niin hyvältä näyttää.

Kaiken kaikkiaan saatiin hyvin palasia takaisin 38-vuotiaasta tähdestä, vaikka paljon mieluumminhan Martyn olisinkin pitänyt. Valoa tähän hieman synkkään päivään toi myös tuo Stammerin paluu. Toivottavasti avaa maalitilinsä heti torstaina ja pääsee jatkamaan siitä mikä jäi alkukaudesta kesken.
 

Slobo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Tampa Bay Lightning & Huuhkajat
St.Louisin siirrosta kuultuani meinasi lähteä pari tavaraa lentoon kämpässä. Aivan uskomaton pelaaja enkä olisi tätä päivää tosiaan halunnut nähdä. Pienen sulattelun ja rauhoittumisen jälkeen kumminkin tajusin, että eihän tässä siirrossa nyt mitenkään tappiolle jääty.

Täällä hajosi pari tavaraa, otti helvetin koville tämä siirto. Vinny ja Marty alle vuoden sisään ulos, omat all time-suosikit ja syyt, miksi aloin kannattamaan Tampaa.

Mutta positiivista on se, että hyvän hinnan sai Yzerman taiottua. Nuilla vuoroilla hyvät jätkät ja tässähän mennään plussan puolelle.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Todella synkät fiilikset..... Rental-paskaa ja vähän varauksia jo täynnä olevaan kovaan prospect-pooliin. Tekisi mieli viedä #26 paita biojätteen mukana ulos... Menetettiin helvetin iso osa koko salamaorganisaatiota,mutta eiköhän se tästä alkujärkytyksen jälkeen helpota. Stamkos sentään palaa kehiin sysipaskan vieraskiertueen jälkeen. Ketjut voisi laittaa vaikka näin, vaikka todennäköisesti kolme ekaa kenttää laitetaan melko uusiksi kahden uuden ukon myötä.

Killorn-Stamkos-Callahan
Purcell-Filppula-Kucherov
Palat-Johnson-Brown
Malone-Thompson-Pyatt
 

Boltning

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Ei prkl! Nyt sitten kaikki sormet ja varpaat ristiin, että Drouinista kasvaa se samettikäsinen peliä tekevä laituri, joka löytää vapaana olevan Stamkosin. Itsellekin Marty on yksi niistä syistä, jotka on saanut pysymään Tampan kelkassa kaikki vuodet. Sympaattisen oloinen kaveri ja huikea pelaaja. Jos muutti Timonen ennakkoluuloja pieniä puolustajia kohtaan niin jokainen voi miettiä mikä oli St.Louisin vaikutus koko liigalle. Hän on kuitenkin omalla mittapuulla supertähti.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Ilta meni aikalailla sekaisin heti tuon tiedon jälkeen eikä ole oikein pystynyt ajattelemaan selkeästi. Pidin Alfredssonin siirtoa Detroitiin törkeänä, mutta totta kai tämä tuntuu pelaajan ja joukkueen suurena fanina vielä törkeämmältä. Ei siina ettäkö vastine olisi huono, mutta Marty oli kyllä mielestäni täysin koskematon pelaaja Boltsissa. Nämä treidit saattavat kuitenkin olla niita joita jo vuoden parin päästä naureskellaan. Esimerkiksi Conacher - Bishop tradea voi pitää täydellisenä ryöstönä jo vuoden jälkeen. Mikäli Rangers tosiaan pääsee konferenssifinaaleihin, mikä on aivan mahdollista, muuttuu tuo toinenkin pickki first rounderiksi.

Callahanin jatkosignaus tuollaiseen kuuden vuoden ja lähes 40 miljoonan paperiin vaikuttaa tällä hetkellä todella epätodennäköiseltä tuon pituuden takia. Hinnassa on kuitenkin noin miljoonan verran ilmaa per vuosi, mutta toisaalta joku kolmen vuoden ja hieman alle 20 miljoonan pahvi voisi olla ok. Bolts on kaivannut kärkiketjuihinsa kuitenkin hieman fyysisyyttä ja ykkösylivoimaan selkeätä maalineduspelaajaa ja Callahan tuo niitä molempia. Mitäs muut Bolts-miehet olette mieltä Callahanin roolista tällä kaudella ja mahdollisesta jatkosta?

Edit. Tampa on nostanut Richard Panikin takaisin ylös ja treidannut Taorminan ja Tyrellin Dalton Smithiin ja Jonathan Marchessaultiin.
 
Jaksamista Hawks leiristä tämän päivän yli Tampa faneille. Varmasti ottaa koville.

Mutta! Teillä on siinä mielessä mahtava tilanne, että vaikka osaltaan saattoi asioihin vaikuttaa jollain tavalla, niin onhan Yzerman aivan mahtavasti ottanut tuon GM:n paikan haltuun. Eli olkaa toki tyytyväisiä myös siitä, ettei tilalle tullut esim prospect+2nd rouder, niinkuin jotkut managerit onnistuivat huippupelaajastaan saamaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös